EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Jablečné hraběnčiny řezy
Na zahradkách vše pozvolna dozrává a začínáme sklízet i jablka. Pokud zrovna jablka nevyužijete na sušení, zavařování, nebo z těch méně kvalitních nevylisujete velmi chutný mošt, můžete si upéct sladké jablečné dobroty. Kromě dosti známého jablečného štrůdlu, který známe už od našich babiček, si můžete také upéct: RECEPT: Jablečné hraběnčiny řezy Ingredience na těsto 4 žloutky 140 g moučkového cukru hrubá mouka na vysypání plechu  450 g polohrubé mouky 200 g změklého másla + na formu  1/2 sáčku kypřicího prášku 2 lžíce mléka Ingredience na náplň 600 g jablek, oloupaných 1 vanilkový cukr 200 g vlašských ořechů 1 lžička mleté skořice 50 g rozinek, propláchnutých (nemusí být) 4–6 bílků 100 g krystalového cukru 1 lžička vinného či jablečného octa 1 lžička kukuřičného škrobu Postup: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dáme do robota a utřeme je s cukrem a máslem až do světlé pěny. Přidáme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva, mléko a vypracujeme hladké těsto. Vyložíme si plechech (20x30 cm) pečícím papírem, nebo vymažeme tukem a vysypeme hr. moukou. Troubu si rozehřejem na 180°C. Jednu třetinu těsta vložíme do mrazáku. Zbylé těsto rozválíme na dno plechu. Jablka oloupeme a nastrouháme do misky a ochutíme skořicí s vynilkovým cukrem. Směs promícháme a nasypeme na těsto. Jablka posypeme ořechy a rozinkami. Bílky našleháme na řídkou pěnu, přimícháme cukr a škrob a vyšleháme na pevný, lesklý sníh. Zašleháme ocet. Rozetřeme na jablka. Navrch nastrouháme zbylou třetinu těsta z mrazáku Pečeme asi 45 minut dozlatova. Vyzkoušejte další chutné jablečné recepty, které naleznete v knize: "JABLEČNÁ KUCHAŘKA". 
Zobrazit článek >
 
7 jednoduchých tipů, jak zatočit s nachlazením
Ještě koncem září jsme si užívali sluníčka a příjemných, hřejivých 25°C. Dnes, o 2 týdny později, vyrážíme ven ve svetru, v kabátu a hlavně s deštníkem. Nastal pravý podzim. Jenže pávě taková extremní změna počasí s sebou přináší i mnoho kašlajících a kýchajících lidí. A kdo by dnes chtěl marodit? Ani zaměstnanci, ani podnikatelé si takový „luxus“ dovolit nemohou. Nemoc se proto tak nějak přechodí, což se vám do budoucna rozhodně nevyplatí, nebo se jednoduše o den či dva prodlouží víkend placenou dovolenou. Nakoupíme si ne zrovna levné chemické zabijáky bacilů, navlékneme si tepláky, šátek kolem krku a za čtyři dny jsme fit. Myslíte, že takto je to správně? Určitě ne! Jak tedy bojovat s nachlazením, aniž bychom v lékárně museli nechat několik stovek korun a tělo vystavovali dalšímu budoucímu oslabení? Teplo, odpočinek a hodně čerstvého vzduchu Při nachlazení, viróze i vážnějších virových nemocí je naše tělo velmi oslabené. Vlastně se i tak cítíme, oslabeni, malátní, vyčerpaní. Proto je důležité ležet, ležet, ležet. Snažte se i co nejvíce spát, spánek udržuje tělo v klidu a má tak možnost lépe bojovat s bakteriemi. Ať už venku prší nebo sněží, větrejte. Bakterie mají rádi teplo, pokud často budete vyměňovat vzduch, pomůže to nejen vašemu ucpanému nosu a plicím, ale zabrání to v šíření a množení bacilů, což ocení i ostatní členové domácnosti. Na druhou stranu tělo je třeba mít stále v teple, i když vám to možná příjemné nebude, jak se říká „chce to vypotit“. Vyměňte šátek za Priessnitzův zábal. V prvních vteřinách to sice není zrovna příjemné, po chvíli ale přichází úleva. Jak už bylo řečeno, chlad bakterie likviduje, nemohou se rozmnožovat, jestliže vás bolí v krku, toto je nejlepší způsob, jak se jich co nejdříve, účinně zbavit. Pořádný vývar s čerstvým česnekem Už naši předkové věděli, že silný slepičí (pro některé lepší varianta kuřecí) vývar je nejúčinnější polévka proti nemocem. Dodá sílu, zahřeje, postaví člověka na nohy a to i po noci strávené v alkoholovém opojení. Navíc, pokud do vývaru přidáte pořádnou dávku česneku, vypálí vám to, jak se říká, červa. Nemusíme snad ani připomínat, že česnek je bez pochyby jeden z nejsilnějších přírodních antibiotik. Je ale nutné ho užívat čerstvý, ne sušený. Jedině čerstvý obsahuje nejvíce potřebných látek. Bylinky, bylinky, bylinky a zase ty bylinky Léčba bez chemie? To jsou bylinky. Nejen, že pročistí tělo, ledviny, vyplaví všechny bakterie, ale správné bylinky uleví od kašle, ucpaného nosu, zvýšené teploty. Pomůže vám lípa, jitrocel, černý bez i šípek. Máte-li odřený noc z věčného smrkání, pak nejlépe pokožce ulevíte odvarem či mastí z heřmánku. Na bolavý krk je pak nejvhodnější šalvěj, ať už v podobě čaje nebo bonbónů. Citron ochlazuje, zázvor zahřívá Citron obsahuje vysoké procento vitaminu C, je tak spolehlivou prevencí i nezbytným pomocníkem při nachlazení. Dát si „panáka“ citronové čerstvě vymačkané šťávy, může být doslova biologickou zbraní proti bakteriím. Ale pozor, samotný citron organismus ochlazuje, což pro nemocné tělo není to pravé. Citron užívejte s teplým čajem, medem a zázvorem, který naopak tělo zahřívá a navíc je protihorečnatý, antiseptický a protizánětlivý. Je libo cibulový čaj nebo medvědí mléko? Dalším zaručeným přírodním receptem je méně oblíbený cibulový čaj. Nepříjemně vonící i chutnající pomocník. Stačí nakrájet cibuli, zalít horkou vodou, nechat vylouhovat, přecedit, osladit medem, případně přidat skořici, fenykl nebo citron, dle chuti, a popíjet několikrát denně horký. V počátcích nachlazení si můžete pomoci medvědím mlékem. Ještě jste o něm neslyšeli? Není to rozhodně žádná věda, ohřejeme 200 ml mléka, přidáme panáka rumu a dvě lžíce medu. Nejlépe je vypít dvě sklenice za večer a nejen, že klidná noc je zaručena, ale ráno se budete cítit mnohem lépe. Jak na ucpaný nos? Rýma, ucpaný nos, zhoršené dýchání, to vše otravuje snad více, než bolest v krku. Rozhodně to více vyčerpává. Uvolnit nos můžete nějakými komerčními kapkami nebo sprejem do nosu, ale pozor, i to má svá rizika. Komerční kapky sice přinášejí rychlou úlevu, jak nám proklamují na televizních obrazovkách a v časopisech, ale při delším užívání spíše škodí, než pomáhají. Zvlhčují sliznici, uvolňují ucpaný nos, po déle trvajícím užívání ovšem mohou sliznici nepříjemně poškodit. Zvlčit nos můžete i esenciálními olejíčky, vodní párou z bylinek nebo přírodními kapkami s obsahem mořské soli. Vitamínová bomba Při léčbě nemocí je nutné jíst vitamínů o něco více, než preventivní doporučené denní dávky, především vitamín C. Obrovským zdrojem tohoto vitaminu je kiwi, pomeranč, již zmíněný citron a kysané zelí. Ale pozor, kysané zelí neznamená zelí s knedlíkem a libovým vepřovým, ale kysané zelí neuvařené, pěkně rovnou ze skleničky či sáčku. Můžeme doporučit i zelný salát. Kysané zelí, cibulka, kmín, ocet, nechat odležet a šup s tím do útrob. Pokud to lze, vyvarujte se komerčních, chemických rádoby pomocníků v boji proti virové nemoci. Nejde-li samozřejmě o vážnější nemoc, jako je zápal plic, angína apod. Sice vám tito pomocníci možná přinesou určitou úlevu, ale dopady na játra a jiné orgány už v tu chvíli vidět nejsou. Pakliže je k léčbě potřeba i asistence antibiotik, užívejte, pijte a jezte takové potraviny, které vám pomůžou vedlejší dopady antibiotik odbourat. Trápí vás kašel, rýma, bolest v krku? Bojujte přírodními zbraněmi.
Zobrazit článek >
 
Pýcha a předsudek - klasika Jane Austen, která neomrzí
Bezesporu nejznámější román spisovatelky Jane Austen je Pýcha a předsudek. Ačkoliv se zcela nejednalo o její první dílo, román si získal velkou škálu čtenářů. První náčrt románu Austen stvořila už na konci 90. let 18. století. V té době se jí však nepodařilo přesvědčit žádné nakladatelství k vydání jejího díla. Roku 1811 dopsala a vydala první román s názvem Rozum a cit. Po jeho úspěchu se dala na přepracování Prvních dojmů, jak svou prvotinu nazvala, v Pýchu a předsudek. Tento román byl vydán o dva roky později, tedy roku 1813. Díky příběhu dokonale poznáte nejen mysl žen minulých století, ale taky celou společnost. Seznámíte se s nejdůležitějšími úkoly tehdejších dam – vdát se a získat bohaté věno, aby si do konce života žily jako v pohádce, a to i za předpokladu, že vztah s jejich budoucím manželem nebude šťastný. Austen v románu popisuje nejen ideální svět žen, ale taky realistické rodinné vztahy, falešnost a různé intriky. Ironicky zde vytýká chtíče dam, které si šly po hlavě za svým. Ovšem každý příběh má postavu, která z kompaktního davu vybočuje. I zde tomu není jinak. Je to právě Elizabeth, hrdinka celého příběhu, která se rozhodne žít si život po svém. Elizabeth pochází z rodiny Bennetových, která sídlí na anglickém venkově. Její nejstarší sestra Jane se na plese   seznámí s Binglym, bohatým a šarmantním mužem, do kterého se ihned zamiluje. Pan Bingley jí lásku začne oplácet. Jeho přítel Darcy, velmi bohatý, avšak povýšený a protivný mládenec, mu jeho vztah s Jane začne vymlouvat. Jakmile se však díky lásce jeho přítele začne pohybovat kolem Lízy, která jediná ho přehlíží a nesnaží se na něho zapůsobit, zamiluje se do ní. Z Lízy ale zamilovanost nevyzařuje. Jak to s nimi dopadne? Čtěte dál v této knize. Dílo se dočkalo taky velkého množství filmových adaptací. První film je z roku 1938. Dva roky po něm následovala dosti podobná adaptace se stejnojmenným názvem,  ale lepšího obsazení. Za obzvláště povedenou a úspěšnou tvorbu by se dalo považovat nejnovější ztvárnění z roku 2005. Lízu si zde zahrála Keira Knightley a Darcyho zastoupil Matthew MacFadyen. Možná vás dosud nenapadlo, že idey příběhu se drží i kdejaké novodobější knihy nebo filmy. Dalo by se říci, že například pro román Deník Bridget Jonesové, od úspěšné spisovatelky Helen Fieldingové, byla Pýcha a předsudek inspirací. Z filmového světa je to například bollywoodská tvorba s názvem Moje velká indická svatba. Co lepšího byste si mohla vzít ke čtení, když máte chvilku sama pro sebe? Ponořte se do světa romantiky a vášně s knihou Pýcha a předsudek. 
Zobrazit článek >
 
