EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Tajemství zázračných semínek
Přečtěte si, proč je důležité konzumovat některé druhy semínek. Mohou vám v lecčem pomoci. Sezamová semínka Sezam indický je rostlina původem tropické oblasti. Dnes se pěstuje po celém světě. Jeho semínka obsahují řadu vitamínů, převážně vitaminy skupiny B a beta karoten. Pomáhají při zácpě. Díky vysokému obsahu železa jsou vhodným doplňkem stravy pro lidi trpící anémií. Dýňová semínka Semínka z dýně je vhodné užívat při zánětech močového měchýře. Pomáhají taky při zánětech trávícího traktu. Snižují krevní tlak i cholesterol. Jsou bohatá na vitaminy E, A a D. Obsahují taky velké množství Omega 3 mastných kyselin. Slunečnicová semínka Slunečnicová semínka jsou velmi bohatá na vitamin E a B1, hořčík a železo. Působí jako prevence srdečních chorob. Dejte si pozor při jejich pražení. Pražená semínka jsou možná chutnější, ale po tepelné úpravě v nich zbyde pouze 8% výživných látek z celkového původního množství. Konopná semínka Díky kompletnímu spektru esenciálních aminokyselin obsahují konopná semínka ty nejkvalitnější bílkoviny rostlinného původu. Tato semínka pochází z technického kopí. Jsou prodejná v obchodech s biopotravinami. Přispívají k mozkovému vývoji a lepšímu metabolismu. Chia semínka Semena šalvěje hispánské jsou zdrojem snad každé dobré látky, která pomůže k naší obranyschopnosti a taky tělesné výkonosti. Lněná semínka Tato semena můžete znát zlatá nebo hnědá. Působí pro dobrou činnost střev, pomáhají proti zácpě nebo při žaludečních vředech. Výborný je i lněný olej. Díky jeho šetrné výrobě neztrácí tento produkt téměř žádné výživné látky. Semena lnu najdete zde. Další potraviny prospěšné zdraví najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Panthenol šampon na narušené vlasy
Panthenol - respektive kyselina pantothenová, je nezbytný pro udržení zdravé pokožky, krásných vlasů a nehtů. Jeho nedostatek v organismu se významně projeví na kůži – snížením pružnosti, rychlejším stárnutím kůže, svraskáváním a rozvojem vrásek, a na vlasech – zhoršením jejich kvality, ztrátou lesku a větší lámavostí. I proto se využívá v dermatologii a v kosmetických přípravcích. Důležitá je rovněž koncentrace - prokazatelně účinné jsou přípravky s obsahem panthenolu od 1 % výše. Popis Panthenol šampon šetrně myje a regeneruje vlasy poškozené působením okolního prostředí, slunce, vody a vlasy se sklonem k vypadávání, lámání, třepivosti apod. Vzhledem ke svému jedinečnému složení je doporučen pro denní komfortní péči o vaše vlasy. Kdy Panthenol - šampon na barvené a narušené vlasy pomáhá: ošetřuje vlasy po ondulaci a fénování, pečuje o vlasy po trvalé a barvení, předchází lámání a třepení vlasů.  Jak používat Šampon vmasírujte do vlhkých vlasů a vlasové pokožky až do napěnění, nechte chvíli působit. Poté vlasy důkladně opláchněte. Balení 250 ml Upozornění Určeno pouze k zevnímu použití. Další sdělení V naší nabídce naleznete také další přípravky s panthenolem a další produkty na vlasy. Přídatné látky Aqua, Sodium laureth sulfate, Cocamidopropyl betaine, Disodium laureth sulfosuccinate, PEG-9 cocoglycerides, Cocamide DEA, Glycol stearate, MIPA C12-C15 pareth sulfate, PEG-120 methyl glucose dioleate, Creatine, PEG-10 olive glycerides, Propylene glycol, Diazolidinyl urea, Methylparaben, Propylparaben, Parfum, Sodium chloride, Lactic acid, Hydroxymethylpentyhlcyclohexenecarboxaldehyde, Hexyl cinnamal, Limonene Panthenol šampon zakoupíte v eshopu zde: krasa.eiffeloptic.cz   
Zobrazit článek >
 
Mulčovací materiály do zahrady I. část
Také se domníváte, že mulč je pouze nadrcená kůra? Je sice pravdou, že kůra spadá mezi nejčastější mulčovací materiály, ale existují i jiné možnosti. Mulčovací materiály se používají především: proti plevelům k udržení kypré půdy snižuje odpařování vody minimalizuje eroze půdy tvoří estetickou stránku zahrady Organické materiály - mají jedno společné a to, že se postupně rozkládají. Doba rozkladu záleží na obsahu vody. 1.) Drcená kůra - nejvíce se používá k zakrytí prostorů mezi azalkami nebo rododendrony. - vhodná je i na vřesoviště, kde okyseluje půdu, kterou mají vřesy rádi. - lze ji použít i na nově vysázené záhony, kde jsou velké mezery mezi květinami. Zde pomáhá proti růstu plevelů. Výhody: pomaličku se rozkládá, jednoduchá manipulace. Nevýhody: okyseluje půdu, neudrží se na svazích. 2.) Štěpka - vhodná k okrasným rostlinám. - taktéž ji lze použít na vysypání cestiček. Výhody: velmi pomaličku se rozkládá, snadná dostupnost, měkká při chůzi. Nevýhody: na svazích se sesouvá => nutná fixace. 3.) Tráva - především se používá jako mulč v sadech - pod ovocné stromy, maliníky či ostružiníky. Výhody: je snadno dostupná po celou sezonu. Nevýhody: musíte udržovat vrstvu max. 5 cm, jinak travní mulč hnije, čímž ohrožuje kořeny.   S knihou Pro vaši zahradu mnoho rad a nápadů naleznete další zajímavé postupy, jak pracovat ve Vaší zahradě. Obraz vaší krásné zahrady vynahradí všechnu námahu, kterou budete muset vynaložit, aby se vaše představy splnily, a práce na zahrádce se pro vás stane velkým potěšením. Budete na zahrádce rádi odpočívat a čerpat nové síly. K tomu, aby to tak bylo, přináší tato kniha mnoho rad a nápadů.    
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města - Valletta I
Když se řekne slovo Valletta, každý se asi hned nevybaví, že jde o nějaké město a ještě k tomu hlavní. Celý názvem La Valletta leží na východním pobřeží státu Malta. Město je zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO. Není velké, obývá ho pouze necelých sedm tisíc obyvatel. Město existuje od roku 1566. Navrženo bylo architektem Francescem Lapparellim. Protože by byla škoda zastavit se při našem cestování pouze v hlavním městě, podíváme se i do jeho okolí. Série článků vás tedy zavede i do jiných oblastí ostrova. Těšte se! Knihu Malta a Gozo MERIAN live! najdete zde. S touto publikací se neztratíte.  Představa, že ještě před 12 000 lety byly maltské ostrovy (Malta, Gozo, Comino a některé další neobydlené ostrůvky) součástí pevninského mostu, spojujícího Sicílii na severu a severní pobřeží Afriky na jihu, vyžaduje určitou dávku fantazie. Dnes jsou ostrovy vzdáleny od nejbližších břehů 100, resp. 300 kilometrů. Malta je malý ostrov (316 kilometrů čtverečních) a na první pohled působí jako „protiklad ráje“: je hustě osídlená, zpustlá, nemá lesy ani jezera či řeky. Zemědělci jsou odkázáni na umělé zavlažování. Tím více překvapí, že jedním z důležitých hospodářských odvětví je pěstování květin. Horské hřebeny ani vysoké hory tu nenajdete: nejvyšší bod ostrova dosahuje 257 m n. m. Nejvýraznějšími milníky v krajině jsou pouze obrovské kupole maltských kostelů. Ze 370 000 převážně katolických Malťanů žije asi 9200 lidí v hlavním městě Vallettě, pojmenovaném po velmistrovi johanitských rytířů. Město je chráněno mohutnými hradbami a zachovalo si svůj středověký ráz, díky němuž bylo prohlášeno za světové kulturní dědictví. Ještě působivější je však vnitrozemské město Mdina, kdysi hlavní město ostrova, dnes obývané pouhými 400 obyvateli. Další jedinečnou památkou jsou megalitické chrámy, z nichž nejznámější se nachází na malém ostrově Gozo. Ve všedním životě Malty se mísí arabské i britské vlivy. Od roku 1814 až do vyhlášení nezávislosti roku 1964 patřila Malta Velké Británii, předtím ji po tři sta let spravovali maltézští rytíři. Vládě rytířského řádu pak předcházely epochy muslimská, byzantská, normanská a římská. Vzhledem k těmto skutečnostem turisty jistě nepřekvapí poněkud zdrženlivější, ale přesto přátelský a vstřícný charakter Malťanů, a ovšem uvítají skutečnost, že kromě arabsky znějící maltštiny místní ovládají celkem slušně i angličtinu. Britská nadvláda po sobě kromě jiného zanechala také silniční provoz vlevo, s nímž se leckdo vyrovnává hůře než se zdejším suchým a horkým klimatem. Nicméně mořský vítr zde i ve vrcholném létě udržuje teploty ve snesitelných výškách.
Zobrazit článek >
 
