EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Saláty jako hlavní chod – Salát s fenyklem a kuřecím masem
Fenykl obecný bojuje zejména proti nadýmání. Podporuje trávení a léčí téměř všechny nemoci s ním spojené, limituje křeče v žaludku, taky méně časté křeče střev. Působí taky na tvorbu mateřského mléka, pomáhá proti kašli i zahlenění. Podporuje unavené oči. Uvařme si speciální fenyklový salát, který tou zdravostí úplně září. Budete potřebovat: Fenykl (1 ks) Hlávkový salát (1 menší ks) Kuřecí prsa (800 g) Olivy (černé, 200 g) Česnek (3 stroužky) Olivový olej (2 lžíce) Sůl a pepř Na dresink: Olivový protlak (2 lžíce) Olivový olej (3 lžíce) Šťáva z čerstvého citronu (2 lžíce) Med (2 lžičky) Sůl a pepř Postup: Kuřecí maso tepelně opracujte na pánvi tak, jak máte ráda. Pro lepší chuť ho můžete potřít česnekem. Zatímco se vám bude dělat maso, připravte salátový základ. Smíchejte všechny zbylé suroviny bez fenyklu dohromady. Připravte si i dresink a ten se salátem promíchejte. Fenykl nastrouhejte na plátky a na pánvi s trochou oleje ho začnete marinovat. Jakmile budete mít hotové maso a připraven bude i fenykl, můžete je přidat do salátu. Pokud chcete, aby byl salát více fresh, dejte tepelně opracované suroviny pouze na vrch salátu. Pokud je vaším cílem komplexnější chuť, všechny suroviny společně promíchejte. Salát dekorativně ozdobte cherry rajčátky nebo kousky oliv. Jak vám chutnala tato dobrota? Publikaci Saláty s láskou plnou dalších skvělých receptů najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Správná aplikace řasenky je nezbytná pro perfektní look I
Někdy se vám líčení povede, jindy zase ne. Ale co kdybychom vám prozradili, že řasy můžete mít perfektní každý den? Stačí správná metoda a dokonalý oční look je na světě. Pojďme si projít cestu nanášení řasenky od začátku do konce. Před samotnou aplikací se vyplatí použít kleštičky na řasy a trochu je natočit. Zajistíte si tak to, že budou vaše řasy ohnuté pod správným úhlem. Kleštičky se vyplatí na řasy použít třikrát, tj. na začátku, uprostřed a na konci řas. Tento postup samozřejmě zopakujte na obou očích. Pokud nejste fanoušek kleštiček, řasy stačí srovnat prsty za pomoci vody. Přejděme nyní k samotné řasence. Kartáček vyjměte z řasenky. Nikdy s ním v tubě nijak nepumpujte ani s ním příliš netočte. Ničíte jednak štěteček a taky znehodnocujete konzistenci barevné náplně. Kartáček, respektive jeho špičku, se vyplatí pořádně otřít. Ne každému to vyhovuje, ale při aplikaci řasenky je nejvhodnější vzhlížet ke stropu, aby jste řasy co nejvíce zvedla. Samozřejmě na sebe nezapomeňte koukat v zrcátku. Mnoho žen při malování mrká očima proti nastavenému kartáčku. Při tomto způsobu aplikace však hrozí, že dojde ke slepení řas. V rámci tahu kartáčkem se vyplatí štěteček vést tak, jakoby kreslil jemné vlnky. Zajistíte si tak to, že se z kartáčku přesune více barvy na řasy a rovnoměrně se náplň rozmístí.  
Zobrazit článek >
 
Jak vybrat sušičku potravin?
Sušičku potravin využije opravdu každá domácnost. I když možná teď přemýšlíte nad tím, proč byste si tento přístroj měla pořizovat, když jste si doposud vystačila s obyčejnou troubou, vězte, že po přečtení článku změníte názor. A pozor, blíží se Vánoce, sušičku si můžete přát třeba pod stromečkem. Jak ji vybrat? V první řadě je třeba si alespoň přibližně uvědomit, jak často budete vybrané potraviny sušit. Pokud přístroj použijete jen občas na sezónní ovoce, asi nemá smysl, abyste si kupovala obří sušičku. Postačí vám drobný kulatý model. V případě, že budete zařízení používat třeba jen jednou měsíčně, vyplatí se vám investice do hranaté sušičky, která zajišťuje vysušení ovoce pravidelně a ve stejném intervalu. Na trhu můžete vybírat jak z plastových, tak i nerezových sušiček. Seženete taky kombinované typy, které jsou podle spokojených zákazníků většinou ideální volbou. My vám též nejednu sušičku ověřezné značky nabízíme. Náš přístroj kulatého tvaru  má zabudovaný motor ve spodní části, takže teplo pomalu stoupá od zdroje nahoru. Nejrychleji vysušíte spodní vrstvu ovoce a to, které je poskládané ke středu. V naší sušičce potravin se vám podaří zpracovat nejen ovoce na křížaly. Přístroj si poradí s rozinkami, zeleninou i houbami. Sušit můžete dále různé druhy bylin, maso, ryby a taky semínka nebo vonné směsi. Vězte, že pro sušičku naleznete velké využití co by dup.  
Zobrazit článek >
 
OraQuick HCV - test viru hepatitidy typu C
HCV OraQuick je rychlý profesionální test pro jedno použití sloužící k detekci protilátek proti viru HCV (virus hepatitidy typu C) ve vzorcích ústní tekutiny, plné krve odebrané z vpichu na prstu, plazmy. Výsledky testu HCV OraQuick jsou známy do 20 minut. Test HCV OraQuick detekuje protilátky v raném stádiu infekce. Umožňuje tak pacientům zjistit svůj status ihned při první návštěvě lékaře a pozitivním umožňuje okamžitou péči. Přesné a rychlé testování se provádí z ústních tekutin, kapilární krve, plazmy nebo venepunkční procedurou. Test HCV OraQuick je jediným rychlým testem z ústních tekutin svého druhu s certifikací CE (EU) a FDA (USA). Přesnost testu OraQuick HCV 98,85% (citlivost 98,1 %, specifičnost 99,6 % - z ústních tekutin). Citlivost z krve OraQuick HCV 99,7%, plazma a sérum 99,9 %, specificita z krve, plazmy a séra 99,9 %. Testy OraQuick ADVANCE prošly velmi rozsáhlými klinickými studiemi a zkouškami, které potvrdily, že výsledky těchto testů jsou srovnatelné s výsledky laboratorních testů. HCV-OraQuick test obsahuje syntetické peptidy a rekombinační proteiny z jádra oblasti NS3 a NS4 genomu HCV (testovací linka) a kozího antihumánního IgG (kontrolní linka imobilizované na nitrocelulózové membráně. Samotné provedení testu trvá cca 20 sekund. Vyhodnocení testu trvá 20 minut od vložení testu do detekčního činidla. Test koupíte v eshopu zde: zdravi.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >
 
Co jste o spánku nevěděla I
Přečtěte si pár spánkových perliček. Některé vás zaručeně překvapí! Pokud byste se chtěla dozvědět něco o spánku obecně, seznámit se s jeho fázemi nebo si přečíst pár tipů, jak zlepšit kvalitu vašeho spánku, zapátrejte v sekci pro muže, kterou najdete zde. A teď už jsou na programu zajímavosti. Čím začneme? Člověk je jediný živý tvor, který dokáže spánek vědomě oddalovat. Průměrný člověk prospí přesně 1/3 svého života. Spánek dospělého člověka se ve všední den pohybuje okolo šesti hodin, o víkendu okolo devíti. Co se týče snů, tak ženy trpí na noční můry mnohem více, než muži. Je to dáno jejich postavením? Hluchoněmým lidem se obvykle zdají sny ve znakové řeči. Lidé, kteří oslepli, mohou klasicky snít. Ti, co se se slepotou narodili nikdy obrazy nevidí. Zdá se jim o jiných smyslových vjemech. Dokáží ve spánku cítit různé vůně, které se po domě třeba vůbec nešíří nebo taky slyšet zvuky, které však nejsou skutečné. Jejich mozek si s jejich sněním poradí zkrátka jinak. Fáze REM spánku je zkratkou pro slovní spojení Rapid Eye Movement, což znamená rychlý pohyb očí. V této fázi dochází k velmi vysoké intenzitě mozkové práce. Na snech je velmi zajímavé to, že se nám vždy musí zdát o někom, koho jsme už viděli. Ani lidský mozek nedokáže tvořit nové obličeje. To, že postavu ze snu neznáte, neznamená, že jste ji nikdy neviděla, právě naopak. Každý měsíc vidí člověk nespočetné množství tváří. Mozek má pro sny takovou zásobu lidí, že prostě není v lidských silách si všechny tváře zapamatovat.  Pořiďte si luxusní budík se světlem Ecomed, najdete ho zde. Dobrý start do nového dne! 
Zobrazit článek >
 
Úklid
Pravidelný úklid je součástí každé, nebo alespoň většiny, domácností. Každá z nás, milé dámy, zajisté známe každodenní klasický úklid. Občas je však důležité provést i velké gruntování. Prach je náš každodenní nepřítel. Jako pomocníka si můžeme vzít hadřík namočený v octové vodě. Kuchyně: Tato část bytu patří k nejrizikovějším. Každý prostředek, který používáme k přípravě jídla musíme udržovat v čistotě. O to více místa, kde pracujeme s masem. Důkladně také vyčistíme chladničku a pravidelně sledujeme potraviny, které zde ukládáme, zda-li nejsou prošlé či dokonce plesnivé. Pečlivost při úklidu věnujte i odpadkovému koši a ploše okolo něj. Koupelna: Pozornost při úklidu si zaslouží podlaha, po které chodíme bosí. Ta bývá zdrojem různých plísňových onemocnění. Každý člen rodiny by měl mít v koupelně samostatně oděleny své ručníky, houbičky, osušky a zubní kartáčky. V případě onemocnění, někoho z rodiny, je vhodná pravidelná dezinfekce povrchu umyvadla a vany. Při velkém úklidu neopomeňte i různá zákoutí. Toaleta: Záchodová mísa by se měla umývat po každém použití. Ale dejme si ruku na srdce, milé hospodyňky, která z nás má čas a náladu běžet na toaletu a drhnout ji po každém použití? Proto, alespoň 1 x do týdne, proveďte důkladnou očistu  záchodové mísy a plochy okolo ní. Nezapomeňte na záchodové prkýnko i záchodovou štětku!   saponáty a dezinfekce by se měli používat pouze 1 x do týdne na usazenou špínu použijte práškové čistící prostředky po použítí chemických čistících prostředků na vaně a umyvadle je nezapomeňte důkladně opláchnout čistou vodou  
Zobrazit článek >
 
