EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Snídejte! Třeba ovesnou kaši.. I
Proč je důležité snídat? Přečtěte si hned několik důležitých výhod. Přemýšlíte nad tím, zda je lepší snídaně sladká nebo slaná, teplá či studená? Vše se dozvíte v našem článku. Snídaně je vhodná z mnohých důvodů. Zejména vás dokáže nabudit a správně nastartovat do celého dne. Dodá vám energii pro první hodiny vašeho fungování. Snídaně je důležitá nejen pro vitalitu těla, ale i pro váš mozek. Ani ten nedokáže bez nových živin tak dobře fungovat. Dodejte mu to, co si zaslouží a on s se vám pak odvděčí svým plným výkonem. Pokud máte děti, měla byste snídat už jen z toho důvodu, že jste pro ně tím největším vzorem. Co byste měla každý den na ráno na stůl připravovat se dozvíte za chvíli, teď ještě jeden odstavec s důvody k snídani. Ukázalo se, že lidem, kteří pravidelně snídají, hrozí mnohem menší riziko onemocnění a taky mnohem méně tloustnou. Snídejte a udržujte se v kondici. Co snídat? Jaké druhy potravin jsou vyhovující? Možná jste si už někdy pokládala otázku, zda je lepší snídaně teplá nebo studená. To je čistě individuální záležitost, která se odvíjí od vašich preferencí. V zimě více lidí ocení teplou stravu v podobě dobré kaše nebo jiného hřejícího pokrmu a v létě si zase raději mnoho z nás pochutná na celozrnné housce s lučinou a okurkou. Důležité je, aby přijímané potraviny byly energeticky vyvážené a aby vám chutnaly. Teplota jídla nijak neovlivňuje snídaňový rituál. Vyzkoušejte výbornou ovesnou kaši s vanilkou od výrobce Semix. Produkt najdete zde: eshopeiffel.cz/zdravi.   
Zobrazit článek >
 
Účinky skořice k nezaplacení II
Skořice působí jako skvělá prevence před nachlazením. Působí antibioticky a protiinfekčně. Společně s medem dokáže zlikvidovat i horečkové bacily či takovou neplechu, která by vám do rána mohla zajistit pěknou bolest v krku.  Skořice vám poslouží i tehdy, pokud trpíte vylučovacími problémy. Zařídí pravidelnou stolici, pomůže při zácpě i průjmu.  Koření je významným bojovníkem proti plísním. Jestliže trpíte plísněmi na těle, nejlepším řešením je namíchat si speciální zábal, který vám pomůže od plísní i jiných všelijakých neplech.  Skořice má navíc skvělé prohřívací schopnosti. Máte ráda svařené džusy? Právě do nich se přidává trocha skořice, která přispěje k zahřátí organismu. Vyzkoušejte ji.  Prvky, které skořice obsahuje, dokáží zvyšovat mozkovou aktivitu. Navíc podporují myšlení a soustředěnost. Mnohé průzkumy dokázaly, že lidem, kteří pravidelně užívají skořici, se zlepšila paměť jak dlouhodobá, tak krátkodobá.  Skořice nemá vliv jen na regulaci cukru v krvi, ale stará se taky o hladinu cholesterolu. Skořice pomáhá odstraňovat nadbytečné tuky. Díky této vlastnosti je taky skvělou pomůckou v případě onemocnění srdce a aterosklerózy.  Skořice je skvělou prevencí proti strašáku jménem rakovina. Zabraňuje růstu nádorových buněk a tvorbě kapilár, které je vyživují, naopak škodlivé látky zabíjí.  Skořice je zkrátka jedním z nejzdravějších přírodních produktů vůbec. Vašemu tělu dodá nejen spoustu důležitých látek, ale taky organismu pomůže v boji s kdejakou nemocí. Važte si tohoto pokladu. Užívejte skořici pravidelně nebo ji alespoň přidávejte do vybraných specialit. 
Zobrazit článek >
 
Tohle není pro pejsky …
Co je dobré pro jednoho, není dobré pro druhého. To platí i o jídle, jsou jídla, která někdo stráví bez problémů a někomu je po tom samém jídle špatně. A co teprve ty zvířecí žaludky. Smutné oči a škemrání obměkčí skoro každého. Akorát, že oni nemají rozum z toho, že některé potraviny jsou pro ně vyloženě škodlivé. Od toho jste tu vy. Čokoláda Čokoláda je velká mňaminka a odměna po celém dni. V žádném případě, to ale nesmí být odměny pro vašeho pejska. Čokoláda je pro ně v určitém množství toxická a smrtelná. A to především hořká čokoláda obsahující kofein, teobromin a vysoký obsah tuku. Kofein S čokoládou související kofein stimuluje nervový a cévní systém, zapříčiní zvracení a někdy i smrt. Ořechy Vlašské a makadamové ořechy jsou ze všech ořechu nejškodlivější. Nejenže způsobují alergickou reakci, ale také třesavku a jsou pro psí organismus vysoce toxické. Ovoce Mysleli jste si, že ovoce nemůže být pro pejska škodlivé? Jste na omylu. Avokádo a hrozny mohou způsobit zažívací potíže a problémy s ledvinami. Třešně, meruňky a hrušky způsobují průjmy a nadýmání. Cibule a pažitka Cibule obsahuje látky, ale psímu organismu ničí červené krvinky a vyvolávají anemii. Dále také, stejně jako u člověka, nadýmá. Pro pažitku platí totéž, a to jak v syrovém, tak i vařeném stavu.
Zobrazit článek >
 
Tréma a jak ji překonat
  Znáte to, čeká Vás pohovor nebo prezentace a Vy se dostáváte do stavů, kdy o sobě začnete pochybovat, třese se Vám hlas, potí se Vám ruce a nebo dokonce začínáte koktat. Ano, to vše jsou projevy spojené s trémou. Jsou nepříjemné, omezují Vás a někdy se i vzdáte něčeho co jste kdy chtěla. V čem je zakotvená tréma: strach, který v nás zasadili například rodiče, když nám vštěpovali, že nejsme dost dobré,... nízké sebevědomí nedostatek asertivity osobní labilita s tendencí nechat se tzv. vyvést z míry Ale už se nechcete tímto nepříjemným pocitem omezovat? Kniha : TRÉMA A JAK JI PŘEKONAT se tak stává pomocníkem, se kterým se Vám zaručeně podaří postupnými kroky trému zdolávat. Kniha je založena na bohaté kazuistice, přináší analýzu chování, popisuje všechny mechanismy trémy, s humorem nabízí podněty k jednání. Čtenář se naučí jednoduché metody k uvolnění, jak ovládat hlas, kontrolovat gesta, osvojí si způsob krátkého slovního vystoupení a to, jak se důvěryhodně prezentovat před posluchači. Autor pomáhá čtenáři nově si uzpůsobit život, aby se v dříve obávaných situacích odvážil prosadit. Gilbert Garibal získal doktorát z filozofie na pařížské univerzitě, studoval psychosociologii a věnoval se psychoanalýze, zabývá se poradenskou činností, pořádá semináře a školení v oblasti profesní komunikace. Je autorem mnoha studií na téma stresu, kontroly trémy, sebedůvěry a desítky publikací jak odborných, tak populárně naučných (např. o emocích, transakční analýze Erika Berna). Tuto knihu zakoupíte v našem e-shopu: ZDE  
Zobrazit článek >
 
Plevel zvaný Kuzu jako lék
KUZU - též zvaná "KUDZU" je liánovitá rostlina pocházející z Japonska. Dnes se s ní také můžete setkat v jižní části USA, kde se stala z okrasné rostliny téměř zabijáckým plevelem. Je to rychle rostoucí rostlina, která v krátké době dokáže pokrýt či spíše pohltit obrovskou část území, kde roste. Doslova obalí každou rostlinu, strom, půdu či obydlí. V USA se tak stala tato rostlina velkým problémem, na který se hledá způsob, kterým by se dala ekologicky eliminovat. Z této rostliny se pro léčebné potřeby využívá její kořen, ze kterého se vyrábí škrob. Ve východní medicíně je škrob z kořene využívaný pro jeho léčebné účinky na trávící trakt, ze kterého se vaří kaše. Kuzu též obsahuje vysoké množství flavonoidů, které mají příznivý vliv na léčbu oběhového systému. Též pozitivně působí na: uvolnění cév stažených vlivem stresu snižuje krevní tlak odbourávání chronické migrény proti bolestem v krku proti bolestem hlavy snížení hladiny cholesterolu snížení rizika utváření krevních sraženin proti střevním potížím snižuje horečku Kuzu též využijete v kuchyni: k zahuštění omáček - jsou pak více jiskřivé  polévkám dodává lesk k zahuštění pudinků a masových směsí pro křupavý povrch zeleniny při fritování V našem e-shopu nabízíme BIO KUZU KOŘENOVÝ ŠKROB, který využijete nejen pro jeho léčebné účinky, ale i jako surovinu při vaření.        
Zobrazit článek >
 