Trochu jiná láska podle Katie Marshové I
Hledáte inspiraci pro novou četbu? Přečtěte si dílo autorky Katie Marsh. Pokud se vám bude líbit kniha první, zamilujete si i ty ostatní. Anglická spisovatelka se umí lidem dostat pod kůži. A zejména ženám. Budete se smát a taky plakat. Románový debut autorky se vám zalíbí, pokud máte ráda dojáky, avšak potrpíte si taky na pořádnou dávku komedie. Děj vás zavede do zprvu poměrně nešťastného manželství Toma a Hany, která se právě chystá dát Tomovi sbohem a začít žít nový život bez něj. Její velké plány však zkazí překvapivá nehoda. Tom dostal mrtvici jen chvíli před tím, než se Hana rozhodla vztah s ním nadobro skončit. Co teď? Hana musí zrušit plány a starat se o svého manžela. Dřív pokulhávající vztah, kdy se dva lidé téměř už spolu ani nebaví, se vyvine na novou úroveň. Manželská dvojice bude pospolu téměř dvacet čtyři hodin denně. Zvládne Tom znovu ve své Haně vzbudit lásku? Jak se se situací poperou. Možná si oba uvědomí, na čem v životě záleží nejvíce.  Příběh není jen tradiční romantickou oddechovkou. Donutí vás se zamyslet nad tím, co je doopravdy důležité. Budete se smát, nejen slzy smíchu však potečou. Nebojte se, zas takové drama na vás nečeká. Autorka mnohé situace zlehčuje, což občas kniha jakožto publikace pro volný čas potřebuje. Děj románu je pomalejší, ale nudit se nebudete, žádný strach. 
Zobrazit článek >
 
MycoClean
PRODUKT: MycoClean 99 g Jedná se o vyváženou kombinaci houbových a bylinných extraktů, vytvořenou pro problémy současného člověka, která vychází z hluboké moudrosti tradiční čínské medicíny. Tato kombinace posiluje „slezinu“ a tím posiluje energii Qi celého těla, odvádí z organismu vlhkost, hlen a nadměrnou horkost, detoxikuje ho, harmonizuje psychiku, posiluje SHEN (ledviny) a FEI (plíce). Co tedy přesně oslabuje PI (slezinu): nepravidelné stravování přejídání se nedostatek kvalitní potravy jednostrannost při výběru potravin nadměrná konzumace cukru, mléčných produktů a bílé mouky přílišné přemýšlení nedostatek pohybu Dominantní součástí směsi je slzovka neboli jobovy slzy. Slzovka je výborná pro posílení sleziny a odvedení vlhkosti z organismu. Dokáže organismus pročistit od různých škodlivin a toxinů. Druhou součástí směsi je semeno lotosu ořechonosého, který rovněž spolu se slzovkou posiluje PI (slezinu) a harmonizuje vyprazdňování. Jeho důležitou funkcí je posilování SHEN (ledvin) a jejich esence. Slzovka při dlouhodobém užívání SHEN (ledviny) oslabuje. Jeho třetí funkcí je harmonizace psychiky, proto je vhodný u nespavostí, lehkých depresí, výrazné stresové zátěže... Třetí část tvoří Fo Shou, což je druh citroníku zvaný Buddhova ruka, který reguluje jaterní energii Qi, často stagnovanou z nadměrných či nevyjádřených emocí, podporuje trávení, posiluje slezinu a transformuje TAN (hlen). Poslední, ale důležitou částí směsi, je medicinální houba Maitake (trsnatec lupenitý čili Grifola frondosa). Tato houba dokáže regulovat PI/WEI/GAN (my bychom řekli inzulínovou rezistenci), a proto se používá u metabolických problémů. Často se užívá souběžně s chemo či radioterapií.. Díky těmto vlastnosten je vhodný jako doplněk každé zdravé snídaně. Z pohledu čínské medicíny:     posiluje Qi PI (sleziny) a WEI (žaludku)     harmonizuje jaterní Qi     posiluje SHEN (ledviny) a jejich esenci     odvádí vlhkost a škodliviny     transformuje TAN (hlen)     má funkci An Shen (harmonizace psychiky)   Dávkování: 1 lžička prášku na den. Odměřte prášek přiloženou lžičkou a rozmíchejte  ve 2 dcl vlahé vody (děti od 3 do 15 let půl lžičky denně). Ideální užívat půl hodiny před snídaní. Pro zesílení účinku je možné pít tento nápoj 2-3x denně (vždy rozmíchat 1 lžičku ve 2 dcl vlahé vody). Tento produkt zakoupíte v něšem e-shopu: ZDRAVÍ  
Zobrazit článek >
 
Saláty jako hlavní chod - Zdravý cizrnový salát se sušenými rajčaty a balkánem
Římský hrách alias cizrna je luštěnina k nezaplacení. Její konzumace je vhodná téměř při každé dietě. Obsahuje mnoho vitaminů, konkrétně A, B, C a E. Dále stopové prvky železo, draslík, mangan, vlákninu, hořčík, zinek nebo fosfor. Lékaři doporučují jíst cizrnu alespoň jedenkrát týdně, neboť je výborným zdrojem všeho pozitivního pro náš organismus. Cizrna se navíc řadí do nízkokalorické stravy, pomáhá urychlit pocit plnosti. Jídla tedy díky ní sníte méně. Po cizrně rozhodně neztloustnete. Jen si dejte pozor na to, že luštěniny nemusíte sníst zas tak velké množství, aby váš příjem nepřevýšil denní výdej. Hrneček vařené cizrny obsahuje kolem 270 kalorií! Cizrna sice není tučná, ale cukru má více. Budete potřebovat: Cizrnu (250 g) Cibuli (1 ks) Červenou papriku (1 ks) Kapie (100 g) Sušená rajčata (100 g) Petržel (čerstvá, 3 stonky) Římský salát (1/4) Koriandr Citronová šťáva Ocet jablečný Balsamico Cukr Olej olivový Sůl Bazalka Postup: Uvařte cizrnu dle návodu. Mezitím prokrájejte veškerou zeleninu na drobné kousky. Sušená rajčata můžete nechat v kuse nebo je překrojit jen na polovinu. Jakmile se vám uvaří cizrna, nechte ji vychladnout a následně přimíchejte do připravené zeleniny. Dochuťte dle potřeby výše zmíněnými surovinami. Pokud jste na salát použila sušená rajčata v oleji, můžete je místo olivového oleje přidat olej z rajčátek. Pochutnejte si! Publikaci Saláty s láskou plnou dalších skvělých receptů najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Mia Sheridan a její knihy II
Kyvadlo vykoupení Tato kniha vás zavede do hornického městečka, kde každý mladý člověk touží po stipendiu, které mu umožní dostat se ven  města a studovat na univerzitě. Každým rokem dostane stipendium pouze jeden člověk. Bojuje o něj hlavní hrdinka Tenleigh, která si již od mala přeje odejít z města. K ní se však přidává i Kyland, který má město svázané jen se vším špatným. Jak vyřeší tuto situaci? Poperou se o místo nebo jeden nechá druhého vyhrát. V tomto příběhu si připomenete, jak obyčejná láska může zkomplikovat dříve tak jednoduchou situaci. Archerův hlas Archerův hlas není obyčejnou romantickou knihou se zápletkou a následným rozuzlením. Vypráví o ženě Bree, který se přestěhuje do malého městečka po poměrně krušných rocích a doufá, že zde konečně nalezne klid a mír. Hned po příjezdu se však seznámí s neznámým a tajemným Archerem, který jí život obrátí naruby. Stingerův pád Ona byla dokonalý plánovač všech detailů, on žil z minuty na minutu. Jak dva naprosto rozdílní lidé dopadnou, když se jejich život spojí? Dokáží spolu žít?  Kniha vypráví příběh Grace, která vždy přesně věděla, co chce a kam se její život bude ubírat. Každého naplánovaného cíle dosáhla. Nikdy nesešla z cesty, vždy překonala nástrahy. Život měla zkrátka nalinkovaný. Jednoho dne se však objevil Carson, slavná osobnost zábavního průmyslu, který ji jaksi okouzli. Jeho život byl naprosto spontánní, nikdy nic neplánoval a neřešil budoucnost. Jak se jejich život změní, když bude pár nucen být chvíli ,,na samotce‘‘ v naprosté izolaci? Dokáží překonat rozdíl mezi sebou?   Všechny zmíněné knihy najdete zde. Zpestřete si chvíle volna záživnou četbou pro ženy jako stvořenou.
Zobrazit článek >
 
