EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Taneční tematika ve filmu I
Filmů je v současné době neskutečné množství. Téměř každý televizní snímek se dá zařadit do speciální kategorie, která se odborně nazývá žánr. Dnes si jeden žánr představíme. Nepůjde o tradiční drama nebo romantiku, podíváme se světa tance. Jaké jsou nejlepší filmy s taneční tematikou všech dob? Flashdance Snímek z roku 1983 od Adriana Lyne pojednává o mladé Alex Owens, která přes den pracuje jako dělnice, ale v noci to roztáčí v barech, konkrétně zde všem ukazuje, co je taneční umění. Nedělá to jen pro výdělek. Má totiž jeden velký sen. Tím je, aby se dostala na taneční konzervatoř. Součástí filmu je nekonečné množství hudebních a tanečních scén, jistě některé poznáte, soustředí se především na ně, spletitý děj zaostává. Připomeňte si hudební ,,pecky‘‘ z osmdesátek. Nakládačka Xou Got Served aneb Nakládačka. Jak na vás působí tento filmový snímek? Víte, že právě díky tomuto filmu došlo k hiphopové revoluci i tady u nás v České republice? Po přijetí filmu publikem se stalo něco, na co tento taneční styl dlouho čekal. Bylo potřeba ho přebudovat. Od roku 2004 vypadá hiphop úplně jinak, než vypadal dřív. Došlo taky k jeho obrovskému vzestupu, postupně čím dál více nahrazoval standartní tance a dnes tohoto stylu máme plné taneční školy. Mnoho tanečních skupin kopírovalo různé choreografie právě z Nakládačky. Nevíte, jaké téma přivést letos na parket? Co takhle právě tento film? Pokud ho uvedete ve světě, kde se v hiphopu vyznají, sklidíte úspěch. Z tohoto snímku byste mohla poznat Omariona nebo Marquese Houstona, kteří si zde zahráli rnb hvězdy. Zajímá vás taneční tematika? Zkuste taky knihu! Co takhle Tanec s nepřítelem od Paula Glasera? Knihu najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Obohaťte svou audioknihovnu
Audioknihy si oblíbili mnozí řidiči a lidé, jimž zrak nedovoluje číst, jak by chtěli. Trh jich naštěstí nabízí nepřeberné množství a "číst" už může opravdu kdokoli a kdykoli. Navíc dnes zřejmě většina větších českých vydavatelství současně s knihou tištěnou vydává i verzi na audio nosiči.  Moje anglická babička je autobiograficky laděný, velmi laskavý příběh autorky Hany Parkánové-Whitton – české překladatelky a někdejší šéfredaktorky Knižního klubu. Rozhodnutí vypravěčky Johanky provdat se za přítele, žijícího v Anglii přineslo dilema, jak vyřešit péči o jedinou v Čechách žijící příbuznou – babičku Marii, jíž vděčí za mnohé. Ukáže se ale, že babička, jejíž věk se blíží 80, je stále velmi energická a flexibilní žena, nebránící se ani zásadním životním změnám. Milující manžel Peter Johance umožní zakoupením výminku babičku do Anglie natrvalo přestěhovat a zajistit jí pohodlné zázemí. A ač se to nezdá, babička Marie si ve svém domově v Kingscottu velmi rychle zvykne a zapojí se do společenského života. S nadhledem se vyrovnává s jazykovými, kulturními a gastronomickými odlišnostmi. Dokonce se stane vyhledávanou moudrou rádkyní významných postav Kingscottu. Knihu Moje anglická babička vydala Čechách Mladá fronta, jako audio ji vydal Radioservis. Čte Taťjana Medvecká. Zakoupíte ji ve výprodeji sekce Knihy.  
Zobrazit článek >
 
Houbové speciality nejen pro vášnivé houbaře
Podzim je v plném proudu, houbařská sezóna už byla dávno odstartována. Chodíte také sbírat do lesa houby? Jaké jsou vaše úlovky?   Pokud máte doma zásoby a chybí vám nápady, jak je zpracovat, čtěte dál tento článek. Poznáte méně tradiční recepty z hub, které rozhodně stojí za ochutnání. Navíc skvělou houbovou mňamkou potěšíte jakéhokoliv vegetariána. Jaké recepty jsou ty nejlepší? Houbovec aneb sekaná plná hub Budeme potřebovat: Houby (0,5 kg) Máslo (2 lžíce) Rohlík Cibuli (1-2 ks, dle velikosti) Strouhanku (maximálně 1 hrneček) Mléko (vodu) Vejce (2 ks do sekané, 1 bílek) Koření se sekanou petrželkou Postup: Na pánvi rozehřejeme máslo a na ni necháme zpěnit cibulku. Hned poté přidáme řádně omyté a na menší kusy nakrájené houby. Jakmile budou houby měkké a cibulka nazlátlá, přidáme rozkrájený rohlík namočený v mléce nebo vodě. Poté ještě přidáme vejce a dokořeníme, včetně zmíněné petrželky, která dodá sekané tu správnou chuť. Jakmile bude vše promícháno, odstavíme z plotny a dosypeme strouhanku dle potřeby. Ze sekané vytvoříme šišku, kterou nahoře potřeme bílkem. Připravenou sekanou vložíme do trouby a necháme péct asi dvacet minut, dokud nebude sekaná nahoře tvrdá. Houby s červenou řepou na víně Budeme potřebovat: Červenou řepu (250 g) Houby (250 g) Slaninu (150 g) Červené vino (200 ml) Cibuli (2 ks) Koriandr Petržel Koření Postup: Slaninu i cibuli nakrájíme na kousky a společně osmažíme. Mezitím si nakrájíme červenou řepu na kostičky. Zasypeme kořením a polejeme vínem. Podusíme maximálně pět minut a pak ihned dosypeme do směsi houby. Vaříme několik minut. Tuto pochoutku si zamilujete. Je vhodná jako hlavní jídlo i jako příloha. V Anglii je toto jídlo považováno za tradiční. Navíc jsou do něho přidávány ještě bílé fazole. Houbová bramborová kaše Budeme potřebovat: Brambory (8 ks) Houby (minimálně 250 g) Cibuli (2 ks) Máslo (100 g) Kmín Rajčata nebo petrželku (dle chuti) Postup: Houby a brambory vaříme každé zvlášť 20 minut. Slejeme vodu a brambory rozšťoucháme a přidáme vodu dle potřeby, pro lepší aroma můžeme přidat vodu, ve které se vařily houby. Rozpálíme máslo a začneme smažit dozlatova cibulku, po pár minutách do ní přidáme houby. Celou směs i s máslem přidáme do brambor. Zamícháme a dle chuti ještě přisypeme rajčata nebo petrželku spolu s kořením. Houbové toasty Budeme potřebovat: Toastový chléb Máslo (100 g) Vejce (2 ks) Kmín Sýr Eidam (150 g) Mozzarellu (200 g) Pažitku Zeleninu – papriku zelenou, papriku červenou, lilek, rajče (250 g) Houby (250 g) Postup: Nakrájené a omyté houby přivedeme ve vroucí vodě k varu. Spolu s kmínem vaříme deset minut. Poté odstavíme z plotny. Nakrájíme si zeleninu a osmažíme ji. Ke konci přidáme houby a na závěr vejce. Směs by neměla být extrémně řídká. Připravíme toasty, které můžeme pro lepší chuť namazat máslem. Poté je obložíme mozzarellou, zalijeme směsí a na závěr ozdobíme Eidamem. Pečeme asi deset minut. Nevyndáváme z toruby, dokud nebude sýr rozteklý a toast na krajích křupavý. Množství směsi vystačí na 6 kusů pochoutky. Toasty můžeme nahradit slanými lívanci. Opilé houby Budeme potřebovat: Houbové kloboučky (dle poštu porcí, počítáno pro 12 ks kloboučků) Polohrubou mouku (250 g) Vejce (2 ks) Pivo (0,3 l) Postup: Houbové hlavičky malou chvíli povaříme. Mezitím si namícháme těstíčko z vajec, mouky a piva. Kloboučky v něm vykoupeme. Poté je vložíme na rozpálenou pánev a smažíme, dokud nebude těstíčko křupavé. Tento recept ocení nejen pivní maniaci. Chutná opravdu výborně. Nožičky, které na tento pokrm nevyužijeme, můžeme zapracovat do jednoho z předchozích receptů. Pokud máte zájem o další výborné recepty, tak neváhejte a pořiďte si knihu Houby, Atlas s osvědčenými recepty, kterou najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Jako královna – i nenalíčená! III
Rty Tak jako na pleť krém, měla byste i na rty balzám používat. Ošetřujte rty před spaním i po něm. Pokud jste zapomnětlivá a dvakrát denně je na vás příliš, stanovte si jeden čas a například při nanášení krému na obličej si natřete i rty. Pokud máte na rtech prasklinky nebo se vám dělají koutky, za chvíli na ně již ani nepomyslíte, balzám všechny problémy napraví. Řasy Řasy tvoří pohled. Jak je vyživíte a zlepšíte jejich vzhled? Použijte vazelínu. S řasami totiž udělá opravdu divy. Dodá jim živiny a ještě se vaše černé ozdoby kukadel budou skvěle lesknout. Jezte zdravě a potřebné látky Na pleť má vliv mnoho potravin. Pokožka špatně reaguje třeba na rajčata nebo na příliš sladkých věcí. Vše zase napravují rostlinné oleje, semena, ořechy nebo rybí maso. Důležitý je vitamin E a taky karoteny. Voda Hydratace pleti neznamená jen hydratace z vnější části. Doplňujte vodu i zevnitř. Dostatečně pijte a doplňujte tekutiny po celý den. Minimálně dva litry! Spánek Na spaní se nesmí zapomínat. Vždyť právě ve spánku si tělo, takže i naše pleť odpočine. Správně byste měla chodit spát před půlnocí a vstávat nejdéle před polednem. Ideální doba spánku je dvanáct hodin. Žádné přílišné doteky Tímto zlozvykem trpí asi osmdesát procent žen. Nemněte si oči, nepřejíždějte si rukama rty ani se nijak jinak nedotýkejte své pleti. Častými doteky uvolňujete pleť a brzy si přivedete vrásky. Pečujte o pleť s pomocí přírodní kosmetiky. Vyzkoušejte sílu našich i cizokrajných rostlin, bylin nebo plodů. Vyberte si i svou kosmetiku na cesty. Prohlédněte si zde naši nabídku.    
Zobrazit článek >
 
