EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Omládněte s domácí pleťovou maskou
Sychravo, zima, vlhko, studený vítr. Teď je ten správný čas na výživu naší pleti, která především v zimním období skládá své zkoušky odolnosti. Navíc nevlídné počasí nikoho ven rozhodně neláká, a tak je ten správný čas, milé dámy, udělat si chvilku jen pro sebe. Napustit si vanu, vybrat příjemnou hudbu, nalít si sklenku dobrého vína a ošetřit tu část těla, která je každý den vystavována vlivu počasí, okolnímu prostředí i stresu. Udělejte si domácí výživnou pleťovou masku a dodejte tak vaší tváři mladistvost, svěžest a výživu. Jak? Je to jednoduché! Položte základní kámen Chcete-li namíchat jednoduchý základ pro jakoukoliv masku, stačí mít po ruce tučný jogurt, med a citrón. Pomocí těchto ingrediencí vytvoříte skvělý základ, k němuž můžete přidat téměř jakékoli ovoce, bylinky nebo oříšky, mléko, bílky, oleje, kvasnice, záleží, jak chcete vaší pleti „pomoci“. Proč med? Med pomáhá pokožce udržovat vlhkost, zabraňuje podráždění, zjemňuje pleť a výborně bojuje proti akné. Med je antibakteriální, protizánětlivý, což má za následek hojivý vliv na ranky a záněty. Obsahuje vitamín B a vitamín E, který spolu se zinkem zmírňuje projevy stárnutí, oživuje buňky, zabraňuje vzniku vrásek. Proč jogurt? Jogurt je zdrojem kyseliny mléčné, která pomáhá rozpouštět odumřelé buňky, tím je pokožka jemnější. K tomu ještě čistí póry, hydratuje a projasňuje. Proč citron? Citrón pomáhá vyrovnávat barevnost pleti, odstraňuje pigmentové, stařecké i jaterní skvrny. Pleť celkově rozjasňuje a oživí. Malí pomocníci K základu můžeme použít takřka jakékoliv ovoce nebo je možné základ úplně vynechat a použít samotné rozmačkané plody. Ale samozřejmě pozor na alergie. Ti, kdo trpí alergií na nějaký typ ovoce či oříšky, nebo dokonce mléko, by si jej raději neměli nanášet na pleť, můžeme si tak přivodit nepříjemnou vyrážku a svědění. Určitě je dobré se v takové situaci poradit s lékařem. Při nanášení masky se vyvarujte očí. Pokud chcete ulevit i očím a dodat jim „výživu“, hodí se plátek okurky nebo odvar ze světlíku lékařského. papája – omlazuje a výborně se osvědčila i při léčbě akné. Enzym papain odstraní mrtvou kůži a zlepší celkově kvalitu pleti. kiwi – udržuje pleť pružnou a zdravou, semínka pak výborně poslouží i jako peeling avokádo – zklidní a regeneruje, hydratuje, avokádo by mělo být základem každé masky, odstraňuje odumřelé buňky a omlazuje, navíc chrání pleť před škodlivým vlivem okolí jahody – zpomalují stárnutí pleti, dokážou zesvětlit pigmentové skvrny a zrníčka slouží i jako peeling banán – vyživuje a hydratuje, vitamíny B, A, E a C v banánu obsažené dodávají pleti mladistvý vzhled, zklidňují podrážděnou pleť a dodávají pleti přírodní oleje a draslík mořská sůl – dodá výživu, posiluje a zpevňuje pokožku, učiní pleť odolnější především v období zimy Před použitím masky Jakmile si vytvoříme základ pro masku, je důležité před nanášením směsi pleť očistit. Důkladně ji omyjte vodou a vysušte, aby pleť nebyla mokrá. Pokud chcete dosáhnout účinnějšího hloubkového čistění, je vhodné pleť před nanesením masky napařit ve vodní páře, tím se vám roztáhnout póry a oleje, enzymy, vitamíny v masce obsažené se dostanou lépe do pokožky. Vyrobit si domácí masku nezabere moc času, nebude vás to stát ani tolik peněz, jako za komerčně vyráběnou masku a v neposlední řadě bude vámi smíchaná maska zcela přírodní, bez chemických přísad a čerstvá! Masku je dobré nechat působit tak 10 až 20 minut, poté v teplé vodě smýt a pokožku namazat hydratačním pleťovým mlékem. Hledáte nějaký vyživující či uklidňující krém na obličej? Už nemusíte, stačí si vybrat.  
Zobrazit článek >
 
Dukanova dieta ve 350 receptech
Dukanova dieta je dnes nejpoužívanější metodou na hubnutí na světě. Pro jejího autora je problém nadváhy prioritně otázkou vztahu mezi potěšením a nechutí. Přibíráme proto, že se jídlem snažíme nahradit potěšení, které nám v jiných sférách života chybí, a zhubnout zase můžeme pouze tehdy, pokud nám to dělá radost. To je jedna z hlavních zásad 350 receptů této knihy, kterou během let upravily a zdokonalily připomínky milionů čtenářů z celého světa. Jednoduché na přípravu, šťavnaté a lehké - takové jsou recepty v této knize: suflé z drůbežích jater, masové kuličky s bylinkami, pečené telecí v omáčce, pražma v obalu s cibulkou, krevetový salát, provensálské lilky, studená okurková polévka, čokoládový krém, skořicový dort... Doktor Pierre Dukan vytvořil dietu, jejíž celosvětový úspěch je založen na tom, že přesně odpovídá na očekávání a požadavky těch, co ji podstupují. Ať je to ve Francii nebo v Evropě, ve Spojených státech, Rusku, v Číně či Jižní Americe, lidé, kterým tato metoda hubnutí prospěla, ji šíří dál. Ti, kteří už dietu mají za sebou, pomáhají těm, kteří s ní začínají. Úryvek z úvodu: Čistě bílkovinná dieta tvořící úvodní část a hlavní motor čtyř dietních fází metody Protal není jen tak obyčejná dieta, jako jediná se totiž opírá pouze o jednu výživovou složku, a tedy jasně vymezenou kategorii potravin s nejvyšším možným obsahem bílkovin. V této zahajovací fázi i v celém průběhu dodržování metody Protal je nutné zcela upustit od sledování kalorických hodnot potravin a jejich počítání. Větší či menší zkonzumované množství nemá na výsledky vliv, důležité je pouze nevybočit z předepsané kategorie potravin. (...) Účinky metody Protal tedy beze zbytku závisejí na výběru potravin. Umí být bleskurychlé, pokud se strava omezí na suroviny z vybrané kategorie, avšak jestliže toto pravidlo nedodržíme, výrazně se zpomalí a nakonec se scvrknou na ono smutné počítání kalorií. Tuto dietu proto nelze držet jen napůl. Řídí se známým zákonem "všechno, nebo nic"., který vysvětluje její silný vliv na metabolismus, stejně tak jako její ohromující kladný psychologický dopad na lidi s nadváhou, neboť i oni sami podle tohoto zákona extrémů fungují. Knihu koupíte v eshopu zde: eshopeiffel.cz/zdravi
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města – Londýn III
Čínská čtvrť Vyrazte se podívat do Čínské čtvrti a zastavte se na dobrém a tradičním čínském obědě. Zajímavé na místních podnicích je to, že do nich jen tak sami nevstoupíte. Pro vstup do restaurace musíte na dveře zaklepat velkým klepadlem a následně vám bude otevřeno. Emirates Air Line Chcete si užit výhled na celá Londýn? Pak se vydejte na východ k obří lanovce Emirates Air line, která vás  vyveze nad celé město. Cena jízdenky stojí okolo stokoruny. Věřte, že výhled za to opravdu stojí. Debenhams Kde nakupovat? No přece v Debenhams. Najdete zde úplně vše, na co si jen vzpomenete. Kromě oblečení a kosmetiky vám udělají radost třeba nějaké doplňky do domácnosti. A co vás potěší asi nejvíce? Téměř vždy zde narazíte na nějaké akce a slevy. Divadlo Globe Toto divadlo bylo vystavěno na počátku dvacátého století. Zdá se vám název tohoto divadla povědomí? Tušíte správně, jde o divadlo shakespearovské doby. To původní se však nedochovalo a vyhořelo. Americký herec Sam Wanamaker se však rozhodl o jeho rekonstrukci, resp. znovupostavení. Divadlo si můžete přijít prohlédnout kdykoliv a seznámit se tak s historickými okolnostmi, které se točí okolo tohoto místa. Poznáte taky tradiční život samotného Shakespeara. Největší zážitek z tohoto místa si však odnesete ze samotného divadelního představení, které se zde hraje pod širým nebem. Vstupenky na jedno z představení nejsou nikterak dražší ve srovnání s jinými londýnskými divadly. Science Museum Milovníky i nemilovníky technických vymožeností zaujme obří technické muzeum. Vstupné sem je opět dobrovolné, a tak vás nemusí trápit další utracené peníze. V několika patrech si můžete prohlédnout exponáty nejrůznějších věků a zemí. Prohlédněte si největší světové technické vymoženosti. Nezapomeňte si před cestou přečíst turistického průvodce a zabalte si ho i s sebou. Jistě se vám bude hodit. Průvodce Londýn – inspirace na cesty najdete zde.   
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města – Londýn IV
Než se vydáte ne cestu přečtěte si ještě pár tipů, které se vám před cestou budou hodit. Vstupenky Vstupenky kupujte přes internet. Na internetu možná zrovna chytíte akci a když ne, ušetříte alespoň čas, který byste strávila ve frontách. Mapa Mapu Londýna si můžete stáhnout do mobilu ještě v České republice. Existuje hned několik interaktivních aplikací, které vás velkým městem provedou. Jednodušší turistické mapy jsou taky k dostání v infostáncích zdarma. Cesta do Londýna Nejpohodlnější cesta do Londýna je samozřejmě ta letecká. Není ani nijak finančně náročná. Za letenku zaplatíte kolem tisícikoruny. Zjistěte si taky něco o jízdenkách, díky kterým se dopravíte do centra Londýna. Je vhodné si je pořídit již dopředu. Cesta z letiště a zpět na letiště vás vyjde do stokoruny. Do Londýna si s sebou neberte velký kufr. Téměř u všech společností je v ceně letenky zahrnuto pouze příruční zavazadlo. Za větší obnosy si dost připlatíte. Cestování po Londýně Pokud plánujete výlety po Londýně pomocí autobusů nebo metra, nemusíte myslet na jízdenky. Ty se dají platit naší českou bezkontaktní kartou přímo na místě nástupiště či v autobuse nebo ve vlaku. Britská snídaně Nezapomeňte taky na návštěvu jedné z restaurací nebo kaváren, které vám naservírují tradiční britskou snídani se vším všudy. Předešlý dne však šetřete vaše žaludky, protože snídaně není jen tak ledajaká. Budete muset spořádat kousky slaniny a klobásek, talíř fazolí, smažené vejce a taky tradiční grilované rajče. Jistě si pochutnáte, ale pokud jste zvyklá na malé snídaně, asi se do vás tato porce nevejde. Nezapomeňte si před cestou přečíst turistického průvodce a zabalte si ho i s sebou. Jistě se vám bude hodit. Průvodce Londýn – inspirace na cesty najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Terapie spravující tok času
Obnovuje mladistvou strukturu pleti, zpevňuje ji a dodává jí pružnost. Násobí schopnost pleti odrážet světlo. Prostřednictvím tekutých krystalků dodává pleti jedinečný zářivý vzhled. Cellular Radiance Cream odráží nedočkavost mládí ve své schopnosti mít vynikající výsledky od chvíle, kdy jej poprvé aplikujete - redukuje vrásky a pigmentové skvrny, tonizuje a revitalizuje pleť a dodává ji nádherný mladistvý jas. Vhodné pro ženy se znaky chronologického stárnutí pleti způsobeného změnami středního věku (linky, vrásky, ztráta pružnosti). Pro extrémní a neočekávaně suchou pleť, při ztrátě záře. Aktivní látky: rozjasňující komplex - jedinečná kombinace tekutých a křemenných krystalků a pigmentů odrážející světlo, která zdůrazňuje přirozený jas pleti a redukuje vzhled drobných linek a vrásek. Minimalizuje nedokonalosti pleti a rozjasňuje ji. komplex fytosteronů - nehormonální rostlinné estrogeny derivované z extraktů sóji, černého plostičníku, divoce rostoucí sladké brambory (yamu) a jetele lučního, které napomáhají zlepšovat pružnost buněčné membrány a celkově pleť zpevňovat a vyživovat. Působí protizánětlivě. Rovněž zlepšují hydrataci pleti a zjemňují ji. ochranný komplex - imunitní posilující elementy výtažků třapatky nachové, betaglukanu, schizofillanu (druh houby) podporují imunitní systém pleti a redukují nepříznivý vliv UV záření. Zpomalují proces stárnutí, působí protizánětlivě, zklidňují a dodávají zář. exkluzivní buněčný komplex - živiny dodávající energii, hydratují a vyživují. Účinky: obnovuje mladistvou strukturu pleti, zpevňuje ji a dodává jí pružnost, prostřednictvím tekutých krystalků dodává pleti jedinečný zářivý vzhled, napomáhá pleti přizpůsobit se změnám souvisejícím s věkem a redukovat viditelnost jemných linek, vrásek a pigmentových skvrn, hloubkově hydratuje a vyživuje zralou pokožku se sklony k vysoušení, zvyšuje odolnost přirozených ochranných systémů pleti a bojuje proti škodlivému vlivu volných radikálů. Jak používat Používejte na den i noc. Po očištění pleti a tonizaci, naneste šetrně na pleť obličeje a krku. Krém od značky La Prairie koupíte v eshopu krasa.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >
 