Dámské polobotky Virginia Memory Cushion
Přestože se léto zatím nevzdalo, dokonce se má ještě v plné síle vrátit, je třeba myslet na podzim. Možná máte pocit, že si pro nadcházející roční zasloužíte něco nového do šatníku, případně do botníku. Rozhodnete-li se pro obohacení botníku, mějte na mysli, že je důležité, aby obuv byla kvalitní, pohodná a vlhku odolná. Často v ní musíme vydržet celý den a neměli bychom zapomenout, že paráda, i na nohách, je často nepohodlná a nezdravá. Na podzim to, nejen kvůli nižším teplotám, blížícím se mrazu, může klouzat. Nepříjemně kluzké je také na chodník spadané listí. V zájmu bezpečné chůze je proto lepší zapomenout na podpatky. Kde hledat všem požadavkům vyhovující obuv? Jedině u výrobců, kteří berou ohled na módní trendy, pohodlí, zdraví nohou a správné držení zad. Vhodnou je například obuv značky Sholl. Tradičně se zaměřuje na velmi kvalitní trvanlivé zpracování a v posledních letech navíc bere v potaz módní trendy. Kožené polobotky Virginia Memory Cushion Wine jsou vybaveny anatomicky tvarovanou pohodlnou stélkou s paměťovým efektem. Při chůzi totiž nárazy tlumí prostřednictvím technologie Memory Cushion. Černá drážkovaná podrážka, připomínající klín, omezuje možnost uklouznutí. Oblíbená a stále trendy barva červeného vína z nich dělá obuv nadčasovou. Pohodlné vínové polobotky z kombinace hladké a broušené kůže Virginia Memory Cushion značky Sholl najdete v sekci Móda našeho e shopu. Dostupné jsou ve velikosti 36 - 42.
Zobrazit článek >
 
Hupsněte na to hned po ránu
Leckde si můžete přečíst, že sex po ránu je tím nejlepším sexem. Prý prospívá i organismu. Přečtěte si pár důvodů, které vám toto tvrzení potvrdí. Sex po ránu se většinou odehrává bez větších prodlev. Nemáte ráda dlouhé předehry? Pak je sex ráno pro vás tím pravým. Budete plná adrenalinu. Vše půjde rychle a na jedničku. Nemáte na to přece celý den, za chvíli se oba chystáte do práce. Mužům prospívá sex hlavně z hlediska stresu. Ventilují pomocí něj totiž špatné myšlenky ven. Ženy jsou zase k sexu připravené tehdy, když si pořádně odpočnou. Žhavé chvilky v posteli jsou pro vás ráno tedy nejlepší volbou. Výhoda číslo dvě? Muži jsou po ráno maximálně připraveni také. V jejich těle koluje denní nejvyšší hladina testosteronu. Jako důkaz tohoto fakt by vám mohla stačit jejich ranní erekce. Není tajemstvím, že ranní sex posiluje imunitu. Zvyšuje například hladinu imunoglobulinu, který tělo chrání před infekcemi, viry a bakteriemi. Lepší než polykat vitaminy, že? Startujete metabolismus ranním cvičením, párem prvků z jógy nebo snad alespoň šálkem zeleného čaje? Nic z toho nebude potřeba po kvalitním sexu. Za hodinu hrátek v posteli spálíte až 240 kalorií. Vaše postava získá křivky, o kterých jste dřív jenom snila. Estrogenu nikdy není dost. Každá žena si přeje míti zdravější pleť a lesklé vlasy. Při sexu dochází k vylučování hormonu jménem estrogen. Díky němu budete krásnější. Pokoušíte se o miminko? Pak si na program naplánujte ranní sex. Sperma je totiž ráno mnohem kvalitnější než večer. Nechcete na svět přivést nového potomka? Pak používejte ochranu nebo dbejte na důsledné braní pilulek. Co spojit ranní hrátky s masáží? Různé masážní pomůcky najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Udělejte si pořádek ve vašem šatníku I
Každé ráno je to stejné. Košile je zmačkaná, ponožku najdete jenom jednu, punčochy jsou zamotané do sebe. Hledáním vhodného oblečení přijdete denně o tolik času. Uspořádejte si skříň a nezmeškejte ani minutu nového dne. Jak na to? Prvním krokem je vytřídění skříně. Vyřaďte kousky, které už jste neměla léta na sobě. Proč je zbytečně ve skříni skladovat? Buďte nemilosrdná, ostatně čím víc toho vyházíte, tím víc nových kousků budete moci doplnit. Nejlepší bude, když celý šatník vyprázdníte, aby vám každý kousek oblečení při úklidu prošel rukama. Jakmile budete mít kompletně volnou, vysajte z ní nepořádek a pro jistotu naneste do polic antibakteriální sprej, abyste se zbavila případných možných nečistot a škůdců. Podívejte se na vaši skříň a zamyslete se, zda by s ní nebylo třeba něco provést. Máte dostatek polic? Vejdou se vám do šatníku veškeré košile nebo některé musíte skládat mezi trička. Nepotřebuje vaše garderoba větší prostor k uskladnění. Vězte, že vždy se dá s úložnými prostory něco dělat, i když třeba nemáte velkou místnost k uskladnění. Zamyslete se, zda byste nepotřebovala nové úložné prostory. Logických možností jak uspořádat svou šatní skříň je přirozeně více. Pojďme nějakou tu možnost prozkoumat. Základem jsou takzvané komínky. Veškeré oblečení, které můžete do komínků složit dejte volně do polic. Poskládejte do zvláštních kupiček trička s krátkým rukávem, trička s dlouhým rukávem, roláky, svetry a mikiny. Každý druh oblečení by měl být zařazen do jedné hromádky. Rozhodně neskládejte více druhů oblečení dohromady. Nové trendy a moderní kousky do vašeho šatníku můžete nakoupit zde. 
Zobrazit článek >
 
Nebojte se Azbuky - naučte se ruský jazyk
Ten, kdo už nezažil výuku ruského jazyka na škole, ať už na základní nebo střední, nemá buď potřebu se tento cizí jazyk naučit, nebo se obává toho, že by nezvládl Azbuku. Pravdou je, že se psaný styl od tištěné formy liší. Ale rozdílnost v psaní a v tiskací formě je i v češtině. Pokud se chcete naučit ruský jazyk, odhoďte všechny obavy a jděte do toho! Znaky z Azbuky si můžete rozdělit do následujících skupin: ty, které se píší a čtou stejně jako v češtině => A, К, M, O,Т ty, které vypadají jako čeština, ale čtou se jinak => E = Je, B = V, 3 = Z, H = N, P = R, C = S, Y = U, ч = Č, X = Ch  ty, které znějí jako naše písmena => б, г, д, ё, ж, п, ф, и, й, л, ц, ш, щ, ю, я, э 3 béčka => Ы = Y, Ъ = tvrdý znak, Ь = měkký znak Nebojte se neznámého a berte to jako velmi zajímavou výzbu, kterou když zvládnete získáte mnohem více, než toho promarněného času, kterého jste ztratili tím, že jste se neodvážili k prvnímu kroku. Skvělou pomůckou, která Vám pomůže proniknout do Azbuky je kniha od Pavla Pařízka AZBUKA. Podle tété knihy se snadno a lehce naučíte nejen azbuku číst, ale také psát. Získáte tak prakticky použitelný základ pro vycestování, studium, aj. Budete moci například vyplnit formulář na hranicích, v hotelu ..., zapsat si jméno, adresu... , přečíst jména ulic, obchodů, jídelní lístek ... nebo se začít učit rusky.
Zobrazit článek >
 
Vše, co potřebujete vědět o masožravkách I
Masožravky, někdy taky hmyzožravky, jsou rostliny, které získávají část živin prostřednictvím nachytání drobných živočichů, například much. Masožravky se během tisíců let vyvinuly z klasických rostlin. Vzhledem k tomu, že rostou v neúrodných oblastech, na půdě velmi chudé na živiny, začaly si masožravky pomáhat s výživou jinak. Rostlinám by chyběl zejména dusík a fosfor, právě ten získává z fauny. Masožravka si poradí v bažinách, rašeliništích, slatiništích a dokonce i ve sněhu. Pořizovací cena masožravek není vysoká, a tak klidně několik jejich druhů můžete pěstovat klidně ve svém bytě. Než masožravku koupíte..  Při výběru masožravek berte ohled hned na několik bodů. Kupované rostliny by samozřejmě neměly být povadlé ani by neměly mít suchý substrát.  Dávejte pozor na původ jednotlivých druhů rostlin. Květináři doporučují nekupovat rostliny z pěstíren, hlavně z těch holandských. Rostliny se ve sklenících pěstují hlavně velkou rychlostí a celoročně je hostí vytápěný skleník. To rostlinám nevadí, avšak při transportu trpí. Masožravky špatně snášejí změnu prostředí, a to ještě netuší, že se budou stěhovat nejen do prodejny, ale následně i k vám domů. Pokud si pořídíte masožravku od českého pěstitele, máte vyhráno. Specializovaní zahradníci se o rostliny dobře starají a mají je vždy kvalitní.  Na druhy masožravek se ještě blíže podíváme, avšak zapamatujte si, že pokud vaše oko padne na láčkovky, měla byste zkontrolovat, zda nemají zaschlé zárodky mladých láček. Pokud je tomu tak, rostlinu určitě nekupujte. Jestliže jsou láčky suché, pravděpodobně ani vysoká míra vlhkosti jim nepomůže se vzpamatovat. 
Zobrazit článek >
 
