Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Vaše práva vůči zaměstnancům ochranky
V minulých týdnech jsme uveřejnili článek o tom, jaká má oprávnění zaměstnanec bezpečnostní agentury obchodu při kontrole zákazníků, kde jsme uvedli, že za určitých okolností je pracovník oprávněn zamezit odchodu zákazníka z obchodu, pro účely tohoto článku budu takové omezení osobní svobody nezřídka nazývat „zadržením“, ačkoli si uvědomuji, že institut zadržení je odlišný od omezení osobní svobody (k čemuž je dle zákona za určitých okolností oprávněn pracovník ochranky). Činím tak čistě pro přehlednost článku. Jaké jsou však možnosti zákazníka, kterého nepustí pryč z obchodu a následně se prokáže, že byl zadržen neoprávněně? V první řadě je třeba připomenout, že omezení osobní svobody nesmí nepřiměřeně zasahovat do práv osoby, která byla na osobní svobodě omezena. Mimo jiné by neměla být zadržena na nepřiměřeně dlouhou dobu. Pokud k příjezdu policie dojde v rozumném čase, avšak následně se po případné prohlídce ukáže, že zákazník byl na místě držen neoprávněně, má nárok na náhradu případné újmy, která mu jednáním pracovníka byla způsobena. Újma je jak újma na jmění (škoda), která se nahrazuje uvedením v předešlý stav popř. v penězích, tak i nemajetková (nemajetková újma), kterou lze odčinit přiměřeným zadostiučiněním. Příkladem vzniku škody by mohla být situace, kdy pracovník ostrahy zamezí zákazníkovi odchodu z prodejny a zákazník přijde pozdě do zaměstnání, čímž přijde o část mzdy. Naproti tomu ke vzniku újmy je možné se domáhat přiměřeného zadostiučinění. Typickým příkladem zadostiučinění je omluva, nicméně lze požadovat i jiný způsob odčinění způsobené újmy, v určitých případech lze požadovat i zadostiučinění v penězích. Za určitých okolností by bylo taktéž možné uvažovat o tom, že se pracovník ostrahy, který zákazníkovi zamezí v odchodu, dopustí přestupku tak, že jinému ublíží na cti tím, že ho urazí nebo vydá v posměch. Takový případ není až tak obtížné si představit, když jednání některých zaměstnanců může být velmi ponižující a situace, kdy zákazník stojí před pokladnou, kde je držen a někdy nepěkně osočován, urážkou nezřídka být může.  Za takový přestupek hrozí pracovníkovi ostrahy pokuta až 5.000,- Kč. V určitých případech by jednání zaměstnance bezpečnostní agentury bylo možné vykládat jako „schválnost“ popř. jiné hrubé jednání, čímž by ovšem došlo ke spáchání závažnějšího přestupku, za který by mu hrozila pokuta až 20.000,- Kč. V extrémním případě by se pracovník ostrahy zamezením v odchodu mohl dopustit až trestného činu omezování osobní svobody, za který by pracovníkovi ochranky mohl hrozit trest odnětí svobody až dva roky. Daniel Macek, advokát www.maceklegal.cz
Zobrazit článek >
 
Sportovci a sportovkyně, víte, co se skrývá pod zkratkou EAA?
EAA, pro někoho nezbytný doplněk stravy podávaný zejména před výkony a v průběhu náročných tréninků. Jak se bude hodit vám?  Pod zkratkou EAA se skrývají esenciální aminokyseliny, prvky, které si tělo samo nedokáže vytvořit. Konkrétně se jedná o leucin, izoleucin, methionin, valin, threonin, fenylalanin, lysin a tryptofan.  Do těla je dostáváme pomocí konkrétních potravin. Jejich příjem z potravy je v případě nesportovce dostačující, pokud se však aktivně věnujete nějakému sportu, za další přísun těchto aminokyselin vám tělo poděkuje.  EEA jsou velmi důležité pro tvorbu nové tkáně a buněk. Blahodárně slouží svalům především v době regenerace. Aminokyseliny podporují taky využití a zpracování bílkovin ze stravy. Pokud je budete do těla pravidelně doplňovat, organismus mnohem lépe bílkoviny využije. Zabraňují taky ukládání tuku. Zejména díky práci s bílkovinami podporují EAA taky růst svalové hmoty. Působí svalům jako ochrana před rozpadem tkáně.  Vyzkoušejte produkt na vlastní kůži. Doporučujeme vám náš EAA 500g tropický pomerančod značky EnergyBody, který je navíc obohacen o látky BCAA.  Balení obsahuje 500 gramů prášku. Pro přípravu účinného nápoje zamíchejte asi 15 gramů směsi do 300 ml vody. Nepřekračujte denní dávku. Pijte před tréninkem nebo v jeho průběhu.   
Zobrazit článek >
 
Grulich: Apiglukan
Přečtěte si o produktu, který se musí stát vaším ,,musthave‘‘ nejen ve chvíli, kdy potřebujete zvýšit svou imunitu.  Firma Grulich se, jak už si brzy díky produktu ověříte, specializuje zejména na produkci výrobků z medu. Soustředí se i na další včelí produkty, které obsahují beta-glukan, jež se pyšní významnými účinky pro organismus. Společnost Grulich na trh dostala jako první produkt Apiglukan, o kterém se nyní dozvíte něco víc.  Apiglukan obsahuje beta-glukan, který je doplněn včelím medem. Med pro zachování správných odstínů je pastovaný a smetanové barvy.  Produkt obsahuje spoustu zdravých přírodních látek, vitaminy, minerály i jiné látky posilující odolnost organismu.  K nejvýznamnějším obsaženým látkám beta glukanu patří vláknina, které produkt musí obsahovat nejméně osm gramů ve svém balení. Tato vláknina je speciální, pyšní se svou plností arabionaxylanu. Obsahuje zdravé sacharidy, žádný přidaný cukr. Apiglukan můžete tak jako med přidávat ideálně do čaje nebo využívejte na přípravu jiných pokrmů. Tento produkt chutná moc dobře, pokud máte ráda med, oblíbíte si jej.  Pro dosažení znatelných účinků je vhodné užívat dvě až čtyři lžičky produktu denně. Konzumujte toto množství každý den, ideálně po dobu kolem čtyř až pěti týdnů. Následně zastavte užívání alespoň na měsíc a znovu můžete opakovat.  Produkt sklízí úspěch u spokojených zákazníků, kteří posílení imunity pociťují dlouhodobě, zejména co se týče onemocnění. Jsou odolní vůči virózám. Apiglukan je chválený tak pro svou netekoucí formu. 
Zobrazit článek >
 
