EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Christian Jacq a jeho díla ze slunečního Egypta II
Neferititi: Sluneční stín: Neuvěřitelný osud nejkrásnější egyptské královny Tento příběh bude o královně. Jak žila legendární královna Nefertiti, která zůstala v lidské paměti díky své kráse i mnoho let po své smrti? Spisovatel jakožto egyptolog odhalí mnohá fakta a tajemství ze života královny, které propojí s fascinujícím příběhem.  Čeká vás milostný příběh, intriky, nebezpečí a taky tajemství, které možná odhalí, jak královna předběhla svou dobu tak, až to vlastně skoro není možné.  Podíváte se do Slunečního města, zahrad a honosných staveb. Milostný příběh Achnatona a Nefertiti vás dostane.  Pokud jste milovnice romantiky a milostných příběhů, avšak toužíte taky po nových poznatcích, jsou pro vás díla tohoto autora tím pravým potěšením.  Tuto knihu, tak jako většinu jiných, lze považovat za takzvaný beletrizovaný životopis. Román na motivy skutečných událostí vás bude bavit i vzdělávat.  Živá moudrost starověkého Egypta Kdo má rád starověký Egypt, ten si knihu užije. Autor do ní vsunul spoustu překladů krátkých textů. Většinou se jedná o moudra, poučení nebo chvály božstev. Součástí jsou však i kousky příběhů a vzkazy. Jedná se o texty vkládané do hrobky, které byly vytvořený již před stovkami let. Čtenáře jistě zaujmou úryvky mnohem víc, když si uvědomí, že jejich tematika stále je a jistě ještě bude aktuální.  Všechny knihy zmíněné v článku si můžete pořídit v našem e-shopu. Pod jménem autora na vás čekají i další zajímavé publikace. Neváhejte, užijte si románové dobrodružství a vzdělávejte se. 
Zobrazit článek >
 
Móda pro plnoštíhlé aneb zamaskujte nedostatky a dejte vyniknout svým křivkám I
Stále vás trápí, že se nemůžete oblékat jako modelka? Že na vás žádný outfit nevypadá tak dobře jako na štíhlém těle? To jste na omylu, jen zřejmě neumíte správně kombinovat jednotlivé kousky oblečení. Pokud se naučíte nosit vhodné střihy a vzájemně je doplňovat, stanete se bohyní módy. Správně vybrané oblečení dokáže zamaskovat kila navíc. Třeba tak, že zdůrazní partie, na které jste pyšná. Do čeho své plnoštíhlé tělo tedy obléct? S tím vám poradí tento článek. Říkáte si, že těsné oblečení vám pomůže schovat nějaké to kilo navíc? Někdy tak opravdu může být, avšak mnohdy právě oblečení, do kterého jste doslova nacpaná, vám může dodat hned několik kil navíc. Nekupujte si o číslo menší šaty, do kterých možná někdy zhubnete. Nošení příliš upnutého oblečení není zdravé ani nevypadá dobře. Otestujte si tato fakta sama. Naučte se ladit doplňky. Výraznější doplňky přivolají pozornost na sebe a zakryjí taky vaše nedostatky. Oblečení propracovaných střihů je pro vás tím pravým. Plnoštíhlé ženy by měly zapomenout na oversized svetry a jiné neforemné kousky oblečení. Volné kousky sice dokáží skrýt nedostatky, ale taky vás mohou pěkně rozšířit. Musíte si zvolit své preference a následně nakupovat podle nich. Vězte však, že bude určitě lepší nechat vyniknout alespoň jedné z předností, kterou je nutné podpořit módním kouskem. Volný oděv vám takovou službu určitě neprokáže.   
Zobrazit článek >
 
Letošním trendem jsou přírodní materiály: Vyznáte se v nich? II
Angora Angorský materiál se hodí spíše do chladnějšího počasí, neboť tato látka dost hřeje. I v jarních kolekcích však kousky z angory seženete. Jedná se o jemnou a hebkou látku, která se připravuje z ostříhané srsti angorských králíků. Lidé mylně zaměňují látku s tou z angorských koz, jde však o materiál úplně jiné a vůbec ne hebké struktury. Angorská látka se často míchá s bavlnou nebo vlnou z důvodu upevnění vláken. Nejčastěji se z ní vyrábí ponožky, svetry a zimní doplňky. Pěkný přehoz vám však při studených večerech bude ku prospěchu. Pašmína Pokud znáte kašmír nebo jej dokonce máte v oblibě, pak si i pašmínu zamilujete. Tato látka se vyrábí ze srsti tibetských koz. Právě v Tibetu a oblasti celého Perského zálivu se pašmínové látky vyrábí. Látka je velice jemná, většinou tenčí, překvapí vás však její hřejivost. Pašmína se nemačká a navíc se vyznačuje vysokou odolností. Pašmínu s sebou můžete nosit jako přehoz pro případ ochlazení. Nejčastěji se z této látky vyrábí velké šály a šátky, které obvykle nesou shodný název s materiálem. Kůže Kůže tvoří jeden z úplně nejstarších materiálů vůbec. V historii byl naprosto nepostradatelný, v současné době bychom se bez kůže také jen těžko obešli. V létě užijete především kožené boty ve formě sandálků nebo lodiček, i kožená sukně však může vypadat stylově. Kabelka v kůži by se vám mohla také hodit. Jen si dejte pozor na to, abyste se o svůj kožený majetek správně starala. Vyžaduje jistou péči. Speciálně se pak z nehladké či původní kůže vyrábí kožešiny. 
Zobrazit článek >
 
Hubneme do plavek: Pomalu ale jistě! II
Omezení příjmu je skvělé, ale pozor si dávejte na to, jakých potravin se vlastně zbavujete. Z jídelníčku samozřejmě odstraňte tučné pokrmy, sladkosti a podobná nevhodná jídla, avšak zanechte v menu dostatek všech tuků, cukrů i bílkovin. Jezte ovoce a zeleninu, tvaroh, masitou stravu, hodně luštěnin. Vynechat můžete přílohy. Pokud bude vaše tělo hladovět nebo přijímat příliš malé množství stravy, váš metabolismus se zpomalí a jakmile svůj příjem jen o trochu zvýšíte, na vaší váze se tento fakt odrazí.  Pokud nemáte přehled, jaké číselné hodnoty by se měla držet vaše váha, můžete si spočítat tzv. BMI. Vydělte váhu v kilogramech svoji výškou mocněnou na druhou v metrech. Číslo, které vám vyjde, by mělo zhruba odpovídat číslu 25 nebo udávat hodnotu trochu nad ním. Do jednoduchého vzorce můžete dosazovat hodnoty váhy, dokud vám nevyjde číslo dvacet pět. Jakmile se tak stane, přišla jste na svou ideální váhu.  V závěru našeho článku je třeba ještě upozornit na to, že tělo rozhodně nebude hubnout neustále a pravidelně. Je třeba počítat s tím, že jedno období shodíte hned několik kilo a v jiném se z vašeho těla nevytratí ani kilogram. Je skoro pravidlem, že vám hubnutí nejprve půjde úplně samo, následně se však proces úbytku zastaví a bude třeba vydržet. Mnoho lidí to v období stagnace vzdává, to však nebude váš případ, viďte? Těšte se na změnu a vyhlídku krásného těla třeba hned v plavkách. 
Zobrazit článek >
 
Jak se vyrábí olivový olej? II
Asi vás nepřekvapí, že olivy si musí projít taky procesem čištění. Poté je celá oliva i s peckou vhozena do mlýnku. Následně vzniká jemná pasta, ze které se mnohem lépe oddělí tekutá složka. V další fázi probíhá právě rozdělování složek, které se za maximálního tepla dvacet sedm stupňů Celsia daří snadno. Tato metoda je taky někdy nazývána jako odstřeďování. Olej se vyznačuje menší hustotou než pevná složka s vodou, a tak zůstává ve střední části nádoby. Olej následně musí projít sítem, neboť v něm ještě zůstávají malé pevné složky. Dojde taky ke stoprocentnímu oddělení oleje od vody, které probíhá s pomocí takzvaných dekantovacích tanků. V následné fázi výrobci shledávají čistý olej s charakteristickou aciditou. Olej se následně skladuje ve velkých nádobách z nerezu v teplotě od patnácti do osmnácti stupňů. Vzduch není do nádoby vpouštěn. Po uskladnění oleje lze jakoukoliv nádobu olejem naplnit. Právě jste si přečetla základní postup při výrobě olivových olejů. Neexistuje však jeden druh výroby, dnes se setkáváme s několika různými olejovými typy, ty nemusí být závislé jen na odrůdách, nýbrž na výrobě samotné. Základním druhem jsou oleje panenské, které se lisují za studena z celé olivy. Rafinované oleje se lisují za přísunu tlaku a vysokých teplot. Existují ještě směsi či jiné obdoby, o těch však zase někdy příště. Jaký olej používáte doma vy? 
Zobrazit článek >
 
