EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Ovesný regenerační šampon
Vedle masově používaných obilovin, jako pšenice, ječmene a žita, je oves tak trochu popelkou. Z pohledu výživy je přitom nejhodnotnější. Oproti nim obsahuje až 2x více tuků, sacharidů a proteinů. Zajímavý je také obsahem fosforu, železa a vitaminu B1. Ceněný je pro vysoký podíl rozpustné vlákniny, sacharidu s mírně projímavými účinky, který zadržuje vodu a změkčuje trávicí trakt. Lehce stravitelné proteiny a rozpustná vláknina z něj dělají podstatnou součást stravy rekonvalescentů, zejména při onemocněních trávicího traktu. Oves upravuje hladinu tuků a sacharidů v krvi, reguluje krevní tlak a zlepšuje stav cév. Avenin v něm obsažený má mírně sedativní účinky. Lecitin podporuje zdraví kloubů a činnost mozku. Výživová hodnota ovsa našla uplatnění také v kosmetice. Výtažky z něj jsou součástí výživných, zklidňujících a pečujících koupelí, sprchových gelů, pleťových krémů a vod i vlasových šamponů. Pozitivní výtažky z ovsa účinkují také v regeneračním ovesném šamponu Weleda. Ve spojení s jojobovým olejem a výtažky ze šalvěje šampon certifikovaný NATRUE výrazně zlepšuje kvalitu suchých a poškozených vlasů. Zvláčňuje  přitom nezatěžuje, hydratuje a omezuje lomivost. Navrací jim zdravý vzhled a vyhlazuje. Ovesný regenerační šampon Weleda zakoupíte za zvýhodněnou cenu ve výprodeji sekce Kosmetika.  
Zobrazit článek >
 
Zvládněte pití na večírku
Nejste velký fanoušek alkoholu a bojíte se nadcházející akce, která bude plna alkoholických drinků a přípitků? Nemusíte se obávat, že byste si nemohla dát ani skleničku. Patřičně se na akci připravte. Jak na to? Určitě se pořádně najezte. Nezapomeňte taky na dostatečný pitný režim, aby byl váš žaludek plný. Alkohol se nebude vstřebávat sám. Spolu s jídlem alkohol v těle ani neucítíte. Ve fázi, kdy už pijete alkohol, si nezapomeňte ke každému drinku objednat taky sklenku nealkoholického nápoje. Měla byste vypít nejméně tolik vody, kolik alkoholu. Pamatujte, že byste měla vždy pít pomalu. Když budete nápoje pít rychle, jistě vám na stůl po vypití skleničky hned přistane další. Pijte po menších douškách a šetřete se. Jistě dopadnete lépe než vaše kolegyně, která si bude užívat bezplatných skleniček a rozhodne se vypít jich co nejvíce. Nemíchejte. Zapomeňte na ochutnávku všech druhů koktejlů. Vyberte si hned jeden nápoj na začátku a ten, pokud možno, pijte celý večer. Zvládnutelné pro každého člověka je i duo jiných drinků. Při vyšších kombinacích záleží už na žaludku konkrétního člověka. Tančete. Pokud je akce nevázaná a máte možnost zatančit si na parketě, určitě tak učiňte. Alkohol se vám dostane z hlavy rychleji a zvládnete další skleničku. Pokud je to možné, vyhýbejte se zakouřeným podnikům. Cigaretový kouř a alkohol je opravdu vražednou kombinací. Zaneřádíte si navíc dýchací cesty. Naučte se míchat alkoholické drinky sama doma. Pomůže vám s tím výborná kniha s názvem Míchané nápoje, kterou najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Anna Jansson – Bohyně osudu v salonu d’Amour
Přečtěte si novinku tohoto roku od spisovatelky Anny Jansson. Pokud máte ráda romantiku, jistě se vám bude líbit! Anna Jansson je švédská spisovatelka, tradiční představitelkou literatury pro ženy, neboť se věnuje zejména romantickým tématům, ze kterých vytváří velký příběh.  Anna Maria Angelika Jansson se narodila roku 1958 ve Visby na ostrově Gotland. Po studiích začala Jansson pracovat jako zdravotní sestra, k psaní se dostala až v roce 1997, kdy se vrhla do tvoření literatury pro mládež a taky samozřejmě pro ženy.  U nás jsou zatím k dispozici čtyři její publikace. Temnější odstíny Švédska, Příšerná tchyně, Nevyvážený pár a Bohyně osudu Salonu d’Amour.  Právě poslední jmenované publikaci se dnes budeme věnovat. Angelika, bohyně osudu, která již sedm let vede kadeřnictví, se snaží pomáhat lidem, jak jen může. Když si sednete k ní do křesla, nepokusí se zlepšit jen vaši vizáž, ale taky vám pomůže soukromě. Stará se o vás alespoň ten krátký čas v křesle při úpravě vlasů. Osud lidí jí není lhostejný, snaží se v lidech probudit šťastný život, jen bohužel občas zapomíná na ten svůj. Do jejího života totiž vstupuje taky nějaká nová a záhadná osoba. Stane se její láskou?  Kniha přináší každé své čtenářce samozřejmě romantiku, dávku humoru a vlastně i trochu krimi. Při čtení knihy se nebudete nudit, na každé straně vás čeká nové tajemství nebo další zápletka. Mírně psychologické hodnocení zákazníků vás rozhodně nudit nebude.  Knihu si s sebou zabalte třeba na dovolenou. U vody se vám bude číst Angeličino dobrodružství úplně samo. Kniha má 384 stran.   
Zobrazit článek >
 
Nejde vám zhubnout? Vyvarujte se nejčastějším chybám!
Už delší dobu se snažíte shodit pár kil, ale nedaří se vám to? Co děláte špatně? Když se vyvarujete některým chybám, hubnutí najednou bude jednodušší než možná čekáte. Nevěříte si Na začátku se musíme pozastavit u jednoho z nejzásadnějších bodů. Věřte sama sobě! Pokud stále nebudete důvěřovat svému tělu nebo své silné vůli, nikdy žádný hubnoucí pokrok neuděláte. Myslete pozitivně a věřte i v nemožné. Budete se divit, jak mysl dokáže ovlivnit fyzickou stránku člověka. Motivace je důležitá Ať už je vaším cílem soutěž krásy, sbalení partnera nebo lepší a volnější pocit těla, je to jedno. Hubněte zkrátka pro něco a taky se odměňujte. Motivovat vás může okolí, ale i vy sama. Vždy byste měla mít podnět, který vás donutí držet dietu nebo jít cvičit. Důležitá je i motivace ve formě jídla. Za denní dřinu si dopřejte třeba kousek hořké čokolády, ta vám určitě neublíží. Až moc pohybu Většina lidí, která se rozhodla zhubnout, začne chodit každý den do posilovny, intenzivně jezdit na kole nebo běhá do roztrhání těla. Pamatujte si, že tak si jen zničíte tělo, nárazový pohyb, na který nejste zvyklá vám rozhodně neprospěje. Může se vám sice začít tvořit svalová hmota, ale žádný úbytek váhy nečekejte. Během týdne se s vaším tělem téměř nic nestane. Bylo by chybou to čekat. Své tělo dostávejte do kondice pomalu. Dobré je začít například s intervalovými tréninky. Další inspiraci najdete v povedené publikaci Jak zhubnout a nikdy nepřibrat.  
Zobrazit článek >
 
Čekání na miminko – výbavička
Pro novorozence není nutné nakupovat všechno hned anebo do zásobu. Důležité také je, v jakém ročním období se má miminko narodit a velikost oblečení nakupujte spíše od čísla 56, protože z těch menších velmi rychle vyrostou. Až si budete chystat tašku do porodnice, nezapomeňte ji nachystat také pro miminko Pár bavlněných plenek Body a dupačky Košilku a svetřík Čepičku, rukavičky a ponožtičky Spací pytel nebo zavinovačku Velikosti dětského oblečení Velikost dětského oblečení není podle výšky, ale podle věku, protože s přibývajícím věkem roste pomaleji. Nejprve jsou velikosti odstupňované po 3 měsících: newborn, 3, 6, 9, 12 Potom po ½ roce: 12 – 18, 18 – 24 A pak po roce: 2, 3, 4, 5 atd. Oblečení by mělo být co nejméně přes hlavu. Dupačky a kalhoty jsou nejlepší s rozepínáním v rozkroku pro pohodlnější přebalování. Kosmetika a koupání Vanička a lehátko do vaničky Žínky a bavlněné osušky Dětské mýdlo a mycí olej Dětský šampón Olejíček na tělo Ochranný krém proti chladu a slunečnímu záření Teploměr do vody Jemný kartáček na vlasy 60% líh na ošetření pupíku Spánek Pyžámko Dětská postýlka, polštářek, peřinka, povlečení a prostěradlo Podložka mezi prostěradlo a matraci pro případ nehody Dudlík Chůvička s kamerou a monitor dechu Kojení Kojící podprsenka a vložky do podprsenky Odsávačka mléka Kojenecká láhev Sterilizátor Na dezinfekci pusinky děťátka a bradavek při kvasinkové infekci – genciánovou violeť Na popraskané bradavky – Babylove, Purelan nebo lanolín Přebalování Přebalovací pult nebo podložka Plenky Vlhčené ubrousky Mastičku na opruzeniny Koš na pleny Dětská lékárnička Nůžky na nehty Digitální teploměr Odsávačka hlenů Nurofenové nebo panadolové čípky při horečce Procházky a výlety Kočárek se síťkou na hmyz a pláštěnkou + autosedačka Deka a nánožník Taška na kočárek Hry pro správný vývoj Hračky Dětské knihy Lehátko a hrací deka Nejvíce důležitá je bezpečnost Zábrana nad schody Dětská ohrádka Kryta na zásuvky Zajistit ostré hrany
Zobrazit článek >
 
