EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Bude mi slušet ofina?
Už vás nenosí nosit stále stejný účes? Potřebujete změnu? Co takhle ofina? Ujistěte se, že vám bude slušet. Je téměř jisté, že ofina bude slušet každému člověku. Musí ji však umět správně ostříhat. Pokud máte podlouhlý obličej, je ofina skvělou volbou. Měla by se vznášet těsně nad obočím. Vaši tvář opticky zkrátí. Je rozdíl mezi podlouhlým a oválným obličejem. Pokud jste nositelkou druhé obličejové varianty, můžete se radovat. Vám bude slušet úplně cokoliv. Kulatému obličeji nesluší ofina rovného tvaru. Vaše proporce by totiž ještě zdůraznila. Dejte přednost sčesání takzvaně na patku. Pěšinku nechte na straně, vlasy miřte taky na jednu stranu. V případě čtvercového obličeje určitě ofinu nestříhejte rovně. Upravte ji jakkoliv na stranu a změkčíte tak svůj celkový pohled. Nositelky srdcovitého tvaru obličeje jsou obvykle zasednuté na svou bradu. S ofinou ji však začnete mít ráda, neboť její linie zjemní a žádná špičatá brada už vám nebude dělat starosti. Lidé, kteří nosí ofinu mají své rysy obecně mnohem ladnější a ,,měkčí‘‘ než ti, kteří ofinu nenosí. Výhodou ofiny je taky maskování. Můžete pomocí ní schovat akné nebo taky vrásky. Ofinu upravujte nejlépe pomocí většího kulatého kartáče. Aby co nejdéle udržela svůj tvar, upravujte ji za mokra. Dobré je taky fénovat ofinu přesně na druhou stranu, než ji nosíte. Tento trik všech kadeřníků vám zaručí, že bude déle vypadat vzdušně a upraveně. Nositelky ofiny mají často problém s její maštěním. Váš problém však vyřeší suchý šampon. Pokud si nechcete mít hlavu každý den, užijte na ofinu alespoň suchý prostředek, který ji skvěle provzdušní. Pokud máte kudrnaté vlasy, ofině byste se měla vyhnout. Pokud však toužíte po této nové úpravě, pamatujte si, že ji budete muset každý den rovnat. Vlasovou kosmetiku a doplňky můžete nakoupit zde.  
Zobrazit článek >
 
Ořechy před konzumací namočte
Ořechy jsou bohaté na kyselinu fytovou, která je na jedné straně považována za antinutriční látku, která snižuje využití fosforu, zinku, vápníku a mědi a na druhé straně má hypocholesterolemický účinek. V trávicím traktu je jen část kyseliny fytové přirozeně neutralizována. Namáčením zvýšíte obsah živin z ořechů a semen. Jak namáčet V první fázi ořechy namočíme do teplé vody se solí. Teplá voda zvyšuje vstřebatelnost živin, zejména vitamínů skupiny B. Sůl aktivuje enzymy, které deaktivují inhibitory enzymů v ořechách a ty se po 7-24 hodinách rozpadnou. V druhé fázi může začít sušení, které vrátí ořechům křupavost. Na co jsou bohaté jaké ořechy a semínka Dýňové semínko: zinek, železo, fosfor, vitamín E Chia semínka: antioxidanty, kvalitní aminokyseliny, hořčík, draslík, fosfor, selen, vápník, železo, rozpustná i nerozpustná vláknina Konopné semínko: 10 esenciálních aminokyselin, vitamíny, minerály, vláknina, chlorofyl Lněné semínko: Omega 3, draslík, rozpustná i nerozpustná vláknina, polyfenoly a lignany Mák: vápník, sodík, fosfor, draslík, hořčík, vitamín E, kyselina linolová a linolenová Mandle: vitamín B2, vitamín E, hořčík, vláknina a antioxidanty Sezam: vápník, hořčík, fosfor, železo, zinek, betakaroten, vitamíny skupiny B, nenasycené mastné kyseliny Slunečnicové semínko: vitamín E, antioxidanty, stopové prvky Vlašské ořechy: vitamíny skupiny B, aminokyseliny, Omega 3, draslík, hořčík, měď, zinek, mangan
Zobrazit článek >
 
Smoothie maker
Také jste v dnešní uspěchané době v jednom kole? Chtěli byste si dopřát alespoň chviličku klidu a vychutnat si něco výjimečného? Máme pro Vás parťáka, který s Vámi zvládne Vaše tempo a dokonce Vás mile překvapí, co vše zvládne. Smoothie maker SM3360 umixuje vše od lahodného smoothie, které si můžete vzít s sebou kamkoli, po ledovou kávičku, kterou si můžete vychutnat na terase nebo u bazénu. Jednoduše už ho nedáte z ruky. PRODUKT: Smoothie maker SMOOTHIE TO GO SM-3360 Smoothie maker Concept SM 3360 je praktický mixér na výrobu smoothie, koktejlů, proteinových nápojů nebo ledové kávy. Mixér zvládne dokonce i drcení ledu, má protiskluzové nožičky a bezpečnostní pojistku. Mixér je navržen tak, že si v nádobě připravíte svůj oblíbený nápoj, odšroubujete a můžete vyrazit. Díky víčku uzpůsobenému k pití je konzumace pohodlná i během chůze, při sportu i jízdě autem. Mixovací nádoba díky svému tvaru perfektně zapadne do držáku nápojů v autě, takže i na cesty můžete vyrazit se svým zdravým smoothie. Navíc jako milý dárek k mixéru dostanete druhou nádobu o objemu 600 ml zdarma. TECHNICKÝ POPIS: Obsah mixovací nádoby: 600 ml Set obsahuje mixér + 2 mixovací plastové nádoby Vhodný pro drcení letu Protiskluzové nožičky Bezpečnostní pojistka Snadná údržba a čistění Délka přívodního kabelu: 80 cm Hlučnost: 80 dB (A) Váha: 0,93 kg Napětí: 220 – 240 V Příkon: 180 W Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: ZDE  
Zobrazit článek >
 