Barevné jíly a jejich léčivé účinky I
Že nějaká zemina může být léčivá? Budete se možná divit, ale jíl je jedním z nejúčinnějších podporovatelů krásy. Dodává zdraví pokožce i vlasům. Jíl působí jako dezinfekce, má protizánětlivé účinky. Pomáhá proti lesklé pleti zejména tím, že ničí maz a bakterie. V jílu se vyskytuje velké množství stopových prvků od vápníku, přes křemík, draslík, hořčík, železo, sodík, měď, nikl, selen, zinek nebo mangan. Jak již z názvu můžete vytušit, dnes seženete pro svou pokožku několik barevných druhů jílu. Každý z nich má trochu jiný účinek, všechny si je zmíníme zvlášť. Otestujte moc zcela přírodního léku, který dodá nejen vaší pleti nový život. Zelený jíl Zelený jíl je vhodný pouze pro vysoce se mastící pokožku. Dokáže pleť dokonale vyčistit, ale taky ji během tohoto procesu pěkně vysuší. Pokud jste tedy o jílu slyšela, že vysušuje, může za to právě zelený jíl. Ostatní se chovají jinak. Tento druh jílu stačí smíchat s vodou a nenést na obličej či jiné místo, které chcete ošetřit. Určitě jej můžete použít taky na oblast ramen, dekolt a další místa. Jíl nechte zcela zaschnout, počkejte čtvrt hodiny a následně jej opláchněte. Hodinu po aplikaci je vhodné na pokožku nanést trochu krému, který ji zase vzpruží. V obchodech seženete i jílové masky, které obsahují též jiné složky, avšak ty nejsou přirozeně účinné tak, jako holý jíl.    
Zobrazit článek >
 
Jakým způsobem se můžete zamilovat? I
Že je prvá láska shodná s motýlky v břiše není tak úplně pravda. Zamilování se ne vždy pojí s několika prvními rande. Může přijít mnohem déle a vy si to možná ani neuvědomujete. Jak, kde a kdy se můžete zamilovat? Přečtěte si nejčastější situace a třeba i jejich příčiny. V jakém případě se vidíte vy? Boom a je to tu Tak takhle přesně vypadá ta idea, která se však nestává mnohým párům. Ve většině případů není zpočátku vzájemná. Jde o lásku na první pohled, vzplanutí při prvním pohledu či rozhovoru. Stalo se vám někdy, že by stačil pohled toho neznámého a vy byste se ihned po něm začala vznášet? Jak tento vztah dopadl? Psychologové se shodují na tom, že tyto dalo by se říct náhodné a hlavně extrémně rychlé zamilování, mají taky brzký konec. V partnerství je důležité se nejprve navzájem poznat a až pak byste se měla zahrnout srdíčky. V tomto případě jde jednoznačně o lásku na první pohled. Jedná se o zamilování, které má vysokou intenzitu, ta však postupně upadá. Obnovuje se opět ve chvíli, kdy na váš objev zase narazíte. Důležité je, aby se jiskra nacházela na obou pólech. Mějte ale na paměti, že je dobré si o vašem budoucím partnerovi zjistit víc. Může se stát, že budete toužit po jeho dalších pohledech a pak zjistíte, že v reálu vůbec není takový, jak jste si ho před spaním představovala. Tato zamilovanost vede bohužel ve více něž padesáti procentech ke zklamání. Potěšte svou drahou polovičku dárkem ,,jen tak‘‘. Blíží se valentýn. Už máte připravené překvapení? Prohlédněte si naši nabídku zde. 
Zobrazit článek >
 
CHIC vždy a všude I
Vypadat neodolatelně, sexy, ale přesto přirozeně. Jste ženou, která by bez drobného make-upu nevyšla ven? Co všechno je potřeba k dokonalému nalíčení? Báze nebo krém Základ je základ. Bez vhodné pleťové báze či spolehlivého krému nikdy nedocílíte skvělého nalíčení. Díky podkladu svou tvář sjednotíte, vyhladíte vrásky, uděláte první krok k tomu, abyste zakryla nedostatky. Vaše nalíčení navíc vydrží mnohem déle, než kdybyste se namalovala bez podkladové vrstvy. Vyzkoušejte tento jednoduchý trik. Tím, že na pleť přidáte emulzi navíc pokožku hydratujete a dodáte ji potřebné živiny, takže se ještě rozzáří. Pokud se vám krém zalíbí víc než dost, vyhledejte si k němu ještě noční protějšek a natírejte si obličej dvakrát denně. Líčení Začněte make-upem. I když mnohé články tvrdí, že make-up je vhodné aplikovat až úplně nakonec, spousta odborníků je toho názoru, že nejlepší je natírat obličej hned jako první. V této chvíli se totiž ještě nemusíte bát, že si zničíte krásně namalované stíny, řasenku nebo rtěnku. Nebudete se tedy muset soustředit na žádné hranice a meke-up dostanete opravdu všude, jak to má být. Nyní je na čase zaměřit se na oči. Určitě sáhněte po řasence. Nemusíte ze sebe nutně dělat mrkací panenku, stačí, když své řasy lehce zvýrazníte. Vyberte si takovou řasenku, jakou potřebujete. Některé vaše řasy prodlouží, jiné jim zase dodají až dvojnásobný objem. Pokud chcete vytvořit efekt výraznějšího pohledu, použijte linky na oči. K dostání jsou tuhé i tekuté, každé uživatelce vyhovuje něco jiného. Tekuté linky obvykle víc vydrží. Ty nejlepší kosmetické produkty nakupujte zde.
Zobrazit článek >
 
Vyzkoušejte propolisovou mast, zbavte se plísní a svědivosti pokožky I
Propolisová mast bezpochyby patří do skupiny nejznámějších a nejoblíbenějších mastí. Proč? To vám prozradí tento článek. Mast se skládá z takzvaného masťového základu. Pokud je mast kvalitní, tvoří ji pravděpodobně neškvařené vepřové sádlo. To je poměrně srovnatelné s lidským tukem, a tak se díky němu mast velmi dobře vstřebává do pokožky. Nepostradatelnou složkou masti je výtažek z propolisu. Ten je známý lépe pod názvem včelí kyt, tmel a nebo smoluňka. Jde o oranžovou látku, která vzniká uvnitř včelích úlů. Včely  obohacují pryskyřici svým sekretem a na světě je propolis. Tato látka je velmi mazlavá a lepkavá. Při delší době pobytu na vzduchu však tuhne. Včelám se hodí propolis na dezinfikaci úlů a taky na ucpávání škvír v jejich doupěti. Účinky propolisu znali již staří Egypťané, ti ho totiž používali k mumifikaci mrtvých. Neobohacovali ho však ještě medem. Na lepší účinky při spojení masti a medu přišli badatelé až v novověku. Propolisovou mastí je vhodné léčit například svědění pokožky. Toto léčivo zapůsobí i na plísně a některé typy lupénky. Mast se užívá i jako dezinfekce ranek, dá se vhodně využít při kožních potížích. Výhodou masti je dobrá cenová dostupnost. Dovolit si ji může každý člověk. Vyzkoušejte taky zázračné účinky tohoto léčiva. Za zkoušku nic nedáte. Kvalitní propolisovou mast DR.DUDEK Proplisovou mast tradiční, 30 ml najdete zde. Tradiční propolisová mast. Na ochranu a obnovu suché, citlivé a popraskané pleti, na drobné kožní defekty a koutky. V druhé části článku si povíme více o užívání masti a o jejím výběru. 
Zobrazit článek >
 