Karl Lagerfeld a jeho život
,,Pro módu je zajímavá jen minuta a budoucnost – existují, aby mohly být zničeny. Kdyby všichni dělali všechno s úctou, nikam bychom se nedostali.‘‘ Celým jménem Karl Otto Lagerfeldt je jedním z nejuznávanějších světových návrhářů druhé poloviny dvacátého století. Jeho světovou značku dodnes miluje tisíce žen. Pojďme se na jeho životní příběh podívat blíž. V druhé části se zaměříme na parfémy této značky. Umělec Lagerfeld se narodil v roce 1933 v Hamburku investičnímu bankéři Ottovi původem ze Švédska a Elizabetě z Německa. Manželskému páru se narodil deset let po svatbě. Mladý Karl se snažil prosadit již od svého mládí. Módě propadl ihned, jak toto umění objevil. Nejprve spolupracoval se spoustou světoznámých značek, navrhoval pro ně ty nejoriginálnější doplňky a postupně i oblečení. Již v této době byl alespoň mezi návrháři slavný. Mezi širokou veřejnost přišel v osmdesátých letech, kdy si založil svou vlastní značku Lagerfeld. Od začátku se nezaměřoval pouze na oblečení, ale právě taky na parfémy. Zabýval se spojením módních hitů a kouzelných parfémů. Spolupracoval s mnohými umělci a leckterými se nechal inspirovat. Když si odnesl domů první velkou cenu za nejlepší návrh kabátu, bylo mu pouhých dvacet dva let. V roce 1982 začal Lagerfeld pracovat pro značku Chanel, u toho už zůstal. Z jeho práce srší samozřejmě umění, ale i zábava a velká vyzývavost. Mnohokrát se Lagerfeld dostal do potyčky s jinými návrháři, dělá si však vždy všechno podle svého a za tím si stojí. Parfémy Karl Lagerfeld včetně parfémovaného tělového mléka najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
S vášní pro jídlo – rozhovor se spisovatelkou Denisou Bartošovou
  Dnešní rozhovor nám poskytla spisovatelka a uznávaná dekor stylistka paní Denisa Bartošová. Hezký den, paní Deniso, děkujeme, že jste přijala naše pozvání k rozhovoru, ráda bych seznámila naše čtenáře s Vaší  kariérou a představila jim blíže významnou a kreativní ženu. Narodila jste se v Praze, na rok se samozřejmě neptám, ale zeptám se, co Vás přivedlo k činnosti dekor designu, byla to touha něco vytvářet už od malička a dětských let? Bylo to třeba tak, že už Vaše maminka byla kreativní žena se smyslem pro krásno? Nebo se tato úžasná vlastnost podědila přes generaci? Ano, narodila jsem se v Praze (a klidně – v roce 72  ) a vyrostla na pražském Smíchově. Tvoření mě vážně „bralo“ už od malička, bylo tak nějak mou součástí.Od první třídy po celou základní školu jsem navštěvovala Lidušku, obor výtvarný – kresba, malba, keramika. Jako dítě jsem byla deprimovaná, že dostávám dvě vysvědčení místo jednoho  . Už jako malá jsem také svým blízkým vyráběla dárky, třeba k Vánocům. Maminka moc kreativní není, ale její tatínek maloval obrazy a napsal knihu. Můj taťka byl ale docela kutil, takže genově jsem si asi něco z rodiny odnesla. Vystudovala jste nějaký příbuzný obor? Vystudovala jsem obor Módní návrhářství, takže zlehka asi ano) Mnoha našim čtenářům je známá knížka – Láskominy Denisy Bartošové, můžete těm ostatním, kdo knihu ještě neznají, přiblížit, kde vznikl její název a co kniha skrývá? Určitou nápovědou nám můžou být Vaše slova: „Láskominy jsou to, co milujete! Láskominy jsou jediný výraz, který dokázal alespoň okrajově pojmout všechno to, co je v knize. Tedy všechno to, co ráda dělám – tvořím, vařím a vymýšlím.” Můžete, prosím, tuto nápovědu rozvinout?  Název knihy Láskominy jsem společně s tehdejší šéfredaktorkou Smart Pressu Adélou Hálkovou vybrala proto, že jsem cítila nutnost propojit název první knihy právě s touto druhou. Beru je totiž jako dvě ségry a tak jsem chtěla, aby názvem i designem byly harmonické a souvisely spolu navzájem. No zbytek vysvětlení už máte z naší anotace… A jakého ocenění kniha dosáhla? Má druhá kniha opět vybojovala zlato v mezinárodní soutěži Gourmand World Cookbokk Award za rok 2015. Tentokrát v kategorii pro mě osobně mnohem významnější, i když prestižnější je asi ocenění knihy první za Design. Na první příčce jsem totiž stanula v kategorii Entertaiment/Zábava, což znamená, že moje kniha se stala nejzábavnější kuchařskou knihou pro rok 2015 na celém světě. Velmi úzce to souvisí s mým přáním, aby se čtenář mojí knihy vážně dobře bavil! My, co máme rádi Vaše nápady a povídání, tak víme, že toto nebyla Vaše první kniha, předcházela jí  “Láska prochází kuchyní”, kniha, která  VYBOJOVALA v PEKINGU 1. místo v kategorii DESIGN v MEZINÁRODNÍ soutěži Gourmand World Cookbook Awards za rok 2013. Řeknete nám něco bližšího k tomu, jak kniha vznikala? Podílela jste se na ní sama? Je jasné, že si nestačí říci jeden den – vydám knihu…. a kniha je na světě, jak dlouho zrála vaše touha se do knihy pustit a čekala roky v dolním šuplíku? Pomáhal Vám někdo v začátcích s vydáním nebo byl někdo blízký, kdo Vám takříkajíc vedl ruku ? Stvořit, protože v mém případě říct „napsat“ vážně nestačí  vlastní knihu měla vlastně jako první moje kamarádka a kolegyně fotografka Alena Hrbková, se kterou jsem také tu první nafotila. Jednou, při focení asi nějakého dekoru pro časopis začala nahlas přemýšlet, že bych měla vydat já svou vlastní knihu. Tenkrát jsem nad tím mávla rukou a smála se jí s tím, ať to klidně zařídí…a pustila jsem to z hlavy… Jenže ona o tom vážně jednala s vydavatelstvím Smart Press a to mělo zájem o návrh knihy, kterou bych chtěla udělat. Došlo na první schůzku, ale pak tento projekt spal v šuplíku ještě asi dva roky. Měla jsem hodně práce a pustit se do něčeho takového bylo bláznovství. Po téhle době jsem jako dekor stylistka spolupracovala se Smart Pressem na knize Sladký design Hanky Rawlings a právě Adéla Hálková, šéfredaktorka SP na mě „udeřila“, kdy už pošlu návrh své knihy, že jí vážně chtějí vydat… No a tak jsem doma sedla, hodila do mailu hrubý koncept a do týdne bylo potvrzeno, že knihu vážně budu dělat. Co se samotné tvorby knihy týká, bylo to pro mě velice náročné období. Nikdo vám, navíc jako OSVČ, volno na takovou tvorbu prostě nedá… Musela jsem vše stíhat k mojí běžné práci, abych se uživila, což mě stálo veškerý volný čas a to ne jen během dne. Pro první knihu jsem si vážně všechno dělala sama, od vymýšlení receptů, po vaření a balení a vše gradovalo v den focení. Většinou jsem dva dny vařila a připravovala a třetí den dojela fotografka a fotilo se. Celý ten proces trval téměř dva roky. Nedokázala jsem nikde polevit, nejprve psaní, pak testování receptů a opravy. Následně samotná tvorba, focení. Nakonec editace textů, korektury a samozřejmě jsem “kecala” i do grafiky. Jednoduše to, co běžně dělá pro jednu knihu celý tým, tím jsem si já vším prošla sama. Samozřejmě po boku s profíky v oborech. Někteří autoři kuchařek třeba jen předají texty, recepty a zbytek nechávají právě na týmu. To bych já nedokázala. Kniha je pro mě natolik osobní, že potřebuji být naprosto u všeho. Ruku mi nikdo nevedl, nikdo do mojí tvorby nezasahoval. Řídila jsem se tím, co se líbí mně, vlastně poprvé v tomto oboru jsem tvořila jen sama za sebe. O to to ale bylo těžší… Asi v polovině focení jsem se bála, že dělám děsnou hloupost, že jsem se zbláznila, že tohle nikoho nebude zajímat a sama sebe se ptala, jestli nejsem až moc nafoukaná. Ale jak fotografka postupně posílala hotové fotky a já sledovala reakce rodiny, známých a redakce SP pomalu jsem se uklidňovala. Nadšení bylo velké, dodávalo mi sebedůvěru…Po focení jsem také „rozvážela“ navařené a krásně zabalené jedlé dárky po příbuzných a kamarádech a zpětná vazba mi dodala ten zbytek jistoty, kterou jsem tak moc potřebovala.     Připravujete nějaké knižní pokračování, máme se na co těšit? Od knižní tvorby bych jen nerada odcházela. Obrovsky mě to baví a naplňuje, nejvíce pak jednotlivé dopisy od čtenářů, které mě vážně až dojímají a chodí mi po celou dobu, co jsou knihy na světě. Takže ano, pokračovat určitě chci a ráda bych začala už tento podzim. Snad vše klapne tak, jak si představuji. V dnešní době je to všechno trošku složité. U knih jsem se už u té první rozhodla nedělat kompromisy. Knih jako takových si velmi vážím, bez knih bych nemohla vůbec existovat. A i když nepíšu žádnou hodnotnou literaturu a možná právě proto chci a potřebuji, aby každá stránka byla vychytaná do sebemenšího detailu. Tím pádem se logicky jedná o poměrně drahé projekty a pro vydavatele je taková kniha velkou investicí a samozřejmě ji musí důkladně zvážit. Kvalitně vyrobená kniha je pak v důsledku na české poměry drahá, čímž se snižuje její prodejnost. Na druhou stranu i obyčejná kniha jako román dnes stojí kolem čtyř set korun a to jsou v ní pouze písmenka i když samozřejmě krásná a hodnotná. Na mojí knize pracuje profesionální fotograf desítky dní, další desítky dní ladíme s ilustrátorkou obrázky, další týdny se řeší grafika, texty a korektury. Nakonec tiskárna a papír, distribuce. Všichni ti lidé, celý tým, chtějí a potřebují samozřejmě za svou práci zaplatit. Tohle všechno si samozřejmě koncový zákazník nedokáže představit a já jsem ráda, že mu mohu takto, v tomto rozhovoru, to, jak kniha vzniká aspoň trochu přiblížit. Všichni víme, jak je těžké se ve světě prosadit, povedlo se Vám to určitě tvrdou prací, za kterou jsou stovky a stovky hodin, potkalo Vás také něco, čemu se říká štěstí nebo náhoda, co by dopomohlo k Vašemu úspěchu? Já to s těmi všemi oceněními zas tak úplně do dneška vlastně nechápu. Bylo a stále je to pro mě jako pohádka o ženské z malinké země, která prvně v životě udělala něco sama za sebe. Je mi to celé záhadou. Možná mám na tohle všechno příliš skromnosti. Faktem, který dokáži uznat je, že to jak knihy vypadají a doufám i působí je asi mimo standart. O to větší poctou mi je ocenění v tak velmi prestižní celosvětové soutěži s mezinárodní účastí. Na druhou stranu je mi poměrně líto, že svět mé knihy dvakrát uznal jako vážně nejlepší, ale u nás se knihy zas tak dobře neprodávají. Ne, že by to byly propadáky, ale u nás prostě prodává „obličej v televizi“. Stále nejprodávanější jsou Polraichové, Dity, Karolíny… Jinak jak přesně knihy porota posuzuje vůbec netuším, to je přísně tajná věc. Na slavnostní ceremonii se vyhlašují pouze tři první místa z nominovaných sedmi až dvanácti knih. Pokud se neumístíte tedy do toho třetího, víc už se nikdy nedozvíte. Každopádně pro mě bylo velkým štěstím se díky knihám podívat tak daleko, cestování mám vážně moc ráda. Víme o vás, že jste také byla spoluvydavatelkou časopisů, přiblížíte našim čtenářům kterých časopisů a zda v této činnosti ještě máte vůbec čas pokračovat ? Celý loňský rok jsem se naplno věnovala tvorbě časopisu Krásný venkov, kterého jsem byla tváří a přispívala do časopisu Nové proměny bydlení jako interiérová designérka vydavatelství Deco Media. Vydávat vlastní časopisy je velmi náročná disciplína. Hodně práce mi nevadí, to naopak, ale bohužel jsem se nedokázala shodnout s redakcí na tom, jak bych chtěla svou práci dělat. Po dlouhém váhání a promýšlení jsem na konci roku ze společnosti odešla jako spoluvydavatelka a nadále spolupracuji s oběma časopisy externě. Byla jsem totiž emočně obrovsky vyčerpaná a tenhle krok mi velmi ulevil. Času mám tedy nyní celkem paradoxně docela dost, ale doufám, že ho budu moct v klidu věnovat právě tvorbě nových knih a také sama sobě, svému domu, zahradě a všem mým chlupáčům a opeřencům  . Asi rok a půl mám nově slepice a stala jsem se tak účastnicí projektu mého dnes už kamaráda Petra Dobrého www.slepicevnouzi.cz. Moc ráda takové projekty podporuji, Slepičky mají propagaci v mé druhé knize. Tým „Slepic v nouzi“ jezdí a rozváží zachráněné slípky v zástěrách, které jsem pro tuhle organizaci navrhla. Obecně si myslím, že tohle má vážně význam. V první knížce jsem pro změnu podpořila kočičí útulek Kočičí domov Sluníčko, kde se aktivně podílí má kamarádka Jana Michlanová. Když mohu, každý takový projekt podpořit, neváhám. Naposledy jsem na Umísťovací výstavě kočičího útulku vedla workshop pro děti a vyráběla s nimi hračky pro kočky. Takže případný další volný čas rozhodně budu i nadále věnovat takto dobrovolnicky. Udělat totiž něco pro někoho, kdo to vážně potřebuje a sám nemůže – právě jako jsou kočky a psi v útulcích nebo třeba právě slepice z velkochovů, jen tak, bez nároku na nějakou finanční odměnu mě dokáže totiž nadopovat energií na několik týdnů do předu. Spousta našich čtenářů ví, že mohou nakupovat na Vašem obchodě Desina Design. Můžeme tam zodpovědně poslat všechny ty, co hledají dárek pro své nejbližší. Najdeme zde inspirativní dárky pro ženy, ale i praktické dárky pro muže a nápadité dárečky pro naše nejmenší. Povíte nám něco bližšího k Vaší nabídce? Dáváte přednost českým výrobcům? Najdeme zde i Vaše výrobky? Nebo pouze Vaše nápady, kdy je realizuje někdo jiný? Původní vize obchodu byla prodávat pouze vlastní výrobky. To se bohužel ukázalo nereálné jak časově, tak finančně. Navíc najít v ČR výrobce, který je ochotný zkusit dělat něco jinak je tedy docela oříšek pro otrlé. Pokud nechcete něčeho rovnou kamion, moc se nechytáte. Pak jsou tu drobní výrobci, ale jejich ceny – pochopitelně – neslibují moc velký výdělek pro vás. Můj obchod je tedy kompromisem. Některé výrobky – jako třeba sezonní dekorace, šperky a pár dalších drobností vyrábím sama. Další, jako třeba soustružené etažéry na dorty, bandasky, litinové smaltované nádobí vyrábím ve spolupráci s českými firmami, které jsou ochotné se domluvit. Svojí lásku k oboru návrhářství si ukájím v navrhování zástěr, které pro mě šije ta nejšikovnější ženská na světě. No a další výrobky pečlivě vybírám, jak u českých výrobců, tak i dovozové. Dokonce jsem letos pro svůj obchod nakoupila i pár kousků v Číně a bylo pro mě vlastně velkým překvapením, že i tam se dají vybrat vážně luxusní a kvalitní kousky. Jenže ty se k nám prostě nevozí. A tak, pro mé zákaznice co nevidět za pár týdnů uvedu tyhle moje úlovky z výletu na trh. Moc se na to těším. Také jsem si dovezla pár kousků výšivek klasických čínských motivů, jako jsou pivoňky a sakury a plánuji limitovanou kolekci zástěr v asijském stylu. Reálné je její uvedení na trh na jaře, kam právě květinové vzory krásně zapadnou. Máte také někde kamennou prodejnu, poradíte nám kde bychom ji našli, kdybychom si chtěli udělat výlet kam byste nás tedy pozvala? Kamennou prodejnu jsem měla u nás v Kostelci nad Černými lesy na náměstí. Po roce a půl provozu se ale ukázalo, že valná většina tržeb pochází z internetového prodeje a tak jsem ve vlastním domě vytvořila malý showroom. Bohužel, ten nyní musel ustoupit stranou z rodinných důvodů a tak v současné době mám pouze eshop, doma sklad, kde je možné si vybrané zboží vyzvednout. Uvidíme, co přinese budoucnost. V plánu původně bylo i malé studio na kreativní kurzy, na které teď nemám prostor, ale nikdy neříkej nikdy. Nakonec je možné, že pár kurzů zkusím uspořádat v mé vlastní kuchyni a uvidí se, jaký bude zájem. Třeba mě to nakonec ještě překvapí! A pro dobrou náladu Vám přinášíme 4 netradiční recepty od Denisy Bartošové. To prostě musíte vyzkoušet !     Knihu Láska prochází kuchyní můžete zakoupit v eshopu Eiffel Optic – zde Fotografie k článku poskytla Denisa Bartošová ve spolupráci s nakladatelstvím Smart Press. Autor: Milena Drtinová
Zobrazit článek >
 
