EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Nová biokuchařka Hanky Zemanové
Kniha Nová biokuchařka Hanky Zemanové je kompletně zaktualizované nové vydání původní Biokuchařky Po deseti letech byla kniha Biokuchařka Hanky Zemanové kompletně přepracována tak, abyste v ní našli všechny aktuální informace o biopotravinách, ekologickém zemědělství, potravinářském průmyslu a o zdravém vaření. Dozvíte se, kam se za tu dobu posunuli ekofarmáři, jaké se objevily nové výzkumy a výživové trendy, jak se v nich vyznat a jíst i žít zdravěji, v souladu s přirozeným selským rozumem. Připravila jsem pro vás 80 nových receptů, díky kterým můžete jednoduchým způsobem používat opomíjené a zdravé potraviny, jako je cizrna, červená čočka, loupané mungo, jáhly, čírok, pohanka, jednozrnka, špalda, konopné semínko nebo třeba mouka ze žlutého hrachu. Vyzkoušejte naši nejoblíbenější letní cuketovo-jahelnou koprovku, boršč s cizrnou, čočkový burger, placky z hrachové mouky, bezlepkové cookies, ječné lívance nebo třeba biokuře na kurkumě podle skvělého šéfkuchaře Davida Šaška, který se mnou na některých, zejména masových receptech spolupracoval. Úryvek z úvodu: Původně jsem jen chtěla zaktualizovat mou první knihu, Biokuchařku Hanky Zemanové, která vyšla v roce 2005. Za poslední léta jsme ale doslova zaplaveni informacemi o tom, co je zdravé a co není, a velmi často si ty informace protiřečí. A tak z postupných aktualizací vznikla úplně nová kniha, která má i větší rozsah, protože některá témata vyžadují hlubší vysvětlení pro pochopení širších souvislostí.
Zobrazit článek >
 
Zimní módní hity I
Zdá se vám, že stále nosíte to samé? Nebo působí vaše oblečení nudně a nevesele? Chcete být víc trendy? Pak čtete správný článek, máme tu pro vás pár speciálních zimních tipů! Huňatý kožíšek Jako by k nám měly přijít opravdu kruté mrazy. Asi jste si všimli, že se v současné době na trhu pohybuje mnohem více druhů umělých kožíšků i pravých kožešin než v posledních letech. Teplý kožich je hitem číslo jedna letošní zimní sezóny. Vypadá velice stylově, je příjemný a ještě zahřeje. No co víc bychom si od přínosu módních guru mohli přát, že? Kožich jistě seženete ve vaší oblíbené barvě. Nemusíte zůstávat jen u krátkých kožichů ve stylu bundiček, seženete i delší kabáty či vesty. V kožíškové variantě se budou držet i kdejaké doplňky. Líbit by se vám mohla neutrální kabelka s výrazným kožíškem uvnitř. Jestliže máte již nakoupené zimní vrchní vrstvy, pořiďte si alespoň jemnou chlupatou šálu s čepicí, které vašemu outfitu dodají nádech luxusu. Kožené rukavice a doplňky Loňský rok to byl zejména pletený materiál, dnes jsou číslem jedna kožené rukavice. Pořiďte si alespoň jedny v univerzální černé barvě, které skvěle padnou třeba k výše zmíněnému huňatému kožíšku. Trendem jsou taky kožené pásky. Kostkovaný vzor Kostkami může zářit celá vaše zimní výbava. Fantazii se meze nekladou, jen myslete na to, že vzorovaný objekt by měl být doplněn již pouze neutrálními tóny a látkami bez vzorů. 
Zobrazit článek >
 
Zimní módní hity II
Barety Baret je skvělý doplněk do chladnějšího počasí, který sám o sobě dokáže oživit nudný outfit. Jistě si tuto pokrývku hlavy spojíte s modelem francouzského stylu, ale to už je minulost. Baret letos můžete nosit úplně ke všemu. Dejte si pozor na to, abyste si ho nenasadili přes velkou část obličeje nebo si jej nesplácli, ale jinak se nemáte čeho bát. Co takhle originální čepice s perličkami ve stylu baretu pro ženy? Tu vám bude závidět každá milovnice módy! Péřovka s kožíškem Už dávno neplatí, že je péřová prošívaná bunda vhodná pouze jako sportovní doplněk. Právě naopak. Pokud toužíte po vytvoření stylového a pro oko zajímavého looku, vsaďte na kombinaci bot na podpatku, stejnobarevné stylové kabelky a péřové bundy. Dobrou volbou bude ta, kterou zdobí odlišně barevný kožich. Vždyť už víte, že chlupaté věci teď letí. Nebojte se bílé Zdá se vám, že je váš každodenní outfit nudný, ale když k němu přidáte barvy, zase si přijdete nevkusně? Vyzkoušejte bílou, ta totiž umí zázraky! Ať už vsadíte na bílé doplňky nebo se vybavíte například bílou vestičkou či teplými smetanovými kalhotami, nikdy neuděláte krok vedle. Bílá na sebe dokáže vtáhnout veškerou pozornost a udělá z vás zimní bohyni. Navíc vám pozitivně rozsvítí den. Nemáte chuť na sněhobílou? Pak vyzkoušejte krémovou variantu. 
Zobrazit článek >
 
Němý sluha vám usnadní práci I
Díky němému sluhovi už vaše oblečení nebude nikdy zmačkané! Představte si váš běžný příchod z práce. Dorazíte domů, svlečete bundu, tu si možná ještě pověsíte. Ale pak? Potom oblečení odhodíte přes židli nebo na postel a jste ráda, že máte volno. Ráno, když si třeba chcete vzít část outfitu na sebe znovu, se musíte zase zdržovat dlouhým žehlením a nebo vyrazit do práce ve zmačkaném oblečení.  Kdyby tak existoval někdo, kdo by vám oblečení pověsil a zajistí to, že se nezmačká, respektive právě by oblečení ještě narovnal. Jenže on existuje. Tato praktická pomůcka nese již mnoho let název němý sluha. Jedná se o speciální věšák na oblečení, který má mnohé výhody. O nich se nyní dozvíte.  Jedná se o stojan na oblečení, na který nejen můžete odkládat oblečení, ale taky na něm skvěle naaranžujete módní outfity pro každý váš den.  Němý sluha vám udrží před očima cokoliv vás napadne. Můžete díky němu porovnávat barvy jednotlivých kousků oblečení, dále jeho tvary nebo materiál.  Němého sluhu můžete umístit do kterékoliv místnosti, neboť jde o vybavení, které designově nezkazí žádný prostor. Určitě se zaměřte na výběr místnosti, ve které vám bude sluha nejvíc k ruce. Vyberte samozřejmě pokoj, ve kterém se nejčastěji převlékáte. Ideálně zařaďte vybavení do ložnice, kde vám ani nebude překážet. 
Zobrazit článek >
 