Jak na citlivou pleť
Proč  některé z nás trápí senzitivní pokožka? Je to dáno genetikou nebo špatným zacházením s pletí? Citlivosti se dá zbavit, poradíme vám jak. Reaguje vaše pokožka na vítr, teplou sprchu nebo krém? Základem péče o citlivou pleť je vnímat její reakce a pátrat po tom, co ji nejvíce dráždí. Stav pleti je ovlivňován celou řadou faktorů a není snadné najít hlavní příčinu těchto potíží. Kvalitu pleti určují genetické dispozice, prostředí ve kterém žijeme, špatná péče i hormonální prostředí. 1. O svou pleť se starejte Citlivost pleti se projevuje přesušením, šupinkami, pálením, zarudnutím... Trápí-li vás dlouhodobě, je na čase změnit jídelníček i péči o pleť. Důležité je omezit stresové faktory, které pleť zatěžují a sáhněte po výrobcích na citlivou pleť. 2. Čištění pleti je základ Největší chybou je špatné čištění pleti. Není vhodné mýt ji vodou a mýdlem. Voda obsahuje chlór, který se naváže na kožní bílkovinu. Následkem je vznik šupinek a pnutí pokožky. Ideální variantou je čištění  pleti ráno a večer mlékem nebo micelární vodou a následně tonikem. Pleť rozhodně nezanedbávejte a nečistoty z ní odstraňujte pravidelně. 3. Vybírejte správnou kosmetiku Citlivá pleť vyžaduje přípravky, které ji nezatíží. Vyhýbejte se zbytečné chemii. Nevhodný je například olivový olej, který ucpává póry. Pozor dávejte na složení výrobků. Některé látky se mohou navzájem být a může dojít k podráždění pokožky. (například vitamin C a měděné peptidy nebo hydroxykyseliny a retinoly. 4. Zvláštní pozornost věnujte pleti v zimě Dalším ze spouštěčů citlivé pleti je nevhodná péče v zimě. Pokud se vám s nástupem chladného počasí stav pleti zhorší, volte kosmetiku pro péči o pleť v mrazu. Suchá pleť nemá dostatek kožního mazu, který by ji před zimou ochránil. Kvalitní přípravky pro péči o citlivou pleť najdete zde.
Zobrazit článek >
 
PurCellin nejen na strie
Nesmělé sluneční paprsky naznačují, že jaro je za humny. Nedočkavě prohlížíme jarní kolekce oblečení, obuvi a doplňků a zvažujeme, čím svou garderobu obměnit. Hledání originálního kousku bývá těžké, protože prodejny obchodních center vesměs nabízejí zboží stejného materiálu, vzorů, barev a střihů. Jedinečnost a neotřelost je vzácná a její hledání časově náročné. Podobně dlouhou cestou je také boj s častým estetickým nedostatkem, obtěžující ženy každého věku a všech věkových kategorií - celulitidou. Její příčina s tělesnou hmotností zcela nesouvisí. Objevuje se hlavně na stehnech a hyždích žen a vzniká z důvodu zvětšení objemu podkožních tukových buněk. Ty mají v důsledku snahu se vytlačovat na povrch a způsobují v kritických oblastech nehezké ďolíčky a hrbolky. Příčinou celulitidy je dědičná dispozice a životní styl, vyznačující se sedavým způsobem života a obecně nedostatkem pohybu. Na jejím vzniku se podílí také hormonální a stravovací vlivy. Je nespravedlivá, muže trápí jen minimálně - jejich kůže je silnější a hladina ženského hormonu estrogenu, který významně přispívá vzniku celulitidy, je podstatně nižší. Boj o omezení viditelné „pomerančové kůže“, jak se jí někdy říká, je během na dlouhou trať a nese jen dílčí úspěchy. Zbraní, které boj s ní usnadňují, je dnes na trhu mnoho. Vyzkoušejte třeba PurCellin, olej z oblíbené řady Bi-Oil. Směs heřmánkového, levandulového, rozmarýnového a měsíčkového oleje, obohacených o vitaminy A a E, určená k pravidelné masáži kritických partií. Vyrovnává texturu a pigmentové nerovnosti. Zlepšuje vzhled strií, jizev a kožních vad. Masážní olej PurCellin najdete mezi kosmetikou v sekci Krása.
Zobrazit článek >
 
Jezte arašídovou pomazánku, pomůže vám se snížením cholesterolu
Víte, že arašídy nejsou ořechy, ale druh luštěniny? I tak vám tyto drobné plodiny přispějí na zdraví, pokud tedy netrpíte alergií. Jakými hlavními účinky se mohou arašídy pochlubit? I když se napoprvé může zdát, že arašídové máslo nebo arašídová pomazánka se postará o trochu tuku navíc, opak je pravdou. Arašídy jsou sice vydatné, ale zato pomáhají snižovat nízkou hladinu cholesterolu v krvi a taky ji lépe udržují. Snižují nejen tuk, ale i výrazné množství triglyceridů, které způsobují navýšení tělesné hmotnosti. Luštěnina přispívá ke kráse, obsahuje významný podíl antioxidantů, které zlepšují pleť a dokonce vyhlazují vrásky, neboť v sobě mají mocný elastan. Arašídy posilují paměť. Obsahují vitamin B3, který dlouhodobě zlepšuje její fungování a podporuje myšlení. Arašídy se nestarají jenom o cholesterol, ale taky kontrolují hladinu cukru v krvi a tu se snaží udržovat. Pokud bychom se zabývali vyloženě tělesnými účinky, tak tyto plodiny urychlují metabolismus, a taky trávení. Dobře působí na střeva, neboť podporují vyprazdňování. Po arašídech taky lépe narůstá svalová hmota, takže se jedná o dobrý doplněk stravy pro sportovce. Arašídy kromě vitaminu B obsahují mocné vitaminové ,,Éčko‘‘, dále bílkoviny, železo, vápník, sodík, hořčík, zinek a ve větším množství taky měď a mangan. Kromě toho jsou arašídy bohaté na omega 3 mastné kyseliny a kyselinu pantotenovou. Vyzkoušejte naší BIO a stoprocentně arašídovou pastu v podobě toho nejjemnějšího krému. Vyznačuje se svou čerstvostí a výraznou burákovou chutí. Arašídy byly před namletím opražené, aby pomazánka lépe chutnala. Produkt Bio 10% arašídová pasta jemná 250 g najdete zde: eshopeiffel.cz/zdravi. 
Zobrazit článek >
 