Karl Lagerfeld a jeho život
,,Pro módu je zajímavá jen minuta a budoucnost – existují, aby mohly být zničeny. Kdyby všichni dělali všechno s úctou, nikam bychom se nedostali.‘‘ Celým jménem Karl Otto Lagerfeldt je jedním z nejuznávanějších světových návrhářů druhé poloviny dvacátého století. Jeho světovou značku dodnes miluje tisíce žen. Pojďme se na jeho životní příběh podívat blíž. V druhé části se zaměříme na parfémy této značky. Umělec Lagerfeld se narodil v roce 1933 v Hamburku investičnímu bankéři Ottovi původem ze Švédska a Elizabetě z Německa. Manželskému páru se narodil deset let po svatbě. Mladý Karl se snažil prosadit již od svého mládí. Módě propadl ihned, jak toto umění objevil. Nejprve spolupracoval se spoustou světoznámých značek, navrhoval pro ně ty nejoriginálnější doplňky a postupně i oblečení. Již v této době byl alespoň mezi návrháři slavný. Mezi širokou veřejnost přišel v osmdesátých letech, kdy si založil svou vlastní značku Lagerfeld. Od začátku se nezaměřoval pouze na oblečení, ale právě taky na parfémy. Zabýval se spojením módních hitů a kouzelných parfémů. Spolupracoval s mnohými umělci a leckterými se nechal inspirovat. Když si odnesl domů první velkou cenu za nejlepší návrh kabátu, bylo mu pouhých dvacet dva let. V roce 1982 začal Lagerfeld pracovat pro značku Chanel, u toho už zůstal. Z jeho práce srší samozřejmě umění, ale i zábava a velká vyzývavost. Mnohokrát se Lagerfeld dostal do potyčky s jinými návrháři, dělá si však vždy všechno podle svého a za tím si stojí. Parfémy Karl Lagerfeld včetně parfémovaného tělového mléka najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Harry Potter tak, jak ho neznáte
Fantasy dobrodružství o malém kouzelnickém chlapci Harrym Potterovi a jeho přátelích se stal jedním z nejznámějších příběhů všech dob. Přečtěte si některá tajemství a různé zajímavosti, které byly ve filmu nebo knize tak nějak skryty.   Že J. K. Rowling promítá svůj život do příběhu a povahy postav patří skutečným osobám, které znala, vám asi není takovou novinkou. Víte, se kterou postavou se ztotožňuje sama spisovatelka? Svou povahu a duši částečně vložila do Hermiony. Navíc miluje vydry, a proto je vydra jejím patronem. Svoje narozeniny slaví však ve stejný den jako Harry Potter, 31. července. V tento den je opravdu má i Daniel Radcliffe. Fred a George slaví narozeniny na Apríla. A nyní něco z filmů a knih. Největší věkový rozdíl mezi postavou ve filmu a tou reálnou ztvárňuje Shirley Henderson v roli jedenáctileté Uršuly. Ve skutečnosti jí v té době bylo 37 let. Daniel Radcliffe nejí slaninu. Na záběr, kdy snídají s Ronem ve Velké síni, musel mít za sebe náhradního herce, který tuto křupavou dobrotu pojídal za něj. Když Harry jede s Arturem Weaslym navšívit ministerstvo, tak na telefonu napíše číslo 62442. Když si dáme dohromady písmenka pod čísly, dostaneme slovo MAGIC. Siriusovo tetování je stejné jako tetování mužů ruských gangů. Tento znak si členové gangu nechávají vytetovat po chvíli, kdy jsou chyceni policií a musí do vězení. Mimo filmový štáb byl u natáčení prvních dvou dílů ságy přítomen i zubař. Hrálo zde tisíce malých dětí a doktor musel řešit nekonečně padajících mléčných zubů každý den. Maskéři nakreslili Harryho jizvu skoro šestisíckrát. Počet však obsahuje i kresbu na čele kaskadéů a dublérů. Harry rozbil při natáčení 160 kusů brýlí. Brumbálovo křeslo je imitace trůnu, který najdete ve Westminsterském opatství. Slovo Brumbál, v originále Dumbledore, pochází ze staré angličtiny od slova Bumblebee, což je v překladu velká chlupatá včela. V roli Lorda Voldemorta se vystřídalo šest herců. Za oficiální tvář se povauje Ralph Fiennes. Většina lidí si myslí, že ho hrál jen on. Robbie Coltrane alias Rubeus Hagrid byl úplně první oficiální herec ve filmu. Při letním natáčení, kdy bylo venko přes třicet stupňů Celsia, musel mít na sobě pod kostýmem speciální chladicí oblečení, aby se jeho organismus nepřehřál. Daniel Radcliffe strávil při natáčení třetího dílu pod vodou čtyřicet hodin. Prodělal kvůli tomu velké ušní infekce. Mozkomorové se nerozmnožují tak jako lidé, ale rostou ze země například jako houby. Tento fakt objasnila Rowlingová až po dopsání poslední knihy. Napadlo vás, co znázorňují čtyři bradavické koleje? Zastupují čtyři živly. Nebelvír oheň, Havraspár vzduch, Mrzimor zemi a Zmijozel vodu. Křivonožku nehraje jen tak ledajaká kočka, nýbrž kočkovitá šelma nazývaná maguár. Nyní něco úsměvného. Došlo vám, že Fred a George házeli v prvním díle sněhové koule přímo do obličeje Voldemorta? Sníh totiž dopadal na temeno hlavy profesora Quirrella. Alchymista Nicolas Flamel skutěšně žil v Paříži. Se svou ženou prováděli různé čarovné pokusy. Je po nich pojmenováno několik francouzských ulic. Rukopisy prvího díu byly odmítnuty dvanácti nakladatelstvími. Editor jako poslední pokus zkusil zaujmout malé nakladatelsví Bloomsbury. To mu vyšlo. Všichni autoři Poberova plánku jsou na konci ságy mrtví. Jednalo se o Remuse Lupina (Náměsíčníka), Petera Pettigrewa (Červíčka), Siriuse Blacka (Tichošlápka) a Jamese Pottera (Dvanácteráka). A na závěr jedna informace, která se netýká filmu ani knihy. Když na telefonu vytočíte linku 1(781) 452-4077, tak budete přepojeni do Bradavic. Můžete se na ni pak dozvědět více informací o kouzelnické škole. Tato sága byla přeložena do 69 jazyků. Nyní už hlavní éra Harryho Pottera pominula, avšak stále si obrovské množství dětí přeje, aby jim domů přišel dopis z Bradavic. Ty starší si zase rádi objasňují nevysvětlené scény z filmu a nebo pátrají po méně známých postavách z knihy. Nyní jste se dozvěděli perličky, které se týkaly převážně herců a postav. Přečtěte si v knize s názvem Magická místa z filmu také něco o prostředí, kde se celý příběh odehrává. Některé informace vás budou přímo šokovat! Knihu Harry Potter Magická místa z filmu najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Jak na krásné lokny a kudrnatou hřívu? II
Copánky Nejlépe večer zapleťte ještě vlhké vlasy do copánků. Pokud vám stačí jemné vlnky, smotejte jeden až čtyři copánky a vlasy v nich nijak neutahujte. Jestli toužíte po lví hřívě, vlasy zapleťte nejméně do pěti copů a pevně je ještě k tomu utahujte. V tomto divokém účesu spěte a ráno postupně dosušte copánky fénem a následně rozpleťte. Kulma Díky kulmě dokážete stvořit dokonalé lokny. Proces práce s kulmou asi není třeba popisovat. Dobré je však dodat to, že pokud si plánujete pořídit kulmu, tak se správně rozhodněte, jaký zvolíte průměr. Čím menší průměr trubice, na které vlasy natáčíte, kulma má, tím bohatší budou vaše lokny. Pokud ráda volíte volné lokny, ale někdy dostanete chuť natočit si vlasy do takzvaných malých prstýnků, pořiďte si zužující se kulmu. Ta vám pomůže v obou případech. Možná zoufáte, že se o vlasy takto musíte každý den starat, ale vězte, že ty dámy, které mají kudrnaté vlasy od přírody se o ně musí starat mnohem více než vy. Sice vlasy každý den nenatáčí, ale musí používat různé prostředky. Bojují s třepením vlasů, taky s jejich vysušením nebo křehkostí. Tím, že jsou vlasy kudrnaté, nedokáže zdravý a přirozený maz z pokožky hlavy dojít až na konec pramenů. Proto je třeba dodávat vlasům vláhu jinak. A jak se říká, většinou člověk chce, to co nemá. Produkt Profesionální kulma Pearl Pro Curl Ci9532 najdete zde. Další kulmy na vlasy najdete zde. Profesionální 32mm kulma pro velké volné lokny. Tvar kulmy napomáhá snadnému použití. S touto kulmou snadno vytvoříte krásné, jemné a dlouhotrvající lokny.      
Zobrazit článek >
 
Jak správně čistit brýle – Čemu se vyvarovat?
Při výběru nových brýlí, pokud si tedy objednáváte i zbrusu nová skla, je dobré zamyslet se nad tím, jaké příplatky za doplňkové složky budete potřebovat. Každá speciální vlastnost se nehodí každému, ale určitě můžete využít přídavku jménem vodoodpudivá skla. Když se totiž na obyčejné brýlové čočky nanese vodoodpudivá hydrofobní vrstva, zajistíte si tak menší ušpinění. Brýle se vám pak bude taky mnohem lépe čistit. Pokud vás nebaví o brýle pečovat, pak si za tuto možnost určitě připlaťte. V poslední části našeho povídání se pojďme podívat na problémy, které vznikají špatným čištěním brýlí. Čemu se vyvarovat, abyste si nezničila nejen brýlové čočky, ale i celé brýle? Zapomeňte na čištění brýlí v zaprášeném prostředí. Nikdy brýle nesmýkejte hadříkem na pláži. I prach může být nebezpečný, když bude obsahovat pevné částice, může snadno brýle poškodit a nejen sklíčka. Pamatujte si, že při čištění hadříkem byste měla být opatrná. Ideálně nejprve brýle opláchněte a následně je až začněte čistit. Pozor na slanou vodu! Ta může na brýlích zanechat trvalé stopy. Třeba tím, že budete čistit sůl opět suchým hadříkem. Pokud vám nějaká nečistota nejde z brýlí odstranit, použijte na ni speciální přípravek, pod kterým se rozpustí nebo odtrhne. Nikdy špínu nijak neškrábejte. U pojmenování speciální přípravek je třeba se pozastavit. Kupujte si pouze takové roztoky a gely, které jsou určené speciálně na čočky či brýle. U nich máte jistotu, že vám s brýlemi nic neprovedou a zachovají jejich kvalitu. Brýlové obroučky, čočky, speciální potřeby a samozřejmě i čistící prostředky najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Jak na kocovinu – BĚHEM II
A máme tu další silvestrovské téma, trochu však z jiného soudku. Článků, jak se zbavit kocoviny asi najdete v tomto období dost, my si však toto téma šikovně rozdělíme. První se zabývá tím, jak kocovině předejít, abyste tento nepěkný problém ve sváteční den nemusela řešit. V případě, že si nestihnete projít naše tipy nebo to s alkoholem prostě přeženete, je tu pro vás je připravený i druhý článek, který se bude zabývat klasikou, jak se nejrychleji kocoviny zbavit. Nyní se podíváme na to, jak s alkohole pracovat během večírku. ! Články jsou rozděleny do našich obou magazínů, začátek této série najdete v našem magazínu pro muže. ! Hydratace Pijte a pijte – vodu. Po každé skleničce nebo panáku do sebe ,,hoďte‘‘ taky sklenici obyčejné vody. To je základ. Ráno pak nebudete trpět takovou dehydratací. Jezte Nezapomínejte na jídlo ani během samotného večírku. S jídlem se váš alkohol lépe bude rozpouštět a vstřebávat. Nemíchejte Zlaté pravidlo každé party je zákaz míchání alkoholu. Pijte maximálně dva druhy alkoholu nebo si mezi drinky dávejte dostatečnou pauzu. Pokud jinak nedáte, pijte více druhů, ale k předešlému pití se již nevracejte! Je to stejné jako s jídlem. Dal byste si dort, pak kuřecí řízek, následně zmrzlinový pohár a pak byste se vrátil k pizze? To by vám žaludek asi nepoděkoval, že? I tak je tomu s pitím. Pokud trpíte problémy, když se přejíte nebo sníte moc druhů jídla, pak vám pravděpodobně nebude dobře ani po smíchaném alkoholu. Nejnebezpečnější na míchání jsou sladké koktejly. Všechny vám chutnají zvlášť, ale jak by vám chutnaly dohromady? Zamyslete se nad tím, co pijete. V případě sladkých koktejlů vám taky hrozí rychlá opilost. Sladké šťávy zajistí to, že nebudete cítit alkohol, ten tam však je a obvykle ho není málo. Budete mít pocit, že vlastně téměř nic nemáte upito a ono to tak úplně není. Pokud si míchané drinky nenecháte ujít, pijte ty, ve kterých jsou ovocné šťávy či džusy. Dodáte tělu k alkoholu alespoň trochu vitaminů, možná i nějaký ten minerál. Doplňte minerály s naším produktem Hořčík 300 mg + vitamín D3 100 tbl. + 7 tbl. ZDARMA, najdete ho zde. 
Zobrazit článek >
 