Digitální tonometr na zápěstí
Vysoký krevní tlak, trápí mnoho lidí. Bohužel, nejen těch s dávno minulého data narození. Toto civilizační onemocnění stále častěji postihuji i lidi podstatně mladší. Projevy nízkého tlaku nejsou ale o moc méně nebezpečné. Kolísání krevního tlaku je rizikové také, protože zahrnuje rizika obou uvedených onemocnění. Postižení indispozice většinou zaregistrují v teplém počasí a při zátěži. Přitom by každý z nás měl o svém krevním tlaku přehled mít, protože s výkyvy tlaku souvisí riziko, které bohužel nebolí. Bohužel proto, že se tím stává tichým zabijákem. Hlavní příčina vysokého tlaku je dnes všeobecně známá: nezdravá životospráva. Zejména nadváha, kouření, alkohol a nevhodná strava a nadměrným podílem soli na něm mají lví podíl. Jistý vliv má i v tomto směru dědičnost. Přesto může být cílená úprava životního jen a jen přínosnou. Za snížení rizika určitě stojí. Pro lepší kontrolu krevního tlaku je vhodné ho monitorovat. Samozřejmě, disponuje-li hypertonik dostatkem času, může pravidelně navštěvovat lékaře. V opačném případě je na trhu široké spektrum tonometrů. Z ryze praktických důvodů jsou velmi oblíbené tonometry na zápěstí. Svělým příkladem je RS3 značky Omron. Pohání ho tužková baterie a měří relativně přesně - s odchylkou +/- 5%. K úspěšnému změření nepotřebuje uživatel mimořádnou zručnost. Display RS3 je dostatečně velký a přehledný. Detekuje eventuální srdeční arytmii, archivuje posledních 60 měření. Pro jednoduché ovládání může být digitální tonometr na zápěstí Omron RS3 vhodným dárkem například pro prarodiče a celkově pro starší členy domácnosti. Najdete ho mezi přístroji a pomůckami v sekci Zdraví v našem e shopu.
Zobrazit článek >
 
Krém na váčky a kruhy pod očima
Nemá smysl si nalhávat, že se na nás hektické životní a pracovní tempo nijak neodrazí. Přestože se subjektivně necítíme nijak unavení a vyčerpaní, váčky a kruhy pod očima sdělují něco jiného. Pravdou ale je, že kruhy pod očima nezpůsobuje jen nevyspání a únava, případně dědičná zátěž. Žilkami a lymfatickými protkaná pokožka je citlivá na nevhodnou stravu a alkohol, hormonální výkyvy, alergie či poruchy krvetvorby, případně může napovídat, že naše tělo sužují onemocnění žaludku a jater. Remescar Medmetics krém na váčky a kruhy pod očima působí opravdu velmi rychle. Obsahuje bipeptidový komplex a kombinaci jílových minerálů. Mimořádná technologie otoky a tmavé kruhy pod očima zmírní, omezí hromadění tekutin a sníží aktivitu mikro-mimických., K dosažení optimálního účinku krému Remescar na váčky a kruhy pod očima je doporučen přesný postup. Především se nanáší pouze jednou denně – je jedno, zda večer, nebo ráno. Zapomeňte na zažitý postup nanášení očního krému – po nanesení oblíbeného séra a nemastného hydratačního očního krému počkejte, až se dostatečně vstřebá. Malé množství Remescaru krátce rozpracujte mezi dvěma prsty a táhlým pohybem naneste na celou oblast pod očima ve směru od vnitřního k vnějšímu koutku a lehce vklepejte. Krém zaschne za 2 – 3 minuty, po té můžete nanést make-up. Podrobný postup aplikace je uveden v příbalovém letáku. Krém Remescar na kruhy a váčky pod očima naleznete v sekci Kosmetika.  
Zobrazit článek >
 
Velký velikonoční speciál – Upečte si beránka III
,,Hle, beránek Boží, který snímá hřích světa.‘‘ tuto větu si můžete přečíst hned na začátku Janova evangelia. Víte, proč vlastně pečeme velikonočního beránka? Beránek jíž od pradávna byl symbolem něčeho božského. Symbolizoval záchranu a milosrdenství. Postupem času se dostal i na sváteční velikonoční stoly. Zachovejte tradici pečení beránka a vyberte si toho svého. Olejový beránek Budete potřebovat: Polohrubou mouku (200 g) Cukr (120 g) Vejce (4 ks) Olej (6 lžic) Prášek do pečiva (1 ks) Vanilkový cukr (1 balíček) Vaječné žloutky utřete s cukrem, poté do směsi přidejte i olej. Do tohoto těsta přidejte i zbylé suroviny a řádně promíchejte. Na závěr vmíchejte sníh z bílků. Formu na beránka vymažte máslem nebo vytřete olejem a vysypte hrubou moukou. Beránka vložte do speciální uzavíratelné formy. Pokud tuto pečící pomůcku doma nevlastníte bude stačit, když beránka přikryjete pečícím papírem. Troubu rozehřejte na 180°C a pečte asi 40 minut. Tomuto druhu beránka sluší nejvíce moučkový cukr na povrch. Pistáciový beránek Budete potřebovat: Polohrubou mouku (200 g) Cukr krystal (150 g) Vejce (4 ks) Vanilkový cukr Kypřící prášek (1/2 balíčku) Citronovou kůru (2 lžičky) Postup: Postup již pro vás nebude jistě žádným překvapením. Utřete žloutky s vanilkovým cukrem i krystalem. Poté přidejte i citronovou kůru. Vyšlehejte si bílky a ty přidejte do těsta. Nakonec vmíchejte zbylé suroviny. Formu vymažte máslem a vysypte moukou, nejlépe hrubou. Pečte v troubě rozehřáté na 180°C asi 45 minut. A kde zjistit například to, co ještě na Velikonoce měli lidé ve zvyku péci? Třeba v knize s názvem Velikonoce, kterou najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Regulat magická pleťová pěna & Regulatpro Hyaluron drink
PRODUKT: Regulat magická pleťová pěna 200 ml + Regulatpro Hyaluron drink 20 x 20 ml 1.) BARON magická plěťová pěna představuje péči o krásnou pleť s enzymovou výživou a hyaluronem pro tělo a obličej. Hlavní přínosy pěny: Intenzivní a dlouhodobá podpora krásy a zdraví, regenerace, péče a omlazení na buněčné úrovni, energie pro zdravou látkovou výměnu pokožky, redukce celulitidy a vyhlazení vrásek (Anti Aging), ochrana při opalování, lepší výsledky a následná péče. Regulat® Magic Mousse velmi šetrně pečuje také o jemnou pokožku malých dětí, a je účinnou podporou při dermatologických a kožních potížích. Enzymový Regulatpro® Bio z fermentovaného ovoce, ořechů, zeleniny a bylin zvyšuje energii buněk. Dobité buňky posilují imunitu, zlepšují regeneraci a upevňují zdraví pokožky. 2.) Omlazující nápoj Hyaluron Drink s enzymovou výživou a hyaluronem pro krásnou pleť, vlasy a nehty. Přínosy: péče o pokožku, vlasy a nehty na buněčné úrovni, podpora odolnosti pleti, vhodný i pro alergiky, vhodný při práci a sportu – dodává energii a podporuje regeneraci, díky probiotikům přispívá k normální činnosti trávícího systému Kyselina hyaluronová zajišťuje pružnou, hladkou pokožku a plný vzhled. Pro zpomalení dehydratace a snižování elasticity pokožky, které vede ke vzniku vrásek je vhodné kyselinu hyaluronovou doplňovat. Pití kosmetického drinku je (vedle injekčních aplikací) inovativní postup pro efektivní doplňování kyseliny hyaluronové. Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: PÉČE a VÝŽIVA
Zobrazit článek >
 