Navlečte se do podzimních trendů III
Už je čas na nákup šatů na ples A je to tady! Pomalu je již třeba vybírat společenské šaty na různé příležitosti. Frčí pastelové barvy, spíše jemné odstíny. In budou rozevláté sukně a střihy, které však mají korzetový základ. Pokud se vámi vybrané šaty budou ještě třpytit, máte velké plus. Pruh vedle pruhu, ale pouze ty svislé Zapomeňte na horizontální pruhované kousky, letos jsou in pouze ty vertikální. Kombinujte tenké proužky se silnými nebo dvojitými pruhy. Nenechte se vtáhnout do davu a klidně z něj vybočte. A pozor, pruhy byste si měla do šatníku obstarat co nejdříve, dokud se jimi nezaplní všechny obchody od shora dolů. Snažte se být tou, která ovládne celou řadu žen. Nevíte, po kterém kousku zapátrat? Sáhněte po kabátku bez rukávů s kapucí a nebo smíchejte pruhované kaloty s odlišně pruhovaným sáčkem. Pokud zvolíte jednobarevný neutrální top, stanete se s touto kombinací královnou odívání. Chlupaté ruce, doslova Letošní rok nebudu hitem jenom, již tradiční kabáty s kožešinou okolo límce. Zabodují totiž i bundy s kožešinovými rukávy. Čím chlupatější vaše ruce budou, tím větší se stanete královnou. Výhoda? Jistě víte, že na ruce vám opravdu chladno nebude. Nové podzimní trendy si můžete vybírat zde. Nezapomeňte si prohlédnout i naši nabídku trendy módních doplňků.  
Zobrazit článek >
 
Jane Austenová a její veledílo I
Jane Austen byla anglickou spisovatelkou. Narodila se v roce 1775. Byla dána do dobré školy, ve vyšším věku pak krátce studovala na soukromých středních školách. Již od mládí milovala literaturu, hltala ji od rána do večera. Již od patnácti let se Austen pokoušela o svou tvorbu, psala zejména kratičká dramata, básně a krátkou prózu. Časem přešla pouze k próze, jejíž rozsah se začal naplňovat. Austen se za svůj život nikdy neprovdala. Svůj život zasvětila knihám, postarala se i o jejich vydávání. Díla však za jejího života vycházela pouze anonymně. V dobách, kdy žila, se její knihy až tak neproslavily, spíše vůbec. Obdiv shledala až po své smrti, na oblíbenosti romány nabraly až ve dvacátém století. Zjistěte, jak píše tato mocná autorka. Jane Austen je považována za zakladatelku moderního rodinného románu v Anglii. Rozum a cit První dílo, které bylo vydáno a způsobilo velký boom. Tento román je věčný. Nachází stále nové spisovatelky, které touží po přečtení této knihy. Ve zkrate román popisuje více hrdinek, které se musí smířit s tvrdým světem a najít rovnováhu mezi životem rozumovým a citovým. Nejde o tradiční románek, nýbrž o povedené dílo s poutavou zápletkou. Znáte filmové zpracování knihy? Mladší sestra Emma vyrůstá bez ostatních sester u tety, která ji patřičně vychovává. Když však ovdoví, je nucena její dům opustit a vrátit se k otci. Již je ve věku na vdávání. Jak Emma bude úspěšná s nalézáním nápadníků? Jak ji život zkomplikují její sestry? Všechny zde zmíněné knihy a mnohé další najdete v našem e-shopu. Klikněte zde a vyberte si tu svou!
Zobrazit článek >
 
NOVÝ ZÁKON O PLATEBNÍM STYKU ÚČINNÝ OD 13. 1. 2018
Nový zákon o platebním styku, zákon č. 370/2017 Sb. (dále jen „ZPS“), nabude účinnosti dne 13. 1. 2018 a tím nahradí původní zákon č. 284/2009 Sb. Tato legislativní změna reaguje na požadavek nové směrnice Evropského parlamentu a Rady 2015/2366 ze dne 25. listopadu 2015 o platebních službách na vnitřním trhu (tzv. „PSD 2“). Členské státy jsou podle této směrnice povinny přijmout předpisy nutné pro dosažení souladu se směrnicí právě do 13. ledna 2018. PSD 2 si klade za cíl posílit vnitřní trh platebních služeb v Evropské unii tím, že zakládá jednotný rámec pro poskytování platebních služeb, zavádí jednotná pravidla platebního styku a dále se zaměřuje především na ochranu uživatelů platebních služeb. Z toho plynou také nové povinnosti pro poskytovatele platebních služeb. Nový zákon o platebním styku tak přináší oblasti platebního styku spoustu novinek. Jednou z nich je napříkladrozšíření subjektů, které jsou oprávněny poskytovat platební služby. Až doposud mohli poskytovat platební služby banky, zahraniční banky, spořitelní a úvěrní družstva, instituce elektronických peněz, vydavatelé elektronických peněz malého rozsahu, platební instituce, poskytovatelé platebních služeb malého rozsahu a Česká národní banka. Nově bude moci poskytovat platební služby jako podnikání také správce informací o platebním účtu (§ 5 písm. j) ZPS). Správcem informací o platebním účtu je podle zákona ten, kdo je oprávněn poskytovat službu informování o platebním účtu (§ 3 odst. 1 písm. h) ZPS). Služba informování o platebním účtu spočívá ve sdělování informací o platebním účtu prostřednictvím internetu poskytovatelem rozdílným od poskytovatele, který vede daný platební účet (§ 2 odst. 1 písm. l)). Tato služba tak umožňuje uživateli získat informace ze všech svých platebních účtů prostřednictvím jediné aplikace. Správce informací o platebním účtu potřebuje ke své činnosti povolení, které uděluje Česká národní banka. Dalším subjektem, který nově bude moci poskytovat platební služby, je držitel poštovní licence, jehož poštovní licence výslovně obsahuje službu dodání peněžní částky poštovním poukazem (§ 5 písm. l) ZPS). Doposud tento subjekt mohl pouze provádět službu poštovní (nikoliv platební), kterou je převod peněžních prostředků prostřednictvím poštovního poukazu. Zákon také zavádí kromě výše uvedené nové platební služby informování o platebním účtu také službu nepřímého dání platebního příkazu (§ 3 odst. 1 písm. g) ZPS). Ta podle § 2 odst. 1 písm. k) ZPS spočívá v dání platebního příkazu prostřednictvím internetu k převodu peněžních prostředků z platebního účtu jménem plátce poskytovatelem rozdílným od poskytovatele, který pro plátce vede daný platební účet. Plátce tedy nedává platební příkaz svému poskytovateli, u kterého vede svůj platební účet, ale prostřednictvím jiného poskytovatele. Uživatelé tak budou mít možnost placení prostřednictvím třetích stran v podobě mobilních a internetových aplikací. Nově je také upravena blokace peněžních prostředků v souvislosti s karetní platební transakcí. Pokud není při karetní platební transakci, k níž dává příjemce platební příkaz nebo plátce prostřednictvím příjemce, částka transakce v době souhlasu plátce známa, může poskytovatel plátce blokovat peněžní prostředky na účtu plátce jen se souhlasem plátce. Přičemž souhlas plátce musí být udělen k přesné částce peněžních prostředků, které mají být blokovány. Toto ustanovení chrání uživatele například při rezervaci pobytu v hotelu, kdy zákazník poskytne číslo své platební karty a obchodník blokuje odhadovanou částku útraty. Nově bude muset obchodník tuto skutečnost oznámit a částku blokovat až s jeho souhlasem. Další nové opatření zaměřené na větší ochranu uživatelů platebních služeb je tzv. silné ověření uživatele (§ 223 ZPS) při platební transakci přes internet či jiný elektronický kanál. Za silné ověření uživatele se považuje ověření, kterékombinuje alespoň dva z těchto způsobů ověření: a) ověření údajem, který je znám pouze uživateli (například přihlašovací údaje); b) věcí, kterou má uživatel ve své moci (například mobilní telefon); nebo c) pomocí biometrických údajů uživatele (například otisk prstu). Většina poskytovatelů platebních služeb však vyžaduje silné ověření uživatele již dnes. Nový zákon o platebním styku dále snižuje limit odpovědnosti uživatele při neautorizované transakci způsobené použitím ztracené či odcizené karty nebo zneužitím karty. Podle starého zákona o platebním styku nesl uživatel ztrátu z těchto transakcí až do částky odpovídající 150 EUR.  Podle nového zákona o platebním styku se tato hranice snížila na 50 EUR. Kateřina Marešová Advokátní koncipient at macek I legal www.maceklegal.cz
Zobrazit článek >
 
Ohrožuje vám soused čistotu vody ve studni?
Pokud už se vám někdy stalo, že váš soused ohrožoval čistotu vaši vody ve studni, pak v následujících řádcích se dozvíte, jak se mu bránit. Vlastnictví je samozřejmě chráněno a obecně si každý může určit, jak bude nakládat se svým pozemkem. Na zákonné úrovni definici vlastnictví přináší ustanovení § 1011 zákona číslo 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen „občanský zákoník“). Vlastník má široké spektrum možností disponovat se svojí věcí.  Vlastník může předmět vlastnictví zejména užívat, požívat jeho plody a užitky, zcizit a to úplatně či bezúplatně, může předmět svého vlastnictví také zničit či poškodit.   V sousedských vztazích však zákon vymezuje určité situace, kdy je vlastník povinen zajistit, aby z jeho pozemku neunikaly škodlivé účinky na sousední pozemek, jedná se o tzv. imise. Imise jsou nebezpečné právě proto, že můžou ohrozit kvalitu života na vašem pozemku, to se může týkat mimo jiné i čistoty vody ve studni. Imisemi jsou zejména odpad, voda, kouř, prach, plyn, pach, světlo, stín, hluk, otřesy, ale i jiné obdobné vlivy. Pokud podobná situace nastane, je potřeba rozlišit, zda jde o imisi přímou nebo nepřímou. Přímé imise jsou takové, které vnikají přímo na sousední pozemek, lze si pod nimi představit například svádění vody na cizí pozemek či úmyslné vhánění zvířat k sousedovi. Naopak pokud by imise byla až sekundární důsledek činnosti na pozemku, jedná se o nepřímou imisi. Takovou je například případ, kdy se zvířata z vedlejšího pozemku dostanou k vám a to bez úmyslu jejich vlastníka, aby se tak stalo. Z právního hlediska je toto dělení klíčové, jelikož přímé imise jsou bez dalšího zakázány a můžeme se právně domáhat, aby jich bylo sousedem zanecháno. Na druhu stranu imise nepřímé jsou zakázány tehdy, pokud přesahují míru obvyklou pro místní poměry. Míru obvyklou pro místní poměry musíme posuzovat individuálně, je jasné, že na venkově bude do jisté míry tolerovatelné, pokud se například hospodářská zvířata dostanou na pozemek souseda, naopak stejná situace ve městě by mohla být považována za neobvyklou velice záhy. Kromě výše uvedeného poskytuje v některých případech obranu proti zásahům do vlastnického práva také veřejné právo. Jedná se například o ochranu vod na pozemku- typicky studen. Proti zásahům do čistoty vody je možné se bránit podle zákona č. 254/2001 Sb., o vodách (dále jen „vodní zákon“). Podle ustanovení § 39 odst. 1 vodního zákona musí každý, kdo zachází se závadnými látkami, učinit přiměřená opatření, aby nevnikly do povrchových nebo podzemních vod a neohrozily jejich prostředí. Na základě ustanovení § 42 vodního zákona je pak možné podat podnět vodoprávnímu úřadu, kterým je obec s rozšířenou působností a Česká inspekce životního prostředí. Tyto úřady se pak celou věcí budou zabývat z moci úřední. Závěrem lze tedy shrnout, že pokud se stane, že Váš soused ohrožuje kvalitu vody na vašem pozemku, můžete se proti němu bránit dvěma cestami. Za prvé lze proti němu vznést občanskoprávní žalobu podle § 1042 občanského zákoníku, kterou se můžete domáhat, aby zamezil vnikání imisí na váš pozemek. Druhou cestou je pak veřejnoprávní, kdy můžete podat podnět k příslušnému úřadu.   Autorem textu je Adam Trojan paralegal at macek I legal www.maceklegal.cz
Zobrazit článek >
 