Obohaťte svou audioknihovnu
Audioknihy si oblíbili mnozí řidiči a lidé, jimž zrak nedovoluje číst, jak by chtěli. Trh jich naštěstí nabízí nepřeberné množství a "číst" už může opravdu kdokoli a kdykoli. Navíc dnes zřejmě většina větších českých vydavatelství současně s knihou tištěnou vydává i verzi na audio nosiči.  Moje anglická babička je autobiograficky laděný, velmi laskavý příběh autorky Hany Parkánové-Whitton – české překladatelky a někdejší šéfredaktorky Knižního klubu. Rozhodnutí vypravěčky Johanky provdat se za přítele, žijícího v Anglii přineslo dilema, jak vyřešit péči o jedinou v Čechách žijící příbuznou – babičku Marii, jíž vděčí za mnohé. Ukáže se ale, že babička, jejíž věk se blíží 80, je stále velmi energická a flexibilní žena, nebránící se ani zásadním životním změnám. Milující manžel Peter Johance umožní zakoupením výminku babičku do Anglie natrvalo přestěhovat a zajistit jí pohodlné zázemí. A ač se to nezdá, babička Marie si ve svém domově v Kingscottu velmi rychle zvykne a zapojí se do společenského života. S nadhledem se vyrovnává s jazykovými, kulturními a gastronomickými odlišnostmi. Dokonce se stane vyhledávanou moudrou rádkyní významných postav Kingscottu. Knihu Moje anglická babička vydala Čechách Mladá fronta, jako audio ji vydal Radioservis. Čte Taťjana Medvecká. Zakoupíte ji ve výprodeji sekce Knihy.  
Zobrazit článek >
 
S vášní pro jídlo – rozhovor se spisovatelkou Denisou Bartošovou
  Dnešní rozhovor nám poskytla spisovatelka a uznávaná dekor stylistka paní Denisa Bartošová. Hezký den, paní Deniso, děkujeme, že jste přijala naše pozvání k rozhovoru, ráda bych seznámila naše čtenáře s Vaší  kariérou a představila jim blíže významnou a kreativní ženu. Narodila jste se v Praze, na rok se samozřejmě neptám, ale zeptám se, co Vás přivedlo k činnosti dekor designu, byla to touha něco vytvářet už od malička a dětských let? Bylo to třeba tak, že už Vaše maminka byla kreativní žena se smyslem pro krásno? Nebo se tato úžasná vlastnost podědila přes generaci? Ano, narodila jsem se v Praze (a klidně – v roce 72  ) a vyrostla na pražském Smíchově. Tvoření mě vážně „bralo“ už od malička, bylo tak nějak mou součástí.Od první třídy po celou základní školu jsem navštěvovala Lidušku, obor výtvarný – kresba, malba, keramika. Jako dítě jsem byla deprimovaná, že dostávám dvě vysvědčení místo jednoho  . Už jako malá jsem také svým blízkým vyráběla dárky, třeba k Vánocům. Maminka moc kreativní není, ale její tatínek maloval obrazy a napsal knihu. Můj taťka byl ale docela kutil, takže genově jsem si asi něco z rodiny odnesla. Vystudovala jste nějaký příbuzný obor? Vystudovala jsem obor Módní návrhářství, takže zlehka asi ano) Mnoha našim čtenářům je známá knížka – Láskominy Denisy Bartošové, můžete těm ostatním, kdo knihu ještě neznají, přiblížit, kde vznikl její název a co kniha skrývá? Určitou nápovědou nám můžou být Vaše slova: „Láskominy jsou to, co milujete! Láskominy jsou jediný výraz, který dokázal alespoň okrajově pojmout všechno to, co je v knize. Tedy všechno to, co ráda dělám – tvořím, vařím a vymýšlím.” Můžete, prosím, tuto nápovědu rozvinout?  Název knihy Láskominy jsem společně s tehdejší šéfredaktorkou Smart Pressu Adélou Hálkovou vybrala proto, že jsem cítila nutnost propojit název první knihy právě s touto druhou. Beru je totiž jako dvě ségry a tak jsem chtěla, aby názvem i designem byly harmonické a souvisely spolu navzájem. No zbytek vysvětlení už máte z naší anotace… A jakého ocenění kniha dosáhla? Má druhá kniha opět vybojovala zlato v mezinárodní soutěži Gourmand World Cookbokk Award za rok 2015. Tentokrát v kategorii pro mě osobně mnohem významnější, i když prestižnější je asi ocenění knihy první za Design. Na první příčce jsem totiž stanula v kategorii Entertaiment/Zábava, což znamená, že moje kniha se stala nejzábavnější kuchařskou knihou pro rok 2015 na celém světě. Velmi úzce to souvisí s mým přáním, aby se čtenář mojí knihy vážně dobře bavil! My, co máme rádi Vaše nápady a povídání, tak víme, že toto nebyla Vaše první kniha, předcházela jí  “Láska prochází kuchyní”, kniha, která  VYBOJOVALA v PEKINGU 1. místo v kategorii DESIGN v MEZINÁRODNÍ soutěži Gourmand World Cookbook Awards za rok 2013. Řeknete nám něco bližšího k tomu, jak kniha vznikala? Podílela jste se na ní sama? Je jasné, že si nestačí říci jeden den – vydám knihu…. a kniha je na světě, jak dlouho zrála vaše touha se do knihy pustit a čekala roky v dolním šuplíku? Pomáhal Vám někdo v začátcích s vydáním nebo byl někdo blízký, kdo Vám takříkajíc vedl ruku ? Stvořit, protože v mém případě říct „napsat“ vážně nestačí  vlastní knihu měla vlastně jako první moje kamarádka a kolegyně fotografka Alena Hrbková, se kterou jsem také tu první nafotila. Jednou, při focení asi nějakého dekoru pro časopis začala nahlas přemýšlet, že bych měla vydat já svou vlastní knihu. Tenkrát jsem nad tím mávla rukou a smála se jí s tím, ať to klidně zařídí…a pustila jsem to z hlavy… Jenže ona o tom vážně jednala s vydavatelstvím Smart Press a to mělo zájem o návrh knihy, kterou bych chtěla udělat. Došlo na první schůzku, ale pak tento projekt spal v šuplíku ještě asi dva roky. Měla jsem hodně práce a pustit se do něčeho takového bylo bláznovství. Po téhle době jsem jako dekor stylistka spolupracovala se Smart Pressem na knize Sladký design Hanky Rawlings a právě Adéla Hálková, šéfredaktorka SP na mě „udeřila“, kdy už pošlu návrh své knihy, že jí vážně chtějí vydat… No a tak jsem doma sedla, hodila do mailu hrubý koncept a do týdne bylo potvrzeno, že knihu vážně budu dělat. Co se samotné tvorby knihy týká, bylo to pro mě velice náročné období. Nikdo vám, navíc jako OSVČ, volno na takovou tvorbu prostě nedá… Musela jsem vše stíhat k mojí běžné práci, abych se uživila, což mě stálo veškerý volný čas a to ne jen během dne. Pro první knihu jsem si vážně všechno dělala sama, od vymýšlení receptů, po vaření a balení a vše gradovalo v den focení. Většinou jsem dva dny vařila a připravovala a třetí den dojela fotografka a fotilo se. Celý ten proces trval téměř dva roky. Nedokázala jsem nikde polevit, nejprve psaní, pak testování receptů a opravy. Následně samotná tvorba, focení. Nakonec editace textů, korektury a samozřejmě jsem “kecala” i do grafiky. Jednoduše to, co běžně dělá pro jednu knihu celý tým, tím jsem si já vším prošla sama. Samozřejmě po boku s profíky v oborech. Někteří autoři kuchařek třeba jen předají texty, recepty a zbytek nechávají právě na týmu. To bych já nedokázala. Kniha je pro mě natolik osobní, že potřebuji být naprosto u všeho. Ruku mi nikdo nevedl, nikdo do mojí tvorby nezasahoval. Řídila jsem se tím, co se líbí mně, vlastně poprvé v tomto oboru jsem tvořila jen sama za sebe. O to to ale bylo těžší… Asi v polovině focení jsem se bála, že dělám děsnou hloupost, že jsem se zbláznila, že tohle nikoho nebude zajímat a sama sebe se ptala, jestli nejsem až moc nafoukaná. Ale jak fotografka postupně posílala hotové fotky a já sledovala reakce rodiny, známých a redakce SP pomalu jsem se uklidňovala. Nadšení bylo velké, dodávalo mi sebedůvěru…Po focení jsem také „rozvážela“ navařené a krásně zabalené jedlé dárky po příbuzných a kamarádech a zpětná vazba mi dodala ten zbytek jistoty, kterou jsem tak moc potřebovala.     Připravujete nějaké knižní pokračování, máme se na co těšit? Od knižní tvorby bych jen nerada odcházela. Obrovsky mě to baví a naplňuje, nejvíce pak jednotlivé dopisy od čtenářů, které mě vážně až dojímají a chodí mi po celou dobu, co jsou knihy na světě. Takže ano, pokračovat určitě chci a ráda bych začala už tento podzim. Snad vše klapne tak, jak si představuji. V dnešní době je to všechno trošku složité. U knih jsem se už u té první rozhodla nedělat kompromisy. Knih jako takových si velmi vážím, bez knih bych nemohla vůbec existovat. A i když nepíšu žádnou hodnotnou literaturu a možná právě proto chci a potřebuji, aby každá stránka byla vychytaná do sebemenšího detailu. Tím pádem se logicky jedná o poměrně drahé projekty a pro vydavatele je taková kniha velkou investicí a samozřejmě ji musí důkladně zvážit. Kvalitně vyrobená kniha je pak v důsledku na české poměry drahá, čímž se snižuje její prodejnost. Na druhou stranu i obyčejná kniha jako román dnes stojí kolem čtyř set korun a to jsou v ní pouze písmenka i když samozřejmě krásná a hodnotná. Na mojí knize pracuje profesionální fotograf desítky dní, další desítky dní ladíme s ilustrátorkou obrázky, další týdny se řeší grafika, texty a korektury. Nakonec tiskárna a papír, distribuce. Všichni ti lidé, celý tým, chtějí a potřebují samozřejmě za svou práci zaplatit. Tohle všechno si samozřejmě koncový zákazník nedokáže představit a já jsem ráda, že mu mohu takto, v tomto rozhovoru, to, jak kniha vzniká aspoň trochu přiblížit. Všichni víme, jak je těžké se ve světě prosadit, povedlo se Vám to určitě tvrdou prací, za kterou jsou stovky a stovky hodin, potkalo Vás také něco, čemu se říká štěstí nebo náhoda, co by dopomohlo k Vašemu úspěchu? Já to s těmi všemi oceněními zas tak úplně do dneška vlastně nechápu. Bylo a stále je to pro mě jako pohádka o ženské z malinké země, která prvně v životě udělala něco sama za sebe. Je mi to celé záhadou. Možná mám na tohle všechno příliš skromnosti. Faktem, který dokáži uznat je, že to jak knihy vypadají a doufám i působí je asi mimo standart. O to větší poctou mi je ocenění v tak velmi prestižní celosvětové soutěži s mezinárodní účastí. Na druhou stranu je mi poměrně líto, že svět mé knihy dvakrát uznal jako vážně nejlepší, ale u nás se knihy zas tak dobře neprodávají. Ne, že by to byly propadáky, ale u nás prostě prodává „obličej v televizi“. Stále nejprodávanější jsou Polraichové, Dity, Karolíny… Jinak jak přesně knihy porota posuzuje vůbec netuším, to je přísně tajná věc. Na slavnostní ceremonii se vyhlašují pouze tři první místa z nominovaných sedmi až dvanácti knih. Pokud se neumístíte tedy do toho třetího, víc už se nikdy nedozvíte. Každopádně pro mě bylo velkým štěstím se díky knihám podívat tak daleko, cestování mám vážně moc ráda. Víme o vás, že jste také byla spoluvydavatelkou časopisů, přiblížíte našim čtenářům kterých časopisů a zda v této činnosti ještě máte vůbec čas pokračovat ? Celý loňský rok jsem se naplno věnovala tvorbě časopisu Krásný venkov, kterého jsem byla tváří a přispívala do časopisu Nové proměny bydlení jako interiérová designérka vydavatelství Deco Media. Vydávat vlastní časopisy je velmi náročná disciplína. Hodně práce mi nevadí, to naopak, ale bohužel jsem se nedokázala shodnout s redakcí na tom, jak bych chtěla svou práci dělat. Po dlouhém váhání a promýšlení jsem na konci roku ze společnosti odešla jako spoluvydavatelka a nadále spolupracuji s oběma časopisy externě. Byla jsem totiž emočně obrovsky vyčerpaná a tenhle krok mi velmi ulevil. Času mám tedy nyní celkem paradoxně docela dost, ale doufám, že ho budu moct v klidu věnovat právě tvorbě nových knih a také sama sobě, svému domu, zahradě a všem mým chlupáčům a opeřencům  . Asi rok a půl mám nově slepice a stala jsem se tak účastnicí projektu mého dnes už kamaráda Petra Dobrého www.slepicevnouzi.cz. Moc ráda takové projekty podporuji, Slepičky mají propagaci v mé druhé knize. Tým „Slepic v nouzi“ jezdí a rozváží zachráněné slípky v zástěrách, které jsem pro tuhle organizaci navrhla. Obecně si myslím, že tohle má vážně význam. V první knížce jsem pro změnu podpořila kočičí útulek Kočičí domov Sluníčko, kde se aktivně podílí má kamarádka Jana Michlanová. Když mohu, každý takový projekt podpořit, neváhám. Naposledy jsem na Umísťovací výstavě kočičího útulku vedla workshop pro děti a vyráběla s nimi hračky pro kočky. Takže případný další volný čas rozhodně budu i nadále věnovat takto dobrovolnicky. Udělat totiž něco pro někoho, kdo to vážně potřebuje a sám nemůže – právě jako jsou kočky a psi v útulcích nebo třeba právě slepice z velkochovů, jen tak, bez nároku na nějakou finanční odměnu mě dokáže totiž nadopovat energií na několik týdnů do předu. Spousta našich čtenářů ví, že mohou nakupovat na Vašem obchodě Desina Design. Můžeme tam zodpovědně poslat všechny ty, co hledají dárek pro své nejbližší. Najdeme zde inspirativní dárky pro ženy, ale i praktické dárky pro muže a nápadité dárečky pro naše nejmenší. Povíte nám něco bližšího k Vaší nabídce? Dáváte přednost českým výrobcům? Najdeme zde i Vaše výrobky? Nebo pouze Vaše nápady, kdy je realizuje někdo jiný? Původní vize obchodu byla prodávat pouze vlastní výrobky. To se bohužel ukázalo nereálné jak časově, tak finančně. Navíc najít v ČR výrobce, který je ochotný zkusit dělat něco jinak je tedy docela oříšek pro otrlé. Pokud nechcete něčeho rovnou kamion, moc se nechytáte. Pak jsou tu drobní výrobci, ale jejich ceny – pochopitelně – neslibují moc velký výdělek pro vás. Můj obchod je tedy kompromisem. Některé výrobky – jako třeba sezonní dekorace, šperky a pár dalších drobností vyrábím sama. Další, jako třeba soustružené etažéry na dorty, bandasky, litinové smaltované nádobí vyrábím ve spolupráci s českými firmami, které jsou ochotné se domluvit. Svojí lásku k oboru návrhářství si ukájím v navrhování zástěr, které pro mě šije ta nejšikovnější ženská na světě. No a další výrobky pečlivě vybírám, jak u českých výrobců, tak i dovozové. Dokonce jsem letos pro svůj obchod nakoupila i pár kousků v Číně a bylo pro mě vlastně velkým překvapením, že i tam se dají vybrat vážně luxusní a kvalitní kousky. Jenže ty se k nám prostě nevozí. A tak, pro mé zákaznice co nevidět za pár týdnů uvedu tyhle moje úlovky z výletu na trh. Moc se na to těším. Také jsem si dovezla pár kousků výšivek klasických čínských motivů, jako jsou pivoňky a sakury a plánuji limitovanou kolekci zástěr v asijském stylu. Reálné je její uvedení na trh na jaře, kam právě květinové vzory krásně zapadnou. Máte také někde kamennou prodejnu, poradíte nám kde bychom ji našli, kdybychom si chtěli udělat výlet kam byste nás tedy pozvala? Kamennou prodejnu jsem měla u nás v Kostelci nad Černými lesy na náměstí. Po roce a půl provozu se ale ukázalo, že valná většina tržeb pochází z internetového prodeje a tak jsem ve vlastním domě vytvořila malý showroom. Bohužel, ten nyní musel ustoupit stranou z rodinných důvodů a tak v současné době mám pouze eshop, doma sklad, kde je možné si vybrané zboží vyzvednout. Uvidíme, co přinese budoucnost. V plánu původně bylo i malé studio na kreativní kurzy, na které teď nemám prostor, ale nikdy neříkej nikdy. Nakonec je možné, že pár kurzů zkusím uspořádat v mé vlastní kuchyni a uvidí se, jaký bude zájem. Třeba mě to nakonec ještě překvapí! A pro dobrou náladu Vám přinášíme 4 netradiční recepty od Denisy Bartošové. To prostě musíte vyzkoušet !     Knihu Láska prochází kuchyní můžete zakoupit v eshopu Eiffel Optic – zde Fotografie k článku poskytla Denisa Bartošová ve spolupráci s nakladatelstvím Smart Press. Autor: Milena Drtinová
Zobrazit článek >
 