Pečeme cukroví v mikrovlnce II
Máte se na co těšit. Naučíme vás připravovat klasické dobroty i speciály, se kterými budete na vánočním večírku za hvězdu! Už jste si vybrala novou mikrovlnku, která vám pečení ještě usnadní? Skořicové rolky Budete potřebovat: Máslo (30 g) Mouku (šest lžic) Prášek do pečiva (půl lžičky) Skořici (dvě lžičky) Cukr krystal hnědý (dvě lžičky) Špetku soli Postup: Recept je uzpůsoben k přípravě jedné várky v malé mikrovlnné troubě. Pokud se vám do mikrovlnky vejde větší objem pečení, můžete rovnou recept zněkolikanásobit. Těsto je vhodné samozřejmě si připravit najednou a následně případně kouskovat. Suroviny stačí smíchat dohromady. Mělo by být pevné a tuhé, tak akorát na vyválení. Následně z něj za pomoci válečku vytvořte hladkou placku. Tu mírně pokapejte vodou a srolujte. Pečte minutu a půl v mikrovlnce. Po dopečení lze ještě horké válečky polít rozpuštěným máslem a obalit ve skořici nebo cukru. Jahodové košíčky trochu jinak Budete potřebovat: Jahody (cca 3 kusy) Cukr moučka (1 lžička) Mouku hladkou (4 lžičky) Prášek do pečiva (půl lžičky) Máslo (lžička) Mléko (2 lžičky) Sůl (špetka) Postup: Košíčky se většinou plní a následně již nezapékají. My si je dnes zapečeme celé. Připravte si vhodné nádoby a do nich nakrájejte jahody. Následně vypracujte těsto a na jahody ho nalijte. V mikrovlnce pečte asi minutu a půl, následně vyklepněte. Výše zmíněné množství surovin vyjde na jeden větší košíček. 
Zobrazit článek >
 
Pečeme cukroví v mikrovlnce III
Karamelky Budete potřebovat: Hnědý cukr krystal (250 g) Kondenzované mléko (400 g) Máslo (125 g) Melasu (2 lžíce) Postup: Pro začátek je třeba upozornit, že toto cukroví je opravdu dost sladké. Pokud není přeslazené cukroví vaším favoritem, raději si upečte dobrotu z jiného receptu. Cukr v karamelkách lze mírně omezit použitím sušené smetany, kterou zčásti využijete jako sypkou směs místo cukru. Ten lze nahradit taky kokosem, ale nikdy ho nedávejte do těsta více než sto gramů. Všechny přísady odměřte a smíchejte dohromady. Vložte do mikrovlnné trouby na minutu až dvě. Opět zamíchejte a znovu vložte na minutu do trouby. V poslední fázi opět těsto zamíchejte a pečte v mikrovlnce asi deset minut. Každou minutu však těsto nezapomínejte míchat. Následně vytáhněte prohřátou směs a vylijte ji na máslem vymazanou formu. Nechte ztuhnout v lednici a následně nakrájejte. Banánové chlebíčky Budete potřebovat: Mouku (3 lžičky) Banán (1 ks) Cukr krystal hnědý (3 lžičky, není nutné přidávat) Prášek do pečiva (půl lžičky) Vejce (1 kus) Mléko (1 lžička) Olej (1 lžíce) Vanilku (špetku, dle chuti) Špetku soli Postup: Asi je vám jasné, že v mikrovlnce celý plech pečiva najednou neupečete. Tento recept vám přijde vhod pro přípravu svačinky pro jednoho. Pokud potřebujete napéci více porcí na akci nebo do zásoby, vynásobte si ingredience daným počtem kusů. Chlebíčky následně můžete připravit o něco menší nebo naopak větší. Samotné pečení je velmi jednoduché. Po smíchání všech surovin je nalijte do hrnečku nebo jiné nádoby vhodné do mikrovlnky a pečte v troubě pouze minutu a půl. Následně vyndejte hrneček, vyjměte z něj připravené pečivo a můžete podávat.
Zobrazit článek >
 
Checkme Pulsebit O2
Spánkový monitor Checkme O2 kontroluje kvalitu spánku, hodnotu SpO2, ale dokáže také počítat kroky, nebo změřit srdeční tep. Checkme Pulsebit O2 slouží k monitoringu a zvýšení kvality spánku. Za pomocí snímače umístěném na prstu zařízení monitoruje SpO2, srdeční rytmus a pohyby. Při denním režimu použití dokáže Pulsebit O2 navíc ještě počítat kroky. Veškerá data navíc můžete analyzovat ve specializovaném programu (buď na mobilním telefonu nebo na počítači) a data také ukládat do cloudu.CheckMe Pulsebit O2 je vybaven jasně viditelným displejem, na kterém se zobrazují oba monitorované údaje, tedy aktuální puls a nasycenost krve kyslíkem. Frekvenci srdeční aktivity měří náramek optickým senzorem na vnitřní straně. Ke správnému uchycení pomáhá kvalitní pásek s jemnými stupni pro zapínání.Hladina kyslíku v krvi je měřena pomocí pohodlného pryžového „prstýnku“, jehož součástí je speciální senzor. Apnoe, neboli vynechání dechu trvající déle než 20 sekund, může zapříčinit až život ohrožující stav. Tímto problémem trpí nejčastěji lidé, u který ch se projevují arytmie či pacienti s chronickým srdečním onemocněním. Zásadní problém spočívá v tom, že zdaleka ne vždy dušnost spícího člověka vzbudí. Pokud se tak nestane, může dojít v extrémním případě až k zástavě srdeční činnosti.Checkme Pulsebit O2 dokáže díky sledování SpO2 vyhodnotit krizový stav a za pomocí nastavitelných vibrací pomáhá při překonání nedostatku kyslíku. Při spánku navíc CheckmeO2 nijak neobtěžuje, díky svému tvaru hodinek a hmotnosti přibližně 35 g je velmi nenápadný.
Zobrazit článek >
 
Bonaloka Astaxanthin Caps Rainbow
Dárková sada obsahující Astaxanthin Caps - Orange, Green, Red, Purple, Blue. Astaxanthin Caps ORANGE obsahují 2 mg přírodního astaxanthinu v kombinaci s čistou EPA, což je nenasycená mastná kyselina, která přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání. V každé kapsli je navíc obsažen také pyridoxin a kyselina listová, které přispívají ke snížení únavy a vyčerpání, k normální činnosti nervové soustavy a k normální psychické činnosti. Měkké želatinové kapsle Astaxanthin Caps GREEN v sobě kombinují přírodní astaxanthin s ginkgo bilobou, pyridoxinem, kyselinou listovou a omega 3. Jsou vhodné k psychickému posílení a chrání před oxidativním stresem. Nenasycená mastná kyselina DHA z rybího oleje přispívá k udržení normální činnosti mozku. Červené kapsle opět obsahují v základu 2 mg přírodního astaxanthinu a k tomu koenzym Q10, piperin a thiamin, které pomáhají správné činnosti srdce a nervové soustavy. Aby toho nebylo málo, obsahují k tomu ještě rybí olej s mimořádně vysokým obsahem nejpotřebnějších omega 3 mastných kyselin EPA a DHA. Astraxanthin caps PURPLE tentokrát kombinují přírodní astaxanthin s biotinem, kurkuminem, kolagenem, piperinem, znkem, vitaminem C, A a omega 3. Kapsle jsou prospěšné pro kůži, vlasy a nehty. Příznivě ovlivňují stav vlasů a přispívají k udržení normálního stavu pokožky. A na závěr modré kapsle s astaxanthinem, zeaxanthinem, luteinem a omega 3 přispívají k udržení normální stavu a zdraví oči.  
Zobrazit článek >
 