Jak se vyznat mezi různými druhy kávy – 2. díl
V druhém díle se dozvíme něco málo o dalších druzích kávy, a to hlavně lahodného a velmi oblíbeného latte. Ověříme si správný postup přípravy turecké kávy a mnoho jiných druhů, které jsou inspirované názvem světových zemí. Caffé macchiato (makijáto) Jedná se o espresso se lžící mléčné pěny. Latte Latte se připravuje z kávy Lungo a našlehaného mléka, kterého je o něco méně než v cappuccinu. Latte macchiato Do vysoké sklenice se nejprve nalije horké mléko, které zůstane na dně. Potom espresso a navrchu je čepice z našlehaného mléka. Mocca (moka) Na přípravu této kávy potřebujete moka konvičku, tzv. Bialettcu, do které nalijete vodu a přes sítku v horní části konvičky vám pára vytlačuje silné espresso. Turecká káva Přesná příprava turecké kávy není tak jednoduchá. Do plechové konvičky džezvy se nandají dvě lžičky najemno namleté kávy, které se zalijí studenou vodou. Pak se nádoba zahřívá tak dlouho, dokud směs skoro nepřetéká přes okraj. Po malé chvilce odstavení se tento proces opakuje ještě třikrát. Americano Americano tvoří z 1/5 espresso a zbytek horká voda. Irská káva 2,4 dl nápoje připravíte z filtrované kávy s třtinovým cukrem a jedním panákem irské whisky. Pravý požitek z kávy doladí čerstvě ušlehaná smetana na vrchu kávy. Alžírská káva Filtrovaná káva se ozdobí čerstvě ušlehanou šlehačkou a přelije vaječným likérem. Frappé Frappé je osvěžující letní kávový nápoj z našlehané kávy, mléka, cukru a ledu.
Zobrazit článek >
 
Těsto na ciabattu
Ciabatta je nejznámější italská příloha, která je využívaná k mnoha jídlům. Některým se může zdát její příprava náročná, sice ne co do ingrediencí, ale časově. Avšak po jejím upečení se vám vynaložená námaha odvděčí vynikající chutí. RECEPT: Ciabatta s olivami Ingredience: 400 g hladké mouky 20 g droždí 200 ml teplé vody 1 lžíce olivového oleje 2 čajové lžičky soli černé/zelené olivy pokrájené na čtvrtky Postup 1 den: Mouku, droždí, sůl a vodu dáme do mísy a pořádně promícháme tak, aby vzniklé těsto bylo hladké. Pak necháme zhruba 5 minut těsto odpočinout. Přidáme polévkovou lžíci olivového oleje a pokrájené olivy. Těsto promícháme. Mírně vymažeme velkou mísu olejem, kam uložíme těsto. Mísu zakryjte a těsto nechte 10 minut odpočívat při pokojové teplotě. Pracovní plochu si lehce naolejujeme. Mokrými nebo naolejovanými rukami přendejte těsto z mísy na pracovní plochu a vytvarujte z něj zhruba čtverec. Podeberte těsto ze vzdálenějšího konce a převraťte ho k sobě (zhruba na půlku). To samé udělejte z bližšího konce – podeberte ho a převraťte na vršek těsta. A nyní uděláte to samé nejprve z levé strany – podeberete těsto na levém konci a převrátíte ho nahoru zhruba na půlku. A nezapomeneme ani na pravou stranu a uděláme to samé. Nyní dáme těsto zpět do naolejované mísy. Necháme ho tam 10 minut. Poté zopakujeme celý překládací proces, který opakujeme ještě 2x. Těsto v naolejované míse přikryjeme igelitovým obalem a dáme do ledničky. Postup 2 den: Těsto vyndáme z ledničky zhruba 3 hodiny před pečením. Necháme ho 1 hodinu odpočívat při pokojové teplotě. Připravíme si plech a pečící papír a pořádně ho posypeme moukou. Pracovní plochu také posypeme moukou a opatrně vyjmeme těsto z mísy. Mokrým nožem rozdělíme těsto na 4 díly. Přehněte levou stranu těsta na vršek a to samé udělejte vzápětí s pravou stranou. Jako když skládáte poštovní obálku. Otočte těsto a položte ho na omoučněný pečící papír. Udělejte pak to samé se zbývajícími kousky těsta. Přikryjte naolejovaným igelitem a nechte 1 hodinu odpočívat. Pak otočte těsto a opatrně rukama vytvarujte zhruba 15 cm velké ciabatty (nebo menší, pokud jste těsto rozdělili na více kusů). Těsto pak vraťte na pečící papír a udělejte to samé i se zbylými kusy těsta. Opět přikryjte naolejovaným igelitem a nechte 1 hodinu odpočívat. Před koncem hodiny zahřejte troubu na 230°C. Plech s těstem dejte do trouby a pečte 12 minut. Pak ciabatty otočte a pečte dalších 12 minut. Čas se může mírně lišit v závislosti na velikosti vašich ciabatt. Z upečených ciabatt můžete vykouzlit následující recept - Panini bagetky s pršutem a mozzarelou Těsto na ciabatty je lépe zpracovat ručně, avšak s jinými těsty vám pomůže KUCHYŇSKÝ ROBOT STM 6356YL. Kuchyňský robot Sencor STM 6356YL s bajonetovým systémem, výkyvným ramenem a 8 rychlostmi, do kterého se vejde až 1,5 kg těsta. Planetární systém hnětení, míchání a šlehání zaručuje bezezbytkové promíchání obsahu mísy. Nechybí ani tepelná pojistka proti přehřátí.
Zobrazit článek >
 
Mlýnek nejen na kávu
Ve společnosti se vyskytují nejméně čtyři skupiny lidí s názorem na kávu. První z nich ji kategoricky, přirozeně na základě neochvějných argumentů, odmítá. Většinou těch zdravotních. Do druhé skupiny bychom mohli zařadit třeba vyznavače instantní kávy. Na trhu je takových káv, ať už s kofeinem nebo bez kofeinu, nepřeberné množství. Často diskutovanou je u nich kvalita. U levnějších instantních káv by se zřejmě dalo úspěšně pochybovat o přítomnosti kávy vůbec, blíže mají spíše kávovinovým nápojům. V případě tzv. „turka“, tedy tradiční pražené mleté kávy, je to podobné, jako s levnějšími instantními: jen vysoce kvalitní zrna mohou nabídnout chutný nápoj. V nižší cenové hladině o gurmánském zážitku zřejmě hovořit nemůžeme. Přesto je milovníků takového nápoje stále dost a dost. Čtvrtá skupina milovníků kávy se stále rozrůstá, a to v důsledku stále se zvětšující nabídky kávovarů a přístrojů na jejich přípravu. Přiznejme, že do takového stroje levnější zrna či mleté kávy nepřicházejí v úvahu. Výběr vhodného stroje by měl proběhnout na základě předem stanovených kritérií a můžete si ho vybrat v naší sekci Elektronika. Ve stejné sekci našeho e shopu ale najdete také řešení pro přípravu levnější turecké kávy, totiž mlýnek, kterým zrna kvalitní kávy namelete. Řeč je o mlýnku SCG 1050 BK oblíbené značky Sencor. Spolehlivě svým tříštivým nožem pomele nejen kávu, zvládne ale také mák, ořechy, koření a bylinky. Mlýnek  SCG 1050 BK je vybaven protiskluzovými nožkami, na stole neklouže. Výsledná jemnost mletí až 50 gramů pevného obsahu je závislá na délce mletí.
Zobrazit článek >
 
Zaměřeno na úklid skříně: Jak efektivně skládat oblečení? II
Oblečení můžete řadit dle druhu, někomu vyhovuje zase skládání podle barev. Fantazii se meze nekladou, postupujte tak, jak je to pro vás nejvhodnější. Už víte, jakým stylem je vhodné oblečení řadit? Jak samotné oblečení tedy skládat? Variant je několik. Pro tuto metodu úklidu je důležitý hlavně finální krok, aby složené věci stály.  Trika skládejte tak, že nejprve ohnete po délce rukávy a spolu s nimi i boční část topu. Uhlaďte a následně přehněte vertikálně na půl. Poté ještě jednou přeložte. Oblečení by se teď mělo dát krásně složit do zmiňovaných komínků. Nevíte si rady? Se skládáním vám pomůže naše deska na skládání oblečení. Najdete ji u nás v e-shopu.  Kalhoty stačí přehnout na polovinu, poté zase napůl a dvakrát nebo třikrát ještě zahnout. Pokud nejsou z mačkavého materiálu, není nutné mít je na ramínku. Pozor na kalhoty s puky, ty se skládají podle přehybů.  Nezapomínejte na spodní prádlo. Kalhotky i ponožky by měly v šuplíku taktéž stát. Rozložte spodní prádlo na pevné desce. Nejprve přeložte dva cípy kalhotek přes sebe a následně je uzavřete spodním cípem.  Ponožky neskládejte do kuliček, jak je v mnohých domácnostech zvykem. Položte je na sebe a následně jednou přehněte. Takto složené ponožky se vám budou hezky rovnat za sebou. Na každý pár uvidíte.  Složit podprsenku je nejsnadnější. Postačí schovat ramínka a následně podprsenku přehnout a oba košíčky srovnat na sebe. 
Zobrazit článek >
 