Máte dostatek stopových prvků?
STOPOVÉ PRVKY  1. CHROM chemická značka: Cr důležitý pro náš metabolismus nedostetek chromu se projevuje zvyšováním glukózy v krvi 2. JÓD chemická značka: I důležitý pro tvorbu hormonů štítné žlázy přispívá k udržení normálního stavu pokožky nedostatek se projevuje zvětšením štítné žlázy (struma). obezitou, únavou, otupělostí a citlivostí na chlad 3. MANGAN chemická značka: Mn přispívá k udržení normálního stavu kostí aktuvuje mnoho enzymů při nedostatku se zpomaluje růst a deformují se kosti 4. MĚĎ chemická značka: Cu nezbytná pro funkci nervové soustavy přispívá ke správné funkci imunitního systému má vliv na pigmentaci vlasů a pokožky nedostatek se projevuje poklesem bílých krvinek nebo brněním končetin 5. SELEN chemická značka: Se působí jako antioxidant má vliv na funkci imunitního systému, štítné žlázy důležitý i pro zdravé vlasy a nehty příznaky nedostaku se projevují snížením imunity 6. ZINEK chemická značka: Zn má podíl na celé řadě metabolických procesů v těle nutný pro tvorbu spermatu napomáhá při plodnosti udržuje normální hladinu testosteronu v krvi přispívá k normální syntéze DNA potřebný pro dobrý stav vlasů, nehtů, kostí a pokožky nedostatek se projevuje únavou, náladovostí suchou kůží, lámáním vlasů a nehtů, pomalým hojením ran, poruchami pohlavního vývoje, aj. 7. ŽELEZO chemická značka: Fe součástí krevního barviva - hemoglobinu důležitý pro přenos kyslíku v těle pomáhá při tvorbě červených krvinek důležité pro normální funkci imunitního systému nedostatek se projevuje únavou, bolestí hlavy, dušností, bledostí, aj. Zlepšete si stav vašich vlasů a nehtů tabletkami ZINKU, které zakoupíte v eshopu zde: zdravi.eiffeloptic.cz 
Zobrazit článek >
 
Spodní prádlo dříve a dnes: Obnovte základní kousky svého šatníku I
Dnes vám v naší krátké sérii článků nabídneme pár tipů na pohodlné spodní prádlo. Nosíte ráda jednoduché kousky nebo nedáte dopustit na vyšperkované kalhotky s podprsenkou v setu? Ať už je váš styl jakýkoliv, v našem článku si můžete přečíst, jak se jednotlivé druhy spodního prádla zrodily. Začalo to u mužů, a proto bude součástí článku povídání i o spodním prádle pánském. Vše začalo bederní rouškou Bederní rouška je úplně prvním nalezeným dokladem, který se týká spodního prádla. Byla objevena ve starověkém Římě. Dnes můžete předpokládat, že šlo pravděpodobně nejen o pomůcku pro zakrytí genitálií, ale taky předmět, který chránil nositele před chladem. Spodky pro muže Pokud opomineme pyžamové kousky, které tvořím ve spodním prádle samotnou kapitolu, ženy si musely na své spodní prádlo docela počkat. Čistě mužskou záležitostí z dob raného středověku byly spodky. Ty nevypadaly tak, jak je znáte teď. Jejich délka sahala až k lýtkům, kde se taky pomocí tkanic uvazovaly. Později došlo k jejich vylepšení. Aby si muž při močení pokaždé nemusel sundávat celé kalhoty, byl vytvořen první poklopec. Ten se lehce rozepínal či rozvazoval. Ženy řešily menstruaci, jinak chodily ,,naostro‘‘ Jak to dělaly ženy při menstruacích? Prádlo bylo potřeba, ale nové vymoženosti se dlouho nezjevovaly. Bohatší ženy nosily speciální menstruační košile. Chudší dámy měly na své dny připravenou obdobu pánských spodků, jejich nohavice si však nastřihávaly a zavazovaly si je kolem pasu. Toto oblečení trochu připomínalo dětskou plenu. 
Zobrazit článek >
 
Používejte bronzer
Zvýraznit opálení nebo jen dodat pleti šmrnc? V obou případech se vám bronzer zaručeně bude hodit. Víte, jak ho používat? Pro začátek je třeba zmínit, že bronzer neexistuje pouze v jedné podobě, Seženete sypkou variantu, taky pudrovou a perlovou. Bronzer byste měla nanášet speciálním štětcem, počítejte s tím, že z něj třpytky jen tak nedostanete. Využívejte spíše služeb širokého štětce, kterým po aplikaci můžete zbytky bronzeru rozmést do stran. Bronzer se umisťuje do stejných pozic jako tvářenka. Nanášejte ho na lícní kosti, do linii mezi uchem a koutkem rtů. Vytvářejte jemné čáry. Pokud váš obličej nese ostré hrany, můžete aplikovat bronzer dokulata. Bronzer se vždy snažte nanášet do ztracena, nesmí být vidět jasné přechody mezi běžným nalíčením a bronzovým doplňkem. Se třpytkami to taky nepřežeňte, líčení by se mělo držet jemného duchu. Pod třpytivý doplněk je vždy nutné nanést krém a případně make-up nebo klasický pudr. Sypká směs na holé pleti neudělá vaší tváři dobře a navíc na obličeji moc dlouho nevydrží. Při aplikaci bronzeru se vyplatí používat taky konturovací tužky, které vám napoví, kam přesně byste měla toto líčidlo nanést. Bronz lze odlíčit klasickým způsobem. Nemusíte mít strach, že ho z tváří nedostanete. Otestujte bronzer v trochu jiné podobě Co takhle bronzující make-up? Najdete ho v našem e-shopu.  
Zobrazit článek >
 
Jak na klíčky
Už naše babičky i prababičky věděly, že klíčky jsou nejen chutné, ale i zdravé. V klíčcích se soustřeďují cenné látky. Škrob se štěpí na jednoduché cukry, tuky na volné mastné kyseliny a bílkoviny na aminokyseliny. V klíčcích také nalezneme vitamíny A, C, E a B. Klíčky nám mohou zajímavě ochutot různé pomazánky, nebo je můžeme konzumovat jen tak. Jak na klíčení: Klíčit můžete cizrnu, čočku klasickou i červenou, fazolky mungo, oves, ředkvičku, pšenici, sóju, hrách, vojtěšku, žito,...aj. Dávejte si pozor na semena, která by mohla být namořená, tedy určená k výsevu na zahrádku. Důležité je, aby semínka měla přísun vody, vzduchu a přiměřené teploty. Například semínka luštěnin potřebují tolik vody co sama váží. Nejméně na 5 hodin vložíme semena do vody, nejlépe by bylo nechat, takto ponořená, semena bobtnat přes noc. Semena se musí, při procesu klíčení, často proplachovat, aby jsme odstranili veškeré nečistoty a nevznikaly plísně. Tím, že semena proplachujem, dodáváme jim potřebnou vláhu ke klíčení, proto již nemusíme semínka nijak zalévat. Semena vložte do nádoby, kterou necháte otevřenou.  Pro naklíčení se používají speciální nádoby, ale postačí vám i talířek, nebo sklenice. Inspirujte se v knize "DOMÁCÍ KLÍČKY" od Rity Galchusové Autorka knihy se dlouhá léta zabývá problematikou nakličování semen, a tak vám do nejmenších podrobností vysvětlí, proč byste se mu měli věnovat i vy, přehledně a s jistotou vám objasní postupy se všemi druhy nakličovadel, od sklenic po misky a sáčky, zodpoví vám veškeré otázky a poradí při nesnázích. V knize se také dozvíte, proč jsou domácí klíčky zdravé, chutné a bezpečné, dostanete i návod na péči o naklíčená semena. A navíc tu najdete tipy, co se všemi těmi klíčky dělat! Nakličování je v podstatě jednoduchý postup s výbornými výsledky, tak se do toho dejte. Možná hned po prvních dnech dáte za pravdu synovi „klíčkové dámy Rity". Když byl ještě malý, řekl po snědení klíčků pískavice řeckého sena: „Mami, takhle chutná jaro."  
Zobrazit článek >
 
Skvělé jsou houby nakládané
Minulý rok se houbařům docela dařilo. Někde více a někde ani prašivka. Jak to bude letos vypadat s množstvím jedlých hub v našich lesích je prozatím ve hvězdách. Pokud se na jejich sběr vydáte a podaří se vám najít slušné množství, které nestačíte zpracovat na smaženici nebo je nasušit, zkuste si je naložit. Přináším vám velmi chutný recept, který máme v naší rodině velice oblíbený. RECEPT: Skvělé nakládané houby Ingredience na nálev: 1 l vody 250 ml 8% octa 8 kostek cukru 2 čaj. lžičky soli bobkový list nové koření celý černý pepř hořčičné semínko jalovčinky koriandr Další možné ingredience: cibule nakrájená na plátky mrkev nakrájená na kolečka Postup: Houby nejprve očistíme. Poté je povaříme v hodně osolené vodě a po uvaření je necháme okapat. Nálev: svaříme 1 l vody, ocet, cukr a sůl. Někdo vkládá koření až do skleniček, ale já je vložím přímo do nálev, kde se svaří. Do skleniček naskláme koření (pokud je nesvaříte v nálevu, po naplnění skleniček houbami a zeleninou rozdělím koření z nálevu do skleniček) a houby. Kdo chce, přidá si k houbám cibuli a mrkev (nám to tak více chutná). Houby zalijeme teplým nálevem. Sterilujeme 20 minut při teplotě 80oC. Nechte se inspirovat dalšímy postupy, jak využít houby v kuchyni v knize: HOUBY. Kniha vám bude i dobrým rádcem při jejich sběru.  
Zobrazit článek >
 