Pečeme cukroví v mikrovlnce I
A je to tu. Vánoce se blíží, přišel čas adventní a vy už se hrozíte, že nemáte nic napečeno? Nestíháte dětem připravit cukroví na vánoční besídku, protože si zkrátka na dlouhé pečení cukroví uděláte čas až v posledních dnech před Vánoci? Už se děsit nemusíte! Dnes totiž pro vás máme trochu jiné recepty. Díky speciálnímu pečení přímo v mikrovlnné troubě a ověřeným receptům připravíte výborné cukroví na večírky během několika desítek minut. V našem článku vám nabízíme hned několik dobrých receptů, určitě si vyberete. V mikrovlnce se dají samozřejmě péci taky tradiční buchty. Jde o zařízení, které vám neposlouží jen pro rychlý ohřev jídla. Není zatím mikrovlnná trouba součástí vašeho kuchyňského vybavení? To se dá lehce změnit. Co takhle z tohoto spotřebiče vykouzlit dárek pod stromeček? Prohlédněte si nabídku v našem e-shopu. Marshmallow řezy Budete potřebovat: Bonbony Marshmallow klasické (asi 6 kusů, dle velikosti) Rýžové cereálie nebo burizony (3/4 hrnku) Máslo (40 g) Postup: Toto cukroví máte hotové opravdu za pár minut. Nejprve vložte máslo a bonbony do vybrané nádoby a směs dejte do mikrovlnky na třicet vteřin. Po vyjmutí bude rozteklá. Následně přisypte rýžový produkt a vytvořte hutné těsto. Nyní již do mikrovlnky nedávejte, ale položte na menší rovný plech nebo do zapékací mísy a nechte ztuhnout. Následně už stačí rozkrájet a můžete dezert podávat. Další recepty naleznete v následujících dvou částech článku. 
Zobrazit článek >
 
Nejchutnější vánoční cukroví - medvědí pracny
Vánoční přípravy jsou spojené nejen s pečením cukroví, ale hlavně s tou omamnou vůní, která se line z našich kuchyní. Především aroma vanilky, skořice nebo hřebíčku, to jsou vůně, které máme pevně spjaté s dětstvím a s očekáváním Vánoc. Mezi nejoblíbenější vánoční cukroví patří dozajista vanilkové rohlíčky, linecké nebo perníčky. Některé cukroví lze upéct těsně před svátky, ale jiné zase potřebuje svůj čas na to, aby se uleželo a krásně zkřehlo. Především vánoční štóla, pokud jste si zvykli ji péct, potřebuje nejméně tři týdny, aby se rozležela a dala se konzumovat. Moje babička pekla velmi dobré linecké, do kterého přidávala citronovou a pomerančovou kůru. Také její medvědí pracny byly bezkonkurenční. Pokud jste je ještě nepekli, zkuste to s námi. RECEPT: Medvědí pracny Ingredience: 36 dkg hladké mouky 30 dkg másla 10 dkg moučkového cukru 15 dkg vlašských ořechů 3dkg kakaa skořice mletý hřebíček citronová kůra Postup: Pokud máte máslo z chladničky, nechte jej nejprve povolit, aby se s ním lépe pracovalo. Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto a dáme je odpočinout přes noc do chladničky.  Druhý den těsto vyndáme a opět necháme lehce změknout. Poté z těsta odebíráme kousky, které natlačíme do formiček v slabé vrstvě. Naplněné formičky vyskládáme na plech a pečeme na 170°c asi 15 min.  Upečené pracny obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Vyzkoušejte další recepty z kuchařky Nejchutnější vánoční cukroví. Ke knize je přiložena forma, která usnadní přípravu vánočního cukroví.
Zobrazit článek >
 
Sonický zubní kartáček značky ETA
Pravidelné a důkladní čištění chrupu je nezbytnost. Pomineme-li estetické a finanční hledisko – nečištěné zuby dříve nebo později začnou padat a donutí postiženého k investicím do chrupu umělého, čistění zubů má vliv na celkový zdravotní stav člověka. Lékaři prokázali, že bakterie, které se v nečištěné ústní dutině množí, jsou jedním z faktorů, podílejících se na infarktu myokardu. Ne, že by čištění zubů bylo všemocné, ale proč takové riziko neeliminovat, když je to snadné. Pro netrpělivé a méně zručné je vynikající pomůckou kartáček elektrický. Televize nás sice zásobuje dokola omílanou reklamou opřenou o tvrzení, že jen elektrický kartáček s kulatou hlavou je ten pravý. Na trhu jsou ale i jiné a srovnatelně účinné. Dokonce i české provenience. Na mysli mám sonický elektrický kartáček oblíbeného českého výrobce z Hlinska, tedy ETA. Sonický kartáček ETA 170790000 je proti konkurenčním výrobkům vylepšen UV sanitizérem, který z něj, ve spojení s cenou, která pohladí, dělá mimořádný kousek. UV sanitizér účinně likviduje škodlivé bakterie a pomáhá zachovat zdravou ústní dutinu. Připomeňme, že sonické kartáčky dokonale čistí a nevyžadují zdaleka takovou četnost nabíjení, jako kartáčky s kulatou hlavou. Nečistoty uvolňují vibrací, tudíž nehrozí žádné mechanické poškození zubů čí dásní, přitom odstraňují případný zubní kámen. Sonický kartáček ETA 170790000 má vyměnitelné hlavy, dvouminutový časovač a nastavitelný režim pro masáž a čištění. Najdete ho v sekci Krása našeho e shopu.
Zobrazit článek >
 
Víte, co dokáže LAVIVANT VEGETARIAN ROYAL GOLD?
Kapsle Lavivant obsahují extrudovaný prášek z fermentovaného extraktu šestiletého korejského červeného ženšenu. Že z této informace nejste moc chytrá? Nevadí, proto je tu pro vás tento článek. Ženšen je přímo zázračná rostlina, která obsahuje přes třicet druhů saponinů, je bohatá na minerály i vitaminy. Jedná se o léčivou bylinu, která vám pomůže s mnohými nejen zdravotními problémy. Typologicky rozdělujeme ženšen na dva druhy, čínský a korejský. Právě korejský ženšen pravý je tím nejvzácnějším poddruhem, neboť se vyskytuje dost zřídka a v poměrně zapadlých oblastech. Ženšen dodnes sehrává významnou roli v čínské medicíně. Zmínky o něm najdeme už v těch nejstarších literárních pramenech. Vždy byl považován přímo za božský dar přírody, díky kterému se podařilo vyléčit mnoho i těžce nemocných jedinců. Vyzkoušejte jeho sílu. V čem vám ku příkladu pomůže? Ženšen korejský je výborným lékem do nepohody. Je celkově dobrý k povzbuzení duševního stavu, zlepšuje výkony a taky koncentraci. Zahání stres a navodí ve vás pohodového ducha. Pro muže je skvělým pomocníkem v případě problémů s erekcí. Celkově podporuje sexuální zdraví a oba partnery podpoří k mnohem lepším výkonům. Ženšen má dobrý vliv na krevní oběh. Působí jako antioxidant, takže lze považovat za malý elixír mládí. Pomáhá udržovat normální hladinu cukru v krvi. Je dobrým buditelem organismu po nemoci. Funguje taky proti únavě a celkovému vyčerpání. Vyzkoušejte ženšen v podobě kapslí Lavivant Vegetarian Royal Gold, nebudete litovat. Už máte dárky na Vánoce? Tento produkt vykouzlí úsměv na rtech úplně každému. 
Zobrazit článek >
 