Dostaňte se zpět do kondice
V poslední době jsou stále četnější úvahy odborníků na téma příjmu tekutin. Jistě, že je potřebujeme, ale i u nich platí, že všeho moc škodí. Zatímco v létě pijeme hlavně čistou nebo ovocem ochucenou vodu doplněnou bublinkami, v zimě jdeme raději do nápojů teplých. Čaje jsou vhodným nápojem pro každou příležitost. Po vánočním hodování vám jistě přijde vhod odlehčení v podobě wellness čajů. Zakoupíte-li dárkovou dózu English Tea Shop Organic Wellness Teas, podpoříte svou tělesnou i duševní kondici. Dóza obsahuje 6 chuťových variací po 6 sáčcích, celkem 36 sáčků čaje v bio kvalitě. Čaj pro povzbuzení: bílý bio čaj (35%), bio moringa (19%), bio šípek (10%), bio kousky skořice (10%), bio citronová tráva (8%), bio máta (8%), bio kopřiva (5%), bio zázvor (5%). Čaj pro očistu: bio máta peprná (32%), bio máta klasnatá (16%), bio pískavice (12%), bio semínka fenyklu (10%), bio bezinka (8%), bio kurkuma (5%), bio citron kůra (5%), bio kopřiva (4%), bio rozmarýn (3%), bio lékořice (3%), bio aksamitník (2%). Čaj pro uvolnění: bio heřmánek (25%), bio máta klasnatá (15%), bio zázvor (15%), bio bazalka (10%), bio amalaki (10%), bio vanilka (10%), bio majoránka (10%), bio guduchi (5%). Čaj pro snížení hmotnosti: bio zelený čaj (54%), bio skořice (20%), bio ženšen (12%), bio zázvor (10%), bio acai bobule (4%). Čaj pro povzbuzení smyslů: bio citronová tráva (28%), bio ibišek (22%), bio Foibos (14%), bio listy ostružin (10%), bio skořice (10%), bio lékořice (8%), bio levandule (8%) Obsahuje lékořici, proto by se osoby s hepertenzí měly vyvarovat nadměrné konzumace. Čaj pro omlazení: bio ibišek (40%), bio šípek (40%), bio rakytník (9%), bio jahody (4%), bio borůvky (4%), bio ostružiny (3%). Svůj čaj si vybere každý. Dekorativní dóza English Tea Shop Organic Wellness Teas se hodí také jako dárek. Najdete ji ve výprodeji sekce Zdraví.
Zobrazit článek >
 
Ochutnejte výborné sirupy značky Koldokol: Malina
Firma Koldokol funguje na trhu od roku 2007. Od drobného rodinného prodejte se z této společnosti vyklubal během pár let oblíbený výrobce zdravých šťáv ze zeleniny a ovoce. My vám je dnes představíme: Některé z produktů si samozřejmě můžete zakoupit v našem e-shopu. Dnes se zaměříme na výborné sirupy. Všechny jsou vyráběny z třtinového cukru. Obsahují vysoký podíl ovocné složky. Vyrábí se z celých plodů bez příměsí. Výhodou šťáv je taky to, že neobsahují konzervační látky ani barviva. Jaký sirup si vyberete? Pojďme si udělat malou přehlídku těch nejoblíbenějších. Nejen že vám představíme produkt, ale taky si povíme, k čemu vám může být vzhledem ke zdraví prospěšný. Bezový sirup vám dodá energii na celý den. Stačí pár kapek a budete se hned cítit svěží. V dávných dobách lidé věřili, že právě bezinky mají moc ochraňovat jedince před zlými silami. Máte problémy s pokožkou? Trpíte ekzémy nebo se snad vaše pleť zdá být bez života? Zavolejte si na pomoc rakytník. Je vhodný i při léčení popálenin nebo omrzlin. Má antibakteriální účinky. Prospívá i vlasům, neboť působí proti jejich vypadávání. Maliny se od dávných dob využívaly jako lék na nejrůznější nemoci. Za jejich nejlepší účinky lze považovat především to, že vyčistí tělo od nevítaných látek. Díky tříslovinám, které obsahují, pomáhají udržovat zdravá a nenarušená střeva. Jsou dobrým jídlem pro těhotné i kuřáky, navíc podporuji metabolismus. Malinový sirup se ředí tak jako ostatní v poměru zhruba 1:10. Je doplněn citronovou šťávou.
Zobrazit článek >
 
Bylinková zahrádka I.
Supermarkety hojně nabízejí sortiment bylinek pěstovaných v květináčích. Kdo nemá možnost si je vypěstovat na zahrádce nebo na balkóně, je tato varianta velmi užitečná. Pokud však dáváte přednost vlastním výpěstkům a máte také prostor, kde si je můžete sami vypěstovat, můžete se radovat nejen ze samotného sběru, ale také z krásně kvetoucích a omamně vonících bylinkových záhonů. Měsíc červen je tím nejlepším obdobím, kdy si můžete vytvořit vlastní bylinkový záhon. Velmi populární jsou takzvané bylinkové spirály. K této mini stavbě budete potřebovat kameny, které stupňovitě, od středu, který bude nejvyšší, sestavíte spirálu ve tvaru šneka. Poté navezete kvalitní zeminu, vhodnou pro pěstování bylinek a můžete sázet. V zahradnictvích je nabízeno mnoho předpěstovaných druhů bylinek v květináčcích. Stačí si jen vybrat a nejlépe v podvečer je zasadit do vaší bylinkové spirály nebo na speciální záhon. Mezi nejčastěji pěstované bylinky patří:   LEVANDULE LÉKAŘSKÁ (Lavandula officinalis) Tato trvalka dorůstá až do výšky jednoho metru. Má nádherně fialkové květenství, které krásně voní a má skvělé léčebné účinky. Využívá se především pro přípravu čajů, koupelí nebo pleťové vody. V minulosti ji naše prababičky využívaly v sušeném stavu k přípravě vonných sáčků do skříní s prádlem. Sušené lístky se přidávají do bylinkové směsi - provensálského koření. Zjistěte jaké další bylinky lze u nás pěstovat, co si z nich můžete připravit a také jaké jim dopřát pěstební podmínky. To vše naleznete v knize BYLINKY z nakladatelství Omega.  
Zobrazit článek >
 
,,Mamí, tatí, koupíte mi zvířátko?‘‘ III. - Netradiční domácí mazlíčci 2
Žádný pes, kočka ani králík. To je nuda! Naše rodina potřebuje něco extra! Opravdu? V tom případě čtete ten správný článek. Nezapomeňte si přečíst i jeho první část. Miniaturní osel Napadlo vás někdy, že byste si domů pořídila oslíka? Existují totiž lidé (i v České republice), jejichž domácí mazlíček je právě kanadský miniaturní oslík. Je vhodné pořizovat si ho v době, kdy už pro něho máte téměř postavenou stáj. Oslík sice může žít úplně v domě, avšak svůj soukromý příbytek taky potřebuje. Oslíci jsou velmi chytří tvorové. Velmi snadno je naučíte povelům. Opička Lidé vyhledávají menší druhy opic hlavně z toho důvodu, že jsou velmi chytré a dokáží dělat různá mimická gesta. I když se nejvíce podobají člověku, nedokáží se o sebe samy postarat. Opičky vyžadují neustálou péči, aby se nestaly neurotickými zvířaty. Nemůžete je nechat volně běhat po domě, jelikož skočí kamkoliv, a tak i ledacos rozbijí. Je nutné zavírat je do klece. Větší venkovní výběh je pro ně ideální. Pokud si opičku či opičáka pořídíte, budete mít nerozlučného přítele až do smrti. Prasátko Nejběžnějším druhem domácího prasečího kamaráda je Götingenské miniprase. Můžete ho nechat pobíhat po zahradě i po bytě, jelikož neryje. Rádi vám pomohou se sekáním trávníku. Veverka létavá Chcete mít doma nějakého skokana, se kterým zažijete spoustu legrace a dokonce ho dokážete naučit některé povely? Co takhle veverka létavá? Je velmi přítulná, hodí se i k dětem. Jedinou nevýhodou tohoto zvířete je to, že veverka je nočním tvorem. Musíte se připravit, že ve večerních hodinách bude vyžadovat vaši pozornost a v noci bude taky pravděpodobně dělat neplechu. 
Zobrazit článek >
 