Před dovolenou do kondice II.
Začnete-li s novým životním stylem už dnes, vězte, že za 21 dní si vybudujete návyk na pravidelné cvičení a zdravé stravování. Po 66 dnech se dané návyky stanou automatickými, a vy nad nimi nebudete nijak přemýšlet, jednoduše je budete konat. Pokud nově zahájený životní způsob života vydržíte po uvedenou dobu, máte velkou šanci si jej dlouhodobě udržet a dočkat se příjemných změn. Praktikujte prkno Prkno nebo-li "plank" je vhodným cvikem pro posílení středu těla. Můžete jej provést téměř kdekoliv. Přesné provedení je uvedeno například na www.youtube.com. Vzdejte se kouření! Pokud jste kuřačka, přestaňte s kouřením. Bylo a je mnoho neúspěšných lidí, kteří se rozhodli s tímto nezdravým zlozvykem skoncovat, ale nezvládli to. Některým to trvalo delší dobu, ale zvládli to! Protože to má obrovský smysl! Zlepšíte si funkci plic a snížíte si riziko infarktu na polovinu. Buďte připravena! Naplánujte si Váš den dopředu. Můžete si sepsat do diáře věci, které musíte vyřešit a čas, který budete věnovat pohybu. Večer si také připravte jídlo na druhý den. Nejen pohybem si zajistíte krásnou postavu a přimějete své tělo k odbourávání tuků. Pokud nevíte, jak změnit dosavadní jídelníček, zalistujte v knize KETODIETA PRO ZAČÁTEČNÍKY. Tato dieta s nadbytečnými kily dokáže pořádně zatočit! Je založená na sníženém obsahu cukrů, naopak je zvýšený příjem bílkovin. Touto dietou přimějete Váš metabolismus k zásadní změně, tedy k přirozenému spalování uložených tuků. Výsledky se brzy dostaví.             
Zobrazit článek >
 
MycoMedica: Enoki
Enoki možná poznáte lépe, pokud vám připomeneme, že se jedná o houbu u nás nazývanou penízovkou. Jedná se o jednu z mála hub rostoucí ve větších trsech. Najdete ji na pařezech nebo u kořenů. U nás však dostupná není. I když se komerčně pěstuje, v lese ji nenajdete. Tato houba roste především ve vyšších polohách na území Asie.  Pro zdravotní účely ji využívají mnozí odborníci i přírodní léčitelé. Proč je tato houba tak úžasná? To se dozvíte v našem článku. Enoki vám nabízíme v tabletách, avšak tuto houbu seženete i v sušené podobě. Na chuť je příjemná. Ucítíte lehkou sladkost a překvapivě i zajímavou svěžest.  Houba celkově podporuje imunitní systém, posiluje obranyschopnost. Působí protizánětlivě. Funguje jako detoxikační přípravek.   Je blahodárná na trávení. Podporuje snad všechny orgány trávicího traktu. Enoki působí blahodárně na játra. Funguje při léčbě žaludečních vředů. Zlepšuje funkce slinivky břišní.  Léčí nemoci akné, vliv má především na kůži.  Skvělé funkce lze shledávat například v rámci vylučování. Podporuje tvorbu moči a zajišťuje správnou funkci močového měchýře.  Ustaluje hladinu cholesterolu v krvi na normální hladinu, má vliv taky na cukr. Pomáhá zpomalovat projevy cukrovky.  Nemůžete spát? Pak vás síla Enoki určitě potěší. Podporuje spací rytmus a urychluje usínání. 
Zobrazit článek >
 
Krásné a zdravé nehty s P-shine
V minulosti jsem prošla kurzem na nehtovou modeláž. Byl to takový rychlokurz, kde si účastnice kurzu navzájem vytvářely gelové nehty. Jelikož moje kolegyně neměla v ten den mnoho času, stačila mi nehty poškrábat pilníkem a nešetrně nalepit nehtové tipy. Odešla ...a nebylo nikoho, kdo by mi nehty dodělal. Nechci to nijak rozmazávat, ale tento kurz mi téměř nic nedal, spíše vzal a zničil nehty. Hledala jsem variantu, jak ozdravit své poškozené nehty a pokud možno udržet si přírodní nehty, aby byly lesklé a zdravé. Objevila jsem sadu P-shine, kterou mi aplikovala, na hojící se nehty, moje kamarádka. Nehty byly krásně vyživené a lesklé. Proto jsem si tuto sadu pořídila i já a pravidelně si ji dokupuji téměř deset let. A občas přemluvím i mého muže a naaplikuji mu také P-shine. Toto je pouze jeden z případů, kdy využít tuto japonskou profesionální manikúru. Také jsou mezi námi ženy, které by rády krásné nehty, ale do gelových či jiných umělých nehtů se pouštět nechtějí. P-Shine by si měly aplikovat ty ženy, jejichž nehty jsou roztřepené, lámavé a špatně rostoucí. Pozor, metoda se nehodí na tenké nebo úplně zničené nehty.  Na samotnou aplikaci si vyšetřete alespoň hodinku času (rada pro začátečnice). Nanášecí hmota se skládá ze včelího vosku, mateří kašičky, křemičité hlinky, jemných parafínů, glycerinu, bentonitu, panthenolu, vitamínů A, E, H a provitaminu B5. Nejprve se na nehty nanáší polotuhá pasta (paste 1), která se musí do nehtu řádně vetřít. Poté se použije prášek (powder 2), kterým se pasta zafixuje a nehty dostanou krásný lesk. Japonská manikúra je technika péče o přírodní nehty, u nás známá již několik let. Díky ní snadno udržíte vaše nehty vysoce lesklé, navíc vám pomůže nehty zpevnit, zlepšit jejich pružnost a snížit lámavost. Pomocí tohoto výrobku vznikne na povrchu dorzální vrstvy "glazura", která splňuje nejen estetické nároky, ale zabraňuje i nežádoucímu odplavování přirozených lipidů, čili vysušování nehtů. Kořen nehtu má v tomto případě schopnost bezproblémově produkovat kvalitní keratinové buňky, takže celková kondice těchto tkání se průběžně vylepšuje. Vzhledem ke složení je tato japonská manikúra vhodná i pro alergiky. Délka ošetření se pohybuje kolem 30 - 45 minut. P.Shine je vhodná jak pro ženy, tak pro muže.  
Zobrazit článek >
 
Lehké potraviny, které vás zasytí I
Trápí vás nadměrná váha, snažíte se shodit pár kilo, avšak neustále vás omezují pocity hladu? Naučte se správně jíst! Jaké potraviny vás jednoznačně zasytí i na několik hodin? Vejce Po sportu se hodí jíst vejce. Jejich výhodou je, že se dají upravit na tisíce způsobů. Zasytí vás a nenechají v těle žádné vnější stopy jídla. Obsahují dostatek bílkovin, které jsou pro tvorbu svalové hmoty velmi důležité. Hrášek Ze zeleniny se na prvních příčkách rozhodně nachází hrášek. Je navíc zdrojem bílkovin, vitaminů i minerálů Nakupte si hrachové lusky a sledujte, že po pár snědených kuličkách již přestanete mít hlad. A co je na tom nejlepší? Celý hrníček (250 ml) hrášku obsahuje méně než 100 kalorií! Brokolice Druhou zeleninou v pořadí je brokolice. Sice tuto zeleninu nemá mnoho lidí v oblibě, avšak je takovým malým zázrakem. Obsahuje mnoho vlákniny a taky vysoké procento vody. Dokáže vás zasytit a navíc i kdybyste snědla celou brokolici naráz, nepřibydete. Zařaďte brokolici do vašeho jídelníčku. Pokud vás trápí hladová po večerech, brokolice je ta pravá zbraň. Quinoa Tato jihoamerická obilovina vám nejen přijde k chuti, ale taky zasytí vaše bříško. Je velmi zdravá, vyznačuje se vysokým obsahem vlákniny, je též bohatá na aminokyseliny. Vařte zdravě a nízkokaloricky s novou kuchařkou Jen za +/- 100 kalorií. Knihu najdete zde. S vyváženými zdravými recepty za 100 kcal/porci můžete zhubnout a udržet si trvale zdravou hmotnost, aniž byste striktně počítali kalorie. Nejzdravější způsob, jak zhubnout, je naučit se správně jíst.  
Zobrazit článek >
 