Květinově-dřevitá dámská vůně Chanel Chance Eau Vive
Zakladatelkou značky Chanel se stala Gabrielle Bonheur Chanel, která se narodila v roce 1883 v západofrancouzském městečku Saumur. Módní svět však dobyla až z Paříže svým progresivním návrhem kostýmu s nohavicemi a sukní. „Coco“ Chanel začínala jako barová zpěvačka, kde získala i svoji přezdívku. Svůj první módní salón otevřela v roce 1912 a brzy se vypracovala na uznávanou návrhářku. V polovině 20. století již udávala trendy haute couture. Značku Chanel nosily osobnosti jako Jacqueline Kennedy nebo Grace Kelly, které si zamilovaly kousky se sportovními a pánskými prvky zachovávající ženskou linii. Dámská vůně Chanel Chance Eau Vive je vůně plná nové energie a naděje. Vhodná pro všechny mladé ženy, které dobrodružnou povahu a nebojí se objevovat nové věci. Tato vůně je svéhlavá, nepředvídatelná a plná radosti. Prožijte nové zážitky a vkročte směle a s očekáváním do nového dne s vůní Chanel Chance Eau Vive! Počátek nespoutané dámské vůně Chanel Chance Eau Vive se otevírá citrusovými tóny, které osvěží vaši mysl. Kombinace šťavnatých grapefruitů a sladkých pomerančů vás bude opravdu bavit! Květinové srdce v sobě ukrývá půvabný jasmín a drahocenné bílé pižmo. Základ vůně je tvořený hravými tóny kosatce. Vzrušující aroma vetiveru je podbarveno přitažlivým cedrovým dřevem. Dámská vůně Chanel Chance Eau Vive byla uvedena na trh v roce 2015. Vychutnejte si každý den naplno a chopte se příležitosti! Obklopte se jiskřivým závojem radosti a optimismu! Dámská vůně Chanel Chance Eau Vive vás skvěle doplní v každé situaci!
Zobrazit článek >
 
Všechno nebo nic aneb co dávají v kině II
Již jste si před před pár dny mohla na těchto stránkách přečíst pár informací o filmu Všechno nebo nic a taky se seznámit s jeho dějem. Dnes se můžete pokochat (nejen) filmovými zajímavostmi. Tento film má tři jazykové verze – českou, slovenskou a polskou. Kvůli tomu jsou i hlavní písně napsány různě. Českou verzi napsala Gabriela Osvaldová a zazpívala ji Ewa Farna, která se postarala i o znění polské písňové verze. Pro Slovensko nahrála píseň Dara Rolins, která taky složila hudbu a napsala její text. Úplně první obsazenou rolí byla ta hlavní. Režisérka měla, co se týká Táni Pauhofové, jasno. Tento film bývá nejčastěji přirovnáván k filmu Deník Bridget Jonesové, můj názor se s tímto porovnáním liší. Dle mého názoru by se dal film spíše zařadit k daleko méně častěji zmiňovanému filmu Láska přes internet s Tomem Hanksem. Odpovídá tomu hlavní dějová linie, kdy se pro nás nejprve neznámý muž zamiluje do krásné majitelky knihkupectví, akorát s tím rozdílem, že muž jménem Jakub v tomto filmu hraje spíše negativní postavu. Mimo to je taky pravdou, že film se v určitých scénách inspiroval seriálem či filmem Sex ve městě. Jaký názor sdílíte vy? Pokud hledáte trochu vybočující film české kinematografie, u kterého si navíc odpočinete a poměrně se pobavíte, je pro vás dílo Všechno nebo nic to pravé. Neváhejte a vydejte se s kamarádkami do kina na dámskou jízdu.  Přečtěte si knižní díla Evy Urbaníkové, autorky předlohy pro tento film. Najdete je zde.
Zobrazit článek >
 
Příběh vína: Co (ne)víte o historii vinařství? II
Vinná réva je jednou z nejstarších rostlin na planetě vůbec. Z historických dokladů se dá s jistotou určit, že se jí živili již lidé v době kamenné. Nálezy, které dokumentují prapůvodní flóru, ukazují přítomnost vína více než čtyřicet milionů zpátky. To je dlouhá doba, viďte. Trochu víc blízká nám je již historie starého Egypta a Asie. Ze starých hieroglyfů je nám známo, že se již před šesti tisíci lety ve zmíněných oblastech vinná réva nejen pěstovala, ale taky se bobule již lisovaly na nápoj. Dokonce dnes víme, že víno již tehdy bylo rozlišeno na několik kategorií, pěstovalo se nejméně osm odrůd. Kromě dokladů ve starém písemnictví existují i další doklady. V egyptských hrobkách byla dokonce nalezena semena révy. To značí nejen to, že se réva pěstovala, ale taky oblíbenost a vzácnost plodů, neboť mocné vrstvy se nechávaly pohřbívat pouze se svým významným majetkem a bohatstvím.  Další, o něco mladší, záznamy pocházejí taky ze starého Řecka a Kréty. Oborníci se dnes domnívají, že právě odsud se víno začalo vyvážet a postupně se dostalo do celé Evropy. Réva se začala pěstovat na dalších místech, příhodné podmínky mělo taky Španělsko nebo oblast jižní Itálie.  Zjistěte víc v knize o vínech: Jedná se již o 3. vydání atlasu pro milovníky vína. V této příručce je do jednoho svazku shrnuto vše, co se lze o víně dozvědět. Je to jak průvodce po zemích i oblastech, v nichž se pěstuje vinná réva, tak také ideální rádce při nákupu vína. Každý, kdo se zajímá o víno, zde najde celou řadu praktických informací počínaje pěstováním vinné révy přes základní pravidla degustace až po doporučení, která vína se nejlépe hodí k určitým jídlům.  
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města - Florencie V
Davidova socha Nám již známý Michelangelo Buonarotti vytvořil taky nejopečovávanější florentskou sochu. Ta stála dlouhá léta před Pallazzo Vecchio, pak byla ale přemístěna do Akademie krásného umění, v originálním názvu Accademia d belle Arti. Socha byla vytvořena z mramoru. Tipnete si, kolik asi váží? Těžko byste hádala více než 18 tun, že? Díky tomuto výtvoru se stal umělec místním milionářem. Zajímavé je, že částku, kterou si tímto vydělal Buonarotti, nevydělal Leonardo da Vinci za celý svůj život. Bazilika Santa Croce V bazilice Svatého kříže jsou pochováni skoro všichni italští velikáni. Najdete zde památku na Michelangela, Gentila, Rossiniho a na další umělce. Díkynim se bazilice často dává neoficiální název – Chrám italských svatých. Galleria degli Uffizi Jedna z nejnavštěvovanějších galerií nejen Florencie, nýbrž celého světa je tato. Nachází se v paláci Uffizi. Uvnitř si budete moci prohlédnout díla slavných umělců – Da Vinciho, Botticelliho, Buonarrotiho, Sanza, Tiziana, Rubense a mnohých dalších. Ponte Vecchio Ve Florencii najdete více mostů, avšak tím nejznámějším je jednoznačně most Ponte Vecchio aneb Starý most. Je takovou florentskou kuriozitou, neboť na něm nenajdete pouze klasické zábradlí, ale i malé domky, které jeho strany lemují. Nachází se na něm řada malých obchůdků. Uprostřed mostu najdete malé náměstí. Projít se můžete i o něco výše nad mostem, v takzvané Vasariově chodbě. Most byl již dvakrát opravován, jednou utrpěl zranění při válce, podruhé byl zase zničen povodní. Nechte se provést Florencií bez komplikací se skvělým průvodcem Florencie Berlitz. Najdete ho zde. 
Zobrazit článek >
 