Čtečka knih 641 Aqua 2
Když jsem studovala na střední škole, jejímž vzdělávacím oborem bylo nakladatelství a knihkupectví, byly čtečky knih takzvaně v plenkách. Za celou dobu svojí existence si čtečky knih našly své příznivce i odpůrce. Z počátku jsem se na tyto "umělé" knihy také tvářila s odstupem, ale nakonec musím uznat, že jsou v určitých směrech praktičtější. Můžete mít vícero knih u sebe a vlastně máte jen jednu. A na cesty, na kterých jsem poměrně často, je to vážně skvělé, především pro vášnivé knihomoly, jako jsem já. Elektronická čtečka knih je odolná proti vodě a prachu s krytím IP57, disponuje dotykovým displejem 6" E Ink Carta s rozlišením 1024×758px. Její paměť je vybavená na 8GB. Dále je vyšperkovaná 1GHz procesorem a 256MB RAM. Můžete si na ní prohlížet fotografie a přehrávač MP3. Mezi další vybavení spadá: microUSB, WiFi, adaptér microUSB na 3.5 mm jack a baterie 1500mAh. PocketBook Aqua 2 má podle mezinárodního systému hodnocení stupeň krytí IP57. Pro uživatele to znamená, že čtečka PocketBook Aqua je chráněna před proniknutím prachu dovnitř a lze ji ponořit do vody, a to do hloubky až jednoho metru, aniž by hrozilo poškození zařízení. Tyto jedinečné charakteristiky jsou zárukou čtení bez jakýchkoli starostí bez ohledu na to, kde se nacházíte – doma či v lůně přírody. PocketBook Aqua 2 vám poskytuje širokou možnost výběru ideálního místa, kde si můžete číst – na jachtě, na pláži, při odpočinku u bazénu či ve vaně.  
Zobrazit článek >
 
Co ženy rády, ale muži neradi? II
Přílišné opálení Sluníčko je jasné. V létě dělá hezká těla, opticky totiž zakrývá nedokonalosti a ještě udělá každou ženu hubenější. Je tu někdo, kdo by si nedal říct? Zřejmě ne. Muži si však stojí za tím, že opálení je hezké, dokud vypadá přirozeně. Jestliže navštěvujete solárium, v létě tuto činnost omezte nebo ji úplně vynechte. Kombinace solária a sluníčka navíc není zdravá. Nechte si možnost umělého opálení až na zimní sezónu. Trocha bronzu se líbí všem. Předstírání orgasmu a sex ve tmě Jedno horší než druhé. Muži vás při sexu chtějí vidět, potřebují sledovat vaše pohyby i výraz, jak si okamžiků užíváte. Možná taky chtějí mít pod kontrolou vaše vyvrcholení. Tím se dostáváme k druhému bodu. Je známo, že ženám obvykle trvá mnohem déle, než se dostanou k orgasmu. Pokud se vám to hned nedaří, nezoufejte a příště zkuste naplánovat větší předehru. Nebylo by vhodné, kdyby prokoukl to, že orgasmus předstíráte. Přestal by si být jist a mohl by být taky podezíravý k vašim citům. Takže pozor, takhle ne! Řasy až do vesmíru Oči zvýraznit ano, ale nepřehánět. Průzkumy ukázaly, že někteří muži jsou přímo alergičtí na nalepené řasy. Proč používat umělé doplňky, když můžete zvýraznit vlastní kukadla? S řasenkou však taky opatrně. Žádný muž se nechce koukat na řasy připomínající pavoučí nožičky. Raději řasenku zkombinujte s použitím tužky na oči a tmavých stínů. Válenky I mezi ženami panuje velmi odlišný pohled na válenky. Některé by na ně nedaly dopustit. Nosí je doma i venku, jiné je nesnáší. Muži však patří pouze do druhé kategorie. Válenky považují za vůbec nejhorší boty, které si žena může na nohu obout. Jsou prý nepřitažlivé, neslušivé a ještě moc chlupaté. Jaký máte názor na válenky vy?  
Zobrazit článek >
 
Chvilky romantiky a Lindou Needham – Kouzlo polibku
Slečny a paní, udělejte si čas pro sebe a ponořte se do romantické četby, která vás alespoň na chvíli odvede ze světa reality do ciziny kouzelné romantiky. Každá žena by měla mít alespoň půl hodinku pro sebe. Proč ji nevyužít k četbě dobré knihy?   Linda Needham je americkou spisovatelkou již od roku 1972. Vystudovala bakalářský obor zaměřený na divadlo na Kalifornské státní univerzitě. Nyní žije v Hillsboro v Oregonu se svým manželem a synem. Vždy byla vášnivá čtenářka a již za mládí prožívala doby, kdy přemýšlela o kariéře spisovatelky, avšak později přiznává, že definitivně ji k psaní přesvědčil až román od K. E. Woodiwiss s názvem Plamen a květ. Do příběhu se vžila natolik, že zapomněla a krocana, kterého následně převařila na Den díkůvzdání. Po dočtení knihy měla definitivně jasno. Psaní divadelních her i divadlo samotné ji sice velmi bavilo, dokonce uspěla i jako herečka, ale sama si za čas přiznala, že práce spisovatelky by ji naplňovala ještě více. Pokusila se tedy napsat historickou romanci. Už její první dílo s názvem For My Lady’s Kiss mělo velký úspěch. Román Pleasure Of Her Kiss, v českém překladu Kouzlo polibku, vyšel v Americe už v roce 2003. Na český trh se dostal o něco déle. O překlad se postarala překladatelka Magda Cindričová  a dílo bylo vydané v nakladatelství Oldag. Nyní se přesuňme k samotnému ději. Jak už bylo před chvílí naznačeno, jedná se o historický milostný román, který vypráví příběh Jareda, hraběte z panství Hawkesly, a jeho ženy Kathryn, se kterou se kvůli nutné a neodkladné záležitosti oženil. Jared se s Kate ani nestačil poznat, tak jak by chtěl, jelikož jako hrabě musel odjet na dlouhou cestu. Manželku zanechal ve svém sídle. Ponechal ji všechnu zodpovědnost za hospodaření. Když se však Jared po dvou letech vrací domů, tak zjišťuje, že jeho manželce se povedlo proměnit velmi nudné a tiché sídlo v prosperující centrum, ve kterém se to lidmi jen hemží. Její sebevědomá povaha se dokázala vypořádat s nepřítomností muže na panství. Snaží se pomáhat hladovějícím dětem, jak to jen jde. Jared s úžasem začíná svou ženu obdivovat. Když zjistí, že ho jeho manželka po tak dlouhé době nepoznává, rozhodne se žít na sídle v anonymitě. Stále více začíná obdivovat svou ženu a čím dál více ji miluje. Propadne taky Kathryn lásce a dokáží se oba do sebe šťastně zamilovat?  Získá Jared její srdce? Kouzlo polibku je jen jeden z románů Lindy Needham. Dnes se chlubí deseti úspěšnými láskou zabarvenými příběhy. U nás vyšlo doposud románů pět: Krásná rebelka, Nevídaný skandál, Manželská lože, Kouzlo polibku a Ztracená nevěsta. Pokud máte v oblibě milostný historický žánr a jedna kniha od této spisovatelky vám stačit nebudu, vřele doporučuji k přečtení román Ztracená nevěsta, který vás okouzlí nejen svým dějem. Knihu Kouzlo polibku od Lindy Needham najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Karob BIO
Svatojánský chléb. Tak se lidově pojmenovává již po staletí strom, ze kterého se získává karobový prášek. Podle pověsti se totiž jedná o potravinu, kterou pojídal sám svatý Jan. Historky kolem této skutečnosti se jen tradují a nelze je dokázat, jisté je ale to, že karob hrdě využívali již starověké civilizace. Už ony objevili sílu, účinky i výhody karobu. Otestujte ho také! Karob se nejčastěji využívá jako náhražka kakaa, ze kterého lze vyrobit výtečnou čokoládu. Karob je přírodním sladidlem, které dokáže nahradit kdejaké nezdravé cukrovinkové přísady. Co se týče energetické hodnoty, je karob s kakaem přibližně na stejné úrovni. Čeho si však jeho uživatelé cení nejvíce? Toho, že karob neobsahuje téměř žádné tuky. Při hubnutí a praktikování různých diet jej můžete konzumovat bez výčitek. Jen si na karob musí dávat pozor ti, jejich jídelníčky mají za cíl eliminovat podíl cukru. Toho karob oproti kakau obsahuje podstatně víc. Nápoje a pokrmy připravované z karobu rozhodně není nutné doslazovat. Co se týče složení, karob je velmi bohatý na vitamin A a B, dále obsahuje velké množství vlákniny a taky spoustu minerálních látek, za zmínku stojí železo, hořčík, fosfor, taky draslík. Za hlavní výhodu karobu se dá samozřejmě považovat to, že jde o hypoalergenní potravinu, která se chuťově vyrovná kakau. Navíc neobsahuje lepek. Snižuje hladinu cholesterolu a i přes vyšší složku cukru, dokáže regulovat jeho sladké zastoupení v krvi. Navíc funguje jako prevence proti osteoporóze a taky podporuje vykašlávání. Dodá vám energii, je skvělým startérem dne! Ochutnejte. 
Zobrazit článek >
 