BIO kokosová mouka Allnatura
Nehodlám na tomto místě chválit nebo hanit alternativní, někdy nepříliš racionální stravovací trendy. V každém případě se považuji za člověka otevřeného zkoušení ne příliš běžně užívaných surovin a chutí. Zastávám názor, že naše strava má být především pestrá a co nejméně upravovaná a chemicky vylepšovaná. Proto je mou parketou jednoduché a rychlé vaření a pečení. Pro patří k mým oblíbeným surovinám při přípravě moučníků ovesné vločky, sušené ovoce a ořechy všeho druhu. Právě kokosový ořech má specifickou aromatickou a lehce nasládlou chuť a vůni. Proto se sama hmota ořechu a pochutin z něj připravených bohatě uplatňuje v orientálních kuchyních i evropských moučnících. Pro relativně dobrou stravitelnost si ji oblíbili vyznavači veganské, vegetariánské, raw či paleo stravy i rekonvalescenti a pacienti, jejichž zdraví vyžaduje bezlepkovou dietu. Je bohatá na kokosový olej, bílkoviny a vlákninu. Například kokosovou mouku si lze celkem snadno vyrobit v domácích podmínkách. Má to smysl, pokud rádi a často připravujete zdravé i méně zdravé pochoutky. Výhodu je, že si ji sami můžete namlít na individuální hrubost. Je ale třeba mít na paměti, že surovinou je ořech, který vyžaduje uskladnění v chladu a temnu, aby předčasně nežlukl. Proto je pro menší anebo občasnou potřebu lepší zakoupit ji hotovou, například tu od velmi oblíbené Allnatury. V praktickém, 200 gramovém uzavíratelném balení ji můžete dobře skladovat. Je jemně namleta z dužiny právě sklizených kokosových ořechů v BIO kvalitě. BIO kokosovou mouku Allnatura zakoupíte v sekci Zdraví.
Zobrazit článek >
 
Připravte své tělo na podzim: Pleť a kůže potřebuje zvláštní péči II
Peeling se musí stát jasnou volbou  Je možné, že jste používání peelingu přes léto dost zanedbávala, viďte? Nechtěla jste narušit tak krásně opálenou kůži? Jenže teď je shození odumřelé kůže opravdu nutnost, aby vaše tělo mohlo správně dýchat. Pamatujte na to, že peeling si nezaslouží pouze vaše pleť, ale i celé tělo. Pro obličej a tělo byste měla využívat ideálně jinou kosmetiku, ta na pleť by měla být šetrnější. Zvlášť si pak můžete vybrat ještě speciální peeling na nohy, který si dokáže poradit s problémem jménem ztvrdlé paty.  Káva vs. zelený čaj  O zeleném čaji se již zmiňoval předchozí článek, myšlenka však stojí za drobné opakování. Čaj obsahuje spoustu antioxidantů, které prospějí samozřejmě také vaší pleti. Bude zářit a bude plná energie, i když se venku počasí zrovna smát nebude. Pozor na výrazné navýšení kávových nápojů, ke kterému by během podzimu mohlo dojít. Jestliže jejich příjem zvýšíte, vzpomeňte si na odstavec o tekutinách, budete jich potřebovat ještě víc.  Nezapomínejte na vlasy  Když už se tu bavíme o kráse, samozřejmě bychom neměly zapomenout na chloubu mnohých z nás. Vlasy. Jak jsou na tom vaše kamarádky po létu? Jistě by potřebovaly vzpružit. Objednejte se ke svému kadeřníkovi alespoň na zastřižení konečků. A třeba vás společně napadne i nový přeliv pro oživení účesu. Nechte se hýčkat vhodnými přípravky, které oživí každý váš vlas. Starat se o vlasy je třeba i celou zimu, vyberte si vhodnou domácí péči v našem e-shopu. 
Zobrazit článek >
 