Používáte správný roztok pro kontaktní čočky? II
Pokračujeme.. Jaké druhy roztoků by se vám ještě mohly hodit? Pořiďte si speciál přímo na míru pro vás. Prozkoumala jste již naši širokou nabídku roztoků? Pokud ne, neváhejte a pořiďte si nového pomocníka. Dále existují například roztoky, které se zaměřují zejména na dezinfekci čoček. Každý roztok zbavuje čočky základních bakterií, avšak tyto typy roztoků je vhodné používat zejména ve chvíli, kdy trpíte zánětem očí nebo jinou nemocí s očima spojenou. V dezinfekčních roztocích je obsaženo větší procento peroxidu vodíku. Nenechte se zmást, tato sloučenina sice zahubí veškeré bakterie a zlikviduje nečistoty, ale k čočkám je velice šetrná a prodlužuje jejich životnost. Pro dokonalé vyčištění je třeba nechat čočky v roztoku ležet minimálně pět hodin. Roztok by měli předem vyzkoušet ti, kteří trpí citlivýma očima. Žádná překážka by je však neměla překvapit. Pokud nepotřebujete kontaktní čočky se speciálním ošetřením nebo byste naopak raději sáhla po něčem víceúčelovém, existují produkty i pro vás. Vlastně vám jednoduše bude stačit, když si vyberete jeden z našich multifunkčních roztoků, který vám bude vyhovovat. V takových prostředcích se nachází všechny látky, které čočka a samozřejmě i vaše oko potřebuje. Částečně zabrání vysychání, vyčistí čočky, zkrátka zařídí co nejpohodlnější nošení. Mezi skvělé roztoky, které si u nás můžete zakoupit jednoznačně patří produkt od výrobce Alcon. Aosept Plus HydraGlyde 360 ml je roztok na peroxidové bázi, který ošetří každou kontaktní čočku. Nedráždí oči, naopak je vyživuje.    
Zobrazit článek >
 
Po stopách českého Krtka
Krtečka Zdeňka Milera zná snad každý Čech, ať už malý nebo velký. Obyvateli naší republiky však seznam lidí, kteří alespoň o slavném Krtkovi slyšeli, nekončí. Krtek je tradičně spojován s naší zemí. Stal s jedním z ,,klenotů‘‘ České republiky.   Jak už bylo v úvodu řečeno, byl to právě Zdeněk Miler, český režisér a výtvarník, který Krtečka stvořil. Narodil se v roce 1921. Své umělecké schopnosti propagoval až po studiích, kdy začal pracovat ve zlínských ateliérech. Ty po čase opustil a roku 1945 získal pracovní pozici v barrandovském ateliéru Bratři v triku. Ve studiu, kde docházelo k vytváření animovaných filmů. Sám pan Miler se postaral o design loga studia. Jeho prvním samostatným dílem byla pohádka s názvem O milionáři, který ukradl slunce. Skutečně se proslavil až seriálem o Krtkovi. Dále jeho dílo můžete poznat z krátkých animovaných filmů o Cvrčkovi. Je stvořitelem pohádky Modrý kocourek a dalších. Podílel se také na ilustraci dětských knížek. V roce 1957 získal náš umělec ocenění Benátského lva, o rok později také cenu na festivalu Montevideo. Největší jeho pýchou mu ale bylo ocenění z roku 2006. Mohl se totiž pochlubit Medailí Za zásluhy I. stupně, státním vyznamenáním České republiky. V roce 2011 Zdeněk Miler zemřel. Pohádky O Krtkovi jsou volné série animovaných filmů z období let 1957-2002. Dnes má seriál 49 dílů a ty jsou obvykle vysílány v pořadu Večerníček. První filmy vznikaly velmi pomalu. Prvotní díl, Jak Krtek ke kalhotkám přišel, byl vytvořen v již zmíněném roce 1957. Druhý díl, který nese název Krtek a autíčko přišel na svět až v roce 1963. Pauzy mezi jednotlivými díly se postupně zmenšovaly. Co se týče délky, tak nejkratší film je dlouhý 5 minut a ten nejdelší z nich má minut 29. Jedním z těch delších a oblíbených je například Krtek ve městě. Milerovy filmy s Krtkem jsou nemluvené. Jako zvukovou stopu užívá pouze melodický podtext. Jsou zde užity pouze citoslovce, které značí údiv, zvuk předmětu a podobné. Jako zvuková stopa jsou zde užity namluvené záznamy Milerových dcer Kateřiny a Barborky. Jedinou hlasovou výjimkou je úplně první díl, který je celkově mluvený. Po smrti umělce nastoupila na pozici hlavního tvůrce Kateřina Milerová, dcera Zdeňka Milera, která spolu s otcem již dříve vytvářela sérii filmů. Drží tradici Krtka, avšak prostředí si dotváří po svém. Přichází tím do sporů s Milerovou vnučkou Karolínou. Ta tvrdí, že její teta by v díle neměla pokračovat, jelikož se jí nevede úplně identické zachycení prostředí ani samotného Krtka. Karolína však v Milerově díle taky pokračuje. Podepsala smlouvu s Čínskou televizí, kde tvoří úplně nové díly Krtka. Filmy jsou vytvářeny 3D technologiemi a dokonce se v nich mluví. Se slávou Krtečka došlo kromě dalších filmů k vytvoření také knih, audioknih, deskových i počítačových her nebo plyšových hraček. S hračkou souvisí zvláštní kuriozita, kterou je Krtek ve vesmíru. Nejedná se o název jedné série filmu, nýbrž o hračku plyšového Krtečka, která byla součástí velké mise raketoplánu Endevaour. Neživý proslulý Krtek byl přizván na palubu na návrh astronauta A. J. Feustela, jelikož jeho manželka měla české předky. Tato plyšová hračka se úspěšně podívala do vesmíru. Proč se stal Krtek tak originálním a jen tak nezmizel? Zkrátka pan Miler vybral originálního hlavního zvířecího hrdinu, o kterém do té doby nevyprávěla žádná pohádka. Krtek se stal tradicí, která jen tak nevymizí. Knihy, hračky a další předměty s Krtkem najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Co při vaření děláte špatně? Jakých chyb se dopouští i zkušení kuchaři? II
A je tu další pokračování článku o vaření. Jakých chyb se dopouštíte? V tomto druhém díle článku se podíváme ještě na obecnější (nejen) kuchařské rady. V další sérii článků s trochu jiným názvem si budete moci přečíst o chybák, kterých se běžně dopouštíme při přípravě jednotlivých pokrmů.  Jste zvyklá před uklizením nákupu do lednice omýt veškeré ovoce i zeleninu, aby je pak jejich strávník nemusel omývat a rovnou si zdravou svačinu snědl? Tímto způsobem však ovoci i zelenině akorát škodíte. Ta se totiž po umytí až dvakrát rychleji kazí. Navíc voda přitahuje bakterie a mikrobi, v lednici se na ně nachytá spousta dalších škodlivin. Rozhodně byste měla každou porci ještě těsně před jídlem omýt. Pamatujte si, že nejlepší je omývat zeleninu i ovoce až těsně před konzumací. Zůstaňme ještě u ovoce. Možná vás nikdy nenapadlo, že bakterie se mohou udržovat i pod povrchem. Ano, mikrobi se dokážou dostat třeba i pod slupku od banánu. Pokud dbáte na omývání, určitě se naučte oplachovat i ovoce, ze kterého jste odstranila slupku. Zapomeňte na mytí nádobí a jeho uklízení při vaření. Můžete ho nejen zašpinit, ale taky na něj přenést zdraví škodlivé látky. Představte si, že jste právě roklepla vejce, vyhodila skořápky a v tom okamžiku se domyla myčka a vy jste šla rychle vyrovnat alespoň pár talířů. Popadla jste utěrku, avšak na ní se dostaly i zbytky syrových vajec, utřela jste nádobí a možná jste tak zadělala zdravotní problém nejen sobě, ale i ostatním, kteří dostanou na talíř svou obědovou porci.  Poučila jste se z těchto kulinářských nedostatků? Teď už jen správně!  Knihu vůně domova Vaření najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Kopřiva pro vlasy a pleť
Pojďme si říct něco víc o kopřivě a jejím použitím na vlasy a pleť. Jak se teto zázračná rostlina dá využít? Její aplikace vám přinese opravdu znatelné rozdíly. Vyzkoušejte kopřivu také. Znáte kopřivový šampon? Ten je s vlasy hodně spojený a jeho funkčnosti využívá nejen mnoho žen. Dejte si však pozor, jaký šampon kupujete a zaměřte se na jeho složení. Správný kopřivový šampon vás zbaví lupů a vlasy značně posílí. Při problémech s lupy na vlasy aplikujte takzvanou kopřivovou tinturu. Vaše vlasy vám však nejvíce poděkují za dobrou domácí péči, co třeba vyrobit si kopřivovou masku? Jak na to? Natrhejte kopřivu na drobnější kusy a povařte ji v menším množství vody. Odvar zchlaďte a naneste do vašich vlasů. V případě potřeby ho můžete opláchnout, není to však nutností, naopak je lepší nechat kopřivu ve vlasech působit. Tuto masku aplikujte v případě špatného růstu nebo při problémech s lámavostí jednou týdně. Určitě po pár aplikacích uvidíte rozdíl. Kopřiva má blahodárné účinky taktéž i na pleť. Příprava domácí pleťové masky vám zabere jen pár minut, tak proč si ji nenamíchat? Do šťávy z čerstvých kopřiv přidejte med a naneste směs na váš obličej, případně dekolt a záda. Nechte na pokožce působit dvacet minut a poté masku vlažnou vodou opláchněte. Vaše pleť bude hydratovaná a bude zářit svěžestí. Kopřiva vás dokáže zbavit i kdejakých kožních problémů. Zaneste zmíněnou masku na postižená místa nebo potírejte nemocnou oblast čistým odvarem. Za pár dní vás jistě potěší rozdíl. Kopřivovou vlasovou vodu najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
S tímhle jídlem od mazlíčka pryč! I
Jaké potraviny jsou pro vašeho čtyřnohého kamaráda nebezpečné? Myslete na zdraví svého psa. Víte, že ho kouskem jídla můžete i otrávit? Kosti I když si většina lidí při pohledu na dobře tvarovanou kost asociuje psa, kosti pro něj nejsou úplně dobrou volbou. Pokud pes zdolá více kostí, hrozí mu zácpa. To by ještě nebyl takový problém. Ten nastává ve chvíli, kdy pes jí kostičky menší. Rozhodně pejskovi nedávejte žádné kosti z králíků nebo drůbeže, ani jiné menší či rozdvojené poklady. Pokud pes totiž kost dobře nerozkouše a do dutiny se mu dostane ostrý úlomek, může mu protrhnout střeva. Pokud víte, že kosti vašemu mazlíčkovi dělají radost, můžete mu je nadrtit. Pak není problém s jejich jídlem. Čokoláda O čokoládě ví asi kde kdo, nicméně je nutno zde její škodlivost, co se týče psů raději připomenout. Pejskům vadí na čokoládě kofein a takzvaný teobromin, který se z těla zvířat vylučuje nesmírně pomalu a v žádném případě se ho v těle živočicha nesmí nakumulovat moc. Problém tvoří i vysoký obsah tuků, který ohrožuje funkčnost slinivky. Avokádu Pro nás nadmíru zdravá potravina, pro psa jed. Avokádo totiž obsahuje Persin, toxickou složku, která může poškodit tkáně a dokonce i srdce. Navíc má avokádo velké množství tuku, takže může psovi způsobit trávící potíže spojené se zvracením, nafouklým břichem a taky dýchacími potížemi. Od avokáda držte psa raději dál. Naštěstí chutná jen těm největším jedlíkům, jiní pejsci o něj ani nestojí. Naučte se rozumět svému psovi. Teprve s touto knihou pochopíte chování vašeho psa. Naučte se vnímat to, co vám ,,říká‘‘. Publikaci Pes a jeho řeč najdete zde.
Zobrazit článek >
 
