EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Kterých kousků oblečení a doplňků si každý zaručeně všimne?
Přemýšlíte, jakými novými kousky se vybavit? Myslete prakticky! Vybavte si svůj šatník tak, aby každý váš kousek zaujmul. Kabelka Ať už si vezmete tašku malou nebo velkou, hranatou nebo kulatou, vězte, že se vám s ní podaří zabodovat. Stačí si vybrat ten správný kousek. Nebojte se extravagance a sáhněte po nějaké speciální tašce. Co třeba s patenty, cvočky nebo nějakými třásněmi? Doplňky Doplňky jsou královnami oblékání. Ať už si vezmete obyčejné kalhoty a tričko a přidáte k němu krásné doplňky, budete vypadat jako královna. Vezměte si náušnice velkých tvarů nebo sluneční brýle se zajímavými skly. Ale pozor nemíchejte šperků dohromady moc! Nemuselo by to působit hezky, ale naopak přeplácaně. Boty Nemusíte chodit na jehlách, aby si vašich bot kdekdo všiml. I když si vezmete klasické tenisky, stačí, abyste se na chvíli zastavila a lidé kolem vás sklouznou pohledem dolů. Vaše boty by měly být vždy čisté. Kupte si pořádnou impregnaci, kterou obuv ošetříte a pak se o boty vždy včas postarejte. Ve špinavých botách vám to nikdy nebude slušet. Kupte si speciální ošetření, které v každém obuvnictví prodávají za pár korun. S ním špínu z bot dostanete snáz. Vrchní díl oblečení Toho si bezpochyby všimne opravdu každý. Ať už si na sebe berete sako, lehký svetřík nebo zimní bundu, pamatujte si, že by vám měla sedět a pokud možno samozřejmě i slušet. Vrchní díl oblečení vám dělá vlastní ,,JÁ‘‘. Nové módní oblečení můžete nakoupit zde.  
Zobrazit článek >
 
Dejte vašemu dítěti vše potřebné pro zdravý růst
Jak docílit správného vývinu dětského a dospívajícího těla? Čím byste měla vaše dítě podporovat? Jaké látky jsou pro růst nejdůležitější? Základem nejen zdravého růstu je pestrá strava. V jídelníčku celé rodiny by neměly chybět mléčné výrobky, ryby, luštěniny, bílkoviny v podobě masa nebo alespoň sóji, vejce, zelenina a taky ovoce. Pokud váš potomek odmítá jíst zeleninu nebo ovoce, zkuste mu z ní vytvořit nějakou dobrotu. Ovoce lze podávat například v podobě takzvaného freshe. Věřte, že tento nápoj si vaše děti oblíbí. Pokud máte pocit, že se dítěti i přes to nedostává do těla dosti potřebných látek, sežeňte vitaminy. Prodává se obrovské množství různých dětských vitaminů, které jsou přizpůsobeny mlsným jazýčkům. Hlavní stavební jednotkou kostí je vápník. Významně se taky podílí na tvorbě zubů. Tělo roste průměrně do 18 roku, avšak vápník kosti přijímají až do 30 let věku. Nezanedbávejte jeho užívání. Druhou důležitou látkou, která přispívá k dobrému stavu kostí je vitamin D. Díky slunci se do těla dostává přirozeně, při méně častém pobytu na slunci je třeba vitamin doplnit. Do programu dítěte byste kromě dobrého stravování měla zařadit i pohyb. Není nutné, aby dítě každý den vykonávalo velkou aktivitu, avšak rozhodně by mělo denně alespoň půl hodiny sportovat či se jinak pohybovat. Pošlete ho hrát si s kamarády, vyvenčit domácího mazlíčka nebo si spolu sedněte a vyberte zábavný odpolední kroužek, kam bude dítě docházet pravidelně nejméně jednou týdně celý rok.  Vápník + vitamin D, 50 tablet najdete zde.  Další vitaminy najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Zbavte se večerního hladu III
Dobrou a méně tučnější alternativou jsou semínka. Dejte si sezam nebo slunečnicová semínka. Dýňová semena jsou též výborná, ty se však hodí spíše během dne. Nejlepší variantou jsou semínka chia. Můžete si je nasypat i do nápoje. Pokud budete pít chia vodu, zbavíte se hladu. Úplně nejlepší variantou večerního pokrmu je zelenina. Pokud sáhnete po čemkoliv zeleném a křoupavém, chybu neuděláte. Mrkev je taky dobrou volbou. Pokud samotnou zeleninu moc nemusíte, připravte si k ní i jogurtový dresink nebo ji pěkně ozdobte bylinkami. Výborným zpestřením je taky hrst zeleninových chipsů. Namočte zeleninu ve vodě, octu, olivovém oleji a v koření. Vložte zeleninu do trouby a nechte ji vysušit do křupava. K sušení se nejlépe hodí řepa, mrkev nebo celer. A kdy je nejlepší čas na druhou večeři? Po uplynutí asi tak tří hodin od večeře první. Pamatujte si, že po najedení byste měla být ještě minimálně hodinu vzhůru. Připomeňme si ještě pár rad na závěr našeho povídání. Nechoďte na nákup, když máte hlad. Jednak kvůli chutím utratíte hodně peněz, ale taky nakoupíte spousty zbytečností, kterým byste se nehladová vyvarovala. Hladové oči vidí všechno v tom nejlepším světle. Zažeňte před nákupem hlad, potěšte své chuťové pohárky a zdravý nákup vám půjde snáz. Naučte se vařit zdravě s výbornou kuchařkou Fit recepty vám to půjde samo. Publikaci najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
O čem (vám) muži nejčastěji lžou? I
Podle amerických průzkumů vyřkne člověk lež alespoň jednou za týden. Jedná se o průměrné číslo vyhodnocené z tisíců dotazovaných respondentů, avšak je poměrně zarážející, že? Jak to máte ve vztahu vy? Sdělujete si všechno s partnerem na rovinu nebo občas taky něco zatajíte?  Dnes jsme si pro vás připravili článek na téma mužských lží. Některé jsou zcela úsměvné, jiné méně a některé lži dokonce spějí k rozchodu. Pojďme se podívat na statistiky, o čem muži nejčastěji lžou? Souhlasíte?  Základní údaje Mezi nejčastější lži, co se týče osobních údajů patří jednoznačně věk. Ten si upravujeme každý. Děláme to šikovně. Někdy číslo vzhledem k protějšku zvedáme, jindy zase ubíráme. Průzkumy ukazují, že muži úpravu věku však někdy dost přehánějí. I pět je někdy dost. Nejtěžší je pak druhé polovičce vysvětlit, jak to s věkem je doopravdy.  Kariéra  Co se týče kariéry, muži se nejraději chlubí svými výdělky. A tak pro ně není nezvyklé, že by si svou výplatu nenavýšili o nějaké to číslo. Muži ve věci výdělku lžou nejčastěji v rámci prvních schůzek, aby lépe zapůsobily na nás ženy. Pak se rádi chlubí před kamarády.  Kromě navyšování příjmů si taky muži moc rádi přibarvují své pracovní zkušenosti. To je dobré si pamatovat nejen pro soukromí život. Pokud jste na pozici, v rámci které přijímáte zaměstnance, buďte na pozoru. Pánové si vymýšlejí mnohem více než ženy. Nezapomínejte se o všech zkušenostech ujišťovat v rámci doporučení nebo potvrzení, ať nenaletíte. 
Zobrazit článek >
 
Různé střihy kalhot pro různé postavy I
Vyznáte se v základních střizích kalhot? Pojďme je společně objevit. V našem článku se jednak budeme zabývat typy kalhot, ale taky se podíváme na to, jak sluší jednotlivým postavám. Nosíte ty správné? Prozkoumala jste již nabídku kalhot v našem e-shopu? Bootcut Tyto kalhoty jsou charakteristické díky svému rozšíření ve spodní části. Jsou upnuté v místě zadečku, začínají se rozšiřovat v oblasti stehen nebo kolen. Jejich cílem je odpoutání od velikosti boků. Nohavice potlačují šířku v místech nad zadečkem, některým se podaří zamaskovat i větší stehna. Pokud máte problém s vizáží zmíněných partií, vsaďte na tyto kalhoty. Rovné Kalhoty s rovnými nohavicemi tvoří takový univerzál. Džíny, ,,pláťáky‘‘, elastické kalhoty a další materiálově odlišné spodní díly se v tomto střihu šijí. Jedná se o klasiku, která tu vždycky bude. Džíny se dělají většinou s nižším sedem, a tak se hodí zejména těm, které chtějí zachovat čistotu svých linií. Džíny by měly jemně obepínat vaše horní partie nebo by měly být lehce vzdušné. Boyfriend Ohrnuté nad kotníky nebo jen zahnuté, aby na noze nevypadaly moc dlouhé. Volný střih, obvykle záplata nebo trhaný efekt. Kalhoty boyfriend nejvíc dají na pohodlnost. Hodí se na hubené postavy, neboť opravdu nemají žádné partie obepínat. Pokud máte problém s tím, že vám úplně nepadnou, raději se zaměřte na jiný druh kalhot.  
Zobrazit článek >
 