Jak na anglické růže
Anglické růže mají otevřené, plné květy rozmanité palety nádherných barev. Krásně voní a nekvetou jen jednou, ale vícekrát za sezónu. K největším anglickým šlechtitelům růží, patří David Austin. Růže patří do skupiny anglických růží Old Rose hybrids. Tyto růže byly původní vyšlechtěny v Anglii. Mají v sobě hodně původního charakteru ( růže Gallica, Damask, ..) a přesto tvoří celkem široké a rozmanité spektrum odrůd a variet. Old Roses mají v převážné míře překrásné odstíny lehce růžové, purpurové a nachové barvy. Obvyklý tvar je keř s opakovaným a kontinuálním nakvétáním.  Většinou jsou silně voňavé často s nádhernou vůní po ovoci. Jsou to výjimečné růže pro zahradu protože jsou otužilé, osvědčené a zdravé. Výborně se doplňují s jinými rostlinami např. trvalkami či kvetoucími keři. U každého druhu i odrůdy však budou stále existovat různě vitální sazenice. Pokud chcete pěstovat opravdu jen odolné růže, můžete je podrobit nemilosrdné zkoušce. Na podzim zasazené růže během prvního léta zalijte pouze jednou (avšak důkladně), na jaře a v létě naprosto výjimečně, v případě dlouhotrvajícího sucha. Růže, které přežijí, jsou ty nejsilnější a v budoucnu budou vyžadovat minimální péči. Vůně růží je legendární, ostatně tvoří ušlechtilý základ nejlepších parfémů. Můžeme ji navíc zkombinovat s vůní aromatických bylin, jako jsou levandula, tymián, estragon či rozmarýna. Vonný růžový kout zahrady tak přinese čichovým buňkám ještě různorodější potěšení, růže obroubené bylinkami jsou krásné i na pohled. Hlavní důvod je ale jiný: vůně bylinek, na rozdíl od té růžové, škůdce růží nevábí. Pokud je bylinkový pás souvislý a hustý, může fungovat jako ochranné brnění růží a odradí například mšice, které za ním nečekají nic dobrého. Proti padlí zase údajně pomáhá sousedství česneku, cibule a póru, a to díky sirným sloučeninám, které tyto štiplavé rostliny obsahují. I odolné růže potřebují dostatek živin, pokud mají bohatě kvést a pěkně se vybarvit. Jednou možností jsou hnojiva určená speciálně pro růže, druhou, levnější, jsou slupky od banánů. Jednoduše se zapraví do půdy kolem růží. Slupky působí rychleji, pokud je nakrájíte nebo podrtíte, ale účinkují i celé. Do zásoby si je můžete i nasušit. Kouzlo spočívá ve vysokém obsahu draslíku a dalších prospěšných látek. 
Zobrazit článek >
 
Proč se pánové nechtějí ženit? II
Jste jen čekající dráha Tak tohle je asi nejsmutnější, avšak o nic méně pravdivý bod než předchozí. Někteří muži zkrátka nechtějí být sami, a tak chodí s partnerkou, kterou však považují jen jako přestupní stanici. Nikdy by si ji nechtěli vzít, jen díky ní snáz čekají na svůj ideál. Bojíte se, aby to u vás nebylo stejné? Nebojte se zeptat, jak vidí vaše pokračování. Na tom není nic špatného, alespoň budete mít jistotu, že on za to čekání stojí. Rodiče Pokud ještě neznáte jeho rodinu nebo on tu vaši, před svatbou na to bude muset dojít. Téměř každý muž má strach z rodičů své přítelkyně nebo ze seznamování s rodiči obecně. Jestliže už se vaši s ním znají, padli s do oka? Pokud ne, možná je to právě ten důvod, proč se do vztahu nehodní. Vždyť po zásnubách už budou společné návštěvy nebo oslavy svátků nezbytností. Změníte se V tomto odstavci nebude řeč o vašem chování, ale o zevnějšku. Zajisté je pravda, že žena s přibývajícím věkem už nemá takovou potřebu vypadat vždy nejkrásnější. Mnohokrát bylo dokázáno, že dámy v manželském svazku už nechodí tak často ke kadeřníkovi, vynechávají manikúru a taky už se neoblékají tak sexy. Ukažte svému nápadníkovi, že vás móda a péče o sebe baví a nezapomeňte ho nenápadně ujistit, že se o sebe starat nepřestanete. I holení nohou ob den překousnete, že? Zpříjemněte si den kvalitní četbou, která vám o mužích prozradí mnohem víc.      
Zobrazit článek >
 
Vánoční tradice
Mám pocit, že pomalu začínáme zapomínat na pradávné vánoční tradice, kterými se dříve lidé bavili, když neměli televizi. Několik z nich si nyní připomeneme. Rozkrajování jablíček Když rozkrojíte jablíčko a objeví se hvězdička, znamená to štěstí. Pokud tam ale uvidíte kříz, značí to smrt nebo vážnou nemoc. Vlašský ořech Podobně je tomu i s vlašským ořechem. Pokud je vnitřek ořechu černý, znamená to neštěstí a smutek, jestliže je ale zdraví, čeká vás štěstí. Lodičky Skořápku z ořechu můžete využít na lodičku, do které dáte svíčku a pustíte po vodě. Lodička svým plutím po vodě naznačuje něco málo z budoucna. Házení pantoflí Svobodná dívka vezme do pravé ruky pantofel, otočí se zády ke dveřím a hodí botou za sebe. Jestliže špička míří ven ze dveří, bude svatba, v opačném případě zůstane minimálně rok na ocet. Cibulové věštění na celý rok Z cibule se oloupe dvanáct sukénem, jako je měsíců v roce. Položí se vedle sebe a nasype se do nich sůl. V té sukýnce, ve které se sůl ráno rozmočila, tak v tom měsíci bude pršet. Medové tváře Pokud si namažete na štědrý den tváře medem, bude vás mít příští rok každý rád. Třeste bezem Děvčata dříve ráda třásla bezem a přitom říkala: Třesu, třesu bez, ozvi se mi pes, kde je milý dnes? A z té strany, ze které pes zaštěkal, měl přijít budoucí ženich.
Zobrazit článek >
 
Metoda omlazení jménem botox a vše o ní I
Botulotoxin, botulin, klobásový jed, mezi lidmi taky botox, je toxická směs, vytvářená bakteriemi Clostridium botulinium. Při požití může tato bakterie zabíjet. Botulotoxin je užíván hlavně v medicíně. Pomáhá doktorům vyléčit pocení, je ceněný v oblasti neurologie. Jeho nejčastější využití se však týká oblasti estetické medicíny, jelikož se užívá na dočasné vyhlazení vrásek. Slyšela jste už o metodě jménem botox? Přečtěte se o této injekční proceduře více informací a zjistěte, zda vám tato metoda bude ku prospěchu. Botox se dá taky ke zvednutí špičky nosu či ústních koutků. Dále dokáže vyrovnat asymetrie v obličeji, kvůli které jste možná zvažovala chirurgický zákrok. Jedná se o rychlé ambulantní ošetření bez nutnosti aplikace lokální anestezie. Do patřičného místa se látka vpichuje slabou jehličkou. Pokud opravdu nenávidíte injekce, můžete si nechat na chvíli místo znecitlivět, abyste nic necítila. Vpichy však nebolí více, než klasická injekce, jen jsou bohužel tradičně píchány do citlivých míst. Zákrok trvá pouze několik minut a celkové vylepšení se dostaví nejdéle do dvou týdnů. Nejčastější obavou žen, které se chystají botox podstoupit je ta, že po zákroku bude jejich obličej jako strnulý, že se nebudou moci usmát ani mračit nebo dostatečně pohybovat všemi částmi obličeje. Tyto starosti jsou však zbytečné. Pokud se rozhodnete zákrok botulotoxinem podstoupit, tak si klidně trochu připlaťte, ale vsaďte na jistotu. Běžte na kliniku, kde vám injekce vpíchnou zkušení lékaři. Je sice pravda, že botox má vliv na nervy člověka, avšak při správném vpichu je nikdy látka nemůže omezit, natož ohrozit. Drobné metody se dají léčit pomocí jedinečných krémů, které vypnou kůži a rozruší vrásky. Vyzkoušejte například oblíbenou denní péči proti vráskám od značky Vichy. Produkt Denní péče proti vráskám a nedokonalostem pleti Normaderm Anti-Age 50 ml najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Domácí zmrzlina? Proč ne! II
Výkonnějším a tedy dražším zmrzlinovačům musíte nechat na výrobu zmrzliny dostatečný čas. Paradoxně nejlevnější přístroje mají zmrzlinu hotovou ani ne za hodinu, ale následně je nutné dochlazení směsi v mrazáku. Větší stroje připraví zmrzlinu se vším všudy, ale je třeba dát jim na to patřičný prostor. Příprava zmrzliny může trvat až několik hodin. Je to z důvodu přítomnosti vlastního chladícího zařízení, které však zatím nedokáže mrazit až tak rychle. Na co si dát dále pozor při vybírání zmrzlinovače? Prohlédněte si pořádně jeho součástky a materiál. Pokud plánujete zmrzlinu připravovat často, měla byste volit spotřebič z nerezu nebo oceli. Plastové metly i nádoby by se mohly časem poničit či dokonce zohýbat. Co se týče nádob, zajímejte se taky o jejich objem. Měla byste si vystačit s jeden a půl litrovou miskou. Myslete taky na možnost uskladnění spotřebiče. Před jeho nákupem vymyslete, kam se vám vejde a vyberte místo pro uskladnění. Nezapomeňte ani na mrazák. V případě nákupu zmrzlinovače bez chladiče by se jeho nádoba měla vejít do mrazáku. Ne vždy znamená vyšší cena větší kvalitu, ale obvykle to platí. Cena u zmrzlinovačů vám taky napoví délku přípravy pochoutky. Jak již bylo řečeno, levnější stroje jsou většinou rychlejší. I když na internetu najdete mnoho návodů a receptů k výrobě kvalitní zmrzliny bez stroje, připravujete se o delikátní chuť, kterou vám zmrzlinovač nabízí. Zapomeňte na nanuková tvořítka či podobné předměty a tvořte zmrzlinu jako ze zmrzlinárny klidně každý den! 
Zobrazit článek >
 