Tajemství Karibiku – Bahamské ostrovy V - Co vědět před odjezdem?
Před odjezdem byste měla vědět, že.. K Bahamským ostrovům jsem připravila ještě jeden speciál. Přečtěte si důležité instrukce a informace, se kterými byste se měla před cestou seznámit. Nejvhodnější doba na cesty je mezi prosincem a dubnem. Pozor na cestovní doklady. Váš pas musí být platný ještě šest měsíců poté, co se z výletu vrátíte. Už myslíte na to, jak si budete muset pořizovat vízum? Pokud bude délka vašeho pobytu kratší než tři měsíce, nemusíte si ho opatřovat. Pokud si budete potřebovat vybrat peníze, vyrazte do Bay Street nebo Rawson Street. Na větší počet bankomatů a samotných bank narazíte taky v okolí Nassau. Ohledně zdravotních komplikací, které můžete potkat na ostrově, nemusíte mít velké obavy. Na cestu vám postačí klasická léčiva. Jako první si na seznam určitě napište repelent. Hrozí zde nakažení horečkou dengue, proti níž neexistuje očkování. Jedinou ochranou je právě repelentní prostředek. Horečka se projevuje podobně jako naše chřipka. Srazíte ji našimi léky na horečku. Bahamské pláže jsou nenahraditelné jinými díky čistotě vody na každé písečné pláži. Vody jsou zde opravdu mělké. Mořem se můžete procházet stovky metrů daleko. Pokud máte rádi šnorchlování, budete nadšeni. Pod vodou uvidíte i desítku metrů hluboko. Místní hotely mají ve většině případů své soukromé pláže, na kterých vás bude personál mile rád obskakovat. Hoteloví návštěvníci (nejen) zde dostanou vše, o co si požádají. Co se týče peněz a výletů, tak za jednodenní plavbu lodí zaplatíte mezi 60 až 150 USD. Můžete vybírat hned z několika druhů plaveb, vydat se za potápěním nebo šnorchlováním, taky prozkoumat neobjevené přírodní oblasti nebo se jen vyvalovat na palubě. Zapamatujte si důležitá telefonní čísla. Místní polici zavoláte vytočením čísla 919 a pohotovost přivoláte telefonem 322 2221. Osvěžte si angličtinu před cestou. Knihu Anglicky za 30 dní najdete zde.    
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města – Stockholm III
Muzeum lodi Vasa V roce 1626 nechal Gusta II. Adolf postavit obrovskou loď, která bude vypovídat vše o švédském bohatství. Oslavovala taky současného panovníka. Král měl v plánu v této lodi ohájit svou zemi jako mocnost před nepřítelem. V srpnu se loď dala do pohybu, avšak po necelých 1500 metrech se náklonem potopila. Během několika minut byla kráska dlouhá 63 metrů a 53 metrů široká zcela pod vodou. Pravděpodobně došlo k narušení statistiky lodi přidáním děl navíc. Ve stockholmském muzeu však nespatříte repliku lodí, nýbrž původní plavidlo. Loď Vasa byla totiž po 333 letech vyzdvižena z mořského dna. Dnes stojí v muzeu, kde si ji denně přijde prohlédnou tisíce návštěvníků. Drottningholmský palác Ačkoliv oficiální sídlo královské rodiny tvoří Královský palác, od roku 1981 se král a jeho rodina zdržuje nejraději na ostrove Lovön. Obývá jižní část paláce, zbytek budovy je plně přístupný veřejnosti. O tuto velkolepou stavbu se postarala manželka tehdejšího švédského krále. Od roku 1662 dohlížena na budování sídla. Drottningholmský palác byl dostavěn roku 1700. Určitě se při návštěvě paláce stavte i do rozsáhlého parku. Najdete zde i jednu českou zajímavost, kterou tvoří sochy Adriana de Vries, které pocházejí z Valdštejnského paláce v Praze. Byly odvezeny Švédy za třicetileté války. Líbit se vám bude jistě i čínský pavilon a barokní divadlo.   Městská knihovna Největším lákadlem městské obří knihovny je kulatá místnost, která je od stropu dolů zaplněna knihami. Najdete zde miliony knih a nejen ty švédské. Knih v českém jazyce mají ve Stockholmu taky pěknou sbírku. Poznávejte Stockholm s dobrým průvodcem. S knihou Merian STOCKHOLM se ve městě neztratíte. Průvodce můžete koupit zde.
Zobrazit článek >
 
Olejová péče o tělo značky Nivea
Každé roční období nás ovlivňuje ať už pozitivně, nebo negativně. V létě nám je sice teplo, ale ze slunce čerpáme barvu i energii. Můžeme se sice spálit, ale jinak pokožka výrazně nestrádá, protože letní oblečení je měkké a jemné. Zima je náročnější nejen pro nás, ale také pro tělo. Trpí samotným chladem, pokožku ale poznamenává nutné teplé oblečené, které chladem může měnit své vlastnosti. Stačí si namátkou připomenout, co dokážou v mrazu džíny. Přestože jsou vyrobené z bavlny, zima z nich dovede udělat solidní struhadlo, které nepříjemně ohobluje naše nohy. Působení chladu na pleť obličeje je samostatnou kapitolou. Všechny víme, že bez adekvátní péče to prostě v zimě nejde, nevhodná péče může znamenat předčasné stárnutí a nepříjemná drobná poranění. Proto je vhodné do koupelového rituálu zařadit olejové koupele, které nám dopřejí nejen relaxaci, ale pokožku těla očistí, hydratují, vyživují, zvláčňují, regenerují a pěstí. V obchodech lze sice zakoupit produkty privátních značek, ale já sázím na tradici jménem Nivea. Beauty Oil značky Nivea obsahuje 87 % přírodních olejů té nejvyšší kvality. Po takové jemně voňavé koupeli už tělo nevyžaduje další ošetření, stačí se jen lehce osušit a hotovo. Koupelový olej Nivea Beauty Oil najdete v sekci Krása našeho e shopu.
Zobrazit článek >
 
Zlo jménem žvýkačka: Vlasy, oblečení i boty I
Dnes pro vás máme speciální článek, který vám poradí několik tipů k tomu, jak odstranit žvýkačku z různých materiálů. Žvýkačka ve vlasech je zlo, naštěstí i pro její odstranění máme triků hned několik. Stříhání není třeba! Čtěte dál náš článek a zjistěte víc. Bojovat se žvýkačkou není jednoduché, vítězem se však stát můžete. Žvýkačku uvařte Žvýkačku spolu s látkou namočte do horké vody. Nechte materiál chvíli ponořený. Vezměte do ruky zubní kartáček a žvýkačku jemně odstraňte. Dolů půjde opravdu krásně, stačí počkat několik vteřin. V tomto případě je pouze třeba dát si pozor na oblečení, které nesnese vysoké teploty. I při krátkém namočení se může srazit. Odzbrojte ji žehličkou Ano, skutečně. Žehlička taky pomůže. Vezměte do ruky pevnější karton. Položte jej na žehlící prkno. Na něj přiložte postižené oblečení žvýkačkou dolů, jako byste ji chtěla ke kartonu přilepit. Přejíždějte oděv žehličkou. Pozor si dejte na situaci, kdy je daná látka tenká. Jestliže potřebujete žvýkačku odstranit z tenkého šátku, je na něj před žehlením ještě nutné položit utěrku, jinak by mohlo dojít k poškození žehlící plochy. Kobercová páska Kobercovka je oboustranná páska, která opravdu silně lepí. Využijete ji i při odstraňování žvýkačky. Nalepte ji na celý povrch žvýkačky. Měla by být měkká, pokud je její konzistence již tvrdá, pak je lepší využít jinou metodu odstraňování. Lepící síla kobercové pásky si se žvýkačkou poradí. 
Zobrazit článek >
 
Stačí jedna patnáctiminutovka cvičení a budete zas fit!
Ach ty Vánoce. Všude plno jídla, sladkého pití a hlavně taková hromada cukroví! Co s tím? Nemůžete přestat mlsat, ale ráda byste zachránila svou postavu a tělo udržela v kondici? Udělejte si každý den 15 minut čas a věnujte ho cvičení. Prostřídejte pár těchto cviků během zmíněné patnáctiminutovky a máte vyhráno. Sed leh Není nad dobrou klasiku. Lehněte si na podložku, kolena mírně pokrčte a zvedejte tělo ke kolenům. Ruce nechte za hlavou, pokud by to na vás bylo příliš těžké, držte je zpevněné podél těla. Dřepy Stůjte rovně nebo držte horní část těla v mírném předklonu. Ruce nechte napnuté před sebou. Pokrčujte kolena, dokud vás nebudou táhnout hýžďové svaly. V této pozici zastavte a vydržte asi pět vteřin. Pokud jste byla zvyklá dělat dřepy až na zem, odnaučte se to. Škodí to kolenům. Výpady Stůjte vzpřímeně a střídavě dělejte výpady na každou nohu. Mezi stehnem a lýtkem by měl být pravý úhel. Zkuste alespoň 15 cviků na každou nohu. Kliky Silné ruce se vždy můžou hodit. Nejlepšími cviky pro posílení celých ramen jsou kliky. Opřete ruce o zem tak, aby dlaně držely linii s rameny. Nohy držte ve stejné linii jako ruce. Cviky dělejte klidně pomalu, nezáleží na počtu cviků, ale na jejich provedení. Při plnění těchto cviků nezapomeňte správně dýchat. Mimo toto cvičení dodržujte pitný režim a správnou životosprávu. Zkuste se překonat a vynechat večer alespoň sladké bomby v podobě sladkostí. Ty si užívejte nejlépe v ranních hodinách. Dámské fitness podkolenky najdete zde. Další punčochy a podkolenky najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Dodejte své pleti výživu I
Zářivá, hebká a hlavně plná života. Takhle by mohla vypadat vaše pleť. Stačí jen vědět, jak ji pomoci k tomu, aby působila skvěle. Je na čase ji pořádně vzpružit. Léto je u konce a pleť si zaslouží pořádnou dávku hydratace. Jdeme na to! Dbejte na dobrý výběr kosmetiky Ne každý kosmetický produkt vaší pleti prospěje. Bude vás to stát trochu času, než najdete krém, který by vám vyhovoval a sednul vaší pleti. Nějaký je moc mastný, jiný zase příliš tuhý. Některý nic nevydrží nebo nesedí pod make-upem. Nezoufejte, nakonec vyberete ten, který vám sedne. Stejně tak to však může být taky s líčidly. Někdy se vyplatí opustit svou oblíbenou značku a vyzkoušet i jiné možnosti. Vitaminů není nikdy dost Pleť k dokonalému vzhledu potřebuje především čtyři vitaminy. ,,Áčko‘‘ je důležité pro regeneraci a hlavně působí jako ,,oddalovač‘‘ stárnutí. Vitamin B funguje blahodárně na kůži a hojí rány. Prvek C pak celkově zvyšuje vizáž pleti. Zajišťuje její dobré prokrvení, produkuje kolagen a elastin, který zvyšuje pevnost a pružnost kůže. ,,Éčko‘‘ kůži chrání před UV zářením. Jde o prvek zabraňující stárnutí pleti, takže skvěle působí proti tvorbě vrásek. Tyto vitaminy se nachází v potravinách jako je řepa, tofu, dýně a dýňová semínka, avokádo nebo Cottage sýr. To zní jako dobrý salát! Tekutiny k nezaplacení Voda. Vlastně tak obyčejný dar přírody, který spousta lidí míchá s různými ovocnými šťávami nebo upravuje na limonády, aby byl lepší. Voda sama o sobě však působí na pleť blahodárně. Pijte minimálně dva litry vody denně, vyvarujte se pití alkoholu a různých šťáv s ,,éčky‘‘.   
Zobrazit článek >
 