Druhy žehliček: Vyznáte se? II
Napařovače Pozor na názvy jednotlivé elektroniky. Napařovač nerovná se napařovací žehlička. Jedná se o speciální pomůcku, která poslouží především k vertikálnímu žehlení na ramínku. Používá se nejen v čistírně. Pokud jste nositelkou sak a kostýmů, určitě by se vám napařovač hodil. Pověsíte oděv na ramínku a v jeho těsné blízkosti povedete zařízení, které nejen jednotlivý kus oblečení narovná, ale taky ho zbaví částicových nečistot a prachu, dokonce i zápachu. Napařovač umí divy. Parní žehlička Největší výhoda pořízení parní žehličky spočívá ve výrazném ušetření času. Jedná se o typ žehličky, díky které vyžehlíte prádlo až o třetinu rychleji. Pracuje a principu páry. Žehličkou stačí prádlo jednou přejet a dočkáte se rovného výsledku. Žehlička samozřejmě musí mít opět přístup k vodě, ta je umístěna mimo interiér a nachází se ve stanici. S tímto faktem souvisí výhoda, že je žehlička lehčí než předchozí zmíněné typy. Bohužel vzhledem k propracovanosti a výkonu žehlících pomůcek tohoto druhu je žehlička dražší. Pokud však uvažujete o výběru, popřemýšlejte ještě nad tím, zda zvládnete čekat na ohřev vody. Pokud ano, vyberte žehličku s klasickým bojlerem. Jestliže však chcete začít žehlit ihned, pak vám bude lépe vyhovovat žehlička pracující na základě atmosférického tlaku, jejíž náplň se ohřívá průběžně. 
Zobrazit článek >
 
Špagety tak, jak je neznáte II
V tomto článku se můžete seznámit s dalšími dvěma tipy, jak připravit netradiční špagetovou pochoutku. Co takhle s ořechy nebo krevetami? Špagety s ricottou, čerstvou petrželkou a vlašskými ořechy Budete potřebovat: Špagety (400 g) Sýr ricotta (250 g) Smetanu (150 ml) Petrželku (celý svazek) Vlašské ořechy (150 g) Olivový olej (dle chuti) Sůl a pepř Množství surovin vystačí na 4 porce. Postup: Uvařte špagety dle návodu na obalu. Mezitím na pánev vylijte smetanu, přidejte do ní sýr a za varu tyto suroviny řádně promíchejte. Dochuťte směs a přidejte špagety. Na ně nasypte nakrájenou petrželku a nalámané ořechy. Příprava tohoto jídla je velmi jednoduchá a zároveň špagety chutnají opravdu výborně. Špagety s krevetami zalité pistáciovým krémem Budete potřebovat: Špagety (400 g) Krevety (minimálně jeden balíček, cca 200 g) Pistácie (loupané, 150 + 50 g) Smetanu (300 ml) Vývar (nejlépe kuřecí, 200 ml) Máslo (50 g) Strouhanku (asi 8 lžic) Pomerančovou kůru (z jednoho pomeranče) Olivový olej (dle chuti) Sůl a pepř, cukr Množství surovin vystačí na 4 porce. Postup: Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Krevety omyjte a oloupejte. Vložte je na rozehřátou pánev a orestujte. Asi po dvou minutách krevety zalijte vývarem. Rozmixujte větší množství pistácií spolu se smetanou. Tuto směs okořeňte a osolte dle vaší chuti. Jakmile bude z pistácií pasta, přidejte ji do vývaru s krevetami. Na závěr přisypte i špagety. Ihned po promíchání jídlo podávejte. Rozdělte těstoviny na talíře a ozdobte každou porci zbylými pistáciemi a opraženou strouhankou. Pro neodolatelnou vůni přisypte ještě kůru z pomeranče. Plechovou dózu ‚,RAPHAEL-oval‘‘–špagety najdete zde. Další plechové dózy nejen na těstoviny a potraviny najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města – Paříž IV
Seina Nezapomeňte se zastavit taky u Seiny a projděte si její nábřeží, které je lemované krásnými městskými domy a mnohými obchůdky. Zastavte se v některé z vyhlášených kaváren a nebo si udělejte krásnou fotografii na jednom ze 37 mostů Seiny. Seinské nábřeží je dokonce zapsáno na seznamu Světového dědictví UNESCO. Jestliže máte v oblibě jakékoliv plavby, jistě byste se měla vydat na okružní výletní plavbu, která je pořádána téměř každou hodinu. Lodě a plavidla vyjíždějí na Seinu ze spousty jejích míst. Eiffelova věž Co by to bylo za článek, kdybychom se nezmínili o největší dominantě Paříže, tedy o Eiffelově věži? Stavba byla vystavěna v roce 1889. Až do počátku třicátých let následujícího století si věž držela prvenství, co se týče nejvyšší budovy světa se svými 324 metry. Víte, že při její stavbě se ,,Eiffelovce‘‘ dostalo jenom samé kritiky? Nebyl téměř žádný umělec, který by věž nezkritizoval. Kdo by dnes tušil, že tato stavba bude tak oblíbená a obdivovaná? Věž má tři vyhlídkové plošiny, rozhodně se vyplatí vyjet si až na tu nejvyšší, kde je taky umístěna meteorologická laboratoř. Na Eiffelovu věž se vyplatí přijít podívat i večer, září několika barvami a rozhodně dodá vašemu výletu romantický nádech. Běžte si užít tento přepychový pohled. Palace de la Concorde Právě jste si přečetla název největšího náměstí Paříže. Jeho půvab dotváří přes tři tisíce let starý obelisk, který měří 23 metrů. Je popsaný hieroglyfy a ozdoben zlatou špicí. Na náměstí se taky nachází starodávná fontána. Toto náměstí je řazeno seznamu deseti nejkrásnějších náměstí Evropy. Nezapomeňte si pořídit jednoho z nejlepších pařížských knižních průvodců. Průvodce Paříž najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Příběh vína: Co (ne)víte o historii vinařství? I
Máte ráda víno? Popíjíte jej s přáteli na posezení nebo k dobré mu jídlu? Připravili jsme pro vás malý vinařský speciál, který se bude točit kolem perliček z vinné historie. Co o vínu určitě nevíte? V první řadě je třeba ujasnit si jeden z odborných názvů, který k vínu patří. Termín vinařství se používá sice běžně, ale pokud se rozhodneme mapovat historii, produkci a jiný výzkum vín, pak bychom správně měli proniknout do vědy jménem enologie.  Pojmenování víno pochází pravděpodobně z gruzínského termínugvino. Kvašené hrozny, ze kterých se pak připravovalo víno, byly dlouhou dobu považovány za magický dar přírody.  Ne vždy mělo víno své místo ve skleněných nádobách. Že se uchovávalo v sudech, je vám asi jasné, ale napadlo by vás, že dřív se víno nepilo z ničeho jiného než ze dřeva? Dřevěné poháry byly samozřejmostí. I když se postupně staré nádobí nahrazovalo jinými materiály, třeba porcelánem, dřevěné nádoby na víno se na stolech udržely poměrně dlouhou dobu.  O vinné révě vypráví již biblická pověst. Noe, který plul na své arše, se dostal k hoře Ararat. Zde zahlédl popínavou rostlinu plnou bobulí, kterou otrhal do džberu. Nějaké plody okusil, podstatné však je, že po několika dnech se z hroznů v nádobě stal, jak vyprávění popisují, lahodný mok. 
Zobrazit článek >
 