Nejdražší hotely na světě I
Do pokojů těch nejdražších hotelů světa se člověk asi osobně ani nepodívá. Pojďme se ale o nich něco dozvědět. Víte, kde za ubytování zaplatíte obrovské sumy? Hotel Atlantis (Dubaj) V tomto hotelu není lákadlem jen samotné apartmá, ale taky systém akvárií, ve kterých proplouvá kolem 65 tisíc zvířat. Součástí hotelu je aquapark, různé posilovny a fitness centra, kadeřnictví, restaurace a soukromá opečovávaná pláž. Můžete si zde zaplavat třeba i s delfíny. Nejdražší apartmány se nachází ve špičkách dvou růžových věží. Noc v těch nejdražších pokojích stojí asi 25 tisíc korun, za ty ,,obyčejné‘‘ pokoje však taky zaplatíte tisíce. Tenhle hotel je asi pro lidi nejvíc známý. Nyní se podíváme do jiných, pro vás spíše neznámých, míst. Mandarin Oriental, prezidentské apartmá (Šanghaj) Těm největším milovníkům vína se možná tento hotýlek vyplatí. Pokud si zaplatíte noc v prezidentském apartmánu, bude vám přístupný vlastní vinný sklípek s neuvěřitelně velkou zásobou těch nejlepších vín. U popíjení a degustace si užijete výhled na šanghajská panoramata. K dispozici vám bude komorník, který vám splní každičké přání. Hotel dříve účtoval cenu pobytu hodinově, není klasicky zaplatíte za každých 24 hodin. Cena za jednu noc šplhla na neskutečných 26 450 korun. Hledáte cestovatelské tipy? Nevíte, kam se vydat na výlet? Užijte si prodloužený víkend někde mimo domova zažijte nějaké nové dobrodružství. Není nutné trávit chvíle v drahých střediscích. Kam se vydat? Inspirujte se zde. 
Zobrazit článek >
 
Jak si vybrat správné náušnice? – OBLIČEJOVÁ TYPOLOGIE I
Než opustíme tematiku náušnic, pojďme se ještě podívat na typologii našich šperků z hlediska tvaru obličeje. Špatně zvolená paráda totiž na obličeji dokáže udělat pěknou neplechu. Jaké náušnice se hodí k vám? Základem dobrého párování náušnic s obličejem je kombinace protikladů. Máte-li úzký obličej oválného tvaru, volte silné dominanty. Kratší obličeje, ještě třeba zakulacené, jistě budou vypadat nejlépe s dlouhými úzkými šperky. Ostré hrany obličeje laďte s oblými náušnicemi, kulatý obličej zase s hranami. Oválný obličej Nositelé oválného obličeje mají obrovskou výhodu. Sluší jim totiž téměř vše. Vysoké lícní kosti se zužují směrem k zakulacené bradě. Čelo má tradiční tvar. Co se týče linií, je tento druh obličeje nejvíce vyvážený. Slušet vám budou oválné náušnice, které klidně mohou kopírovat tvar vašeho obličeje. Zabodujte teky s peckami a visacími náušnicemi. Pokud ráda nosíte kruhy, mohou být i ty dobrou volbou. Protáhlý obličej Protáhlý obličej má na rozdíl od toho obyčejného hranatou nebo špičatou bradu, a je opravdu výrazně protáhlá. Tímto obličejem můžeme nazvat taky tváře s výrazně vysokým čelem. Musí však jít o úzké linie tvarů. Tomuto obličeji budou slušet perly, pecky nebo hroznové náušnice. Nikdy tento obličej nedoplňujte náušnicemi dlouhými nebo visacími. Hodit se k němu budou i perličky nebo třeba srdíčka. Náušnice by měly být vždy zaoblené. Vyřaďte z výběru jakékoliv hranaté tvary. Nové přírůstky do své šperkovnice můžete přikoupit zde. 
Zobrazit článek >
 
Pět teplých nápojů, které musíte ochutnat
Slunečné dny se pomalu ale jistě mění v dny chladnější a větrné. Pomalu na sebe začínáme navlékat další vrstvy oblečení. Co se takhle zahřát nejen teplým svetrem, ale i horkým nápojem? Spolehlivě zafungují proti zimě a taky potěší vaše chuťové buňky. Pojďme se podívat na výběr těch pěti nejlepších.   *Množství surovin je vždy potřebné na jeden nápoj. V případě přípravy pro více osob si vynásobte dávky.  Pomerančové pokušení se zázvorem a citronovou kůrou Budeme potřebovat: Pomerančový džus (200 ml) Zázvor (1 cm) Čaj (1 sáček nebo 1 lžička) Med (1 lžíce) Pomeranč (1/4) Citron (1/2) Postup: Nejprve přivedeme k varu vodu, ve které vylouhujeme čaj spolu se zázvorem. Po chvíli vyndáme sáček čaje, případně i zázvor (není nutností) a přilijeme džus. Opět vaříme. Po chvíli přidáme med. Do sklenice si mezitím připravíme nakrájený pomeranč a citron. Směs zalijeme vařícím punčem a nápoj je na světě. Bylinný čaj pro detoxikaci těla Budeme potřebovat: Bobkový list (1 ks) Fenykl (semínka, 1 lžička) Majoránku (0,5 lžičky) Tymián (1 lžička) Kmín (celý, 0,5 lžičky) Postup: Smícháme všechny suroviny a zalijeme je vodou, kterou ihned poté přivedeme k varu. Nápoj necháme na plotně kolem sedmi minut vařit. Přecedíme a můžeme si dopřávat detoxikační kůru. Pijte ji nejlépe horkou. Nápoj nejen zahřeje, ale pročistí také váš organismus. Kmín povzbudí ledviny a spolu s fenyklem taky trávící trakt. Tymián posílí vaši obranyschopnost. Mléčný sněhový sen Budeme potřebovat: Mléko (200 ml) Smetanu (100 ml) Vanilkový pudink (1/2 sáčku) Med (2 lžíce) Vanilkový prášek (1 sáček) / Vanilkový cukr (1 sáček) Postup: Zahřejeme mléko spolu s medem a vanilkovým práškem. Místo prášku můžete použít i vanilkový cukr. V tomto případě omezte dávku medu. Ve druhé nádobě smícháme smetanu s vanilkovým pudinkem a vlijeme ji do již ohřátého mléka a přivedeme k varu. Jakmile nápoj zhoustne, tak ho odstavíme a nalijeme do připraveného hrnečku. Necháme tři minuty stát a pak ihned podáváme. Na tomto nápoji si zaručeně pochutnají i děti. Můžete do něj přidat i kakao a ozdobit ho šlehačkou. Domácí pečený čaj *Tato směs vyjde na 20 hrnečků čaje. Jelikož je příprava poměrně náročná, je výhodné připravit si dávek více. Budeme potřebovat: Ovoce (nejlépe směs, dle chuti, 0,5 kg) Cukr (pískový, 600 g) Citron (1 ks) Skořice (1 lžíce) Hřebíček (cca 4 ks) Badyán (dle chuti) Postup: Všechny suroviny smícháme dohromady. Pozor si dejte na sladké a kyselé přísady. Přidávejte je s ohledem na typ ovoce. Směs vložíme do vyhřáté trouby na 220 stupňů a pečeme ji čtyřicet minut. Ovoce by za tu dobu mělo pustit šťávu. Jelikož chceme, aby nám směs nějakou dobu vydržela, nalijeme ji do zavařovacích sklenic a řádně zavřeme víčkem. Sklenici otočíme na půl hodiny dnem vzhůru kvůli konzervaci ovoce. Na jeden nápoj (200 ml) stačí smíchat tři lžičky směsi s horkou vodou. Otevřené sklenice uchovávejte v lednici, těm uzavřeným stačí pokojová teplota. Irská čokoládová mňamka pro dospělé Nebyla by to zima bez horkého alkoholického nápoje. Kromě rumu, griotky a svařeného vína vám nyní ukážu ještě jiný výborný hřích. Nebude to ani italské bombardino, které je v posledních letech k dostání na každé sjezdovce. Tento nápoj se ještě mezi širokou veřejnost nedostal. Budeme potřebovat: Mléko (300 ml) Hořko čokoládu (25 g) Baileys Irish Cream / Baileys Chocolat Luxe (50 ml) (Šlehačku) Postup: Mléko přivedeme k varu. Poté ho rozdělíme na polovinu. Do jedné přidáme nalámanou hořkou čokoládu. Po rozpuštění přilijeme Baileys a zbytek mléka. Směs našleháme, aby byla ještě krémovější. Šlehačka není nutnostní, ale k tomuto nápoji se výborně hodí. Na ni můžete přidat hoblinky čokolády. Pro ještě intenzivnější čokoládovou chuť můžete klasické Baileys vyměnit za Baileys Chocolat Luxe. Nemáte v práci možnost k přípravě teplých nápojů nebo vám připravené nápoje neudrží požadovanou teplotu? Nesmutněte. Nejsnadnějším řešením je koupě termosky, ve které vydrží drinky až 24 hodin teplé. Termoska k zimě neodmyslitelně patří a stane se vaším nejlepším přítelem. Termosku najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města – Petrohrad V
Nevsky Prospekt Pokud jste fanouškem velkoměst, určitě se vám zalíbí rušné petrohradské ulice. Tou největší ,,bombou‘‘ je asi ta s názvem Nevsky Prospekt, na které nejen můžete podniknout nákupy, zakopnout o nohy tisíce lidí, ale taky se pokocháte pohledem na nejlepší architektonické památky města. Zaujmou vás třeba kostely. Nezapomeňte se zastavit v nějaké z tradičních petrohradských kaváren. Něva Naplánujte si výlet na řece Něvě. Nemusíte zůstávat pouze u drobných kanálků. Objednat si můžete taky plavbu do různých zákoutí mimo město. Prozkoumejte možnosti a vyrazte na další dobrodružství. Ostrov Yelagin Nejlepší místa k odpočinku se nacházejí na ostrůvku jménem Yelagin. Najdete zde klidné relaxační parky s lavičkami k odpočinku a s místem, kde je možné ,,piknikovat‘‘. Ostrov Divo Za zmínku stojí taky ostrov Divo. Jde o takový vídeňský Prater. Projet se zde můžete na horských dráhách a taky na Ferris kole. Mariinské divadlo Pohled na ruský balet je jeden z nejlepších zážitků, které si z Ruska můžete přivézt. Mariinské divadlo je jedno z nejznámějších divadel na světě. Zahájilo provoz již v roce 1860. Pokud balet navštívit nechcete, navštivte ruskou operu. Do divadla se vejde až 2000 osob. Izmajlovský chrám Nejsvětější Trojice Roku 1867 se konala velká svatba. Ženil se Fjodor Michajlovič Dostojevskij. Po něm se zde konalo mnoho a mnoho svateb. Místo je jedním z největších klenotů celého Petrohradu. Obdivovat na tomto místě můžete taky Sloup slávy. Nejvíce vás však jistě zaujme modravá kopule se zlatými hvězdičkami. Kontaktní čočky a brýlové doplňky a jiné příslušenství najdete zde. Výrobky na zlepšení zraku, různé oční gely, knihy o zraku a další najdete zde.   
Zobrazit článek >
 