Jak vést děti k sebedůvěře
Určitě, když si vzpomenete na svá školní léta, tak se Vám vybaví některý ze spolužáků, který se občas stal terčem posměšků nejen pro jiné děti, ale dokonce i pro učitele. Možná jste to zažila i Vy sama, že jste si vůbec nevěřila, třeba z důvodu, že Vás vlastní rodiče zaklínali větami: "Ty zase vypadáš.", "Nebreč! Všichni se na tebe dívají a budou se ti smát.", "Z tebe nikdy nic kloudného nebude." a jiné jedovaté výroky. Jenomže tito rodiče se ke svým dětem chovají tak, jak to sami viděli u svých rodičů. A pokud jste to zažila na vlastní kůži, zajisté víte, možná i nyní, jak těžce se potýkáte se životem v určitých situacích. Třeba si neumíte říci o něco, co byste chtěla, nebo neděláte věci, které chcete dělat, jen aby Vás okolí a především rodina nepomluvili. Určitě nechcete, aby takto vyrůstalo i Vaše dítě. Ať už se na všech dětských duších, které si absolutně nevěří, provinil kdokoliv, důležité je, aby děti cítily pevné zázemí ve své rodině! Rodiče jsou ti, kteří dávají příklady do života a proto mají tu moc, aby, ač to třeba sami nezažili, pomohli v dítěti posílit sebedůvěru. Je to velmi důležité, protože mu tím usnadníte budoucí život a zvládání životních výzev. Pokud nevíte jak na to, zakupte si knihu JAK VÉST DĚTI K SEBEDŮVĚŘE. Kniha vás povede k tomu, jak přispět, aby se šťastné, spolehlivé a zodpovědné dítě stalo úspěšným dospělým, schopným vyrovnat se se stresy reálného světa.  
Zobrazit článek >
 
Péče po opalování
Dbáte na to, abyste na sluníčko vždy vyšla s ochranným filtrem a v teplejších krajích používáte krém s vyšším ochranným filtrem? Tak to činíte velmi správně. Nezapomínejte ale taky na péči o pokožku po opalování. Kůže po opalování je dehydratovaná, potřebuje doplnit vodu i živiny. Někdy pokožka ráda červená, v tomto případě je nutné se zaměřit na speciální poopalovací krémy. Pokud budete dbát na regenerace kůže po opálení, vaše hnědá barva kůže mnohem déle vydrží. Nebude se navíc loupat. Vyberte si vhodné prostředky, které jsou určené pro kůži, která strávila delší dobu na slunci. Vybírat z produktů můžete zde. Za zkoušku rozhodně stojí například BIO Panenský kokosový olej, který najdete zde. Chladí podrážděnou pokožku a intenzivně o ni pečuje, pomáhá v regeneraci pleti. Kůži dokonale hydratuje a podpoří její pružnost. Kokosový olej je od nepaměti ceněn pro své blahodárné a všestranné působení na organismus. Dlouhodobě hydratuje a zvláčňuje pokožku. BIO kokosový olej PURITY VISION, známý také jako BIOKOKOSÁK, pochází z palmových hájů na pobřeží jižní Indie. Palmy jsou pěstovány v čisté přírodě podle zásad kontrolovaného ekologického zemědělství. Zralé plody jsou ručně zpracovávány tradiční metodou lisování za studena. Jedině tak si olej uchovává všechny vitamíny a antioxidační látky prospěšné lidskému organismu. Využití tohoto oleje najdete taky v kulinářství. Olej se hodí na pečení, vaření a pro přípravu studené kuchyně. Pečete chleba? Zkuste do receptury místo másla či stolního oleje přidat PURITY VISION Kokosový olej. Jemná chuť a lahodná křehkost pečiva vás určitě nadchne. Rychlý a delikatesní recept: Oloupané půlené brambory vydatně potřete PURITY VISION Kokosovým olejem a dejte péct do trouby na cca 40 minut (po 20 minutách otočte, aby se opékaly i z druhé strany). Po upečení ozdobte bylinkami a osolte mořskou solí, nebo třeba pálivou kořenící pastou. BIOKOKOSÁK dodá pečeným bramborům chuť exotiky. Opravdová mňamka! Grilujete? Vyzkoušejte PURITY VISION Kokosový olej jako základ do grilovacích past a směsí. Tip na originální grilovací směs: Pro nový rozměr chuti smíchejte PURITY VISION Kokosový olej, sůl a trochu nasekané citronové trávy.
Zobrazit článek >
 
Jak správně česat vlasy? Zkuste zázrak jménem Tangle Teezer!
Možná se vám zdá, že klasické rozčesávání vlasů je na vlasovém stylingu to nejlehčí. Opak je pravdou. Je prokázáno, že více než polovina žen si vlasy češe nesprávně. To jim způsobuje padání a celkové opotřebovávání vlasů, které pak vytváří špatný dojem. Budete-li ale dodržovat jisté zásady a vlasy pročesávat správně, můžete své hřívě dodat zpětnou vitalitu a jakousi svěžest.   Česání by mělo probíhat pomalu, jemně a uspořádaně. Měli byste si ho užívat nejen vy, ale hlavně vaše vlasy, které tak zbavíte nečistot, lupů a roztříštíte kožní maz. Ideální je česat vlasy vlhké. Nikdy je však nečesejte, když jsou zcela mokré. Vlasy by se měly česat vždy od konečkům ke kořínkům. Pro dokonalé prokrvení pokožky je dobré přehodit si vlasy dopředu a déle pročesávat po vrstvách. Zajistíte si tak i efekt většího objemu vlasů. Pokud byste si přáli jejich rozsah opticky zmenšit, tak je pročešte ještě klasicky bez úklony. Ideální počet česání je dvakrát až třikrát denně. Délka a šířka vroubků na hřebenu či štětin na kartáči je hodně různá. Každý jedinec by si měl vybrat takový, který bude nejvíce svědčit jeho vlasům. Délka by měla odpovídat celkové hustotě vlasů. Se vzrůstajícím objemem by se měla prodlužovat. Rozestupy hřebenových zoubků či štětin byste měli zvážit sami. Na zacuchané vlasy jsou vhodné větší mezery. Na hladké, jemné a hlavě nezacuchané vlasy se hodí ty, které mají mezery menší. Nejlepší je však vlastnit hřebeny oba. Větší rozestupy užijeme nejprve a potom můžeme do ruky vzít kartáč nebo hřeben s malými rozestupy. Masáže hlavy jsou prospěšné pro všechny typy vlasů, ale nejvíce pro ty nejjemnější. Masáží podpoříte sílu vlasů u kořínků. Časté mytí vlasy poškozuje a způsobuje vypadávání. Nejlepší variantou je mý si vlasy každý druhý nebo třetí den. Pokud bychom si je nemyli delší dobu, vlasy by byly zaprášené a nemohly by dýchat, takže by pak stejně vypadly. Velký omyl je také rozčesávat vlasy po užití laku nebo gelu. Nejprve musíte vlasy řádně rozčesat a až poté dbejte na jejich styling. Tužící prostředky nanášejte až na rozčesané vlasy. Lehký finální styling vlasů hřebenem je povolen. Nyní jsme si vytyčili základní pravidla a zásady česání a teď už stačí najít ten správný hřeben. Co takhle Tangle Teezer? Tento profesionální kartáč můžete vidět snad v každém salónu. Je doporučován předními vlasovými stylisty. Vytvořil ho ve Velké Británii roku 2007 stylista Shaun P., který jím doslova dostal celý svět. Doposud žádný vlasový umělec nepřišel na takový hřeben, který by velmi snadno rozčesal i ty nejhustší a nejzacuchanější vlasy. Tangle Teezer to však dokázal. Tangle Teezer dokonale spojuje funkci hřebene i kartáče. Tato inovativní vlasová pomůcka navíc zabraňuje častému lámání vlasů a obnovuje jejich lesk a pružnost. Vykrojený tvar předmětu nám umožní snadnější manipulaci. Možná i to bylo důvodem, že se každou minutu do roku 2010 prodalo průměrně sedmnáct kartáčů. Jsou vyváženy do více než 60 zemí světa. Sami jste asi poznali, že správná technika česání je důležitá pro každou délku i typ vlasů. Když budete o vlasy správně pečovat a hlavně dodržovat techniku česání, zajistíte si dokonalý look. Tak dokonalý, že vám ho každý bude závidět! Profesionální kartáče na vlasy Tangle Teezer najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Vietnamská kuchyně: Hovězí polévka Phở
Název phở vznikl zkomolením francouzského slova "feu". Když býval Vietnam francouzskou kolonií, vařívalo se phở jako pouliční jídlo na malých přenosných vařičích, což Francouzům připomínalo oheň neboli "le feu". INGREDIENCE: 1 balení nudlí phở 1 kg nasekaných morkových kostí 1 kg zadního hovězího masa rybí omáčka sůl 1 malá lžička cukru 2 badyány 7 kuliček černého pepře troška semen koriandru 60 g koriandru 80 g zázvoru 1 celá skořice 1 cibule 1 jarní cibulka 3 hřebíčky 2 kuličky koření thao qua POSTUP: Do mísy se studenou vodou ponořte nudle phở. Do hrnce nalijte 1 l vroucí vody a přidejte nasekané morkové kosti s 1 lžící soli. Vařte 30 minut, poté slijte vodu a kosti lehce propláchněte. Omyté kosti vložte do 4-5 litrového hrnce a přidejte 3 l vody. Kosti vařte na nízkém plameni 3-6 hodin. 1 1/2 h před koncem vaření kostí si připravte hovězí maso. Rozdělte jej na dvě poloviny. Jednu z nich nechte v menším hrnci s vroucí vodou provařit cca 10 minut. Poté ho přidejte do hrnce s vývarem a dochuťte 5 lžícemi rybí omáčky s 1 lžičkou cukru. Během vaření sbírejte tuk. Zahřejte si grilovací pánev a krátce ugrilujte voňavé koření (badyán, pepř celý, semínka koriandru, skořici, hřebíčky, a thao qua). Asi po 5 minutách koření vyjměte a z obou stran grilujte cibuli rozkrojenou na poloviny a zázvor nakrájený na silnější plátky, tak aby byly lehce osmahlé. Poté odeberte a přidejte do hrnce s vývarem. Do sítka vložte ugrilované koření a ponořte do vývaru. Cca 10 min před koncem vaření sítko s kořením odeberte. V hrnci přiveďte k varu 1 l vody a vložte do ní cedník s namočenými nudlemi phở. Vařte 3-5 minut do změknutí. Vývar zesilte na maximální stupeň a maso vyndejte, nakrájejte na tenké plátky a přidejte do misek s nudlemi. Druhou nezpracovanou polovinu masa si nasekejte nadrobno a poté ho sekacím nožem rozetřete na kuchyňském prkénku. A vložte do misek s nudlemi a uvařeným masem. Zalitím vroucího vývaru se rozetřené maso dovaří. Na provonění přidejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku a koriandr. Zalijte vroucím vývarem a podávejte. K dochucení použijte citron, nakládaný česnek, chilli papričky nebo chilli omáčku.
Zobrazit článek >
 