Dítě v pubertě
Když se nám narodilo to naše krásné milé miminko, všichni ho obdivovali a mazlili se sním. Postupem času jsme jako rodiče učili naše dítko chodit a mluvit a ten malý tvoreček nás téměř pokaždé na slovo poslouchal. Najednou však nastane zlom a ten náš drobeček se stane pubescentem. Nechce slyšet naše rady a často ani nešlyší, když mu něco přikážeme. V tu chvíli máme chuť vyslovit něco ve smyslu: "Okamžitě to udělej, protože jsem ti to prostě řekla!" Ale pozor, než vyslovíme onu či podobnou větu, raději zadržme. Můžeme si tak zablokovat cestičku k našemu dospívajícímu dítěti. Je důležité si uvědomit, že naše dítě je ve věku, kdy řeší mnoho změn a to nejen se sebou samým, ale také si upevňuje pozici v kolektivu. Jednoduše řečeno občas neví co se vlastně děje. Avšak naše dítě potřebuje cítit, že jej druzí chápou a nevidí v jeho chování něco zvláštního. Často tak děti v tomto věku jednají zkratovitě a zkouší se vžívat do rolí, ve kterých jim bude dobře. A tak jim, jako rodiče, musíme dát najevo, že v nás mají podporu a pochopení. Nejdůležitější pro ně bude, když budou vnímat, že je máme stále rádi i když mají to své období. Otevřenost ve vztahu dítě a rodič je v tuto chvíli na pravém místě. Pokud to půjde a najdete si chvilku, proberte s dítětem co vadí vám a co jemu a hledejte společnou cestu k řešení problému. Povzbuzujte ho v jeho aktivitách. Vzbuďte v něm iniciativu tím, že mu namísto stálého "mamaservisu" vysvětlíte, jak má používat pračku, kde máte žehličku a jak se používá apod.  Určitě to nebude snadné hned napoprvé, také se můžete hned pohádat a nemluvit spolu nějaký ten den, ale obrňte se trpělivostí a stůjte si za tím co jste si domluvili. Nakonec váš pubescent projeví chuť do nových dovedností a zvedne se mu sebevědomí, že se umí o sebe více postarat. Vy pak nezapomeňte chválit za každou dobře provedenou práci a za každý úspěšný pokus např. při praní či žehlení. Nastavte si pravidla! Proberte to s dítětem a stanovte si co a kdy bude dělat. Jde o to, že postupem času můžete určitá pravidla přitvrzovat nebo naopak zmírňovat. Také přidávejte úkoly, za které bude váš syn či vaše dcera zodpovědný/á. Nejpodstatnější na tom bude důsledek. Pokud dojde k porušení pravidla, měla by následovat i adekvátní reakce. Né však přehnaný trest, ale neústupná dohoda. Takové jednání velice pomáhá dítěti orientovat se v dospělém světě. Na závěr: Pokuste si vzpomenout na své dospívající období. Popřemýšlejte nad tím, co vám tenkrát vadilo a co jste očekávali od rodičů a jak oni zareagovali na vaše jednání. Každopádně si na své dítě udělejte čas, ať se necítí odstrčené a zbytečně nežárlí na vaše kamarádky, práci či koníčky, zkrátka na to co je pro vás důležitější než dítě samotné.
Zobrazit článek >
 
Nasaďte vašemu oblečení ten správný vánoční šmrnc
Dejte vašemu oblečení tu správnou šťávu. Nakombinujte svůj outfit do vánočních odstínů, kterými posílíte ducha Vánoc. Nemusíte si oblékat crazy svetry se sněhuláky, sobí parohy nebo čepici ve stylu Santa Clause. Stačí vašemu zimnímu oblečení nasadit ty správné odstíny. Tradiční barvou každých Vánoc je tmavá zelená, spolu se sytou červenou. Obvykle je doprovází ještě tóny zlaté barvy. Kde se tato tradiční trojice vůbec vzala? Zelená barva byla nejvýznamnější barvou už se vznikem prvních civilizací. Znamenala symbol života a taky tajemství. Lidé si magii této barvy vysvětlovali nekončícím životem, který symbolizovaly například jehličnaté stromy, které i ve sněhových závějích zářily v sytě zelených tónech. Od doby, kdy se narodil Kristus se díky odolnosti vůči zimě začaly na výzdobu oslav využívat cesmínové věnce. Zdobily se jimi domy, ale taky sloužily jako doplněk na hlavu. Pyšnily se nádhernou zelenou barvou, která se postupem času stala symbolem Vánoc. Zatímco zelená byla symbolem té nejradostnější události – Kristova narození, červená souvisela s jeho krví a po pár letech i s ukřižováním a smrtí. Téměř hned po Kristově smrti se cesmínové věnce začaly zkrášlovat červenými tóny v podobě stuh, ale taky jablek. Další z vlastností červené je ta, že dokáže navodit intimní atmosféru a lásku. To je taky důvodem toho, proč lidé rádi užívají červený ubrus ke zdokonalení nejen štědrovečerního stolu. Tři králové zase mají na svědomí vlastnosti barvy zlaté. Jeden z nich totiž do Betléma přivezl dar v podobě zlata, které mělo symbolizovat věčný život. Zlatá barva pak tento symbol převzala a nese ho dodnes. Barva je hřejivá a rozzáří celé své okolí. Stačí ji užít v podobě drobných doplňků. No a jak takový outfit vytvořit? K vašim běžným džínům přidejte teplý červený svetr, pod kterým nechte vykukovat třeba bílou košili. Tento jednoduchý model dokreslete zelenou šálou. Co třeba dámská zelená pašmína zdobená třásněmi? Nezapomeňte přidat zlaté šperky, které najdete zde. Uvidíte, jak budete najednou k nepřehlédnutí. Modely v těchto barvách vypadají roztomile, ale i trochu šibalsky. Co myslíte? Tento look můžete doplnit ještě jednou kouzelnou tečkou. Stačí, když na nějaký váš kousek oblečení připnete drobnou brož. Co třeba malou soví brož se zlatavými a stříbrnými odlesky? Najdete ji zde. Kabelku je vhodné sladit s botami. K těmto barvám se skvěle hodí odstíny hnědé, ale ani s černou barvou neuděláte chybu. Kabelky všech stylů a barev najdete zde. Postupem času docházelo k přidávání i jiných barev jako je modrá, stříbrná nebo bílá. Zelené, červené a zlaté odstíny stály však u zrodu Vánoc a vždy to budou ty barvy, bez kterých se Vánoce neobejdou.
Zobrazit článek >
 