Kočičí dráp: Svatá rostlina z Peru
Málo známá a v našich končinách ještě stále ne zcela doceněná Vilcacora neboli Kočičí dráp. Svoji přezdívku si získala díky lehce zahnutým trnům připomínajícím kočičí dráp a také díky legendě, která se k ní váže. Její historie a potažmo i sláva sahá až do dob Inků, od nich také pochází samotný název rostliny, Vilcacora, což v překladu znamená Svatá rostlina. Vilcacora roste v tropických lesích Amazonie a je jí na několik desítek druhů, ovšem pouze dva druhy mají léčivé účinky. Rostlina je to velká, oranžově kvetoucí, světle hnědá, popínavá, často zaměňována s liánou. K léčení se používá především vnitřní část kůry, kde se skrývá její největší a nejcennější léčebná síla. Předností je u Vilcacory vysoký obsah alkaloidů, díky kterým má vilcacora široké spektum užití a velmi silné léčivé účinky. Rostlina je ceněna především pro své antioxidanční, imunostimulační a antivirové účinky. Ale to není vše. Kočičí dráp se stal až zázračným bojovníkem proti šíření rakovinových buněk v těle. A jako jedna z mála léčivých rostlin silně působí proti virovým infekcím jako je borelióza nebo pásový opar. Vilcacora se právem řadí mezi královny bylin. posiluje imunitní systém používá se při prevenci i léčbě onemocnění zhoubnými nádory má protizánětlivé, antivirové, antioxidanční účinky pozitivně působí na centrální nervový systém snižuje hladinu cholesterolu pomáhá při léčbě oběhových chorob a žaludečních vředů močí z těla odvádí karcinogenní látky obsažné v cigaretovém kouři snižuje riziko srdečních chorob účinná při diabetes, jaterní cirhóze, artritidě, onemocnění trávicího traktu, chronických infekcích horních cest dýchacích nebo při chronickém únavovém syndromu a další… U nás je k dostání ve formě tablet nebo čisté kůry. Chcete si zvýšit imunitu a posílit zdraví? Užívejte pravidelně Vilcacoru.
Zobrazit článek >
 
Doba jedová II
Glutamát Víte, proč si na ,,polévce ze sáčku‘‘ tak pochutnáte? Právě díky glutamátu, největšímu jednu moderní doby. Tato látka se používá běžně jako zesilovač chuti. S tímto produktem přišly asijské země, jejich výrobek byl však pro snadnější výrobu upraven a ztratil i na své hodnotě. Glutamátová jídla mají na některé jedince okamžité účinky. Vyvolávají nevolnost a bolesti hlavy. V krajních případech mohou přivodit taky astmatický záchvat. Pesticid a herbicidy Tyto nešťastné látky jsou nezbytné pro ochranu rostlin. Používají se pro podporu růstu i proti hnilobnému procesu nebo na tradiční ochranu před škůdci. Pamatujte si, že po každém nákupu ovoce či zeleniny z obchodu je nutné plod pořádně umýt, abyste ho zbavila všech nebezpečných látek. Mohou totiž způsobovat dokonce i rakovinu.  Acrylamid Vědci neustále zkoumají a hledají nové látky, které by mohly způsobovat rakovinu. Acrylamid je pravděpodobně jednou z nich. Vyskytuje se v chipsech a jiných smažených křupkách. Olovo Mezi nebezpečné prvky patří taky olovo. Nejezte ovoce, které rose blízko silnic, nekonzumujte ani povrchovou zeleninu. Kolem silnice bývají oblasti olovem doslova zamořené. Hliník Ještě zůstaňme u známých prvků. Sám o sobě není hliník nebezpečný, pokud se tedy nachází v nerozpustné formě. V opačném případě může se zdravím člověka pořádně zamávat. Hliník se může dostat do potravy při používání nekvalitních hliníkových obalů a nádob. Vědci se shodují na tom, že tento prvek může mít za následek spuštění Alzheimerovy choroby. Přečtěte si o škodlivých látkách víc. Publikaci Doba jedová od profesorky Anny Strunecké najdete zde: zdravi.eiffeloptic.cz. 
Zobrazit článek >
 
Vavřínový olej
Vavřínový olej a jeho historie sahá do doby dost vzdálené. Souvisí s výrobou prvních kosmetických výrobků, nejčastěji mýdel v antickém Řecku a Římě. Jeho tradice se zachovala dodnes. Jak vám poslouží a do jakých výrobků se přidává?  Vavřín pravděpodobně poprvé vyrostl na území Přední Asie. Odtud se následně rozšířil na další kontinenty, jeho přesun uvítalo zejména Středomoří. Vavřín je strom menšího vzrůstu, dosahuje maximální výšky kolem dvanácti metrů.  Věděla jste, že vavřínové listy nejsou ničím jiným než u nás známými bobkovými listy, nepostradatelnou součástí některých našich omáček? Jedná se o přísady do mnohých dalších pokrmů. Součástí vavřínového oleje je kyselina olejová. Ta se může pochlubit významnými účinky na pokožku, kterou vyživuje. Dokáže výrazně zjemnit její strukturu. Rozjasňuje a hydratuje.  Vavřínový olej doporučují dermatologové v případě problémů s pletí, i těch závažnějších. Celkově pečuje o tělo.  Z vavřínového oleje se připravují balzámy a oleje pro masáže, známá mýdla (Aleppo), dále pleťové krémy, masky zejména na čištění pleti, dále koupelové soli. Z vavřínových výtažků se míchají taky vlasové šampony a balzámy, i ty v tuhé podobě. Vavřín je složkou pro výrobu kosmetických produktů ve formě líčidel. Přidává se zejména do přírodních zkrášlovacích prostředků.  Pokud si pro jakékoliv účely vavřínový oleji pořídíte, myslete na to, že v své čisté podobě je velmi silný. Samostatně ho nepoužívejte, vhodný je koncentrát ředění 1:1. 
Zobrazit článek >
 
Dárková sada Skinsation
Namíchejte si vlastní a originální péči s novým revolučním systém každodenní péče o pleť! Sada obsahuje: Omlazující krémový fluid Skinsation (Global Anti-Age Creme Fluid) 50 ml a Dřevěný podstavec Porcelánová miska Štěteček Popis Vlastnosti: technologii SkinNova SC, univerzální krémový fluid, posiluje kvalitu pokožky, zlepšuje strukturu pleti, efektivně odstraňuje známky stárnutí, pleť bude svěží a zářivá. Jak používat: 1-2 zmáčknutí aplikujte do porcelánové mističky a vyberte si koncentrát dle individuálních potřeb vaší pokožky. Doporučujeme maximálně jedno kapátko koncentrátu. Následně s pomocí štětečku obě substance smíchejte dohromady a následně naneste na obličej s použitím štětečku či konečků prstů. Můžete kombinovat i dva různé koncentráty dle potřeb pokožky a tím maximalizovat účinek. V tomto případě použijte maximálně půl kapátka pro každý koncentrát. Popis Vlastnosti: obsahuje kyselinu hyaluronovou, ectoin, komplex ochranných látek, bojuje proti předčasnému stárnutí pokožky, poskytuje ideální ochranu před každodenními negativními stresovými faktory, chrání proti UVA a infračervenému zářením, posiluje imunitní systém. Popis Vlastnosti: obsahuje kyselinu hyaluronovou - dlouhé řetězce, extrakt ze zelené řasy, perlový extrakt, intenzivně hydratuje, osvěžuje, posiluje, účinek až 24 hodin. Popis Vlastnosti: obsahuje vitamín A, olej z makadamových ořechů, rostlinný extrakt z černého rybízu Immediate, dodá maximální relaxaci, poskytuej dlouhotrvající regeneraci, zvláčňuje, vyživuje, ideální pro normální až suchou pleť. Perfektní noční péče. Pleť nezatěžuje. Popis Vlastnosti: obsahuje kyselinu hyaluronovou - dlouhé řetězce a extrakt z Jambú - Plamatka zelná, okamžitě vyhlazuje pokožku, dodává potřebnou energii, zlepšuje pevnost a pružnost pleti, redukuje jemné linky a vrásky. Dárkovou sadu koupíte v eshopu krasa.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >
 
Jak poznat celozrnné pečivo? I
Možná si říkáte, čím se v našem článku budeme zabývat, že ,,hnědé‘‘ pečivo snad pozná každý. Budete se divit ale pečivo není jako pečivo. Ne každá tmavá houska je celozrnná. Mnohé pekařské kousky jsou totiž pouze dobarvovány, aby jako celozrnné působily. Jde o klasický marketingový tah. Jak tedy poznáte, že kupujete opravdu celozrnné pečivo? Podle zákona musí každé celozrnné pečivo obsahovat minimálně osmdesát procent celozrnné mouky. Pak se teprve může jmenovat opravdu celozrnné. V jiném případě narazíte například na název tmavá houska a podobné. Pokud budete zkoumat složení pečiva, tak si dávejte pozor na to, že vás složení může zmást. Zmíněných osmdesát procent se týká opravdu jen mouky. Třeba chléb obsahuje velké množství vody a dalších surovin. Pokud tedy na složení uvidíte například: celozrnná mouka 40%, kvásek, voda 60%,.., neznamená to, že jste si vybrala špatně. Pokud jinou sypkou složku chléb neobsahuje, pak máte jistotu, že se v pečivu nachází opravdu jen ,vrstva‘‘ celozrnná. To je však ta snadnější část. Na složení se můžete koukat prakticky jen v případě, že nákupní košík plníte trvanlivým pečivem. Co dělat ve chvíli, kdy nakupujete v pekárně a složení jen tak na oko nerozpoznáte? Jak mezi těmi všemi potravinami vybrat tu nejlepší nebo alespoň tu, která bude odpovídat celozrnným standardům? Naučte se vařit se skvělou celozrnnou kuchařkou. Publikaci Stručná celozrnná BIO kuchařka (Pavla Momčilová) najdete zde. Známá odbornice na zdravou výživu a zdravé vaření v knize Stručná celozrnná BIO kuchařka odhalí taje využití celozrnných obilovin a produktů v moderní domácnosti. 100 jednoduchých a fungujících receptů a mnoho praktických rad pomůže každému (nejen) začátečníkovi s celozrnným vařením a pečením a seznámí ho i s potřebami celozrnné domácnosti. Kuchařka je vhodná i pro celiaky. Kromě receptů z pšenice, špaldy, žita, ovsa a ječmene zde naleznete i recepty z bezlepkových surovin - jáhly, pohanka, kukuřice a rýže natural.
Zobrazit článek >
 