Koncentrovaná ústní voda s konopným olejem
Dostatečná ústní hygiena je nedílnou součástí kultury moderního člověka. Soudobé vymoženosti, které nám s ní pomáhají a usnadňují ji, nelze považovat za nadstandard. Hlavně v osobním kontaktu není nic nepříjemnějšího, než jedovatý dech protějšku v důsledku nepravidelné a nedostatečné hygieny. Prostředků a pomocníků nabízí trh nepřeberné množství. V obchodě naleznete množství ústních vod, které mají finišovat čištění chrupu. Jenže, až na výjimky, jde o ústní vody v rozředěné podobě. Má to mnoho pozitiv. Například neřešíte přístup ke zdroji pitné vody. Lze ji dát i do ústní sprchy, neriskujete špatné naředění. Z hlediska finančního je zakoupení „řídké“ ústní vody vyloženě neekonomické. Podstatně výhodnější je zakoupení koncentrované ústní vody, kterou naředíte vodou z kohoutku dle návodu. Koncentrovaná ústní voda Orcann je z tohoto důvodu skvělým návratem k tradici, protože do nedávna byla koncentrovaná voda naprosto běžná. Žádnou zředěnou byste v obchodě nenašly. Orcann od značky Annabis je složením naprosto výjimečná a hodí se ke každodenní péči. Obsahuje vysoký podíl za studena lisovaného oleje z konopí setého, stále častěji využívaného také k ústní hygieně. Orcann pomáhá bojovat s parodontózou, pachem, bolestivými afty a opary. Předchází i jejich vzniku a omezuje případná krvácení.  Koncentrovanou ústní vodu zakoupíte v sekci Zdraví v našem e shopu.
Zobrazit článek >
 
Deset důvodů pro návštěvu sauny II
Bohatá regenerace pro svaly a klouby Saunování je vhodné i pro vrcholové sportovce. Je pro ně spíše povinné. Namožené svalstvo se v sauně zregeneruje a dočerpá sílu. Každý správný sportovec by měl do sauny chodit minimálně jednou týdně. Lepší obranyschopnost Pravidelné návštěvy sauny pomáhají tělu bránit se bakteriím a virům, které se množí hlavně při kolísání teplot. Díky sauně se zlepší celková obranyschopnost vašeho těla. Hubnutí Při návštěvách sauny sice nebudete hubnout, ale sauna dokáže celkově zlepšit váš zdravotní stav. Díky ní se i váš metabolismus zrychlí. Teplo Promrzla jste na kost? Sauna vás prohřeje až do morku kostí! Po její návštěvě se již jistě klepat zimou nebudete. Seznámení a drby Navštěvování sauny má i jiné výhody než zdravotní. Sauna je totiž dobrým místem k seznámení. Mnoho mužů využívá saunu samostatně, ať po sportu, ze zdravotních účelů nebo třeba taky doufají, že v ní narazí na pohlednou ženu. V sauně se taky něco dozvíte. Někdy si vyslechnete drby, jindy zase dobré recepty na večeři. V sauně se můžete bavit i když nikoho neznáte. Pamatujte si, že aby sauna měla dostatečné účinky, měla byste ji navštěvovat pravidelně. Do sauny je nutné docházet i v létě, na tělo má pak ještě lepší účinky. Pokud jste saunový začátečník, rozjíždějte návštěvy pomalu. Nejprve choďte nějaký čas so saun nižších stupňů a na kratší dobu. Do sauny by neměli chodit lidé s kardiovaskulárním onemocněním bez dotázání lékaře. Nikdy nekombinujte saunu s alkoholem, ten si dopřejte až po saunových rituálech. Osušky, žínky, župany můžete nakoupit zde. 
Zobrazit článek >
 
Chladící box na cesty
Nedávno jsem vyslechla zajímavý komentář na téma rostoucího počtu tropických dní. Hodnocení vyznělo optimisticky: radujme se, že na tom nejsme jako v Africe. Že vás takové porovnání neochladí? Rozhodně by mělo. S pokorou bychom se měli radovat, že nežijeme v oblastech, kde jsou pro nás nesnesitelné teploty kolem 35 °C považovány za chládek, protože se tam obvykle pohybují o 10 °C výše. Také to tam nebylo vždy, vzrůstající teploty jsou důsledkem celoplanetární proměny klimatu. Nelze si proto nevšimnout rychlé proměny lidského chování. Před lety byly klimatizace a ochlazovače vzduchu považovány za naprostý luxus, v současnosti se stávají nutností, bez které lze tropická tepla ve zdraví jen těžko přežít. Podobné je to s ochlazováním se na cestách. Velké tepla přitom znamenají nutnost zvýšeného příjmu tekutin. Teplé by ale sotva někoho osvěžily, proto je vhodné snažit se jejich v lednici získanou teplotu uchovat co možná nejdéle. Pomocníkem může být uzavíratelný chladící box Curver s uchem do ruky. Objem má 20 litru a bezpečně udrží teplotu svého obsahu na dobu až 12 hodin. stačí jen přikoupit, vychladit a vložit chladící náplň. S chladícím boxem Curver bude vaše cestování rozhodně příjemnější, protože vám dopřeje možnost vychutnat si vychlazený nápoje bez nutnosti zastavovat a obrážet restaurace.
Zobrazit článek >
 
Kombucha
PRODUKT: Topspo Kombucha - kultura pro domácí výrobu nápoje 200 g Kombucha je lahodný, osvěžující a hlavně zdraví prospěšný živý nápoj. Obsahuje vitamíny skupiny B (B1, B2, B3, B6, B12). Odstraňuje toxické látky z těla, normalizuje imunitní systém, dodává organismu bioenergii. Návod na přípravu nápoje z kombuchy: Připravíme si skleněnou nádobu o obsahu nejméně 2 litrů, 2 litry vody, 180 g krystalového cukru, 6 g sypaného čaje, mateční kulturu, speciální zákvas. Svaříme vodu, necháme vyluhovat čaj, rozmícháme cukr a přes sítko slijeme do nádoby. Do vychladlého čaje přelijeme speciální zákvas, zamícháme a vložíme mateční kulturu (omytou ve vlažné vodě) hladší stranou nahoru. Nádobu zakryjeme plátnem a připevníme gumičkou. Uložíme na místo chráněné před přímým slunečním zářením, výpary a kouřem.  Kvasný proces musí probíhat minimálně 7 dní při teplotě mezi 20-25 °C. Ideální teplota je 23 °C. Doporučujeme slévat 8.-10. den, ale časem si dle chuti nápoje určíte, kdy slévat. Delší kvašení není na závadu, nápoj je jen kyselejší. Před sléváním vyndáme mateční a na povrchu nápoje nově vzniklou dceřinou kulturu. Tento postup stále opakujeme, pouze speciální zákvas nahradíme 2 dcl vámi vyrobeného nápoje. Pokud chcete více nápoje, můžete uvařit čaj do dalších nádob a použít dceřiné kultury. Důležité je dodržet 2 dcl ráno na lačno. Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: ZDRAVÍ
Zobrazit článek >
 
Postup výroby rybízového vína
Pokud ráda eperimentujete při zavařování a konzervaci Vašich výpěstků, můžete se směle pustit i do přípravy ovocného vína. Základní rady, které je nutné dodržet, najdete v článcích, které jsou k přečtení v sekci pro muže: Jak na ovocná vína I. Jak na ovocná vína II. Jak jsem uvedla v jednom z těchto článků, stala se výroba ovocného vína naší rodinnou tradicí. Nejprve s výrobou započal můj děda a od něj to převzal i můj strýc. A před pár lety jsem na tuto tradici navázala i já. Úspěchy slavím především s rybízovým vínem a zkouším i jiná ovocná vína. Pokud máte chuť i kuráž, vyzkoušejte výrobu: POSTUP NA PŘÍPRAVU: Rybízové víno Na 1 1/2 l rybízové šťávy svařte 1 1/2 vody s 500 g cukru. Rybízovou šťávu smíchanou s cukrovou vodou, o teplotě 25-30oC, nalijte do demižonu. Vinné kvasnice lehce vmíchejte dřevěnou tyčkou. Demižon musí být naplněný asi 5 cm pod okraj. Zazátkujte, do připraveného otvor v zátce zasuňte bublačku naplněnou vodou. Pro lepší utěsnění použijte vosk k utěsnění zátky. Optimální teplota ke kvašení je 15-20oC. Doba kvašení se odvíjí od druhu ovoce => 2 až 6 měsíců. NEHÝBAT DEMIŽONEM, aby nedošlo k promíchání kalu s vínem!!!! Konec kvašení poznáte dle toho, že bublinek v bublačce ubývá, až nejsou téměř žádné. O výrobě vína se více dočtete v knize VÝROBA VÍNA U MALOVINAŘŮ.  
Zobrazit článek >
 