Švestkový kompot v zavařovacím hrnci Concept
Švestkový kompot můžeme připravit v různých variantách. Konzervujeme buď celé (loupané, neloupané) nebo půlené (loupané, neloupané) švestky. Před samotným zavařovaním švestky řádně opereme a necháme je okapat. Kompot z celých neloupaných švestek - oprané švestky lehce předvaříme v teplé vodě (cca 85oC) zhruba 2 minuty. Tím získáme síťové popraskání slupky švestek. Poté je rychle ochladíme a naplníme je do sklenic. Zaléváme je horkým nálevem. Sterilujeme 25 minut při 85oC. Kompot z celých loupaných švestek - švestky ponoříme do vroucí vody, aby slupka popraskala. Potom švestky ochladíme a oloupeme slupky. Naplníme sklenice, zalejeme nálevem a sterilujeme stejně jako u neloupaných celých švestek. Kompot z půlených neloupaných švestek - omyté švestky rozpůlíme a odstraníme pecky. Naplníme sklenice, zalejeme nálevem a sterilujeme 25 minut při 85oC. Kompot z půlených loupaných švestek - je chuťově velmi jemný. Švestky připravíme k loupání stejně jako u kompotu z celých loupaných švestek. Pak jen švestky rozkrojíme a vyjmeme pecky. Naplníme sklenice, zalejeme nálevem a sterilujeme stejně jako u výše uvedených kompotů. Pro zvýraznění chuti přidáme na 1 litr nálevu 1 polévkovou lžíci rumu. Nálev: na 1 litr vody spotřebujete cca 3/4 kg cukru. Máte-li hodně ovoce a zeleniny a rádi byste ji zpracovali a uchovali pro pozdější využití.mámepro Vás skvělého pomocníka, se kterým to lehce zvládnete! Tento tradiční způsob uchovávání potravin patří k nejzdravějším a je to taky skvělý způsob, jak konzervovat velké množství potravin. Pořiďte si zavařovací hrnec Concept ZH-0020, který vám s tím rád pomůže. Technické parametry: objem: 27 l, kapacita: 11 ks sklenic 720 ml nebo 34 ks sklenic 370 ml, provedení: smalt, zvukový signál při dosažení nastavené teploty, vypouštěcí kohoutek (z praktických důvodů umístěný z boku spotřebiče), mřížka pod sklenice, regulace teploty: 50-100 °C, časovač: 20-120 min, příkon: 1800 W, tepelná pojistka: ano, vnější rozměr v cm: 41 x 41 x 45.
Zobrazit článek >
 