Pampelišková káva – Proč vyměnit za klasiku? II
Pampelišková káva se připravuje velmi jednoduše. Stačí nabrat lžičku pampeliškového kořene a zalít směs horkou vodou. Pak už stačí počkat, až se směs vylouhuje. Do pampeliškové kávy můžete přidat cukr i med a taky dobrý sirup. Samozřejmě lze zjemnit tradičním či speciálním mlékem. Kvalitní káva by neměla obsahovat přídavky, mělo by se jednat o stoprocentní pražený pampeliškový kořen. Zatímco si můžete připravit tradiční horký nápoj alias turek, v létě se vám vyplatí znát postup přípravy ledové kávy. Postup je velmi jednoduchý. Připravte tradiční horký nápoj, doslaďte či přidejte mléko dle chuti a nechte jej vychladnout. Jakmile bud nápoj alespoň vlažný, vezměte nádobu a tu zaplňte ledem. Přes síto pak do sklenice nalijte tekutinu a nechte ji, aby se v ní postupně rozpustil led. Z tohoto důvodu je taky dobré myslet na to, že připravovaná horká káva by měla být silnější. Ještě ji dosti naředíte ledem. Zachutnala vám pampelišková káva? Pak si můžete doma připravit přírodní léčivý sirup! Potřebujete na něj jen litr pampeliškových květů, dále půl kila cukru krupice a dva decilitry vody. Stačí je několikrát vylouhovat ve vodě, připravit odvar či výtažek a doplnit jej pro dobrou chuť cukrem. Vyzkoušejte tuto zdravou dobrotu. Vyzkoušejte taky Pampeliškovou kývu Pražený kořen. 50 g tohoto zázraku najdete zde.  
Zobrazit článek >
 
Proč a jak používat mezizubní kartáčky I
Doposud jste si čistila svůj chrup pouze běžným zubním kartáčkem? Je čas na změnu. Zjistěte, jak fungují mezizubní pomůcky, které jsou pro čistotu a svěžest vašeho chrupu nezbytné. Jistě víte, že pro zuby je nebezpečný právě zubní plak. Ten se usazuje nejen v dolní části zubů, ale samozřejmě taky v mezizubních prostorách. Dentisté svým průzkumem dokonce ukázali, že přes devadesát procent problémů v ústech má na svědomí právě nedostatečně vyčištěný plak. Pokud jej nebudete pravidelně odstraňovat, můžete si zadělat na problémy nejen v podobě zubního kazu, ale taky může vzniknout zánět, který může mít na svědomí až vypadáván chrupu, respektive paradentózu.  Jak mezizubní kartáček vlastně vypadá? Nezbytné části má vlastně dvě. Jednou z nich je jádro v podobě drátku stočeného do spirály, na kterém jsou uchycena vlákna. Tato část pak drží na rukojeti různé délky. Mezizubní kartáčky obvykle obsahují drobnou rukojeť se speciální prohlubní pro dobré uchycení palce a ukazováčku, ale seženete taky mezizubní pomůcky na dlouhé rukojeti, jakou má klasický zubní kartáček.  Nejvíce důležitý je samozřejmě vhodný výběr zubního kartáčku. Moc tenká pomůcka nemusí dostatečně váš chrup vyčistit. Silné a pevné štětiny, které sotva zarážíte mezi zuby vašemu chrupu zase mohou pěkně uškodit. Nikdy byste kartáček do mezizubních prostor neměla tlačit násilím. Je téměř jisté, že k dokonalému vyčištění všech mezer mezi zuby budete potřebovat kartáčky více rozměrů, neboť všechny skuliny mezi zuby přirozeně nejsou stejné. Pomoci s výběrem správného zubního kartáčku by vám měli odborníci na dentální hygieně nebo vás zubař, ke kterému jistě pravidelně chodíte na preventivní prohlídku.  Vyzkoušejte mezizubní kartáčky TePe. 
Zobrazit článek >
 
Rozhovor se spisovatelkou a novinářkou Petrou Pospěchovou – nejen o outdoorovém vaření
Dnes přijala pozvání k rozhovoru paní Petra Pospěchová, jejíž tvorba je nabízena na e-shopu Eiffel Optic v podobě knih Outdoorová kuchařka a Regionální kuchařka- Všechny chutě Čech, Moravy a Slezska Dobrý den, paní Petro. Vím o Vás, že jste se narodila v Olomouci a první vzpomínky máte z Vizovic, jsou jistě úzce spjaty s Vaší rodinou. Tam jste prvně oddělila žloutek od bílku a byla to právě babička, která Vás uvedla do tajů vaření? Máte pro nás nějakou úsměvnou příhodu z Vašich úplných kulinářských začátků? To by si asi vzpomněly obě babičky, které na mě u válu nebo u kastrolů dohlížely, ale bohužel už se jich nemůžu zeptat. Babičky byly ty, co mě učily vařit i péct, později v pubertě jsem vaření brala i trochu jako vzdor, protože naši mámu to tehdy v kuchyni moc nebavilo. Babička Vizovická, Marie, byla taková ta echtovní venkovská kuchařka, chvíli vařila i v hospodě a taky v závodce místního družstva papučářů. Lidi, co tam pracovali, na její jídlo dodneška vzpomínají, když se potkáme. Druhá babička, hanácká, byla spíš kuchařka městská, taková ta vzdělaná dáma, co uměla pět jazyků a mezitím jen tak levou zadní pekla skvělé koláče a božsky vařila. Vystudovala jste sociologii, ale začala jste psát. Co bylo impulsem k tomu, že se z Vás stala spisovatelka/novinářka? Psala jste do Lidových novin, MF, vydala národopisnou Regionální kuchařku, Outdoorovou kuchařku, na co jsem ve Vaší tvorbě neupozornila, či dokonce pozapomněla? Novinařina byla jasná volba od konce roku 1989, kdy se mně coby jedenáctileté dostal do ruky revoluční studentský časopis Přetlak. Hleděla jsem okouzleně na ty namnožené a svázané stránky, kde se na rovinu a chytře psalo o všem, co se zrovna dělo a bylo mi jasné, že až budu velká tak… Na gymplu už jsem si psala sešity zalomené do trojsloupce, což dovádělo k šílenství část učitelů, kteří chtěli mít spořádaně nalajnované zápisky. No a hned po maturitě, když mě napoprvé nevzali na vysokou, jsem se šla přihlásit do místních novin o místo. Vzali mě do kulturní rubriky a já jsem neohroženě sypala recenze na takové velikány jako Marian Varga, což bych si dneska už netroufla. Pak si pamatuji nějaké články o nacistech, což bylo v devadesátých letech dost aktuální téma – třeba když kamenem vystřelili oko cestující ve vlaku z Olomouce na Ostravu. Nebo zabili afrického studenta. O muzice jsem pak psala ještě v Brně, během studií na vysoké. Když jsem končila sociologii, dostala jsem možnost dělat ve svých prvních pražských novinách. S jistotou, kterou mají jenom štěňata, kterým jsem tehdy z novinářského pohledu byla, jsem odjela do velkého světa a učila se za pochodu. Skvělé pak bylo jak první angažmá v Týdnu, tak později v domácí rubrice Hospodářek, kde tehdy šéfoval Jindra Šídlo. No a odtamtud už mě draftovali na místo food writera na plný úvazek pro všechny přílohy Hospodářek. Outdoorová kuchařka ? Přeložíte nám tento název? Znamená to něco v tom smyslu – najdi zde recept, který spojíš, se zážitkovým programem – uvař si v terénu? V téhle knížce objevíte recepty na vandry, treky i jednoduché výlety s dětmi. Svoje si v ní najde ten, kdo chce děcka trochu zabavit na jednodenním výšlapu i drsný horolezec, který se chystá zdolat sedmitisícovku v Karakoramu prvovýstupem. Každý, kdo rád vyráží do přírody a chce mít lehký batoh s výživnými a rychle uvařitelnými ingrediencemi, tam má dost receptů, které ho můžou inspirovat a vést k chutnému jídlu v polních podmínkách.     Co se ve Vašich knihách můžeme dočíst zajímavého, co jinde nenajdeme? Regionální kuchařka je unikátní v tom, že je kombinací etnografického spisu zaměřeného na všechny staré národopisné regiony Čech, Moravy a Slezska a výběru receptů z daných krajů. Těch nejtypičtějších posbíraných od babiček a taky ze starých národopisných knížek a od etnografů. V jednom kusu tohle jinde nenajdete. Outdoorová kuchařka je v našich končinách nezvyklým žánrem, něco podobného jsem objevila jen ve Spojených státech, ale tam vaří mnohem méně úsporně, pokud jde o čas, váhu surovin – čeští trekeři by nad jejich stylem ohrnuli nos. Na Outdoorovou kuchařku od nich mám zatím reakce veskrze pozitivní, asi nejvíc mě potěšil jeden starý tramp ze Slovenska, profesí kuchař, který mi napsal dlouhý dopis, že se bál, jaká snůška vygooglovaných blbin to bude, ale že smeká klobouk a Outdoorovka ho dostala. Kluci z našeho lezeckého oddílu mi ji pochválili s tím, že neví, zda podle ní budou vařit pod skalami, ale takovéhle věci by mohly minimálně obohatit jejich domácí jídelníček, byť zatím vařili nejvýš čaj. Napadlo Vás někdy, že by z Vás byla skutečně výjimečná kuchařka a pořídila jste si vlastní restauraci? Vařím a peču ráda a hodně, ale už jsme prošla tolika kuchyněmi svých kamarádů a viděla tolik únavy, zklamání a taky pár krachů, že do téhle branže budu vždycky fušovat spíš z dálky. Baví mě vařit pro blízké, péct quiche (francouzský slaný koláč pozn. redaktora)  pro přátele, udělat třípatrový dort k celorodinným narozeninám, ale na to, abych stála celé dny od rána do večera u sporáku, na to mám moc neklidnou povahu. Četla jsem o Vás, že když zrovna nejste v redakci, či v kuchyni, tak je Vaše záliba lezení po horách. Berete si s sebou svačinu nebo Vás láká udělat si ohýnek jako za dětských let a odpočinek spojit se zážitkem něco vlastního si upéci či uvařit na rozpálených kamenech? Valašský hruškový frgál by se pekl asi složitě , ale co třeba valašskou kyselicu? Ale bez zelí by to asi také nebylo ono, že? Co Vám v přírodě chutná nejvíce? Jsou to právě bramborové placky jako za dětských let, kdy se Vám spojují s vůni, rodiči a dětstvím? Když jsme venku, bereme buď plynové vařiče nebo chystáme jídlo klasicky po vandrácku: na ohni. Teď jsme byli s klukama v Rumunsku a na Ukrajině a myslím, že některá jídla, co se během těch dní otočila v ešusu, by si spousta lidí dala i doma. Pohanka se špekem a opečenými praváky, kuskus se sušenými rajčaty a pestem, polenta s pečenými klobouky bedel… Kombinuji vždycky to, co zrovna roste v přírodě se skladnými a lehkými ingrediencemi sbalenými doma. Prozradíte našim čtenářům, zda chystáte nějaké další překvapení v podobě nového knihy? Mám pár nápadů, ale jsem trochu pověrčivá: nechte se překvapit, zahálení mi nikdy dlouho nevydrží. Děkuji pěkně za rozhovor a přeji mnoho krásných lezeckých výletů, dobrých nápadů a šťastných zážitků. Na závěr ještě 4 recepty z Outdoorové kuchařky.     Petra se narodila v roce 1978 v Olomouci, první vzpomínky má ale z Vizovic, odkud pochází část její rodiny a kde ji babička odmala nechala míchat tvaroh se žloutkem a vykrajovat cukroví. Vystudovala sociologii v Brně, od osmnácti let pracuje v novinách. O gastronomii začala psát v Týdnu, psala pro Hospodářské noviny a v současnosti píše pro MF Dnes, Reportér a Lidové noviny. Zbožňuje poctivou domácí kuchyni, zejména tu valašskou. Když zrovna není u počítače ani v kuchyni, chodí a leze po horách. Outdoorovou kuchařku můžete zakoupit v eshopu Eiffel Optic – zde Fotografie k článku: nakladatelství Smart Press. Autor: Milena Drtinová
Zobrazit článek >
 