Jak to bylo s adventním věncem? II
Jak jste z textu již mohli usoudit, adventní věnce mají více podob. V některých kulturách zůstaly viset jenom na dveřích, aby značily život v domě. Jinde se věnce ze dveří přesunuly ke štědrovečerní tabuli. Věnce zavěšené na dveřích obvykle dnes nemají svíčky, nýbrž jiné dekorace. Obvykle je zdobí šišky, různé pentle a zlatavé či stříbrné ozdoby. Dnes je však na každém, jak svůj věnec vyzdobí. V některých zemích jsou barvy věnce dány a každá nese jasný význam. U nás je to spíše na každém a jeho vkusu. V některých civilizacích najdeme věnce, které obsahují i pátou svíčku. Ta je obvykle umístěna do středu věnce jako symbol čistoty, Ježíše Krista, někdy totiž tato svíčka bývá nazývána Kristovou svící, nebo Vánoc. Toto patero svíček pak obvykle nese červenou barvu s bílou barvou svíčkou ve středu. I když sice věnec jako takový dorazil do našeho světa teprve nedávno, rozsvícení svící jako takové tu bylo již o mnoho let dřív. Dalo by se říct, že navazuje na svátek světel zvaný Chanuka. Na židovských chanukách se sice rozsvěcuje celkem osm světel, ale postupné a pravidelné je stejně. Co se týče věnce, jde zřejmě o převzetí pohanského zvyku. Světlo má pak připomínat Krista, které máme následovat při svých cestách. Zelené větve jsou dodnes brány jako zdroj čerstvosti. Není tajemství, že zelené větvičky krásně rozvoní celý pokoj. Tato vůně k Vánocům bezpochyby patří. Vybavte se novými bytovými dekoracemi a zkrášlete si pokoje, ať už Vánočně či ne. dekorativní předměty můžete nakupovat zde.    
Zobrazit článek >
 
Jak udržet pořádek v kuchyni? II
Potraviny můžete řadit třeba pomocí organizérů. Není rozdíl v tom, jestli máte spižírnu nebo zda suroviny na vaření uklízíte zkrátka do polic vedle sebe. Vždy musí být přehledně poskládané. Snažte se věci rovnat taky podle data spotřeby, aby se nestalo, že nějaké produkty, kterým hrozí vypršení minimální trvanlivosti, zapomenete. V lednici si vymezte prostor pro zeleninu, ovoce, mléčné výrobky a další suroviny, zvlášť oddělte maso. Vejce se vyplatí nechávat uklizené ve dvířkách lednice, tak jak je to zvykem. Nápoje chlaďte jen z nutnosti, nemusíte jimi v lednici jinak zabírat místo. Máte mrazák? Tak nezapomeňte i na jeho úklid. Mrazící boxy se skládají obvykle ze dvou až tří šuplíků. Do jednoho vložte samotné maso. To je vhodné si vždy popsat. Pokud v mrazáku skladujete hodně věcí, nemusela byste poznat, kdy jde o maso zpracované a kdy o nehotovou porci. Naskládejte si  jídlo do sáčků a rozdělte ho podle potřebných porcí. S mrazákem je spojená nutnost občasného odmrazování. Snažte se minimálně jednou za půl roku mrazák ,,vypustit‘‘ a celý ho vymýt. Mrazničku byste měla rozehřívat vždy, když je její námraza vyšší než půl centimetru. Při rychlém rozmrazování mrazáku vám dobře poslouží pomocník jménem fén. S ním práci zmáknete několikrát rychleji. Pamatujte si, že zmražené potraviny, ať už jakékoliv, byste měla do roka spotřebovat. Nové vybavení a příslušenství do kuchyně najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Na kolik korun vás vyjde svatba aneb přehledný svatební rozpočet
Již padla dlouho očekávaná otázka ,,Vezmeš si mě?‘‘? Co tato věta ale obnáší? Na kolik vás svatba asi tak vyjde? Jak ji naplánovat, abyste vše finančně zvládli? Před začátkem plánovacího aktu je třeba stanovit si finanční limit, který nebudete chtít překročit. Ušetřit se dá na ledasčem, jen musíte vědět, jak na to. Je taky dobré rozepsat si všechny akty a položky, které se svatby týkají. A abyste to neměla těžké, zde máte rozpis i s průměrnými (!) nebo s nejnižšími cenami. Základní služby: Pronájem sálu (kolem 9 000 Kč) Snubní prsteny (od 3 000 Kč) Svatební šaty (půjčení – od 3 000 Kč, ušití: od 9 500 Kč) Oblečení pro ženicha (od 3 5000 Kč) Hudební a orální doprovod při obřadu (kolem 3 000 Kč) Svatební kytice pro nevěstu a družičky (od 2 000 Kč) Fotograf a kameraman (kolem 10 000 Kč) Hostina (skromnější – od 5 000 Kč, o více chodech s nápoji od 10 000 Kč) Svatební dort (od 2 000 Kč) Doplňkové služby: Doprava pro nevěstu s ženichem (limuzína, kočár) – od 2 5000 Kč Hudební doprovod na veselce (od 3 000 Kč) Svatební nocleh (od 15 000 Kč) Výzdoba stolu včetně jmenovek a dalších stolových doplňků (od 1000 Kč) Doprovodný program (od 3 000 Kč) Účes a líčení pro nevěstu (od 1000 Kč) Po tomto přímo omamném výčtu je třeba celkové výdaje shrnout. Pokud budete opravdu skromná, i co se týče hostů, svatba vás vyjde na něco kolem 50 000 Kč. Za svatbu však můžete odevzdat i mnohanásobně vyšší částku. Vše je na vás. Hledáte dokonalé snubní prsteny? Pak klikněte zde a začněte vybírat!   
Zobrazit článek >
 
Nejkrásnější města České republiky III
Litomyšl Do Litomyšle míří návštěvníci zejména díky místnímu zámku. V něm si totiž můžete zaplatit nejen klasickou prohlídku vnitřního komplexu, ale taky podívanou na expozici klavírů divadelních kulis nebo se můžete zastavit taky v galerii. Zámek obklopuje krásný areál. Jistě si užijete taky návštěvu pivovaru, jízdárny nebo sklepení plného soch. V Litomyšli se určitě zastavte taky na náměstí, dostanete se na něj hezkou procházkou od zámku. Praha Prahu jste ve jmenování jistě očekávala. Zejména díky pražskému velkolepému historickému centru, do tohoto města míří každý den tisíce turistů. Praha nepatří jen na list nejhezčích měst u nás, je jedním z nejúchvatnějších měst v Evropě. Toto město najdeme i v některých světových žebříčcích. Při návštěvě Prahy je ideální projít klasickou trasu od Václavského náměstí, přes Karlův most až na Hrad. Za nejváženější pamětihodnosti se pokládá nejen zmíněný most, ale taky celé Hradčany, Staroměstské náměstí nebo vzdálenější Vyšehrad. V Prze se určitě dokážete zabavit hned na několik dní. Třebíč  V Třebíči se nachází jedno z největších náměstí celé republiky, pro turisty je však mnohem zajímavější celá židovská čtvrť, kterou lemuje vodní tok, dále bazilika svatého Prokopa. V Třebíči se můžete zastavit taky na dobrou zmrzlinu. Kutná Hora Kutná hora je jistě známá zejména díky velkolepému chrámu svaté Babory, který je zapsán spolu s celou památkovou rezervací na seznamu světového dědictví UNESCO. Za návštěvu stojí taky Jezuitská kolej, kde dnes sídlí známá Galerie pro Středočeský kraj, dále se vám bude líbit u katedrály. Zajímavým místem je také veřejnosti přístupná kostnice. Pokud si plánujete prodloužit výlet do večerních hodin, zavítejte do Tylova divadla.
Zobrazit článek >
 