Proč pít burčák? II
Mezi nevýhody burčáku patří fakt, že nápoj obsahuje poměrně dost cukru, čímž není vhodný pro diabetiky. Lidé reagující na přílišné množství cukru by měli pít burčák opatrně.  Na rozdíl od cukru, který burčák tělu dodává, tento alkoholický nápoj pomáhá odbourávat tuky. Samozřejmě je stále dobré myslet na to, že jde o alkohol. Pokud se však zaměříme na jeho účinky v malém množství, pamatujte si, že má dobrý vliv na cévy a bojuje proti vysoké hladině cholesterolu.  Na burčáku si můžete pochutnávat často, přistupujte však k jeho konzumaci s mírou. Ideální množství denního příjmu by se mělo držet do dvě stě mililitrů. Na tomto množství se shodují skoro všichni odborníci.  Výběr kvalitního burčáku vždy nebývá snadný. Přes velkou dávku cukru bohužel jeho chuť úplně nepoznáme, a tak je vhodné zaměřit se především na barvu. Ta by měla být zlatavá, okrová až nahnědlá. Pokud burčák nalijete do průhledné nádoby, rozhodně by neměl být kalný. Neznamenalo by to, že je nápoj starý, nýbrž že déle kvasí. To znamená, že ztrácí nad míru cukru a mění se v silnější alkohol. Tato informace nám napovídá další degustační znamení. Pokud je burčák méně sladký, pak už pravděpodobně kvasí déle. Jestliže v něm cítíte dosti alkoholu a cukr nevýrazně, to znamená, se jedná o méně čerstvou tekutinu.  Vyrazte taky pro vitaminovou bombu, která navíc dokonce posílí vaši imunitu. A pozor, po nákupu nezapomeňte povolit víčko, aby mohl oxid uhličitý z láhve unikat. Burčákové nápoje neustále kvasí, pokud by byla láhev plně uzavřena, mohla by vybuchnout. 
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města – Řím IV
Český konzulát Když se vám ztratí doklady nebo se dostanete do jakýchkoliv komplikací, zastavte se na české ambasádě, zastupitelském úřadě České republiky, kde vám jakékoliv trable pomohou čeští velvyslanci vyřešit. Římské kavárny Milovníci kávy a tradiční italské kultury budou jistě nadšeni z kavárny Casa del cafe, která se nachází v blízkosti Pantheonu. Můžete zde posedět nad vynikající levnou kávou a nadýchat trochu té pravé italksé atmosféry. Dalším oblíbeným podnikem je taky například starobylá kavárna Caffe Greco. Restaurace Na nejlepší restaurace narazíte ve čtvrti Trastevere nebo Testaccio. Oblíbenou restaurací je například La Dolce Vita Piazza Navona. V Římě ochutnejte pajatu a samozřejmě místní spagetti. Italové taky umí výborně zpracovat nejrůznější ryby. Vstupné Před odjezdem se vyplatí taky vědět, na kolik vás cesta vlastně přijde. Zde je výčet vstupného dle aktuálního ceníku. (Všechny ceny jsou základním vstupným, jestliže studujete nebo jste již v důchodu, bude vaše vstupné významně levnější.) Koloseum – 12 euro Vatikánské muzeum -15 euro Andělský hrad – 12 euro Pantheon a Bazilika svatého Petra ve Vatikánu – zdarma Ostatní ceny se každou chvíli mění, avšak většina z nich nepřesáhne 10 euro. Jestliže se chystáte navštívit velký počet památek, určitě si pořiďte slevovou kartu Roma Pass. Vyplatí se znát i místní telefonní čísla. Nikdy nevíte, kdy se vám některé z nich může hodit. Policie: 113 Záchranná služba: 118 Hasiči: 115 Mezinárodní evropská tísňová linka: 112 Další zajímavosti Věděla jste, že celým městem protéká pitná voda? Z pítek, na které budete často při procházkách narážet, si můžete natočit vody, kolik jen budete chtít. V některých najdete i vodu perlivou. V kavárnách vám často číšník donese džbán vody zdarma. Průvodce Řím do kapsy najdete zde.    
Zobrazit článek >
 
Alison Weir: Historie a romantika v úspěšných románech II
Anna Boleynová – Králova posedlost Na této knize si shrneme celkové vyprávěcí a autorské postupy Alison Weir. Nejprve ale o díle samotném.. Anna Boleynová je druhou ženou Jindřicha VIII., i když víme, proč zemřela, román se touto otázkou moc nezabývá. Zpracovává její život od začátku do konce. Vypráví o královských palácích, osudových láskách Anny a taky o něčem dalším. Autorka se pyšní skvělým propracováním textu a hlavně samotných postav. Studuje korespondenci, deníky a veškeré poznámky z archivů, než je vloží do díla. Postavu tedy vykresluje tak, jako by ji sama znala. Za toto dávají Alison Weir velké plus historikové i kritici. Vypráví o tom, co se v dějepisných knihách nedozvíte. Napadlo by vás už jen to, že Anna byla velká intrikářka? Že se prezentovala jako hříšná svůdnice? Knihy vám celkově odhalí události dějin z jiného pohledu. Z pohledu žen. Tak to chodí vlastně ve všech prozatím napsaných dílech spisovatelky. Veškerou historii podává čtenářům tak, jak ji neznají. Poznáte, že fakta se sice shodovat mohou, ale jejich hodnocení se leckdy odlišuje až příliš. Kniha je obvykle hodnocena jako rychle spádová, avšak je třeba upozornit, že zejména její prostřední část se vztaženo k ději dost táhne. Nebojte se však, až se prokoušete několika stránkami, děj se zase rozjede. Kateřina Aragonská – Pravá královna V našem e-shopu vám nabízíme ještě další knihy, například publikaci Kateřina Aragonská – Pravá královna. Pokud se vám díla Weir líbí, i tuto knihu si zamilujete. V prvním ze série zamýšlených románů o šesti tudorovských královnách představuje historička Alison Weirová Kateřinu Aragonskou. Fantasticky živý portrét první ženy Jindřicha VIII. bourá mnohé mýty o této hrdé ženě. Už ji nevykresluje jako jednoznačnou oběť dějinných zvratů. Na stránkách knihy ožívá charismatická, nezlomná a odvážná hrdinka, jež na prahu stáří marně bojuje o lásku manžela a budoucnost své královské dcery. Její tragický příběh nikdy nepřestane fascinovat.
Zobrazit článek >
 
Důvěřujte omalovánkám: Proč by měly (nejen) děti vymalovávat? II
Omalovánky a výběr barev pro jednotlivé motivy na vás mohou mnoho prozradit. Ze zvolených barevných kombinací, síly vybarvování i případného stínování se dá ledasco vyčíst. Mnozí odborníci, kteří pracují zejména s problémovými dětmi, diagnostikují a léčí na základě omalovánek. Je prokázáno, že omalovánky taky zvyšují sebevědomí. Opravdu. Díky tvořivé činnosti a dovedené práci bude každý jedinec cítit uspokojující pocit. Bude na sebe pyšný a tím i přirozeně přispěje k sebevědomí své osoby. Omalovánky zvyšují kreativitu, a to překvapivě mnohem více, než klasické kreslení. V procesu totiž neustále musíte uvažovat o barvách, vybírat nejlepší volbu pastelky. Mozek se nenadře kreslením linek, ale naopak zapojí centra kreativity a taky logického myšlení. Omalovánky rozvíjí osobnost. Velká výhoda vybarvování je ta, že vůbec nezáleží na malovaných motivech. Můžete vybarvovat rostliny, zvířata, mandaly grafity nebo neurčité návrhy, pod kterými si každý umělec už musí vybavit své. Každý motiv vám přinese uspokojení. Vybarvujte dle nálady. Omalovánky můžete vybarvovat jakýmikoliv pastelkami. Pokud má vaše dítě malování v oblibě, určitě se vyplatí pořídit mu kvalitní pastelky, třeba se speciální schopností podpory dobrého držení tužky v ruce. Vhodné jsou také silnější varianty pastelek, které jsou pro delší kreslení pohodlnější. Set s omalovánkami můžete svému dítěti přibalit klidně i na přestávky ve škole nebo na cesty. Stanou se pro něj zábavou i odreagováním. Dopřejte sobě i svému dítěti vymalovávací proces duševní hygieny. Vyzkoušejte očistu pastelkami. Omalovánky i pěkné potřeby na vybarvování najdete v našem e-shopu. 
Zobrazit článek >
 
Krmítko pro ptáčky
Na jaře ráno a večer nás doprovází ptačí zpěv. Hmyzožraví ptáci nám pomáhají bojovat s obtížným hmyzem a s housenkami, které nám požírají naši úrodu. Proto bychom na ptáčky, kteří přes zimu zůstávají doma, měli v zimním období myslet a umístit jim v našich zahradách či na parapetech krmítka. Na co myslet při zakládání krmítka: Krmítka by měla být mimo dosah koček. Pro většinu koček je ptáček v krmítku snadnou kořistí. Dále by nemělo být krmítko vystaveno větru, aby vítr nerozfoukal semínka, kterými budeme ptáčky přes zimu krmit. Krmítko nemá hýřit barvami. Narozdíl od hmyzu se ptáci barev bojí. Čas od času je nutné krmítko vyčistit. Mezi ptáky se mohou šířit infekce. Sýkorkám můžeme dopřát sádlo nebo lůj. POZOR! V žádném případě nedávat slaninu, nebo uzený špek! Na sádlo či lůj si rádi přiletí i sojky a strakapoudi (pokud bydlíte na vesnici blízko lesa). Dlask si zase rád pochutná na semínkách slunečnice a kosům nabídněte jablko. Pro městské ptáčky jsou vhodná semena slunečnice, prosa, dýně, konopí či jáhly. V žádném případě nedávejte: čerstvé, slané a sladké pečivo!!! A žádné zbytky z našich talířů (mastné, přepálané) ani strouhanku! Za uvedené vhodné dobroty vám budou ptáčci vděční a na jaře se vám odvděčí svým zpěvem. V zimě zase můžeme pozorovat různorodost ptáčků, kteří se sletí nazobat do připravených krmítek a bude to zajisté skvělá podivaná než na televizi. Vhodnou pomůckou při poznávání ptáků nám budou knihy: Ptáci na krmítku, Nový kapesní atlas Ptáci
Zobrazit článek >
 