Připravte své tělo na podzim I
Nedá se nic dělat, chladnější dny jsou přede dveřmi. Je čas se na podzim po tropickém létě patřičně připravit. Můžete se těšit na mnoho článků s podzimní náladou, které vám v našem e-shopu postupně budeme představovat. V přípravě jsou speciální podzimní tipy, dále recepty na nejlepší zahřívací jídla a nápoje, ani se nenadějete a přijdou taky rady na Vánoce. Začínejme však pomalu. Pojďme se nyní naladit na podzimní mood se vším všudy. Přečtěte si dnešní článek se spoustou zajímavostí.  Podpořte imunitní systém  Zejména pokud bude nástup podzimu rychlý, tělo se špatně s jeho příchodem začne srovnávat. To se můžete projevit zejména na obranyschopnosti organismu. Podpořit imunitní systém můžete snadno pomocí vitaminů a minerálních látek. Všechny zdravé prvky můžete tělu dodávat pomocí doplňků stravy nebo jednoduše zvyšte příjem čerstvého ovoce a zeleniny. Pro tělo však chladné ovoce s blížící se zimou není příliš vhodné, raději vsaďte na smoothies, které příliš nechlaďte, bude vám chutnat i za pokojové teploty.  První pomoc při prochladnutí Přišla doba, kdy přestáváme odhadovat, jak moc se do zimy obléknout. Co se dá dělat, připravení pomocníci na prochladnutí by měli být samozřejmostí. Jak zabránit vzniku chřipky? Nejlepšími přírodními antibiotiky jsou bezesporu med a taky česnek s cibulí. Med můžete přidávat preventivně do čaje. Z česneku a cibule si občas uvařte silný vývar. Tuto zeleninu však můžete konzumovat i syrovou, její účinky vám jen prospějí. 
Zobrazit článek >
 
Magnetické vložky do bot
Magnetické vložky do bot jsou speciálním druhem tradičních vložek, který se zrodil jako součást čínské medicíny. Magnety jsou umístěny přesně do míst, kde jsou chodila napojena do akupunkturních a reflexogenních zón s orgány. Vložky dodají vašim nohám mnohem větší komfort při nošení jakékoliv obuvi. Víte, proč je nošení vložek do bot tak výhodné? Vložky by měli nosit sportovci a závodníci, pro které je perfektně padnoucí a dobře sedící obuv samozřejmostí. Vždyť nohy jsou pro sport téměř vždy to nejdůležitější. Pokud máte problém s křivýma nohama, nosíte často boty na vysokém podpatku nebo vám padá klenba, jsou vložky do rovných bot ideální volnou, neboť alespoň při jejich nošení vám budou tyto šikovné pomůcky navracet chodidlo do normálu. Pamatujte si, že vložky do bot se nehodí jen pro dospělé, ale právě naopak jsou velice prospěšné i pro malé děti, které rychle rostou. Z tohoto důvodu mohou trpět bolestmi kostí a právě vložky jim od bolesti velice pomůžou. U dětí taky pomocí vložek skvěle odhalíte to, zda nemají ploché nohy. Bolí vás záda? Možná nebude problém v nich, ale ve vašich chodidlech. Při špatné chůzi dochází ke vzniku tlaku v místě vaší páteře a vy tak na ni můžete pociťovat velký nátlak pokaždé, když chodíte. Pokud se problém zvětší, můžou vás záda bolet neustále, nezávisle na tom, kolik kroků za den uděláte. Vložky vám dodají skvělý komfort, který si doslova užijete. Bez vložek nevíte, o co přicházíte.  
Zobrazit článek >
 
Burek
V brněnských ulicích jsem, už jako malé dítko, často vídala, za výlohou rychlých občerstvení, která provozovali Řekové, něco jako štrůdl smotaný do oválného šneka. Nikdy jsem toto jídlo, jako malé dítě, neochutnala a téměř do svých 26 let jsem neznala jeho chuť. Dnes musím uznat, že jsem o hodně přišla. Burek je vynikají mňamka z řady rychlého občerstvení. A když se nyní dostanu do Brna, tak se jde s rodinkou na burek. Po nějaké době jsem se rozhodla zapátrat po receptu, především po receptu na těsto, jelikož se nejedná o klasické listové těsto, jaké známe tady v ČR.  Když už se mi podařilo najít odpovídající recept, dala jsem se do díla a nyní se o něj s vámi podělím. Burek patří mezi typické balkánské jídlo. Obyčejně bývá plněný masem, tvarohem, nebo špenátem. Ingredience na těsto: 350 g hladké mouky 1 vejce 3 g soli 50 ml oleje cca 150 ml vody Postup:  Do mísi vsypeme mouku, sůl a přidáme vejce a polovinu dávky oleje. Vše ručně promícháváme cca 2 - 3 minuty. Přidáme část vody a tvoříme vláčné těsto. Buď vodu přidáváte, nebo trošku mouky. Nakonec přidáme zbytek oleje a dotvoříme v hladké těsto. Z těsta poté vytvoříme 6 stejně velkých bochánků a ještě je potřeme olejem. Zakryjeme bochánky igelitovou folií a vložíme nejm. na 1 hodinu do lednice. Ingredience na masovou náplň: 500 g mletého vepřového masa 100 ml teplé vody 60 g na kostička nakrájené cibule dle chuti množtví nastrouhaného česneku - II - sůl - II - pepř  Postup: Všechny ingredience řádně promícháme. Postup na práci s těstem: Odpočinuté bochánky vyndáme z lednice. Na stůl používám vyřazené bílé bavlněné prostěradlo, neboť bude zapotřebí těsto vytahovat, aby se nelepilo na stůl. Prostěradlo lehce pomoučíme a jeden bochánek si lehce předválíme. A nyní začneme těsto vytahovat. Je to docela pracné a musí se dávat pozor, aby se neudělala díra. Ale po několikateré výrobě této pochoutky už to budete mít v ruce. Těsto vytahujeme co do nejtenší síly těsta. Na těsto pak "nadrobíme" kousky masové směsi. Ještě pokapeme olejem. Nyní za pomocí látkové podložky (prostěradla) srolujeme jednu polovinu těsta se směsí do středu a z protější strany provedeme to stejné. Vznikne nám dlouhý "had", kterého stočíme do oválného šneka (ad. úvodní obrázek). Takto vytvořené hado-šneky ještě potřeme olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C cca 14 minut. Po upečení burek pomašlujeme směsí vody a rozpuštěného másla a ještě na 1 minutu vložíme do trouby.   Jak už jsem uvedla v úvodu, burek lze plnit i tvarohem či špenátem. Já někdy smíchám tyto dvě ingerdience dohromady a je to výborné. Přeji i vám "Dobrou chuť!"    
Zobrazit článek >
 
Znáte historii Halloweenu? I
Svátek Halloween je čistě pohanská zvyklost, která nemá vůbec nic společného s křesťanstvím. Souvisí s rituály a temnou magií, jak se brzy dozvíte. Pojďme se podívat na to, co se dělo v předvečer všech svatých, v čase All Hallows Eve. Halloween má své kořeny opravdu hluboko, datují se někdy do doby tři sta let před Kristem. Říjnovou tradici posledního dne má na svědomí kněžská rodina, která žila mimo keltský svět. Věřila v jiné síly a hlavně v duchy. Právě 31. října se konaly největší slavnosti roku, neboť se pořádal takzvaný festival smrti. Jednalo se o tradici, kdy kněží vycházeli ze svých obydlí a obcházeli různé domy, ve kterých žádali oběti pro své bohy. Mohli být obdarování dobrým jídlem, ale i lidským masem. Pokud nějaká rodina neotevřela nebo nevznesla jejich bohům dar, byla prokleta. Před jejich dveřmi byla vyslovena věta ,,Trick or Treat‘‘, která v překladu znamenala, že pokud nedostanou dar, padne na ně zlo. Když tedy nebylo ničeho, musela přijít kletba. Jde pouze o vášnivou legendu. Věří v ní však spousta halloweenských nadšenců. O obcházení domů kněžími s cílem žádostí darů však máme historické důkazy. Jak moc je příběh dobarven musíte už posoudit sama. Jistě vás zajímá otázka vydlabávání dýní. Úplně na počátku, ještě než vznikla samotná tradice, která se dnes mezi lidmi dodržuje, se vyřezávaly tuříny. Kněží je vydlabali, prokrájeli a následně do nich vsadili svíčku vyrobenou z jejich obětí. Tuřín nakonec znázorňoval ducha, který jim měl pomoci proklít lakomé domácnosti. Dnes má dýně působit strašidelně zejména pro legraci, dříve však obličeje vykrájené do duté zeleniny měly mnohem hlubší význam. Ve vykrajování dýní přešel zvyk o mnoho století později. Do Ameriky se dostala v průběhu osmnáctého století.
Zobrazit článek >
 