ES BIO Chlorella + Spirulina
PRODUKT: ES BIO Chlorella + Spirulina 1500 tbl. Chlorella a spirulina se vzájemně doplňují, jejich spojením v poměru 50:50 vzniká jedinečná kombinace obsahující vitamíny, minerální látky, karotenoidy, chlorofyl, bílkoviny či vlákninu v jejich přirozené podobě. Chlorella pomáhá posilovat náš imunitní systém a detoxikovat organismus, spirulina pak přispívá k růstu svalové hmoty a podpoře hubnutí. Koncentrace železa, vitamínu B6 spolu s vysokým obsahem vitamínu B12 přispívá k normální tvorbě červených krvinek či ke snížení míry únavy a vyčerpání. Sladkovodní řasa chlorella se sladkovodní sinicí spirulinou se vzájemně doplňují. Jejich spojením v poměru 50 : 50 vzniká jedinečná kombinace obsahující vitamíny, minerální látky, karotenoidy, chlorofyl, bílkoviny či vlákninu v jejich přirozené podobě. Chlorella pomáhá posilovat náš imunitní systém a detoxikovat organismus, spirulina pak přispívá k růstu svalové hmoty a podpoře hubnutí. Koncentrace železa, vitamínu B6 spolu s vysokým obsahem vitamínu B12 přispívá k normální tvorbě červených krvinek či ke snížení míry únavy a vyčerpání. Pečujte o své zdraví.  Chlorella pro tento produkt prošla procesem dezintegrace buněk, díky kterému naše tělo dokáže využít přírodní bohatství, které nám chlorella nabízí. Buňky spiruliny dokáže náš zažívací systém zpracovat i bez dezintegrace buněk.  Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: ZDRAVÍ
Zobrazit článek >
 
Tajemství bambuckého másla I
Bambucké máslo se vyrábí z afrického máslovníku, konkrétně z jeho ořechových plodů. Pro místní Afričany je tento strom posvátný. Některé kmeny věří, že v každém stromě žije duše zemřelého, který byl po smrti za své skutky odměněn. Jiní zase vznášejí ke stromům svá přání a věří, že jim je kouzelné síly splní.   Bambucké máslo v originálním provedení drží v pevném stavu, pokud není vystaveno vyšším teplotám. Pro jeho uchovávání je tedy ideální lednice. Při kontaktu s tělem nebo v teplejším prostředí se tuk začne rozpouštět. Toto máslo je obvykle vyrobeno pouze z pravých ořechů máslovníku nebo obsahuje několik procent příměsí. Připravuje se většinou ručně právě v Africe, kde se jednotlivé procedury zpracovávání ořechů dědí z generace na generaci.  Máslo se vyrábí zejména ze spadlých ořechů, ze kterých je následně odstraněna silná slupka. Dále se suší na slunci několik dní, aby se povedlo rozbít ještě druhou skořápku. Tento obal se pak používá například jako palivo. Ořechy se nadále několikrát proplachují, praží a drtí, lisují. Dojde k další tepelné úpravě a na světě je bambucké máslo.  Máslo obsahuje řadu látek prospěšných pro krásu i lidské zdraví. Z másla se připravují krémy, někdy emulze a taky masky. Přečtěte si, v čem vám bude bambucké máslo prospěšné.  Již zmíněné krémy se pak připravují tradiční cestou a přidává se do nich požadované množství bambuckého másla. Dejte si pozor na to, abyste při nákupu prozkoumala právě zmíněné složení. Množství bambuckého másla vám pak prozradí, jak silné můžete čekat od přípravku účinky. 
Zobrazit článek >
 