Vše, co potřebujete vědět o filtračních konvicích II
Víte, jak vlastně filtrační konvice fungují? Jedná se o zařízení, do kterého se přirozeně vkládá filtr. Ten se pyšní poměrně dlouhou životností. Zvládne zpracovat kolem sto padesáti litrů vody, avšak produkty jednotlivých výrobců se od sebe mohou lišit. Nejvíce filtrů do konvic vám však vydrží asi tak na měsíční užívání. Filtr se neskládá pouze z jedné části, naopak je vybaven několika vrstvami, které odvádí svou funkci. Opět je nutné upozornit, že popisovaná činnost filtračního tělíska se může lišit, zde zmíněná metoda se dá považovat za nejčastější. Na jemném síťovém filtru dojde k odstranění případných nečistot a usazenin. V této fázi dochází i k řešení tvrdosti pomocí iontů. Ty se postarají o zničení vodního kamene. Nemusíte se bát, ostatní látky filtr zvládne zachovat, neznehodnotí je. V dalším kroku obvykle voda prochází přes aktivní uhlí. To má na starosti zápach vody a její nepatřičnou chuť, kterou během pár vteřin napraví. Následně voda ještě musí zdolat nejjemnější část filtru, aby došlo k odstranění i těch nejmenších usazenin. Není asi třeba připomínat, jaká voda se pak v konvici objeví. No, ochutnejte sama. Samotná výměna filtru není vůbec obtížná a zabere vám při nejhorším pár minut. Při výběru správné konvice je dobré zohlednit několik faktorů. Pojďme si je nyní projít. V této fázi článku vám pomůžeme vybrat to nejlepší zařízení pro filtraci vody. Zaprvé je třeba připomenout, že filtrační konvice tvoří pouze jednu z možností filtračních nádob. Seženete taky láhve, které se dobře uskladňují v lednici i v komoře, některé se vám do práce ponesou lépe než jiné. 
Zobrazit článek >
 
Vše, co potřebujete vědět o filtračních konvicích III (Filtrační konvice Brita Marella)
Pokud je vaše rodina početnější, možná ještě víc než konvici využijete karafu. Ty bývají obvykle většího objemu než konvice, a tak vám filtrovaná voda vydrží déle. Právě na správné prozkoumání objemu je vhodné myslet nejvíce. Ujistěte se, o jakém je v případě vámi vybrané konvice řeč. Kromě celkové míry vody, kterou láhev zvládne pojmout, je třeba se zaměřit taky na objem přefiltrované vody. Ten vás totiž zajímá mnohem víc než celkové možnosti konvice. Do prostoru pro přefiltrovanou vodu se vejde obvykle kolem poloviny celkového množství, a tak musíte počítat s tím, že pro doplnění vody z filtru budete muset po dolití té přefiltrované chvíli čekat. Jedná se však o drobnou komplikaci, pokud tento fakt vůbec za komplikaci považovat lze. O filtru už byla řeč, jen je ještě před nákupem vhodné upozornit na to, abyste si ověřila, kde se právě filtry do vaší konvice dají sehnat. Zjistěte, zda jsou běžně dostupné a samozřejmě prozkoumejte i jejich cenu. Určitě se vyplatí investice do dražší filtrační konvice, pokud pak její filtry patří mezi ty cenově nejvýhodnější. To si jistě představíte i sama. A teď už nezbývá nic jiného, než konvici koupit, že? Otestujte oblíbené filtrační nádoby Brita, které se vám hrdě odmění svou dlouhou výdrží a rychlou funkcí. A svěží stoprocentně chutná voda je už na cestě!
Zobrazit článek >
 
Domácí zmrzlina? Proč ne! II
Výkonnějším a tedy dražším zmrzlinovačům musíte nechat na výrobu zmrzliny dostatečný čas. Paradoxně nejlevnější přístroje mají zmrzlinu hotovou ani ne za hodinu, ale následně je nutné dochlazení směsi v mrazáku. Větší stroje připraví zmrzlinu se vším všudy, ale je třeba dát jim na to patřičný prostor. Příprava zmrzliny může trvat až několik hodin. Je to z důvodu přítomnosti vlastního chladícího zařízení, které však zatím nedokáže mrazit až tak rychle. Na co si dát dále pozor při vybírání zmrzlinovače? Prohlédněte si pořádně jeho součástky a materiál. Pokud plánujete zmrzlinu připravovat často, měla byste volit spotřebič z nerezu nebo oceli. Plastové metly i nádoby by se mohly časem poničit či dokonce zohýbat. Co se týče nádob, zajímejte se taky o jejich objem. Měla byste si vystačit s jeden a půl litrovou miskou. Myslete taky na možnost uskladnění spotřebiče. Před jeho nákupem vymyslete, kam se vám vejde a vyberte místo pro uskladnění. Nezapomeňte ani na mrazák. V případě nákupu zmrzlinovače bez chladiče by se jeho nádoba měla vejít do mrazáku. Ne vždy znamená vyšší cena větší kvalitu, ale obvykle to platí. Cena u zmrzlinovačů vám taky napoví délku přípravy pochoutky. Jak již bylo řečeno, levnější stroje jsou většinou rychlejší. I když na internetu najdete mnoho návodů a receptů k výrobě kvalitní zmrzliny bez stroje, připravujete se o delikátní chuť, kterou vám zmrzlinovač nabízí. Zapomeňte na nanuková tvořítka či podobné předměty a tvořte zmrzlinu jako ze zmrzlinárny klidně každý den! 
Zobrazit článek >
 