Lis na ovoce a zeleninu
PRODUKT: Lis na ovoce a zeleninu Home Made Juice - LO-7066 bílý Odšťavňovač Concept LO 7065 Home Made Juice. Odšťavní až 1,5 kg rybízu za 2 minuty. Na pohodu! už žádné puchýře od mlýnku. 75 mm široký plnící otvor umožňuje vkládat celé plody, ušetříte tak spoustu času stráveného krájením. 3 spotřebiče v 1: součástí příslušenství je i sítko na smoothie a sítko na studené dezerty. Připravte si ke snídani zelené smoothie nebo potěšte děti výbornými ovocnými dezerty s jogurtem nebo tvarohem. Mražené banány, borůvky, jahody, maliny … během pár sekund si na nich můžete pochutnat v podobě studeného dezertu. Nebo je snad libo hruškové smoothie s chia semínky k snídani? V odšťavňovači LO 7065 se ve skutečnosti ukrývají hned tři vděční pomocníci. Stačí se rozhodnout, v jaké podobě svému tělu dopřejete potřebnou dávku vitamínů, a dle toho zvolit správné sítko. Nový odšťavňovač od Conceptu skvěle zapadne do Vaší kuchyně! Neztrácejte čas ukládáním Vašeho parťáka do skříňky. Díky luxusnímu vzhledu, robustnímu a kvalitnímu zpracování se stane chloubou Vaší kuchyně. Do tmavého koutu už ho nikdy nedáte. Nově se můžete těšit mimo elegantního nerezu na trendy bílou a černou. TECHNICKÝ POPIS: 75 mm velký vkládací otvor Nádoby BPA free Velmi jednoduchá obsluha Snadné čištění díky plné rozebíratelnosti a uzpůsobenému kartáčku Objem nádoby na šťávu 1 l Objem sběrné nádoby 1l Bezpečnostní systém Pěchovadlo Protiskluzové nožičky Rychlost: max. 60 ot./min. Barva: nerez + černá Příkon 240 W Napětí: 220 – 240 V PŘÍSLUŠENSTVÍ: Kartáček na čištění sítka Nádoba na šťávu Nádoba na odpad Sítko na smoothie Sítko na studené dezerty Pěchovadlo Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: ZDE    
Zobrazit článek >
 
Třiďme!
Přestože se mezi námi najde dost „ropáků“, měla by se přemýšlející většině stát vlastní myšlenka trvalé udržitelnost nejen v ekologií. Jak taková udržitelnost může vypadat? Určitě nejsou na místě rady, jak lze obratem změnit myšlení. Taková změna by byla jen dočasná. Začít lze například cíleným nakupováním zboží v recyklovaném či recyklovatelném obalu – kosmetiky, drogerie, potravin a podobně. Když je řeč o obalu, pokud už není použitelný, patří do separace. Tou základní je oddělení směsného odpadu od papíru a plastů. Označené kontejnery jsou dnes na každém rohu a může být mezi nimi také ten na sklo – bílé a barevné, elektroodpad a podobně. Některé osvícené obce a města sbírají bioodpad nejen v zahrádkářských koloniích a kompostují ho. Mimochodem, věděli jste, že bioodpad tvoří až 40% všeho komunálního odpadu? Zbytečně pak končí na skládkách, přitom je snadno zpracovatelný. Jako kompostovaný se může stát hnojivem, protože je zdrojem živin, zlepšuje kvalitu, strukturu a pH půdy. Přirozenou cestou snižuje riziko chorob rostlin a zvyšuje úrodnost. Kompostovat lze nejen na zahradě, ale i doma, v bytě, pomocí vermikompostéru. S kompostováním s něm pomáhají žížaly. Činnost není náročná na čas a prostor a je užitečným příspěvkem k ochraně životního prostředí. A co lze kompostovat?                                Co do kompostu nepatří? kávovou sedlinu                                            sklo     čajové sáčky                                                  plasty hobliny a piliny                                               textil ze směsných vláken kuchyňský odpad, slupky                              chemikálie znečištěný papír od potravin                         kosti a odřezky masa kartonový papír                                             chorobami napadené rostliny vč. ovoce a zeleniny                                                                        popel, prachové sáčky z vysavače      čistící prostředky       nespotřebovaná léčiva
Zobrazit článek >
 
Doplňte do svého šatníku bílé kousky!
Bílá - jednoduchý způsob, jak vytvořit elegantní vzhled. V bílé budete taky vypadat mnohem mladší. I když o tomto faktu spousta lidí ví, za černou tuto barvu nevymění. Udělejte si nyní malý obrázek. Představte si sama sebe na společenské události, třeba na plese. Stojíte na baru a říkáte si o drink, ať už máte přítele nebo ne, představte si, že zrovna nějakého hledáte. Kolem vás je však i spousta jiných žen, které taky hledají novou kořist. Co myslíte, v jakých šatech se stanete více zajímavou a hlavně viditelnou? Nepřemluví vás ani tato myšlenka, Překonejte harém šelem a udělejte ze sebe anděla. Bílá nedodává ženám pouze elán a mladost, vyzařuje ze sebe i svěžest a jemnost. Obrovskou výhodou bílé barvy je univerzálnost. Kombinovat ji můžete zkrátka s čímkoliv a nosit téměř kamkoliv. Stále se u nás drží trend bílých tenisek a jiných bot, přeneste však bílou i na jiné kousky vaší garderoby. Pokud se rozhodnete do odvážnějších kombinací a zkombinujete bílý spodek i vršek, určitě se stanete hvězdou ulice. Musíte to však udělat správně. Základem je zmixování materiálů. K elastickým kalhotám si vezměte vlněný svetr, k bavlněnému tričku přidejte kožené kalhoty a tak dále. Určitě se nenavlékejte do stejných materiálů, pokud ano, změňte alespoň barevné odstíny, jinak budete vypadat, jako byste na sobě měla kombinézu. Zaměřte se na vybírání správného střihu. Pokud vám věci v tmavých barvách nesedí, snadno to zakryjete. S bílou však takovéto čáry nedokážete. Vyzkoušejte si každý kousek oblečení pořádně. Musí vám opravdu padnout. Při ranním oblékání myslete i na spodní prádlo, které by vám za žádných okolností nemělo prosvítat. Nové oblečení si můžete koupit zde. 
Zobrazit článek >
 
Podzimní polévky
Horká polévka na podzim přijde každému vhod. A zde vám nyní přinášíme několik zdravých a chutných polévek, které zahřejí, dodají sílu a velkou dávku vitamínů. Řepová polévka Ingredience 2 červené řepy ½ celeru 2 brambory 1 větší mrkev 1 cibule 1 petržel 2 lžíce olivového oleje 1l zeleninového vývaru pepř a sůl Postup: Zeleninu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. K ní pak přidáme zeleninu a chvíli restujeme. Poté zalijeme vývarem a hodinu vaříme. Polévku osolíme, opepříme a rozmixujeme. Fenyklová polévka Ingredience: 1 bulva fenyklu ½ celeru 1 cuketa 1 petržel 1 cibule 1 lžíce řepkového oleje 1l zeleninového vývaru pepř a sůl Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji necháme mírně zezlátnout cibuli, přidám zeleninu a chvíli restujeme. Poté zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme cca 30 minut. Poté co zelenina změkne, polévku rozmixujeme. Fialová zelná polévka Ingredience: ½ hlávkového červeného zelí 1 plechovka červených fazolí 1 cibule 1 lžíce kysané smetany 1 lžíce rostlinného oleje 1 zeleninový bujón pepř a sůl Postup: Zelí nakrouháme najemno a z fazolí slijeme nálev a propláchneme. Na rozpáleném oleji necháme zezlátnout cibuli a přidáme zelí. Zalijeme vodou tak, aby zelí bylo ponořené a přidáme bujón, sůl a pepř. Necháme vařit, dokud zelí nezměkne - asi ¾ hodiny. Ke konci přidáme fazole a ještě 5 minut vaříme. Po uvaření přidejte lžíci zakysané smetany a rozmixujte.
Zobrazit článek >
 