Indie: země plná překvapení III
V Indii se zrodila hra šachy, která je v současné době oblíbená po celém světě. Chaturanga, tak se původní hra nazývá, je velmi stará a dopátrat její kořeny je nemožné, avšak víme, že dříve byly na šachovnicovém poli postaveny dvoubarevní pěší vojáci, sloni, koně a vozy.  Indové milují mango. Není divu, že se zde vypěstuje přes 40% světové roční produkce. Díky Indii máme taky dostatek koření, v tomto případě jde o 70% světové produkce za rok. Indie je kromě toho největším výrobcem čaje.  Indie tvoří největší demokracii na světě.  Země kromě světové produkce zemědělských plodin patří taky k největším producentům mléka na světě.  Indie je samozřejmě domovem nespočtu památek či jiných historických zajímavostí. Celkem dvacet osm míst je zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO. Za návštěvu stojí Nové Dillí, v němž malé chudé domky zdůrazňují velkolepost o kousek dál stojících luxusních paláců. Neopomenutelná je samozřejmě procházka u Tádž Mahalu, Bombaje nebo monumentální pevnosti Ámbér. Tato země má bohužel i své stinné stránky. Například to, že hlavní město je nejznečištěnějším městem světa.  Indie je rájem filmového průmyslu. Napadlo by vás, že se zde vyprodukuje téměř dvakrát víc filmových snímků ročně než v Americe?  Bílá je v Indii barvou smutku. Nevěsty se oddávají v co nejbarevnějších šatech indického typu.  Posvátné zvíře Indie je kráva. Každému obyvateli, který ji potká, přinese prý štěstí. V Indii mají lidé štěstí zřejmě skoro pořád, neboť krávy jsou běžně k vidění na silnicích, ve vesnicích i v rušnějších centrech, kde byste je zajisté nečekali. 
Zobrazit článek >
 
Tyto houby nesbírat!
Blíží se hlavní houbařská sezóna, a tak by bylo přínosné seznámit se s houbami, jejichž sběru byste se měli vyhnout. Jedovatých hub je oproti těm jedlým o dost méně, ale bohužel neexistuje pravidlo, podle kterého byste je bezpečně poznali. Musíte se naučit rozeznávat konkrétní druhy hub. V tomto článku najdete houby, které jsou nejedlé nebo dokonce smrtelně jedovaté a nejvíce se podobají těm, které sbírá každý laický houbař.   Hřib satan je asi pro lidi nejznámější jedovatou houbou. Je podobný ještě dalším druhům hřibů. Některé z nich jsou taky jedovaté, ale když je tepelně opracujete, jed se z nich vytratí. Nechutnejte tedy houby za syrova. Jak vypadá: Má bílý velmi světlý klobouk a červený třeň. Dospělá houba velmi zapáchá, připomíná hnijící jídlo. Oproti jiným hřibům je mohutná. Ačkoliv si to spousta lidí myslí, hřib není hořký. Lidé si ho pletou s jinými poddruhy, které vám sice zkazí smaženici, ale špatně vám po nich nebude. Tento hřib, když odmyslíme palčivou vůni, chutná velmi sladce. Klobouk má 15 cm, třeň je dlouhý do 15 cm. Kde roste: Vyskytuje se v teplých oblastech, na vápenitém podloží v listnatém lese, spíše vzácně. Co způsobuje: Způsobuje dehydrataci a zvracení. Nakažení není smrtelné. Zotavíte se pravděpodobně hned následující den.   Ryzce smrkového si snadno můžete splést s ryzcem kravským. Jak vypadá: Zatímco ryzec smrkový je hladký, někdy až lesklý, ryzec kravský je hrubý a chlupatý, nejvíce po obvodu klobouku. Celá houba je načervenalá a míhají se na ni výrazně světlé pruhy. Výška houby je do 10 cm a šířka může dosahovat 12 cm. Dobrým poznávacím znakem může být i čistě bílé mléko, které houba roní. Kde roste: Najdeme ho v listnatých lesích, v hodně podmáčených oblastech. Roste nejčastěji na podzim v poměrně hojném množství. Co způsobuje: I když sníte velké množství těchto hub, v ohrožení smrti se určitě neocitnete, jen si poměrně dlouhou dobu posedíte na toaletách. Pavučinec plyšový je další jedovatou houbou, ještě více zákeřnou než houby předchozí. Je totiž smrtelně jedovatý. Do poloviny 20. století byla houba považována za jedlou, jelikož způsobená otrava má velmi dlouhou inkubační dobu. Jak vypadá: Klobouk je hnědý, průměr nese okolo 3 až 8 cm. Třeň dorůstá do délky maximálně 10 cm. Je válcovitý, dole se zužuje. Houba je celá lesklá, hladká a hodně pevná. Kde roste: Roste v listnatých lesích, ale vyskytuje se vzácně. Houba se před pár lety začala řadit mezi ohrožené druhy. V České republice se naštěstí objevuje ještě méně často než v cizině, nejvíce u Polska a Německa. Co způsobuje: Příznaky otravy se mohou dostavit od dvou dnů až po tři týdny. Dochází k poruchám trávení, přichází nečekané zvracení a průjmy. Kromě toho látky v houbě totálně zničí vaše ledviny. Při snědení velkého množství těchto hub je nutné provést okamžitou transplantaci ledvin. Nemějte ale obavy, pokud se vám jedna tato houba vmíchá mezi ostatní, tak se dostaví jen trávící potíže. Více nebezpečná je pro děti, jelikož dětské tělo přirozeně snese méně. Hlíva olivová je nápadně podobá oblíbeným liškám obecným. Jak vypadá: Většinou se houba vyskytuje v trsech. Málokdy najdete jednu osamocenou hlívu. Její klobouk má nálevkovitý tvar a barva houby je hnědá až zlatá. Dužina je výrazně žlutá. Její výskyt je velmi hojný. Kde roste: Na rozdíl od předchozích hub roste hlíva v jehličnatých lesích. Velkým rozlišovacím znakem je její růst. Hlíva nikdy neporoste v zemi. Vždy ji najdete na pařezech nebo kmenech. Může porůstat i listnaté stromy. Co způsobuje: Nejhůře vám hrozí lehčí otravy. Žaludeční potíže přijdou velmi rychle, ale také za krátkou dobu odezní. Toto jsou čtyři houby, na které můžete poměrně snadno narazit a mohou vám připomínat známou jedlou houbu. Jediné obecné pravidlo, které si můžete zapamatovat je to, že pokud najdete houbu, o jejíž pravosti nejste přesvědčeni, tak ji raději v lese nechte ležet. Tím nci nezkazíte a vyhnete se případné otravě. Pokud se chcete dozvědět o dalších druzích, pořiďte si knihu o houbách. I příležitostnému sběrači hub se tyto znalosti vyplatí. Ottovu encyklopedii hub najdete zde.
Zobrazit článek >
 
FIT-DAY Superfood LONG LIFE
FIT-DAY Superfood LONG LIFE je bomba antioxidantů pro vaše tělo. Popis Energizující a vyživný nápoj FIT-DAY Superfood LONG LIFE je kombinací vysoce kvalitního rostlinného proteinu, borůvek, klikvy a acaí, které patří mezi nejsilnější antioxidanty. Jedna dávka tohoto lahodného mixu vám dodá spostu energie a povzbudí vás na celý den. Tato unikátní formule poskytne vašemu tělu spoustu vitamínů, minerálních látek a antioxidantů na posílení těla. V každé porci navíc dostanete tu nejlépe vstřebatelnou formu bílkovin z hrachu a rýže. Borůvky rostou na malých keřích nejčastěji v jehličnatých lesích, pasekách a rašeliništích a to ve vyšších polohách. Borůvky brusnice dozrávají obvykle během prázdnin. Borůvka patří mezi nejcenější superpotraviny rostoucí na našem území. Modré plody brusnice borůvky jsou malé asi jako hrášek, mají vysoký obsah antioxidantů. Jsou sladké a silně barví na tmavěmodrou až fialovou. Plody Klikvy velkoplodé rostou nejčastěji v jehličnatých lesích na malých keřících. Plody klikvy jsou červené bobule o průměru 5-8 mm. Jsou kyselé až nahořklé, dozrávají v srpnu až říjnu. Jsou podobné borůvkám a také jsou významným antioxidantem a superpotravinou. Brusinky mají jemně kyselou až nahořklou chuť a jsou skvělé v ovocných smoothie a snídaňových kaších. Acaí jsou plody palem rostoucích v oblastech deštného pralesa Střední a Jižní Ameriky. Acaí vypadá podobně jako naše borůvky. Její chuť je velmi exotická, originální a zároveň lahodná a dala by se přirovnat ke směsi malin a borůvek. Patří mezi tzv. superfoods a je velmi silným antioxidantem. Acaí je ideální na přípravu ovocných smoothie nebo zmrzlin. Přídatné látky borůvka sušená, klikva velkoplodá sušená, acaí sušené, jablko sušené, guarová guma. Dávkování Užívejte 1-2x denně. Naplňte FIT-DAY Shaker 300 ml vody nebo rostlinného mléka a přidejte dvě odměrky LONG LIFE (2 x 12,5 g). Protřepejte dokud se nerozpustí do vody cca 1 min a vypijte. Jedna porce obsahuje 96 kcal. Upozornění Doplněk stravy. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Není vhodné pro děti do 4 let, kojící a těhotné ženy. Nenahrazuje pestrou stravu. Po otevření spotřebujte do 3 měsíců. Výrobek skladujte v suchu při pokojové teplotě. Nevystavujte přímému slunečnímu záření ani mrazu. Ukládejte mimo dosah dětí. Bezlepkovou potravinu koupíte v eshopu zdravi.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >
 