SONY A6000Y, 16-50+55-210mm
Zachytit nejvzácnější chvíle můžete nejen svým zrakem, ale také kvalitním fotoaparátem. Blíží se Vánoce a tak můžete obdarovat někoho z Vaší rodiny, kdo rád fotografuje, nebo dokonce i sebe samu. Zachyťte vzácné okamžiky s rodinou, jak rostou Vaše děti i zajímavé kulturní akce na fotoaparát SONY A6000Y, 16-50+55-210mm, 24,3Mpix. Tento fotoaparát přináší špičkové rozlišení 24 MP, rychlé automatické ostření, snadné přenášení. Díky hledáčku OLED Tru-Finder™, ručnímu ovládání a řadě objektivů je skvělou alternativou zrcadlovek. Na rozdíl od mnoha konkurentů kombinuje rychlé hybridní automatické ostření modelu α6000 silné stránky jak automatického fázového ostření, tak ostření s detekcí kontrastu. Nejrychlejší automatické ostření na světě dělá z modelu α6000 jeden z nejuniverzálnějších dostupných fotoaparátů s vyměnitelným objektivem: při pouhých 0,06 sekundy máte jistotu, že získáte dokonalý snímek v každé situaci od rodinných událostí až po sport a přírodu. Lepší snímky začínají u větších snímačů a α6000 převyšuje řadu přístrojů v kategorii. APS-C nabízí 1,6× větší plochu než snímače typu 4/3 a 13× větší než typy 1/2,3 obvyklé u kompaktních fotoaparátů. To vede k vynikající kvalitě snímků. Díky trojnásobné rychlosti zpracování je procesor BIONZ X™ schopný přesně zachytit textury, snížit rozmazané detaily a potlačit viditelný šum v konkrétních oblastech pro ostré snímky. Všechny tyto výhody se stejně uplatňují u fotografií i u videa. Součástí balení je 16–50mm objektiv s motorovým zoomem a 55–210mm teleobjektiv.
Zobrazit článek >
 
Domácí zmrzlina? Proč ne! I
Sbíhají se vám sliny při pomyšlení na zmrzlinu? Není se co divit. Jenže v zimě žádná dobrá točená či kopečková zmrzlina k mání obvykle jen tak na ulicích není, a tak jste odkázána na nákup mražených produktů v supermarketech. U nich to však zůstat nemusí. Pořiďte si domácí zmrzlinovač, se kterým vám příprava té nejlepší zmrzky půjde sama. Věděla jste, že za vynálezem zmrzlinovače stojí žena? Ačkoliv, co se týče (nejen kuchyňských) spotřebičů, si lépe vedou muži, byla to právě Nancy Johnson, která si v polovině devatenáctého století nechala patentovat první stroj na zmrzlinu. Mražení fungovalo na principu ledu a soli, které už bylo objeveno, avšak Američanka je vložila do nádoby s míchací stěrkou a klikou, která zajišťovala jeho neroztátí. Postupně se těmto přístrojům dodal elektrický pohon a první zmrzlinové stroje, tak jak je známe dne, byly na světě. Domácí zmrzlinovače nejsou nijak nákladné a dovolit si je může každá hospodyňka. Samozřejmě se vzhledem k cenovým kategoriím liší svým objemem, kvalitou i možností příprav, ale na domácí využívání vám postačí ty nejjednodušší zmrzlinovače. Každý zmrzlinovač dnes obsahuje výkonné šlehací lopatky, kterým se ruční práce nevyrovná. Zajistí například bezchybné rozmíchání ledu, takže se vám nestane, že na jeho krystalky narazíte ve zmrzlině. Rozdíl mezi jednotlivými stroji je například v chlazení. Některé spotřebiče vyžadují prvotní ochlazení nádoby i surovin v mrazáku a až následnou manipulaci. Jiné dokáží během procesu vytváření zmrzliny schladit na požadovanou teplou suroviny samy. Pokud si chcete ulehčit práci, využívejte druhý typ zmrzlinovače.
Zobrazit článek >
 
Vánoční večírky a alkohol. Přiberete po něm? I
A je to tady. Vánoční hodování na naší váze přidává kila a do toho ještě ty nápoje. Pokud se účastníte několika večírků či rodinných vánočních akcí, jistě víte, o čem je řeč. Co takhle dopřát si o trochu méně sladkého alkoholu, když teď konzumujte více sladkých dobrot? V našem článku vám poradíme, jaké drinky jsou pro ,,dietu‘‘ vhodné. Pro začátek je dobré upozornit, že pokud vypijete jeden vánoční koktejl, punč u stánku nebo jiný nápoj, neznamená to, že ztloustnete. Pokud jde o občasné pití alkoholu pro zahřátí nebo v rámci slavnostních přípitků, nemáte se čeho bát. Pokud vám však alkohol bude do skleniček přitékat proudem, je třeba to trochu korigovat. Začněme u oblíbených procházek kolem stánků. Svařák, punč, grog. Do všech třech nápojů přidávají prodejci velké dávky cukru navíc, aby lidem chutnaly. Zejména na punč z rumu a červeného vína je třeba si dát pozor, tyto dva nápoje vám přihodí hned několik stovek kalorií. Ještě hůře je na tom však oblíbený ,,vaječňák‘‘. Pokud si na nápoj necháte přidat ještě šlehačku, právě jste do sebe dostala obědovou porci kalorií. Z teplých nápojů vám určitě neuškodí svařák ze suchého bílého vína. Stačí do něj přidat patřičné koření, citron a máte nápoj, který můžete konzumovat téměř bez omezení. Navíc se vystavujete menšímu riziku, že vás po něm bude bolet hlava. Po dlouhém alkoholovém večírku se vám jistě šikne domácí alkohol testr. Máte už svůj doma?
Zobrazit článek >
 
Vánoční večírky a alkohol. Přiberete po něm? II
Bílé víno dokáže metabolismus v přiměřené míře snadno spálit, pokud nejíte sladkosti a jídlo taky konzumujete s mírou, nic vám v tomto ohledu nehrozí. Vždyť si vybavte typické Francouzsky. Ty vypijí klidně několik sklenek vína denně a jak jsou krásné a hubené. Dobře je na tom šampaňské. Vyznačuje se nejnižším obsahem cukru a kalorií ze všech druhů alkoholu. Pokud se zaměříme na samotný cukr, je na tom šampaňské taky nejlépe. Novoročních přípitků se tedy absolutně bát nemusíte. Jen si dejte pozor na to, že bublinky rády stoupají do hlavy. Na večírcích se často podává takzvaná ovocná bowle. Znáte tento nápoj? Jedná se většinou o čerstvé nebo mražené ovoce v podobě pomerančů, grep, lesního ovoce a ananasu, které se nakrájí na kousky a následně je zalito proseccem nebo šampaňským. Někdy se do nápoje přidává ještě sodovka a bílý rum, ani ten vaší linii však v takovém rozložení neuškodí.   Pojďme se ještě pozastavit u tvrdého alkoholu. Obecně platí, že průhledné nápoje jako vodka, tequilla, gin i bílý rum jsou na tom nejlépe. Tmavé drinky jsou totiž přibarvovány karamelem, což je jasná známka toho, že budou taky, co se týče cukru, mnohem bohatší. Panákujte tedy světle. Není asi třeba připomínat, že míchané drinky jsou vzhledem k sladkým nealkoholickým nápojům zlo. Pokud si chcete alkohol něčím naředit, vyzkoušejte vodku se sodou. Jen ta vaší linii neublíží. Těšíte se na vánoční svátky? A co dárky, máte už nachystáno? Pokud ne, sledujte naše články, ve kterých ještě dostanete mnoho skvělých tipů. Nevíte si rady s přípravou novoročních koktejlů? Inspiraci najdete třeba v knize Koktejly.
Zobrazit článek >
 