Upečte si muffiny III
Muffinů není nikdy dost! Pojďme se ještě seznámit s méně tradičními sladkostmi, které stojí za to ochutnat! Perníkové muffiny  Budete potřebovat: Hladkou mouku (150 g) Polohrubou mouku (150 g) Vejce (2 ks) Třtinový cukr (90 g) Máslo (250 g) Olej (90 ml) Jedou sodu (1 lžíci) Zázvor mletý (2 lžičky) Skořici mletou (1/2 lžičky) Hřebíček mletý (1/3 lžičky) Pepř mletý (1/4 lžičky) Nové koření (špetka) Sůl (špetka) Postup: V jedné nádobě vyšlehejte vejce, přidejte cukr a máslo a potom znovu vyšlehejte směs i s ostatnímu surovinami. V druhé míse smíchejte ostatní ingredience a potom do nich přimíchejte vyšlehané suroviny. Pokud máte problém s tím, že směs není hladká, tak jí též našlehejte. Předehřejte si troubu na 190°C a naplňte košíčky. Pečte asi 20 minut. Mrkvové muffiny zdobené polevou Budete potřebovat: Na těsto: Hladkou mouku (150 g) Cukr krupice (100 g) Olej (220 ml) Vejce (2 ks) Mrkev (200 g) Skořici mletou (1 lžička) Kypřící prášek (1 lžička) Na polevu: Máslo (60 g) Cukr moučka (190 g) Vanilkový cukr (1/4 sáčku) Vanilkové aroma (1/2 lžičky) Smetanový sýr (60 g) Postup: Vyšlehejte v nádobě vejce, smíchejte ho s měkkým máslem a cukrem a poté přidejte ostatní suroviny na těsto. Předehřejte troubu na 180°C a pečte asi 25 minut, dokud muffiny nedostanou zlatavou barvu. V době, kdy se budou zákusky v troubě péct, si připravte polevu. Utřete smetanový sýr s máslem a vanilkovým práškem. Potom přidejte cukr a řádně promíchejte. Poleva by měla být hladká a nadýchaná. Muffiny vyndejte z trouby a nechte je vychladnout. Poté je potřete polevou a můžete podávat.  Další muffinové dobroty můžete objevovat v knize Snadné muffiny, kterou najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Co ženy rády, ale muži neradi? I
Umělé nehty Pokud nosíte gelové nehty, snažte si je vždycky nechat upravit tak, aby vypadaly přirozeně. Klidně delší, ale decentní. Špičaté nehty, které připomínají drápy se nikomu nezalíbí.   Parfém je cítit na kilometry daleko Muži samozřejmě milují dámské parfémy. Zvládli by svou milou poznat podle vůně, ale rozhodně v tomto ohledu platí, že čeho je moc, toho je příliš. Nelijte na sebe tuny parfému, stačí dvakrát zmáčknout rozstřikovač. Pamatujte si, že i když ze sebe parfém třeba vy sama necítíte, neboť jste si na něj zvykla, vaše okolí ho vnímá dost. Oversize oblečení Když si vezmete upnuté kalhoty a k tomu oversize svetřík, je to v pořádku. Nesmíte to však přehánět. Co si budeme povídat, pánové rádi pozorují dámské křivky. Třeba takové pončo. Není přes něj nic vidět, tak jak byste se jim mohla zalíbit? Kritika ostatních žen Tak tohle určitě nedělejte! Jedna žena, nedokáže pochválit jinou, neboť ji bere jako svou hrozbu. To sice nevadí, ale rozhodně by se navzájem neměly pomlouvat. Nerozebírejte s muži kritiku jiných žen, to si nechte na posezení s kamarádkami. Muži respektují druhé pohlaví, ať se chová a vypadá jakkoliv. Sexuální plán Muži mají za to, že slova plán a sex prostě nejdou dohromady. Rozhodně mu při sdělování vašich akcí nediktujte taky dobu, kterou máte vyhrazenou na sex. To by se mu nemuselo líbit. Zjistěte, jak to vidí muži. Co takhle osvěžit si den publikací O ženách, mužích a skřítcích v hlavě? Jedná se o mírně psychologický příběh, který vás bude bavit. A možná se z něj i něco přiučíte.  
Zobrazit článek >
 