9 tipů ke snížení měsíčních výdajů
Každý chce ušetřit, ať už ten kdo peníze má, tak i ten, který měsíc co měsíc bojuje o každou korunu. Ukážeme vám několik jednoduchých tipů, jak je možné ušetřit minimálně několik set korun měsíčně bez výrazného omezování. Nakupujte s rozumem Pokud vám to možnosti dovolí, plánujte si jídlo na celý týden. Pište si seznamy a nakupujte pouze 1x nebo 2x týdně. Čím častěji a bez seznamu nakupujete, tím je větší pravděpodobnost, že nepotřebné, ale lákavé věci, skončí ve vašem košíku. Na nákup choďte rozhodně po jídle. Možná se to zdá směšné, ale věřte, díky prázdnému žaludku a vašim neuspokojeným chuťovým pohárkům skončí v nákupním košíku spousta zbytečností. Starší ženy vědí, proč to dělají Známe to všechny, každé ráno, odpoledne a někdy i večer, stále ty stejné vrásčité tváře našich sousedek v místním supermarketu. Tyto dámy mají přesně vytipováno, kdy a jaká akce na které zboží zrovna probíhá a trpělivě si na ni počkají. Možná se vám to zdá šílené a absurdní, možná se nad tím usmíváte, ale to děláte velkou chybu. Nakupováním zboží v akci totiž můžete ušetřit až několik set korun měsíčně. Proč kupovat mléko za 16,9 Kč, když je možno jej koupit za 8,9 Kč? Noste si jídlo z domova Dostáváte v práci stravenky, za které si rádi zajdete s kolegy na pracovní oběd? A co si raději za získané stravenky nakoupit suroviny domů a uvařit si na další den nejen do práce, ale pro celou rodinu? Průměrný oběd vás stojí přibližně 89,- Kč, za 89,- Kč lze pro jednoho uvařit i jídlo na celý den. Sami si tak dokážete spočítat, kolik můžete vlastním jídlem měsíčně ušetřit. Což samozřejmě neplatí pouze pro ty, co dostávají stravenky. Navíc si tak můžete vychutnat oběd třeba v parku, na terase i s jinými kolegy v kanceláři. Patříte mezi ty ženy, které si rády po obědě dopřejí kávu s nějakou sladkou „tečkou“? Upečte doma. Pozvěte kolegyně na společnou kávu v kanceláři s domácím zákuskem. Nejen, že si zpříjemníte posezení s kolegyněmi a navodíte domácí atmosféru, ale třeba i ony samy se příště budou chtít pochlubit svým cukrářským uměním a vaše odpolední kávička se tak stane příjemným zvykem. Zbavte se zbytečností Jistě máte doma oblečení, nábytek, knihy a jiné věci, které jste více jak rok neměli v ruce. Pokud k nim nemáte silný citový vztah, pokud víte, že jej ani v budoucnu nepoužijete, proberte je, ale nevyhazujte, raději je prodejte. Co vás již omrzelo, jiného potěší, navíc tak můžete získat nemalý obnos k dobru. Běžný účet? Jedině zdarma! Máte běžný účet? Hloupá otázka, běžný účet dnes využívá téměř každý. Patříte ale mezi ty, kteří využívají běžného účtu zdarma? Vaše banka vám tuto možnost nenabídla? Jestliže nechcete banku měnit a i přesto vaše banka aktivně novým klientům účet zdarma nabízí, zajděte za svým bankéřem a jednoduše si o něj řekněte. Nebo si můžete vybrat z mnoha bank, které tuto možnost standardně mají, ba co víc, nabídnou vám zdarma v podstatě vše i výběry z jiných bankomatů. Změna tarifu Využíváte paušál? Určitě ano. A díváte se na měsíční faktury? Určitě ne. Proč taky, máte přeci za jednu cenu vše, neomezené volání i SMS do všech sítí a nějaká ta data. Tak k čemu změnu? K ušetření minimálně pár desítek korun měsíčně, za rok pár stovek korun. Někteří operátoři například nabízejí k internetu na doma i slevu na tarif. Podívejte se na aktuální možnosti a nabídky svého operátora, třeba díky tomu můžete ušetřit ještě mnohem více. Zároveň, pokud nevyužíváte tolik volných minut či dat, zkuste přejít na levnější, nižší tarif. Neplaťte za něco, co plně nevyužíváte! Dražší žárovky, levnější energie Nebojte se investovat do dražších úsporných zářivek. Klasická žárovka stojí v průměru 15 Kč, vydrží až 1 000 hodin a spotřebuje 60 kWh, tedy elektřinu cca za 240 Kč. Naopak LED žárovka stojí v průměru 450 Kč, vydrží ale min. 25 000 hodin a spotřebuje neuvěřitelných 8 kWh, vyjádřeno v korunách spotřebuje elektřinu za cca 32 Kč. Výměna LED žárovky za klasickou tak přináší až 80% úsporu. Voda i peníze odtékají Jsou pryč doby, kdy se lidé koupali pouze jednou za týden, ne-li jen ve svátek :) Dnes na sebe lidé více dbají, sprchují se většinou pravidelně každý den, což přináší i vyšší účet za vodu. Nebudeme vám radit, abyste se vrátili ke zvykům našich předků, za takovou radu by nám vaše okolí moc nepoděkovalo, ale poradíme vám jednu velmi banální věc. Sprchujete-li se, při mydlení těla jednoduše vypněte sprchu, ušetříte tak několik litrů vody denně. Co teprve za celý rok. Smlouvy, smlouvy, smlouvy Kdo by se chtěl probírat pojistkami nebo úvěrovými smlouvami? Jednoduše ten, kdo chce ušetřit. U smluv majetkového pojištění je dobré jednou za rok si nechat, buď v pojišťovně, nebo u svého finančního poradce, přepočítat pojistné. Co se týká úvěrů, tak někdy může být výhodné refinancování či konsolidace do jiné banky. Zkrátíte si tak buď dobu splácení, nebo ušetříte na měsíčních splátkách. Za ušetřené peníze si pak můžete dopřát nějaké to rozmazlování v podobě třeba nové kabelky nebo třeba i parfému.
Zobrazit článek >
 
Nalaďte své oblečení na vánoční vlnu
Vánoce se kvapem blíží. Máte je ráda? Šiřte vánoční atmosféru kolem sebe pořád a stále, nejen když jíte již napečené cukroví. Nestyďte se a vyměňte klasickou čepici za tu Santovskou. Pokud nemáte nic proti americkým Vánocům, tak proč si z obyčejných dní neudělat tímto krokem dny nevšední? Je to na vás moc? Pak zkuste sáhnout po roztomilých náušnicích. Ty mohou ladit s přívěskem na vašem řetízku. Tyto drobné doplňky udělají z obyčejného oblečení divy. Určitě kombinujte vánoční barvy. I když běžně tmavě zelenou barvu třeba nenosíte, pořiďte si svetr v této barvičce. Nejen že tímto krokem prokouknete, ale taky si budete lépe užívat pohody. Ano, opravdu. Zelená barva totiž uklidňuje. Skvělé, že? Dalšími barvami, které ladí s vánoční tematikou, jsou zlatá, stříbrná, červená. Na trhu najdete samozřejmě i oblečení s klasickými vánočními motivy. Určitě vás nějaké zaujmou. Je libo sukně se soby nebo raději domácí andělské bačkůrky, kterým samozřejmě nechybí křídla? Pokud jde o samotný Štědrý den, oblečte se do zlaté. Tu doplňte červenou, bílou a černou kombinací. Budete vypadat opravdu neodolatelně. I se stromem vám to bude slušet. Vlasy si vyčešte do drdolu, obujte se do podpatků. Rudé karmínové rty dodají vašemu outfitu zlatou teku. Nezapomeňte s Vánoci sladit celou svou rodinu. Určitě seženete i partnerské duo oblečení, které si můžete s manželem vzít třeba na vánoční večírek. Každý pak pozná, že patříte k sobě. Poslední možnost na nákupu svátečního oblečení! Nezmeškejte tuto příležitost. Kde nakupovat? Třeba u nás. Stylové oblečení si můžete prohlédnout zde. 
Zobrazit článek >
 
Jak píše spisovatelka Jeaniene Frostová? II
Pojďme se nyní podívat na jednotlivá díla autorky Frostové. Jaká jsou její nejlepší? Jednou nohou v hrobě Cat Crawfieldová není jen obyčejná žena, je to totiž poloviční upírka. Pracuje pro stát, konkrétně ve vládě. Vyškolila vlastní tým, který nyní vede. Stojí v čele mužů, kteří bojují proti upírům. Cat však prožívá mimo boje a organizační starosti také klasické ženské trable. Stále vzpomíná na svého bývalého přítele Bonese, kterého byla nucena opustit. Kromě toho se dostala do potíží. Je sledována kýmsi nemrtvým. Byla dokonce vypsána odměna za její hlavu. Cat tedy nezbývá nic jiného, než požádat o pomoc Bonese. Nejprve se snaží jednat s Bonesem chladně, ale postupně propadá lásce. Unikne Cat nebezpečí a vypořádá se s nepřítelem? A co Bones? Nechá Cat zase odejít? Cat je připravená postavit se komukoliv a když bude třeba, je připravena každého škůdce zabít. Cat není, jak se říká, žádná něžná květinka. Je drsná a vulgarismy jí z úst jen lítají. Kniha má spád. Díky této knize objevíte pravý styl autorky, na který už, při čtení jakýchkoliv dalších jejich knih, nezapomenete. Jendou nohou v hrobě je druhým dílem série. Podle mého názoru se jedná o mnohem lepší příběh i zpracování než v díle prvním. Postavy jsou propracované, od začátku do konce je děj napínavý a zároveň romantický. Dějové linie jsou spletité. Děj je od prvního dílu oddělen čtyřmi lety života. Jednotlivé příběhy ságy na sebe navazují, co se týče vztahů a nových jmen, avšak pokud budete číst knihy na přeskáčku, nic se nestane. Na začátku budete možná rozpačitá z nevědomosti, za pár momentů se však stanete součástí příběhu a nové postavy poznáte. Autorka velmi dobře a hlavně nenápadně charakterizuje jednotlivé typy postav. No uvidíte sama! Knihy Jeaniene Frostové najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města – Londýn III
Čínská čtvrť Vyrazte se podívat do Čínské čtvrti a zastavte se na dobrém a tradičním čínském obědě. Zajímavé na místních podnicích je to, že do nich jen tak sami nevstoupíte. Pro vstup do restaurace musíte na dveře zaklepat velkým klepadlem a následně vám bude otevřeno. Emirates Air Line Chcete si užit výhled na celá Londýn? Pak se vydejte na východ k obří lanovce Emirates Air line, která vás  vyveze nad celé město. Cena jízdenky stojí okolo stokoruny. Věřte, že výhled za to opravdu stojí. Debenhams Kde nakupovat? No přece v Debenhams. Najdete zde úplně vše, na co si jen vzpomenete. Kromě oblečení a kosmetiky vám udělají radost třeba nějaké doplňky do domácnosti. A co vás potěší asi nejvíce? Téměř vždy zde narazíte na nějaké akce a slevy. Divadlo Globe Toto divadlo bylo vystavěno na počátku dvacátého století. Zdá se vám název tohoto divadla povědomí? Tušíte správně, jde o divadlo shakespearovské doby. To původní se však nedochovalo a vyhořelo. Americký herec Sam Wanamaker se však rozhodl o jeho rekonstrukci, resp. znovupostavení. Divadlo si můžete přijít prohlédnout kdykoliv a seznámit se tak s historickými okolnostmi, které se točí okolo tohoto místa. Poznáte taky tradiční život samotného Shakespeara. Největší zážitek z tohoto místa si však odnesete ze samotného divadelního představení, které se zde hraje pod širým nebem. Vstupenky na jedno z představení nejsou nikterak dražší ve srovnání s jinými londýnskými divadly. Science Museum Milovníky i nemilovníky technických vymožeností zaujme obří technické muzeum. Vstupné sem je opět dobrovolné, a tak vás nemusí trápit další utracené peníze. V několika patrech si můžete prohlédnout exponáty nejrůznějších věků a zemí. Prohlédněte si největší světové technické vymoženosti. Nezapomeňte si před cestou přečíst turistického průvodce a zabalte si ho i s sebou. Jistě se vám bude hodit. Průvodce Londýn – inspirace na cesty najdete zde.   
Zobrazit článek >
 