Jaká barevná typologie jste právě vy?
V tomto článku najdete odpověď ohledně typologie osobnosti, která se týká barev. Tento text vám pomůže jak s oblékáním, tak i s líčením. Dozvíte se, zda byste se měli oblékat do barev teplých nebo studených a v jakých barvách budete nejvíce neodolatelní.   Barevná typologie je vlastně způsob zařazení člověka podle jeho pleti, očí a vlasů do určitého okruhu barev, který je pojmenován podle ročního období. Základní druhy typologie člověka jsou tedy čtyři. Pro rozlišení těchto typů byste měli mít pleť čistou a nenamalovanou, vlasy stáhnout do culíku, aby například světlo nezkreslovalo vaši domněnku. Jarní typ – Pleť je bledá. Doplňovat ji mohou zlatavé odlesky, se kterými ladí i pihy. Také se lehko spaluje. Opaluje se do medova nebo světle hnědé barvy. Řasy a obočí rostou ve zlatavém nebo hnědém tónu. Rty jsou světlé, načervenalé. Barva vlasů je světlá, může přecházet od blond ke hnědé, někdy do zlata či červena. Jste tento typ? Pokud ano, tak k vám budou jednoznačně sedět svěží a zářivé barvy. Ty, kterých byste se měla držet stále jsou všechny odstíny hnědé, teplá šedá, petrolejová a námořnická modř. Další barvy: červená, žlutá, oranžová, meruňková, broskvová, lososová     Letní typ – Pleť má světlejší barvu než typ jarní a její nádech je do olivova. Znaménka jsou vždy laděna do barvy šedé. Pokožka se moc neopaluje, spíše se spaluje. Obočí a řasy jsou popelavé. Barva rtů je velmi světlá, může být zbarvená do růžova. Vlasy jsou spíše světlé a matné. Pokud je váš typ letní, tak si vybavte šatník do antracitova, šedohněda a též námořnické modře. Světle růžovou a tyrkysem také nic nezkazíte. Další barvy: červená, modrá, žlutá     Podzimní typ – Tento typ je více rozmanitý, co se týče pleti. Pleť může být světlá slonovinová, béžová nebo v tónu šampaňského. Pihy mají hnědou až načervenalou barvu. Typ se špatně opaluje. Řasy a obočí už přecházejí z hnědé barvy do černé. Rty jsou pestřejší, sytě červené. Vlasy září také v sytých barvách, mohou být načervenalé nebo nazlátlé. K barvám podzimu náleží temně zelená, petrolejová, zlatá a světle hnědá. Doplňky zkuste vyladit do béžova či krémové barvy. Další barvy: khaki, hnědá, zelená     Zimní typ – Má velmi světlý typ pleti do barvy porcelánu, která se pak opaluje do olivového nebo béžového tónu. Pleť může být rovnou zabarvena do olivova a při opálení se mění v tmavší béžovou. Pihy se moc na kůži nenacházejí. Obočí i řasy jsou velmi tmavé a výrazné. Rty se pyšní sytě červenou barvou, někdy mohou být až namodralé. Vlasy jsou ze všech typů nejtmavší, tedy černé a tmavě hnědé, místo červené jsou zbarveny do modra. K vám jde nejvíce klasika. Vyniknete nejvíc v černé, ale zároveň i v bílé barvě. I barva mezi nimi, šedá, se k vám bude skvěle hodit. Další barvy: žlutá, růžová, červená A to je důvod, proč každému člověku sluší barva jiná. Obohaťte svůj šatník tím, co se k vám nejvíce sedí! Oblečení pro každý typ najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Domácí zmrzlina? Proč ne! II
Výkonnějším a tedy dražším zmrzlinovačům musíte nechat na výrobu zmrzliny dostatečný čas. Paradoxně nejlevnější přístroje mají zmrzlinu hotovou ani ne za hodinu, ale následně je nutné dochlazení směsi v mrazáku. Větší stroje připraví zmrzlinu se vším všudy, ale je třeba dát jim na to patřičný prostor. Příprava zmrzliny může trvat až několik hodin. Je to z důvodu přítomnosti vlastního chladícího zařízení, které však zatím nedokáže mrazit až tak rychle. Na co si dát dále pozor při vybírání zmrzlinovače? Prohlédněte si pořádně jeho součástky a materiál. Pokud plánujete zmrzlinu připravovat často, měla byste volit spotřebič z nerezu nebo oceli. Plastové metly i nádoby by se mohly časem poničit či dokonce zohýbat. Co se týče nádob, zajímejte se taky o jejich objem. Měla byste si vystačit s jeden a půl litrovou miskou. Myslete taky na možnost uskladnění spotřebiče. Před jeho nákupem vymyslete, kam se vám vejde a vyberte místo pro uskladnění. Nezapomeňte ani na mrazák. V případě nákupu zmrzlinovače bez chladiče by se jeho nádoba měla vejít do mrazáku. Ne vždy znamená vyšší cena větší kvalitu, ale obvykle to platí. Cena u zmrzlinovačů vám taky napoví délku přípravy pochoutky. Jak již bylo řečeno, levnější stroje jsou většinou rychlejší. I když na internetu najdete mnoho návodů a receptů k výrobě kvalitní zmrzliny bez stroje, připravujete se o delikátní chuť, kterou vám zmrzlinovač nabízí. Zapomeňte na nanuková tvořítka či podobné předměty a tvořte zmrzlinu jako ze zmrzlinárny klidně každý den! 
Zobrazit článek >
 
Tejpování II
A je tu pokračování článku o tejpování. Četla jste již první část tohoto textu? Pokud ne, zavítejte do sekce pro muže, kde najdete úvodní slova. Nyní už přejděme k tomu, co to vlastně tejp je. Jde o elastickou pásku, jejíž struktura byla vyvíjena tak, aby se podobala lidské kůži. Dokáže se hodně natáhnout, avšak rychle se zase smrštit. Tejp je tedy schopen pracovat s jakýmikoliv pohyby lidského těla. Je vyroben z bavlny a ze speciálních elastických vláken. Použitý tejp by měl vydržet na kůži minimálně tři dny, avšak může se na kůži držet až kolem tří týdnů, a to díky pryskyřicovému lepidlu. Tejp je 100% voděodolný, a proto je vhodný i pro plavce. Můžete se s ním koupat dle libosti. Voda jeho výdrž neovlivní. Tejpy se aplikují na čistou, oholenou, suchou a nemastnou pokožku. Páska se napne na nataženou kůži. Po skrčení části pohybového aparátu dojde ke smrštění tejpu. Díky zvrásnění pásky dochází k nadzvednutí kůže. Může se též pozvednout podkoží nebo vazivový obal svalu. Díky této funkci tejpu dojde ke zvětšení prostoru mezi svalem a ostatními výše zmíněnými segmenty. Tejp pomůže ke snížení tlaku lymfatické a krevní cirkulace, a tak i ke snížení bolesti. Pásky vám pomohou při hojení jizev, podpoří vazy a svaly, stabilizují klouby, samozřejmě zmírní bolest, sníží otok a taky celkově podpoří hojení. Tejpy můžete používat na nespočetně místech. Jejich použití je vhodné pro krk a krční páteř, ramena, lícní nerv, záda a ruce, břicho, předloktí, chodidla a kotníky, lýtka i stehna, taky pro kyčle a hýždě. Potřebujete tejpovací pásku? Pak klikněte zde a kupte si tejpy značky FIXAtape KINESIO Standard 5x5cm modré barvy. 
Zobrazit článek >
 
Devět důvodů, proč jíst polévky I
Proč jíst polévky? Přečtěte si, k čemu je konzumace polévek dobrá. Máme pro vás nejméně devět důvodů.  Dalo by se říci, že polévky jsou dobrým zdrojem jídla při hubnutí. Pokud opomeneme ty smetanové, mají poměrně málo kalorií. Navíc skvěle zasytí. Lepší kombinaci byste si zkrátka nemohla přát, že? Ne nadarmo je dobré jíst polévku před hlavním jídlem. Tato porce vás zasytí a pak sníte mnohem menší porci jídla hlavního. Jestliže jste zvyklá konzumovat minimálně pět porcí jídla denně, můžete si oběd rozdělit. Polévku si snězte třeba už v jedenáct, hlavní jídlo klidně o několik hodin později. Pokud máte za cíl zhubnout, jezte zejména masové vývary a zeleninové polévky.  Polévka je dobrou volbou i tehdy, pokud se snažíte ušetřit nějaké peníze. Náklady na její přípravu nejsou vůbec vysoké a ještě vám polévka vydrží i na několik dní. Každá polévka obsahuje velké množství vody, to je samozřejmé. Málokdo si však uvědomuje, že i právě díky konzumaci polévek si zvyšujete svůj denní příjem tekutin. Lidem, kteří zanedbávají pitný režim, polévka přijde přinejmenším vhod.  Blíží se zima, bude třeba něco na zahřátí. Polévka je skvělou volbou nejen po tom, co se vrátíte z procházky v sychravém počasí. Připravujete si do práce jen studené svačiny? Pak si klidně dopřejte k večeři vaši oblíbenou polévku. Člověk by měl zkonzumovat alespoň jedno teplé jídlo denně.  Polévka obsahuje velké množství živin. Samozřejmě záleží na tom, co do polévky dáte a z čeho ji bude připravovat, každopádně většina z nich obsahuje spoustu důležitých antioxidantů, vitaminů a dalších výživných látek.  Příprava polévek může být ještě snazší díky našemu speciálnímu kalendáři. 
Zobrazit článek >
 
Chcete zhubnout? Vyzkoušejte jablečný ocet a octovou dietu!
Pokud chcete rychle zhubnout je pro vás jablečný ocet tím pravým lektvarem, který neublíží vašemu zdraví. Octovou kúru můžete aplikovat hned několika způsoby, je to velice jednoduché. V prvním případě ocet konzumujte ráno na lačno. Říká se, že tato metoda je neúčinnější, ale pokud vám nebude vyhovovat, klidně vsaďte na jinou, účinky vám přinese taky. Vrchovatou lžíci octa jednoduše spolkněte a pak se teprve najezte. Můžete taky stejné množství zamíchat do vody a tu naráz vypít. Pokud vám dělá octová voda problémy, pomůže ji vychladit nebo do ní přidat med, získá tak lahodnější chuť. Nebojte se, jedna lžíce se ve vodě ztratí a ocet skoro neucítíte. Pokud i přes sladké zpestření máte s vodou s octem problémy, možná vám pomůže druhá hubnoucí procedura. Ta spočívá v tom, že do obyčejné vody budete přidávat pouze jednu malou lžičku octa. Tento nápoj je však pro jeho účinky nutné pít minimálně třikrát denně, ideálně ráno před jídlem, k obědu a na závěr dne, po posledním pokrmu. Octová dieta má mnohé výhody. Pomůže vám zhubnout hned několik kilogramů neboť velice urychluje metabolismus. Ocet vám neubere jen kilogramy, ale taky naopak vašemu tělu přidá dosti výživných látek, které podpoří vaše zdraví. Je navíc výborným dochucovadlem, takže ho možná zkonzumujete za den ještě víc, než jste původně plánovala. Zejména pokud máte v oblibě saláty. Pamatujte si, že dietu není vhodné držet déle než čtrnáct dní. Po dvou týdnech je vhodné zase týden konzumaci octa vynechat. Každý den s dietou pijte minimálně další dva litry vody, aby byla kúra opravdu účinná. Produkt Bio Jablečný ocet kalný 750ml/plast najdete zde: eshopeiffel.cz/zdravi. 
Zobrazit článek >
 
Sladké muffiny a vše o nich
Znáte typy muffinů? Jak se vlastně správně připravují?  Muffin je sladké pečivo, které se od ostatních sladkých pochoutek odlišuje hlavně svým tvarem a množstvím cukru. Muffin se obvykle vejde do dlaně dospělého člověka, tvar má zakulacený a jeho spodek tvoří vroubkovaný košíček. Co se týče cukru, tak muffin je jedním z druhů nejméně sladkého pečiva. Typy muffinů Muffiny v pohárcích Tyto muffiny zná asi každý. Tvoří je forma z papíru a jejich tvar je houbovitý. Můžete si upéct nespočetné množství druhů těchto muffinů, například čokoládové, ovocné, kokosové nebo oříškové. Pokud ráda experimentujete, přidejte do muffinů dýně, datle nebo třeba okurku. Tyto muffiny se pečou jak tmavé, čokoládové, tak i světlé, vanilkové. Anglický muffin Všechny muffiny však nemají houbovitý tvar. Příkladem muffinů naprosto jiného tvaru jsou anglické dobroty. Anglickým muffinem je nazýván světlý kynutý chléb. Jeho průměr činí obvykle maximálně 10 cm. Slouží jako klasický chleba a nebo i jako zákusek například ke kávě. Z anglického muffinu se postupně vyvinul muffin americký. Kukuřičné muffiny Základem pro kukuřičné muffiny je samozřejmě kukuřičná mouka. Tento typ je oblíbený hlavně v USA. Jejich specialitou je podávat muffin s chilli. Košonky Suroviny, které určitě musíte do pravých košonek přidat? Žádné. Každá ingredience je správná. Dejte do nich zkrátka to, co doma najdete. Tento typ muffinů vznikl za války, kdy byl všeho nedostatek. Hospodyňky přidaly do surovin, které doma našly větší množství cukru a vytvářely tak sladké pochoutky. Máte ráda muffiny? V tom případě neváhejte a nějaké si upečte. Knihu Snadné muffiny najdete zde.   
Zobrazit článek >
 