Harry Potter tak, jak ho neznáte
Fantasy dobrodružství o malém kouzelnickém chlapci Harrym Potterovi a jeho přátelích se stal jedním z nejznámějších příběhů všech dob. Přečtěte si některá tajemství a různé zajímavosti, které byly ve filmu nebo knize tak nějak skryty.   Že J. K. Rowling promítá svůj život do příběhu a povahy postav patří skutečným osobám, které znala, vám asi není takovou novinkou. Víte, se kterou postavou se ztotožňuje sama spisovatelka? Svou povahu a duši částečně vložila do Hermiony. Navíc miluje vydry, a proto je vydra jejím patronem. Svoje narozeniny slaví však ve stejný den jako Harry Potter, 31. července. V tento den je opravdu má i Daniel Radcliffe. Fred a George slaví narozeniny na Apríla. A nyní něco z filmů a knih. Největší věkový rozdíl mezi postavou ve filmu a tou reálnou ztvárňuje Shirley Henderson v roli jedenáctileté Uršuly. Ve skutečnosti jí v té době bylo 37 let. Daniel Radcliffe nejí slaninu. Na záběr, kdy snídají s Ronem ve Velké síni, musel mít za sebe náhradního herce, který tuto křupavou dobrotu pojídal za něj. Když Harry jede s Arturem Weaslym navšívit ministerstvo, tak na telefonu napíše číslo 62442. Když si dáme dohromady písmenka pod čísly, dostaneme slovo MAGIC. Siriusovo tetování je stejné jako tetování mužů ruských gangů. Tento znak si členové gangu nechávají vytetovat po chvíli, kdy jsou chyceni policií a musí do vězení. Mimo filmový štáb byl u natáčení prvních dvou dílů ságy přítomen i zubař. Hrálo zde tisíce malých dětí a doktor musel řešit nekonečně padajících mléčných zubů každý den. Maskéři nakreslili Harryho jizvu skoro šestisíckrát. Počet však obsahuje i kresbu na čele kaskadéů a dublérů. Harry rozbil při natáčení 160 kusů brýlí. Brumbálovo křeslo je imitace trůnu, který najdete ve Westminsterském opatství. Slovo Brumbál, v originále Dumbledore, pochází ze staré angličtiny od slova Bumblebee, což je v překladu velká chlupatá včela. V roli Lorda Voldemorta se vystřídalo šest herců. Za oficiální tvář se povauje Ralph Fiennes. Většina lidí si myslí, že ho hrál jen on. Robbie Coltrane alias Rubeus Hagrid byl úplně první oficiální herec ve filmu. Při letním natáčení, kdy bylo venko přes třicet stupňů Celsia, musel mít na sobě pod kostýmem speciální chladicí oblečení, aby se jeho organismus nepřehřál. Daniel Radcliffe strávil při natáčení třetího dílu pod vodou čtyřicet hodin. Prodělal kvůli tomu velké ušní infekce. Mozkomorové se nerozmnožují tak jako lidé, ale rostou ze země například jako houby. Tento fakt objasnila Rowlingová až po dopsání poslední knihy. Napadlo vás, co znázorňují čtyři bradavické koleje? Zastupují čtyři živly. Nebelvír oheň, Havraspár vzduch, Mrzimor zemi a Zmijozel vodu. Křivonožku nehraje jen tak ledajaká kočka, nýbrž kočkovitá šelma nazývaná maguár. Nyní něco úsměvného. Došlo vám, že Fred a George házeli v prvním díle sněhové koule přímo do obličeje Voldemorta? Sníh totiž dopadal na temeno hlavy profesora Quirrella. Alchymista Nicolas Flamel skutěšně žil v Paříži. Se svou ženou prováděli různé čarovné pokusy. Je po nich pojmenováno několik francouzských ulic. Rukopisy prvího díu byly odmítnuty dvanácti nakladatelstvími. Editor jako poslední pokus zkusil zaujmout malé nakladatelsví Bloomsbury. To mu vyšlo. Všichni autoři Poberova plánku jsou na konci ságy mrtví. Jednalo se o Remuse Lupina (Náměsíčníka), Petera Pettigrewa (Červíčka), Siriuse Blacka (Tichošlápka) a Jamese Pottera (Dvanácteráka). A na závěr jedna informace, která se netýká filmu ani knihy. Když na telefonu vytočíte linku 1(781) 452-4077, tak budete přepojeni do Bradavic. Můžete se na ni pak dozvědět více informací o kouzelnické škole. Tato sága byla přeložena do 69 jazyků. Nyní už hlavní éra Harryho Pottera pominula, avšak stále si obrovské množství dětí přeje, aby jim domů přišel dopis z Bradavic. Ty starší si zase rádi objasňují nevysvětlené scény z filmu a nebo pátrají po méně známých postavách z knihy. Nyní jste se dozvěděli perličky, které se týkaly převážně herců a postav. Přečtěte si v knize s názvem Magická místa z filmu také něco o prostředí, kde se celý příběh odehrává. Některé informace vás budou přímo šokovat! Knihu Harry Potter Magická místa z filmu najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Burek
V brněnských ulicích jsem, už jako malé dítko, často vídala, za výlohou rychlých občerstvení, která provozovali Řekové, něco jako štrůdl smotaný do oválného šneka. Nikdy jsem toto jídlo, jako malé dítě, neochutnala a téměř do svých 26 let jsem neznala jeho chuť. Dnes musím uznat, že jsem o hodně přišla. Burek je vynikají mňamka z řady rychlého občerstvení. A když se nyní dostanu do Brna, tak se jde s rodinkou na burek. Po nějaké době jsem se rozhodla zapátrat po receptu, především po receptu na těsto, jelikož se nejedná o klasické listové těsto, jaké známe tady v ČR.  Když už se mi podařilo najít odpovídající recept, dala jsem se do díla a nyní se o něj s vámi podělím. Burek patří mezi typické balkánské jídlo. Obyčejně bývá plněný masem, tvarohem, nebo špenátem. Ingredience na těsto: 350 g hladké mouky 1 vejce 3 g soli 50 ml oleje cca 150 ml vody Postup:  Do mísi vsypeme mouku, sůl a přidáme vejce a polovinu dávky oleje. Vše ručně promícháváme cca 2 - 3 minuty. Přidáme část vody a tvoříme vláčné těsto. Buď vodu přidáváte, nebo trošku mouky. Nakonec přidáme zbytek oleje a dotvoříme v hladké těsto. Z těsta poté vytvoříme 6 stejně velkých bochánků a ještě je potřeme olejem. Zakryjeme bochánky igelitovou folií a vložíme nejm. na 1 hodinu do lednice. Ingredience na masovou náplň: 500 g mletého vepřového masa 100 ml teplé vody 60 g na kostička nakrájené cibule dle chuti množtví nastrouhaného česneku - II - sůl - II - pepř  Postup: Všechny ingredience řádně promícháme. Postup na práci s těstem: Odpočinuté bochánky vyndáme z lednice. Na stůl používám vyřazené bílé bavlněné prostěradlo, neboť bude zapotřebí těsto vytahovat, aby se nelepilo na stůl. Prostěradlo lehce pomoučíme a jeden bochánek si lehce předválíme. A nyní začneme těsto vytahovat. Je to docela pracné a musí se dávat pozor, aby se neudělala díra. Ale po několikateré výrobě této pochoutky už to budete mít v ruce. Těsto vytahujeme co do nejtenší síly těsta. Na těsto pak "nadrobíme" kousky masové směsi. Ještě pokapeme olejem. Nyní za pomocí látkové podložky (prostěradla) srolujeme jednu polovinu těsta se směsí do středu a z protější strany provedeme to stejné. Vznikne nám dlouhý "had", kterého stočíme do oválného šneka (ad. úvodní obrázek). Takto vytvořené hado-šneky ještě potřeme olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C cca 14 minut. Po upečení burek pomašlujeme směsí vody a rozpuštěného másla a ještě na 1 minutu vložíme do trouby.   Jak už jsem uvedla v úvodu, burek lze plnit i tvarohem či špenátem. Já někdy smíchám tyto dvě ingerdience dohromady a je to výborné. Přeji i vám "Dobrou chuť!"    
Zobrazit článek >
 
BIO Arganový olej nejen proti vráskám
Arganový olej se získává lisováním plodů marockého stromu argánie trnité. Tento olej se využívá při výrobě kosmetiky, ale také v gastronomii a při léčbě různých onemocnění. Pro mnoho lidí, především pro ženy, se tento olej stal jedním z nejoblíbenějších produktů, neboť v sobě spojuje mnoho účinků najednou. V oblasti kosmetiky je to především přirozená hloubková hydratace a výživa pro pokožku a vlasy, či odstraňování vrásek.   Proč používat BIO Arganový olej: Silný antioxidační (anti-aging) efekt - vysoký obsah vitamínu E a skvalenu pro optimální regeneraci Vaší pokožky Hloubková hydratace a výživa - sametově hebká pleť ihned po aplikaci Vyhlazování vrásek – ta pravá přírodní kosmetika na vrásky a stárnoucí pleť Snižování tvorby kožního mazu - znatelně nižší tvorba kožního mazu již po 14 dnech užívání Léčebné účinky - vhodné na ekzémy, akné, lupénka, sluncem namáhanou pokožku, podráždění a kožní záněty Tento olej je nejuniverzálnější přípravek, která pomáhá v boji proti stárnoucí pleti. Arganový olej obsahuje velmi vysoké procento vitamínu E - například až dvojnásobně tolik, co olej olivový. E vitamín je silný přírodní antioxidan. Dále stimuluje v pokožce tvorbu kolagenu a elastinu, čímž brání tvorbě vrásek a dopomáhá vyhlazovat i ty již existující. Aplikuje se na celou pokožku, tedy i na oblast kolem očí a rtů. Arganový olej, kterému se také říká elixír mládí, je tedy skutečnou prevencí proti stárnutí.
Zobrazit článek >
 
Z minulosti k současnosti aneb jaké módní trendy se neustále opakují? II
Midi sukně - sukně ke kolenům a lehce pod ně Jistě jste si již všimla, že ve vašem oblíbeném obchodu najdete sukně ani krátké, ani dlouhé, takové přesně doprostřed nohou. Ano, trend polodlouhých sukní je zpět. Midi sukně se nosily již ve třicátých letech minulého století. Na rozdíl od současnosti, nosily se jak v pase, tak i v boku. My je nosíme hlavně v pase, respektive na co nejužším místě na těle, aby tato sukně dala správný tvar naší postavě. Nevýhodou těchto sukní je to, že nesluší každému. Hodí se spíše na štíhlé postavy. Žena, která je nosí by měla být vysoká, jiné dáme sukně opticky uškodí. Kvůli polo délce totiž ještě zkracuje postavu. Špičaté boty Čím dál více vídáte boty s úzkou a protáhlou špičkou? Takovýto trend byl aktuální hlavně v osmdesátých letech, později také na přelomu století. Nyní je zase zpět. Ještě před nedávnem byly lodičky se špičkou považovány za módní faul, v současnosti jsou jedním z největších trendů. Trenčkot Kabátové trenčkoty byly hitem hlavně v padesátých letech minulého století, pyšnily se jimi dámy hlavně po první světové válce. Přinesly do módy tehdy velký zvrat. Pak z nich sešlo a vrátily se až v prvním desetiletí současného letopočtu. Jsou barevně stejné, inspirují se minulostí. Vyberte si nové kousky v našem e-shopu. Nabídku si můžete prohlédnout zde. 
Zobrazit článek >
 