Poznejte sílu hrušek
Hrušeň patří mezi dlouhověké stromy, vydrží vám na zahradě až stovky let. To už něco o síle stromu vypovídá. Jaké účinky na váš organismus budou mít hrušky? Rozkvétá hrušeň na vaší zahradě nebo si pochutnáváte jen na plodech kupovaných? V každém případě je dobré vědět, proč vám budou hrušky ku prospěchu.  Hrušky jsou bohaté na vitamin B, C a E. Obsahují významné minerály a taky stopové prvky, z nichž by vás mohla zajímat především měď, taky mangan, hořčík, železo a draslík. Hrušky obsahují taky významné množství vlákniny.  Hrušky jsou skvělým pomocníkem na snižování krevního tlaku. Pokud bojujete s tímto problémem, jezte hrušky pravidelně třeba na svačinu. Uvidíte, že se hladina tlaku v krvi sníží.  Hrušky podporují funkci ledvin. Bojují proti tvorbě ledvinových kamenů. Čistí močové ústrojí. Konzumace hrušek navíc podporuje vylučování kyseliny močové.  Pokud vás trápí žaludeční nebo žlučníkové potíže, pak je ovoce správnou volbou. Nemusíte je jíst syrové, vyzkoušejte taky domácí hruškový kompot, o kterém jsme se zmiňovali v našem hruškovém speciálu, který je již dostupný v našem magazínu.  Víte, že ku prospěchu vám nebudou jen plody, ale taky listy hrušně? Nechte je usušit a později si z listů můžete připravit výtečný čaj, který se může pochlubit skvělými detoxikačními účinky. Můžete uvařit i čerstvé listy, vzniklý nápoj poslouží však pouze k okamžité konzumaci.
Zobrazit článek >
 
Myčka nádobí PHILCO
Plně integrovaná myčka Philco PDR 1592 BIT energetické třídy A++ s ochranou aquastop je opatřena 9 programy mytí, mezi něž patří i 3 automatické programy. Využít můžete také funkce pro tablety, poloviční náplň nebo odložený start. Příjemnou výhodou této myčky je vnitřní osvětlení, které zaručí lepší přehled nad vaším nádobím. Myčka nabízí celkem 9 programů mytí, mezi něž patří 3 automatické programy, 2 rychlé s trváním 55 a 30 minut, úsporný program a oplach. Zajímavostí myčky je funkce poloviční náplně, která má trojí využití. Zvlášť můžete nastavit mytí poloviční náplně pro horní koš, pro dolní koš nebo pro oba koše zároveň. Programy: Auto intenzivní mytí – 60–70 °C – detekuje míru zašpinění nádobí a stanoví teplotu, množství vody a délku mycího cyklu Auto mytí normal – 50–60 °C – detekuje míru zašpinění nádobí a stanoví teplotu, množství vody a délku mycího cyklu Auto jemné mytí – 30–50 °C – detekuje míru zašpinění nádobí a stanoví teplotu, množství vody a délku mycího cyklu Hygienické mytí – 60 °C – silně znečištěné nádobí pro hygienické odstranění nečistot Hygienické extra – 70 °C – silně znečištěné nádobí pro hygienické odstranění nečistot s předmytím Rychlý 50 – 60 °C – trvá 55 minut, vhodný na nádobí od polévky, omáčky,vařeného masa, smažených potravin Eco 50 °C – úsporný pro málo zašpiněné nádobí od kávy, mléka, čaje, studeného masa a zeleniny Rychlý 30 – 40 °C – trvá 30 minut, pro málo zašpiněné nádobí od kávy, mléka, čaje, studeného masa, zeleniny Předmytí – předmytí a odstranění nečistot z nádobí Myčku nádobí zn. Philco zakoupíte v eshopu zde: bile-zbozi.eiffeloptic.cz       
Zobrazit článek >
 
Naučte své dítě jíst zeleninu II
Dejte mu čas Pokud budete dítě nutit k tomu, aby teď hned snědlo celé jídlo, akorát k němu získá odpor. Naučte se s ním chytře smlouvat. Nejprve bude stačit, když danou ,,věc‘‘ pouze ochutná. I když se tak nebude tvářit, podvědomě zjistí, že daná zelenina není nic hrozného. Příště si buď dá sám, nebo mu řekněte, že musí sníst alespoň dvě sousta. Pomalu ale jistě se naučí sníst celou porci. Není taky dobré nutit dítě objevovat několik druhů zeleniny najednou. Pokud nejí nic jiného než například okurku, přidejte k ní třeba mrkev. Až budete spolehlivě vědět, že ji bez problémů jí, přidejte testování další neznámé zeleniny. Z jídla nápoje Jestli potřebujete do dítěte dostat pořádnou dávku vitaminů, můžete na něj zkusit zapůsobit zeleninovým nebo ovocným koktejlem. Většinou platí, že to, co je sladké, si dítě dá nejraději. Přidejte tedy k namixované zelenině jablko nebo pomeranč, či koktejl založte zejména na mrkvi. Někdy při pití pomůže, když dítě nevidí barvu míchaného fresh drinku. Schovávejte Pokud dítě opravdu zeleninu odmítá, snažte se ji zamaskovat. Dejte ji pod šunku na rohlíku, polévky, které obsahují zeleninu rozmixujte. Tahle taktika opravdu funguje. To, co dítě nevidí, úplně lehce sní. Touto metodou taky zjistíte, že odmítání zeleniny nespočívá v její chuti. Jezte taky Všechno, co chcete, aby vaše dítě ochutnalo a snědlo, musíte jíst taky. Ukažte mu, že vám zelenina chutná a neublíží. Zapamatujte si pravidlo, že čím dříve dítě jednotlivé kousky zeleniny ochutná, tím lépe se je naučí jíst. Čím bude starší, tím více některou zeleninu bude odmítat.   Podívejte se do naší dětské sekce e-shopu. Vyberte pro své dítě nové překvapení ve formě hračky. Naši nabídku si můžete prohlédnout zde.        
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města – Paříž I
Pojďme si udělat výlet na jedno z turisticky nejnavštěvovanějších míst světa. Kam? No přece do města Paříž. Paříž je nejen hlavní město Francie, ale taky je největším městem ve státě. Hospodářsky je ze všech měst nejaktivnější. Paříž je domovem pro celou polovinu mezinárodních francouzských firem a společností. Počet zde trvale žijících obyvatel se blíže ke 2,5 milionům. Jméno hlavního města Francie prošlo dlouhým vývojem. Při založení města název Paříž ještě neexistoval. Místo kultury a obchodních cest neslo dlouho latinský název Lutetia. Později bylo město přejmenováno na Parisii, pravděpodobně podle galského kmene Parisů a nebo taky kvůli bohatému osídlení řemeslníků, neboť v galštině znamenalo slovo parisis v překladu pracující muž. Později se z Parisie stala Paříž (tedy Paris nikoliv Parisis). To však nebyl ještě konec vývoje názvu. Ve dvacátých letech byl vznesen nový návrh na pojmenování již hlavního města Francie. Paříž měla dostat jméno Paname. Nakonec však z tohoto pojmenování sešlo a město Paříž Paříží zůstalo. Pojmenování Paname však můžete najít v mnoha dílech známých francouzských autorů. Nezapomeňte si pořídit jednoho z nejlepších pařížských knižních průvodců. Průvodce Paříž najdete zde. Hledáte něco speciálnějšího, než je průvodce? Pak si musíte přečíst knihu Třicet dní v Paříži, která vás po městě provede dokonale. Objevte pařížské kouzlo s touto publikací. Najdete ji zde. Paříž je gastronomickým rájem, není však snadné se v něm vyznat. Tato knížka je pozvánkou do třiceti vybraných restaurací a bister se zajímavou historií, zvláštním šarmem a záhadnou mystikou. Vyznejte se v pařížské gastronomii Tento ideální průvodce vám pomůže orientovat se ve spletitých gastronomických uličkách francouzské metropole. Navštívíte s ním maličké rodinné podniky, kde se najíte za velmi příznivé ceny, i vůbec nejlepší restaurace z celé Paříže s hvězdičkami Michelin. Všechny mají svůj příběh a všechny autor osobně prošel, aby nám je spolu s radami sommeliera a gastronomického experta Zlatka Míčky doporučil. Vychutneje si jednotlivé perly pařížské gastronomie Ke každé restauraci v knize najdete „návod k použití“. Co si objednat, a hlavně jaké víno se k vašemu výběru hodí, aby byl váš zážitek ještě umocněn. Rada autora na závěr „Odpoutejte se od dnešní doby, kdy je posezení v dobré restauraci pro mnohé z nás běžnou věcí. Listujte touto knihou, nasávejte atmosféru a vyberte si ten pravý podnik vašemu srdci a žaludku blízký; podnik, jejž jednou navštívíte. U toho stolu, který už vlastně dobře znáte, pak proměňte své sny ve skutečnost. Potom budeme i my, autoři, spokojeni – vy se skvěle najíte a náš cíl tak bude splněn.“
Zobrazit článek >
 