Jak se vyrábí olivový olej? I
Víte, jak se vyrábí oblíbený olivový olej? Přečtěte si zajímavý článek, který vám odhalí detaily výroby žádaných produktů. Olivový olej se vyrábí nejčastěji lisováním oliv, existují však i jiné speciální metody. Používá se na vaření i v rámci výroby kosmetických produktů a dokonce léčiv. Olivový olej se vyrábí většinou přímo poblíž olivových plantáží, od nás nejblíže v místech kolem Středozemního moře. Olivový olej patří do kategorie nejzdravějších olejů, které obsahují mnoho cenných a výživných látek. Olivový olej vyráběly již starověké civilizace, hojně se produkoval na Krétě, středním Východě a dokonce v Sýrii. Do celého světa se olej dostal také před několika tisíci lety díky Féničanům. První doklady o tradičním lisování oleje pochází od Římanů, kteří se taky zasloužili o zakládání olivových plantáží. Olivy znamenaly pro tehdejší civilizace hlavní zdroj nezbytného tuku. Již tehdy se však olej využíval taky jako kosmetická složka pro zdravou pokožku nebo jako masážní prostředek. Historie bylo dost, pojďme se vrátit do současnosti. Jak se olej vyrábí? V první řadě je třeba připomenout, že samozřejmě i u těchto plodů platí, že není oliva jako oliva. Oleje se od sebe tak jako víno liší už jen dobou sběru základní složky výrobního produktu. Olivy na výrobu nejkvalitnějších olejů bývají sbírány ještě před dozráním. Z měkkých a snadno trhajících se oliv lehce vznikne olej, zvýší se také jeho množství, avšak nebude tak kvalitní. Hrozí navíc že olivy budou již přezrálé a dojde k dalšímu zhoršení chuti. 
Zobrazit článek >
 
Jak vypadat dobře i nenalíčená?
Že vám to bez dobré řaseny, rtěnky a celkového make-upu prostě nesluší? Tak to jste na omylu. Pečujte o svou pleť a zjistěte, jak být krásná i bez líčení. Nejdůležitější je samozřejmě péče o obličej. Myjte si ho dvakrát denně. Používejte kvalitní pleťovou kosmetiku. Po mytí pokožku hydratujte krémem. Nemyjte si obličej však vícekrát, budete ji mít vysušenou a podrážděnou. Druhým nezbytným krokem je koupě hydratačního krému. Ten používejte klidně vícekrát denně. Jeho typ vyberte dle druhu vaší pleti. Peeling je základem. Sice stačí, abyste ho používala dvakrát týdně, je však pro pleť nezbytný. Zbaví vás odumřelých buněk a odstraní kožní maz. Dobrým pomocníkem k lepší pleti je taky tonikum. Tento druh pleťové vody dodává pokožce hydrataci a taky jí navrací její přirozené pH. Odličujte se! I když se nalíčíte jen párkrát týdně nebo jen jednou do měsíce, je třeba použít odličovací prostředky. Pro pleť je nezbytně důležité, aby byla zbavena nečistot a veškerých líčidel. V létě nezapomínejte na opalovací krém. UV paprsky poškozují pleť v každém počasí, nejen v horkách, kdy je 35°C ve stínu a oblačnost žádná. Pijte vodu! Hydratace je základ pro každou správnou péči. Doplňovat  tekutiny musíte do celého těla, to se vám za pitný režim odvděčí. Prostředky k péči o obličej najdete zde. Čisticí a odličovací micelární vodu Hydrabio H2O najdete zde.  
Zobrazit článek >
 
CD Mnich, který prodal své ferari
Autor knihy "Mnich, který prodal své ferari" je známý řečník Robin Sharma. Je to jeden z nejlepších expertů na takzvaný "leadership", což v překladu znamená: dosahování osobního úspěchu. Napsal osm bestsellerů včetně této nejúspěšnější. Celkový prodej jeho knih dosáhl přes 5 miliónů prodaných titulů. Robin Sharma je výkonným ředitelem společnosti Sharma Leadership International, která pomáhá lidem a organizacím v tom, aby se stali špičkou. Přemýšlela jste někdy nad tím, že byste změnila svůj život nebo-li přístup k životu? Už se netrápit křivdami, kterých na se Vás dopustili jiní nebo dokonce Vy samotná, přestat si stěžovat na osud, být zdravější, nemyslet negativně a žít svůj život naplno s tím, že až budete umírat, budete šťastná, že jste žila a užila sve tak, jak jste si přála? Změňte svůj život - a to teď hned! Zaposlouchejte se do audio knihy "Mnich, který prodal své ferari", kterou namluvil známý herec Jiří Dvořák. Zaposlouchejte se do životních rad Robina Sharmy, které Vám pomohou žít svobodněji a konečně si plnit své sny, které jste doposud snila, ale nežila! Svým pozitivním přístupem k životu změníte mnohé události a také lidi ve svém okolí. Možná se Vám stane, že někteří, především rodina, Vás nebudou chápat, proč jste "najednou" tak jiná, ale vězte: STOJÍ TO ZA TO!     
Zobrazit článek >
 
Vyrobte si domácí čokoládovou smetanovou zmrzlinu s ovocem
Léto je v plném proudu, horké dny je potřeba si něčím osvěžit. Co takhle lahodnou domácí zmrzlinou? Již ve starém Egyptě a Řecku si lidé připravovali medem nebo ovocem ochucený sníh a led. Pravá zmrzlina se ale objevila déle. Dodnes nám je otázkou, zda ochucené zmražené mléko přišlo od Mongolů a nebo z Číny. Jisté ale je, že Italové díky svým plavbám dostali zmrzlinu do Evropy. Zpočátku zmrzlinu znala jen šlechta. Zmražené dobrotě říkali scherbet, což znamená sladký sníh. Z tohoto slova vznikl později náš sorbet. Zmrzlina v českých zemích se rozšířila až v počátku 20. století. To už se vyráběla v každé cukrárně. Dávala se do misky nebo se natírala na oplatku. Zmrzlinový kornout se objevil taky až na počátku 20. století a roku 1903 byl patentován. Později vznikly i nanuky na dřívkách. Zmrzlina se dokonce považuje za lék. Při zánětech ústní dutiny a bolestivém polykání je ideální. Je také výborným zdrojem bílkovin nebo vápníku.   Druhů zmrzlin je obrovské množství a pokud trpíte nějakou alergií, tak není problém najít zmrzlinu vhodnou právě pro vás. Již zmíněné sorbety v sobě mají kolem 25 % ovocné složky. Ovocné zmrzliny obsahují nejméně 25 % ovoce. Do žádné z nich se nesmí přidávat tuk. Vodové zmrzliny dokonce nemají tuk vůbec žádný. Když si koupíte mléčnou zmrzlinu, tak musíte počítat s tím, že bude obsahovat minimálně 2,5 % mléčného tuku. Smetanová zmrzlina má tuku přes 8 %. Ani jedna z nich nesmí obsahovat rostlinný tuk. Speciálním případem je pak zmrzlina s rostlinným tukem, v níž ho je minimálně 5 %. Cena zmrzliny je různá. Zajímavé je, že v cizích zemích za ni zaplatíte více, ale dostanete opravdu velkou dávku. U nás toto sladké pokušení stojí opravdu málo, ale porce jsou i třikrát menší. Jak takovou zmrzlinu vyrobíte doma? Je to opravdu jednoduché. Na přípravu a práci vám stačí pár surovin a necelá hodina času. A protože se většina lidí bojí pracovat se syrovými vejci, tak jsem vybrala domácí recept bez nich.     Budete potřebovat: smetanu ke šlehání (150 ml) plnotučné mléko (250 – 300 ml, dle potřeby) čokoládu (100 g, nejlepší je na vaření, můžete vybrat jinou dle chuti) nerafinovaný cukr (50 g, pokud nechcete zmrzlinou sladkou, můžete dát i méně) kakao (30 – 40 g) ovoce (druh dle chuti, cca 100 g) Postup: Cukr s mlékem přiveďte k varu. Potom ihned odstavte a rychle k němu vmíchejte již rozpuštěnou čokoládu s kakaem. Po důkladném promíchání nechte chladnout, můžete ji dát na pět minut do mrazáku. Našlehejte smetanu. Jakmile bude čokoládový krém studený, vmíchejte šlehačku. Na závěr přidejte ovoce. Nejlépe hutná čokoládová zmrzlina s borůvkami nebo banánem. Hotovou zmrzlinu dejte do jakékoliv nádoby a vložte do mrazáku na 15 minut. Poté vyjměte, promíchejte a naplňte zmrzlinou formičky. Můžete ji ponechat i v původní nádobě. Zmrzlinu nechte minimálně 4 hodiny chladnout. Nejíte čokoládu?  Není problém vynechat kakao i samotnou tabulku čokolády. Tyto suroviny nahraďte pudinkem, který smícháte s ostatními položkami stejně tak jako čokoládu. Dochuťte vanilkovým cukrem. K této zmrzlině doporučuji přidat maliny nebo jahody. Jednoduché, že? Tato zmrzlina je opravdu delikátní. A pokud máte v rodině velké ,,mlsouny‘‘, tak raději rovnou vyrobte dvojitou dávku. Kbelík a rýč na zmrzlinu najdete zde Formy na zmrzlinu najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Hubněte bez diet
Mnoho žen je stále nespokojeno se svou váhou, a tak nedělají nic „jednoduššího“ než, že zkoušejí jednu dietu za druhou. Nejen, že jim takové experimenty mohou narušit celý organismus, ale navíc si přivolávají takzvaný „jojo“ efekt. A v podstatě ani jejich psychice to neprospívá. Důvodů nadměrného tuku v těle může být hned několik. Genetické predispozice, nemoc, nezdravá strava, málo pohybu, stres. U žen pak také změna hormonálního stavu, ale i nadmíra pití piva, i když toto je spíše doména mužů. Možná vás překvapí, že mnoho takto nespokojených žen, ačkoliv v jejich lednici najdeme především tučná jídla, v podstatě „trpí hlady“, respektive jejich tělo ne jejich mysl. Vždyť jaké živiny a tělu prospěšné látky si jejich tělo může vzít ze smaženého, tučného a chemikáliemi nasáklého jídla? Jak ale zhubnout, když už žádná dieta nepomáhá? Přestat s dietami! Našim prababičkám a pradědečkům na vesnicích nevadilo, když si dali tučnější maso (pokud na něj měli), jídlo připravované na sádle, brambory, smetanu apod. Rozdíl mezi nimi a námi je v tom, že měli nejen jídla čistě domácí, ale především měli jídla málo a pohybu mnoho. Vstávali ještě před kuropěním a spát chodili s první hvězdnou. Měli tedy naprosto odlišný způsob života. Vzduch, voda, potraviny, práce, to vše bylo diametrálně odlišné od dnešního způsobu života. Zdravé neznamená drahé Lidé žijí v mylných představách, že zdravé stravování je drahé. Je to častá výmluva žen i mužů. Pro začátek není nic jednoduššího, než ze svého jídelníčku vyškrtnout nebo výrazně omezit potraviny typu: ochucené vody, kupované zákusky, sušenky i přeslazené čokolády, tučné sýry, smažená jídla, polotovary (pytlíkové polévky, omáčky apod.), uzeniny s nízkým obsahem masa, alkohol, cigarety atd. Tedy potraviny, které uspokojí naše chuťové pohárky, ale tělu rozhodně nic prospěšného nepřinesou. Proč si kupovat třeba polévky v pytlíku? Například 5l domácí čočkové či hrachové polévky vás může stát 60 Kč, naopak 5l kupované komerční „poctivé“ polévky z pytlíku vás bude stát až 140 Kč. Přílohy Změňte přílohy. Není přeci třeba si dávat k masu hranolky nebo rizoto z bílé rýže, těstoviny s omáčkou. Co takhle zkusit třeba k masu zeleninový salát. Znáte pohanku, kus kus, polentu, červenou rýži? S těmito přílohami lze vykouzlit spoustu vynikajících jídel, které jsou rozhodně zdravější a navíc i perfektně zasytí. Máte rádi těstoviny? Nechcete se rozloučit s knedlíkami? Nahraďte klasické houskové knedlíky celozrnnými. Honí vás mlsná? Každý má občas chuť na sladké či slané. A to nemluvíme o čokoládě, která je pro některé doslova drogou. Máte-li chuť na nějakou sladkou neřest, dopřejte si čokoládu s vysokým obsahem kakaa nebo ručně vyráběnou bio čokoládu. Některé ani neobsahují mléko, tudíž jsou vhodné i pro alergiky. Jsou sice dražší než obyčejné čokolády, ale kdo říká, že musíte sníst celou tabulku na posezení. Nebo si jednoduše něco méně kalorického upečte doma. Třeba celozrnné muffiny, vločkové sušenky, mrkvové koláče. Cukr nahraďte medem či sirupem ze stévie. Příjemně se u toho odreagujete a navíc můžete pozvat své kamarádky a ukázat jim, jak se peče zdravě a chutně. Máte-li naopak chuť na slané, výborné jsou amarantové chipsy nebo celerové a mrkvové domácí „hranolky“. Více ovoce, více zeleniny Jezte ovoce i zeleninu, které vám dodají mnoho minerálů, vitamínů, ovocných cukrů pro energii a navíc tím i zaženete chuť na sladké. Ovoce si můžete přidávat do jogurtů, do pečených dezertů, smoothie apod. Zeleninu a ovoce je vhodné jíst na lačný žaludek, díky tomu se do těla dostane více vitamínů. Chutně bez ochucovadel Opravdu je nutné používat do omáček bujón? Potřebujeme zahušťovat polévky a omáčky jíškou? Ne! Omáčky přeci můžete zahušťovat rozmixovanou zeleninou, strouhanou bramborou, polévky celozrnnými vločkami nebo kroupami. Ale je tu i jiná varianta. Zahušťovat nemusíte vůbec. Vždyť jídlo i tak chutná skvěle. Používejte koření, jako je kari, chilli, zázvor, kardamom, koriandr, bylinky, to vše jídlu dodá nepřekonatelnou chuť. Navíc především kari, černý pepř a chilli jsou výbornými spalovači tuku! Vychutnejte přirozenou chuť jednotlivých potravin a nezabíjejte je glutamátem, tekutými hnědými ochucovali plnými soli nebo neméně známým nejmenovaným polévkovým kořením. Umělé nebo masové výrobky? Češi milují párky, s hořčicí, v rohlíku apod. Často je to pro nás rychlá a jednoduchá večeře po náročném pracovním dni. Proč si ale kupovat párky, které maso vlastně nikdy nepotkaly? Kupujte si raději, sice dražší, ale za to zdravější, párky s vysokým obsahem masa. Vysoký obsah masa vás nasytí natolik, že jich nakonec sníte méně, než párků klasických. K tomu žitný či celozrnný chléb a hned je tu zdravější varianta tak oblíbeného pokrmu. A totéž neplatí pouze pro zmiňované párky, ale také pro šunky a jiné masové výrobky. Kupujte si pouze libovou, s obsahem masa min. 85%. Jezte normálně, bez přežírání a pravidelně Nikdo neříká, že si nemůžete dopřát normální jídlo. Spíše je důležité si říci, co znamená jíst „normálně“. K obědu není třeba spořádat 6 knedlíků ke svíčkové, stačí o polovinu méně a třeba klasické knedlíky nahradit již zmíněnými celozrnými. Nemusíte spořádat o nedělním obědě u maminky půl kachny a pekáč buchet. Jezte tak, abyste se cítili lehčeji, svěží a zároveň sytí. Pravidelnost, pravidelnost, pravidelnost. Upravte si jídelníček tak, abyste dodržovali pravidelně jídlo celý den. Neznamená to samozřejmě, že ráno se nacpete rohlíkama, k svačině v tom budete krásně pokračovat, k obědu gulášek se šesti a vesele takto celý den. Ráno lehká snídaně, k svačině jogurt a ovoce, k obědu maso se zeleninou či pohankou a tak dále, a tak dále. Přirozený pohyb V neposlední řadě, nebuďte líní. Choďte hodně pěšky, na procházky s pejskem, běhejte, jezděte na kole, zajděte si do bazénu či k rybníku zaplavat. Pokud vám televize chybí, tak zkuste místo sezení na gauči, dívat se na televizi při cyklotrenažéru a podobných přístrojích. Naše tělo potřebuje z každé suroviny něco. Z masa, ovoce, zeleniny, mléka apod. Vše ale s mírou. Tělo nepotřebuje buřty, hranolky, máslové dorty. Sami víte, že po takovém jídle se člověk cítí unavený, někdy je nám dokonce těžko. Vždy samozřejmě záleží na tělesné predispozici člověka, ale pokud nejste nemocní, už jen tím, že omezíte tučná, smažená a sladká jídla či pochutinky, ulevíte tělu od zbytečných kalorií a ručička na váze se pohne tím správným směrem. Pokud si upravíte jídelníček, obměníte některé přílohy, vyškrtnete sice dobré, ale nezdravé pochutiny a zapojíte pohyb, ušetříte tak nejen svoji peněženku, ale také svoje zdraví a budete se cítit mnohem lépe. Nálada se vám zlepší a vaše tělo bude nabité energií :) Chcete udělat něco se svým zdravím a hledáte inspiraci ke zdravému jídelníčku? Zkuste některou z těchto knih.
Zobrazit článek >
 