Móda pro plnoštíhlé aneb zamaskujte nedostatky a dejte vyniknout svým křivkám II
Úplný základ správného oblékání tvoří samozřejmě spodní prádlo. Na to bychom v našem výčtu neměli zapomínat. Ujistěte se, že nosíte správnou podprsenku i kalhotky. Důležitá je velikost, ale i tvar. Pod každý druh oblečení se hodí jiné prádlo. Navíc si promyslete, zda díky spodnímu prádlu chcete nechat vaše křivky vyniknout. Noste podpatky. Boty na podpatku vaše tělo opticky prodlouží a tím vám zároveň uberou kila. Lodičky či vyšší kozačky jsou navíc sexy. Barev se vůbec nemusíte bát. I když nejoblíbenější barvou plnoštíhlých žen je bezesporu černá, nebojte se rozmanitosti. Pokud partie, na které jste pyšná, podpoříte vaší oblíbenou barvou, odpoutáte pozornost od všech ostatních nedostatků. Vždyť pro oko jsou barevné tóny rozhodně zajímavější než neutrální bílá či černá. Buď krátké nebo dlouhé, nic mezi tím. Tento odstavec tedy vylučuje veškeré trendy sedmi osminové kalhoty či sukně. Opravdu je z hledáčku vynechte. Ne každému střih zkráceného oblečení sedí. Pokud jste menšího vzrůstu, ani podpatky vám nepomohou. V případě vyšší postavy si můžete tuto délku dovolit, ale buďte s nošením taky opatrná. V žádném případě nezapomínejte na vyšší boty. Vzory a potisky jsou sice trendy, ale pokud nechcete, aby vám přidávaly kila navíc, musíte se omezit ve výběru. Vertikální pruhy jsou dobrou volnou, horizontální nikoliv. Puntíky většinou tělo roztahují. Pokud vyberete kousky s nepravidelně rozmístěnými motivy, jako například květinové vzory, myslete na to, že většinou mají na svědomí optickou deformaci těla. Pokud si trendy vzory nenecháte ujít, volte raději drobné bohatě rozmístěné motivy než velké a široké variace. 
Zobrazit článek >
 
Připravte si domácí mandlové máslo
Mandle jsou velmi oblíbeným druhem ořechů. Nesou v sobě významné živiny a taky antioxidanty. Působí pozitivně na krevního tlaku, snižují hodnotu cholesterolu v krvi. Po mandlích se budete cítit sytá, takže vám mohou pomoci k zahnání hladu při hubnutí. Obsahují hodně vitaminu E a hořčík. Nyní jste byla seznámena jen s těmi nejdůležitějšímu pozitivnímu účinky mandlí na lidské tělo a organismus. Tak proč si z mandlí nevyrobit něco zdravého a opravdu výborného? Co byste řekla na takové mandlové máslo? Tento produkt si můžete namazat na pečivo místo klasického másla, ale taky ho přidat například do salátů. V současné době je též in vmívhávat mandlové máslo do různých koktejlů a smoothies. Mandlové máslo je navíc významným zdrojem energie. Na jednu plnou sklenici másla budete potřebovat: Mandle (2-3 hrnky) Postup: Neoloupané mandle vložte do mixéru a po dobu pěti minut je nechte mixovat. Potom otevřete mixér a seškrábejte všechny drobnosti z okrajů nádoby. Pokračujte v mixování dalších patnáct minut. Po této době se opět do mixéru podívejte a prozkoumejte, jakou má máslo konzistenci. Opět seškrábejte usazeniny, které se nedostanou k nožíku a mixujte, dokud nevytvoříte krémové máslo. Poté hotovou směs vyndejte a vložte do zavařovací sklenice. Máslo vám bez jakékoliv konzervační látky vydrží až tři měsíce. Nechce se vám stát přes půl hodiny u mixéru? V tom případě je tu pro vás skvělé řešení. Kupte si máslo již hotové. Klikněte zde a objednejte si 170 g BIO lahůdku! 
Zobrazit článek >
 
Radost ze zdravých dětí
V posledních desetiletích narůstá závratným tempem četnost nemocí, jako jsou alergie, astmata, únavové syndromy, kožní nemoci, ale i nádorová a cévní postižení. Příčina je složitější, ale nepochybně zde hraje jednu z hlavních rolí strava a stravovací zvyklosti. V současné době je vžita spousta omylů o stravě a většina výživových doporučení tyto omyly stále opakuje, a to nepřispívá ke zdraví jednotlivce ani populace. Autoři knihy Radost ze zdravých dětí omyly vysvětlují a uvádějí je na pravou míru. Kniha je určena pro všechny, kterým není lhostejné jejich zdraví a chtějí k němu přispět vlastními silami. Nové vydání knihy Radost ze zdravých dětí je obohacené o informace o ne zcela známých obilovinách a pokrmech, které z nich lze připravit. Některé kapitoly byly doplněny, ale celkový ráz knihy zůstává stejný, rovněž obsah DVD se nemění. Doufáme, že i toto vydání se čtenářům bude líbit a pomůže rodičům zlepšit či upevnit zdraví své i svých dětí. MUDr. Vladimíra Strnadelová, narozená v roce 1959 v Uherském Hradišti. Vystudovala medicínu na fakultě Všeobecného lékařství v Olomouci a po promoci pracovala několik let jako lékařka neurologického oddělení v Uherském Hradišti. Postupně se začala zabývat alternativní medicínou, studovala akupunkturu, homeopatii, čínskou medicínu u nás i na nejrůznějších světových pracovištích. Od roku 1993 se věnuje přírodní medicíně a má svou soukromou lékařskou ordinaci v rámci Institutu přírodní medicíny v Praze. Spolu se svým přítelem, nyní manželem Janem Zerzánem, se zabývají dietologií, kterou studovali na stážích v zahraničí, a své poznatky i osobní zkušenosti uplatňují při své praxi v ordinaci přírodní medicíny. Jan Zerzán, narozený 1947 v Litomyšli. K přírodní medicíně a dietologii ho přivedlo před 30 lety vlastní onkologické onemocnění. Pro neúspěch klasické medicíny začal aplikovat změnu stravy a životního stylu u sebe i své rodiny. Došlo tak nejen k jeho vyléčení, ale i k vyléčení jeho dětí, které měly imunitní problémy jako alergie, astma a atopický ekzém. Od té doby se věnuje studiu stravy a aplikaci všech získaných zkušeností ve své poradně v rámci Institutu přírodní medicíny v Praze. Autoři knihy společně pořádají mnoho přednášek po celé republice a pohybové kurzy pro jednotlivce i celé rodiny. Jsou autory článků do nejrůznějších časopisů a vystupovali v mnoha televizních i rozhlasových pořadech. Účelem této publikace je seznámit rodiče, budoucí rodiče a všechny, kdo o děti pečují, s aplikací přírodních zákonitostí při výživě a výchově dětí. Poznatky zde publikované jsou pochopitelně univerzální, a proto, když je pochopíme, můžeme je uplatnit v kterémkoliv věku, v dospělosti i ve stáří. Každé životní období má svá specifika, ta se nám pochopením přírodních vztahů ozřejmí a my pak nemusíme jít proti přírodě a dělat takové chyby, které nám ubližují. To neznamená, že se v životě zbavíme radostí a budeme nuceni něco přísně dodržovat. Právě naopak, pochopení vede ke zjednodušení a všechny životní radosti včetně jídla budou intenzivnější, v každém věku. Tvůrčím podkladem nám jsou, kromě již zmíněného studia, dlouholeté vlastní zkušenosti uvnitř rodiny a sdílené zkušenosti našich klientů nashromážděné během řady let. Ve většině případů se změnou životního stylu tak, aby respektoval přírodní zákonitosti, dosáhlo vyléčení chronických i akutních onemocnění jak u dětí, tak u dospělých. Největší radost však máme z rodin, kde se mladí lidé již před narozením potomků naučí zdravě žít. Děti, které se narodí v takových rodinách, maminky kojí do dvou let, jsou spokojené, vyrovnané, nemají oslabenou imunitu, netrápí je bolení uší, bříška, ani alergie, čímž naopak trpí většina jejich vrstevníků. Naším přáním je, aby takových rodin přibývalo. Knihu koupíte v eshopu zde: eshopeiffel.cz/zdravi
Zobrazit článek >
 