Zahrajte si Pétanque
Pétanque. Hra doslova pro každého. Její pravidla jsou velmi jednoduchá. Pro dosažení soutěžních výkonů, potřebují hráči časté tréninky, ale pro odpolední rodinnou zábavu pravidelně cvičit opravdu není nutné. Přemýšlela jste už o tom, že byste Pétanque pořídila domů, ale nevíte, jak se hra vůbec správně hraje? Nevadí! Ukážu vám, jak na to. Tato hra k nám přišla z Francie, avšak její počátky sahají už do starověkého Říma. Hra se ale rozšířila poměrně nedávno. Roku 1907 byla k této hře vydána oficiální pravidla. První oficiální mistrovská soutěž se konala roku 1910 v domovské Francii. Dnes se Pétanque zařazuje mezi koulové sporty, které patří do Světové konfederace koulových sportů. Poddomovinou Pétanque je Mezinárodní federace pétanque a provensálské hry. V České republice se nejvýznamnější organizace pro Pétanque jmenuje ČAPEK aneb Česká asociace pétanque klubů. A jak se tato hra hraje? Nejdůležitější součástí zábavy jsou ocelové koule. Hru hrají dva týmy, které stojí proti sobě. Pokud hraje na každé straně trio, jednomu člověku připadnou dvě koule. Pokud soutěžíte sama nebo ve dvojici, každý člověk dostane koule dvě. Cílem hry je umístit koule vašeho týmu co nejblíže k malé kuličce, nazývané košonek, někdy taky prasátko nebo Jack. Každý hráč míří k cíli ze stejné vzdálenosti, která je vyznačena kruhem o poloměru asi 25 cm. Jakmile budete mít připravené všechny potřebné prostředky a týmy budou rozdělené, je na čase začít hrát. Na počátku si vyberte tým, který bude začínat. Jeho úkolem bude vyhození košonku do libovolné vzdálenosti. Není vhodné ho házet do větší vzdálenosti, něž je 10 metrů. Tým, který vyhazoval košonek má i první hod. Člen týmu se musí snažit kouli hodit co nejblíže ke košonku. Po tomto hodu je na řadě tým druhý. Ten se jedním hodem musí snažit přiblížit ke košonku více než tým předchozí. Pokud se mu to povede, je na řadě opět druhý tým. Pokud družstvo neuspěje, tak hází koule do té doby, něž bude nějaká z nich k cíli blíže, něž soupeřova koule. Můžete si taky zvolit taktiku odstřelování. To znamená, že se budete snažit odstřelovat soupeřovu kouli tak, aby se vaše koule dostala po hodu blíže ke košonku a zároveň vzdálila kouli soupeře. Pokud jednomu týmu dojdou koule, protivníci ty své doháží. Potom musí samozřejmě dojít k sečtení bodů. Každý tým dostane za každou kouli, kterou má blíže, než je nejbližší koule soupeře, bod. Takto končí první série hry. Následují další kola. Vyhrává ten tým, který jako první dosáhne hodnoty 13 bodů. Ten je vítězem celého zápasu. Pokud se vám hra bude zdát příliš dlouhá, můžete si vaší bodovou hranici dle libosti snížit. Střídání hráčů mezi družstvy je během hry zakázáno. Hrát Pétanque můžete téměř kdekoliv. Ke hře vám stačí příslušenství, které už bylo vyjmenováno a hladká plocha. Pétanque je možné hrát ve všech terénech, avšak pro amatéry je nejvhodnější travnatá nezablácená plocha nebo štěrk. Není vhodné hrát hru v mokrém prostředí, v písku nebo na betonu. Pokud vás Pétanque více zajímá, investujte do knihy, která se mu věnuje. Autor tohoto díla vám pomůže zdokonalit se ve hře, provede vás taktikami, technikou a taky psychickou oblastí. S touto knihou se snadno stane váš tým vítězem. Najdete ji zde. Pétanque příslušenství najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Hnědoočky, zvýrazněte svoje oči!
Máte pronikavý pohled hnědoočky a stále řešíte, jakou barvu očních stínů si máte zvolit, abyste zvýraznila svoje oči? Možná si vybíráte oční stíny podle toho, jaká se Vám líbí barva, nebo se snažíte řídit momentálními módními trendy. Avšak ne každá barva pomůže vyniknout Vašim očím. Nebo si vybíráte barvu stínů dle barvy Vaší duhovky, což Vašim očím moc nesvědčí a vypadají spíše zapadle. Vlastníte-li hnědé oči, můžete si vybírat z opravdu pestré škály barev. Na denní nošení, například do zaměstnání, vypadají skvěle odstíny: béžové meruňkové zelené Jestliže dáváte přednost spíše výraznějšímu líčení, vyzkoušejte odstíny: růžové zlaté žluté fialové Vyvarujte se ale odstínů v červených tónech. Oči s nimi vypadají unavené a zarudlé. Vyzkoušejte paletku očních stínů od MAKEUP REVOLUTION "ICONIC 3": S paletou očních stínů Makeup Revolution Iconic 3 oslníte. Perfektně sladěné odstíny se výborně doplňují, a vy si tak můžete vytvořit jakýkoli styl líčení. Divoké, odvážné, uhrančivé nebo přirozené denní nalíčení. Výborně pigmentové a dlouhotrvající oční stíny vám umožní kombinovat a vytvářet úžasné svěží a šťavnaté nalíčení vašich očí. Paletka očních stínů Makeup Revolution Iconic 3 skrývá 12 odstínů odstupňovaných od těch nejsvětlejších po nejtmavší. V paletce naleznete jako matné, tak nádherně třpytivě kovové textury stínů. Paletka je laděna do zemitých, zlatohnědých barviček. Tato kombinace barev je skvělá pro každou příležitost! Paletku očních stínů ICONIC 3 zakoupíte v eshopu zde: krasa.eiffeloptic.cz  
Zobrazit článek >
 
Rady k nezaplacení aneb jak ještě více ušetřit II
Naše velká šetřící mánie pokračuje. Co si počít, když peníze docházejí? Dá se ještě někde ušetřit? Samozřejmě. Čtěte dál tento článek.  Nějak vám to topení nechce topit? Musíte ho pouštět na nejvyšší výkon? Nejsou náhodou trubky topení zaprášené? Když otřete prach, který doposud izoloval teplo, hned vám bude tepleji a ještě ušetříte peníze, protože vám bude stačit, abyste topení zapnula na střední výkon. Zůstaňme ještě u topení. Nezapomínejte na to, že je daleko lepší udržovat v místnosti stálou teplotu. Nezapínejte topení pouze tehdy, když přijdete domů. Spotřebujete ještě více energie, než kdybyste celý den topila naplno. Pokud vám netěsní dveře či okna, rozhodně se zaměřte na jejich izolaci. V místnostech budete mít najednou mnohem větší teplo, i vaše topení si bude moci ulevit. Nemusíte domlouvat drahé přestavby. Stačí si pořídit okenní fólie nebo samolepící těsnění. Nezapomínejte, že větrat v zimě by se mělo intenzivně, ale na velmi krátkou sobu. Neperte půlku pračky. Pokud si potřebujete dát vyprat jedno tričko, nezapínejte kvůli němu pračku. Počkejte na dostatek věcí, které se do ní vejdou. Ušetříte elektřinu i čas. Perte na méně stupňů i méně otáček. Otáčky prospějí prádlu a teplota vody na praní může být díky nedávnému vývinu pracích prášků třeba pouze 30°C. Věděla jste, že počítač ,,zhltá,, až dvakrát více energie než DVD přehrávač a ještě více něž CD? Nepouštějte si filmy v počítači, pokud to není nutné. Máte doma ještě klasický počítač? Vyměňte ho za notebook. Investice do klasického přenosného počítače moderní doby se vám časem rozhodně vyplatí. Klasický počítač totiž ke svému fungování potřebuje obvykle asi třikrát více energie než spotřebuje notebook.  Kasičku SHARK najdete zde. Další kasičky najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
GS Mamavit
GS MAMAVIT Kombinace vitaminů, minerálů a DHA pro ženy těhotné, kojíci a plánující těhotenství. Výhodné dvoubalení! GS Mamavit Prefolin® + DHA je kompletní a vyvážená kombinace vitaminu, minerálu, DHA a EPA. Je to kombinace, která byla navržena tak, aby vyhovovala maminkám a jejich miminkům ve všech důležitých obdobích: v období plánování mateřství – před otěhotněním, pro podporu imunity a srovnání organismu před velmi náročným obdobím pro každou ženu, v období těhotenství, kdy výrazně narůstá potřeba vitaminu a minerálu, i v období po porodu při kojení, kdy se organismus postupně zotavuje a dostává do normálního stavu. Prefolin® je speciální 4složkovy komplex obsahující kyselinu listovou, vitamin C, vitamin E a jód, které jsou obzvláště důležité již v období před otěhotněním: Kyselina listová je velmi důležitá pro všechny maminky. Má ochranný vliv na genetickou informaci, je nezbytná pro zdravý vývoj plodu a chrání miminko před škodlivými vlivy. Pokud budete užívat dostatečné množství kyseliny listové jako součást zdravé výživy již před otěhotněním, můžete napomoci normálnímu vývoji míchy Vašeho miminka. Vitamin C podporuje odolnost organismu, patří mezi antioxidanty, chrání tělo před volnými radikály, podílí se na výstavbě pojivové tkáně a zlepšuje příjem železa. Vitamin E je silným antioxidantem, který chrání organismus Váš i Vašeho miminka před nežádoucími vlivy a působí ve vzájemné součinnosti s vitaminem C. Jód je součástí hormonu štítné žlázy. Tyto hormony jsou nezbytné pro procesy látkové výměny, a tudíž se tělo bez dostatečného přísunu jódu  neobejde. Jeho dostatečný přísun je důležitý pro procesy růstu a zrání v době tělesného a duševního vývoje Vašeho miminka, a to již v raném stadiu těhotenství, kdy je zodpovědný zejména za správný růst a vývoj. DHA i EPA  jsou esenciální mastné kyseliny (označované jako vitamin F). Mají nezastupitelnou roli pro funkci kardiovaskulárního systému.  Doporučeny denní příjem 200–300 mg je v našich podmínkách často nedostatečný (je obsažena hlavně v mořských rybách a řasách). Vaše tělo je jediným zdrojem DHA a EPA pro miminko v době těhotenství nejprve prostřednictvím placenty a později mateřského mléka. Složení přípravku bylo vyvinuto ve spolupráci s odborníky z Ústavu pro péči o matku a dítě v Praze – Podolí na základě nejnovějších poznatku o výživě těhotných žen a kojících žen. Užívání správných doplňků stravy již před početím je velmi důležité pro normální početí, normální vývoj a růst Vašeho miminka. Vitamin C, B6, B12, kyselina listová, selen, zinek a měď podporují funkci imunitního systému. GS Mamavit zakoupíte v eshopu zde: zdravi.eiffeloptic.cz    
Zobrazit článek >
 