Jakých chyb se ženy dopouští při líčení? II
S pudem s mírou Pokud nesprávně používáte pudr, můžete si ještě více zviditelnit své vrásky. Vaše pleť taky nemusí vypadat hladce. Pudr nanášejte v malém množství a řádně ho po obličeji rozprašte. Rozjasňovač je malý zázrak, ale musíte ho umět použít Neplýtvejte s rozjasňovačem. Sice se vaše pleť možná bude více blýskat, ale zamyslete se nad tím, zda je ve vašem případě tato pomůcka nutná. Pokud ano, naneste rozjasňovač po celé ploše vaší pleti, ale neplýtvejte s ním. Řasy horního víčka na prvním místě I milovník velmi hustě namalovaných řas by vám napověděl, že na své řasy sice můžete nanést nekonečné množství barvy, ale vždy musíte sledovat vyrovnanost mezi horním a spodním víčkem. Na spodních řasách byste nikdy neměla mít řasenky víc než na těch vrchních. V opačném případě budete vypadat unaveně. Na dramatický pohled rovnou můžete zapomenout. Obočí radši vůbec než moc Vyhněte se výraznému líčení obočí, které vám zabere nejen dost času, ale taky nikdy nebude vypadat dobře. Stíny na obočí a tužky slouží hlavně k doladění tvaru obočí, aby tvář jeho nositelek vypadala přepychově. Nepřežeňte to s očními stíny Na víčku linka, od ní stíny, které se kouřově vznáší až k obočí. Na ples ano, ale ne na denní nošení. Tmavým stínům by se měly vyhnout hlavně starší ženy, které si chtějí zachovat mladistvou vizáž. Pokud stíny nemůžete z pravidelného ranního malování vynechat, zaměřte se na hnědé varianty. Někomu bude zase slušet tónování s bílou barvou. Všechny kosmetické potřeby hledejte u nás v e-shopu. Doplňte své zásoby od odličovačů po dekorativní kosmetiku. Klikněte zde a můžete nakupovat. 
Zobrazit článek >
 
Jakých chyb se ženy dopouští při líčení? III
Tužkou miřte nahoru Tužka nanášená na dolní víčko vůbec není, co se týče líčení, nutná. Mnoho lidí ji však vyžaduje. Zaměřte však její malování na horní víčko. Na spodní část oka naneste klidně i bílou barvu, která váš pohled rozzáří. Nikdy nenanášejte tužku přímo na spodní víčko, aby nedošlo k optickému zmenšení vašich očí. Bez tvářenky ani krok Tvářenku byste si měla pořídit v každém případě. Jde o druh dekorativní kosmetiky, který sluší naprosto každému. Vyspělé ženy ocení spíše mírné tóny růžové, které budou naneseny podél lícních kostí. Rozmyslete si, jakou barvu rtěnky použijete Máte ráda tmavé a výrazné odstíny rtěnek? Pak si ale dejte při jejich nošení na to, že s nimi můžete o pár let zestárnout. Výrazné tmavé barvy dokáží o hodně zvýšit věk. Výhodou výrazných odstínů je však zase to, že přirozeně ,,bělí‘‘ zuby. Tužkou na rty nemiřte ven ani dovnitř Tužka na rty by měla přesně lemovat vaše pysky. Nikdy si pomocí tužky rty opticky nezmenšujte ani nezvětšujte. Pokud linkou budete mířit moc dovnitř, snadno se vám smyje. Při namalování tužky vně se vám snadno linka rozmaže. Vyplněním rtěnkou to nezachráníte. Všechny kosmetické potřeby hledejte u nás v e-shopu. Doplňte své zásoby od odličovačů po dekorativní kosmetiku. Klikněte zde a můžete nakupovat.        
Zobrazit článek >
 
Rychlovarná konvice Concept
PRODUKT: Rychlovarná konvice CONCEPT RK - 4060 Zpříjemněte si každá Vaše rána snadnou přípravou vaší oblíbené kávy nebo čaje v konvici od české společnosti Concept. Varná konvice RK-4060 se může pochlubit elegantním designem v kombinaci zdravotně nezávadného a odolného borosilikátového skla s nerez prvky, který skvěle zapadne do každé kuchyně. Kromě jedinečného vzhledu konvice nabízí rovněž i objem 1,8 l, jenž dovoluje připravit vroucí vodu najednou pro celou rodinu. Konvice však oslní především funkcí nastavení teploty. Na výběr je z pěti možných teplot - 60/70/80/90/100°C. A to ještě není vše - každá z těchto teplot má určenou svou vlastní barvu, kterou je konvice při přípravě vody uvnitř prosvícena. Po dosažení zvolené teploty vás konvice zvukově upozorní, že voda je již připravená. Kvalitní středový konektor je zárukou dlouhé životnosti a vysoké spolehlivosti. O množství vody v nádobě vás bude informovat praktický vodoznak. Konvice disponuje také důmyslným otvíráním víka pomocí tlačítka, funkcí automatického vypínání i funkcí udržování teploty. Výrobce myslel také na vaši bezpečnost a konvici vybavil 3 - násobným bezpečnostním systémem. Samozřejmostí je sítko proti vodnímu kameni. Propracované ústí konvice zaručí, že voda nebude téct tam, kam nemá. Dopřejte si ve vaší kuchyni luxus v podobě rychlovarné konvice Concept! Tuto konvici zakoupíte v našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >
 
Promašťovací krém Herbo Medica
PRODUKT: Protopan® Local Cream - promašťovací krém 50 ml Protopan® Local Cream pro atopiky je hutnou formou promašťovacího prostředku bez obsahu kortikoidů. Díky vhodně zvolené receptuře dodává hluboko do kůže všechny potřebné složky pro tvorbu účinné kožní bariéry, která má za úkol bránit vnikání škodlivých a dráždivých látek.  Krém napomáhá pokožku promastit, zklidnit a následně regenerovat. Je určen pro lokální použití a pro obzvláště suchá a problematická místa. Neobsahuje žádné parfemační přísady, proto nepůsobí dráždivě, je velmi dobře snášen a je vhodný pro děti i batolata.  Správná a hlavně dostatečně častá péče o atopickou kůži je jednou z nejdůležitějších věcí v boji proti ekzému. Protopan® Local Cream je určen převážně pro suchou až velmi suchou atopickou pokožku se sklonem k šupinatění a svědění. Frekvence použití je u každého člověka individuální a tak u někoho postačí promazat problematická místa dvakrát denně, u někoho musí být promašťování prováděno častěji.  SLOŽENÍ: Aqua, Petrolatum, Paraffinum Liquidum, Sorbitan Oleate, Glycerin,  Phenethyl Alcohol, Ethyllhexyglycerin, Alcohol, Lecithin, Sodium Hyaluronate, Potassium Phosphate, Collagen, Stearic Acid, Palmitic Acid, Ceramide 3, Paraffin, Carbomer, Cholesterol, Copernicia Cerifera Cera, Triethanolamine, Citric Acid Tento krém zakoupíte v našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >
 