Biologicky odbouratelný přípravek na nádobí
Přestože se skepse vůči zastáncům enviromentálního přístupu k naší budoucnosti stala takřka prestižním postojem, pořád se najde dost lidí, kterým stav přírody a její budoucnost lhostejný není. Je to dobře, protože kdybychom byli všichni skeptičtí, čekala by nás budoucnost, podobající se minulosti. Pro ty, kteří si nepamatují, nebo by moc rádi zapomněli, připomenu kyselé deště a jimi spálené stromy. Zdrojem byly oxidy síry, které vypouštěly uhelné elektrárny a chemické továrny. Řeky byly plné zapáchající znečištěné vody, kterou vypouštěly továrny. Dnešek je díky změně myšlení a moderním technologiím jiný, čistější. Nejste-li o nutnosti ochrany přírody tak úplně přesvědčeni, začněte opatrně, třeba s ekologickým mytím nádobí. Winni´s Piatti Lime je k tomu opravdu jako stvořený. Koncentrovaný přípravek s vůní limetky a jabloňových květů je vyroben bez přídavků složek živočišného původu. Spolehlivě odmašťuje, přitom je zcela odbouratelný a nezanechává v odpadu žádné stopy. Dokonce použitý obal prostředku je recyklovatelný. Ve Winni´s Piatti Lime nejsou žádná barviva a stabilizátory, které by mohly vyvolávat přecytlivělost. Pozitivním přínosem odbouratelného prostředku na nádobí jsou vláčné a nevysušené ruce. Používání ekologicky šetrných úklidových prostředků vede snížení výskytu alergií. Prostředek na nádobí Winni´s Piatti Lime najdete v sekci Zdraví mezi ekodrogerií.
Zobrazit článek >
 
Transportní přepravka Tinos
Znám všetečná zvídavá nebojácná zvířátka, kterým činí výlety a dobrodružné výpravy radost. Nevadí jim ani hluk a neznámé prostředí, radost jim dělá společnost pána. Osobně vnímám transport jakéhokoli zvířete jako oboustranně stresující záležitost. Zvláště plachá zvířátka, která se bojí i průvanu, radostí zrovna nejásají, mají-li vyrazit mimo bezpečí svého domova. Přesvědčit pak mazlíčka o bezpečnosti akce bývá složité a časově náročné. Vnímavý páníček se takové zvířátko snaží před strachem ochránit a společné výlety omezuje jen na ty nejnutnější. Přesto někdy ale přijde situace, kdy není zbytí a ven se musí. Například k veterináři či na chalupu. V takovém případě je lepší pořídit si transportní přepravku. Na trhu je jich celkem výběr, rozhodující jsou požadavky, které by měla splňovat. Je-li váš mazlíček, jedno zda pejsek či kočička, spíše menší, mohla by vás zaujmout vizuálně robustnější šedomodrá plastová Tinos přepravka o rozměrech 35 x 32 x 50 cm. Její vrchní odnímatelná část je opatřena pevnou rukojetí pro snadné přenášení. Dostatečným množstvím otvorů dobře cirkuluje vzduch a na zvířátko je dobře vidět. Celkově je přepravka stabilní, součástí protiskluzového dna jsou odlité nožičky. Transportní přepravku Tinos od Trixie naleznete mezi Chovatelskými potřebami v našem e shopu.    
Zobrazit článek >
 
Retro plecháčky
Obliba retro předmětů se ve vlnách vrací. Nejen proto, že jsme sentimentální. Rádi vzpomínáme na doby, kdy jsme byli mladší, vzpomínáme na někoho blízkého, kdo už mezi námi není, případně sen nám takové věci vždy líbily. Retro věci mají velkou výhodu: jejich funkčnost a smysl prověřil čas. Není třeba je vymýšlet a zkoušet, stačí si je připomenout a znovu je pustit do svého života. Pro mne jsou sentimentální záležitostí například smaltované plechové hrnky. Jako dítě jsem z bleděmodrého plecháčku u babičky pila meltu s mlékem, babička je měla v různých velikostech. Měly tu výhodu, že se v nich dala ohřát a vydržela dlouho teplá. Rozpouštěli jsme v nich máslo na polití knedlíků, ohřívali mléko na kakao, přihřívala zchladlá polévka. Hrnek mohl padat na zem, jak chtěl, nerozbil se, maximálně mu oprýskl kousek smaltu. Z naprosto stejných důvodů byly smaltované plecháčky oblíbenou součástí výbavy vyznavačů trampingu a života v přírodě. To vše mi připomněl pohled na plecháčky, dekorované houbami, květinami, hmyzem nebo ptactvem. Máte-li rádi praktické nádobí na cesty, do přírody i na chalupu, pořiďte si rovnou celou sérii dekorovaných smaltovaných  plecháčků. Najdete je v sekci Dárků v našem e shopu za zvýhodněnou cenu. Třeba na ně jednou vaši potomci vzpomínat, jako já dodnes na ty u babičky.
Zobrazit článek >
 
Hojivá dubová kůra
Míváte-li často popraskanou kůži a neradi používáte mastné krémy, mám pro vás řešení ve formě gelu. O skvělých a příznivývch účincích důbové kůry nelze pochybovat. Náš e-shop nabízí Balcann gel, který obsahuje vysoké množství výtažků z dubové kůry, kterým zaručí, že s prasklinami už nebudete mít trápení. Tento gel bude o vaši pokožku pečovat díky své konzistenci bez pocitu mastnoty. Balcann dubová kůra lze využít pro všechny typy pleti. Je vhodný také pro citlivou či problematickou pleť. Proč používat Balcann gel: obsahuje: výtažky z dubové kůry a konopí, koloidní stříbro, D-panthenol, alantoin a hesperidin, které zmírňují akutní i dlouhodobé obtíže. pečlivě vybrané přírodní látky, které jsou zde obsažené, jsou vysoce účinné při aplikaci na popraskanou kůži a kůži po hemoroidech. tento gel je vysoce bohatý na nenasycené mastné kyseliny omega 3-6. Neobsahuje chemické stabilizátory. Produkt: GEL - DUBOVÁ KŮRA Balcann dubová kůra gel z konopí s koloidním stříbrem příznivě působí na kůži po hemoroidech a prasklinách. Gel obsahuje: Aqua, Propylene Glycol, Quercus Robur Bark Extract, Glycerin, Cannabis Sativa Seed Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Hamamelis Virginiana Leaf Extract, Ruscus Aculeatus Root Extract, Cannabis Sativa Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Panthenol, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Alcohol Denat., Carbomer, Triethanolamine, Aesculus Hippocastanum Fruit Extract, Allantoin, Bisabolol, Diosmine, Eugenia Caryophyllus Bud Oil, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Hesperidin, Chamomilla Recutita Flower Oil, Colloidal Silver. Tento vynikající GEL Z DUBOVÉ KŮRY zakoupíte v našem e-shopu: ZDE  
Zobrazit článek >
 
Snadné a účinné aneb které bylinky by neměly chybět ve vaší domácí výbavě? III
Pelyněk Rod pelyňku čítá kolem dvě stě set druhů. Teď už zbývá zvolit jen ten správný. Vyzkoušejte tuto rostlinu na léčbu nachlazení. Dokáže taky přispět při odčervení. V kuchyni se používá jako koření. Pelyněk je náročná rostlinka ohledně místa. Při zamokření listů se navíc z pelyňku uvolňuje toxin, který negativně působí na další byliny. Jeho plusem je fakt, že přežije mrazy. Stévie sladká Kdyby neexistovala stévie, diabetici by nejspíš hodně trpěli. Vyzkoušejte tuto výbornou náhradu cukru, v jejích listech se nachází veškeré sladké poklady. Pro stévii je velmi důležité teplo. Vyžaduje taky dostatek světla. Je ideální rostlinou do skleníku. Petržel Lžička petržele zahradní každý den je doporučována jako prevence každému jedinci. Dokáže upravit menstruaci, působí proti křečím, léčí ledvinové kameny. Pomůže při bolestech hlavy a na podrážděný žaludek. Významná je taky při jako zásobník vitaminu C. Petrželka vyžaduje teplo, stín ji nevadí. Chcete se dozvědět o pěstování bylinek a jejich účincích víc? Pak si přečtěte knihu Babiččiny bylinky, kterou najdete zde. Každý člověk má zdraví ve vlastních rukou. Starat se o ně mu pomáhají mimo jiné tisícileté bylinářské zkušenosti a přírodní medikamenty z rostlinné říše. Tato kniha vám ukáže, jak bylinky poznávat, sbírat a následně užívat. Získáte přehled, díky němuž se budete v této oblasti lépe orientovat, k čemuž jistě přispěje i velmi pěkná obrazová fotografická část, znázorňující rostliny především v detailu.
Zobrazit článek >
 