Hydratační dárková sada Clinique
Základem péče o pleť je čištění a tonizace. Jeho důležitost je neustále zdůrazňována, proto předpokládám, že ho není třeba připomínat. Každá z nás má svůj oblíbený rituál, který mění jen v nutnosti a po čase se k původnímu vždy instinktivně vrátí. Dalším krokem péče je aplikace séra. Vyzkoušejte třeba vrásky vyhlazující Clinique Smart Custom-Repair Serum. Podpoří účinnost následně naneseného pleťového krému. Zklidní, rozzáří a sjednotí tón pleti. Na sérum je vhodný krém, nejlépe téže značky. Pak se nejlépe hodí Clinique Custom-Repair Moisturizer Very Dry to Dry. Denní krém pro suchou a velmi suchou pleť skvěle sérum doplní a významně zvýší úroveň hydratace - až o 70%. Omlazuje, zaplní případné jemné linky. Dodá tváři odpočatý vzhled a chrání před pocitem pnutí i předčasným stárnutím. Krém má SPF 15 pro ochranu před slunečními paprsky. Denní hydratační krém zakončete očním omlazujícím sérem, určeném pro horní i dolní víčka Clinique Smart Custom-Repair Eye Treatment. Sérum oční okolí osvěží, zpevní, podpoří mikrocirkulaci a zasvětlí oční okolí. Vypíná a zmírní viditelnost vějířků vrásek. V našem e shopu můžete sadu všech tří zmíněných hypoalergenních výrobků značky Clinique v dárkové taštičce zakoupit za zvýhodněnou cenu. Navštivte výprodej sekce Kosmetiky.
Zobrazit článek >
 
Jak oživit pleť?
Připadá vám, že je vaše pleť naprosto bez života? Nevíte jak zajistit, aby se zase fresh? Vyzkoušejte tyto jednoduché triky a dodržujte pár zásad. Největší zásadou je dobré odlíčení. Bez tohoto kroku vaše pleť nikdy zářit nebude. Použijte odličovací mýdlo nebo gel a následně naneste na pokožku ještě micelární vodu. Pokožka si díky odlíčení velice oddychne. Začněte taky používat pleťovou vodu. Ta pleť nejen osvěží, ale taky ji dodá potřebné vitaminy. Pitný režim je základ. Aby byla vaše pleť dobře hydratovaná, je důležité vypít denně alespoň dva litry denně. V létě se nebojte nalít do sebe vody i dvojnásobek. Důležité je, abyste vypila maximum vody čisté, případně perlivé, ale hlavně bez cukru. Kalorické nápoje si nechte jako odměnu za dobře odvedenou práci. Pokud vaše vybíravé chuťové buňky potřebují vodu ochucenou, vymačkejte do ni limetku nebo citron Když se nudíte, jste unavena nebo třeba nervózní, držte své ruce daleko od obličeje. Pokud se ho budete neustále dotýkat, dobře neuděláte. Na pokožku přenesete obrovské množství bakterií a prachu. Pokud omezíte dotýkání se pleti, zamezíte tak výskytu pupínků na vaší pleti. Pro rychlé nabuzení pleti vám poslouží heřmánkový čaj. Uvařte si klasický šálek silnějšího čaje. Počkejte, až tekutina vystydne nejméně na čtyřicet stupňů Celsia a následně do nápoje namočte látkový kapesník. Ten přiložte na obličej jako obklad. Vaši pleť a pokožku nálev zklidní a taky rozzáří. Produkty určené k péči a výživě pleti najdete zde. Hydratační gelový krém Moisture Surge (Extended Thirst Relief) značky Clinique najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Retro plecháčky
Obliba retro předmětů se ve vlnách vrací. Nejen proto, že jsme sentimentální. Rádi vzpomínáme na doby, kdy jsme byli mladší, vzpomínáme na někoho blízkého, kdo už mezi námi není, případně sen nám takové věci vždy líbily. Retro věci mají velkou výhodu: jejich funkčnost a smysl prověřil čas. Není třeba je vymýšlet a zkoušet, stačí si je připomenout a znovu je pustit do svého života. Pro mne jsou sentimentální záležitostí například smaltované plechové hrnky. Jako dítě jsem z bleděmodrého plecháčku u babičky pila meltu s mlékem, babička je měla v různých velikostech. Měly tu výhodu, že se v nich dala ohřát a vydržela dlouho teplá. Rozpouštěli jsme v nich máslo na polití knedlíků, ohřívali mléko na kakao, přihřívala zchladlá polévka. Hrnek mohl padat na zem, jak chtěl, nerozbil se, maximálně mu oprýskl kousek smaltu. Z naprosto stejných důvodů byly smaltované plecháčky oblíbenou součástí výbavy vyznavačů trampingu a života v přírodě. To vše mi připomněl pohled na plecháčky, dekorované houbami, květinami, hmyzem nebo ptactvem. Máte-li rádi praktické nádobí na cesty, do přírody i na chalupu, pořiďte si rovnou celou sérii dekorovaných smaltovaných  plecháčků. Najdete je v sekci Dárků v našem e shopu za zvýhodněnou cenu. Třeba na ně jednou vaši potomci vzpomínat, jako já dodnes na ty u babičky.
Zobrazit článek >
 