Vánoční tradice
Mám pocit, že pomalu začínáme zapomínat na pradávné vánoční tradice, kterými se dříve lidé bavili, když neměli televizi. Několik z nich si nyní připomeneme. Rozkrajování jablíček Když rozkrojíte jablíčko a objeví se hvězdička, znamená to štěstí. Pokud tam ale uvidíte kříz, značí to smrt nebo vážnou nemoc. Vlašský ořech Podobně je tomu i s vlašským ořechem. Pokud je vnitřek ořechu černý, znamená to neštěstí a smutek, jestliže je ale zdraví, čeká vás štěstí. Lodičky Skořápku z ořechu můžete využít na lodičku, do které dáte svíčku a pustíte po vodě. Lodička svým plutím po vodě naznačuje něco málo z budoucna. Házení pantoflí Svobodná dívka vezme do pravé ruky pantofel, otočí se zády ke dveřím a hodí botou za sebe. Jestliže špička míří ven ze dveří, bude svatba, v opačném případě zůstane minimálně rok na ocet. Cibulové věštění na celý rok Z cibule se oloupe dvanáct sukénem, jako je měsíců v roce. Položí se vedle sebe a nasype se do nich sůl. V té sukýnce, ve které se sůl ráno rozmočila, tak v tom měsíci bude pršet. Medové tváře Pokud si namažete na štědrý den tváře medem, bude vás mít příští rok každý rád. Třeste bezem Děvčata dříve ráda třásla bezem a přitom říkala: Třesu, třesu bez, ozvi se mi pes, kde je milý dnes? A z té strany, ze které pes zaštěkal, měl přijít budoucí ženich.
Zobrazit článek >
 
Dívka, která pokořila svět
Toužila po ni téměř každá dívka. Stala se prototypem americké modelky. Vystřídala mnoho profesí. Byla zpěvačkou, lyžařkou, baletkou, rockerkou. Dívky chtěly být jako ona. Oblékaly jí ti nejslavnější návrháři, Armani, Gucci, Versaci nebo i Dior. Celý svět sledoval její vztah s hezounkem jménem Ken. Ano hádáte správně, řeč je o nejslavnější panence Barbie. Odkud se vůbec vzala, kdo ji stvořil a proč? Více v našem článku. Za vším hledej ženu Všechno to začalo v Denveru, kde se narodila Ruth Handlerová, konkrétně v roce 1916. Jen pro zajímavost, kořeny Ruth sahají až do Evropy, její matka i otec byli židovští přistěhovalci z Polska. O několik měsíců dříve se narodil i její budoucí manžel a zároveň obchodní partner Elliot Handler. Oba se potkali na střední škole, zamilovali se, vzali se a narodil se jim první potomek, dcera Barbara. Ruth i Elliot si rozumněli nejen v životě, ale také v obchodě. V roce 1945 Elliot spolu s Ruth a jejich kamarádem, obchodním partnerem, Haroldem „Mattem“ Matisonem, založili firmu na výrobu obrazových rámů, firmu Mattel. Pokud vás zajímá význam názvu Mattel, je to jednoduché, skládá se z mužských jmen Matt a Elliot. Jak se ale světoznámá firma na výrobu hraček dostala od výroby obrazových rámů až k výrobě nejslavnější panenky světa? Hračky ze zbytků Při výrobě obrazových rámů se firma Mattel rozhodla, že ze zbytků začne vyrábět nábytek pro panenky. Tento krok se jim stal osudným. Malý nábytek upozadil prodej rámů, zisky i poptávka po mini stolečkách a postýlkách začaly stoupat. Koncem čtyřicátých let odkoupili manželé Handlerovi podíl jejich obchodního společníka Matisona a Ruth se konečně začala podílet na vedení celé firmy. Vzorem slavné panenky komiksová postava Byla to náhoda či snad prozíravost všímavé maminky? Jednoho dne Ruth sledovala svoji dceru při hraní s papírovou panenkou. Všimla si, že místo toho, aby její dcera Barbara stavěla panenku do role dětí či miminek, dávala jim role mladých dívek. To Ruth velmi zaujalo a napadlo ji, zda by se dětem ve věku její dcery nelíbily spíše panenky dospělejšího vzhledu? Tato myšlenka tak položila základy panenky Barbie. Každý dobrý nápad se ale vždy potýká s negativními ohlasy. Jeden takový přichází přímo od Ruthina manžela, který tvrdí, že taková panenka se prodávat nebude. Ačkoliv byl vynikající obchodník s dobrou intuicí, v tomto se přepočítal. Ruth se své myšlenky nevzdává, a když v roce 1955 v jednom Švýcarském baru spatří vystavenou panenku Lilly, s dokonalou postavou, jejímž vzorem byla komiksová postava příběhu uveřejňovaného v německých novinách Bild, rozhodla se svou myšlenku zhmotnit. Nakoupila tři takové panenky Lilly a po návratu do Ameriky přesvědčí svého manžela, aby koupili práva od německé firmy Hausser/Drei M k její výrobě. V roce 1958 pak práva získala a následně si nechala zaregistrovat i ochrannou známku pro jméno své panenky, panenky Barbie. Proč Barbie a Ken? Je to zcela jednoduché, tyto panenky pojmenovala po svých dětech, po dceři Barbaře a synovi Kennethovi. Tradice pojmenování panenek po členech rodiny se u Handlerových stalo tradicí, například panenka jménem Alan byla pojmenována po manželovi její dcery Barbary. Nutno podotknout, že panenka s tvary, za které by se nemusela stydět žádná modelka, s dlouhými vlasy, nalíčeným obličejem a pro panenky až netypickým oblečením, budila mezi ostatními panenkami s šatičkami a andělskými tvářičkami až hříšný dojem. To nic nezměnilo na tom, že Barbie v březnu roku 1959 na New Yorském veletrhu hraček sklidila neuvěřitelný ohlas. Barbie putovala do velkovýroby a její prodejní cena se pohybovala okolo 3 dolarů. Svou životní lásku Kena „potkala“ o několik let později, v roce 1961. A tak se zrodil Barbie svět, svět, kterým žila nejen Amerika. Barbie měla mnoho přátel, několik domů, na 40 zvířátek. Barbie dostala dokonce podobu i světoznámých hvězd jako například Cindy Lauper, Farah Fawcettová, Elvis Presley aj. Barbie se stala nejen ikonou ale i sběratelským kouskem. Chtěli byste své dceři, neteři či vnučce udělat radost a také ji pořídit panenku Barbie? Klikněte zde.
Zobrazit článek >
 
Uvařte si tradiční vietnamskou polévku Pho Bo
Znáte tradiční vietnamskou hovězí polévku Pho Bo? Překvapivé je, že polévky Pho se podávají hlavně v severní části Vietnamu a to ke snídani. V Evropě se toto jídlo stalo obědovým. Jak připravit tradiční polévku Pho Bo? Budete potřebovat: Morkové kosti (500 g) Hovězí žebra (500 g) Hovězí maso (1500 g) Rýžové nudle (3 porce) Zázvor (dle chuti, ideálně 5 cm) Skořici (celá, 1 ks) Cibuli bílou (1 ks) Cibuli červenou (1 ks) Jarní cibulku (4 ks) Badyán (cca 5 ks) Kardamom (4 ks) Koriandr (1 lžička) Chilli papričku (1 ks) Šťávu z čerstvého citronu (5 lžic) Cukr (1 lžička) Sůl (dle chuti) Postup: Ingredience vystačí na 4 porce. Vložte do hrnce kosti. Zalijte je vodu a přiveďte k varu. Poté kosti vyjměte, vodu slejte a postup znovu opakujte. Pokud se při další fázi varu opět objeví pěna, znovu vodu slejte, dokud tmavá pěna nezmizí. Kvůli světlé pěně určitě vývar nevylévejte, ovšem vybírat z povrchu ji můžete. Mezitím, co se bude vývar vařit si připravte cibuli, kterou osmahněte s drceným zázvorem na pánvi. Ke konci smažení přidejte i koření. Po nějakém čase přisypte do vývaru směs z pánve. Snižte teplotu na plotně a vývar ještě po pět až šest hodin táhněte. Kontrolujte hladinu vody, kterou musíte stále udržovat. Maso začněte vařit asi tři hodiny před jídlem. Připravte si zbylé suroviny – koriandr, cibulku, citron, chilli papričku a nudle. Koření a zeleninu nakrájejte. Nudle uvařte dle návodu na obalu a následně je hned rozdělte do misek. Přidejte nachystanou zeleninu spolu s kořením. Nakrájejte uvařené maso a vše zalijte hotovým vývarem. Dobrou chuť! 
Zobrazit článek >
 