Nejznámější druhy masožravých rostlin
Jaké základní druhy masožravek si můžete pořídit? Co jsou zač?  Rosnatky  Rosnatka se hodí klidně pro pěstitele začátečníky. Jedná se o masožravky, které rostou po celý rok, nejlépe se jim daří během jara a léta. Rostliny obsahují masožravé listy, které se nezatahují. Rosnatky si pohoví téměř v každém substrátu, dobrá je směs rašeliny s křemičitým pískem.  Mucholapka podivná  Když se řekne masožravka, téměř každý z nás si představí právě tuto rostlinu, tj. mucholapku. Tyto rostliny můžete pěstovat na parapetě v květináči, ale klidně i venku. Jsou nenáročné na péči. Vydrží i lehké mrazy. V případě tuhé zimy je lepší je přikrýt speciálním zahradním pláštěm. Myslete na to, že mucholapky je nutné každý rok přesazovat, ideálně na začátku jara.  Tučnice mexické  Tučnice jsou asi nejoblíbenějším druhem rostlin, není divu, že jich existuje přes devadesát druhů. U nás nerostou, v přírodě se vyskytují na území Střední Ameriky a taky v Mexiku. Tučnice jsou mírně složitější na údržbu, vyžadují zásadité prostředí. Je nutné dodat jim kvalitní a dobře propustný substrát složený z rašeliny, písku a zeminy. Tučnice nevítají přílišné světlo, milují vlhko. Pěstujte je ideálně na parapetě okna, které míří na východ nebo západ. Špirlice Špirlice jsou masožravky pocházející z chladnějších krajů. Hodně rostou v oblasti Severní Ameriky. Špirlice moc rády chytají potravu z okolí, někdy se potravou až ucpávají a jejich vnitřky začnou zahnívat. Špirlice se někdy vyplatí ucpávat vatou. Není nutné jí hnojit.  Bublinatky  Bublinatky jsou rostliny, které ke svému životu vyžadují dostatek světla, umísťujte je na sever. Rostou celoročně. Bublinatky jsou celkově největším rodem masožravých rostlin, hodí se zejména pro začátečníky. 
Zobrazit článek >
 
Tchaj-wan: krásy a zajímavosti I
Dnes se vydáme trochu dál než obvykle, navštívíme totiž Tchaj-wan. Máte se na co těšit, naše prohlídka bude pestrá a plná zajímavostí. Taiwan najdete v jihovýchodní Asii, na stejnojmenném ostrově. Hlavní město státu se nazývá Tchaj-pej. Jaká zajímavá fakta se se státem pojí? Každá kultura má svou symboliku. Na Taiwanu mají kupříkladu úplně přetočené významy barev. Za barvu smutku a smrti je považována bílá, která je taky známkou nejvyšší slušnosti a formálnosti. Jistě přemýšlíte, do čeho se oblékají nevěsty na svatbách. Nejčastěji je jejich barvou červená nebo béžová. Napadne vás, jaký sport by mohl být provozován na ostrově nejčastěji? Možná vás to překvapí, ale obyvatelé nedají dopustit na baseball. Když se řekne Čínská republika, zřejmě si vybavíte úplně jinou zemi. Faktem však je, že již po dlouhá léta se takto nazývá právě Tchaj-wan, Velká Čína nese oficiální název Čínská lidová republika. Je pravda, že právě tato velká země považuje Taiwan za svoji součást. Během posledních desetiletí se Taiwan dostal na opravdu vyspělou úroveň. Za jeden důkaz, proč tomu tak je, můžeme považovat například rozvrstvení Wi-Fi sítí. Ve státě mobilní data téměř nepotřebujete. Připojení zdarma neposkytují jen všechny kavárny a restaurace, ale taky městské i meziměstské dopravní prostředky, dále nemocnice, školy a jiné veřejné instituce. Na Taiwanu téměř nenajdete pouliční odpadkové koše. Je zajímavé, že i vzhledem k tomuto faktu je na ulicích čisto. Lidé si zkrátka odpadky přináší až domů, kde je pak vyhazují. Každý stát má své kuriozity, které jsou však pro běžné obyvatele naprosto normální zvyklostí. Zatímco u nás hudba hraje ze zmrzlinových vozů, na Taiwanu vychází líbivé tóny z každého popelářského auta. 
Zobrazit článek >
 
Kvalitní a účinná kosmetika? Vsaďte na značku Clinique!
Jeden z nejluxusnějších a nejpreciznějších výrobců kosmetiky, v menší míře taky parfémů, je firma Clinique. Znáte tuto značku? Založena byla roku 1968 vám asi velmi dobře známou Estée Lauder, která ma na svém kontě ještě založení luxusní firmy stejnojmenného názvu. Proč se Lauder rozhodla založit ještě jinou kosmetickou značku? Jednoho dne si totiž v magazínu Vogue přečetla rozhovor se známým dermatologickým odborníkem N. Orentreichem. Ten jí otevřel oči. V článku se zabýval hlavně problematickými typy pletí. Ukázal na ženy, které nesnesou téměř žádné kosmetické přípravky. A tak se Lauder rozhodla vyvinout novou řadu pleťové kosmetiky, která bude testována proti alergiím a nebude parfémovaná. Rozhodla se svou novou edici vydávat i pod odlišnou značkou. Vám už nyní musí být jasné, že značka se nejmenuje nijak jinak než CLINIQUE Laboratories. V dnešní době se alergické testy, které jsou provozovány na každém přípravku, ještě zpřísnily. Každý nový výrobek se zkouší dvanáctkrát na šesti stech lidech. Pokud alespoň u jednoho člověka dojde k sebemenší alergické reakci, výrobek vůbec nepřijde do prodeje a odborníci začnou se zcela novým vývinem.   Clinique má taky na svědomí zavedení třífázového čistícího procesu, které začíná čistěním, postupuje přes exofoliaci ke konečné fázi s názvem hydratace. Tato metoda inspirovala mnoho jiných značek a dnes už ji vyrábí téměř každá kosmetická řada. V nedávné době byla mistry značky Clinique vyvinuta třeba řada pro regeneraci a rychlé uzdravení kůže po operaci. Zajímavé, že? S jakou novinkou značka přijde za nějaký čas? Co bychom pro svou pleť ještě potřebovaly?  Obohaťte i vy svou kosmetickou sbírku o luxusní výrobky této značky. Všechny produkty od Clinique najdete zde.  
Zobrazit článek >
 
Salátové mňamky bez kalorií II
Náš (večerní) salátový jídelníček pokračuje. Nyní se podíváme na takzvané antivegetariánské saláty, tedy směsi s masem. Opět připomínám, že zmíněné množství surovin je vhodné pro jednu porci. Klasický tuňákový salát s vejcem Budete potřebovat: Plechovku tuňáka (1 menší balení) Vejce (1 ks) Cherry rajčata (10 ks) Okurku (1/2) Listový salát nebo baby špenát (asi 30 g) Jarní cibulku (2 kusy) Česnek (2 stroužky) Hořčici (1 lžičku) Olivový olej (1 lžíci) Chilli, sůl a pepř Postup: Dejte vařit vejce. Otevřete konzervu s tuňákem a slijte veškerý olej, který obsahuje. Pokrájejte zeleninu na drobné kousky. Cherry rajčátka rozkrojte pouze na polovinu. Smíchejte veškerou zeleninu kromě špenátu (Pokud použijete listový salát, můžete ho přidat k ostatní zelenině hned.) a dochuťte ji zmíněnými surovinami. Dobře promíchejte. Přidejte tuňáka a opět promněte. Na závěr přisypte nakrájené vejce a baby špenát. Výborný salát je na světě. Zelený salát zasypaný sušeným masem a brusinkami Budete potřebovat: Sušené maso (dle chuti, 50 g) Polníček (50 g) Baby špenát (25 g) Okurku (1/4) Brusinkovou marmeládu (2 lžíce) Sušené brusinky (menší hrst) Olivový olej (1 lžíci) Sůl Postup: Omyjte polníček a špenát. Okurku oškrabejte a nakrájejte ji na menší kousky. Zelenou směs smíchejte s brusinkovou marmeládou. Přidejte olivový olej a sůl. Na závěr nakrájejte sušené maso na menší plátky a salát jím zasypte. Na vršek salátu přidejte ještě alespoň pár sušených brusinek pro lepší šmak. Knihu Hravě o živé stravě najdete zde. Další knihy o zdraví najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Kávový olej lisovaný za studena
Kávový olej je přípravek vhodný zejména pro nás ženy. Pomáhá proti celulitidě, snižuje akné a celkově podporuje krásu i vitalitu pokožky. Další účinky se samozřejmě dozvíte v našem článku.  Jak už je v názvu psané, olej se připravuje lisováním za studena. Vyrábí se s nepražených bobů, tedy zelených semen kávovníků. Kromě vysokého obsahu kofeinu kávový olej obsahuje taky enzymy, dále mnohé vitaminy a cenné antioxidanty.  Kávový olej je přípravkem působící zejména proti stárnutí. Aplikovat lze na jakékoliv partie, které byste potřebovala trochu zkrášlit. Nebojuje jen s celulitidou, ale taky s vráskami.  Olej samozřejmě krásně voní po kávě a zanechává pleť hladkou.  Hodí se taky jako přípravek na vlasy. Zanechává je lesklé a silné. Navíc pomáhá s vlasovým stylingem.  Pokud si potřebujete zpestřit masáže, zkuste využít kávového oleje. Ten se nejen v kosmetické oblasti využívá stále více.  Olej je vhodné aplikovat na pokožku před spaním, během noci se zvládne dobře vstřebat. Olej můžete na pokožku aplikovat i ohřátý, ale není to nutné, postačí jej párkrát promnout v dlaních.  Kávový olej nemusíte využívat pouze samostatně, skvěle se kombinuje s šípkovým olejem nebo jej můžete přimíchat do domácí masky na obličej či vlasy nebo balzámu na rty. Kávový olej je přidáván do řady kosmetických produktů.  Kávový olej si uživatelé velice chválí, vyzkoušejte ho taky. Zakoupit si ho můžete v našem e-shopu. 
Zobrazit článek >
 