Kniha: Aristokratická sídla v českých zemích
  Prof. PhDr. Jiří Kuthan, DrSc. - se narodil 13. 7. 1945 v Písku. Je to český historik umění a též vedoucí Ústavu dějin křesťanského umění na katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy. Odborně se zabývá především architekturou a uměním doby posledních Přemyslovců, Lucemburků a Jagellonců. Napsal nesčetně publikací a za některé z nich získal ocenění: 2006 Herderova cena za příspěvek k zachování a rozmnožení evropského kulturního dědictví v intencích mírového porozumění národů 2016 Cena města Havlíčkův Brod za nejkrásnější knihu veletrhu - za knihu Karel IV. - císař a český král, spolu s Janem Roytem   Z jeho tvorby Vám nabízíme knihu: ARISTOKRATICKÁ SÍDLA V ČESKÝCH ZEMÍCH Výpravná monografie o aristokratických sídlech v českých zemích – velkolepé rezidence předních aristokratických rodů i menší a nenáročné zámky vystavěné nebo přestavěné v letech 1780–1914. První část knihy zahrnuje sídla, jejichž podobu ovlivnil klasicismus. Setkáme se u nich s ohlasem francouzských stylů či anglického klasicismu, ale i s odezvou architektury Berlína či Drážďan a samozřejmě s výraznými vazbami na vídeňskou metropoli a její kulturu. Druhá část svazku představuje stavby doby romantismu, inspirované britskými vzory či středověkou architekturou, později se přidaly i vlivy renesanční a barokní. Nejstaršími stavbami tohoto druhu byly venkovské rezidence vysoké aristokracie, jako je zámek Hrádek u Nechanic rodu Harrachů a přestavby zámků rodu Schwarzenbergů v Hluboké nad Vltavou a rodu Liechtensteinů v jihomoravské Lednici.  Tuto nádhernou knihu zakoupíte v našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >
 
Jak bezpečně poznat, že má o vás zájem? II
Otestujte taky sjednocenost vašich gest. Pokud totiž provedete nějaké pohyby, může je začít napodobovat. Bude tak činit nevědomě, netestujte to však příliš okatě. Komunikace v partě Pokud se jedná o muže z vaší party přátel, můžete si povšimnout, že pokud něco vypráví, soustředí se především na to, zda ho posloucháte právě vy. Bude se pak taky zajímat hlavně o vaši reakci. Přece musí taky zjistit, jak se líbí on vám a zda vás vůbec zajímá. Oční kontakt Když muž pozoruje vaše rty, má na ně zálusk, ale bohužel si obvykle od tohoto gesta nemůžete slibovat nic dlouhodobého. Když naopak funguje oční kontakt, pak máte teprve vyhráno. Pokud se mu líbíte, bude na vás schopný koukat dlouze a čekat, až se váš pohled setká. Další důležité hledisko je smích očí. Poznáte to. Pokud se někdo směje jen ze zdvořilosti, jeho pohled zůstane stále stejný. Jestliže však jde o upřímný smích, kterými dává najevo své emoce, oči mu budou jiskřit také. Opravdu! A jeden bonus na závěr. Jistě znáte takový ten pocit motýlků v břiše nebo příjemně nepříjemného pocitu, když stojí vyvolený kousek od vás. V přítomnosti osoby, která se vám fakt líbí, se vám zvyšuje tlak. A ne málo, věděla jste to? Jeho zvýšená hladina se pak viditelně projeví na zorničkách. Pokud jsou jeho zorničky podivně rozšířené, máte vyhráno. 
Zobrazit článek >
 