Tipy ze světa kosmetiky I. část
Také se Vám občas stane, když stojíte před regálem plným krémů různých značek, že nevíte, které krém přesně zvolit? Jaká složka daného kosmetického výrobku je tou pravou, právě pro Vás? Dnešní doba se odívá do trendů zdravé výživy a vše co je BIO by mělo být to nejlepší. Péče o pleť se stále zlepšuje a již neplatí, kdysi zavedené pravidlo, že jeden krém se shodne pro všechny členy rodiny. Proto je důležité si vyrat jeden výrobek, který bude právě ten TOP pro naši pleť. 1. OLEJ OCM = oil cleansing method, čili čištění pleti oleji. Pro suchou až velmi suchou pleť je tato forma péče opravdu skvělá - sama mohu doporučit. Avšak, ač se nad tím možná pozastavíte, hodí se tato péče i pro pleť, které já smíšená i mastná. Že to postrádá logiku? Ne! Právě ony prostředky co naši pleť vysušují, mají za následek to, že naše pleť začíná produkovat více mazu. Tato metoda zaručí, že se pleť dostane do přirozené rovnováhy. Zajímavou variantou může být ricinový olej - má protizánětlivé a hojivé učinky. Dále, dle typu Vaší pleti, je vhodný za studena lisovaný: olivový, jojobový, mandlový či avokádový olej.  2. VITAMÍN C Působí jako antioxidant, který zabraňuje volným radikálům poškozovat Vaši pleť. Dále pomáhá vytvářet kolagen, čímž se oddaluje tvorba vrásek. Vitamín C též příznivě působí proti akné. Zároveň brzdí tvoru melaninu, čímž působí proti vzniku pigmentových skvrn.
Zobrazit článek >
 
Jakých chyb se ženy dopouští při líčení?
Vyvarujte se nejčastějším chybám v líčení. Přece nechcete, aby vám špatný make-up zkazil vaši skvělou image. Jak správně vést tužku na rtech? Vyplatí se líčení obočí? Přečtěte si náš článek a dozvíte se víc. Krém je základ každého líčení Myslíte si, že pokud máte mastnou pleť, není pro vás použití krému nutné? Nebo si snad říkáte, že make-up bude držet i na suché pleti? Na to honem zapomeňte. Pokud pleť nebudete každým dnem hydratovat, bude stárnout a to hodně rychle. Některá líčidla mají navíc vlastnost vysušovat. Pokud se budete líčit bez krému, bude vidět váš každý nedostatek. A to je pak líčení k ničemu, že? Soustřeďte se na dobré nanesení make-upu Zůstaňme ještě u make-upu jako takového. Vězte, že čím méně ho na pokožku nanesete, tím uděláte lépe. Vaše pleť bude totiž moci dýchat. Se vzrůstajícím věkem byste měla ubírat na hutnosti make-upů. Poraďte se se svou kosmetikou, který make-up je pro vás vhodný. Zamezte taky velkým nánosům z důvodu nepřirozenosti. Nevybírejte si odstíny tmavší, než doopravdy potřebujete. Budete vypadat opravdu nevkusně. Pokud toužíte po opálení, zaplaťte si raději solárium, kde se budete moci opálit doslova od hlavy až k patě. Korektor je nutností Nezapomeňte si pod oči přidat trochu toho rozjasňujícího korektoru, který nejen schová kruhy pod očima, ale taky vrásky. Nemyslete si, že když nebudete používat korektor, ušetříte si práci. Právě naopak! S přibývajícím věkem je téměř nutností, abyste si vybírala korektory, které vám pomohou nejen se zakrytím vrásek, ale i s jejich redukcí. Schovejte znaky stárnutí jak to jen jde. Pokud používáte korektor jak pod očima tak na zakrytí nedostatků, vybírejte takový, který bude nejvíce příbuzný s vaším make-upem. Sice se říká, že by měl korektor být o něco světlejší než samotný make-up, ale raději užijte stejný odstín nežli byste na sebe nanesla přehnaně bílou barvu. Všechny kosmetické potřeby hledejte u nás v e-shopu. Doplňte své zásoby od odličovačů po dekorativní kosmetiku. Klikněte zde a můžete nakupovat. 
Zobrazit článek >
 
Vyznáte se v sýrech? IV
Roquefort Znáte roquefortové taštičky? Ne? Pak o hodně přicházíte. Rokfór je sýr vyráběný z ovčího mléka. Vždy ho mezi ostatními sýry poznáte díky jeho ostré chuti. Jho barva je bílá až smetanová, má na sobě navíc modrozelený mramor z plísní. Sýr zraje ve velmi vlhkém prostředí, v jeskyních v pohoří Combalou. Ochutnejte tuto dobrotu. Niva Pro někoho delikatesa, pro jiného zase něco, co by si nikdy nedal. Jak působí sýr s modrou plísní na vás? Jeho konzistence je poloměkká, jedná se o napodobeninu francouzského ovčího sýra Roquefort. Ementál Věděla jste, že ementálské sýry mohou proudit do obchodů klidně i několik let? Nejen že se nekazí, ale taky velmi dlouho zrají. I když ementál patří do kategorie levnějších sýrů, jeho výroba patří mezi nejnáročnější výrobní procesy. Sýrař musí provést až dvacet specifických operací, aby došlo vývinu nám známé dobroty. Ementál si s jiným sýrem nespletete díky jeho vnitřní dírkované vizáži. Správný sýr by neměl mít děr ani málo, ale ani mnoho. Ideální jsou díry průměrně velké. Pokud má sýr prázdné prostory moc velké, nelze ho krájet. Když se však v něm nachází moc děr drobných, nejedná se pak prý o tak kvalitní odrůdu sýra, Ementál může vážit od 60 až po 130 kilogramů. Obsah tuku v sušině musí být minimálně 45%. Jeho chuť je nasládlá, mírně oříšková. Pokud však dozraje, je typický svou výraznou štiplavou chutí. Poznejte další druhy ještě specifičtějších sýrů. Přečtete si knihu Sýry APETIT, kterou najdete zde. V publikaci se dozvíte nejen více o tom, jak sýry rozeznávat. Kniha vám podá informace, jak nejlépe sýry zpracovat. 
Zobrazit článek >
 