UV vs. LED lampa: V čem je vlastně rozdíl?: UV lampa
Nosíte gelové nehty nebo máte zájem naučit se pořádnou domácí manikúru? Pokud hodláte na své nehty aplikovat gel, budete k tomu potřebovat troubu či pec, která se postará o zapečení umělých nehtů. Jenže jakou využít? Je lepší UV nebo LED světlo? Všechny důležité informace se dočtete v našem článku. UV lampa Na začátek celkového popisu je třeba říct, že UV lampy jsou jednoznačně rozšířenějším druhem jak v domácnosti, tak v kosmetických salonech. To je taky důvod k tomu, proč na trhu shledáte daleko širší nabídku UV lamp než LED lamp, což je vlastně sama o sobě už výhoda. Mezi další velké plusy patří to, že pořizovací cena tohoto zařízení je nižší než LED kamarádky. Samozřejmě i samotných UV lamp existuje několik druhů. Tradičně se dělí podle toho, jak velkou sílu vydává v lampě světlo, respektive kolik lampiček celkový přístroj obsahuje. Na této charakteristice záleží velice, neboť právě podle výkonu můžete vypočítat průměrnou délku zapékání připravovaných nehtů v troubě. Nezapomínejte však na to, že světlo je zhruba po třech stovkách hodin nutné vyměnit. Kromě toho, že vezmete při výběru v potaz wattový výkon, svůj nákup rozhodujte taky podle dalších vychytávek. Co takhle lampa s displejem, trouba, která má v sobě zabudovaný ventilátor a další vymoženosti? 
Zobrazit článek >
 
Martina Kempff – Uloupená žena
Martina Kempff je německá spisovatelka a překladatelka, která se zaměřuje na tvorbu historických románů. Její díla jsou překládána do několika světových jazyků. Kempff pochází z rodiny diplomata. Díky němu procestovala spoustu zemí. Dostala se například do Holandska nebo Řecka. Sama vystudovala internátní školu se zaměřením na zahraniční komunikaci. Následně se dala na univerzitu, po které pokračovala redaktorskou činností v Berlíně. Kempff současně spolupracovala taky s literárním programem pro školství.  Mezi autorčina díla, která jsou oblíbená mezi Čechy, patří knihy s názvem: Lovkyně stínů, Bezmocná, Manželka a matka králů, Rebelka nebo Uloupená žena. Jaká z knih stojí za přečtení? Pokud jste milovnicí historie, avšak i menšího dramatu, tak každá. Uloupená žena – Osudová láska Karla Velikého Pojďme se společně seznámit s jednou z knih Kempffové. Podtitul knihy nám prozradí vlastně celé její téma. Příběh nevypráví o nikom jiném než o Gerswindě, dceři saského knížete Widukinda, která byla přivezena roku 785 jako válečná kořist ke králi Karlovi. Král se rozhodne ponechat si teprve tři roky starou dívenku u dvora. O deset let později se díky kráse slečny rozhodně Karel Veliký udělat z Gerswindy svou milenku. Ta se mu však jen tak nepoddá. Jak zavaří dívka králi v jeho záležitostech? Dokáže něco velkého, povedou se jí totiž ovlivnit celé dějiny raného středověku v Evropě. Přečtěte si knihu Uloupená žena – Osudová láska Karla Velikého, kterou najdete zde. Název: Uloupená žena Podnázev: Osudová láska Karla Velikého Autor: Martina Kempffová Jazyk: čeština Nakladatelství: NS SVOBODA Značka: NS SVOBODA Druh: Kniha Vazba: Pevná s přebalem lesklá Rozměry (výška x šířka x tloušťka): 127x127x30 mm ISBN: 978-80-205-0622-1  
Zobrazit článek >
 
Krásné a zdravé nehty s P-shine
V minulosti jsem prošla kurzem na nehtovou modeláž. Byl to takový rychlokurz, kde si účastnice kurzu navzájem vytvářely gelové nehty. Jelikož moje kolegyně neměla v ten den mnoho času, stačila mi nehty poškrábat pilníkem a nešetrně nalepit nehtové tipy. Odešla ...a nebylo nikoho, kdo by mi nehty dodělal. Nechci to nijak rozmazávat, ale tento kurz mi téměř nic nedal, spíše vzal a zničil nehty. Hledala jsem variantu, jak ozdravit své poškozené nehty a pokud možno udržet si přírodní nehty, aby byly lesklé a zdravé. Objevila jsem sadu P-shine, kterou mi aplikovala, na hojící se nehty, moje kamarádka. Nehty byly krásně vyživené a lesklé. Proto jsem si tuto sadu pořídila i já a pravidelně si ji dokupuji téměř deset let. A občas přemluvím i mého muže a naaplikuji mu také P-shine. Toto je pouze jeden z případů, kdy využít tuto japonskou profesionální manikúru. Také jsou mezi námi ženy, které by rády krásné nehty, ale do gelových či jiných umělých nehtů se pouštět nechtějí. P-Shine by si měly aplikovat ty ženy, jejichž nehty jsou roztřepené, lámavé a špatně rostoucí. Pozor, metoda se nehodí na tenké nebo úplně zničené nehty.  Na samotnou aplikaci si vyšetřete alespoň hodinku času (rada pro začátečnice). Nanášecí hmota se skládá ze včelího vosku, mateří kašičky, křemičité hlinky, jemných parafínů, glycerinu, bentonitu, panthenolu, vitamínů A, E, H a provitaminu B5. Nejprve se na nehty nanáší polotuhá pasta (paste 1), která se musí do nehtu řádně vetřít. Poté se použije prášek (powder 2), kterým se pasta zafixuje a nehty dostanou krásný lesk. Japonská manikúra je technika péče o přírodní nehty, u nás známá již několik let. Díky ní snadno udržíte vaše nehty vysoce lesklé, navíc vám pomůže nehty zpevnit, zlepšit jejich pružnost a snížit lámavost. Pomocí tohoto výrobku vznikne na povrchu dorzální vrstvy "glazura", která splňuje nejen estetické nároky, ale zabraňuje i nežádoucímu odplavování přirozených lipidů, čili vysušování nehtů. Kořen nehtu má v tomto případě schopnost bezproblémově produkovat kvalitní keratinové buňky, takže celková kondice těchto tkání se průběžně vylepšuje. Vzhledem ke složení je tato japonská manikúra vhodná i pro alergiky. Délka ošetření se pohybuje kolem 30 - 45 minut. P.Shine je vhodná jak pro ženy, tak pro muže.  
Zobrazit článek >
 
Buďte v práci za hvězdu. Poradíme čemu se v oblékání vyhnout
Milujete poslední  výkřiky módy, ale jsou v rozkolu s dress code vaší společnosti? Víme, čemu se vyhnout, abyste vypadala jako úspěšná žena.  V Čechách nejsou zaměstnavatelé tak striktní , takže zpravidla není předepsána uniforma s výjimkou barmanek či bankovních poradkyní. Šaty ale tvoří vaši osobnost a mnoho personalistů varuje před módními  výstřelky. Zapomeňte na denim Jedním z největších příkladů je nošení  odrbaných riflí do kanceláří. Denim je velmi sporný materiál a to natolik, že jej někteří zaměstnavatelé umožní nosit do práce jen v pátek. Odrbané džíny nahraďte cigaretovými kalhotami, které z módy nevyjdou nikdy. Tepláky do práce? Nikdy! Často si zaměstnavatelé stěžují na ženy, které neustále chodí  v teplácích. Žena v teplákách a válenkách, které jsou dávno out  je na ulicích celkem častý jev. Chcete-li to dotáhnout v práci daleko, na teplákovinu zapomeňte. Střídmá manikúra a líčení Milujete výrazný make-up a vaše nehty hrají  všemi  barvami? Zapomeňte na to a volte střídmé líčení i manikúru. Je lepší si zvolit jen jemnou barvu nehtů a ozdobit pouze decentně. To samé platí i o líčení. Nemusíte vypadat jako plakát a přesto můžete vypadat velmi hezky. V jednoduchosti  je krása. Vyhněte se minisukním Ráda předvádíte své křivky a to i v práci? Dělejte to pouze o víkendu, jinak vás v práci začnou brát za lehkomyslnou a nezodpovědnou osobu. Máte-li ráda sukně, volte raději délku ke kolenům. Minisukně se do práce nehodí. Důležitá je správná velikost Patříte mezi ty, kdo dodržují dress code a vyžívají se v kostýmcích? Pak dejte pozor, zda není  z nevhodných materiálů a zvolila jste správnou velikost. I v běžné konfekci lze zvolit nadčasovou módu. Zkuste tvídové sako a cigaretové kalhoty či pouzdrovou sukni. Trendy oblečení do práce i pro volný čas si můžete pořídit zde.
Zobrazit článek >
 