Diabetes - péče II. část
Cukrovka, jak už jsme si uvedli v I. části, je nebolestivá nemoc, jejíž následky jsou nejvíce patrné na dolních končetinách. Pacienti se potýkají s pocitem chladu, s pálením v končetinách a to především v nočních hodinách. Cukrovka má za následek i špatnou hojivost ran. Všechny tyto změny vedou k tzv. syndromu diabetické nohy. Z čehož se následně může vyvynout i tak závažný problém, kdy je nutné jej řešit amputací části nebo celé končetiny. Co je důležité dodržovat: důsledné dodržování diety hlídat si pravidelný pitný režim = nejlépe neslazený bylinný čaj pro diabetiky redukce hmotnosti dodržovat správnou životosprávu zvýšit pohybovou aktivitu nepít alkohol nekouřit denní kontrola dolních končetin pravidelně informovat lékaře o veškerých změnách na nohou i na jejich kůži (odřeniny, otlaky, plísně, puchýře, zbarvení kůže a nehtů, zranění, aj.) informovat lékaře o nových zdravotních komplikacích (dušnost, bolest hlavy, bolest na hrudi, nepravidelný kašel, apod.) 1-2 x denně provádět koupel nohou ve vlažné vodě a následně ošetřit krémem, aby nedocházelo k popraskání kůže. Avšak důkladně vysušte kůži mezi prsty a vyhněte se aplikaci krému na tyto části nohou. používat vhodnou obuv, která netlačí nechodit naboso a používat bavlněné ponožky, které nejsou těsné a neshrnují se prohlédnout obuv před obutím, aby do bot nezapadnul nepř. kamínek, který by mohl způsobit zranění 1 x ročně podstoupit kontrolu nohou u diabetologa či podiatra pravidelná pedikúra  
Zobrazit článek >
 
Regenerace pro dlouhé vlasy
Vlasům nesvědčí ani zima, ani léto. V zimě strádají chladem, pokrývkami hlavy, přechody ze zimy do tepla. Mají pak sklony se mastit a „elektrizovat“. V létě je to ještě horší, protože kromě horkého a suchého vzduchu vlasy namáhají také prudké sluneční paprský a pot a slaná mořská voda. Dlouhé vlasy ničí také soustavné spínání a svazovaní do ohonu. Všechny tyto vlivy vlasy nemírně namáhají a vysušují.  Nenásleduje-li po také zátěži adekvátní regenerace, může dojít i k závažnějšímu poškození. Nejrychlejším a nejčastěji doporučovaným způsobem regenerace již poškozených vlasů je razantní zkrácení – ostříhání. Nepatří ale k nejoblíbenějším, protože zejména mladé ženy považují dlouhé vlasy za svou přednost a jsou rády za každý narostlý centimetr. Pomoc, i když ne tak razantní, existuje. L´Oréal Paris vyvinul pečující řadu, která cílí speciálně na dlouhé poškozené vlasy. Pečující řada Elseve Dream Long se zaměřuje na jejich konečky a odvrací nutnost je stříhat. Vyživuje, regeneruje, zaceluje a posiluje vlasová vlákna a podporuje jejich zdravý růst. Po použití obnovujícího šamponu Elseve Dream Long jsou dlouhé vlasy krásně lesklé a hebké. Trápí-li vás poškozené vlasy, navštivte sekci Kosmetika v našem e shopu. Šampon Elseve Dream Long určitě stojí za vyzkoušení. Řada dále zahrnuje kondicionér a masku na vlasy.
Zobrazit článek >
 
Dárková sada čajů Wellness
Podzim je časem mlh, dešťů a plískanic. A také častých lehkých onemocnění jako je nastuzení, rýma, kašel, ale i těžších jako jsou všemožné virózy, chřipky, angíny, zápaly plic a dalších podobných. Podzimní čas je proto dobou, kdy vyhledáváme teplá místa u topení a nápojů, které nás zahřejí. Spolehlivě nás může ohřát teplý nápoj, ať už alkoholický – grog, svařené víno, punč, nebo nealkoholický. Hřejivé nápoje bez alkoholu chutnají takřka všem. Zřejmě nejoblíbenější jsou všemožné čaje zelené a černé, tělu přínosné jsou také bílé a bylinkové, dětem více chutnají ty ovocné, protože jsou nasládlé a jdou ještě vylepšit i čerstvým ovocem. Preferujete-li čaje nejvyšší kvality, můžeme vám nabídnout set Wellness English Tea Shop. Soubor čajů v BIO kvalitě je určen k povzbuzení duše i těla. Obsahuje 6 jich druhů: Pro povzbuzení: bio bílý čaj s moringou, bio šípek, bio skořice a bio ženšen. Pro detox: bio máta peprná, bio máta kadeřavá, bio pískavice, bio semínka fenyklu a bio bezinka. Pro snížení váhy: bio zelený čaj s bio skořicí, bio ženšen, bio zázvor a bio acai ovoce. Pro lepší spánek: bio heřmánek s bio poupaty levandule, bio listy chmele, bio kozlík lékařský. Pro zklidnění: bio heřmánek, bio máta kadeřavá, bio zázvor, bio bazalka, bio amalaki, bio vanilka, bio majoránka, bio chebule srdčitá. Pro dobrou náladu: bylinkový čaj s bio citrónovou trávou a bio jablkem, bio pomerančovou kůrou a bio kořením. Set čajů Wellness English Tea Shop je zabalen v dekorativní kulaté plechovce zakoupíte v sekci Zdraví.    
Zobrazit článek >
 
ActiMaris vás překvapí
ActiMaris Wundgel je 20 gramová tubička s gelem, který může pouze překvapit. Čirý gel je čistě přírodní produkt bez jakýkoli konzervantů a emulgátorů, vykazující velmi dobrou snášenlivost, protože je vyroben z ionizované zásadité vody, mořské soli obohacené o dalších 80 minerálů a energetický kyslík. Je určen k urychlení hojení ran i zánětů kůže a sliznic i té nejcitlivější a podrážděné kůže. Šetrně a bezbolestně dezinfikuje, čímž zastavuje případný zánět. Snižuje otoky a hydratuje okolí postižení. Zklidňuje a podporuje růst nových tkání. Právě pro všechny tyto účinky se hodí i obtížně se hojící bércové a diabetické vředy, puchýře, odřeniny, poranění a rány v ústech, v nose či na genitáliích a štípance. Ocení ho proto lidé, které trápí proleženiny, vředy, opary, akné a afty. Dobře se uplatní při hlubokých pooperačních ranách, které vyplňuje, tím výrazně urychluje jejich hojení uvnitř rány. Ošetří i plísňové infekce, opruzeniny, a lehčí spáleniny. A co je důležité – změkčuje již vzniklé jizvy. Zrekapitulujeme-li, tuba se jménem ActiMaris Wundgel je vlastně malou lékárnou do kapsy bez jakýchkoli vedlejších účinků. Dobrou službu prokáže dospělým i malým dětem. Nanáší se v silnější vrstvě na postižené místo nejméně 2x denně. Hlubší rány je po aplikaci vhodné zakrýt. Před použitím pečlivě prostudujte příbalový leták. Poradí, jak při konkrétních problémech postupovat. Gel ActiMaris najdete mezi Lékarenským sortimentem v sekci Zdraví našeho e shopu.    
Zobrazit článek >
 
Letní parfémy: Jaká vůně osvěží léto vám? II
Versace: Versense Ta energie z ní přímo srší! Už pohled na designový flakon, ve kterém se skrývá jemně zelený elixír, vám napoví, že se bude zřejmě jednat o svěží vůničku. Versense ze sebe vyzařuje energii probouzející se přírody. Již při prvním přivonění ucítíte příjemnou vůni rozkvetlé květinové zahrady. Jasnou linku si v této vůni drží jasmín, ten je však doprovázen citrusovými plody, jejichž esence se linou po celou dobu působení vůně. Tato kombinace vás příjemně ochladí i v tom největším horku. O dokonalou vyváženost se stará santalové dřevo. To dodává této vůničce ten správný šmrnc a jednolitost. Výhodou této toaletní vody je delší trvanlivost. Mnohé taky potěší, že vůně se oproti jiným parfémům během nošení vůbec nemění. Základ: pižmo, santalové dřevo, olivovník, cedr Srdce: Jasmín, kardamon, lír Hlava: mandarinka, opuncie, bergamot Lacoste: Pour Femme Nemůžeme vás připravit ještě o jednu vůni od Lacoste. Vášní této značky je hlavně sport, a tak se nemůžeme divit, že i její parfémy se drží v lehkém sportovním duchu. Vůně je výraznější a povzbuzující. Najdete v ní tak akorát kapek svěžesti. Stanete-li se nositelkou této vůně, bude z vás po celou dobu jejího nošení sršet energie. Základ: labdanum, cedrové dřevo, samet, santalové dřevo, kadidlo Srdce: fialka, otočník, jasmín, ibišek, růže Hlava: pepř, frézie, jablko
Zobrazit článek >