Provoňte svět kolem vás vůní od Hermes! Co víte o této značce?
Hermes, značka pocházející z Francie, v době kdy byla založena měla k vůním hodně daleko. Ve 30. letech 19. století se totiž zaměřovala na výrobu koňských sedel, postrojů a dalších potřeb pro jezdectví. Později se však kožedělná výroba rozšířila i na produkci kabelek. S nimi o něco později přišly šátky, taky hodinky a jiné doplňky. Nakonec se Thierry Hermes rozhodl i pro výrobu parfémů. Voňavé produkty, které nesou značku Hermes se vyznačují, téměř ve všech případech speciální vůní kůže. Proč by taky ne, když kůže byla dříve celým srdcem tohoto podniku. Každý parfém obsahuje trochu smyslnosti, svěžesti a taky originality. Mimo parfémy můžete taky na trhu narazit na sprchové gely, tělová mléka a další kosmetické produkty. Znáte značku Hermes? I když u nás se prozatím tato značka na špičku nevyšvihla, v cizině je oblíbená téměř u každé slavné osobnosti. Vůní od Herme se pyšní například Jessica Alba nebo Gwyneth Paltrow. Prohlédněte si všechny parfémy této značky, najdete je zde. Jistě mezi nimi najdete svého favorita. Mezi jednu z nejlepších vůní patří například Eau Des Merveilles, neboli Kouzelná voda. Obsahuje dřevité teplé tóny, které jsou doplněny citrusy. Základ: cedr, dub, ambra, vetiver, pryskyřice Hlava: citron, pomeranč Srdce: pepř růžový, pepř indonéský
Zobrazit článek >
 
Podzimní únava? Dobijte baterky! II
Spěte Zvlášť nyní na podzim je nutné dostatečně spát. Jestliže cítíte únavu, je možné, že je tento problém způsobený právě nedobrým spánkem. Spát byste měla ideálně více než sedm hodin. Nemůžete večer usnout? Pak si zaveďte pravidelný režim. Pokud se naučíte ulehávat ve stále stejnou dobu, zvykne si pak vaše tělo i ve stejnou dobu vstávat. Uvidíte, že se vám nastavení pravidelného denního rytmu podaří a nezůstanete jen u vstávání. I konzumace potravin v čase podle programu se vyplatí. Hýčkejte se Není nic lepšího, než dopřát si po náročném dni horku koupel, která vám zajistí nenahraditelný relax. Za dobře odvedenou práci se nebojte odměnit malým sladkým pokušením. Jestliže se potřebujete odreagovat, naplánujte si akci s přáteli nebo vyrazte třeba do divadla. Světlo je nutné Jasně, v létě nebylo třeba svítit pomalu ani v noci, dny byly dlouhé. Jenže co teď? I za bílého dne při sychravém počasí se může stát, že v práci nebudete mít dostatečný přísun světla. Nebojte se svítit umělým světlem i během dne. Je velice důležité, abyste fungovala za většího množství světla. Jezte vitaminy Do těla dodávejte dostatek vitaminů a minerálů. Snažte se jíst zdravě. I když je v současné době ovoce na trhu už dražší, o investici do něj nepřemýšlejte. Nakupte si dostatek vitaminových bomb a alespoň jednou denně si kousek ovoce dopřejte. Svůj účel sehraje samozřejmě taky zelenina.  
Zobrazit článek >
 
Proč si pořídit sušičku? II
Sušička zbaví vaše oblečení nečistot v podobě chlupů, poradí si taky s prachem Tento bod souvisí s tím, který byl naznačen hned v úvodu. V důsledku vnějších vlivů se na oblečení nachytávají nejen prachové částice. Pokud máte doma zvířecího mazlíčka, jistě víte, jak je těžké a taky časově náročné poprat se s jeho chlupy. Pokud si pořídíte sušičku, stačí postižené kousky vložit do bubnu, zapnout krátký program a po jeho ukončení přivítáte zcela čisté oblečení.   Poradí si s pachem Pohybovala jste se během posledních dnů v zakouřených prostorách nebo jste se snad zúčastnila víkendové grilovačky? Ať už jsou z vašeho oblečení cítit jakékoliv nepříjemné pachy, kterými nechcete působit na okolí, nemusíte oblečení hned prát. V první fázi ho samozřejmě zkuste nechat vyvětrat venku, to však mnohdy nepomůže. Vložte prádlo do bubnu sušičky a zapněte jej na krátký program. Veškerému prádlu se ihned vrátí svěžest a šarm. Žádné vysušování Mezi lidmi panují o sušičkách mnohé fámy. Jendou a asi nejčastější z nich je to, že sušení oblečení rychleji zničí nebo ho srazí. V obou případech jde o omyl. Pokud budete dodržovat teplotu sušení (či praní) předepsanou na oblečení, nemůže se stát, že se vám prádlo srazí. Co se týče zničení, je to právě naopak. Díky tomu, že probíhá zrychlenou formou, nedostává se oblečení do kontaktu s prachem nebo již zmíněným sluncem. V sušičce se oblečení nevyšisuje a hlavně se ani nevytáhne. Hledáte spolehlivou sušičku prádla, která vydrží léta a každou svou funkci zvládne na sto deset procent? Pak klikněte na odkaz níže a pořiďte si skvělého pomocníka.       
Zobrazit článek >
 
Denní krém proti vráskám
Zejména televizní reklama a promo stránky dámských časopisů nás intenzivně přesvědčují, že bez toho či onoho luxusního pleťového krému váš vzhled utrpí - budete samá vráska. Moderní západní společnost totiž zcela propadla nesmyslnému kultu věčného mládí. Trh kosmetiky nabízí stále nové prostředky, jak mládí uchovat. Přitom zapomíná, že čas zastavit nelze a nezbývá, než se s věkem smířit. Základem je držet se v dobré kondici prostřednictvím rozumného životního stylu, dostatečně relaxovat, hydratovat, chránit a regenerovat. Zdravý vzhled pleti můžete po 30. roce života podpořit kosmetikou se zpevňujícím účinkem. Mnoho žen je přitom přesvědčeno, že čím dražší značka, tím bude mít prostředek lepší účinky. Někdy to tak opravdu být může, ale proč hned chodit na vrabce s kanónem? Pro začátek začněte s osvědčenou kvalitní, přitom cenově dostupnou značkou. Například L´Oréal Paris se zaměřuje na kosmetiku pro každý věk a problém. Právě u této značky jsem našla denní zpevňující krém proti vráskám Age Specialist 45+ s retino-peptidy, určený ženám nad 45 let. Jemně parfemovaný denní krém předchází stárnutí komplexně: vyplňuje vrásky, tvář zpevní a vypíná. Pleť celkově hydratuje a zjemní. Vyzkoušejte denní krém L´Oréal Age Specialist 45+ , rozhodně za to stojí. Najdete ho v sekci Kosmetika.  
Zobrazit článek >
 
Zabalte vše potřebné na cesty
My ženy asi nejlépe známe ono dilema, co s sebou, když nás čeká nějaká delší cesta nebo dovolená. A přiznejme si, že většina z nás si přibalí i to, co vůbec nevyužijeme. A jedná se především o naši garderobu. Jako bych to slyšela: "Tak které šaty? Ty dlouhé nebo kratké? Vezmu oboje!" Abyste nemusela váhat nad každou věcí a oděvním kouskem, chce to jednoduše pořádné zavazadlo! Co třeba CRUMPREL TRACK JACK TROLLEY velikost M? Tento praktický kufr pojme všechny důležité věci, které nutně potřebujete na několikadenní cestu. Složíte do něj nejen oblečení, ale také boty, kosmetiku, notebook a veškeré další drobnosti. Hlavní úložný prostor je oddělen od zbytku prostoru jemnou síťovinou po obvodu zapnutou zipem. Polstrovaná kapsa pro notebook, pod kterou je ještě jedna velká kapsa, která dobře poslouží např. na A4 dokumenty, je tím snadno přístupná bez hrozby vysypání věcí z hlavního úložného prostoru, zároveň však dobře chráněna uvnitř kufru. Pro věci, které chcete mít po ruce během cesty jsou na přední straně 2 vnější kapsy na zip. Ve vrchní části je navíc situovaná na první pohled neviditelná kapsa s organizérem a páskem s karabinkou k upevnění svazku klíčů. Pohodlnou manipulaci zajišťuje pár kvalitních silikonových koleček, 2 robustní madla po stranách a teleskopické vrchní madlo s ovládacím tlačítkem pro vysunutí / zasunutí. Pokud byste potřebovala větší, v našem eshopu nabízíme i variantu velikosti L - zde.
Zobrazit článek >
 