Síla sebeléčení
Mnohé z našich zdravotních neduhů a nemocí pocházejí z toho, jaký postoj máme vůči sobě samému a k našemu bytí na tomto světě. Někdo může pociťovat strach, nízké sebevědomí nebo je příliš bouřlivý a tak také prožívá veškeré životní situace. Dlouhodobý nepříjemný stav našich myšlenek, vyjadřování a pocitů nás negativně ovlivňuje a dává sílu růstu různým onemocněním. Někdy se jedná i o dlouhodobě generační záležitost, která, když není vyřešena, postihuje nová pokolení. Můžete navštívit lékaře a polikat spoustu léků, ale existuje i jiný způsob, jak na daný zdravotní problém pohlížet a přistoupit k jeho odstranění. Například moje kamarádka v dětství často trpěla na chřipky. Měla velmi přísné rodiče, kteří jí doslova nalajnovali život. Jelikož byla plachá, neměla tu kuráž a odhodlání k jakémukoliv odporu a vyjádření svého názoru. Co tedy znamená chřipka? Nemocný člověk s chřipkou si neumí říct o své potřeby, nedokáže se sám prosadit. Má velkou touhu vykřičet své pocity. Brání mu v tom strach a bezmoc. Proto mlčí a vše v sobě dusí - potlačuje emoce. Žije ve falšné doměnce, že je vše v pořádku. Jak si pomoci? Žádejte druhé v klidu a nebojte se vyjádřit své touhy, názory a pocity. Nebojte se odmítnutí. Přiznejte si skutečný problém a bolest. Kamarádka takto trpěla až do svých čtrnácti let. Když nastoupila na střední školu, a pro velkou vzdálenost od bydliště byla přes týden na internátě, našla si skvělé přátele a poznala příjemné učitele, získavala i sebevědomí uskutečňovat své sny a touhy. S rodiči si v té době vytvořila určitou podobu konverzace. Každou neděli, než měla odjíždět z domu, určili si hodinku takzvané "rodinné porady". V poklidné atmosféře si vzájemně sdělili témata k probrání a snažili se najít vzájemně výhodné cesty. Učili se vzájemnému naslouchání a klidné komunikaci. Pokud i vás trápí zdravotní neduhy a chcete s nimi zatočit pomocí vniřtní změny, zakupte si knihu SÍLA SEBELÉČENÍ.  
Zobrazit článek >
 
Keramická varná konvice Alamere
Kávu ani čaj bez uvařené horké vody nepřipravíte. Moje babička k vaření vody měla smaltovanou konvici. Stála celý den na kamnech a obsah ohřívala. Vodní páry z ní uvolňované zvlhčovaly vzduch a v případě potřeby byla voda za chvilku uvařena. Stačilo konev jen krátce položit na horký tál kamen, a žádaný nápoj byl připraven. Modernější domácnosti vařily na plynu, ale mělo to svá, hlavně bezpečnostní rizika. O vaření na elektřině nemluvě. Hlavním úskalím u vaření na ní je čas, po který trvá, než se varná plotýnka ohřeje a vychladí. Krátce a jednoduše, vaření na elektrické plotýnce je neekologické a neekonomické. Proto jsme se rádi chopili konvic sice elektrických, ale rychlých, nebo lépe rychlovarných. Mají tepelné pojistky a po převaření obsahu se samy vypnou. Nehrozí nám tedy riziko spojené se zapomenutým zapnutým vařičem. Rychlovarné konvice jsou stále elegantnější a především cenově dostupnější. Rozhodně nemusejí být kovové nebo plastové. Stále žádanější jsou ty keramické. Kuchyni dodávají útulný retro vzhled. Rychlovarná keramická konvice Esperanza EKK010W Alamere. Své uplatnění najde v malé i velké domácnosti, vejde se do ní až 1,2 litru vody. Má příkon 1350 W. Má pěkně oblý elegantní tvar a na bílém keramickém těle elegantní bílý květinový dekor. Varná konev Esperanza EKK010W Alamere může svým vzhledem a cenovou dostupností osvěžit i vaši kuchyň. Najdete ji sekci Elektroniky.
Zobrazit článek >
 
Den matek a jeho tajemství I
Kdy se zrodil svátek matek a mateřství? Sahá historie tohoto dnu hluboko či nikoliv? Přečtěte si náš článek a dozvíte se víc. U nás Den matek připadá od dvacátého století na druhou neděli v květnu. Ve všech kulturách tomu tak ale není. Zatímco s Německem nebo v Rakouskem se na datu oslav shodneme, v arabských státech je tento svátek slaven o dva měsíce dřív, v Británii zase připadá na čtvrtou postní velikonoční neděli. I když oslava matek není ustálena a v mnohých zemích se datum svátku i jeho průběh liší, jedná se o jednu z nejstarších oslav, jejíž kořeny najdeme již v době starověkých civilizací. Den žen, matek i dívek byl kdysi spojován s oslavami plodnosti, které trvaly dokonce několik dní. Slavilo se hlavně jídlem. Lidé si dopřávali ty nejlepší pochutiny, ženy na chvíli mohly ,,vládnout‘‘. V Římě nebyla oslava mateřství o nic menší. Byla součástí každoročně očekávaného svátku Matronalia. Vývoj svátku takového, jaký známe dnes, můžete předpokládat spíše až ve středověku. Mnozí odborníci se shodují na tom, že oslavy matek započaly v Anglii. O Velikonocích, konkrétně na čtvrtou postní neděli, se totiž mohli všichni pracanti ve službách vrátit domů za rodinou. Služebnictvo se vracelo k matkám či celým rodinám. Tradiční součástí setkání členů rodiny byla návštěva kostela, do kterého kdysi všichni chodili. Již v této době byla neděle pojmenována Mothering day a nikdo už neporušil starý zvyk návratu domů. 
Zobrazit článek >
 
Jakým způsobem se můžete zamilovat? III
Nejlepší přítel milencem a partnerem Co myslíte? Je kamarád výhra nebo to naopak nevede k ničemu dobrému? Jestliže vaše láska vzejde z přátelství, má to hned několik výhod. V první řadě toho člověka znáte. Víte, co od něj máte čekat, jak se v kterých situacích zachová. V mnohých případech máte společné přátele. Jistě vždy najdete témata ke konverzaci a máte společné zájmy. Po čase se vám však může začít zdát, že se znáte až moc. Pokud jste dlouholetí přátelé, bude ve vztahu pravděpodobně chybět jakési tajemno. Nebudete se moci navzájem poznávat, neboť se již dobře znáte. Pro žárlivější typy může být nevýhodou i to, že znáte předchozí milostné vztahy toho druhého. Víte o jeho úletech i trablích. Je třeba připravit se i na to, že vaši přátelé z této novinky začnou být paf. A abychom tento odstavec zakončili pozitivem, je třeba upozornit taky na rodiče. Jistě ho znají alespoň trochu. Ať už jsou ,,vaši‘‘ jacíkoliv, jistě ho uvítají radši než úplného cizince. Pomalu ale jistě O tomto druhu romantiky se záměrně zmiňuji až v poslední fázi našeho povídání. Jedná se totiž o nejpřijatelnější možnost pro nejvíce lidí. Jde o typ zamilování ,,zkusíme to a uvidíme‘‘. Někomu se líbíte, říkáte si, že není špatný, ale první dojem tam tak úplně nebyl? Proč si ale nezajít na dobrou večeři? Třeba se z něj vyklube dokonalý parťák pro vás. Poznala jste takto svého vyvoleného? Pokud ano, tak víte, že pravá zamilovanost může přijít až po několika schůzkách. Buďte trpělivá, ona se dostaví. Potěšte svou drahou polovičku dárkem ,,jen tak‘‘. Blíží se valentýn. Už máte připravené překvapení? Prohlédněte si naši nabídku zde. 
Zobrazit článek >
 