Jak se vyrábí brambůrky?
Chipsy, u nás bramborové lupínky, jsou jednou z nejoblíbenějších slaných pochutin. Víte, jak se tato nezdravá dobrota vyrábí? Asi nejpravděpodobnější verzí, jak se brambůrky vůbec objevily, je trik George Cruma. Tento kuchař z New Yorku se jednoho dne rozzlobil na svého zákazníka, který mu vrátil údajně ty nejlepší francouzské brambory široko daleko z toho důvodu, že plátky brambor byly nakrájeny příliš silně. Kuchař se tedy rozhodl překvapit hosta restaurace tím, že mu připraví ty nejtenčí brambůrky, jaké kdy viděl. Nakrájel brambory na velmi slabé plátky a jakmile zjistil, že je nepůjde uvařit, tak je usmažil na pánvi s olejem. Čekal, že svého zákazníka ještě více pohorší, on byl však neuvěřitelně potěšen. Tvrdil, že kuchař právě stvořit to nejlepší kuchařské dílo všech dob. Netrvalo dlouho a na Crumovy brambory se scházeli lidé z různých koutů města. Postupem času se dostaly i do jiných měst, následně pak zemí. Bramborové lupínky se vyrábí z čerstvých brambor. Surovina by neměla být starší než 24 hodin, jelikož pak by se na brambůrkách mohly objevit černé skvrny. Celková výroba brambůrek trvá asi patnáct minut. Brambory jsou ve velkém množství dopraveny do vodních nádrží, kde se z nich odstraňuje špína. Potom jsou posílány do stroje, který odstraňuje slupky. Více válců tře brambory tak dlouho, dokud nejsou zcela hladké. Rychlost stroje je opravdu velká, dokáže totiž oloupat více jak pět tun brambor za hodinu. Následujícím krokem je transport brambor do třídiče, kterým jsou velké brambory posouvány ke kráječi a ty malé propadávají do kádí. Jakmile jsou velké brambory rozřezány na pár částí, přidávají se k malým bramborám, se kterými jsou znovu poslány na umytí. Jakmile jsou všechny brambory čisté, posílají se na krájení. Kráječ má nastavitelné břity, které bramboru rozkrájí dle požadavků. Vznikají klasicky tenké plátky, ale můžou se zde vyrábět i plátky tlusté nebo tvary, jako například kostičky či hvězdičky. Tipnete si, kolik lupínků je přibližně vyrobeno z jedné brambory? Možná vás překvapí, že počet se vyšplhá na neuvěřitelných 35 ks. Po nakrájení se opět jak jinak než umývají. Tentokrát však studenou vodou. Následně jsou na dlouhém páse sušeny a zbavovány tak přebytečné vody. Hned poté jsou již připravené lupínky vkládány do oleje, rozpáleného na 190°C, kde se smaží po dobu 3 minut. Usmažené bramborové kousky putují opět na pás. Tentokrát se nesuší, ale nechává se z nich odkapat olej. Hned potom následuje dochucování. To probíhá, když jsou brambory ještě trochu teplé. Běžné chipsy jsou soleny. Se solí však na brambory mohou být sypány další příchutě. Nakonec jsou přesouvány do třídičky, která vyřadí poškozené lupínky pomocí silného proudu vzduchu. Jakmile v dráze zůstanou pouze dokonalé chipsy, dochází k přesunutí do dávkovačů, který odděluje množství lupínků a přidává je do sáčků, které jsou následně uzavírány tepelným svarem. Nakonec se sáčky ještě třídí do velkým přepravních krabic a jsou dováženy do prodejen. Mezi nejprodávanější brambůrky patří samozřejmě solené. V těsném závěsu za nimi stojí brambůrky šunkové, paprikové, se smetanou a k mému překvapení i česnekové. Nejprodávanější značkou v České republice je značka Bohemia, následují brambůrky Lay‘s. Je třeba upozornit, že brambůrky rozhodně nepatří ke zdravé potravě. Myslete na své zdraví a jejich konzumaci pokud možno omezujte. V malém množství jedno za čas vám neuškodí. Pokud máte chuť na ,,brambůrky'' ve zdravější podobě zkuste řepové chipsy, které najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Pozvánka na výstavu: Sedmičky Josefa Lady
Máte-li rádi ilustrace a obrázky od Josefa Lady, nenechte si ujít zajímavou výstavu: "Sedmičky Josefa Lady"! Výstava „Sedmičky Josefa Lady“ se koná v Galerii Tančící dům od 15. listopadu 2017 do 1. dubna 2018. Galerie Tančící dům společně s rodinou Josefa Lady připravili k 130. výročí narození a 60. výročí úmrtí tohoto významného českého umělce výstavu s názvem Sedmičky Josefa Lady. Výstava přinese obsáhlý vhled do malířovy tvorby i osobního života. Ve čtyřech patrech Tančícího domu bude vystaveno na 400 děl, některá z nich poprvé od roku 1957. Expozice zobrazí nejznámější Ladovy obrazy, ilustrace, dětskou tvorbu, interaktivní exponáty i umělcovy osobní věci. Výstava Sedmičky Josefa Lady je největší přehlídkou Ladovy tvorby v Praze za posledních deset let. V prvním patře a druhém podzemním podlaží Tančícího domu budou k vidění Ladovy obrazy. První podzemní podlaží představí tvorbu pro děti včetně dětské ilustrace, promítání pohádek a řady interaktivních exponátů. V přízemí galerie budou vystaveny osobní věci Josefa Lady včetně jeho pracovny a rodokmenu. Expozice představí i méně známou tvorbu Josefa Lady, především z oblasti karikatury a ilustrace. Kurátory výstavy jsou Lev Pavluch, Jana Sommerová, Jindřich Ulrich a Josef Lada, vnuk malíře Josefa Lady. Otevírací doba galerie je denně od 9 do 20 hodin. Vstupné: Plné vstupné 190 Kč Studenti do 26 let a důchodci 110 Kč Děti od 3 do 15 let 60 Kč Rodinné vstupné (2 dospělí + 2 děti do 15 let) 390 Kč Školní skupiny nad 20 osob 50 Kč za osobu Držitelé ZTP průkazu a děti do 3 let zdarma   Pozn.: Ilustrační obrázek: KNIHA: Česká říkadla Kniha obsahuje lidová česká říkadla, rozpočitadla a kolednické popěvky. Svět českých venkovských tradic je v knížce živě zachovaný a zpřístupněný pro ty nejmenší také díky krásným ilustracím Josefa Lady. Tuto knihu zakoupíte v našem e-shopu: KNIHY  
Zobrazit článek >
 
Orgasmus celých 60 vteřin! II. část
Jak docílit orgasmu, který bude trvat celou minutu? Že to nejde? Ale jde, a není to žádný vtip ani výmysl. A můžete jej prožívat i Vy! Důležité je si na to udělat čas a mít odhodlání. JAK NA TO: 4. POLOHY Buďte kreativní, co se do rozmanitosti poloh týče. Nesetrvávejte pouze u jedné nebo klasického milování, na které jste s partnerem zvyklí. Zpestření milování dokáže zvýšit vzrušení a milostné napětí. Stimulace většího počtu erotogenních zón bude pro konečný výsledek velkým přínosem! Jakmile budete připravená na tzv. "propojení vašich těl" (odborně penetraci), zajistěte si takovou polohu, při níž budete mít kontrolu na pohyby. Doporučuje se poloha "na koníčka", ale též je vhodná poloha "ze zadu". 5. ODDALUJTE Ač se tomu budete bránit - orgasmus nesmí přijít moc brzy! Přibližujte se k němu postupně. Pokud patříte k ženám, kterým na okraji orgasmu velmi zcitliví klitoris, požádejte Vašeho partnera, aby postupoval jemněji. Snažte se blížící se orgasmus zadržet alespoň třikrát či čtyřikrát. Čím více vydržíte, tím lepší bude výsledek! 6. AFRODIZIAKUM Udržujte s partnerem smyslný rozhovor. Nebojte se nemravných řečiček. Myslíte si, že to bude trapné? Nebojte se! Začněte rozhovor třeba tím, že popíšete partnerovi, jak se cítíte....např. že jste vzrušená, kde všude byste chtěla cítit partnerovi polibky a doteky,...   
Zobrazit článek >
 
Cesujeme po Istrii VI.
V páté části Cestujeme po Istrii jsme započali návštěvu města Puly, které je největším městem na Istrijském poloostrově, avšak není hlavním městem. V tomto městě ještě zůstaneme, neboť má mnoho zajímavostí, které nám může nabídnout k prohlídce. Od dominantního amfiteátru v Pule lze dojít do nedalekého muzea, kde si můžete prohlédnout ruiny římského divadla. Odtud pak k Herkulově bráně - Cestujeme po Istrii V. Od Herkulovy brány vedou hradby s bastiony až k další pamětihodnosti - k Sergiově vítěznému oblouku. Dříve stával na hranicích starého města. Na něm je vytesaný latinský nápis, kde se dočtete, že roku 29. př. n. l. nechal tento oblouk vytesat Lucius Sergius Lepidus, velitel XXIX. legie a jeho příbuzný Gnaeus Sergius. Zhruba na úrovni Sergiova výtězného oblouku začínají tři téměř rovnoběžné ulice. Vnitřní ulice nese název Castropola, prostřední je Sergiova a poslední, nejblíže položená k moři, nese název Flauciusova ulice. Projděte pod výtězným obloukem a dejte se dále po Sergiově ulici. Před kostelem Milosrdné Panny Marie se dejte doleva, přejděte napříč Danteho náměstí a pokračujte vpravo. Dostanete se na Flauciusovu ulici. Jen pár kroků odsud spatříte jednoduchou budovu - kapli Marie Formozy. Pochází ze 6. století a nechal ji postavit istrijský rodák exarcha Maximilianus. Jedná se o baziliku v byzantském stylu. Kaple byla v minulosti několikrát vypleněna, zůstala zde pouze pohřební kaple. Od kaple Marie Formozy pokračujte směrem do parku a trochu nalevo uvidíte moderní budovu se sloupovím. Napravo od ní je oplocení s nápisem Rimski mozaik - Římská mozaika. Běžte dále podle ukazatelů a naskytne se vám pohled na jednu z velmi zajímavých historických památek Puly. Barevná mozaika pochází ze 2. století a kdysi zdobila podlahu jedné vily. Hlavním tématem mozaiky je Potrestání Dirké. Dirké byla thébskou královnou a za svoji krutost byla přivázaná za vlasy k rohům divokého býka. Při toulkách po Istrii se nezapomeňte řádně chránit proti slunečním paprskům. Pro nás, pro ženy, je navíc důležité udržet si mladistvou pleť co nejdéle a proto je vhodné používat takové přípravky, které nejen ochrání proti slunci, ale dokáží pleť vyživit a potlačit tvorbu vrásek. Vyzkoušejte specialitu našeho eshopu - PLEŤOVÝ OPALOVACÍ KRÉM PROTI VRÁSKÁM. Zajístíte si nejen hedvábnou pleť, ale navíc v sobě skrývá v sobě dvojitý ochranný účinek proti UVA a UVB záření.
Zobrazit článek >
 