Velký velikonoční speciál – Symboly Velikonoc a jejich příběh I
Jak postupně vznikaly jednotlivé symboly? Velikonoční zajíc Zajíc byl již v Bibli popisován jako zvíře moudřejší než nejmoudřejší mudrc světa. Symbolizuje však i skromnost a pokoru, kterou v sobě má každý správný živočich. V Byzantské říši byl zajíc symbolem samotného Krista spasitele. Postupem času ho začali lidé považovat taky za symbol zmrtvýchvstání. Proč? Protože zajíc nemá víčka, a tak vlastně, metaforicky řečeno, nikdy nespí. Zajíc má zastoupení snad v každé velikonoční kultuře. V Americe nebo v Anglii zase dětem zajíc schovává vajíčka. Zde má toto gesto znamenat schopnost obdarování a nelakomosti. Jak máte zajíčka s Velikonocemi spojeného vy? Velikonoční beránek Ten pochází ze Středomoří. Značí tvora, který je členem jakéhosi Božího stáda pastýře, kterým není nikdo jiný než sám Bůh. Ten své beránky chrání svou náručí. V dávných dobách každá žena zabila ve velikonočním období svého beránka. Jeho krví ,,poskvrnila'' dům své rodiny a na mase si všichni členové domácnosti pochutnali. Toto gesto symbolizovalo důvěru v boha a pokoru. Velikonoční svíce Ve středověku se svíce s Velikonocemi pojila ve smyslu vzkříšení. V noci byly do tmavého kostela přinášeny plamínky, aby si lidé připomínali Kristovu záchranu. Svíce byly zdobeny křížem, který značil Kristovy rány a utrpení. Jak plamen hořel a vosk se roztékal, mizel i kříž. Hoření svíce znamenalo postupné Kristovo utrpení, ze kterého se však, po shoření kříže, stalo blaho pro všechen lid. V dnešní době si svíci lidé vykládají jako symbol narození a nového života. Bílá barva je znakem naděje a čistoty duše. Zajímá vás tato tématika více? Ráda byste se dozvěděla mnohé další o našich dvou největších svátcích, jimiž jsou Velikonoce a Vánoce? V tom případě zamiřte do e-shopu, kde můžete objevit CD Vánoce a Velikonoce v úvahách Tomáše Halíka. CD najdete zde.   
Zobrazit článek >
 
Nespálit se ani jednou za celé léto není nemožné! II
Síla mrkve vás překvapí  Strouhaná mrkev s jablky nebo čerstvá mrkvová šťáva? Ať už vyberete cokoliv, vězte, že beta karoten v ní obsažený dodá pokožce živiny pro snazší opálení a ještě ji ochrání před spálením. Dopřávejte si mrkev ideálně celé léto. Látky je třeba v těle nahromadit, konzumujte mrkvové produkty klidně už čtrnáct dní před opalováním i v jeho průběhu.  Oči potřebují ochranu Speciální zmínku si zaslouží taky oči. Chraňte svůj zrak před ostrým sluncem slunečními brýlemi. V tomto ohledu se nevyplatí pořizovat levné sluneční brýle, u kterých nemáte jistotu dostatečného filtru. Pořiďte si kvalitní skla se stoprocentní ochranou pro své oči třeba v našem e-shopu.  Pálení je jasný signál I když jste dobu působení krému vypočítala na celý den, je možné, že vám tak úplně stačit nebude. Pokud ucítíte pálení pokožky, ihned sáhněte po krému. Jetsliže se vyskytujete v oblasti bližší rovníku nebo ve vysokých nadmořských výškách, počítejte s přimazáváním.  Krémy potřebují svůj čas Jakémukoliv přípravku na opalování musíte dát čas. Žádný nepůsobí okamžitě, aplikace je pro plnou ochranu nutná zhruba dvacet minut před tím, než vůbec vyjdete na slunce.  Spočítejte si svůj fototyp  Článek, který se věnoval určení vašeho fototypu jsme v našem magazínu už zveřejnili. Dohledejte v archívu a zjistěte, za jak dlouho bez ochrany se vaše kůže spálí. Právě pomocí tohoto údaje pak vyhledejte krém přímo pro vás. Volně raději vyšší SPF nežli nižší.
Zobrazit článek >
 
Vína k itaským sýrům
Chuť sýrů zdůrazníte spojením dalších kvalitních potravin a nápojů. Objevit ideál, který by se k danému druhu sýra hodil, není tak jednoduché, neboť chuťové, čichové, vizuální i hmatové vlastnosti sýra se průběžně mění. Hlavním pravidlo zní: "Nepřebít jakýmkoliv způsobem organické vlastnosti sýra!" Při degustacích se nesmí opomenout chléb a víno. Od starověku tyto dvě pochutiny tvoří se sýry neodlučitelný svazek. Na světě existuje mnoho druhů chleba a proto je důležité znát vlastnosti daného druhu. Dále se při degustacích užívají: sladké zavařeniny džemy ovocné či zeleninové hořčice čerstvá zelenina čerstvé a sušené ovoce extra panenský olivový olej Co se týče pití, používají se: vína bílá a červená perlivá a neperlivá voda pivo čaj destiláty SÝR a VÍNO - být schopen vybrat správné víno k určitému druhu sýra vyžaduje jistou zkušenost.  1.) k čerstvým sýrům nautrální nebo nasládlé chuti: lehké a méně alkoholické bílé víno svěží chuti př. sýr Burrata se šumivým vínem Franciacorta Satén - toto víno lze též spojit se sýrem Sant´ Agata de´ Goti Falanghina, jenž voní po bylinkách 2.) k středně uleželým sýrům: př. 3 až 8měsíční sýr Fontina se krásně pojí s červeným vínem, kde dominuje vůně malého červeného ovoce (rybíz a maliny) a plané růže, což jsou vína: Valle d´Aosta Petit Rouge, Friuli Grave Cabernet 3.) k velmi uleželým sýrům: vhodná jsou červená vína, která se vyznačují bohatou vůní (sušená švestka, ovocná marmeláda, koření) př. uleželý sýr Bitto je vynikající s vínem Valtellina Sforzato 4.) k plísňovým sýrům: u těchto sýrů je lépe volit vína sladká, likérové konzistence, jemná a aromatická (př. Marsala) př. sýr Gorgonzola je skvělý se suchou Marsalou Superiore starou cca 3 roky př. sýr Castelmagno tvoří dokonalou harmonii s vínem Vin Santo del Chianti Classico  
Zobrazit článek >
 
Jak si vybrat správnou podprsenku II
Když už jsme u té délky, pozastavme se ještě u ramínek. Nikdy byste je neměla mít utažené tak, aby se kvůli nim zvedla zadní část podprsenky. Ramínka by se samozřejmě neměla taky zařezávat. Jsou vaše ramínka v pořádku, ale zadní část podprsenky vám stále stoupá vzhůru? Pak se vraťte zpět k řešení otázky obvodu, je třeba zvolit o číslo menší. Je dobré si pamatovat, že ramínka by měla být u každé podprsenky takovým doplňkem, který není nejnutnější. I když vybíráte podprsenku bez možnosti odepnutí ramínek, vyzkoušejte si kousek bez nich. Drží podprsenka i bez jejich pomoci? Správně jste si ji vybrala! Při výběru podprsenky byste měla zkoušet vždy co nejvolnější zapínání, tj. vždy testujte kousek s co největším obvodem. Tak byste měla činit z toho důvodu, že podprsenka se trochu vytáhne a vy pak případně nebudete mít možnost spodní prádlo více utáhnout. A co kostice? Ta by měla lemovat alespoň spodní část konce prsou, aby podprsenku dobře podepřela a zajistila taky její vhodný tvar. Asi není nutné připomínat, že v případě, kdy vás podprsenka tlačí, byste měla pravděpodobně vybrat její jinou velikost nebo tvar. Jestliže vám však podprsenka hlavně mezi prsy odstává a kostice míří ven, vyberte menší velikost modelu. Pamatujte si, že ne každá podprsenka sedí každé nositelce. Košíčky podprsenky by měly překrývat minimálně dvě třetiny prsou, při pohybu by se neměly košíčky hýbat a nebo dokonce odhalovat vaše ňadra. Sháníte pohodlné spodní prádlo na sport? Nejlepší volbou je sportovní podprsenka.
Zobrazit článek >
 
Pár faktů o ženském těle, o kterých ani vy sama nevíte II
A pokračujeme! Co jste ještě o sobě nezjistila? Třeba toto? Do druhé části článku jsem uvedla i pár zajímavostí, které se netýkají pouze našeho těla.  Pro muže je modrá prostě modrá. Sotva rozliší, zda jde o barvu tmavou nebo světlou, rozhodně se nepárají s pojmenováváním barev jako je nebeská modř, královsky modrá nebo tyrkysová. Tak úplně za to nemohou. Muži mají geneticky dáno, že jejich schopnost rozlišení barev nebude tak dokonalá. Je to kvůli menšímu počtu chromozomů X. Že ženy dokáží dělat více věcí najednou asi moc dobře víte. Proč tomu tak je? Mají totiž mnohem silnější kalózní tělísko neboli vazník, jehož nervová vlákna spojují obě hemisféry mozku k sobě. Zastoupení nervových vláken v tomto místě je až o 30% větší než u mužů. Ženy jsou pružnější než muži díky většímu množství kolagenu a elastanu. Tyto látky se nenachází nikde jinde než ve svalech a vazech. Tato statistika vás asi zaskočí. Napadlo by vás, že průměrná žena pláče minimálně třicetkrát do roka? Do čísla šedesát je to pro ženy stále standart. U mužů číslo stejného aktu nepřesáhne sedmnáctku. Ženský krk je mnohem pohyblivější než mužský. Zatímco muži jsou někdy nuceni otáčet se na zavolání celým tělem, ženám bohatě stačí naklonit či otočit hlavou společně s krkem. Ženy jsou schopné slyšet zvuky ve vyšších frekvencích než muži. U dětí je tomu přesně naopak. Ženy mají problém nejen s navigací, ale i s orientací v prostoru. To je taky důvodem toho, proč si ženy nevybírají paralelní parkoviště. Udělejte si radost něčím zvláštním. Zpestřete si váš den pořádnou relaxací. Masážní prostředky, příslušenství k aromaterapii a další vynikající doplňky najdete zde.        
Zobrazit článek >
 