Laurell K. Hamilton a její knihy I
Hamilton je americká spisovatelka, zabývající se žánrem dark fantasy. Narodila se v roce 1963 v jedné z menších vesniček ve státě Arkansas. Ještě když byla malé dítě, zemřela jí maminka při automobilové nehodě, vychovávána byla autorka babičkou. Přestěhovala se k ní do státu Indiana. Zde zůstala až do své dospělosti, na místní škole vystudovala učitelský směr – anglický jazyk a biologii. Nyní žije ve státě Missouri, blízko St. Louis. Myšlenka, že se Hamilton stane spisovatelkou na plný úvazek přišla poměrně pozdě, až během jejího dospělého života. Prý ji velmi ovlivnily knihy Roberta E. Howarda. Svou literární kariéru rozjela fantastickými povídkami, které publikovala nejprve v časopise. Napsala sedm kratších povídek a pak již přesedlala na románovou tvorbu. Její prvotina se objevila v časopise Marion Zimmer Bradley Fantasy Magazine v roce 1989. Oblíbenou a světově známou se stala autorka až díky románové sérii příběhů v hlavní roli s lovkyní upírů Anitou Blakeovou. Knihy na sebe volně navazují, patří mezi ně tituly s názvy: Guilty Pleasures, The Laughing Coprse, Circus of the Damned, The Lunatic Cafe, Bloody Bones, The Killing Dance, Burnt Offerings, Blue Moon, Obsidian Butterfly, Narcissus in Chains, Cerulean Sins, Incubus Dreams a Dance Macabre. Knihy jsem v tomto výčtu seřadila chronologicky, podle jejich vzniku. Jak sama můžete zhodnotit, knih je více než dost, pokud máte chuť na čtecí maraton, můžete zvolit romány právě od autorky Hamiltonové. Anita je mladé žena, která v každé knize prožije dost nadpřirozených zápletek, avšak projde si i klasickými lidskými problémy jako je láska. Boje s upíry či vlkodlaky má Ani na denním pořádku. Jak dopadne její láska k ,,nečlověku‘‘, vysoce postavenému vlkodlakovi? To se dočtete při čtení bohaté knižní série. Knihy Laurell K. Hamilton najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Julie James a její napínavé a zamilované romány pro ženy I
Americká spisovatelka Julie James se stala po vystudování právnické fakulty pracovnicí u odvolacího soudu. Zabývala se taky advokátní činností. V práci byla dobrá, a tak se dostala do jedné z největších právnických firem v USA. Po nedlouhém čase se však rozhodla svůj život obrátit naruby. Začala se zabývat psaním, konkrétně scénáři. Dokonce Hollywood o ní projevil zájem o dva její umělecké texty. A tak to byl rozhodující zlom v její kariéře. Julie opustila práva nadobro a začala se psaní věnovat na plný úvazek. Žije se manželem a dvěma dětmi v Chicagu, pracuje zásadně doma. Její knihy jsou velmi oblíbené a vždy se v hodnocení dostanou v žebříčku hodně vysoko. Zatím každý její román byl přeložen minimálně do patnácti jazyků. Objeme kouzlo její tvorby. Znáte dílo této autorky? Proč si vybrat zrovna ji mezi kvanty jiných textů? Dozvíte se dále. Cosi o sobě Asistentka státního zástupce Cameron se stane svědkyní vraždy. Ubytovala se totiž v pokoji, právě vedle vrahovy ložnice. Jednou večer poslouchala, jak si neznámý muž velmi hlasitě užívá s jakousi ženou – prostitutkou. Škvírou mezi dveřmi zvědavě tápe a co nevidí – obrys muže nad zavražděnou ženou. Pokoj 1308 se tedy stává místem vraždy. Cameron vše nahlásí na policii, případ si na starost vezme FBI. Cameron myslí, že zevrubným popisem mužské osoby její akce skončila, to se však mýlí. A jak! Nyní musí spolupracovat s Jackem, se zvláštním agentem, se kterým měla nemalý konflikt. Dvojice tedy nebude zápasit jen s pravdou kolem vraždy, ale taky s tím, jak spolu po té věci vycházet.. Všechny zmíněné knihy Julie James najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Kdy zůstat a kdy odejít ze vztahu
Všechny doufáme, že zrovna on je ten pravý, s nímž budeme celý život, ale co když se to časem změní? Buďme k sobě upřímní Jste oba ve vztahu šťastný nebo přicházejí stále častěji pochybnosti, zda se držet zajetých kolejích nebo se odvážně vrhnout do nového života? Pokračovat stejnou cestou, kterou dobře znáte je sice pohodlnější, ale nakonec se vám to může vymstít. Ztrácíte čas tím, že obelháváte nejen sebe, ale i svého partnera. Změna je život Nemusíte se hned vrhat do nového vztahu, stačí si jen promluvit o tom, co vás trápí, více sdílet své emoce a pocity. Pamatujete si, jaké to bylo na začátku vztahu? Určitě jste k sobě byli více upřímní a více otevřenější. Váš partner je váš nejbližší, kterému byste se bez obav měly mít možnost svěřit s čímkoliv. Strach ze samoty Samota není nic hezkého, a proto se mnoho žen bojí ze vztahu odejít ze strachu, že zůstanou samy. Pokud se snažíte o změny ve vztahu, které by vás udělaly šťastné nebo spokojené a stále se nic neděje, nic se nemění, tak v tom případě to bude chtít trochu odvahy a možná se začít zamýšlet nad změnou situace, kterou vezmete do vlastních rukou. O svém rozhodnutí je ale dobré nejprve se poradit s blízkou kamarádkou, rodiči nebo klidně i psycholožkou. Zkrátka ji nechte sdělit názor někoho dalšího, kdo se na váš vztah může podívat nezaujatě a z jiného úhle. Knihy o vztazích najdete v eshopu knihy.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >
 
Zásady pro holení intimních partií I
Děláte při holení intimních míst vše správně? Přesvědčte se v našem článku. Vyhovující kosmetika Holit se rozhodně není vhodné takzvaně na sucho. Ideální to není ani jen za přítomnosti vody. Využijte možnosti pěny na holení nebo holícího gelu. Většina z nich se pyšní zklidňující vlastnostmi a dokáže ochránit vaši pokožku i před nepříjemným poškrábáním. Navíc kůži vyživuje. Jestliže používáte holicí strojek, vybírejte speciální přípravky. Při používání žiletky záleží výběr zcela na vás. Pokud jste doposud žádného pomocníka nepoužívala, budete spokojena téměř s každým přípravkem. Místo holení Nejlepší prostředí k holení tvoří bezesporu horká voda. Nejprve je vhodné všechny partie chvíli omývat teplou vodou. Ta totiž dokáže zjemnit pokožku i chloupky, které se pak stanou poddajnějšími. Délka chloupků je taky zásadní Pokud se holíte po delší době, je vhodné nejprve chloupky zkrátit na co nejkratší délku. Buďte však opatrná, ať si neublížíte. Střih je nutný pro holení strojkem, neboť by se do něj chloupky mohly zaseknout. Případně je dobré využít možnost žiletky a následně až přejít na mechanický strojek. Kvalitní nástroje Ať už používáte k holení zmíněnou žiletku nebo strojek, měly by být určené pro holení intimních partií. Nevhodné jsou jednorázové žiletky, ty využívejte opravdu jen v případě nouze a na cestách. Holicí strojek by měl být šetrný a nedráždit pokožku. Vybírat byste měla ty s otáčivou hlavicí a několika noži, neboť právě takové strojky zajistí stoprocentní hladkost pokožky. Zvlášť je třeba upozornit na pánské nástroje. Ty rozhodně nejsou vhodné! 
Zobrazit článek >
 
Jak oslavit Silvestra? I
Vždy je váš Silvestr nudný, stále taková ta klasika? Možností, kde a jak oslavit Silvestra je spousta. Přečtěte si náš článek a inspirujte se. Ještě je mraky času přehodnotit své plány. Tak hurá do toho! Doma je doma Berete domácí Silvestr za nudný? Tak si ho zpestřete. Nakupte dobroty a dobré pití a užijte si ho se svým miláčkem jak se patří. Vybalte hry, zapněte televizi, vyfoťte crazy fotky, vždyť i ve dvou může být legrace. Že ne? Pak dejte na jiný plán, máte jich tu dosti. Tip: Další možností je pozvat k vám pár přátel. Vyndejte z police Activity a užijte si spoustu zábavy. A večer? Můžete těsně před ohňostrojem vyrazit do centra a koukat na světla pod širákem. A nezapomeňte si s sebou nějaký dobrý drink? Kupte plastové sklenky či kelímky a slavte i mezi lidmi! Tematická party Co takhle převléknout se do kostýmů a užít si crazy večer a noc? Zvolte si téma superhrdinů, pokud jste odvážní, můžete zvolit jako téma party v pyžamu. Domluvte pevnou skupinu přátel, nikdo nesmí plány porušit. Nanoste domů hodně jídla a užívejte si poslední minuty roku. A pokud hledáte větší vzrušení, vydejte se v kostýmech do ulic. Silvestr v horách Vyjeďte si na čerstvý vzduch, spojte ,,lyžovačku‘‘ s oslavou nového roku. Co je lepšího, než strávit pár dní nebo jen jednu noc na sněhu? Ohňostrojová show, všude světýlka, oslava s alkoholem. V tuto chvíli může být problém s místem. Neseženete nic, co by se vám líbilo? Co takhle udělat si rezervaci na další rok? Za zkoušku to stojí. Užijte si Silvestr jinak. Napijte se ze Skleniček Diamant! Najdete je zde. 
Zobrazit článek >