Znáte druhy plavek?
Již jistě vybíráte ty nejlepší plavky na letošní sezónu. Jaký střih letos zvítězí? Přečtěte si zajímavý článek, který je zaměřen na jednotlivé typy plavek. Znala jste je všechny? Bikiny Bikiny - snad nejoblíbenější plavky posledních let. Tyto plavky se vyznačují klasickým provázkovým vázáním a trojúhelníkovitým střihem. Trojúhelníčky kryjí jak prsa, tak i hýždě. První bikiny byly představeny roku 1946. Model plavek byl dlouhou dobu odsuzován. Plavky byly představovány jako nejmenší plavky na světa. Bardot bikiny Bardot bikiny jsou plavky, jejichž vršek má klasický podprsenkový střih. Díky tomu, že tyto plavky mají košíčky poměrně u sebe, váš dekolt se v nich krásně vyrýsuje. Pozor! Hrozí riziko, že z vás pánové nespustí oči! Tankiny Poměrně novodobým výmyslem jsou plavky nazývané tankiny. Jde o bikiny, jejichž vršek je však ve spodní části rozšířen. Může sahat třeba až k pupíku. Monokiny Monokiny jsou vlastně takové přetvoření bikinových plavek. Jedná se o jednodílné plavky, díly jsou však spojeny pouze na několika místech. Tyto plavky působí jako bikiny, avšak možná ještě více dávají vyniknout ženským křivkám. Trojúhelníčkový střih není podmínkou. Tanga Pokud se nestydíte odhalovat váš vypracovaný zadeček a toužíte po dokonalém opálení, vsaďte na plavky tanga střihu. Plavky nezakrývají hýždě a ještě více podpoří dokonalost vypracované postavy. Šortky Šortky jsou jakýmsi opakem tangových plavek. Připomínají krátké chlapecké boxerky. Hodí se pro postavu se širšími stehny. Plavky můžete vybírat zde.        
Zobrazit článek >
 
Makadamové máslo
Přečtěte si dnes něco o máslové pochoutce z makadamových ořechů. Budou se vám sbíhat sliny!  Z makadamových ořechů si můžete klidně i po domácku vyrobit mléko, taky olej nebo právě máslo. Každý příprava má svá specifika, pojďme si ji trochu přiblížit. Makadamové plody jsou tak jako jiné ořechy poměrně tvrdé, a tak je třeba je před přípravou pořádně namočit. Po nabobtnání je můžete samozřejmě taky konzumovat je tak, chutnají lépe.  Makadamové mléko získáte vylisováním ořechů. Představte si však množství ořechů, které musíte na tak málo tekutiny použít. Nebude lepší si mléko raději koupit? Ořechy využijte raději samostatně, třeba na pečení. Makadamová tekutina chutná smetanově, aromatické moc není.  Máslo z makadamových ořechů, které vám taky v našem e-shopu nabízíme, se vyrábí v několika fázích, které nadále mohou pokračovat na výrobu ořechového oleje.  Makadamové máslo je výborným zdrojem antioxidantů, díky čemuž můžeme ořechy řadit mezi elixíry mládí. Antioxidanty přispívají k vyhlazení vrásek a celkově podporují vitalitu jedince. Skvělé, že?  Makadamové ořechy přispívají ke zdraví kostí. Dodávají jim sílu a vitalitu. Makadamové máslo se vyplatí konzumovat ve vyšším věku, neboť podporuje funkci celého pohybového aparátu.  Máslo se vyplatí domů pořídit ve chvíli, kdy shazujete kila dolů. Jedná se totiž o zdravou podobu másla, která obsahuje zdravé tuky a ještě vás skvěle zasytí. 
Zobrazit článek >
 
Valašské tradiční dobroty: Ochutnáváme východní kuchyni III
Slivovice Abychom nezůstali jen u jídla, připomeneme vám alkoholický nápoj jménem slivovice. I když se pije po celé republice i v zahraničí, originál pochází od nás z České republiky, pravděpodobně konkrétně z Valašska. Alespoň tak tomu je se slivovicí ze švestek. Slivovici se taky občas říká valašský penicilin, neboť se jedná o nápoj, kterým se kdysi léčily nemoci. Samozřejmě i dnes dokáže bacily z těla vyhnat či alespoň zahubit. Pohanka O pohance jsme v našem e-shopu již několikrát psali v souvislosti s jejími zdravotními účinky. Děkovat za pestré využití a vlastně i objevení můžeme valašskému obyvatelstvu žijícímu v sedmnáctém století. Pravděpodobně v této době začala být dle písemných památek pohanka využívána. Z pohanky se připravovala kaše, později se začala surovina využívat taky k přípravě jiných pokrmů. Povidla Už byly zmíněny koláče, tak vás možná napadne, že se některé hospodyňky snažily dříve vymýšlet nejrůznější náplně. Díky vytvoření povidel byla práce se švestkami a přípravou koláče mnohem rychlejší. Místo vykládání švestek stačí povidlovou pomazánku natřít na koláč a dát zapéct. Víte, že pravá povidla jsou produktem nedoslazovaným? Samotné švestky se podělí o tolik cukru, že není třeba náplň nijak dochutit.  
Zobrazit článek >
 
Na výběru řasenky záleží
V našem magazínu jste si již mohla přečíst článek týkající se nanášení řasenky. Dozvěděla jste se něco nového? Napravila jste chyby a nyní už jsou vaše řasy dokonalé? Připravili jsme pro vás ještě jeden článek týkající se řasenek. Pro svůdný pohled není důležitá jen technika líčení, ale samozřejmě taky předmět, kterým se líčíte. Vybíráte si správnou řasenku? Odpověď zjistíte v tomto článku. Pro dobrý výběr řasenky je samozřejmě nezbytné vědět, jaký má splnit řasenka účel. Potřebujete zvětšit objem řas nebo je naopak prodloužit? V případě potřeby první zmíněné úpravy si vybírejte řasenky s objemnými štětečky. Štětinky nanesou na řasy více barvy. Přejíždějte řasy několikrát. Řasenky s prodlužující schopností by měly mít štětiny hodně u sebe. To je důležité pro to, aby řasy dokázaly rozčesat a nenechávaly na nich příliš barvy. Tu je třeba dostat do dálky, nikoliv do šířky. Po řasence však nemusíte chtít pouze tyto úkony. Vaším cílem může být taky natočení řas. I to řasenky dokáží. S příliš rovnými řasami vám nepomůže nic lepšího než zatočený kartáček. Na trhu jsou k dostání taky řasenky se speciálními výživami. Pokud se vám zdá, že po několikadenním líčení (i odlíčení!) vám řasy nějak řídnou, možná by potřebovaly posílit, aby zvládly nosit barvu. Pro tento případ vyhledejte řasenky s výživou. K dostání jsou kosmetické doplňky určené jako podkladové nebo i speciální barevné řasenky s výživou v jednom. Popřemýšlet taky můžete o noční péči. 
Zobrazit článek >
 
Arnošt Lustig "KAMARÁDI"
Arnošt Lustig byl prozaik, autor próz s židovskou tematikou, scénárista. Pocházel z rodiny malého obchodníka. V roce 1941 z rasových důvodů vyloučen ze školy a o rok později poslán do Terezína. Prošel koncentračními tábory Osvětim a Buchenwald. V březnu 1945 uprchl z pochodu smrti a až do osvobození se skrýval. Od podzimu roku 1945 studoval Lustig na VŠPS. Přispíval do různých periodik. Jako zpravodaj Lidových novin byl roku 1948 vyslán do Izraele v izraelsko-arabské válce. Lustig byl redaktorem Čs. rozhlasu, vedoucím kulturní rubriky týdeníku Mladý svět, pracoval jako scénárista Čs. filmu. Po srpnu 1968 odešel Lustig do Jugoslávie a v roce 1970 se usadil v USA. Zde mimo jiné přednášel filma literaturu na American University Washington, D.C. Děj knihy Román o mladých lidech vyrůstajících v židovském sirotčinci. Román o dětech, které byly válkou donuceny začít přijímat skutečnost očima dospělých. Kniha je o morálním kodexu ponižovaných a urážených, o instinktech chlapců a děvčat, kteří musí lhát, aby se dobrali pravdy, krást, aby si uchránili, co je jejich, a přizpůsobit se, aby dokázali přežít. Některé vysvobozuje z nesnesitelné reality přátelství, jiné láska.Román Kamarádi, v díle autora jedinečný, vznikal 13 let a v této podobě je vydáván poprvé. Knihu KAMARÁDI od Arnošta Lustiga zakoupíte v eshopu zde: knihy.eiffeloptic.cz    
Zobrazit článek >
 