Proč si pořídit rýžovar?
Tak tohohle pomocníka musíte doma mít! Proč? Přečtěte si náš článek, ve kterém přijdeme hned několik odpovědí. Rýžovar je poměrně malý, takže vám nebude strašit na lince, schováte jej lehce do šuplíku a vytáhnete vždy, když budete potřebovat. Dalším plusem je, že mechanismus nezabírá místo na plotně. Stačí ho zapojit do zásuvky a rýže už se připravuje, takže nemusíte mít obavy z toho, že se vám nevejdou další chody na oheň. Pokud jste milovnice rýže na skus, pěkně sypké a nelepivé, musíte si rýžovar prostě pořídit. S obyčejným hrnkem nikdy takový přílohový poklad nevykouzlíte. Navíc jej můžete využít i na další pečení nebo smažení. Tento přístroj je oblíbený taky díky své nízké ceně. Investice vám zajisté nebude líto. Mytí rýžovaru je mnohem jednodušší než čištění hrnce. Miska je samozřejmě uzpůsobena k vaření rýže, takže jsou její okraje vyrobeny z nepřilnavého materiálu, tudíž se nemusíte bát, že by se rýže přilepila na okraje a vy byste ji musela dlouho z dutiny odstraňovat. Skvělé je, že práci s rýžovarem se vlastně ani nedá říkat práce. Postačí, když do nádoby nasypete rýži, zalijete ji odpovídajícím množstvím vody, zapojíte do zásuvky, stisknete tlačítko a rýže už se připravuje. Nemusíte nic hlídat, rýžovar se ozve po dovaření sám. Nepřipaluje se, voda nevytěká, takže žádná kontrola není třeba.  
Zobrazit článek >
 
Kávovar Magnifica DELONGHI
Příprava kávy nemusí být tak jednoduchá, jak se na první pohled zdá. Chce to zkušenosti a nějaké ty vědomosti. Jak připravit to nejlepší espresso? Jakoukoliv kávu i tu rozpustnou nikdy nesmíte zalívat vařící vodou. Teplota vody by se měla pohybovat okolo devadesáti stupňů! Na to je třeba opravdu myslet. Toto pravidlo platí i pro přípravu jakéhokoliv čaje. Ať už nápoj chystáte pomocí jakéhokoliv kávovaru nebo jiným způsobem, pamatujte si, že tradiční espresso se připravuje přesně ze sedmi gramů mleté kávy. Takový nápoj bude mít plnou a výraznou chuť. Ucítíte v něm vybrané kávové odrůdy. Nezapomeňte se před přípravou kávy přesvědčit o patřičné hrubosti jejího namletí! Káva se musí před přípravou utlačit. Bez tohoto kroku nikdy nebude delikátní. Kávovary tento krok vykonávají obvykle samy, avšak některé starší modely tak činí s dopomocí. Příprava samotné kávy v kávovaru pak trvá kolem dvaceti pěti vteřin. To je docela rychlost, že? Delikátní espresso a mnoho dalších druhů káv vám připraví náš oblíbený kávovar DELONGHI. Jedná se o automatický typ kávovaru, který se navíc pyšní funkcí pěniče mléka, obsahuje pěnící trysku, dále lze u něj nastavit automatické čištění. Šetří spotřebu energie. Snadno se díky odnímatelným nádržkám a zásobníkům myje. Jistě vás potěší, že do prostoru pro kávu se vejde až čtvrt kila zrn, díky čemuž se nemusíte neustále starat o doplňování, jak byste činila například s kapslemi. Stačí zmáčknout knoflík a nápoj se už připravuje! Kávovar DELONGHI je vyroben v černém a stříbrném designu, který doplňuje nerezová ocel.
Zobrazit článek >
 
Kuchyňský robot, nepostradatelná součást kuchyňského vybavení
Investice do kuchyňského robota se vám skutečně vyplatí. Proč? V tom vám napoví náš článek. Dlouhodobá investice Kuchyňský robot samozřejmě není pomocníkem na jeden rok, bude vám věrně sloužit podstatně dlouhou dobu. Už žádné jednorázové investice do ručních pomůcek! Vystačí si sám a ještě v krátkém čase Už vás nemusí trápit nekonečné míchání nebo šlehání, které vám do teď bralo takového času. Robot zvládne veškerou práci sám bez asistence, vy v době jeho práce můžete dělat úplně něco jiného. Skvělé taky je, že díky vysokému výkonu a speciálním pohybům kuchyňský robot zvládne veškerou práci velice rychle a navíc důkladně. Už žádný stres a těžká dřina Přiznejme si to na rovinu. S kuchyňským robotem se vám bude při vaření i pečení skvěle spolupracovat. Už žádný stres zapříčiněný tím, že nestíháte, ani dlouhá námaha při míchání tuhého těsta. Teď už pobyt v kuchyni budete jen milovat! Ozdobí kuchyň V našem e-shopu nabízíme mnoho klasických designů, avšak seženete taky originální a jedinečné roboty, které se mohou stát předností vaší kuchyně. Co třeba krásný světle růžový robot značky SENCOR? Může se pochlubit nejen extrémní výkonností, LED osvětlením mixovací nádoby a velkým množstvím příslušenství. Jeho součástí je například masomlýnek se třemi nástavci, dále hnětací hák, metla, šlehací příslušenství. U robota najdete taky tvořítko na cukroví, nástavec na přípravu klobás a další skvělé náčiní. No nestojí tento pomocník za investici?  
Zobrazit článek >
 
Jak vybavit vašeho mazlíčka na zimu I
Přišla zima, což pro vaše čtyřnohé kamarády může znamenat radost, ale i pěknou zátěž pro organismus. Jak posílit zdraví pejsků za dob mrazů? Potřebují vaši čtyřnozí mazlíčci nějakou zvláštní péči? Jaké nástrahy na ně v zimě čekají? Pokud je váš pes vybaven alespoň nějakou mírně huňatou srstí, pravděpodobně se na zimní podmínky hned aklimatizuje. Problémy pejskům dělají zejména pacičky, které jsou v zimě velice náchylné na popraskání a kdejaké zranění. Nesvědčí jim jednak dlouhé pobíhání ve sněhu nebo ledu. Ještě horší je pak pro psí packy šlapat po nasolených chodnících. Sůl se může psům doslova dostat pod kůži nebo často taky mezi polštářky a pěkně packy potrápit. Někteří psi náchylní na sůl až tak nejsou, jiným zase stačí jedno projití po zasoleném prostoru, neumytí pacek a do dalšího dne mají na svých nožkách zánět. Pozor taky, na to, aby si pejsek packy od soli nelízal. Nejde totiž jen o přírodní solení, směs na chodníky je napuštěná chemikáliemi, které jsou pro psi jedovaté. Při omývání nožek nezapomeňte taky pejskovi vysušit srst. I když venku zrovna nesněží, pejskům chlupy navlhnou. Vlhkost sama o sobě pak ochlazuje, což není pro psa zrovna příjemné. Dejte pozor na to, aby se pejsek nepohyboval kolem krbu nebo rozpálených svíček. Psi samozřejmě taky přes zimu vyhledávají zdroj tepla, u kterého nejčastěji polehávají. Jen opatrně, aby se k němu nepřiblížili až moc. 
Zobrazit článek >
 