Zázrak jménem mandlový olej
Taky jste si už někdy pokládala otázku, zda existuje nějaký prostředek či lék, který by pomohl každé části vašeho těla? Jestliže jste si musela odpovědět, že neexistuje, pak jste ještě nepoznala mandlový olej. Na co použit mandlový olej a v čem vašemu tělu pomůže? Vyživuje pokožku a bojuje proti vráskám Díky bohatému obsahu vitaminů a minerálů vaši pokožku mandlový olej dokonale posílí. Pomůže taky k její lepší regeneraci například při spáleninách nebo odřeninách. Pro udržení hladké a jemné pokožky používejte mandlový olej minimálně jednou týdně. Můžete si vytvořit i peeling. Řasy rostou jako z vody Potřete své řasy stoprocentním mandlovým olejem na noc. Po denním užívání uvidíte zanedlouho velký rozdíl, nejen co se týče délky řas, ale i jejich objemu. Žádné lupy Myjte si šamponem s kokosovým olejem pravidelně i vlasy. Zbavíte se tak nežádoucích lupů. Přípravky z pravého kokosového oleje poslouží vlasům mnohokrát lépe než klasické vlasové šampony. Už žádné popraskané rty Pokud pravidelně budete kokosovým olejem opečovávat vaše rty, vyhnete se tak jejich praskání a nebudou se vám na nich dělat šupinky. Můžete si pořídit jelení lůj s přídavky kokosového oleje. Účinky nebudou tak výrazné, ale kvůli praktičnosti je dobré mít nějaký při sobě. Nehty vám budou růst rychleji  Mandlový olej nehty posílí a přispěje k jejich rychlejšímu růstu. Nezapomínejte taky na úpravu nehtové kůžičky. S kokosovým olejem to půjde samo. Už jste někdy vyzkoušela zázrak jménem kokosový olej? Pokud ještě ne, tak si ho pořiďte. Mandlový olej 100% najdete zde.  
Zobrazit článek >
 
Klasika od Jacka Londona
John Griffith Chaney alias Jack London je významnou osobností americké klasické literatury. Jeho nejznámějším a nejčtenějším dílem je kniha s názvem Volání divočiny. London má velmi pestrý životní příběh. Narodil se roku 1876 v San Franciscu. Po středoškolských studiích se vydal na univerzitu, tu však nedokončil. Již od mládí ho zajímala literatura, hlavně ta dobrodružná. Té se i začal věnovat. Inspirací mu byl jeho dobrodružný život. London se na chvíli stal zlatokopem, taky námořníkem. Prožil pár měsíců jako rybář, účastnil se pirátského lovu ústřic. Byl taky tulákem, který prošel téměř celý severní americký kontinent. Spisovatelský úspěch nejprve neměl. Ačkoliv jeho talent na zápletky byl nenahraditelný, vydavatele nenadchl jeho hrubý styl. Postupně však zaujal svými povídkami z Aljašky a poté i dalšími romány. Mezi Londonova nejznámější díla patří román Volání divočiny. Jedná se o příběh domestikovaného psa Bucka, který se narodil v době zlaté horečky na Klondiku, tedy v 19. století v kanadské provincii Yukon. Tento povedený román se dočkal mnoha filmových i divadelních zpracování. Svým tématem na něho navazuje Londonovo dílo pozdější s názvem Bílý tesák. Přečtěte si některé knihy od Jacka Londona a načerpejte atmosféru (nejen) lidí žijících v minulém století. Knihu Volání divočiny najdete zde. Další příběhy od Londona najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Šťavnatý duet: Červený jetel + jeřáb ptačí
Víte, že čtyřlístky, po kterých jste možná v dětství na louce tak často pátrala patří právě k jeteli? O čtyřlístcích však nebude náš článek, my se zaměříme na účinky červeného jetele. Jetel se vyznačuje antibakteriálními i antivirovými účinky, čímž zajišťuje posílení obranyschopnosti. Tato drobná rostlina je vhodná k pročištění organismu. Hodí se zejména na léčbu plic, dále dokáže protáhnout dýchací cesty. Mezi jedny z hlavních účinků jetele patří rychlá léčba kašle i zánětů dýchacích cest. Jetel má vliv taky na pokožku. Působí proti zánětům kůže, léčí ekzémy, vyrážky i akné. Léčí horečku. K těmto účelům se z jetele připravuje především čaj a silné odvary. Působí taky na kosti. Podporuje transport živin, dodává minerály zejména kostní dřeni a zajišťuje kostem pevnost. Pokud vás trápí vypadávání vlasů, vyzkoušejte jetel také, posiluje vlasové kořínky, podporuje růst nových vlasů a přidává kadeřím na jejich hustotě. Jetel čistí krev a celkově pomáhá dostávat cholesterol z krve. Celkově podporuje taky krevní oběh. Červený jetel je vhodný pro snižování příznaků menopauzy. Působí proti návalům horka, zabraňuje taky depresím a úzkostem. Jetel seženete v kapslích, jak již bylo zmíněno taky ve formě čaje, dále jej do těla dostanete prostřednictvím tabletek, které obsahují výtažky. Je na vás, v jaké podobě látky z jetele do těla dostanete. 
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města – Helsinky I
,,V Helsinkách si člověk užije, má-li kapsy s trochou peněz.‘‘ Má toto staré přísloví pravdu? To objevíme v následující sérii článků. Byla jste už v Helsinkách? Helsinky tvoří hlavní město Finska. Jsou taky největším a nejlidnatějším městem státu. Jako městu funguje toto místo již od roku 1550. Helsinky ukrývají obří přístav, kam denně připlouvá tisíce lodí. Centrum města se nachází na poloostrově ve středu Finského zálivu. Počet obyvatel v Helsinkách je asi 50 tisíc. Město skrývá spoustu památek a pozoruhodností, určitě je o co stát. Jste připravena na výlet městem? Prozkoumejte Helsinky ještě blíž pomocí průvodce. Publikaci Helsinky nakladatelství Lingea najdete zde. Hledáte-li město tepající nočním životem do ranních hodin, kde party nikdy nekončí – pak se poohlédněte jinde. Helsinky jsou městem chladného severského šarmu, kde se ve srovnání s ostatními velkoměsty žije vcelku poklidně. Třebaže se jedná o jednu z nejmladších metropolí světa, jsou Helsinky místem, kde najdete fascinující architekturu a design, nekonvenční galerie a muzea i pikantní směsici Východu a Západu. Název: Helsinky Berlitz Podnázev: Inspirace na cesty Jazyk: čeština Nakladatelství: Lingea Značka: Lingea Druh: Kniha Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá Počet stránek: 144 V prodeji od: 06/2015 Rozměry (výška x šířka x tloušťka): 127x105x12 mm ISBN: 978-80-7508-066-0      
Zobrazit článek >
 
Funkční čokoláda Matcha Tea
Ochutnejte výbornou čokoládu od výrobce Vitalio, která vás nejen zasytí, ale taky prospěje vašemu zdraví. Speciální druh zeleného čaje, který vznikl téměř před tisícem let. To je Matcha Tea. Vyrábí se z čerstvých čajových lístků. Ty se semelou na prášek, který tak dostane výjimečné a velmi specifické aroma. Matcha obsahuje nejúčinnější antioxidanty, které do těla jinak těžko dostanete. Matcha je mimo to taky výborným spalovačem tuků. Matcha Tea urychluje metabolismus a podporuje spalování tuků. Výrazně detoxikuje tělo. Výhodou Matcha Tea je to, že se jedná o stoprocentní zelený čaj. Nejsou do něho přidávána žádná barviva, žádné aromatické látky ani konzervační látky. Do sušenky navíc není přidaný cukr, takže si můžete být jista, že konzumujete zdravý produkt. Pokud potřebujete zvýšit soustředěnost a koncentraci, Matcha je záchranou. Navíc čokoláda vám dodá zase energii. Čokoláda již sama o sobě působí uklidňujícím efektem. Matcha má taky ve vlastnostech zklidnění mysli. Podporuje uvolněnou náladu, zbaví vás napjatosti. Matcha posiluje imunitní systém. Pokud alespoň jednou za čas dodáte Matchu do svému tělo, znesnadníte bakteriím či virům, aby ve vašem těle vytvořily neplechu. Z Matcha čaje je možné připravit několik teplých i studených nápojů. Můžete si připravit taky ovocný koktejl, zmrzlinu a nebo čokoládu. Právě výbornou čokoládovou dobrotu vám nabízíme v našem e-shopu. 
Zobrazit článek >