S vášní pro jídlo – rozhovor se spisovatelkou Denisou Bartošovou
  Dnešní rozhovor nám poskytla spisovatelka a uznávaná dekor stylistka paní Denisa Bartošová. Hezký den, paní Deniso, děkujeme, že jste přijala naše pozvání k rozhovoru, ráda bych seznámila naše čtenáře s Vaší  kariérou a představila jim blíže významnou a kreativní ženu. Narodila jste se v Praze, na rok se samozřejmě neptám, ale zeptám se, co Vás přivedlo k činnosti dekor designu, byla to touha něco vytvářet už od malička a dětských let? Bylo to třeba tak, že už Vaše maminka byla kreativní žena se smyslem pro krásno? Nebo se tato úžasná vlastnost podědila přes generaci? Ano, narodila jsem se v Praze (a klidně – v roce 72  ) a vyrostla na pražském Smíchově. Tvoření mě vážně „bralo“ už od malička, bylo tak nějak mou součástí.Od první třídy po celou základní školu jsem navštěvovala Lidušku, obor výtvarný – kresba, malba, keramika. Jako dítě jsem byla deprimovaná, že dostávám dvě vysvědčení místo jednoho  . Už jako malá jsem také svým blízkým vyráběla dárky, třeba k Vánocům. Maminka moc kreativní není, ale její tatínek maloval obrazy a napsal knihu. Můj taťka byl ale docela kutil, takže genově jsem si asi něco z rodiny odnesla. Vystudovala jste nějaký příbuzný obor? Vystudovala jsem obor Módní návrhářství, takže zlehka asi ano) Mnoha našim čtenářům je známá knížka – Láskominy Denisy Bartošové, můžete těm ostatním, kdo knihu ještě neznají, přiblížit, kde vznikl její název a co kniha skrývá? Určitou nápovědou nám můžou být Vaše slova: „Láskominy jsou to, co milujete! Láskominy jsou jediný výraz, který dokázal alespoň okrajově pojmout všechno to, co je v knize. Tedy všechno to, co ráda dělám – tvořím, vařím a vymýšlím.” Můžete, prosím, tuto nápovědu rozvinout?  Název knihy Láskominy jsem společně s tehdejší šéfredaktorkou Smart Pressu Adélou Hálkovou vybrala proto, že jsem cítila nutnost propojit název první knihy právě s touto druhou. Beru je totiž jako dvě ségry a tak jsem chtěla, aby názvem i designem byly harmonické a souvisely spolu navzájem. No zbytek vysvětlení už máte z naší anotace… A jakého ocenění kniha dosáhla? Má druhá kniha opět vybojovala zlato v mezinárodní soutěži Gourmand World Cookbokk Award za rok 2015. Tentokrát v kategorii pro mě osobně mnohem významnější, i když prestižnější je asi ocenění knihy první za Design. Na první příčce jsem totiž stanula v kategorii Entertaiment/Zábava, což znamená, že moje kniha se stala nejzábavnější kuchařskou knihou pro rok 2015 na celém světě. Velmi úzce to souvisí s mým přáním, aby se čtenář mojí knihy vážně dobře bavil! My, co máme rádi Vaše nápady a povídání, tak víme, že toto nebyla Vaše první kniha, předcházela jí  “Láska prochází kuchyní”, kniha, která  VYBOJOVALA v PEKINGU 1. místo v kategorii DESIGN v MEZINÁRODNÍ soutěži Gourmand World Cookbook Awards za rok 2013. Řeknete nám něco bližšího k tomu, jak kniha vznikala? Podílela jste se na ní sama? Je jasné, že si nestačí říci jeden den – vydám knihu…. a kniha je na světě, jak dlouho zrála vaše touha se do knihy pustit a čekala roky v dolním šuplíku? Pomáhal Vám někdo v začátcích s vydáním nebo byl někdo blízký, kdo Vám takříkajíc vedl ruku ? Stvořit, protože v mém případě říct „napsat“ vážně nestačí  vlastní knihu měla vlastně jako první moje kamarádka a kolegyně fotografka Alena Hrbková, se kterou jsem také tu první nafotila. Jednou, při focení asi nějakého dekoru pro časopis začala nahlas přemýšlet, že bych měla vydat já svou vlastní knihu. Tenkrát jsem nad tím mávla rukou a smála se jí s tím, ať to klidně zařídí…a pustila jsem to z hlavy… Jenže ona o tom vážně jednala s vydavatelstvím Smart Press a to mělo zájem o návrh knihy, kterou bych chtěla udělat. Došlo na první schůzku, ale pak tento projekt spal v šuplíku ještě asi dva roky. Měla jsem hodně práce a pustit se do něčeho takového bylo bláznovství. Po téhle době jsem jako dekor stylistka spolupracovala se Smart Pressem na knize Sladký design Hanky Rawlings a právě Adéla Hálková, šéfredaktorka SP na mě „udeřila“, kdy už pošlu návrh své knihy, že jí vážně chtějí vydat… No a tak jsem doma sedla, hodila do mailu hrubý koncept a do týdne bylo potvrzeno, že knihu vážně budu dělat. Co se samotné tvorby knihy týká, bylo to pro mě velice náročné období. Nikdo vám, navíc jako OSVČ, volno na takovou tvorbu prostě nedá… Musela jsem vše stíhat k mojí běžné práci, abych se uživila, což mě stálo veškerý volný čas a to ne jen během dne. Pro první knihu jsem si vážně všechno dělala sama, od vymýšlení receptů, po vaření a balení a vše gradovalo v den focení. Většinou jsem dva dny vařila a připravovala a třetí den dojela fotografka a fotilo se. Celý ten proces trval téměř dva roky. Nedokázala jsem nikde polevit, nejprve psaní, pak testování receptů a opravy. Následně samotná tvorba, focení. Nakonec editace textů, korektury a samozřejmě jsem “kecala” i do grafiky. Jednoduše to, co běžně dělá pro jednu knihu celý tým, tím jsem si já vším prošla sama. Samozřejmě po boku s profíky v oborech. Někteří autoři kuchařek třeba jen předají texty, recepty a zbytek nechávají právě na týmu. To bych já nedokázala. Kniha je pro mě natolik osobní, že potřebuji být naprosto u všeho. Ruku mi nikdo nevedl, nikdo do mojí tvorby nezasahoval. Řídila jsem se tím, co se líbí mně, vlastně poprvé v tomto oboru jsem tvořila jen sama za sebe. O to to ale bylo těžší… Asi v polovině focení jsem se bála, že dělám děsnou hloupost, že jsem se zbláznila, že tohle nikoho nebude zajímat a sama sebe se ptala, jestli nejsem až moc nafoukaná. Ale jak fotografka postupně posílala hotové fotky a já sledovala reakce rodiny, známých a redakce SP pomalu jsem se uklidňovala. Nadšení bylo velké, dodávalo mi sebedůvěru…Po focení jsem také „rozvážela“ navařené a krásně zabalené jedlé dárky po příbuzných a kamarádech a zpětná vazba mi dodala ten zbytek jistoty, kterou jsem tak moc potřebovala.     Připravujete nějaké knižní pokračování, máme se na co těšit? Od knižní tvorby bych jen nerada odcházela. Obrovsky mě to baví a naplňuje, nejvíce pak jednotlivé dopisy od čtenářů, které mě vážně až dojímají a chodí mi po celou dobu, co jsou knihy na světě. Takže ano, pokračovat určitě chci a ráda bych začala už tento podzim. Snad vše klapne tak, jak si představuji. V dnešní době je to všechno trošku složité. U knih jsem se už u té první rozhodla nedělat kompromisy. Knih jako takových si velmi vážím, bez knih bych nemohla vůbec existovat. A i když nepíšu žádnou hodnotnou literaturu a možná právě proto chci a potřebuji, aby každá stránka byla vychytaná do sebemenšího detailu. Tím pádem se logicky jedná o poměrně drahé projekty a pro vydavatele je taková kniha velkou investicí a samozřejmě ji musí důkladně zvážit. Kvalitně vyrobená kniha je pak v důsledku na české poměry drahá, čímž se snižuje její prodejnost. Na druhou stranu i obyčejná kniha jako román dnes stojí kolem čtyř set korun a to jsou v ní pouze písmenka i když samozřejmě krásná a hodnotná. Na mojí knize pracuje profesionální fotograf desítky dní, další desítky dní ladíme s ilustrátorkou obrázky, další týdny se řeší grafika, texty a korektury. Nakonec tiskárna a papír, distribuce. Všichni ti lidé, celý tým, chtějí a potřebují samozřejmě za svou práci zaplatit. Tohle všechno si samozřejmě koncový zákazník nedokáže představit a já jsem ráda, že mu mohu takto, v tomto rozhovoru, to, jak kniha vzniká aspoň trochu přiblížit. Všichni víme, jak je těžké se ve světě prosadit, povedlo se Vám to určitě tvrdou prací, za kterou jsou stovky a stovky hodin, potkalo Vás také něco, čemu se říká štěstí nebo náhoda, co by dopomohlo k Vašemu úspěchu? Já to s těmi všemi oceněními zas tak úplně do dneška vlastně nechápu. Bylo a stále je to pro mě jako pohádka o ženské z malinké země, která prvně v životě udělala něco sama za sebe. Je mi to celé záhadou. Možná mám na tohle všechno příliš skromnosti. Faktem, který dokáži uznat je, že to jak knihy vypadají a doufám i působí je asi mimo standart. O to větší poctou mi je ocenění v tak velmi prestižní celosvětové soutěži s mezinárodní účastí. Na druhou stranu je mi poměrně líto, že svět mé knihy dvakrát uznal jako vážně nejlepší, ale u nás se knihy zas tak dobře neprodávají. Ne, že by to byly propadáky, ale u nás prostě prodává „obličej v televizi“. Stále nejprodávanější jsou Polraichové, Dity, Karolíny… Jinak jak přesně knihy porota posuzuje vůbec netuším, to je přísně tajná věc. Na slavnostní ceremonii se vyhlašují pouze tři první místa z nominovaných sedmi až dvanácti knih. Pokud se neumístíte tedy do toho třetího, víc už se nikdy nedozvíte. Každopádně pro mě bylo velkým štěstím se díky knihám podívat tak daleko, cestování mám vážně moc ráda. Víme o vás, že jste také byla spoluvydavatelkou časopisů, přiblížíte našim čtenářům kterých časopisů a zda v této činnosti ještě máte vůbec čas pokračovat ? Celý loňský rok jsem se naplno věnovala tvorbě časopisu Krásný venkov, kterého jsem byla tváří a přispívala do časopisu Nové proměny bydlení jako interiérová designérka vydavatelství Deco Media. Vydávat vlastní časopisy je velmi náročná disciplína. Hodně práce mi nevadí, to naopak, ale bohužel jsem se nedokázala shodnout s redakcí na tom, jak bych chtěla svou práci dělat. Po dlouhém váhání a promýšlení jsem na konci roku ze společnosti odešla jako spoluvydavatelka a nadále spolupracuji s oběma časopisy externě. Byla jsem totiž emočně obrovsky vyčerpaná a tenhle krok mi velmi ulevil. Času mám tedy nyní celkem paradoxně docela dost, ale doufám, že ho budu moct v klidu věnovat právě tvorbě nových knih a také sama sobě, svému domu, zahradě a všem mým chlupáčům a opeřencům  . Asi rok a půl mám nově slepice a stala jsem se tak účastnicí projektu mého dnes už kamaráda Petra Dobrého www.slepicevnouzi.cz. Moc ráda takové projekty podporuji, Slepičky mají propagaci v mé druhé knize. Tým „Slepic v nouzi“ jezdí a rozváží zachráněné slípky v zástěrách, které jsem pro tuhle organizaci navrhla. Obecně si myslím, že tohle má vážně význam. V první knížce jsem pro změnu podpořila kočičí útulek Kočičí domov Sluníčko, kde se aktivně podílí má kamarádka Jana Michlanová. Když mohu, každý takový projekt podpořit, neváhám. Naposledy jsem na Umísťovací výstavě kočičího útulku vedla workshop pro děti a vyráběla s nimi hračky pro kočky. Takže případný další volný čas rozhodně budu i nadále věnovat takto dobrovolnicky. Udělat totiž něco pro někoho, kdo to vážně potřebuje a sám nemůže – právě jako jsou kočky a psi v útulcích nebo třeba právě slepice z velkochovů, jen tak, bez nároku na nějakou finanční odměnu mě dokáže totiž nadopovat energií na několik týdnů do předu. Spousta našich čtenářů ví, že mohou nakupovat na Vašem obchodě Desina Design. Můžeme tam zodpovědně poslat všechny ty, co hledají dárek pro své nejbližší. Najdeme zde inspirativní dárky pro ženy, ale i praktické dárky pro muže a nápadité dárečky pro naše nejmenší. Povíte nám něco bližšího k Vaší nabídce? Dáváte přednost českým výrobcům? Najdeme zde i Vaše výrobky? Nebo pouze Vaše nápady, kdy je realizuje někdo jiný? Původní vize obchodu byla prodávat pouze vlastní výrobky. To se bohužel ukázalo nereálné jak časově, tak finančně. Navíc najít v ČR výrobce, který je ochotný zkusit dělat něco jinak je tedy docela oříšek pro otrlé. Pokud nechcete něčeho rovnou kamion, moc se nechytáte. Pak jsou tu drobní výrobci, ale jejich ceny – pochopitelně – neslibují moc velký výdělek pro vás. Můj obchod je tedy kompromisem. Některé výrobky – jako třeba sezonní dekorace, šperky a pár dalších drobností vyrábím sama. Další, jako třeba soustružené etažéry na dorty, bandasky, litinové smaltované nádobí vyrábím ve spolupráci s českými firmami, které jsou ochotné se domluvit. Svojí lásku k oboru návrhářství si ukájím v navrhování zástěr, které pro mě šije ta nejšikovnější ženská na světě. No a další výrobky pečlivě vybírám, jak u českých výrobců, tak i dovozové. Dokonce jsem letos pro svůj obchod nakoupila i pár kousků v Číně a bylo pro mě vlastně velkým překvapením, že i tam se dají vybrat vážně luxusní a kvalitní kousky. Jenže ty se k nám prostě nevozí. A tak, pro mé zákaznice co nevidět za pár týdnů uvedu tyhle moje úlovky z výletu na trh. Moc se na to těším. Také jsem si dovezla pár kousků výšivek klasických čínských motivů, jako jsou pivoňky a sakury a plánuji limitovanou kolekci zástěr v asijském stylu. Reálné je její uvedení na trh na jaře, kam právě květinové vzory krásně zapadnou. Máte také někde kamennou prodejnu, poradíte nám kde bychom ji našli, kdybychom si chtěli udělat výlet kam byste nás tedy pozvala? Kamennou prodejnu jsem měla u nás v Kostelci nad Černými lesy na náměstí. Po roce a půl provozu se ale ukázalo, že valná většina tržeb pochází z internetového prodeje a tak jsem ve vlastním domě vytvořila malý showroom. Bohužel, ten nyní musel ustoupit stranou z rodinných důvodů a tak v současné době mám pouze eshop, doma sklad, kde je možné si vybrané zboží vyzvednout. Uvidíme, co přinese budoucnost. V plánu původně bylo i malé studio na kreativní kurzy, na které teď nemám prostor, ale nikdy neříkej nikdy. Nakonec je možné, že pár kurzů zkusím uspořádat v mé vlastní kuchyni a uvidí se, jaký bude zájem. Třeba mě to nakonec ještě překvapí! A pro dobrou náladu Vám přinášíme 4 netradiční recepty od Denisy Bartošové. To prostě musíte vyzkoušet !     Knihu Láska prochází kuchyní můžete zakoupit v eshopu Eiffel Optic – zde Fotografie k článku poskytla Denisa Bartošová ve spolupráci s nakladatelstvím Smart Press. Autor: Milena Drtinová
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města – Helsinky II
Po stručném úvodu si konečně pojďme projít Helsinky a jejich nejzajímavější místa. Nuuksio Nuuksion kansallispuisto je národní park, který se nachází nedaleko Helsinek. Autem se k němu dostanete asi za 20 minut. Dopravit se sem můžete i pomocí helsinského MHD. Pokud chcete poznat klasickou finskou přírodu, neváhejte a vydejte se na toto místo. Vstup do národního parku je zcela zdarma. Uspenskin katedraali aneb Chrám zesnutí Panny Marie Nezapomeňte se jít podívat na lutheránskou starou katedrálu, která se nachází ve čtvrti Katajanokka. Katedrála patří k dominantám města. Je obklopena malými podniky s výbornou zmrzlinou a kávou. Tato stavba a její okolí je po dlouhá léta tradičním turistickým lákadlem. Helsinský přístav Z Helsinek se můžete vydat, kam jen vás napadne. Zoo Helsinská Zoo se nachází na ostrově Korkeasaari. Jde o jednu z nejkrásnějších zoologických zahrad v celé severní Evropě. Dostanete se k ní trajektem nebo pomocí MHD. Nezlevněné vstupné stojí 14 euro. Helsinki Card Nezapomeňte se při příjezdu do Helsinek zastavit v jednom z infocenter a zařídit si speciální kartu, díky níž dostanete nejen slevy, ale taky možnost navštívit zdarma mnoho muzeí a památek. Temppeliaukion kirkko Některé severské názvy památek jsou poměrně těžko na vyslovení, že? Jedním z nich je kostel, který je vytesaný do skalního masivu. Nachází se ve čtvrti Töölö. Přijeďte se podívat na tento unikát. Prozkoumejte Helsinky ještě blíž pomocí průvodce. Publikaci Helsinky nakladatelství Lingea najdete zde.  
Zobrazit článek >
 