Vyznáte se v sýrech? V
Jadel Český pařený ovčí sýr se nazývá Jadel. Tradičně se ukládá ve slaném nálevu. Krátce před prodejem z něj bývá vyndán a je ozdoben neb dochucen. Tradičně ho můžete vidět s pažitkou nebo třeba česnekem. Raclette Švýcarský polotvrdý rodák z kravského mléka Raclette dnes není až tak moc známý. Vyrábí se ve Franci. Jeho vrchní vrstva je žlutá s kapkou růžových tónů. Sýr se dá samozřejmě jíst neopracovaný, avšak po zahřátí z něho dostanete mnohem větší aroma. Pokud toužíte po požitku z kořeněné, ovocné nebo ořechové chuti, pak sáhněte právě po tomto sýru. Kozí sýr Ačkoliv kozích sýrů je velké množství, žádný z nich nemá specifický název. Jde o čerstvý sýr, který se připravuje z čerstvého mléka. Výborně se hodí do salátů. Na trhu naleznete sýry polotvrdé, měkké, ale i pevné. Jaký chutná vám? Comté Sýr Comté patří sice do dražší cenové kategorie, ale stojí alespoň za ochutnání. Jeho chuť je ještě smetanovější než například sýr Brie. Můžete z něj připravovat fondue nebo konzumovat s některými kousky ovoce. Comté se hodí k červenému vínu, pálence i do salátů. Pochutnejte si na sýru prvotřídní kvality. Gorgonzola Gotgonzola je sýr sněhobílý, jehož strukturu narušuje modrá plíseň. Od ostatních sýrů se liší nejen barvou, ale taky velmi specifickou vůní. Obsahuje velké množství bílkovin. Moc dobře chutná třeba v omáčkách. Poznejte další druhy ještě specifičtějších sýrů. Přečtete si knihu Sýry APETIT, kterou najdete zde. V publikaci se dozvíte nejen více o tom, jak sýry rozeznávat. Kniha vám podá informace, jak nejlépe sýry zpracovat. 
Zobrazit článek >
 
Vyznáte se v sýrech? I
Jaký by to byl život bez sýrů. Přežila by bez nich vůbec naše gastronomie? V tomto článku vynecháme sýry měkké, které můžete znát taky pod názvem tavené. Podíváme se na klasické tvrdé sýry s dlouholetou tradicí. Jaký je vás nejoblíbenější kousek? Znáte všechny zde zmíněné druhy? Rozšiřte si své obzory a naučte se se sýry správně nakládat. Pamezán Hladká kůrka, žlutá barva a lámavá struktura. Taková je charakteristika parmezánu, typické italské pochoutky. Sýr má tloušťku kolem 40 centimetrů. Již hotový sýr se máčí v solném roztoku. Tradiční parmezán zraje nejméně dvanáct měsíců. Patří k nejtvrdším sýrům na světě. Tento sýr se dá jíst ve čtyřech podobách. Můžete si pochutnat na čerstvém, zralém, starém a dokonce i prastarém, který zrají klidně i čtyři roky a je též významnou pochoutkou. Cottage Cottage je jedním z mála sýrů, který se dá konzumovat i na sladko s ovocem. Jde o jemný tvarohový sýr, který je polotvrdý. Poznejte další druhy ještě specifičtějších sýrů. Přečtete si knihu Sýry APETIT, kterou najdete zde. V publikaci se dozvíte nejen více o tom, jak sýry rozeznávat. Kniha vám podá informace, jak nejlépe sýry zpracovat. Sýrů jsou na světě stovky druhů a receptů se sýry je ještě víc! Další, už 15. přírůstek do úspěšné Edice Apetit tak obsahuje 130 pečlivě vybraných a otestovaných receptů na nejrůznější pokrmy obsahující větší či menší množství různých druhů sýra - od předkrmů po dezert. V knize najdete klasiku všech klasik - nakládaný hermelín, smažený sýr, omáčku 4 formaggi, ale i brynzové halušky či sýrové suflé. Nechybějí ani polévky, sýrové pomazánky či sendviče, které zaženou malý hlad, křupavé saláty, kterým sýry dodaly nový rozměr, anebo světově proslulý cheesecake. Dozvíte se také, jak si vyrobit domácí čerstvý sýr, arabský sýr labne anebo ricottu, jak sýry skladovat i jak a s čím je servírovat…
Zobrazit článek >
 
Vyznáte se v sýrech? II
Camembert Camembert zraje o mnoho méně, než sýr brie. Vznikl v Orne v Normandii. Vyrábí se též z kravského mléka, na rozdíl od něj je však tužší a pevnější konzistence. Není až tak smetanový. Vyrábí se v drobných průměrech, většinou kolem 15 centimetrů. Často se tepelně upravuje, například na grilu. Výborný je se zeleninou, hodí se však i ,,na zob‘‘ k vínu. Mozzarella Mozzarella má nejen pro nás specifickou výslovnost, který ne každý ovládá, ale taky velmi zajímavou chuť. Jedná se o sýr, který je hlavně pro Italy naprostou špičkou. Vyznačuje se bohatou mléčnou až smetanovou jemnou chutí. Vyrábí se poměrně krátce, vůbec nezraje a díky tomu taky chutná opravdu čerstvě. Výborný je například v kombinaci s rajčaty nebo třeba na pizze. Brie Brie je králem těch nejlepších a nejdelikátnějších sýrů. Jeho konzistence je měkká. Těsto ji sice kompaktní, ale lehko se rozteče. Chuť sýru brie je velmi smetanová a jemná. Jeho barva je krémová do slámového odstínu. Sýr se vyrábí z kravského mléka. Obsah tuku se pohybuje okolo 45-60%. Tradiční sýr má průměr 35 centimetrů, jeho výška se pohybuje okolo 2,5 cm. Brie zraje nejméně 4 týdny, často však i 10 týdnů. Tuto delikatesu je vhodné podávat s vínem. Obvykle se tepelně neupracuje. Poznejte další druhy ještě specifičtějších sýrů. Přečtete si knihu Sýry APETIT, kterou najdete zde. V publikaci se dozvíte nejen více o tom, jak sýry rozeznávat. Kniha vám podá informace, jak nejlépe sýry zpracovat.    
Zobrazit článek >
 