Domácí recepty na zažívací potíže
Mnoho lidí má problémy s trávením a bolestí břicha, hlavně po jídle. Z břicha se ozývá kručení a bublání doprovázené nepříjemným tlakem v oblasti břicha a pocitem plnosti. Těchto nepříjemných pocitů se zbavíte přírodní cestou produkty, které máte doma. Kmín Léčivé účinky kmíny jsou známy už od starověku, proto se přidává do mnoha pokrmů. Podporuje činnost žaludku, jater a střev, působí proti nadýmání a ulevuje žaludku při přejedení. Kmín můžete vylouhovat v horké vodě nebo v horkém mléce. Máta peprná Zázračná máta působí na činnost trávicího ústrojí, odstraňuje křeče, působí proti nadýmání a podporuje funkci jater, slinivky a žlučníky. Čaj z máty peprné pijte 20 minut před jídlem. Červená řepa Červená řepa hlavně podporuje činnost jater, ale také vylučuje sůl z těla, podporuje činnost žaludku a tvorbu žluči a také odstraňuje zácpu. Po jídle si dejte mističku kompotu z červené řepy. Koriandr Koriandr léčí zažívací potíže a problémy s trávením, dále také nadýmání a křeče břicha. Nejúčinnější je kombinace koriandru, anýzu, fenyklu a kmínu v odvaru. Lněné semínko Lněné semínko se využívá při zánětu žaludku nebo žaludečních vředech, zvyšuje činnost střev, a tak odstraňuje zácpu. Lněné semínko přidejte do zeleninového salátu nebo si uvařte odvar z jedné polévkové lžíce lněného semínka a půl litru vody. Vařte 5 minut a po vychladnutí popíjejte během dne. Jedlá soda Jedlá soda není sice přírodní produkt, ale velmi dobře vyrovná pH, takže neutralizuje žaludeční šťávy a zklidní žaludek. Smíchejte jednu lžičku jedlé sody s vlažnou vodu, vypijte a během chvíle se vám uleví.
Zobrazit článek >
 
Zregenerujte vaši pleť s hadím sérem
SnakeActive je luxusní sérum se 4% polypeptidovým extraktem z hadího jedu. Má prokazatelné liftingové, protistárnoucí a protivráskové účinky. Klinické testy prokázaly, že právě 4% koncentrace polypeptidů obsažených v jedu funguje na bázi zpomalení svalových kontrakcí, které už nedovolí času podepsat se na vaší tváři. Hadí jed spolu s vitaminy, přírodními oleji a dalšími efektivními látkami jako je například kyselina hyaluronová nebo kolagen, pleť revitalizují, hloubkově hydratují a vyplňují i ty nejhlubší vrásky. Výsledkem je nádherně hebká, vypnutá a mladistvě zářivá pleť. Diet Esthetic SnakeActive sérum vaši pleť také neuvěřitelně krásně provoní díky tahitské gardénii. Produkt nebyl testován na zvířatech. Dermatologicky testováno. Sérum s hadím jedem je vhodné pro všechny typy zralé pleti. SLOŽENÍ: polypeptid ze zmijího jedu – redukuje vrásky šípkový olej – zpomaluje projevy stárnutí, regeneruje bambucké máslo – výborně hydratuje a zvláčňuje skvalen – antioxidační účinky vitamin E – antioxidant, má hojivé účinky, chrání kožní buňky kyselina hyaluronová – chrání pleť před vnějšími vlivy prostředí, vyhlazuje vrásky, udržuje pevnost a pružnost tkání vitaminy B a E – chrání pleť proti předčasnému stárnutí v důsledku UVA a UVB záření esenciální mastné kyseliny – pro hloubkovou hydrataci kolagen – udržuje strukturu pokožky neporušenou elastin – podporuje přirozenou pružnost a pevnost hydrolyzovaný sójový protein – projasní a rozzáří pleť
Zobrazit článek >
 
Základ krásných vlasů spočívá v jejich správném česání! I
Možná se vám zdá, že klasické rozčesávání vlasů je na vlasovém stylingu to nejlehčí. Opak je pravdou. Je prokázáno, že více než polovina žen si vlasy češe nesprávně. To jim způsobuje padání a celkové opotřebovávání vlasů. To vytváří špatný dojem. Budete-li ale dodržovat jisté zásady a vlasy pročesávat správně, můžete svým vlasům přivést zpětnou vitalitu a jakousi svěžest. Česání by mělo probíhat pomalu, jemně a uspořádaně. Měli byste si ho užívat nejen vy, ale hlavně vaše vlasy, které tak zbavíte nečistit, lupů a roztříštíte kožní maz. Ideální je česat vlasy vlhké. Nikdy je však nečesejte, když jsou zcela mokré. Masáže hlavy jsou prospěšné pro všechny typy vlasů, ale nejvíce pro ty nejjemnější. Masáží podpoříte sílu vlasů u konečků. Časté mytí vlasy poškozuje a způsobuje vypadávání. Nejlepší variantou je mý si vlasy každý druhý nebo třetí den. Pokud bychom si je nemyli delší dobu, vlasy by byly zaprášené a nemohly by dýchat, takže by pak stejně vypadly. Vlasy by se měly česat vždy od konečkům ke kořínkům. Pro dokonalé prokrvení pokožky je dobré přehodit si vlasy dopředu a déle pročesávat po vrstvách. Zajistíte si tak i efekt většího objemu vlasů. Pokud byste si přáli jejich rozsah opticky zmenšit, tak je pročešte ještě klasicky bez úklony. Ideální počet česání je dvakrát až třikrát denně. Hřeben profesionálů Tangle Teezer najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Depilační krém pro suchou pokožku
Přes příležitostně zveřejněné fotografie modelek, které hrdinně upustili od kolotoče holení a depilace se ideál krásy moderních žen nemění. Je jím hladké tělo bez nežádoucích chloupků, minimálně na oděvem nezakrytých částech těla, nejlépe ale na všech. Výhodu mají ty z žen, které příroda obdařila světlým a ne příliš intenzivním ochlupením. Případná přehlédnutí nejsou tak patrná. Chloupků se lze zbavovat více čí méně šetrně a bezpečně. Žiletky a holítka nesou riziko poškrábání. Právě z důvodu bezpečnosti jsou velmi praktické depilační krémy, protože jsou velmi šetrné. Například zelený Veet určen pro citlivou pokožku. Na rozdíl od holítek spolehlivě odstraní i ty nejjemnější chloupky a zajistí hladkou pokožku na celý týden. Lze ho používat k depilaci nohou, oblasti třísel, podpaží i paží. Je to jednoduché: pomocí zahnuté části speciálně navržené stěrky naneste krém přímo na pokožku a rovnoměrně jej rozetřete tak, aby byly zakryty všechny chloupky. Necháte působit cca 5 minut, poté stěrkou na malé části pokožky opatrně zkusíte, zda krém již působí. Lze-li chloupky snadno odstranit, pomocí užšího nebo širšího konce stěrky, v závislosti na části těla, setřete zbytek krému. Jsou-li vaše chloupky silnější, můžete nechat krém působit celkem až 10 minut. Poté pokožku důkladně opláchněte vodou tak, aby se krém zcela odstranil a zlehka osušte. Depilační krém Veet na suchou pokožku zakoupíte za výhodnou cenu v sekci výprodeji Kosmetiky.
Zobrazit článek >
 