Jak se nalíčit na focení? I
Jak to, že jsou ženy v časopisech tak nádherné? Jak to, že vaše kamarádka vypadá na Instagramu tak skvěle? Jenom perfektním vzhledem to nebude. Zejména při focení snímků z malé vzdálenosti je velice důležité, abyste byla správně nalíčena. Kvalitně nanesený make-up totiž dokáže udělat divy. Jak postupovat, když se líčíte na focení? Sjednocení a zmatnění pleti je základ Nechcete se přece na fotkách lesknout. Sjednotit pleť je základní krok, na který byste rozhodně neměla zapomenout. Pokud plánujete focení venku, pod make-up ideálně naneste podkladovou bázi, která zajistí dobré přichycení make-upu na pleť a dokonce zvýší i jeho odolnost. Nezapomínejte na detaily. Váčky pod očima a drobné nedostatky zakryjte tuhým korektorem. Na pleť aplikujte make-up vhodného odstínu a celou vizáž ošetřete pudrem. Pro snědší efekt přidejte jemný bronzer. Jen to s ním nepřežeňte. Vyvarujte se tmavým odstínům a nepřirozeným liniím Pamatujte si, že líčení by mělo zdůrazňovat vaše přednosti a dokreslovat rysy obličeje. Vyhněte se ostrým linkám na obličeji, zapomeňte na tmavou tvářenku, která vám míří až k uším. Opticky si decentně můžete zvětšit rty nebo prodloužit řasy. Do větších plánů se však spíše nepouštějte. Co se týče očních stínů, vyvarujte se příliš tmavým barvám. Pokud jste fanouškem kouřového líčení, je to v pořádku, ale vyzkoušejte taky jiný odstín než černý. Nic nezkazíte tím, pokud svou tvář vybarvíte nude odstíny. Hnědá, béžová a podobné jemné barvičky jsou jasnou volbou. Pro rozjasnění očí mějte po ruce bílý stín, který naneste do kraje oka. Optického zvětšení očí dosáhnete tím, že na dolním víčku povedete bílou jemnou linku. Nezapomeňte se pak postarat o rozetření do ztracena, které je důležité pro sjednocený efekt.  
Zobrazit článek >
 
Italština - konverzace a slovník - začněte abecedou
Známe to už ze školních lavic: "Kolik jazyků znáš, tolikrát jsi člověkem". Pokud se Vám líbí melodičnost italského jazyka a rádi cestujete po Itálii, spojte příjemné s užitěčným a učte se italštinu! Učte se každý den! Nejlépe, když novému jazyku, v našem případě italštině, budete věnovat 15 - 20 minut denně, než když u gramatiky a slovíček budete sedět 2 až 3 hodiny jednou za týden. Jelikož neustálým a soustavným studiem a opakováním si lépe ukotvíte základy cizího jazyka.  V počátcích si nejprve nastudujte výslovnost, která v italském jazyce není složitá. Pokud můžete, čtěte a říkejte si dané výrazy nahlas. Tím si lépe nová slovíčka a běžná spojení zapamatujete. Abeceda - italská abeceda se až tak moc od české neliší. Rozdíl je v pojmenování jednotlivých písmen. A [á]          H [a´ka]          Q [kú] B [bí]          I [í]          R [erre] C [čí]          L [elle]          S [esse] D [dí]          M [emme]          T [tý] E [é]          N [enne]          U [ú] F [effe]          O [ó]          V [vú, ví] G [dží]          P [pí]          Z [dzéta] Určitě jste postřehli, že se v italské abecedě nevyskytují písmena: J, K, X, Y a W. Italština je ve svých slovech neužívá, ale objevují se v cizích slovech, proto si zapamatujte názvy těchto písmen: J [í lunga] K [ka´pa] X [iks] Y [ipsilon] W [vú do´pja] O KNIZE: Kapesní itaslká konverzace a slovníček ( 2000 hesel)  pro všechny cestovatele, kteří se chystají do Itálie a chtějí se bez problémů domluvit ve všech běžných situacích ... Obecná anotace: Právě vychází pět slovníčků – Angličtina, Němčina, Francouzština, Italština a Španělština. Knížky popisují situace, které se vám na cestě snadno mohou přihodit, a poskytnou vám dostatečnou slovní zásobu, abyste je mohli pokud možno co nejsnáze vyřešit. První kapitola se vždy věnuje základům – gramatika, čísla, výslovnost. Následně přecházíme do praktických informací – doprava, přechody hranic, ubytování a tak dále. Cestovatelské základy. Ale slovník vás připraví i na navazování kontaktů během cestování – jak konverzovat s novými známými nebo kdybyste se zamilovali do Jean-Pierra, který rozumí pouze své rodné francouzštině, budete taktéž vybaveni. Dále nemůže chybět kapitola zaměřená na bezpečnost: komunikace v nemocnici, na policii a o zdraví. No a v neposlední řadě samozřejmě jde i o jídlo. Nejen konverzace o restauracích a vaření, ale i tzv. průvodce jídelním lístkem. Na závěr jsme pro vás připravili slovník jak z češtiny do cizího jazyka, tak naopak. Knihu ITALŠTINA - konverzace a slovník zakoupíte v eshopu zde: knihy.eiffeloptic.cz    
Zobrazit článek >
 
Dárková sada elektrických zubních kartáčků Genius Series 8900 Cross Action
Nový žážitek z čištění zůbu s kartáčkem, který je vybaven kroužkem SmartRing, který mění svojí barvu v závislosti na Vašem čištění. Budete informováni o síle tlaku, o čase a navíc je možnost propojení s vaším mobilním telefonem. Nejpropracova­nějšího kartáček CrossAction, jehož čistící štětiny mají různou délku a jsou sestaveny v různých úhlech, vyčistí větší plochu zubu, dosáhne lépe do mezizubních prostor, má 3D technologie čištění, pulsuje, rotuje, a to až 8 800 čistících pohybů za minutu a 40 000 pulzací, štětiny kartáčku kmitají dovnitř a ven, nepoškozuje zuby ani dásně, funkce kontroly tlaku, časovač vám zvukem v 30 sekundových intervalech připomene dobu čištění zubů. Lithium-ionová baterie se rychleji nabíjí a vydrží až 12 dní provozu, indikátoru nabíjení. Čisticí režimy Daily Clean – režim pro každodenní čištění Sensitive – jemné, ale přesto důkladné čištění citlivých oblastí Whitening – výjimečné leštění zubů pro příležitostné nebo každodenní použití Gum Care – jemná masáž dásní Pro-Clean – režim pro intenzivní 3D čištění Propojte kartáček s Vaším mobilním telefonem Když tento kartáček spárujete pomocí bluetooth s vaším chytrým telefonem, získáte zcela nové možnosti jak sledovat svou zubní hygienu v realném čase již během čištění. Díky aplikaci Oral-B App, dostupná pro Apple a Android, můžete mít přehled o průběhu čištění. Kartáček je inovovaný i o senzor snímání pozice kartáčku, proto při čištění už nevynecháte ani jeden zub. Sada obsahuje: 2× tělo kartáčku Braun Oral-B Genius 8900 1× čistící hlavice CrossAction 1× čistící hlavice Sensitive 1× čistící hlavice 3D white 1× nabíječka 1× úložiště pro kartáčkové hlavice 1× držák na mobilní telefon 1× luxusní cestovní pouzdro
Zobrazit článek >
 