Vyznáte se v sýrech? III
Brynza V karpatských zemích vznikl již před mnoha lety ovčí zázrak. Společně se zakysanou smetanou tvoří tento sýr slast pro chuťové buňky. Brynza chutná dobře na zapečených bramborách, podává se tradičně taky s haluškami. Sýr je oblíben hlavně u našich slovenských sousedů, taky v Polsku nebo na Ukrajině. Eidam Polotučný sýr Eidam je špička mezi sýry, co se týče používání. Není moc slaný, je jemný. Má polotuhou konzistenci. Tento sýr zraje od čtyř týdnů až po deset měsíců. Cheddar Ještě si musíme zmínit jednoho anglického velikána. Cheddar je sýr válcovitého tvaru. Má nažloutlou barvu. Jeho chuť je jemná a nasládlá, opět by se dala přirovnat k ořechům. Sýr je na rozdíl od jiných jemných sýrů trochu nakyslý. Dozrává do pikantní a výrazné chuti. Na jeho výrobu se používá kravské mléko. Zraje až dva roky. Appenzeller Plnotučné nepasterizované mléko. Hory. 720 let. Jaký sýr to asi bude? Samozřejmě je to takzvaný Appenzeller, který se jmenuje po místu, odkud pochází. Sýr je velmi jemný s výraznou chutí, jeho barva není čistě bílá, míří do slonoviny. Jeho příprava je velmi specifická. Jakmile dozraje, máčí se sýr ve vínu nebo v jablečném moštu s bylinkami, proto je tak jedinečný. I když se vám možná zdá, že jste tento sýr nikdy nejedla, možná změníte názor, když se dozvíte, že z tohoto sýra se připravuje známé fondue. Poznejte další druhy ještě specifičtějších sýrů. Přečtete si knihu Sýry APETIT, kterou najdete zde. V publikaci se dozvíte nejen více o tom, jak sýry rozeznávat. Kniha vám podá informace, jak nejlépe sýry zpracovat.  
Zobrazit článek >
 
Moruše bílá a její využití
Léčivých účinků moruše využívali již staří Řekové, Římané i Číňané. Vyzkoušejte taky jejich účinky. Na co jsou plody morušovníku dobré? Některé možná překvapí úžasná chuť moruše. Využívá se v kuchyni, nejčastěji pro přípravu džemů, na výrobu moštu nebo se přidává taky do vína. Její plody slouží jako přírodní sladidlo. Už její čerstvé plody jsou poměrně sladké, avšak cukru naberou ještě po usušení. V moruši se nachází významné množství vitaminu C a K. Je bohatá na vápník, fosfor, draslík, hořčík a taky železo. Obsahuje dostatek vlákniny a bílkovin. Působí jako přírodní antioxidant, který lze využít při léčbě rakoviny. Podstatné je i to, že obsahuje více než padesát procent přírodních cukrů, tedy glukózu a fruktózu. Šťáva z plodů moruše se používá jako antibakteriální prostředek. Působí též i močopudně. Co se týče zdraví, působí moruše proti bolesti v krku, snižuje horečky a pomáhá redukovat hleny. Moruši je vhodné užívat taky v případě, že trpíte vysokým krevním tlakem. Je velmi prospěšná při cukrovce, neboť obsahuje moranolin, který zpomaluje vstřebávání sacharidů. Pomůže vám i při zánětech žaludku nebo při zácpě, plody mají mírně projímavý účinek. Plody morušovníku jsou k dostání nejčastěji v sušené formě. Vyzkoušejte, jak chutnají! Produkt Bio Sušená moruše bílá 100 g najdete zde. Sušené plody moruše bílé mají velmi příjemnou sladkou chuť a jíme je samotné či ve směsích s jiným sušeným ovocem, ořechy a semínky. Můžeme je přidávat do müsli směsí, jogurtu, ovocných salátů i muffinů a sušenek. Jsou zajímavé i z nutričního hlediska, protože jsou velmi dobrým zdrojem vitamínu C a našemu tělu dodávají i řadu minerálních látek (vápník a hořčík v ideálním poměru, železo). Vhodné pro diabetiky.  
Zobrazit článek >
 
Pryč se žmolky na oblečení
Nový kousek oblečení a už má na sobě neplechu. Zbavte se žmolečků a eliminujte jejich vznik. Žmolky můžete ze svetru vystříhat, nicméně tato činnost může být velmi náročná, pokud jich je na oblečení dost. Na pomoc si můžete vzít i holící strojek, který žmolky odřízne, avšak dejte si pozor, abyste neponičila svetr. Místo žmolků byste v něm mohla mít pár děr.   Oblečení taky velmi pomáhá octová lázeň. Nalijte před posledním ždímáním do pračky šálek octa. K odstranění žmolků ze suchého oblečení vám pomůže taky smirkový papír. Jím žmolky odstraníte a následně je z povrchu dostanete třeba kartáčem. Pokud žádná z rad nepomůže, je na čase vzít si na pomoc elektrického pomocníka jménem odžmolkovač. Ten pracuje rychle a většinou velmi šetrně, a tak nedojde k poničení vašeho oblíbeného kousku oblečení.   Existují taky mechanické sady hřebenů na žmolky, ty stojí však od příchodu elektrického odžmolkovače v pozadí. Svetry je ideální prát vždy jen v ruce s prostředkem na jemné prádlo. Pokud svetr strkat do pračky, nastavte teplotu praní maximálně na 40°C. Ždímání nastavte na nejnižší otáčky. Svetry a jemné oblečení perte vždy naruby! Pračku se vyplatí občas vyčistit samotnou. Strčte do ní houbičku na mytí nádobí, která na sebe nachytá nečistoty a nasypte přímo do bubnu pračky prášek. Zapněte a po doprání ještě buben vymyjte. Abyste zabránila dalšímu vytváření žmolků, perte prádlo ve speciálních sáčcích nebo v povlaku na polštář. Nové kousky do svého šatníku nakoupíte zde. 
Zobrazit článek >
 
Vietnamská kuchyně: Pomelový dezert CHÉ
RECEPT: Pomelový dezert CHÉ Ingredience: 100 g dužiny pomela sůl 200 g cukru 160 g tapiokové mouky 80 g fazolí mungo 250 ml kokosového mléka Postup: Dužinu pomela nakrájejte na malé kousky a nechte je den odležet v misce s vodou a 1 lžící soli. Poté dužinu 4 x propláchněte studenou vodou. Vložte dužinu do hrnce s 1 l vroucí vody a 1 lžící soli. Povařte 2 minuty. Poté opět sceďte a propláchněte studenou vodou.  Dužinu vložte do misky a přídejte 1 lžíci cukru, promíchejte a nechte přes noc odležet. Do další misky s 1 l vody vsypte 80 g fazolí a nechte přes noc odležet. Do misky s pomelem přisypte 60 g tapiokové mouky a pořádně v ní dužinu obalte. Přiveďte k varu 1 l vody, prisypte dužinu a nechte 10 minut vařit. Dužinu vybrte a vložte do misky se studenou vodou - pro ochlazení. Do stejného hrnce s vroucí vodou přilijte ještě 1 l vody a přisypte fazole mungo se 100 - 150 g cukru. Nechte vařit 20 minut.  Poté snižte plamen. V menší misce smíchejte 100 g tapiokové mouky se 150 ml vody. Poté přilívejte do hrnce k fazolím a míchejte, dokud směs nezhoustne. Pak do hrnce přisypte schlazenou pomelovou dužinu. Vypněte sporák a nechejte vychladnout na pokojovou teplotu. V jiném hrnce přiveďte k varu 250 ml kokosového mléka, 150 ml vody a 50 g cukru (i méně). Směs promíchejte a vypněte sporák. Nechejte vychladnout. Tento dezert podávejte v malých miskách, navrch nalijte směs s kokosovým mlékem.
Zobrazit článek >
 