Druhy trávníků
Květnatý trávník - jde především o vysoký travní porost s velkým podílem kvetoucích rostlin.  Hodí se na vzdálenější polohy trávníku. Tento trávník budou nejvíce navštěvovat různorodí opylovači. V jarním období se může využít k vysázení různých cibulovin, které svým kvetením rozšíří druhovost rostlin v trávníku. Výhodou se pak stává malá péče o tento druh trávníku. Sečení se provádí maximálně dvakrát do roka po odkvětu. Každý rok se pak můžete těšit z cela jinak kvetoucí louky.  Založení květnatého trávníku: zakoupením travní směsy, které se liší složením pozvolnou přeměnou trávníku stávajícího Druhá varianta je zdlouhavější, neboť je nutné u trávníku snížit počet sečí, méně hnojit a přestat používat postřiky proti dvouděložním rostlinám. Udržovaný trávník - vyžaduje pravidelnou péči, do které spadá: pravidelná seč vertikutace  hnojení Odkaz na článek: PÉČE O TRÁVNÍK Takovýto trávník je vhodné založit v blízkosti domu. Můžete jej využít jako centrum dění rodinného života.  Rekreační trávník - snese vysokou zátěž a péče o něj je o něco snažší než u udržovaného trávníku. Mezi hlavní péči spadá: pravidelná udržovací seč Seč je o několik centimetrů vyšší než u předchozího trávníků, což má právě výhodu v zátěži na rekreační trávník.  Pokud zvažujete založení jednoho nebo více z uvedených druhů trávníků, nechte si poradit prostřednictvím knihy "TRÁVNIKY PRE KRÁSU, ŠPORT A RELAX". Knihu zakoupíte v našem e-shopu : KNIHY
Zobrazit článek >
 
BIO Azuki
Azuki nebo taky Adzuki jsou fazole, které se pěstují zejména ve Východní Asii. Daří se jim taky v oblasti Himalájí. Co se týče rostliny, jedná se o jednoletku, jejíž plody jsou září červenohnědou barvou. Tento druh fazolí není zas až tak známý, přesto je však velmi zdravý. To dokládá fakt, že fazole byly pěstovány již stovky let před naším letopočtem v Koreji, dokázaly to odborné studie. V Japonsku je tato plodina oblíbená velice, jedná se o druhou nejčastěji využívanou luštěninu hned po sójových bobech. Azuki obsahují hodně vitaminu B, dále podstatné množství vlákniny, sacharidy, minerální látky a samozřejmě spoustu bílkovin. Jde o luštěninu nízké energetické hodnoty, a tak je vhodná ke konzumaci téměř při všech dietách. Ze stopových prvků stojí za zmínku hořčík, zinek, měď, mangan, železo a vápník. Fazole mají schopnost snižovat nebezpečný cholesterol v krvi, dále podporují funkci ledvin. Jedná se o důležitou pomůcku při léčbě trávicího traktu. Konzumace Azuki vám pomůže ubránit se jakémukoliv srdečnímu onemocnění. Působí proti srdečním příhodám a celkově udržuje srdce zdravé. Je prevencí proti rakovině. Lidé, kteří trpí velkou únavou, by měli Azuki konzumovat alespoň jednou týdně. Dodává energii a zvyšuje kvalitu spánku. Fazole můžete jíst klasicky uvařené, nebo je rozmačkejte či rozmixujte a připravte vydatnou a delikátní fazolovou kaši. Tu můžete navíc jíst na slano i na sladko. Azuki tvoří taky skvělou příměs do salátů nebo jsou dobré jako běžná příloha. Vyzkoušejte taky účinky této zázračné plodiny a otestujte, jak vlastně chutná!    
Zobrazit článek >
 
Zachraňte své oblíbené kousky oblečení II
Oko na punčoše Není nic horšího, než oko na punčoše a hlavně na společenské události. Pokud s sebou nemáte náhradní silonové kalhoty na převlečení, zalakujte oko alespoň lakem na nehty. Díky tomuto kroku zabráníte jeho párání. Fungovat by měl i lak na vlasy. Zatočte se žmolky Každé oblečení ztratí svou krásu ve chvíli, kdy dojde k jeho zažmolkovatění. I žmolečků je však možné se zbavit. Jak? To vám proradí náš speciální článek, který najdete také v této rubrice. A teď už vaše oblečení bude vypadat zase jako zrovna koupené. Pomačkané oblečení Nesnášíte žehlení? Pak při věšení prádla dbejte na jeho vyrovnání. Ideální je například košile věšet rovnou na ramínka. Pokud budete vše dělat pečlivě, možná ani nebudete muset vyndávat žehličku ze skříně. Pokud si šaty, které jste dnes měla na sobě, chcete vzít ještě další den, pověste je na ramínko. Určitě je neskládejte do skříně, musela byste na ně opět vytáhnout žehlícího pomocníka. Boty promokají Vyjdete ven z domu a už byste mola sušit ponožky? Impregnace nezabírají? Vyřešte promokání bot klasickým voskem. Pomocí štětce ho naneste na svou obuv a můžete běhat v kalužích. Kalhoty se nevejdou do kozaček Tento problém už asi trápil každou ženu. Máte kalhoty, které nemůžete vmáčknout do vysokých bot nebo se vám zmačkají natolik, že byste je mohla hned žehlit? Srovnejte cípy kalhot tak, aby vypadaly jako roury. Pak je dole ohrňte a nyní přes ně natáhněte botu. Najednou to jde, že? A ani zmačkání vás nemusí trápit. Nové kousky do svého šatníku nakoupíte zde. 
Zobrazit článek >
 
Vliv alkoholických nápojů na vaši krásu III
Usnete s make-upem  Za daný problém téměř vždy může taky alkohol. Vypijete pár drinků a jste ráda, že se vůbec dostanete do postele. Sprcha nepřipadá v úvahu, natož nějaké odličování. Vaše pokožka touto vaší nedbalostí však dostane opravdu dost zabrat. Víte, že během spánku se naše tělesná teplota zvyšuje? Jde o přirozenou reakci při odpočinku, avšak upozornit je třeba na to, že právě za teplejších podmínek je naše pokožka schopna do sebe absorbovat mnohem více látek. Co se stane ve chvíli, kdy se neodlíčíte? Make-up, pudr, nečistoty celého večera a další látky se dostanou k vašim buňkám. V pokožce samozřejmě nemají co dělat, a tak se je tělo bude snažit zase vyloučit. Typickou obranou reakcí jsou pupínky a černé tečky. Ty vás budou strašit ještě minimálně po několik dní. I když večer zanedbáte nanášení krému a hloubkové čistění pokožky, make-up a všechna jiná líčidla si opravdu odstraňte. Nebo chcete mít ošklivou pleť ještě několik dní po večírku?  Nespíte dobře Možná se vám zdá, že po alkoholu spíte doslova jako zabitá, ale tělo si ve skutečnosti vůbec neodpočine. Má problémů s odbouráváním alkoholu víc než dost. V noci či k ránu pracuje mnohem víc než obvykle. Tím, že se ve skutečnosti vlastně skoro nevyspíte, celý den nemusíte vypadat jen hůř než obvykle, ale taky vás může trápit stres a nervozita, typické příznaky nedostatečného spánku a únavy. 
Zobrazit článek >
 
Živé kameny
ŽIVÉ KAMENY - pocházejí z jihoafrické pouště. Rostlina je tvořena párem listů, které jsou srostlé. Jedenkrát do roka se obměňují, to znamená, že v původní rostlině se vytvoří rostlina nová. Pěstování v domácích podmínkách je docela složité. Špatně snášejí závlahu aplikovanou z vrchu a ta se jim stává osudnou. Nejlepší zavlažování je technikou vzlínání. Povrch zeminy by měl být trvale suchý. Živé kameny mají nehluboké kořeny a umí využít i mírné zvlhčení zeminy u dna nádoby, kam přivádí vodu knot ze spodní nádoby. Ovšem i ve spodní části nádoby nesmí být voda trvale. Větší množství vody je nutné rostlinám zajistit v období, kdy začínají kvést. V domácích podmínkách je to především září a říjen. Květy se otvírají až odpoledne a to jen při zvýšené závlaze. Během roku vodu téměř nepotřebují. Pouze v období kdy rostliny sesychají (od května do září) a v době kvetení.  Živým kamenům vyhovuje slunečné stanoviště. Avšak zabraňte zahřívání květináče. K tomu Vám postačí například pruh silného papíru, kterým květináč obalíte.  Teplota v zimním období by měla být nižší (cca 15oC). Při obměně rostliny, v období kdy "svléká kůži", se rostlina nezalévá.    V našem e-shopu si zajisté vyberete z nabídky velmi dekorativních obalů na kytky: KVĚTINÁČE Ukázka naší nabídky:        
Zobrazit článek >
 