Buďte stylová: Klobouk sluší každé ženě! I
Váháte nad pořízením klobouku? Stále přemýšlíte nad tím, zda vám bude opravdu slušet? Nebo si budete s touto pokrývkou hlavy připadat extravagantně? Přestaňte zvažovat pro a proti, neboť kladné důvody pro nošení klobouku jednoznačně vítězí. Přečtěte si článek, který vám nošení klobouku osvětlí trochu víc. Prozkoumejte nabídku v našem e-shopu a vyberete si ideální doplněk přímo pro vás. Klobouk byl dřív naprosto samozřejmým doplňkem. V současné době sice nepatří mezi ,must have‘ každé ženy, ale i tak tvoří nádherný originální doplněk. Proč klobouky vymizely ze scény? S měnící se módou je třeba počítat se zvraty. Začaly se nosit i jiné čepice. Velkým iniciátorem změny byl taky americký prezident Kennedy, který se rozhodl, že do společnosti klobouk nosit nebude. Byl první z vážených občanů a nejvýznamnějších lidí spojených států, který úřadoval s odhalenou hlavou. Od jeho doby pak nošení klobouků ztrácelo na oblíbenosti. Je však třeba přiznat, že v současné době se tato pokrývka hlavy zase vrací na scénu a stává se z ní jeden z největších trendů. Skončení éry klobouků lze taky považovat za jistý přechod k samostatnosti. Při zkoumání historie klobouků si lze povšimnout toho, že klobouky se neustále zmenšovaly. Ženy nosily nejprve opravdu mohutné a zdobené pokrývky hlavy, přes které jim nebylo ani vidět do obličeje. Postupně docházelo ke zmenšování jejich průměrů i výšek. Zakrytí hlavy totiž souviselo se skrýváním rozumu a vědomostí. V minulých stoletích nemohly ženy rozhodovat, pomalu se ani neúčastnily veřejného dění. S postupným narůstáním ženské moci začaly klobouky ustupovat.  
Zobrazit článek >
 
Chorvatsko: PULA
Pula je nádherné město, má asi 65 tisíc obyvatel a stává se tak největším městem istrijské župy. Leží na samém jihu Istrijského poloostrova. Toto město má rušné turistické centrum, kde zažijete přátelskou atmosféru, čekají tu na vás cenné památky, muzea, unikátní mořské akvárium i svítící obři v přístavu, dále pak i báječné pláže, kulturní akce a útulné taverny. V historickém centru Puly, na ulici Riva, se vám naskytne pohled na dominantu, která leží blízko přístavu, a to na starořímský amfiteátr. Je to bývalé gladiátorské bojiště, ve kterém se dnes odhrávají různé hudební koncerty či festivaly. Pokud se vydáte dále po ulici Riva po pobřeží okolo přístavu dojdete na ulici Flaciusova, odtud pak uvidíte další historický skvost Augustův chrám. Okolí Puly vám nabídne i skvělé pláže a pobřeží posetá borovými lesy. Zrelaxovat a nabrat novou energii můžete v některé z kaváren či taveren, které mají velmi přátelská prostředí. Celou tuto příjemnou atmosféru dokresluje křik racků a vůně linoucí se z kuchyní oněch restaurací. Co se týče ubytování, tak v posledních cca 10 letech došlo k výrazné modernizaci hotelů i apartmánů a to nejen v Pule. Ve většině hotelů se setkáte i se speciálními programy jak pro dospělé tak i pro děti. Ke koupání můžete využít hotelový bazén, nebo se vám nabízí možnost vybrat si některou z mnoha upravených pláží a zadovádět si přímo v moři. Pro další informace můžete nahlédnout na tyto stránky.   Odkazy na články: Chorvatsko - VRSAR Malá lekce chorvatštiny
Zobrazit článek >
 
Letošním trendem jsou přírodní materiály: Vyznáte se v nich? II
Angora Angorský materiál se hodí spíše do chladnějšího počasí, neboť tato látka dost hřeje. I v jarních kolekcích však kousky z angory seženete. Jedná se o jemnou a hebkou látku, která se připravuje z ostříhané srsti angorských králíků. Lidé mylně zaměňují látku s tou z angorských koz, jde však o materiál úplně jiné a vůbec ne hebké struktury. Angorská látka se často míchá s bavlnou nebo vlnou z důvodu upevnění vláken. Nejčastěji se z ní vyrábí ponožky, svetry a zimní doplňky. Pěkný přehoz vám však při studených večerech bude ku prospěchu. Pašmína Pokud znáte kašmír nebo jej dokonce máte v oblibě, pak si i pašmínu zamilujete. Tato látka se vyrábí ze srsti tibetských koz. Právě v Tibetu a oblasti celého Perského zálivu se pašmínové látky vyrábí. Látka je velice jemná, většinou tenčí, překvapí vás však její hřejivost. Pašmína se nemačká a navíc se vyznačuje vysokou odolností. Pašmínu s sebou můžete nosit jako přehoz pro případ ochlazení. Nejčastěji se z této látky vyrábí velké šály a šátky, které obvykle nesou shodný název s materiálem. Kůže Kůže tvoří jeden z úplně nejstarších materiálů vůbec. V historii byl naprosto nepostradatelný, v současné době bychom se bez kůže také jen těžko obešli. V létě užijete především kožené boty ve formě sandálků nebo lodiček, i kožená sukně však může vypadat stylově. Kabelka v kůži by se vám mohla také hodit. Jen si dejte pozor na to, abyste se o svůj kožený majetek správně starala. Vyžaduje jistou péči. Speciálně se pak z nehladké či původní kůže vyrábí kožešiny. 
Zobrazit článek >
 