Rašelina a zdraví – Jaké má účinky na náš organismus?
Že působí rašelina blahodárně na naše tělo, to asi každý ví. Jde o přírodní lék, které znala a užívala již stovka generací před námi. Víte ale, jaké přesné účinky vás mohou potěšit? Na co rašelinu použít? Rašelina vzniká anaerobním rozkladem zbytků rostlin, z části i těl drobných živočichů. Obsahuje obrovské množství minerálních i organických látek. Rašelina vznikala více než tisíc let. Jedním z hlavních efektů rašeliny je její tepelná setrvačnost. V porovnání s vodou udrží rašelina teplo mnohem déle. Výhodou rašeliny je také její dobré vstřebávání do pokožky. Prokrvuje ji, obnovuje a taky samozřejmě vyživuje. Rašelina má jak detoxikační, tak i antibakteriální účinky. Rašelina je vhodná na léčbu bolestivé páteře a kloubů. Díky svému zahřívacímu účinku působí proti celulitidě. Léčí poruchy krevního oběhu a látkové výměny. Poradí si suchou a citlivou pokožkou, taky s ekzémy nejrůznějšího typu. Pomáhá při léčbě artrózy a taky na všechna nervová onemocnění. Lidem, kteří trpí onemocněním dýchacích cest, je neuvěřitelným pomocníkem. Pomůže i při gynekologických a urologických potížích. Vyzkoušejte rašelinu v trochu jiné podobě, než ji znáte. Pitnou rašelinu 1000 ml najdete zde. Pitná rašelina podporuje celkově dobrý zdravotní stav a trávení, posiluje obranné síly organismu. Podporuje tělo při detoxikaci a zbavování nestravitelných rostlinných zbytku potravy.
Zobrazit článek >
 
Pražská NEJ aneb zajímavosti našeho hlavního města I
Pojďte se seznámit s některými zajímavostmi našeho hlavního města. Věřte, že i když jste třeba rodilými Pražáky, o některých informacích jste doposud neměli ani páru. Nejstarší pražskou kavárnou je kavárna Slavia naproti Národnímu divadlu. Letošní rok oslaví neskutečných 135 let existence. Pokud vás stáří kavárny zaskočilo, tak věk nejstarší pražské hospody vás doslova položí. Novoměstský pivovar U Fleků totiž funguje už 518 let. Nejvyšší věží v Praze je Žižkovská televizní věž, tedy přesněji Televizní vysílač Žižkov. Nejvyšším komínem je velikán malešické spalovny, který měří 177,2 metrů. Pokud vás zajímá nejvyšší místo v Praze vůbec, je jím vrch Teleček, který byste našli na Zličíně. Nejdelším pražským mostem je ne moc známý Negrelliho viadukt. Židovský hřbitov je tím nejstarším v Praze. Nachází se na Starém městě. Nejznámější postavou české historie spojovanou s tímto místem je asi rabín Low, muž, který vytvořil bájného Golema. Kdo si myslí, že nejstarší hřbitov se nachází na Vyšehradě, mýlí se. Kde hledat největší pražskou jezdeckou sochu? Samozřejmě že ,,u ocasu‘‘. Socha Jana Žižky na koni měří 9 metrů, její šířka je asi 9, 6 metrů. Nejkratší pražská ulička měří pouhých 27 metrů. Nachází se na Kampě a nese název Jiřího Červeného, v této ulici to pošťáci s doručováním těžké nemají. Nejdelší ulice Prahy je dlouhá před 15 kilometrů. Víte, kterou mám na mysli? Ano, je to pražská ,,výpadovka‘‘ Strakonická. Zůstaňme ještě u délek a vzdáleností. Nejkratší vzdálenost mezi stanicemi metra tvoří zastávky Muzeum a Hlavní nádraží s necelým půl kilometrem. Nejníže položená stanice je Náměstí Míru. Pyšní se taky nejdelším eskalátorem, který měří 87,2 metrů. Zaujal vás tento článek? Pak zamiřte do našeho magazínu pro muže, kde najdete jeho pokračování.  
Zobrazit článek >
 
Výhody a nevýhody kontaktních čoček
Přemýšlíte o zakoupení kontaktních čoček, ale stále si nejste jisti, zda do nich investovat a jestli vám budou vyhovovat? Přečtěte si klady a zápory nošení čoček a posuďte sami.   + Nepřekáží vám žádné brýle na obličeji a hlavně na ně nemusíte například při sportu dávat pozor. – Po delším studiu nebo práci na počítači můžete cítit, že jsou vaše oči unavené. Víčka se vám budou zavírat sama. Pomoci od problému vám však mohou speciální kapky, které jsou snadno k dostání. + Každému sluší nějaký druh brýlí, avšak pokud jste přesvědčeni, že se k vám nehodí žádné, tak není co řešit a investujte do kontaktních čoček místo brýlí. – Existují různé druhy čoček. Vždy je však nutné dodržovat určený čas nošení, aby nedocházelo k zánětům v oku. + Stále hledáte hadříky a spreje na čistění skel? Třeba když je špatné počasí? Už nemusíte. Kontaktní čočky stačí vyčistit po vyjmutí a před užitím. – Sundávání kontaktních čoček vám zabere o něco déle, než odložení brýlí. S tím je spojeno i čištění čoček. Výborná hygiena je při jejich užívání základem. + Přáli byste si změnit barvu vašich očí? To už nemusí být jen přání. Existuje již nepřeberné množství barevných kontaktních čoček, ať už dioptrických nebo nedioptrických, které překryjí vaši skutečnou barvu duhovky. Vznikají nové a nové vzory jako například tygří či upíří motivy a další inovace. – Pokud nemáte ve zvyku kupovat si nové brýle hodně často, tak vám užívání čoček vyjde dráž, než dioptrická skla a obroučky, které můžete nosit dobu neurčitou. + Čočky neomezují periferní vidění a vy spatříte zřetelně i to, co byste s brýlemi neviděli. – Zatímco na brýle nemusíte mít s sebou nic víc než obal nebo pouzdro, případně hadřík, tak čočky musí vždy doprovázet roztok a nádobku na čočky. + Sice se vyrábí samozabarvující dioptrická skla, která reagují na světlo, ale pokud milujete sluneční brýle, tak s čočkami si jich můžete užívat kdykoliv. Tak už máte jasno? Budou dioptrické čočky vaší volbou? Kontaktní čočky, roztoky a příslušenství najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Vánoční pečení II. – Perníčky
A je to tu. Po startovacím článku do vánočního pečení vám přináším první recept. Pojďme si společně upéci perníčky, cukroví s nejstarší tradicí a nejen tou vánoční. Před samotným receptem se pojďme podívat na jejich slíbenou historii a hlavně na nějaké ty zajímavosti. Perníky byly vytvářeny již v dávných dobách. Neměly však takovou podobu, jakou známe dnes. První lidé pojídali jakési nepečené těsto, které bychom mohli nazvat plackou neandrtálců. Díky medu divokých včel si už pravěký člověk mohl pochutnávat na sladkostech. Když totiž do míchanice tehdejší mouky s vodou přidali sladký med, hned si na plackách lépe pochutnali. V Egyptě bylo pečivo vyráběné z mouky a medu naprostou klasickou. Pozůstatky tohoto jídla byly nacházeny i v hrobech známých králů nebo rádců. Staří Řekové zase pekli perníčky různých tvarů a rozdávali je obyčejným lidem ve dnech slavností. Tradiční perník se běžně vyráběl v německých hanzovních městech. Výroba perníku byla velmi drahou záležitostí. Pro tyto města znamenalo vlastnictví perníků něco jako symbol úspěchu a majetku. Dodnes je perník vyráběn v některých větších městech, například v Mnichově nebo Norimberku. Dalším významným centrem perníku s původní recepturou je Amsterodam. Na českém území, konkrétně v Trutnově, se první praví perníkáři objevili roku 1355. Říkalo se jim cáletníci. Víte, že podle cáletníků byla pojmenována ulice Caletná, dnešní Celetná, v centru Prahy? Na počátku 15. století v Praze sídlilo dokonce 18 perníkářů. Na tehdejší dobu to bylo opravdu značné množství. Někdy v této době se začal do perníkového těsta přidávat pepř, který se latinsky nazývá piper. Od tohoto slova byl odvozen druhý název pro perníkáře – artropiperista. Od té doby, co byla tato složka do perníků přidána, začaly tyto sladkosti sloužit i jako lék. Působily totiž výborně na zažívací potíže. Na výrobu perníků používali perníkáři prý kolem devadesáti druhů koření a bylin. Každý perník chutnal trochu jinak a každý perníkář si svůj recept na výrobu opravdu dobře ochraňoval. Další cechy perníkářů se objevovaly v Kutné hoře, Turnově, Hradci Králové a samozřejmě v Pardubicích. Pardubice jsou často nazývány městem perníku. Zajímavé je, že recept na perníky vlastně pocházel z Hradce Králové, avšak budoucí perníkářský mistr Vilém z Pernštejna ho od hradeckých pánů vykoupil. Dnes se perník skládá z klasického těsta a specifických přísad, jako je karamelizovaný cukr, med, skořice, zázvor, hřebíček, kardamon, muškátový oříšek, bedrník anýz a levandule. Perník vydrží až několik měsíců díky jeho suchosti a taky tomu, že je právě tak kořeněný. Správné perníčky se musejí nechat minimálně dva týdny až měsíc odležet a to je hlavním důvodem toho, proč byste s jejich pečením neměli dlouho otálet. A nyní už se vrhněme na recept. Jak lahodné perníčky máte upéct? Budete potřebovat: Těsto: Hladkou mouku (400 g) Moučkový cukr (140 g) Med (60 g) Máslo (40 g) Vejce (2-3) Jedláou sodu (8 g) Kakao (3 lžičky) Perníkové koření (1 vrchovatá lžíce) Poleva (bílá): Moučkový cukr (150 g) Bílek (1 ks) Citronovou šťávu (1 lžička) Solamyl (1/2 lžičky) Pro vytvoření barevné polevy stačí přisypat potravinářské barvivo dle potřeby. Postup: Těsto: Všechny suroviny smíchejte dohromady. Vzniklé hladké těsto vložte do lednice na celý den, nejlépe i noc. Následující den vyválejte asi 2 mm silné těsto a pomocí formiček vykrájejte tvary. Poté je vložte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 10 minut na 180°C. Perníčky po upečení můžete přetřít rozšlehaným vejcem nebo samotným bílkem, aby se ještě více leskly. Poleva: Přepasírujte bílek a  poté do něho přidejte všechny ostatní suroviny. Poleva by neměla téct. Pomůckami na zdobení perníčků kreslete libovolné ornamenty. Místo nádob na polevu lze použít obyčejné sáčky. Perníčky s polevou nechte zatuhnout v chladu minimálně dvě hodiny. Poté je vložte do krabice a nechte je nejméně dva týdny odležet. Věřte, že tato vánoční klasika bude chutnat celé rodině. Již odpočaté perníčky můžete proděravět a ozdobit jimi taky vánoční stromeček.
Zobrazit článek >
 