Tyhle Vánoce žádná kila nahoru!
Už pečete vánoční cukroví a začínáte se hrozit, kolik kilo zase přes Vánoce naberete? Nemusíte se obávat. Při dodržování pár zásad, které vám za pár chvilek prozradím, budete moci mlsat, aniž byste si pohoršila na váze. Je to snadnější, než si myslíte.  Základním pravidlem je nepřecpávat se. I když před vámi na svátečním stole bude ležet tisíce dobrot, rozložte si jejich ochutnávání do různých časů, ještě lépe dnů. Jezte každý den pokud možno stejně a jídlo si rozdělujte rovnoměrně do celého dne. Nejlepší je jíst denně pět až šest menších porcí.  Snižte energetické hodnoty potravin. Máte na Štědrý večer každoročně podávaný bramborový salát? Co kdybyste udělala inovaci? Dejte do salátu raději jogurt. Můžete taky vyměnit pečivo na jednohubky. Celozrnné bagetky budou určitě chutnat všem. I cukroví se dá připravit s menším procentem tuku nebo cukru. Stačí nahrazovat krémy třeba pudinkem nebo želatinou. Místo marmelády dejte do vánočních košíčků čerstvé ovoce. Myslete i na to, co pijete. Alkohol obsahuje velké množství cukru a zrovna tak i džusy, kolové nápoje a různé ochucené kávy nebo horké čokolády. Tyto nápoje k Vánocům patří, ale prostřídejte je alespoň s vodu. Vodu pijte opravdu dostatečně. Nejen že vám pomůže při zahnání hladu, ne nadarmo se říká, že hlad je přestrojená žízeň, ale taky díky tekutinám dokáže tělo všechno snědené jídlo lépe strávit. Spalovače tuků vám taky pomohou. Možná si říkáte, proč bych měla je měla jíst, když nic nedělám, ale spalovače dokáží udržet rychlý metabolismus, díky němuž všechnu potravu lépe strávíte. Výbornými pomocníky je kofein v podobě kávy nebo zeleného čaje, jablečný ocet, dýňová semínka a nebo kajenský pepř. Další přípravky na spalování tuků najdete zde. Dopřejte pohyb celé rodině. Udělejte si procházku vánočním městem nebo v přírodě. Můžete taky využít zamrzlého ledu na rybníce nebo veřejné ledové plochy na zimním stadionu a jít si zabruslit. Zacvičte si. Možná jsou posilovny zavřené, ale to to vám nebrání v tom, abyste si zacvičila sama doma. Jednou z možností je pustit si videolekci na DVD. Když ale vaše rodina bude trat na tom, že se musí dívat na pohádky celý den, tak si pomozte jinak. Můžete cvičit třeba při úklidu. Každá činnost samostatně vám nějakou tu kalorii spálí, avšak když běžnou práci vylepšíte trikem, tak vaše kalorie budou mizet ještě rychleji. Co takhle po každém uklizeném kusu nádobí z myčky udělat dřep a po tahu vysavačem vyskočit? Najednou se z obyčejné povinnosti stane pestrá aktivita, která třeba naláká i vaše děti. Klasický domácí hodinový úklid, který se skládá ze stírání prachu, vysání, vytírání a mytí nádobí vám pomůže ke spálení neuvěřitelných 1000 kJ. (Tento výpočet se vztahuje k váze 60 kg.) Když k němu připojíte nějaký posilovací prvek spálíte kJ až třikrát více. Druhou ,,rychlovkou‘‘ je intervalové cvičení. Nezabere vám moc času, jen si jím zpestříte vánoční pohodu. Celý trénink trvá 35 minut. Prvních pět minut se rozehřívejte pomocí běhu nebo skákání přes švihadlo. Během dalších 20 minut vystřídejte čtyři druhy cviků. Jeden zaměřte a ruce, druhý na břicho, třetí na nohy a poslední a zadek. Každý cvik provádějte po dobu 2,5 minut. Po jedné sérii cviky zopakujte ještě jednou. Ve 25.-30. minutě si dejte ještě jedno kardio cvičení - skákejte přes švihadlo nebo běhejte na místě. Posledních 5 minut si nechte na protažení a vydýchání. Tuto dokonalou hubnoucí metodu opakujte zase následující den. Nyní už sama vidíte, že z letošních vánočních svátků obavy mít nemusíte. 
Zobrazit článek >
 
Mateřství, dar života.
  Ve většině kultur v dávných dobách, byly ženy chápány jako spojení mezi „ životem a smrtí“ anebo mezi „ Bohem a samotným životem“. Je to zejména díky daru, který ženy mají a to dar, dát nový život. Díky tomu se můžeme v různých kulturách dočíst o pradávných rituálech, kterým se ženám vzdával hold. Byly dokonce dochovány a posvátných půdách, kam mohly vstoupit pouze panny anebo ženy, které už daly život. Není proto divu, že bylo i mnoho božstev plodnosti, které si každá žena chtěla naklonit. Pokud byla žena v očekávání, nechyběla pravidelná modlitba danému božstvu, jako poděkování a zároveň prosba o ochranu ještě nenarozeného života. Lidské tělo a celkový lidský organismus se může z jednoho uhlu pohledu zdát jako „nechutný“, když si vezmeme v potaz, co všechno se v našem těle odehrává, ale když se podíváme na druhou stranu mince, není to přeci důkaz opravdové dokonalosti a určitého zázraku? Jak je lidský organismus dokonalý, schopný provádět tolik operací a funkcí a zároveň samotný život. Jak jsem řekl, schopnost žen dát nový život je popisována v mnoha náboženstvích, rituálních knihách a dochovaným pergamenech. Jak je to ale se samotným mateřstvím? Jako každá část našeho života a každá naše životní role, i role matky ukrývá své krásné, ale i stinné stránky. Věci, o kterých ženy příliš nemluví. Jsou to hlavně jejich vlastní pocity, které v nich mohou vyvolat i nepříjemný ostych. A právě proto, že jsou některé tyto pocity i v dnešní době stále tabu, ženy nevědí, že jsou zcela běžné a není třeba se kvůli nim cítit provinile. Mateřství se v ženách začíná formovat již v těhotenství. V důsledku hormonálních změn ve spojení s myšlenkami, které se ženám honí hlavou, je vedou k pochopení, že vlastně začíná nová sociální role. Žena si všimne, že je náhle považována za jinou ženu, než za kterou byla zvyklá. Žena začne být chápána a oslovována jako „maminka“.  Víte, ale co ono oslovení opravdu obnáší? Říká se, že těhotenství, je jedno z nejkrásnějších období života každé ženy, některé a troufám si tvrdit, že většina těhotných s tímto tvrzením, tak úplně nesouhlasí. Hlásí se totiž časté nevolnosti, nateklé nohy a obličej, prudké změny nálad, kterou se mohou lehko zvrtnout i v domácí hádku (tady bych rád apeloval na muže, zkuste se, alespoň psychicky vcítit do role ženy s kterou čekáte miminko, není to zas tak úplně jednoduché, pokuste se nevyčítat a spíše pochopit). Budoucí maminky prožívají v tomto období také strach. Krom toho, že se obávají výsledků screeningových vyšetření a obecně o zdraví a život svého potomka, tak pociťují hlavně úzkost. Samy sebe se ptají, zda jsou pro svého partnera stále přitažlivé, při pomyšlení na samotný porod mají obavy, aby vše proběhlo v pořádku a bez zranění. Všechno začíná porodem. Tímto okamžikem přichází na svět človíček, který má celý život před sebou. A je pouze na rodičích, jaký tento človíček bude mít život. Ženy si však kolikrát těžko dokáží vysvětlit, že právě tento človíček s nimi prožil čtyřicet týdnů života a byl prakticky jejich nedílnou součástí. V těchto okamžicích se může u maminky objevit náhle celá řada myšlenek a hlavně otázek. Zejména pak o bezpečí a zdraví svého potomka a zároveň i celá řada otázek týkající se partnerského života, výchovy malého človíčka dopřání mu jen to nejlepší co v ženách je. Maminky potřebují vedle praktických rád, jak se postarat o dítě, především podporu. Potřebuji projevit uznání, pochválit a to zejména od svých nejbližších. Pokud bude žena jen poučována, že takhle se určitá věc nedělá, ještě více znejistí a znatelně se to bude odrážet na její psychice. Právě v okamžicích, kdy přijde, první kritika si většina žen teprve uvědomí, že se toho dost změnilo. Nyní už nejsou zodpovědné pouze za svůj život, ale především za život svého dítěte. Pokud si žena sama raději vezme suchý chléb, aby mohla dopřát svému dítěti to nejlepší anebo sama, raději spí na zemi, jen aby děťátko bylo v teple a pohodlí, pokud je připravena se v případě nutnosti porvat s celým světem, pak je to opravdová maminka s velkým M. Dovolím si citovat jednu moji kamarádku, kterou nebudu jmenovat „Být matkou je ta nejkrásnější věc v životě, miluješ neuvěřitelným způsobem a dává ti to ohromnou sílu zvládat úplně všechno“ Pokud máte otázky týkající se mateřství, doporučuji si přečíst některou z těchto knih, které si můžete zároveň ihned objednat.
Zobrazit článek >
 
Naďa Urbánková - kniha
  Naďa Urbánková - rodným jménem Naděžda Balabánová se narodila 30.června 1939. Studovala na zdravotní škole a v roce 1957 se stala diplomovanou zdravotní sestrou. Po studiích se rozhodla věnovat svému koníčku a tak se zdokonalovala ve své pěvecké i herecké profesi. Její debut byl v roce 1959 v divadle v Pardubicích. V roce 1964 ji režisér Ján Roháč angažoval do filmové produkce Kdyby tisíc klarinetů i do divadla Semafor. Pěveckou kariéru započala úvodními nahrávkami s Country Beatem Jiří Brabce: "Skála", "Já záhadou se trápím" a zejména duetem s Jiřím Grossmannem "Drahý můj". V roce 1973 se poprvé představila právě s Country Beatem anglickému publiku na koncertech country festivalu ve Wembley a o rok později odjela poprvé do Nashvillu. V následujících letech spolupracovala s orchestrem V. Hybše, působila v Hudebním divadle v Karlíně a ke spolupráci s Country Beatem se pak ještě vrátila v roce 1983. V roce 1990 se provdala do Švýcarska a odmlčela se na čas úplně. Po velkých problémech v osobním životě, krachu v podnikání a nezdarech v politice se po létech vrátila zpět ke zpěvu a veřejnému vystupování...   Kniha: A PŘÍŠTĚ LÉPE ... Klasický titul memoárové literatury, v němž známá zpěvačka provází čtenáře svým uměleckým i soukromým životem. Kniha vypovídá nejen o její životní a umělecké cestě, ale i o době, kdy Semafor a jemu podobné scény byly odrazem společenských změn. Tuto knihu zakoupíte v našem e-shopu: ZDE    
Zobrazit článek >