Spodní prádlo dříve a dnes: Obnovte základní kousky svého šatníku I
Dnes vám v naší krátké sérii článků nabídneme pár tipů na pohodlné spodní prádlo. Nosíte ráda jednoduché kousky nebo nedáte dopustit na vyšperkované kalhotky s podprsenkou v setu? Ať už je váš styl jakýkoliv, v našem článku si můžete přečíst, jak se jednotlivé druhy spodního prádla zrodily. Začalo to u mužů, a proto bude součástí článku povídání i o spodním prádle pánském. Vše začalo bederní rouškou Bederní rouška je úplně prvním nalezeným dokladem, který se týká spodního prádla. Byla objevena ve starověkém Římě. Dnes můžete předpokládat, že šlo pravděpodobně nejen o pomůcku pro zakrytí genitálií, ale taky předmět, který chránil nositele před chladem. Spodky pro muže Pokud opomineme pyžamové kousky, které tvořím ve spodním prádle samotnou kapitolu, ženy si musely na své spodní prádlo docela počkat. Čistě mužskou záležitostí z dob raného středověku byly spodky. Ty nevypadaly tak, jak je znáte teď. Jejich délka sahala až k lýtkům, kde se taky pomocí tkanic uvazovaly. Později došlo k jejich vylepšení. Aby si muž při močení pokaždé nemusel sundávat celé kalhoty, byl vytvořen první poklopec. Ten se lehce rozepínal či rozvazoval. Ženy řešily menstruaci, jinak chodily ,,naostro‘‘ Jak to dělaly ženy při menstruacích? Prádlo bylo potřeba, ale nové vymoženosti se dlouho nezjevovaly. Bohatší ženy nosily speciální menstruační košile. Chudší dámy měly na své dny připravenou obdobu pánských spodků, jejich nohavice si však nastřihávaly a zavazovaly si je kolem pasu. Toto oblečení trochu připomínalo dětskou plenu. 
Zobrazit článek >
 
Objevte tajemství Kenzo – přehlídka parfémů II
L’Eau Par Kenzo Kenzo si hraje s kontrasty. Zatímco vůně, jejíž flakon zdobí slon, je silná a dráždivá, její modrý protivník je naopak velmi milý a jednoduchý. Designéři flakonu vůně i samotní odborníci na esence, se při vyvíjení této vůně drželi hodně zkrátka. Parfém nikoho neurazí, je čistý, jemný a povzbudivý. Dodá každému vašemu dni jiskru a harmonii. Žádný výstřelek u ní nečekejte. Skrývá sice některé méně poznané voňavé tóny, ale jsou líbivé a střídmé. Základ: vanilka, cedr Srdce: hvězdník Hlava: rákos Madly Kenzo Zkrátka nezůstaneme dlouho, neboť je tu parfémovaná voda Madly Kenzo, která vás opět přivede ke krásám orientu, jež schovávají kapky některých esencí. Vůně působí dřevitě, avšak má mírný štiplavý nádech, takže se hodí pro ženy, které potřebují dodat na odvaze. Spolu s tóny pomeranče se stane vaším oblíbeným doplňkem každého dne. Základ: pižmo, cedr, vanilka Srdce: kadidlo Hlava: květ pomerančovníku Flower In The Air Počáteční průnik malin vás možná trochu zmate, neboť vůně pak přejde spíše do květinova. Flower In The Air je svěží, trochu sladká, mírně trpká. Její hebkost vás dostane na kolena. Hodí se pro každou romantickou avšak velmi osobitou ženu, která je odhodlaná každý den prožívat nové dobrodružství. Základ: bílé pižmo Srdce: růže, gardénie, magnólie Hlava: malina, růžový pepř    Ponořte se do japonské exotiky a zažijte neodolatelný zážitek s jednou Kenzo vůní. Prohlédněte si naši nabídku zde: parfémy.eiffeloptic.cz. 
Zobrazit článek >
 
Pečení: Chinois
Recept: Chinois - francouzský máslový koláč Ingredience: 400 g hladká mouka 50 g cukr 90 g máslo 100 ml mléko 15 g droždí 2 vejce špetka soli Krém 3 žloutky 500 ml mléko 50 g hladká mouka 100 g cukr vanilka Postup: Na těsto si připravíme nejprve kvásek - do vlažného mléka přidáme trochu cukru a mouky, necháme cca 15 minut vzejít, poté smísíme se zbylými surovinami a důkladně vypracujeme hladké těsto. Poprášíme moukou a necháme v teple alespoň hodinu kynout (déle je lépe). Pomoci nám v přípravě těsta může i domácí pekárna, v tom případě dáme na dno tekuté, navrch sypké suroviny. Mezitím si připravíme krém: Utřeme do pěny žloutky s cukrem a přimícháme prosátou mouku. V kastrolku si zahřejeme mléko s vanilkou (použijeme buď zrnka z 1 vanilkového lusku nebo několik kapek vanilkové esence, v krajním případě i vanilkový cukr), až mléko začne vřít, sundáme z plotny a za stálého míchání jej tenkým pramínkem vlijeme k žloutkové směsi. Poté celou směs postavíme na plotnu a na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí. Hotový krém necháme vychladnout, občas promícháme. Připravíme si dortovou formu (vymažeme, vysypeme). Z vykynutého těsta oddělíme asi třetinu a vyválíme do velikosti dna dortové formy a vložíme kolo těsta dovnitř. Ze zbylých dvou třetin vyválíme veliký obdélník a potřeme jej krémem. Poté obdélník zarolujeme a nakrájíme na asi pěticentimetrové šneky. Ty naskládáme vedle sebe do formy na plát těsta, který nám tvoří spodek. Potřeme bílkem a necháme v teple ještě hodinu kynout. Rozehřejeme troubu na 180 stupňů a do vyhřáté dáme péct koláč na 35 minut. (respektujte vlastní troubu). Hotový koláč necháme zchladnout ve formě, poté uvolníme okraje a koláč vyjmeme. Vychladlý můžeme ještě potřít glazurou z moučkového cukru rozmíchaného v troše vody a posypat krystaly cukru.
Zobrazit článek >
 
Hubneme do plavek: Pomalu ale jistě! I
Už se otepluje, stále máte dost času shodit kila do plavek. Nová sezóna se blíží, letos se nebudete stydět vyjít ven v plavkách. Máme pro vás účinný návod na pomalé hubnutí, které se zcela vyhne jojo efektu a zajistí vám krásnou postavu napořád.  Pro začátek je potřeba myslet na to, že ať zvolíte jakékoliv omezení, půjde pouze o chvilkovou záležitost. Redukční diety vám pomohou shodit kila, ale nezajistí to, že zase nepřiberete. Je třeba myslet na to, že pokud se vrátíte ke stejnému jídelníčku bez jakékoliv změny, kila můžete nabrat znovu.  Pokud chcete dostat kila dolů trvale, je třeba změnit celý životní styl. Jídelníček je zásadní, avšak chce to přidat taky různé aktivity. Pohyb, ať už jakéhokoliv druhu, bude vašemu tělu prospěšný.  V rámci samotného redukčního programu je nezbytné vymezit si takové cíle, které můžete skutečně splnit. Pamatujte na reálné požadavky na sebe. Pokud si naplánujete razantní hubnoucí program do krátké doby, akorát budete demotivovaná, že váš plán nejde dodržet. Budete se cítit pod psa a ztratíte všechnu chuť do boje s přebytečnými kily.   Dle odborníků je ideální shazovat maximálně kilo týdně, v případě vyšších nároků tělu akorát ublížíte. Pamatujte taky na to, že váha není všechno. Pokud se rozhodnete odbourávat tuky pohybem, což je nejlepší způsob řešení nadváhy spolu s omezením stravy, pak se vám začnou tvořit svaly. A svalová hmota je váhově těžší než tuk, takže se nemusíte obávat toho, že vaše váha opadává pomalu. Tělo se loučí s tuky, ale taky vítá svaly.
Zobrazit článek >
 
Šípkový nápoj
Sběr šípků mám pevně spojený se školní docházkou během podzimních dnů. Plody šípků obsahují velké množství vitamínu C a provitamínu A. Jejich léčebných účinků využíváme především v zimním období. Dnes se však sbírají jako dekorace, a málokdo z nich vyrábí marmelády nebo je suší na čaj. V zahrádce můžeme pěstovat dva druhy: růži dužnoplodou růži svraskalou Obě tyto růže mají velké plody a tudíž z nich máme více užitku. Pokud se však vydáte na sběr šípků v přírodě, sbírejte pevné a plné plody. Z šípků si pak můžete vyrobit chutnou marmeládu, likér nebo víno. Kdo však nemá příležitost pro sběr, nebo se mu prostě do sběru nechce, může využít již hotového produktu, kterým je: Bio šípkový nápoj se vyrábí z vybraných divoce rostoucích plodů, které rostou v horách Arménie, mají příjemnou sladkokyselou chuť a zachovávají všechny prospěšné vlastnosti čerstvého ovoce. Šípky májí vysoký obsah vitamínu C, kromě toho obsahují vitamíny A, B1, B2, B3 a K, jakož i vápník, železo, hořčík, draslík, křemík a zinek, organické sloučeniny, jako je lykopen, pektin, karoten a různé drobné složky, které nabízejí mnoho přínosů pro zdraví, které zvyšují život.Šípkový nápoj je vhodný pro lidi s nadváhou - 100 g surového produktu obsahuje jen 51 kcal. Od dávných dob se plody této rostliny používaly v lidové medicíně jako lék z celé řady onemocnění.
Zobrazit článek >
 