Díky chybám v líčení můžete vypadat zbytečně starší
Líčíte se, abyste vypadali hezky a zvýšila si sebevědomí. Přesto se můžete dopustit několika chyb, díky kterým vypadáte o pár let starší, než  ve skutečnosti jste. Díky mnoha produktům mohou ženy vypadat krásně a mladě, ale mnoho žen dělá často chyby, které jim léta naopak přidávají. Stačí dodržovat pár zásad. Na výběru odstínu make-upu si dejte záležet Vše začíná u podkladové báze. Pokud si nezvolíte správný odstín, vytvoříte si na tváři nepřirozenou masku. Nezapomínejte také na to, že musí spolu ladit tón pleti na obličeji i na krku. S příliš světlým make-upem bude mít váš obličej vzhled nudný a bez života. Příliš tmavá barva zdůrazňuje všechny vrásky a vy budete vypadat staře a unaveně. Důležitá je také konzistence make-upu. Při zkoušení se má make-up jemně vklepat do ruky, roztírání je chybou. Make-up nanášejte od lícních kostí směrem k bradě. S tmavou rtěnkou zacházejte opatrně Zvolíte-li si tmavou rtěnku, vaše rty se opticky zmenší a tenké rty rozhodně mladě vypadat nebudou. Plnější a smyslnější rty vám dodají třpytivé odstíny. Nebojte se jich ani v pokročilém věku. Sluší každé ženě. Chybou je olemovat pouze spodní linku oka Mnoho žen díky tomu, že je jednodušší aplikovat linku na spodní část oka, vynechají horní víčko. Oka pak opticky klesá a nepřinese to kýžený efekt. Horní linku nanášejte vždy, vaše oči budou vypadat větší. Linka vytvořená u linie řas vypadá velmi přirozeně. Pozor na tvářenku Stejně jako u rtěnky, dbejte u tvářenky na výběr vhodného odstínu. Příliš tmavá barva vás zestarší. Naopak svěžího vzhledu dosáhnete použitím tvářenky v odstínu podobném tónu vaší pleti. Pomůže vám k tomu jednoduchý trik - štípněte se do tváří. Veškerou dekorativní kosmetiku si pořiďte s ohledem na váš věk, tón a typ pleti.
Zobrazit článek >
 
Pletenec s pekanovými ořechy a javorovým sirupem
Dnes si upečeme pořádnou dobrotu. Pekanové ořechy obsahují spoustu zdraví prospěšných látek, jsou bohaté na zdravé oleje, obsahují podstatné množství vápníku, fosforu a taky vitamin E. Pokud vás zajímají účinky, které přináší konzumace pekanových ořechů vašemu zdraví, navštivte náš magazín pro muže, článek je v něm připraven i pro vás.  My se s vámi dnes podělíme o recept na výborný pletenec, který v podobě koláče vytvářeli již jihoamerické kmeny. Ochutnejte tuto dobrotu. Doporučujeme upéct pletenců více, rychle mizí z talíře.  Budete potřebovat:  Listové těsto (ideálně máslové, 1 ks) Javorový sirup  (hustší, asi 150 ml) Škrob kukuřičný (1 lžičku) Pekanové ořechy (220 g) Vejce (1 ks) Postup:  Nejprve nasekejte dvě třetinu ořechů na menší kousky. Není třeba mixéru, ořechy jdou pěkně krájet. Následně je smíchejte s javorovým sirupem a škrobem.  Připravené těsto rozkrájejte tak, aby vám vznikly čtverečky velké okolo deseti centimetrů. Lépe se vám budou dělat větší pletence. Každý čtvereček pak na dvou protilehlých stranách nakrájejte, ale pozor, maximálně tak dva a půl centimetru z každé strany. Následně do nich naneste náplň a zabalte jednotlivými proužky přes sebe. Využijte vajíčko a potřete jím připravené pletence. Pečte asi dvacet pět minut v troubě vyhřáté na 180°C. Mňam, to bude dobrota! 
Zobrazit článek >
 
Meduňka, recept nejen pro klidné spaní I
Meduňka je další zázračný zelený výplod přírody, který vám dokáže mnohonásobně zlepšit každý den. Přečtěte si, jak vám může rostlina pomoci. Meduňka pochází ze Středozemí. U nás se však uchytila také a doma ji můžete pěstovat klidně v hojném množství. Zajímavé je, že většina lidí zná meduňku vysokou tak maximálně třicet centimetrů, ale rostlina se dorůstá výšky až jednoho metru. Poznávacím znamením meduňky je jsou dlouhé řapíkaté listy, které hlavně nahoře rostliny tvoří srdčitý řapík. Rostlina samozřejmě kvete, zbarvení květu je bílé. Celá rostlina se vyznačuje charakteristickou výraznou vůní, která mírně připomíná citrusy. Meduňka se v přívětivém prostředí může dožít až neskutečných třiceti let, což je u rostlin malého vzrůstu obdivuhodné. Meduňka se mnohdy taky suší. Její listy je ideální posbírat těsně před rozkvětem. Následně lístečky sušte ve stínu, aby nezhnědly. Po usušení se vyplatí meduňku hned zkonzumovat, neboť po nějakém čase ztrácí své aroma. Rostlinu užívali již lidé ve středověku. Zřejmě právě silná vonná esence přiměla lidi k jejímu zkoumání. Listy meduňky jsou již dlouhá léta užívány pro jejich zklidňující účinky. Výborně působí při stavech úzkosti, snižují krevní tlak, tlumí bolest a taky zlepšují zažívání. Proti nespavosti vám zase pomůže šálek teplého meduňkového čaje. Nemusíte kupovat čajové pytlíky z obchodů, bohatě stačí, když do hrnečku vložíte lžičku sušené máty a tu zalijete vodou. Můžete si připravit i čaj z čerstvé meduňky, ten však nechte dostatečně vylouhovat. Pokud trpíte migrénami, vyplatí se vám příprava čaje s příměsí jitrocele, kozlíku a lipového květu. Pokračování povídání o meduňce naleznete v dalším článku. Meduňka 50 m + chmel + kozlík najdete zde. Meduňka má obdobné vlastnosti jako med a mateří kašička. Chmel je rozšířen po celé Evropě. K léčebným účelům se používají květy samičích rostlin, tzv. šištice. Kozlík je trvalka, jejíž oddenek obsahuje mnoho důležitých sloučenin, které jsou označovány za původce uklidňujících účinků této rostliny.
Zobrazit článek >
 
12 kroků ke šťastnému vztahu I
Naučte se ho milovat se vším všudy. Prožijte váš vztah naplno a užívejte si každého společného momentu. Jak to udělat, aby byl váš společný vztah dokonalý? Naučte se odpouštět Každý dělá chyby, malé, ale i pořádné, Základem dobrého vztahu je naučit se partnerovi odpouštět. Říct ,,to nic‘‘ jde poměrně snadno, ale shodit tíhu ze srdce už tak samo nejde. Když se to ale naučíte, budete žít mnohem šťastnější a bezstarostnější život. Naučte se smát Brát některé věci s humorem či nadsázkou je velmi důležité. Naučte se bavit i na věcech, které vám vadí. Stále si nemůžete zvyknout na to, že si nepověsí klíče a nechá je hozené na botníku? Nebo si snad nestele postel? Vždyť kvůli této maličkosti se na něj nedá ani zlobit, že? Udělejte si ze situace legraci a nenechte se hlavně vytočit. Řešení problémů s úsměvem má taky něco do sebe. Buďte vždy spolu Dřív, kdy technika moc nefungovala, by bylo téměř nemožné tento krok splnit. Muž odjel a žena na něj mohla jen vzpomínat. Když byl partner dlouho pryč, mohla mu dáma poslat leda tak psaní o jednom listu. Dnes má každý pár obrovskou výhodu. Můžete si SMSkovat, telefonovat, taky spolu chatovat online a nebo dokonce pozorovat jeden druhého přes Skype. Máte tolik možností. Spojte se alespoň jednou denně a dejte si vědět, jak se ten druhý měl. Popovídejte si o běžných věcech, stačí pár minut. Buďte spolu i ve chvíli, kdy jste mnoho kilometrů od sebe. Potěšte partnera drobným dárkem. Objednejte mu novou knihu, jen tak. Naši nabídku si můžete prohlédnout zde. 
Zobrazit článek >
 
Co nejíst na prázdný žaludek? 2.část
Druhá část článku o  potravinách, které byste neměli konzumoat na prázdný žaludek. Studená voda Samozřejmě že je důležité dodržovat pravidelný pitný režim, voda je zdrojem života a je pro nás velmi důležitá. Toto však platí výhradně pro vodu, která má pokojovou teplotu, či teplotu, která je pouze o 2-5 stupňů chladnější než prostředí ve kterém se momentálně chystáme vodu pít. Studená voda pak má za následek spíše šok pro organismus a speciálně pro žaludek. Sladkosti Patříte k lidem, kteří si k snídani dopřejí sladký koblížek anebo sladký šáteček? Pak zbystřete! Slinivka není schopna v ranních hodinách a v čase těsně po probuzení produkovat dostatečné množství inzulinu, takže když si ráno dáte sladkosti, škodíte si ani netušíte, jak a zahráváte si s cukrovkou. Jistě jednou za čas Vám sladká snídaně neuškodí, ale pokud máte sladké snídaně více než 2x v týdnu, měli byste se nad sebou zamyslet, opravdu velmi riskujete.   Káva Jsou lidé, kteří si bez ranní kávy nedokáží představit den. Ovšem pokud kávu vypijete na lačný žaludek, ještě před samotnou snídaní koledujete si o opravdový malér. Pití kávy na prázdný žaludek má negativní vliv na Vaše játra a zejména pak dráždí Váš prázdný žaludek, z tohoto nešvaru se může vyklubat i následná gastritida, tedy silný zánět žaludeční sliznice.   K ránu však patří i ústní hygiena, máte vše, co potřebujete k ústní hygieně? Podívejte se na e-shop do sekce zdraví a ústní hygiena, naleznete zde velice zajímavé prostředky, které Vám ještě více rozzáří ráno.
Zobrazit článek >