Jak vybavit vašeho mazlíčka na zimu II
Vašeho psa pokud možno nenechávejte venku na mrazu. I když máte venkovní plemeno, respektive psa, který je na pobyt v boudě zvyklý, určitě by u vás doma měl mít možnost kdykoliv se ohřát. I v noci byste jej neměla nechávat v chladu. Pes si musí zvykat na mráz postupně a na drsnější podmínky už si jeho organismus ani nemusí navyknout. Pokud pes venku přes den pobývá, kvalitní bouda je nutností. Vhodná je dobrá izolace a jižní vchodový prostor, neboť jím nebude do boudy moc foukat. Deky na chladnou zem jsou dobrý nápad, avšak musíte je denně kontrolovat, zda nejsou navlhlé. Dobrou ochranou proti chladu, mrazu i případným srážkám je pro pejska obleček. Ovčák nebo bernardýn jej z důvodu huňatější srsti určitě nepotřebují, zato pro chrty nebo čivavy je oblečení téměř nutnost. Víte, že klíšťata a blechy dokáží přežít i ve velmi chladných podmínkách? Pokud mají k dispozici úkryt v podobě psího kožichu, klidně v něm přetrpí celou zimu. Proto tedy nezapomínejte na pravidelnou kontrolu a případné ošetření psí srsti. Kontrolujte taky příjem tekutin vašeho mazlíčka. I v zimě totiž může být váš pes dehydratovaný. Pravidelně si ověřujte, zda voda v misce pro psa nezamrzla nebo zdali není moc ledová. Někteří pejsci navíc mají potřebu neustále lízat sníh, který je povrchově možná naplní, avšak sníh není voda, je třeba, aby přijímali stejnou dávku tekutin jako každý den, ne-li větší. Pozor na klouby. Psi jsou v zimě mnohem zranitelnější a náchylnější k různým nemocem. Za mrazů trpí zejména klouby. Nepraktikujte hodinové procházky, ale raději aktivní desetiminutové venčení, které vašemu psovi v té největší zimě postačí. Podporujte zdravá vašeho psa doplňky stravy. 
Zobrazit článek >
 
Dokonalý pomocník s vysáváním iRobot Roomba 896
Předvánoční úklid můžete vyřešit tak, že vezmete všechno z gruntu a poklidíte kdeco a kdejaký kout Vašeho domova, nebo si ušetříte čas, který pak můžete věnovat sobě, manželovi nebo dětem. Co třeba vysávání? Pokud máte malé děti nebo domácí mazlíčky, a potrpíte si na čistou podlahu a koberce, zajísté víte, že se neubráníte každodennímu vysávání. Přenechte vysávání, a to nejen před vánocemi, robotickému vysavači iRobot Roomba 896. Zajistí Vám nadstandardní kvalitu úklidu a vy už se nebudete muset o vysávání starat. Inteligentní navigace iAdapt jej provede každičkým zákoutím vaše bytu či domu a zajistí tak precizní úklid všech nečistot, které detekuje nejen opticky, ale i akusticky. Třístupňový čisticí systém AeroForce, velkokapacitní sběrný koš, nízká hladina hluku, pohodlné ovládání přes mobilní aplikaci iRobot HOME - to je Roomba 896, s kterou bude váš život zase o trochu pohodlnější. iRobot Roomba 896 má funkci odloženého úklidu, tudíž můžete zvolit den a čas, kdy chcete, aby robot začal uklízet. Nevadí mu tma ani překážky, takže vždy důkladně uklidí i bez vaší přítomnosti. iRobot nabízí plánování úklidu na každý den v jiný čas. Robota si nastavíte například tak, aby uklízel třikrát v týdnu a robot týden co týden v naplánovaný čas uklidí. Tím udržuje stabilně čistou podlahu.
Zobrazit článek >
 
Změřte si krevní tlak digitálním tonometrem
Chcete-li mít pravidelný přehled o svém zdravotním stavu a to nejen od svého lékaře, můžete si změřit tlak doma. Na stav krevního tlaku má vliv mnoho faktorů. Jedním z nich je fyzická či psychická zátěž. Pokud si necháte změřit Váš krevní tlak (TK) u lékaře nebo v lékárně, jsou dané tyto hodnoty: TK < 140/90 pro pacienty ve věku 18-65 let TK < 150/90 pro pacienty starší 60-65 let (ovlivňuje momentální zdravotní stav a fyzická kondice pacienta) TK < 140/85-90 pro pacienty s diabetem mellitus bez poškození ledvin TK < 130-140/90 pro pacienty s dlouhodobým onemocněním ledvin (dle porady s lékařem) TK < 130/80 pro pacienty po transplantaci ledvin Pro zjištění krevního tlaku musí být naměřeny dvě hodnoty: Systolický (horní) krevní tlak - tato hodnota vzniká v momentě srdečního stahu, kdy je krev vtlačena do cév. Diastolický (dolní) krevní tlak - tato hodnota vzniká, je-li srdeční sval roztažený a opět se plní krví. O svém krevním tlaku byste měla mít přehled nejen v případě, že trpíte nějakou nemocí, kdy se musí TK pravidelně sledovat, ale i v případě, že jste zdravá nebo se zdravě cítíe. Zdraví lidé hřeší na to že, že se cítí ve většíně případů skvěle a nedochází na pravidelné preventivní prohlídky. Měřte si svůj krevní tlak pomocí digitálního tonometru HBP 1300, který je určen pro měření na paži. Tonometr je odborný název pro tlakoměr, přístroj, se kterým se měří krevní tlak. Pažní tonometr se skvěle hodí se pro klasické měření v pohodlí domova.    
Zobrazit článek >
 
Xari kočárek 3G hnědý
Každý rok přichází i do dětského světa nějaké trendy. Pokud jste milovnice módy, jistě máte tušení o tom, jaké doplňky pro děti jsou právě in. V současné době jsou v kurzu tóny hnědé, béžové a zlaté. Právě z toho důvodu vás v našem článku upozorňujeme na oblíbený Xari kočárek, který se drží moderních tradic. Při výběru kočárku pro vašeho potomka je důležité brát ohled hned na několik bodů. Proberte si místa, kde se nejčastěji budete s kočárkem pohybovat. Bydlíte u lesů nebo naopak potřebujete tradičně městský kočárek? Berte ohled na funkčnost vozítka. Kolečka by měla být pokud možno otočná o 360°, dále by měl mít kočárek pohodlnou rukojeť a snadno by se měl dát rozložit. Samozřejmostí by měla být funkční ruční brzda. Na oblibě některých kočárků přidává i omyvatelnost. Každý kočárek samozřejmě musí dbát na stoprocentní pohodlnost pro dítě. Kromě polohování je dobré vybírat takový typ kočárku, který lze přizpůsobit na terén nebo na velikost dítěte. Kočárek Xari lze rázem změnit na několik typů vozítka. Patentovaný sedák se po otevření zipu změní na korbičku pro miminko, za několik sekund z něj zase přestavíte sedák pro batole. Sedák má pak tři polohy sklonu. Ke kočárku si navíc můžete dokoupit autosedačku, přebalovací tašku, fusak, držák na nápoje, síťku proti hmyzu, slunečník nebo stylové pouzdro. Stane se designový kočárek Xari i vaším pomocníkem?  
Zobrazit článek >
 