Dvoufázový pleťový peeling s CO2 bublinkami
Stačí pouhé tři minuty týdně! Věnujte čas peelingu pro pevnou, hladkou a zářivou pleť. Peeling je rozdělen do dvou kroků – fyzickému a chemickému. V prvním kroku díky polymerům obsaženým v  černém cukru, vitamínům a peptidu dokonale odstraní všechny nečistoty a odumřelé buňky z povrchu pokožky. Ve druhém kroku se díky kyselině mléčné a Salicilu a unikátním výtažkům z ovoce dokonale odstraní kožní maz a uvolní se póry, které se vyčistí do hloubky. Vaše pleť začne okamžitě krásně dýchat. CO2 bublinky, které vzniknou během procesu při spojení obou složek pomáhají při důkladném vyčistění pleti a odstranění odumřelých buněk. Pravidelnou aplikací zabraňuje stárnutí vaší pleti, protože ji stimuluje a mnohonásobně zvyšuje její vnímavost na další produkty péče o pleť. Aktivní látky: černý cukr, přírodní vitaminy jemně odstraňují odumřelé buňky a nečistoty, kyselina mléčná, salicilová a citronová aktivují čistění a uvolňují póry, Pivoňka, Lilie královská a Protěž Alpská dokonale vyčistí pleť s vyhlazuje, Lékořice rozjasňuje. Účinky: velmi jemně odstraňuje odumřelé buňky a nečistoty, stimuluje regeneraci buněk, okamžitě zklidňuje a zvláčňuje pleť, zanechává pleť krásně vyhlazenou a svěží, optimalizuje účinek všech dalších produktů péče o pleť, uvolňuje a projasňuje pleť. Jak používat Po omytí obličeje aplikujte přiměřené množství kroku 1(tuba) na mokrou pleť. Vyhněte se oblasti okolo očí. Nechte působit 1 minutu. Poté aplikujte stejné množství kroku 2(flakonek) na místa, kde je již krok 1. Nechte působit další 2 minuty, pak lehkými krouživými pohyby ostraňujte a důkladně opláchněte čistou vodou. Peeling koupíte v eshopu krasa.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >
 
Goji – Kustovnice čínská
Kustovnice čínská známá možná ještě lépe po termínem Goji je rostlina, která je v čínské medicíně ceněným klenotem. Byla známá jako hlavní lék na mnoho nemocí již od počátků našeho letopočtu. V Číně je naštěstí tato rostlina k dostání na každém rohu. Její plody jsou červeně zbarveny a velikostí se podobají velkým borůvkám nebo šípkům. Po usušení přirozeně svou velikost zmenší. Goji obsahuje obrovské množství vitaminu A, dále B a E. Nachází se v ní taky esenciální mastné kyseliny, antioxidanty, lykopen, dále vážený cyperon nebo solvativon. Goji snižuje krevní tlak a riziko srdečního infarktu. Plody goji navíc rozšiřují tepny a díky tomu zajišťují vysoký průtok krve. Navíc taky přispívají k odbourávání nebezpečného tuku v krvi a snižují cholesterol. Plody rostliny se užívají k léčbě sexuální impotence, podporují chuť k milostným hrátkám. Podle čínské medicíny dokáže kustovnice prodloužit život až o několik let a zpomalit proces stárnutí. Pravidelná dávka kustovnice čínské natrvalo posiluje obranyschopnost a imunitu těla. Zlepšuje taky paměť. Goji napomáhá v boji s nadváhou, je dobrým doplňkem stravy při hubnutí, neboť dokáže rozpumpovat metabolismus. Zlepšuje činnost střev, posiluje činnost jater a ledvin. Kustovnice dokáže zmírnit alergické projevy, posiluje a zlepšuje zrak, zklidňuje podrážděné oči. Pokud vás trápí chronický kašel, je kustovnice tím správným přírodním lékem. Zjistěte, jaké další účinky má kustovnice pro vaše zdraví tím, že ji sama otestujete. Každý den vám bude stačit deset gramů na zub a po pár dnech již poznáte účinky. Nemeškejte a nakupte si kustovnici ještě dnes.  
Zobrazit článek >
 
Vznik a proces výroby mincí
Mince. Jedno z nejstarších platidel, které postupně ve všech státech nahrazovalo přírodní materiály a jiné prostředky k placení. Mince minulých let nesly přibližně stejnou hodnotu jaká na nich byla vyražena. Tím se nejvíce liší od mincí dnešních. Ty jsou totiž vyráběny z kovu a jejich pravá hodnota nedosahuje stejné hodnoty jakou má mince formálně. Jak už bylo naznačeno, prvními formami peněz byly například mušle, perly, kameny, ale i obilí nebo písek. Postupem času došlo k výrobě mincí z drahých kovů. Ze 7. století před naším letopočtem známe mince z Anatolie, které byly zhotovovány ze slitiny zlata a stříbra. Tyto mince jsou považovány za nejstarší vůbec. O 100 let déle, byly mince jako platidlo užívány i v Řecku. Směs na jejich výroby byla obdobná. První malovaná zmínka o mincích je stará 4,5 tisíce let. Postupem času vznikaly továrny na výrobu mincí. Po nějaké době si panovníci začali vyhrazovat moc výroby mincí pro sebe a to byl start pro ražení mincí pouze na královských dvorech. Panovníci nařizovali ražebníkům snižovat podíl drahého kovu. Postupem času klesly hodnoty mincí až na jednu desetinu. Dnes už žádné mince nenesou svou pravou hodnotu. Na území Čech se peníze začaly rovnou razit na dvoře panovníka. V 10. století vznikly denáry, což byly první české mince. Postupem času si každý panovník nechával razit mince své, tzv. groše, kterými se platilo až do 16. století. V tomto období vznikly taky první haléře. Byly to mince té nejmenší hodnoty. Jak si asi každý jistě dobře pamatuje, tento název spolu s mincemi se zachoval donedávna. Každý groš panovníka měl podobný vzhed. Na jeho lícní straně stál vždy latinský nápis, který v českém překladu znamená ,,Z boží vůle král.‘‘. Postupem času se v Čechách začaly objevovat i dukáty. Tyto mince byly zlaté. Mimo ně byste se na našem území mohla setkat také s tolary a krejcary. Koruna byla zavedena v roce 1892. A nyní už k samotnému procesu výroby mince. Nejprve musí dojít k vytvoření žetonů, takzvaných střížků. Střížky už mají tvar mince. Dalším krokem je příprava raznic. Musí dojít k vytvoření šablony se znakem nebo požadovaným motivem. Poté je šablona přenesena na razidla. V dnešní době se všechny střížky nechají v kontejneru, který je převezen k razícím strojům. Budoucí mince jsou postupně sypány do strojů a pod obrovským tlakem raženy. Vždy dochází k ražení jednoho motivu na všechny mince. Hotová díla jsou pak vkládány do jiných kontejnerů. Mince jsou po ražbě leštěny, někdy platinovány nebo lakovány. V některých případech jsou taky převezeny do sčítáren, kde se mince ještě kontrolují a poté jsou baleny. Mezi nejznámější česká mincovní města patří Praha, Kutná Hora, Jáchymov, České Budějovice nebo Jablonec nad Nisou. Sbíráte mince? Na světě je spousta vášnivých sběračů mincí, kteří se pyšní opravdu významnými poklady. Největší a zároveň nejcennější zlatou minci však nevlastní nikdo. Byla vyrobena v Austrálii ze zlata o ryzosti 9999. Váží jednu tunu a je na ni vyražená královna Alžběta II. Máte doma sběratele? Potěšte ho novou mincí do sbírky. Co třeba čínskou mincí štěstí? Podle čínského Feng shui jsou tyto mince tradičním symbolem majetku, ochrany, lásky a zdraví. Nebyla by tato mince ráda součástí vaší peněženky? Najdete ji zde.   
Zobrazit článek >
 