Zbavte se zvířecích chlupů II
Žádný majitel zvířecího kamaráda nedá dopustit na klasické lepící papírové válečky, díky nimž dostanete z vašeho oblečení téměř všechny nánosy chlupů. Stojí málo a poměrně dlouho vydrží. Po skončení procesu odchlupení odtrhnete horní vrstvu papíru a váleček máte připraven na další použití. Existují ještě méně známé válečky gumové, které jako suché lepí a když je namočíte pod vodu, tak z nich dostanete špínu dolů. V případě nutnosti je dobrou zbraní taky lepenka. Nalepte ji na místo, které potřebujete vyčistit a ona chlupy spolehlivě odstraní. Čištění velkých věcí takovýmto způsobem však není vhodné a někdy se ani nevyplácí. Pomoct by vám mohla taky houbička na nádobí. Když přejedete její hrubou stranou postižené místo, taky nějaké ty nánosy chlupů odstraníte. Taky gumové rukavice umí chloupky jistým způsobem odstranit. Jezděte rukavicemi po koberci nebo jiném předmětu. Naberou na sebe chloupky, na které se začnou nabalovat další a další a postupně z koberce budete sbírat chuchvalce. Tento proces je však časově náročný a poměrně pracný. Přejet rukavicemi celou kobercovou místnost dá opravdu zabrat. Jestliže čtete tento článek pouze informativně a ještě jste si stále domů nepořídila nového kamaráda, neboť máte strach právě z problému s chlupy, zaměřte se na výběr takového mazlíčka, který nelíná. Mýlíte se, pokud si myslíte, že si budete muset vybrat pouze krátkosrstého mazlíčka. Existuje mnoho druhů psů, kteří mají dlouhou srst, ale chlupy nepouští. Takovým je například boloňský psík nebo jorkšír biewer či čokoládový pes. Seznamte se s vaším psem blíž pomocí jedné z našich knih. Je krásné rozumět svým domácím mazlíčkům. Knižní publikace můžete nakupovat zde. 
Zobrazit článek >
 
Zachraňte své oblíbené kousky oblečení I
Rozbitý zip u kalhot nebo oko na punčoše? Jak rychle napravit škody nebo zajistit, abyste svůj oblíbený kousek šatníku mohla nosit dál? Inspirujte se našimi opravářskými fintami. Zip u kalhot se rozjíždí Kalhoty vám vůbec nejsou těsné a přesto se vám jejich zip rozjede po pár minutách nošení? Nemusíte kalhoty nosit k opravení, parádně si vystačíte sama. Provlíkněte zipem gumičko a tu zavlíkněte i za knoflík. Místo gumičky lze použít například i kroužek od klíčů, avšak gumičku mnohem lépe schováte. Skvrna od červeného vína A jako naschvál máte dneska zrovna nové bílé šaty! Nezoufejte, vše jde napravit! Objednejte si nyní na stůl víno bílé. Nebojte se, nebudete zapíjet smutek, vylijete ho na červenou skvrnu. Ta nezmizí, ale tímto procesem si zajistíte, že půjde vyprat. Pokud je to nutné, můžete se se skvrnou zkusit poprat na toaletách v restauraci, avšak nejlepší je nechat praní až na doma. Pokud se vám tato finta nezamlouvá, ještě můžete váš kousek oblečení zasypat solí a zalít vodou. Tuto metodu však využijte opravdu jen na bílou barvu, sůl by na barevném oblečení mohla nadělat neplechu. Svetr chlupatí Je podzim, přichází období huňatých svetrů. Co dělat v případě, že váš nový kousek nechává chlupy všude kolem sebe? Vyperte ho v aviváži, nechte uschnout a následně ho vložte do igelitového sáčku a strčte jej do mrazáku. Po několika hodinách svetr vyndejte a můžete ho hrdě nosit dál. Nové kousky do svého šatníku nakoupíte zde. 
Zobrazit článek >
 
Zachraňte své oblíbené kousky oblečení II
Oko na punčoše Není nic horšího, než oko na punčoše a hlavně na společenské události. Pokud s sebou nemáte náhradní silonové kalhoty na převlečení, zalakujte oko alespoň lakem na nehty. Díky tomuto kroku zabráníte jeho párání. Fungovat by měl i lak na vlasy. Zatočte se žmolky Každé oblečení ztratí svou krásu ve chvíli, kdy dojde k jeho zažmolkovatění. I žmolečků je však možné se zbavit. Jak? To vám proradí náš speciální článek, který najdete také v této rubrice. A teď už vaše oblečení bude vypadat zase jako zrovna koupené. Pomačkané oblečení Nesnášíte žehlení? Pak při věšení prádla dbejte na jeho vyrovnání. Ideální je například košile věšet rovnou na ramínka. Pokud budete vše dělat pečlivě, možná ani nebudete muset vyndávat žehličku ze skříně. Pokud si šaty, které jste dnes měla na sobě, chcete vzít ještě další den, pověste je na ramínko. Určitě je neskládejte do skříně, musela byste na ně opět vytáhnout žehlícího pomocníka. Boty promokají Vyjdete ven z domu a už byste mola sušit ponožky? Impregnace nezabírají? Vyřešte promokání bot klasickým voskem. Pomocí štětce ho naneste na svou obuv a můžete běhat v kalužích. Kalhoty se nevejdou do kozaček Tento problém už asi trápil každou ženu. Máte kalhoty, které nemůžete vmáčknout do vysokých bot nebo se vám zmačkají natolik, že byste je mohla hned žehlit? Srovnejte cípy kalhot tak, aby vypadaly jako roury. Pak je dole ohrňte a nyní přes ně natáhněte botu. Najednou to jde, že? A ani zmačkání vás nemusí trápit. Nové kousky do svého šatníku nakoupíte zde. 
Zobrazit článek >
 
Zajímavosti o psech
Máte rádi psy a zajímá vás, co a proč dělají nebo co dalšího je na nich zajímavého? Tak jste na správné adrese. Roční pes je stejně fyzicky vyvinut jako patnáctiletý člověk. Psi se potí jen mezi polštářky spodních tlapek, jinak se ochlazují jazykem. Na svém obličeji dokážou s pomocí uší vykouzlit přibližně 100 různých výrazů. Otisk psího čenichu je jako náš otisk prstů, stejně jedinečný a nezaměnitelný. Psí čich je 100 000x silnější než lidský. Pes vnímá nejprve pohyb, pak jas a nakonec tvar objektu. Pro pohyb uší mají psi dvakrát více svalů než lidé. Dokáží se sebe vydávat až deset různých zvuků. Nejsou barvoslepí, jak si mnozí myslí. Vidí odstíny modré, žluté, zelené a šedé. Pouze červenou barvu vidí v odstínech šedé. V šeru vidí lépe než lidé, protože mají v očích za sítnicí speciální vrstvu odrážející světlo. Štěňata čivav, stejně jako lidská miminka, se rodí s neuzavřenou částí hlavy – fontanelou, a tak se zaceluje v průběhu dalších 6 měsíců. Novofundlandský pes skvěle plave díky kůži, která mu spojuje prsty. A baseti zas plavat neumí. Chrti dokáží běžet rychlostí až 72 km/hod. Jsou proto nejrychlejšími psi na světě. Z lodi Titanic se zachránili 3 psi – Novofundlandský, Pomeranian a Pekingský palácový psík. Retrívr je nejoblíbenější plemeno v USA, Kanadě a Velké Británii. U nás je na pátém místě. Basenji neumí štěkat, vydává jen jódlovací zvuky. Nejchytřejší plemeno psů je Border kolie, hned za ní Pudl a Zlatý retrívr. Nejhloupější je Afgánský chrt.
Zobrazit článek >
 