Vyzrajte nad cibulí – Jak krájet bez slz? I
Studená voda a je po slzách Pokud nepotřebujete uvařit z minuty na minutu, namočte oloupanou cibuli do vody minimálně na patnáct minut. Cibuli lze do vody ponořit i neoloupanou, pak vám půjde lépe loupat. Ještě větší chlad Cibuli můžete vložit na chvíli taky do mrazáku. Mrazák má stejný, ještě trochu rychlejší, efekt než studená voda. A do třetice chladný nůž Pamatujte si že cibuli je vhodné krájet studeným nožem, aby jeho vyšší teplota nerozvířila cibulové aroma. Nůž by měl být taky ostrý Něco na tom bude. Enzymy z cibule se uvolňují ve chvíli, kdy dojde k narušení buněk. Pokud použijete ke krájení ostrý nůž, určitě pach rozvíříte méně než při krájení tupou břitvou. Krájení nabroušeným a ostrým nožem bude navíc mnohem rychlejší a závan z cibule se k vám třeba ani nestihne dostat. Nasadit brýle nebo zacpat nos Jednoduchá taktika, která zabere. Nasaďte si na oči brýle, abyste se chránily přímému působení cibule. Ještě lépe vám však pomůže, když si nebudete dýchat nosem, zacpěte si ho třeba kolíčkem. Žvýkejte A nemusí o žvýkačku, dobré je vložit si do úst kousek chleba. Ten žvýkejte velmi pomalu. Díky nerychlému přežvykování si utvoříte v ústech více vody, které vám pomůže od slz. Známe ještě mnoho dalších tipů, jak nad cibulí vyzrát! Překlikněte na náš další článek a zjistěte, jak bojovat s cibulí. Drobné vybavení do kuchyně najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Chyby, které děláme při žehlení vlasů
Vánoční večírky jsou v plném proudu, společenské akce umožňují popustit uzdu své fantazii a vytvořit si na hlavě nejrůznější účesy. Ruku na srdce, umíte správně zacházet se žehličkou na vlasy?  Největší hříchy při žehlení vlasů Žehlení  vlasů má jasně daná pravidla, díky kterým si je nezničíme.  1. zapomínáme na kvalitní ochranu Jakákoliv tepelná úprava vlasů má za následek narušení jejich struktury. Máte na hlavě nezkrotné hnízdo? Můžete si za něj nejspíš sama, pokud nepoužíváte při žehlení vlasů kvalitní přípravek.  Přípravky na žehlení vlasů vám ochrání vlasy před vysušením a zničením vlasů vlivem vysoké teploty při žehlení.  Do přípravku na žehlení  vlasů se rozhodně investovat vyplatí. 2. žehlení mokrých vlasů Žehlení čerstvě umyté hřívy je největší  chybou. Občas jistě není času nazbyt, ale žehlením mokrých vlasů si je nenávratně ničíte. Pro všechny typy vlasů platí, že je žehlíme, až jsou úplně suché. Výsledkem  žehlení za mokra je krepatění  vlasů a totální poničení.  3. žehlení  na plný výkon I když se nám žehlička na vlasy  umí za pár vteřin rozehřát až na 250 stupňů, neznamená to, že máme tuto teplotu používat. Naopak! Stejnou funkci splní i žehlička, kterou máme nastavenou na mnohem nižší teploty. Z dlouhodobého hlediska není žehlení vlasů na nejvyšší  teplotu správnou volbou.  4. Ignorace varovných signálů Slyšíte při žehlení vlasů praskání? Pokračovala jste vesele s jejich narovnáváním dál? Jde o zvukovou výstrahu toho, že vlasy pálí a pukají zevnitř. Proč se to děje? Buď žehlíte jedno místo až příliš dlouho nebo jsou vlasy stále ještě vlhké. Řešení je jednoduché. Přestat s žehlením.  5. žehlení všech vlasů najednou Chcete-li rovnoměrně narovnané vlasy nebo vlny, neobejdete se bez rozdělování kštice na jednotlivé prameny.  Rozdělte vlasy do menších pramenů, které je potřeba projet žehličkou jen párkrát. Více horka znamená více ničení vlasů.  Pomůcky na úpravu vlasů najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Pes a malé dítě? Kdo by měl být v rodině první?
Blíží se doba, kdy se vaše rodina rozroste o nového člena? Přemýšlíte taky o psovi? Jak se rozhodnout? Kdo z nich k vám má ,,přijít‘‘ dříve a čí příchod odložit? Pokud už vlastníte psa a nebo se chystáte si psa pořídit ještě před narozením dítěte, je důležité myslet na to, že pro psa bude těžké už jen to, že část pozornosti, která dříve byla věnována pouze jemu se přenesla na nového ,,vetřelce‘‘. Pokud měl taky dovoleno chodit do každého pokoje a spát s vámi v posteli, bude se těchto návyků chtít držet. Musíte se mu snažit přizpůsobit. Pokud dostane zákaz k jakékoliv činnosti, která mu byla dříve běžně dovolována, bude trpět a veškerá jeho zloba padne na dítě. Někteří psi si opravdu těžko zvykají na nové členy, a proto se snažte svého psa na příchod dítě opravdu dobře připravit a věnujte mu tolik pozornosti, kolik jen můžete. Pokud máte v plánu pořídit si psa současně s dítětem, aby spolu vyrůstali, nedělejte to. Tato varianta je nejnáročnější a pro oba tvory nejhorší. Vy budete mít dosti práce už s miminkem nebo štěnětem a bude pro vás obtížné skloubit kojení, venčení a výchovu. Dejte si na čas a mezi dítětem a mazlíčkem si nechte rozestup. Pokud je vaše dítě už starší a alespoň trochu rozumu již pobralo, můžete začít uvažovat o koupi psa. Váš potomek vám pomůže ho rozmazlovat, dostane nového nejlepšího kamaráda, ale nezapomeňte na to, že péče o psa zůstane na dospělém rodinném příslušníkovi. Vaše dítě taky musíte naučit, jak se k psovi má správně chovat. Ukázat mu, že to není plyšový medvídek, ale živý tvor. Mějte na paměti, že každá z těchto variant vám přinese nějaké ty starosti, avšak za ty to určitě stojí. Co takhle pořídit si anglického ovčáka? Figurku ovčáka najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Pěstujeme orchideje
Orchideje jsou nádherné květiny, které pochází z tropických pralesů. Je až s podivem, že lze tyto krásky pěstovat doma v bytě. Pravdou je, že některé druhy jsou vyšlechtěné tak, aby jim vyhovovaly podmínky, které jim můžeme poskytnout v bytě za oknem, ale existují i druhy, které potřebují speciální péči i prostředí, aby mohly žít a krásně kvést. Mezi nejčastěji pěstované druhy v našich domácnostech patří: Phalaenopsis je bohatě kvetoucí orchidej určená všem začátečníkům. Je to nejodolnější z pěstovaných rodů. Vanda coerulea patří k nejatraktivnějším orchidejím, dobře snáší i slunce. Nejlépe se jim bude dařit, když jim poskytneme následující podmínky pro růst: pokojovou teplotu okolo 20oC dostatek světla, ale v žádném případě stanoviště na přímém slunci nemají rády netěsnící okna, aby na ně netáhnul studený zduch dodržovat epifytické pěstování rosit dvakrát denně Jelikož tyto dva druhy rostou v pralesích na stromech, nesázíme je do klasického substrátu pro pokojové rostliny, ale dopřejeme jim speciální substrát, který je vzdušný a přiměřeně kyselý. Substrát musí být připravený z borové kůry a polystyrenu. Myslete i na to, že tyto orchideje nesnášejí přelití! Více podrobností a rad, jak pěstovat orchideje naleznete v knize z nakladatelství GRADA: Orchideje. V této knize vám představíme běžné, v bytě pěstované, druhy orchidejí. Dozvíte se, jaké místo pro ně vybrat, jak je správně zavlažovat, přihnojovat a přesazovat. Můžete je zkusit i množit. Vypořádáme se s běžnými chorobami a škůdci. V knize je také přehled nějčastěji pěstovaných druhů, jejich popis, fotografie a barevné formy. Dopřejte svým krásným květinám tu správnou péči.  
Zobrazit článek >