Jak na kocovinu – PO II
Nasnídejte se I když je vám třeba zle, musíte do sebe dostat alespoň kousek něčeho k snědku, uvidíte, že se vám uleví. Při jídle je nejdůležitější zvýšit hladinu cukru v krvi, jinak se vaše příznaky budou zhoršovat. Nemusíte jíst sladké, právě naopak. Dejte si sacharidy v podobě chlebu, cereálií. Pokud potřebujete něco lehkého, ovocné šťávy nebo marmeláda to vždy jistí. Dobrým tahem jsou taky vajíčka se slaninou. Doplníte si aminokyseliny, zvláště cystein, který zabraňuje účinkům acetaldehydu. Živočišné uhlí aneb spálený toast Možná jste si v našem magazínu přečetla článek, který se zabýval živočišným uhlím, pokud však ne, vězte, že jde o látku, která má nenahraditelné účinky na střeva. Dokáže absorbovat toxiny a plyny. Pokud jste si od nás ještě uhlí nekoupili, pak ho můžete částečně nahradit připálenou topinkou nebo toastem. Spálená část totiž ve střevech absorbuje alkohol a znemožní jeho vstřebávání do krve. Nachytá spoustu dalších nevhodných částeček, která střeva narušují. Ale pozor, topinku užívejte jednou a dále resp. příště se již musíte ,,léčit‘‘ uhlím. Spálená topinka není na rozdíl od uhlí zrovna zdravá. Spěte Spánek je lékem na všechno. Tak jako je dobré spát, když jste opravdu nemocná, vyplatí se zalehnout do peřin i v tomto případě. Spánek umožňuje tělu rychlejší regeneraci i ve spánku se léčíte z kocoviny. Tělo se během něj zbavuje toxinů a chemikálií. Vyzkoušejte skvělého nositele minerálů. BIOLIGO Vzácný roztok 18 250 ml najdete zde. BIOLIGO Vzácný roztok přispívá k normální funkci imunitního systému, energetického metabolismu a činnosti nervové soustavy.
Zobrazit článek >
 
I Love Love a další parfémy aneb jak voní Moschino
Značku Moschino založil návrhář Franco Moschino v roce 1983. Na svět zapůsobil zejména svými módními oděvními kousky. Jednalo se o originální, poutavě vzhlížející doplňky a oblečení, které chtěl každý vlastnit. Moschino již od začátku své práce vytvářel takové kousky, jaké na molech nebyly k vidění. Proslavil se díky své výstřednosti. Je zajímavé, že Moschino absolutně nepředpokládal, že by se mohl stát módním návrhářem. K tomuto odvětví se dostal úplně náhodou. Maloval a ilustroval, dostával různé grafické zakázky, které nějak postupně přešli zejména v módní výtvory. Po čase dokonce tento módní návrhář pracoval i s Versacem. Miloval barvy, a tak vždy jeho různobarevné kousky oblečení mávaly mezi ostatními běžnými návrhy. F. Moschino se brzy dostal na špičku světových návrhářů. Bohužel velmi brzo zemřel. Po jeho smrti převzala vedení jeho bývalá asistentka Rossella Jardini. Později se značka připojila do skupiny Aeffe. Značka Moschino má síť butiků po celém světě. V roce 2009 byl spuštěn taky internetový obchod. Mezi nejúspěšnější kampaně značky Moschino patří například série návrhů pro slavnostní zahájení zimních olympijských her v roce 2006 v Turíně. Mimo tento úspěch si tuto značku vyžaduje spousta světově známých osobností. Toujours Glamour Proměňte svět kolem sebe do fialové nádhery se stříbrnými efekty. Pronikněte do květinové a lehce ovocné noci tajemství a překvapení. Tato vůně vám dá od každého trochu. Toužíte po romantice, ale zároveň i svěžesti? Pak je Toujours Glamour pro vás tou pravou!   Základ: heliotrop, mošus Hlava: kardamon, fialka, červený rybíz Srdce: mandle, jasmín, konvalinky Produkty značky Moschino najdete zde: krasa.eiffeloptic.cz.  
Zobrazit článek >
 
Největší krásy Madagaskaru v několika článcích II
Antananarivo Asi vám už od přečtení úvodního odstavce bylo jasné, že hlavní město se zde musí objevit. Antananarivo se často, zejména tedy domorodým obyvatelstvem, přezdívá Tana. Žije v něm více než milion obyvatel. Tana bylo založeno v sedmnáctém století, již od této chvíle bylo považováno za hlavní centrum celého ostrova. Pokud jste zavítala na Madagaskar, jistě chcete navštívit národní parky nebo rezervace. Nezapomeňte na to, že právě v hlavním městě ostrova se vyřizuje povolení k návštěvě. Bez tohoto papíru, nebudete do žádné rezervace vpuštěni. Pokud se vydáte do chráněných koutů sama a někdo vás nachytá, vysloužíte si velmi tučnou pokutu. Pojďme si projít ty nejzajímavější památky. Za největší krásu města se považuje prezidentský palác, který se nachází ve známé čtvrti Haute Ville. Je dobře vidět z nejvyššího kopce města, na kterém se nachází druhý palác jménem Rova, v překladu Palác královny. Jde o magické místo, kde se taky můžete podívat na hrobky bývalých králů a královen. Mimo ně zde najdete různé artefakty a sbírky netradičních uměleckých zejména starých pokladů. V Antananarivu se koná jeden z největších trhů světa. Pod širým nebem se každý čtvrtek připravuje obrovský páteční trh Zoma, na kterém seženete opravdu všechno. Nejvíce zastoupena je zde prodejní zelenina a ovoce, taky koření. Koupíte zde však taky zázračná léčiva, textilie, knihy a další vybavení. Kromě trhů je Tana největším obchodním centrem celého Madagaskaru. Nachází se zde nejvíce hotelů, restaurací a podniků se službami pro turisty i domorodé obyvatelstvo. V centru najdete dvě katedrály, které svou velikostí taky ohromí. Jedna z nich je katolická, druhá anglikánská. Poměrně známým místem je taky pomník věnovaný obětem první světové války, který se nachází u jezírka Anosy. Ve městě byste neměli minout ani Muzeum de l’Art et Archeologie, kde najdete ty nejcennější archeologické nálezy a sbírky. Seznámíte se též s některými endemity. Zaujal vás náš výlet na Madagaskar? Zjistěte o krásách této země víc! Zajímat by vás mohla zejména publikace Madagaskar – Laboratoř bohů, najdete ji zde.  
Zobrazit článek >
 
Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu
Zhruba dvacet let si u nás doma nakládáme vlastní krouhané zelí. Máme k tomu speciální kameninovou nádobu, kam se bílé, nakrouhané a osolené zelí natlačí a nechá se takzvaně zkvasit. Minulý rok jsem se rozhodla, že si tímto způsobem zkusím připravit červené zelí, ke kterému jsem přidala kopr a hořčičné semínko. Výsledek byl naprosto vynikající a zelí zachutnalo i malým dětem. Letos jsem udělala směsku z pekingského zelí, červené papriky, mrkve, cibulky a salátové okurky. Samozřejmě, že jsem použila mořskou sůl a hořčičné semínko. Pokud si chcete tuto směs připravit, budete potřebovat: 2 hlávky pekingského zelí, které jsem pokrájela na kostky, taktéž 2 červené papriky, 4 střední mrkve jsem oloupala a nastrouhala na hrubém struhadle, okurku na plátky a 4 cibulky, použila jsem jarní, jsem pokrájela na kolečka. Při cpaní této směsi do sklenice o obsahu 3,7 litrů se mi nedostávalo potřebného láku, kterým musí být zelenina zalitá. Proto jsem převařila vodu a lehce ji dosolila, ne moc, protože samotná zelenina už byla prosolená. Takto připravenou zeleninu je nutné přitlačit, aby se lák držel nad zeleninou. Já jsem použila kolečko z balzy a kámen. Pozor na to, aby kámen neobsahoval žulu. Vše musí být stoprocentně čisté. Sklenici jsem uzavřela a u radiátoru nechám stát zhruba týden. Poté si zeleninu předělám do menších sklenic a uskladním v lednici. Kvašená zelenina udržuje zdravou střevní mikroflóru, která je potřebná pro správné trávení. Kromě je tato zelenina velice bohatá na minerály, vitamíny, enzymy a probiotika, zvyšuje imunitu a pomáhá vylučovat toxiny z těla. Krom toho Vás zbaví únavy, sníží stresové napětí a vysoký krevní tlak. Přes zimu, kdy je velice obtížné zakoupit chutnou zeleninu, se kvašená zelenina stává více než důstojnou náhradou zeleniny čerstvé. Zkuste si připravit zdravou a chutnou kvašenou zeleninu. Postupy k přípravě naleznete v knize KVAŠENÁ ZELENINA PRO ZDRAVÍ A VITALITU.
Zobrazit článek >