Alison Weir: Historie a romantika v úspěšných románech II
Anna Boleynová – Králova posedlost Na této knize si shrneme celkové vyprávěcí a autorské postupy Alison Weir. Nejprve ale o díle samotném.. Anna Boleynová je druhou ženou Jindřicha VIII., i když víme, proč zemřela, román se touto otázkou moc nezabývá. Zpracovává její život od začátku do konce. Vypráví o královských palácích, osudových láskách Anny a taky o něčem dalším. Autorka se pyšní skvělým propracováním textu a hlavně samotných postav. Studuje korespondenci, deníky a veškeré poznámky z archivů, než je vloží do díla. Postavu tedy vykresluje tak, jako by ji sama znala. Za toto dávají Alison Weir velké plus historikové i kritici. Vypráví o tom, co se v dějepisných knihách nedozvíte. Napadlo by vás už jen to, že Anna byla velká intrikářka? Že se prezentovala jako hříšná svůdnice? Knihy vám celkově odhalí události dějin z jiného pohledu. Z pohledu žen. Tak to chodí vlastně ve všech prozatím napsaných dílech spisovatelky. Veškerou historii podává čtenářům tak, jak ji neznají. Poznáte, že fakta se sice shodovat mohou, ale jejich hodnocení se leckdy odlišuje až příliš. Kniha je obvykle hodnocena jako rychle spádová, avšak je třeba upozornit, že zejména její prostřední část se vztaženo k ději dost táhne. Nebojte se však, až se prokoušete několika stránkami, děj se zase rozjede. Kateřina Aragonská – Pravá královna V našem e-shopu vám nabízíme ještě další knihy, například publikaci Kateřina Aragonská – Pravá královna. Pokud se vám díla Weir líbí, i tuto knihu si zamilujete. V prvním ze série zamýšlených románů o šesti tudorovských královnách představuje historička Alison Weirová Kateřinu Aragonskou. Fantasticky živý portrét první ženy Jindřicha VIII. bourá mnohé mýty o této hrdé ženě. Už ji nevykresluje jako jednoznačnou oběť dějinných zvratů. Na stránkách knihy ožívá charismatická, nezlomná a odvážná hrdinka, jež na prahu stáří marně bojuje o lásku manžela a budoucnost své královské dcery. Její tragický příběh nikdy nepřestane fascinovat.
Zobrazit článek >
 
Allnature: Přeslička nať
Přesličky pro jejich léčivou sílu využívá snad celý svět. Existuje velké množství druhů přesliček, v České republice se největšího využití dostává přesličce rolní. Možná vás překvapí, že tato rostlina je běžně k nalezení na našich loukách. Málokdo si uvědomí, že právě zahlédl zázrak mezi bylinami. Přesličku můžete objevit zejména nyní, v letním období, to jsou také její účinky největší. K dostíní je celý rok. Seženete ji například ve formě čaje, který obvykle tvoří natě byliny. Jaké má přeslička účinky? Pomáhá s vylučováním přebytečné vody z těla. Pokud se cítíte nafouklá a celkově těžká, uvařte si přesličkový čaj a problém zmizí. Přeslička taky dokáže pomoci od bolesti svalů i kloubů, dokonce pomáhá proti bolesti v zádech, léčí ku příkladu zatuhnutí krční páteře. Ničí ledvinové kameny a písek, pomáhá s rekonvalescencí ledvin po spálové nemoci. Léčí zánět ledvinové pánvičky.  Zastavuje krvácení jakéhokoliv typu, pomůže s problémem krvácení z nosu, v případě závažných onemocnění orgánů, zabraňuje taky zvracení krve.  Léčí poruchy paměti. Působí na nervovou soustavu, hodí vás do pohody.  Přeslička působí proti poruchám zraku, zabraňuje hnisání. Je dobrým pomocníkem v případě léčby ekzémů a dny.  Má dobrý vliv na trávicí soustavu, pomáhá taky léčit gynekologické záněty. Působí proti lupům, je dobrou prevencí proti rakovině.  Přeslička působí antibakteriálně, antimykoticky i antisepticky. 
Zobrazit článek >
 
Zlatý syn
Láska a přátelství navzdory tradicím. Zatímco on se prosadí v USA, kde vystuduje univerzitu, ona svádí boj s předsudky a domluveným sňatkem na indickém venkově. Anil Patel je nejstarším a nejnadějnějším synem zámožné rodiny z indické vesnice. Jako první z celé komunity vystuduje univerzitu a odchází na lékařskou stáž do texaského Dallasu, kde svádí boj s tvrdou konkurencí místních elit i s novým prostředím. Po otcově smrti se stane hlavou rodinného klanu a zdědí také roli smírčího soudce pro celou vesnici. Musí zvládnout jak život v nové kultuře a vyčerpávající zaměstnání, tak udržet na dálku staré rodové tradice, jejichž záporné stránky poznává až s odstupem. To vše otřese Anilovou vírou v sebe i ve své schopnosti. Zatím na indickém venkově Lína, Anilova nejbližší kamarádka z dětství, s vypětím všech sil přežívá v nové rodině, do níž ji přivedl sňatek domluvený rodiči. Hned první den manželství zbaví Línu všech romantických iluzí a kruté týrání a ponižování ze strany manžela i celé jeho rodiny ji nakonec donutí k zoufalému rozhodnutí, kterým na sebe i své rodiče přivolá hanbu a prokletí celé komunity. Třebaže Anil i Lína svádějí každý svůj boj tisíce kilometrů od sebe, jejich životy se ještě jednou protnou - a toto setkání navždy promění Línu, Anila i všechny jejich blízké. Knihu Zlatý syn koupíte v eshopu knihy.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >
 
CH Central Park toaletní voda pro vašeho muže
Carolina Herrera je slavné venezuelská módní návrhářka, která založila firmu pod stejnýmnázvem. První parfém spatřil světlo světa v roc 1988. Kromě toaletních vod Carolina Herrera nabízí rovněž deospreje, tělová mléka, sprchové gely, vody po holení a další kosmetické přípravky. Stojí za zmínku, že na jejich výrobě se podílí přední světoví parfuméři jako Alberto Morillas, Rosendo Mateu nebo Ann Gottlieb. Carolina Herrera je synonymem pro luxus, eleganci a nadčasovost. Dodejme, že Caroline se angažuje v řadě charitativních projektů, mj. se aktivně zapojila do boje proti rakovině prsu. Produkt: CH Central Park - EDT    - je pánská toaletní voda, jejíž vonné složky jsou inspirované slavným parkem města New York. Objevíte v ní dřevitě-kořeněnou vůni, jež byla uvedena na trh v roce 2016 a stala se symbolem mužné síly. V samém počátku Vás zaujme pikantním čerstvým zázvorem. Srdce tvoří tajemný černý kardamom, jenž stojí na pevných základech cedrového dřeva. Carolina Herrera CH Men Central vypráví příběh o svádění v New Yorku. V zelené oáze Central Parku se odehrávají magické okamžiky dvou milenců, kteří tu unikají před všedností každodenních dnů a započínají novou kapitolu svého milostného příběhu. Toaletní voda CH Men Central bude součástí vašeho života plného bezstarostných okamžiků a nečekaných setkání. Vůně je vhodná na denní i večerní nošení. Hlava: zázvor Srdce: černý kardamon Základ: cedr Tuto toaletní vodu zakoupíte v našem e-shopu: ZDE                     
Zobrazit článek >
 