Zbavte se zvířecích chlupů I
Mít domácího mazlíčka je dar, avšak méně oblíbeným se váš kamarád stává ve chvíli, kdy začne pouštět chlupy. Po přečtení tohoto článku však vaše obavy z chlupů jednou pro vždy zmizí. Pokud budete správně postupovat, zaneřáděný byt a chlupaté oblečení vám již nebudou dělat starosti. Vysavač musí být vašim nejlepším přítelem. Vysávejte často. Nestačí, když vyluxujete pouze podlahu. Zaměřte se taky na odstranění chlupů z vašeho gauče, koberců a z čehokoliv jiného, na čem se drží chlupy vašeho miláčka. Málokdo ví, že existují speciální vysavače přímo na zvířecí srst. Pokud je pro vás zbytečné, kupovat celý nový stroj, můžete si pořídit pouze univerzální speciální hlavici, která by měla pasovat ke každému vysavači. Tu nasadíte na váš přístroj doma a můžete se dát do vydávání srsti vašeho mazlíčka. Proces je samozřejmě bezbolestný. Výhodou vysavače je, že ještě dokáže srst pročesat. Všechny násavce vysavače je po úklidu, ještě lépe už během něj, vyčistit, aby se vám nestalo, že chlupy z nich budou opadávat zpět na již uklizené místo. Pokud trpíte alergiemi, je dobré z bytu úplně odstranit koberce. I když budete vysávat každý den, chlupy se v nich mohou držet a vy stále budete kýchat. Plovoucími podlahami svůj problém vyřešíte. Zkuste popřemýšlet o změně. Co se týče vašeho zvířecího vybavení, je samozřejmě nutné mít u sebe různé kartáče a jiné vymoženosti, abyste vašeho psa nebo kočku mohla pravidelně česat. I tak zvířata zbavíte chlupů, které by stejně ztratila v průběhu dne například na pohovce. Seženete taky šampon proti línání srsti. Seznamte se s vaším psem blíž pomocí jedné z našich knih. Je krásné rozumět svým domácím mazlíčkům. Knižní publikace můžete nakupovat zde. 
Zobrazit článek >
 
Třetí fáze cukrového detoxu
Třetí konečná fáze, ač se to nezdá, je nejdůležitější fází celého detoxu. Je to podobné jako u diety. Postup známe, dodržujete ho, ale nejdůležitější je vytrvat. Pevná vůle Pokud nedokážete odlomit z čokolády jen jeden nebo dva čtverečky a vrátit jí zpět na místo, odolejte v prodejně při koupi. V případě, že jí doma máte pro děti, bude jednoduší jí neochutnávat, navíc tím mnohem více posílíte vůli. Komplikovaná cesta ke sladkostem Zkomplikujte si cestu za čokoládou nebo sušenkami tím, že je dáte na místo, kam nedosáhnete nebo si cestu domů prodlužte tak abyste nešla kolem cukrárny, pekárny a podobných lákadel. Neuždibujte Mezi jednotlivými jídly neuždibujte. Určitě si čas na snídani, svačinu, oběd, druhou svačinu a večeři. Mezitím se soustřeďte na jiné aktivity a ne jídlo. Čisté zuby Po každém jídle si vyčistěte zuby, vyhnete se po jídle chuti na sladké, tzv. sladkou tečku. Malý kartáček a cestovní pastu můžete nosit neustále u sebe v kabelce, nezabere moc místa. Závislost V případě, že jste na sladkém již závislá, bude odvykačka o něco obtížnější. Postupujte proto pomalu, krok za krokem. Každý týden nebo měsíc vyřaďte ze svého jídelníčku jednu závislost. Odměny Sladkost není při cukrovém detoxu odměna, podrývá úsilí a navrací do zajetých kolejí. Odměňte se něčím jiným, co vám udělá radost. Krizový plán Napište si několik věcí, které uděláte v případě, že vás přepadne chuť na sladké. Něco, co vás zabaví a odpoutá myšlenky k něčemu jinému.
Zobrazit článek >
 
Nemám zájem, děkuji! I
Naučte se říkat (nejen) mužům ne. Jak dát vašemu ,,dobyvateli‘‘ najevo, že o něj opravdu nemáte zájem? Prožila jste skvělou noc, ale šlo o naprostý úlet nebo se jen chcete zbavit někoho, kdo už o vás dlouhou dobu stojí? V obou případech se dejte do čtení našeho článku, poradí vám, jak postupovat. Řekněte mu to Samozřejmě přímý náznak je ideální variantou, ne vždy však zapůsobí nebo zabere. Pokud mu sdělíte, že ho nechcete a on o vás bude pokoušet dál, je na čase přistoupit na další kroky. Nedělejte z něj druhou možnost Buď máte zájem nebo ne. Nic mezi tím. Pokud to nevyjde s jedním, možná pak tedy tenhle? Ne! I kdyby vám ho bylo líto sebevíc nebo byste se cítila sama, nikdy nechoďte s nikým, kdo vás nepřitahuje. Bude lepší, když si to vyjasníte ihned. Žádný fyzický kontakt Zapomeňte i na kamarádské doteky. Muži moc nerozlišují, o jaké doteky jde. Stačí jim, že zkrátka jsou. Rozhodně ho kamarádsky nelíbejte. I když budete mít milostnou krizi, nesmíte si dovolit skončit s ním v posteli. I když jste opilá a chcete si jen užít, on to tak brát nemusí. Představte si situace obráceně. Akorát mu svým činem ublížíte.  Žádný důvěrný vztah Pokud nejde o nejlepšího kamaráda, nemusíte se mu svěřovat prakticky s ničím. Neřešte své tajné lásky ani problémy s rodinou. Mám nového Zabrat by však mohlo svěření se s tím, kdo je váš nový objev. Popište mu, jak jste ho potkala, kdy se s vámi poprvé líbal a jaké je to s ním být. Ale buďte citlivá! Pokud vidíte, že mu vaše rozpravy silně ubližují, nechte si svůj nový vztah raději pro sebe. Knihu Partnerské vztahy aneb co očekává najdete zde.  
Zobrazit článek >