Vánoční cukroví - měkké perníčky
A opět nastává čas, kdy se mnohé hospodyňky vrhnou na pečení vánočního cukroví. Bezesporu mezi nejoblíbenější cukroví patří medové perníčky, vanilkové rohlíčky a linecké. Krásně provoněná a vyzdobená domácnost přímo nabádá naše myšlenky ke ztišení a k plnému užívání si adventního času. Proto, pokud patříte mezi ty šťastlivce, kteří už mají nakoupené dárky, vychutnejte si tuto dobu v klidném rozjímání a pečením sladkých kousků, kterých také nemusí být přehršle. Tradice pečení vánočního cukroví je známá už od 16. století. Jak by si mnozí mohli myslet, cukroví nepochází z řad křesťanů, ale byla to tradice pohanská. Do vánočního cukroví se vkládala myšlenka mocné síly a jeho tvary byly přímo symbolické. Cukroví se věšelo na ovocné stromy, což mělo přinést bohatou úrodu v příštím roce. Taktéž se věšelo na chlévy, aby zvířata prospívala. Zbylé cukroví dostali příbuzní rodin. Osobně nerada peču cukroví, na které se musí čekat, než zkřehne. Mám zkušenost, že zůstává tvrdé i za 2 či 3 týdny! Stejně tak je tomu i u medových perníčků. Našla jsem dobrý recept, u kterého se nemusí na změknutí čekat. RECEPT: Medové perníčky Ingredience: 2 vejce 50 g másla 2 lžíce medu 140 g moučkového cukru 1 lžička jedlé sody 2 lžičky koření do perníku 400 g hl. mouky Postup: V míse rozšleháme vajíčka a přilijeme rozpuštěné máslo. Metličkou postupě zašleháme med, cukr, sodu a koření. Pak přisypeme cca polovinu hl. mouky a vařečkou umícháme medovou směs. Postupným dosypáváním mouky doladíme těsto tak, aby bylo nelepivé a hladké. Těsto zabalíme do potrav. folie a necháme přes noc v chladu odležet. Perníčky vykrajujeme z vyváleného těsta na tloušťku 5 - 6 mm. Pokládáme na vymaštěný plech a pečeme v předehřáté troubě na 150oC zhruba 9 minut. Upečené perníčky ihned sudáme z plechu. Upečené perníčky si můžete potřít rozšlehaným žloutkem, aby byly lesklé. Poté si je krásně nazdobte bílkovou polevou a o vánočních svátcích si je naservírujte na krásný skleněný etažér, který zakoupíte v eshopu: zde Další skvělou inspiraci na vánoční cukroví naleznete v knize z nakladatelství APETIT Cukroví.  
Zobrazit článek >
 
Proč používat tělové mléko?
Že se bez tělového mléka obejdete je sice pravda, ale proč vaší pokožce nedodat hebkost a novou sílu? Uvidíte, že vám to oplatí nejen svým dokonalým vzhledem. Proč se vyplatí používat tělové mléko? Hydratace Tělová mléka jsou samozřejmě lékem na suchou pokožku. Tu hydratují a dodají ji potřebný elán a chuť do života. I když to třeba tak necítíte, právě po horké sprše nebo se změnami teplot vaše pokožka chřadne a vysychá. Na první pohled to nemusí být hned patrné, ale časem na to stejně přijdete. Vyživujte ji pravidelně a stále. Správné krémové prostředky dodají kůži taky potřebné živiny a vitaminy. Zjistěte, jaké minerály v sobě skrývá vámi vybraná či používaná péče. Lék na ,,šupiny‘‘ Dělají se vám na pokožce drobné hrbolky nebo vaše kůže přímo šupinkovatí? Pak používejte krém na postižená místa klidně několikrát denně. Kolena, lokty nebo taky paty. To jsou oblasti, na které často zapomínáme, i když krém a hydrataci potřebují jako sůl. Nezapomínejte na ruce Zejména teď, když už venku opravdu přituhuje a vy jste si už několikrát doma zapomněla rukavice, je absence krému pro vaše ruce přímo malá pohroma. Používejte mléko nebo jiný hydratační prostředek.   Relax smyslům Tělová mléka jsou pokušením taky pro naše smysly, neboť úžasně voní. I čichové buňky tedy díky krémům zažijí takový malý relax. Pokud si vyberete příjemně vonící péči, vězte, že se na aplikaci krému budete celý den těšit.  
Zobrazit článek >
 
Nová výše minimální a zaručené mzdy od 1. 1. 2019
Minimální mzda se s účinností od 1. 1. 2019 zvyšuje na 13.350 Kč měsíčně. Pro srovnání, minimální mzda pro rok 2018 činí 12.200 Kč, jedná se tedy o poměrně výrazné zvýšení o 1.150 Kč – o 9,4 %. O výši minimální mzdy rozhoduje vláda a určuje jej nařízením (konkrétně nařízení vlády 567/2006 Sb., v platném znění). Zvýšení minimální mzdy pro rok 2019 schválila vláda 20. 11. 2018 a musí být následně vyhlášeno ve Sbírce zákonů. Toto vyhlášení je ale pouze formální záležitostí – schválené zvýšení minimální mzdy se již měnit nebude. Se zvýšením minimální mzdy souvisí také zvýšení zaručené mzdy. Zaručená mzda se odvozuje od minimální mzdy a představuje nejnižší výdělek, na který má pracovník podle odbornosti a složitosti práce nárok. Místo dosavadních 12 200 až 24 400 korun bude nově činit 13 350 až 26 700 korun. Měsíční sazba minimální (zaručené) mzdy vychází z týdenní pracovní doby 40 hodin. Jestliže má zaměstnanec v pracovní smlouvě sjednánu kratší pracovní dobu a zároveň není odměňován podle odpracovaných hodin, snižuje se mu minimální mzda úměrně odpracované době. Minimální mzda také např. ovlivňuje: platbu pojistného na zdravotní pojištění u osob bez zdanitelných příjmů (v roce 2018 1.647 Kč), maximální výši slevy za umístění dítěte, podmínku pro nárok na daňový bonus na dítě, podmínku pro nárok na měsíční daňový bonus. Nejnižší úrovně zaručené mzdy pro stanovenou týdenní pracovní dobu 40 hodin jsou odstupňovány podle složitosti, namáhavosti a odpovědnosti vykonávaných prací, zařazených do 8 skupin a činí:                                                                   skupina prací                           za hodinu (Kč)                             nejnižší úroveň zaručené mzdy za měsíc (Kč) 1 79,80 13.350 2 88,10 14.740 3 97,30 16.280 4 107,40 17.970 5 118,60 19.850 6 130,90 21.900 7 144,50 24.180 8 159,60 26.700 Pozn. pro platy ve veřejném sektoru platí odlišné tabulky. Nevíte, do jaké skupiny prací patří konkrétně Vaše práce? Popis jednotlivých skupin prací naleznete zde: https://www.mpsv.cz/files/clanky/31799/NV_567_2006__UZ_-_1_1_18_.pdf Autorem textu je Mgr. Iva Čípová, advokátní koncipientka  
Zobrazit článek >