Recept: Kachní paštika s portským
RECEPT: Kachní paštika s portským Ingredience: 800 g - 1 kg kachních jater  2 kachní stehýnka 1 máslo  5 stroužků česneku  100 ml portského vína 1 cibuli sůl čerstvě mletý pepř tymián oregano Postup: Očištěná játra a stehýnka dejte na pekáček, osolte a opepřete, posypte tymiánem, podlijte vodou a přidejte stroužky česneku. Přikryjte a dejte cca na hodinku péct, než stehýnka zezlátnou a játra budou důkladně propečená. Po upečení oberte ze stehýnek maso (kůži do paštiky nedávejte) a společně s játry, polovinou kostky změklého másla a cibulí ho rozmixujte na jemno. Nebo klidně si nechte hrubší texturu, pokud máte rádi. Přilijte i výpek z masa, ale postupně, ať nemáte paštiku moc tekutou. Máslo také přidávejte postupně, já na kilo jater dala půlku, ale pokud máte rádi míň, klidně malinko uberte. Paštika by ale měla být mazlavá. Přidejte sůl, pepř, oregano a opět trochu tymiánu, dala jsem cca lžičku. Pokud máte bylinky čerstvé, tím lépe. Přidejte i portské a důkladně promíchejte. Hotovou paštiku plňte do skleniček nebo mističek. Druhou polovinu másla nechte v kastrůlku rozpustit. Lehce zchladlým máslem polijte paštiku, by neoschla a taky ji to zakonzervuje, by vydržela déle. Polít stačí jen trochu, jen aby byla zakrytá, cca 3 mm. doporučuje: knihu od nakladatelství DONA - POMAZÁNKY, kterou zakoupíte v našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >
 
Zářivá pokožka v zimě
Dopřáváte Vaší pleti různé plaťové masky a krémy a snažíte se potlačit tvorbu vrásek? Pak v zimním období musíte být na svoji pleť ještě pečlivější. Kůže v zimním období více trpí a následky na ni mohou být brzy znát. Mezi teplotami v domácím či pracovním prostředí a venku dělí třebas i desítky stupňů. Střídání teplot naší pleti nesvědčí. Někdo má sklony k červenání či praskání rtů, nebo dokonce k ekzémům. Někomu zase pleť šupinatí nebo svědí. I pacienti s atopickým ekzémem v tomto období zažívají doslova muka. Pleť je důležité chránit před mrazem a zároveň ji hydratovat, když pobýváme v přetopených místnostech se suchým vzduchem. Proto je dobré uvést na pravou míru, že používání hydratačního krému v zimním období je vhodné. Důležité je nanést tento krém nejlépe hodinu před tím, než výjdete do chladného prostředí. Pleť si za tuto dobu vstřebá všechny složky krému. Pokud máte doma suchý vzduch, používejte vodní odpařovače na radiátory. Nejen že Vám zvlhčí vzduch, ale také prospějí celkovému zdraví. Pokud bude venku mráz, používejet hutnější krémy na obličej. My ženy ještě můžeme použít vhodný make-up a pudr, čímž zvýšíme ochranu pleti. Nezapomínejte ani na pravidelný a dostatečný pitný režim a kvalitní spánek! Dále můžete doplňovat vitamíny A, C a E. A nakonec se vyhýbejte, pokud je to alespoň trošku možné, stresu!
Zobrazit článek >
 
Recept: Křišťálové kuličky
Následující recept pochází ze Severní Číny, z obasti, která je velmi proslulá moučnatými jídly. Většinou se tu vaří z pšeničné mouky, ale také z mouky prosné, kukuřičné a sójové. Následující recept není sice na štíhlou linii, je to teplý a velmi sytý moučník. Povrch kuliček je tvrdší, vnitřek je měkký a sklovitý. RECEPT: Křišťálové kuličky Ingredience: 150 g syrového sádla 100 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 1 bílek 100 g kandovaného ovoce Solamyl na obalení 100 g namočeného Solamylu olej na smažení Postup: Syrové sádlo umeleme asi se 75 g cukru. Pak přidáme vanilkový cukr a hmotu promícháme. Utvoříme z ní menší kuličky a obalíme je v Solamylu. Z uvedeného množství surovin uděláme zhruba 10 kuliček. Po obalení Solamylem dáme kuličky ztuhnout do mrazničky. 100 g Solamylu nasypeme do misky a zalijeme trochou vody, až vznikne hustá hmota. Potom promícháme bílek s máčeným Solamylem na řídké těstíčko. Kuličky v něm omočíme a opatrně vkládáme do rozpáleného oleje na 70oC. Asi 2 minuty smažíme. Kuličky necháme okapat a posypeme zbylým cukrem a nadrobno nakrájeným kandovaným ovocem. Tento recept je velice chutný a hodí se pro vyjímečné chvíle, neboť je velmi kalorický. Máte-li chuť na čínskou kuchyni, která je taktéž velmi chuťově pestrá a zároveň si s ní podpoříte vlastní zdraví, zkuste recepty z knihy: LÉČIVÁ ČÍNSKÁ KUCHYNĚ.  
Zobrazit článek >
 
Metoda omlazení jménem botox a vše o ní I
Botulotoxin, botulin, klobásový jed, mezi lidmi taky botox, je toxická směs, vytvářená bakteriemi Clostridium botulinium. Při požití může tato bakterie zabíjet. Botulotoxin je užíván hlavně v medicíně. Pomáhá doktorům vyléčit pocení, je ceněný v oblasti neurologie. Jeho nejčastější využití se však týká oblasti estetické medicíny, jelikož se užívá na dočasné vyhlazení vrásek. Slyšela jste už o metodě jménem botox? Přečtěte se o této injekční proceduře více informací a zjistěte, zda vám tato metoda bude ku prospěchu. Botox se dá taky ke zvednutí špičky nosu či ústních koutků. Dále dokáže vyrovnat asymetrie v obličeji, kvůli které jste možná zvažovala chirurgický zákrok. Jedná se o rychlé ambulantní ošetření bez nutnosti aplikace lokální anestezie. Do patřičného místa se látka vpichuje slabou jehličkou. Pokud opravdu nenávidíte injekce, můžete si nechat na chvíli místo znecitlivět, abyste nic necítila. Vpichy však nebolí více, než klasická injekce, jen jsou bohužel tradičně píchány do citlivých míst. Zákrok trvá pouze několik minut a celkové vylepšení se dostaví nejdéle do dvou týdnů. Nejčastější obavou žen, které se chystají botox podstoupit je ta, že po zákroku bude jejich obličej jako strnulý, že se nebudou moci usmát ani mračit nebo dostatečně pohybovat všemi částmi obličeje. Tyto starosti jsou však zbytečné. Pokud se rozhodnete zákrok botulotoxinem podstoupit, tak si klidně trochu připlaťte, ale vsaďte na jistotu. Běžte na kliniku, kde vám injekce vpíchnou zkušení lékaři. Je sice pravda, že botox má vliv na nervy člověka, avšak při správném vpichu je nikdy látka nemůže omezit, natož ohrozit. Drobné metody se dají léčit pomocí jedinečných krémů, které vypnou kůži a rozruší vrásky. Vyzkoušejte například oblíbenou denní péči proti vráskám od značky Vichy. Produkt Denní péče proti vráskám a nedokonalostem pleti Normaderm Anti-Age 50 ml najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Poznejte Řím s publikací Římské ozvěny I
Koloseum Gladiátorské hry, krvavé zápasy, hony na zvířata i divadelní hry. To vše se stihlo konat v průběhu let v Koloseu. Do Kolosea se vešlo padesát tisíc návštěvníků. Navštěvovali ho nejen Římané ale i lidé z nejbližšího okolí. Tato památka byla prestižním místem, kde mohli lidé trávit své dlouhé chvíle a užívat si velké zábavy. Koloseum bylo rozděleno na několik sekcí pro různé třídy obyvatel. Bojovníci byli i otroci, ale ve většině případů se muži ,,na scénu‘‘ hlásili dobrovolně, aby ukázali svou sílu a oddání městu i císaři. To taky potvrzuje věta Ave imperatore, morituri te salutant!, což znamenalo Buď zdráv, císaři, jdoucí na smrt tě zdraví!. Španělské schody Tak jako my se v Praze setkáváme ,,u ocasu‘‘, Římané si dávají sraz u schodů, v srdci novějšího centra postrádajícího antickou výstavbu. Vznikly v osmnáctém století za účelem krátké a důstojné cesty ke kostelu Trinitá dei Monti. V současné době jde o významnou filmovou kulisu a taky místo pro odpočinek mnohých turistů i místních obyvatel.  Bazilika sv. Petra Když pojedete do Říma, vlastně navštívíte dva státy, Itálii a Vatikán. V miniaturní zemi Vatikán tvoří bezesporu nejznámější památku bazilika sv. Petra - nádherná kopule Michelangela Buonarrotiho, antické sloupy tvořící slavnostní příchod na nádvoří a celkově rozsáhlá na slunci zlatě zářící stavba.  Chystáte se do Říma? Pak si jistě oblíbíte netradičního průvodce Římské ozvěny. Publikace vás seznámí nejen s nejznámějšími památkami a jejich historií, ale taky vám pomůže objevit méně známá krásná místa. Co ještě o Římě nevíte a co by se vám hodilo vědět? Na všechno vám odpoví naše cestopisně laděná kniha Římské ozvěny Marka Šuly, kterou najdete zde: eshopeiffel.cz/knihy.  
Zobrazit článek >