Vánoční pečení VII. – Americké minicookies
Něco amerického na vánoční stůl? Co třeba minicookies, světovou tradici? Budete potřebovat: Máslo (225 g) Mouku polohrubou (250 g) Cukr moučka (100 g) Cukr krystal hnědý (100 g) Vanilkový cukr (1 balíček) Kakao (50 g) Vejce (2 ks) Jedlá soda (1 lžíce) Kypřící prášek (1 lžíce) Sůl (1/2 lžičky) Čokoláda na vaření nebo hořká (2 balení po cca 180 g) Toto množství surovin vystačí asi na 40 ks čokoládových sušenek. Pokud se vám bude zdát těsto moc hutné, přidejte pár lžic mléka. Postup: Ještě před přípravou můžete nastavit troubu na 180°C. Do mísy vložte rozehřáté nebo alespoň změklé máslo, přidejte k němu všechny druhy cukru a vejce. Tyto suroviny dobře promíchejte, pokud možno našlehejte. Jakmile bude tato směs zcela hladká, přidejte všechny ostatní suroviny kromě čokolády. Těsto řádně promíchejte, aby bylo zcela hladké. Poté si připravte čokoládu. Jednu nakrájejte na velmi drobné kousky a druhou na kusy větší. Čokoládu přidejte do těsta a lehce ho s ní promíchejte, aby se dostala všude. Vezměte čajovou lžičku a vytvářejte pomocí ní placičky, malá kolečka o průměru tří až čtyř centimetrů a výšce maximálně jednoho centimetru. Hotové cookies placky pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Mezi jednotlivými kusy nechávejte alespoň malé místo, jelikož se sušenky po upečení trochu zvětší. Pečte po dobu 10-12 minut. Poté je ihned vyndejte z trouby a ještě horké minicookies přeskládejte na talíř. Sušenky vydrží měkké asi tři dny. Pokud je chcete mít klasicky křupavé jako Američané, vložte je do krabice a nechte minimálně tři dny odpočinout. Další recepty na cukroví najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Zbavte se chutě na sladké aneb praktické rady pro každou příležitost IV
S příjmem cukrů se v mnohým případech pojí i stres. Ve stavu nepokoje však můžete být pouze nevědomě. I když navenek vypadáte a působíte naprosto v pořádku, může se váš mozek stresovat z milionu věcí. Stres se sladkým zahání dobře, zejména čokoládou. Ta však není dostatečným řešením. Relaxujte, cvičte jógu, hledejte příčiny a půjde to samo. A pokud se opravdu vyskytnete v situaci, kdy se potřebujete ,,vyhrabat‘‘ ze stresu? Pak si dejte kousek hořké čokolády. Ta vám neublíží a ještě vám dodá elán. Nahraďte nezdravé zdravým. Jíst ovoce je potřeba. Nechte si ho na chvíli, kdy budete mít chuť na sladké. Tak se s vaší chutí jednoduše poperete. Vždy v ledničce mějte alespoň několik ovocných kamarádů různého druhu, ať si máte z čeho vybírat. Jezte malé porce. Pokud máte chuť na sladké, neznamená to, že máte hlad. Proto vám bude stačit k uspokojení pouze drobnost k snědku. Nemusíte spořádat celou bonboniéru nebo balíček sladkých žížalek. Pamatujte si, hlad je přestrojená žízeň! Hodujte až poté, co se pořádně napijete. To platí ve všem a bez výjimek. Dostatek tekutin vám zaplní žaludek a dokonce i sladkého sníte méně. Nepijte však ochucené nápoje, dejte přednost vodě. Žvýkejte. Žvýkačka umí zahnat hlad, tím že neustále pracujete čelistmi, zvládne se však taky poprat s chutí na sladké. Díky žvýkání dokáže mozek zapomenout i na něj. Hubněte zdravě! Vyzkoušejte doplňky stravy, díky kterým budete mít nejen menší chutě na sladké, ale taky se vám podaří lépe zhubnout. Naši pestrou nabídku si můžete prohlédnout zde. 
Zobrazit článek >
 
Bílý povlak na čokoládě? Co je zač? II
To, co vidíte na povrchu, jsou v tomto případě konkrétně částice tuku. Tento jev se tedy může objevit taky u jiných produktů, můžete jej shledat například u tyčinek s lískooříškovým krémem a dalších sladkostí. Tuk někdy může vytvořit na materiálu taky prasklinky, neboť se tukové vrstvy musí nějak na povrch dostat. Někdy rýhy neshledáte, v jiných případech mohou být dost viditelné. To už záleží spíše na konkrétním druhu čokolády a postupu jeho výroby.  Možná přemýšlíte nad tím, jakým způsobem a taky z jakého důvodu se může na čokoládě objevit cukerný výkvět. Ten se vytváří vlastně docela obdobně. Představte si, že vyndáváte nějaký předmět z mrazáku. Položíte ho na kuchyňskou linku a za chvíli se pod ním objeví loužička vody. Tak se děje i s čokoládou. Po vyjmutí z chladu se sladká dobrota orosí. Pokud ji pak zanecháte v kontrastní teplotě, v čokoládě se rozpustí cukr. Ten se bohužel neztratí, ale dostane se na její povrch, kde se taky uloží. Jakmile se čokoláda zbaví vlhkosti a cukr uschne, uvidíte bílé mapičky.  Výrobci čokolád radí ukládat výrobky z kakaa do chladu o teplotě čtrnácti až osmnácti stupňů Celsia. Taková teplota je pravděpodobně pro každou čokoládu nejideálnější.  Výskyt výkvětů mohou částečně omezit samotní čokoládoví specialisté. Výrobce by měl dohlédnout a zařídit co nejkvalitnější výrobu čokolády. Samozřejmě záleží taky na konkrétních přísadách.     
Zobrazit článek >
 
Nemrzněte. Čepice jsou IN!
Pamatujete si na doby, kdy jste si čepici na hlavu nedali ani v mínus pěti? Na tohle rychle zapomeňte! Čepice vás ochrání před migrénou i bolestmi uší. Ten, kdo umí pokrývku hlavy nosit správně, vypadá mnohem lépe, než ten, kdo má červený nos od rýmy. Bláznivé kulichy Že je čepice s bambulí jen pro děti? Omyl! I vy v ní můžete vypadat krásně a roztomile. Je potřeba ji zkombinovat s oblečením. Trendy jsou multifunkční čepice, které zároveň fungují jako šála. Bavit vás budou i čepice s bláznivými uchy nebo se střapci. Čepice nejen na zimu Chcete být stylová? Čepicím se nevyhýbejte ani na jaře a na podzim. Pro tuto dobu se hodí čepice s prodlouženou délkou, které se nosí mírně svěšené dozadu. Jsou již několik let velmi módní, skvěle je zkombinujete s koženou bundičkou i sportovním outfitem. Na hory barevně Místem, kde se rozhodně bez čepice neobejdete, jsou hory. Čepice musí být praktická a dobře padnout. Není nic horšího, než si na sjezdovce neustále zvedat čepici z očí nebo si ji stahovat na uši. Volte barevnou čepici, ideálně s reflexními prvky. Vhodná je bavlněná čepice, ve které se moc nezpotíte. Věčné barety Pokud nejste typ na čepice, volte barety. Baret umožní různě experimentovat, lze jej nasadit na uši i přes ně.  Co takhle trochu francouzského šmrncu? Vytvořte si drdol vysoko na hlavě a nasaďte baret. Baret nenápadné barvy lze ozdobit sponkami nebo broží. Ať už si vyberete jakoukoliv čepici, nezapomeňte se v zrcadle ze všech stran kontrolovat. Čapka má slušet zepředu i zezadu. K čepici patří rukavice i šála, ideálně z jednotného materiálu. Je potřeba sladit i styl. Zvolíte-li elegantní čepici, použijte i takové rukavice a správný účes pod čepici.   Čepice a klobouky najdete zde. 
Zobrazit článek >