Ženy, sukně a kalhoty, jak se vyvíjelo dámské oblékání? I
Styly oblékání se v průběhu věků samozřejmě měnily. Po celá staletí byla však základní linie oblékání žen a mužů stejná. Obléknout si něco jiného, než schvalovaly tehdejší konvence, znamenalo v dřívější době přinejmenším mravní přestupek. Ženy měly po několik staleté za úkol zdůrazňovat úzký pas, nikoliv však boky. Dámské oblečení se drželo jedné linie, docházelo pouze k obměňování barev či materiálů. Ukazovat své křivky od pasu dolů nebylo zvykem. Ženám tedy náležely sukně či šaty, ať už byly někde na procházce nebo pracovaly pouze v domácnosti. Toto oblečení mělo své výhody též co se týče pracovních záležitostí. I když nadýchané sukně nebyly asi zrovna pohodlné, ženy jimi vyjadřovaly svou ženskost. V době válek napoleonských byly ženy povolávány do armády jako kuchařky nebo pečovatelky. Dlouhé sukně by byly překážkou, a tak se vláda rozhodla stvořit speciální ženské uniformy, které sice měly nohavice jako kalhoty, avšak boky žen byly zakryty volnou sukní, která byla přidělána ke kalhotám. Až na přelomu devatenáctého a dvacátého století začaly skupiny žen přicházet s myšlenkami feminismu. Bojovaly za to, aby byly s muži rovnocenné a měly stejná práva na práci i ostatní záležitosti. Spory o rovnost vyžadovaly i změny oblečení. Zásadní věcí bylo to, že sukně nahrazovaly kalhoty. Tak začala myšlenka žen v kalhotách. Feministky zastávaly názor, že pokud se žena bude oblékat jako muž, tak se lépe dostane na jeho úroveň. Tyto protestantky byly zahnány do kouta, avšak nápad na dámské kalhoty se vznášel ve vzduchu stále.    
Zobrazit článek >
 
Je koženka nová kůže? II
Výhodou kůže je její trvanlivost a odolnost. V případě, že chcete podpořit její dlouhověkost, pravidelně ji umývejte vlhkým hadříkem a mýdlovou vodou. Taky jednou za čas materiál impregnujte. Je flexibilní a měkká. Pokud vás lákají kabelky, které hodně vydrží, je pro vás materiál jménem kůže to pravé. Za nevýhodu bychom mohli považovat její cenu. Nákup kožené předměty vás vyjdou dráž než ty umělé. S kůží bývá často spojován materiál jménem štípenka. Jde o tenčí část kůže, která postrádá buď podkožní vazivo nebo horní vrstvu s pokožkou. Tato kůže je však v současné době velmi často mixována s jinými materiály, a tak se pravou kůží rozhodně nazývat nemůže. Za zmínku stojí i eko kůže, která je poměrně moderní záležitostí. Většina lidí o ni má chybnou představu. Její největší výhodou je asi to, že si ji v klidu mohou užívat alergici. S kůží totiž nemá nic společného! Eko kůže je silná svou strukturou, přesto je prodyšná. Z této ,,kůže‘‘ lze vyrobit jakoukoliv barevnou variantu doplňku. Pořizovací cena je vzhledem k umělému materiálu opět nižší. Největší problém má eko kůže s prachem. Je potřeba ho z kabelky vysávat speciální hlavicí nebo vytírat hadříkem. Nezapomínejte na veškeré záhyby, protože kvůli prachu opět hrozí popraskání. Existuje však mnoho impregnací, které jsou určené právě proti prachovým částicím, je nutné je alespoň jednou za čas používat. 
Zobrazit článek >
 
Kdo byl Oskar Kokoschka?
Oskar Kokoschka byl rakouský malíř a grafik, který se narodil 1. března 1886 v Pölcharnu. Jeho otec Gustav Kokoschka pocházel ze známé pražské zlatnické rodiny, jeho matka Romana Loidlová pocházela ze Štýrska. Během pubescentních let se O. Kokoschka téměř vůbec o umění a tvorbu nezajímal. Jeho touhy vedly ke studiu chemie. Avšak v roce 1905 vyhrál prestižní stipendium na Kunstgewerbeschule ve Vídni, kde počal studovat na učitele umění. Naučil se dekorativnímu a ornamentálnímu umění, ale ne kresbě lidské figury, která byla na škole tabu. Ve Vídni studoval v ateliéru Gustava Klimta, kde se učil užití figury v obrazech. O. Kokoschku podporoval architekt Adolf Loos, který mu mezi svými bohatými klienty a přáteli sháněl zákazníky. Mezi lety 1907 až 1908 Kokoschka maloval akty dospívajících dívek. Kokoschkovo umění bylo bohužel v Rakousku zpočátku nepochopeno a na výstavách bylo systematicky odmítáno, a tak se Kokoschka v roce 1910 přestěhoval do Berlína, kde spoluvydával časopisy pro soudobé umělce.  Oskar byl ve své době velmi kontroverzní postavou nejen u uměleckých kritiků, ale i u veřejnosti – když začal učit na jedné vídeňské dívčí škole, někteří z rodičů protestovali tak vehementně, že musela zasáhnout i rakouská vláda, která mu zakázala vyučovat. V roce 1919 byl Kokoschka požádán, aby učil umění na Akademii krásných umění v Drážďanech, v roce 1924 však náhle a bez předcházejícího upozornění odešel do Paříže, kde vytvořil mnohé obrazy hýřící živými barvami a neklidnou energií. Jeho obrazy tehdy často měly provokativní politické náměty, což dráždilo pronacistické politiky. Kokoschka bydlel v Praze, a to v letech 1934 až 1938 – přijal také československé občanství. Rakouská vláda se snažila nalákat ho zpátky do Vídně tak, že mu nabízela ředitelskou pozici na Kunstgewerbeschule a v roce 1937 mu také uspořádala rozsáhlou retrospektivu v Österreiches Museum für Kunst und Industrie, ovšem Kokoschka se zlákat nenechal. V roce 1936 namaloval portrét presidenta Masaryka a stal se také jeho přítelem. O něco později po nabídkách rakouské vlády však bylo gestapem zkonfiskováno jako zvrhlé umění 417 Kokoschkových děl. Napjatá situace v Praze po podepsání Mnichovské dohody v roce 1938 Kokoschku a jeho přítelkyni Oldu Palkovskou donutila přestěhovat se do Anglie. Usadili se v Cornwallu, kde Kokoschka maloval akvarely. V roce 1940 se přestěhovali do Londýna, kde však Kokoschka často trpěl depresemi. Kokoschka zemřel 22. února 1980 v Montreux ve Švýcarsku. Prohlédněte si některá z jeho významných děl a přečtěte si o dalších umělcích, kteří se na krátký čas usídlili v Československu během druhé světové války - kniha DOST TICHÉHO ŠEPOTU.
Zobrazit článek >
 
Znáte druhy servírovaných káv?
Pijete rádi kávu, ale zůstáváte stále u jednoho druhu, protože si nejste jisti, že by vám jiný druh vyhovoval? Podívejte se na ty nejznámější, podávané v České republice. Po přečtení tohoto článku se stanete odborníky na kávu.    Espresso Tento druh kávy je naprostá klasika. Připravuje se do malých šálků ve vysokotlakovém kávovaru, který funguje na bázi protlačení devadesátistupňové vody přes kávu. Při procesu působí tlak o velikosti 9 barů. Správná porce espressa je tradičně v poměru 7 g kávy na 25 – 30 ml vody. Doba průtoku vody by se měla pohybovat okolo 20 vteřin. Pro lepší představu – do espresso šálku se vejde maximálně 60 – 90 ml tekutiny. V České republice je taky oblíbené espresso lungo, které obsahuje předepsané množství kávy, tedy 7 g, avšak nedodržuje správný poměr. Tato káva může pojmout nad 80 ml vody. Správné espresso by mělo vonět po oříškách, karamelu, čokoládě, květinách nebo ovoci. Kyselost, sladkost ani hořkost by neměla převažovat nad ostatními chutěmi, jelikož všechny chutě by měly být vyvážené. Pro výrazné aroma byste espresso měli vypít co nejdříve. Pokud chcete udržet pěnu, která vzniká u hladiny, tak si na kávu připravte co nejvíce zaoblené hrnečky, v nich se totiž pěna nejdéle vydrží. Původní espresso s malým objemem vody se u nás nazývá Ristretto. Dvojité esspresso, tedy s dvojitou dávkou kávy, nese název Doppio. Cappuccino Správné italské cappuccino se vyrábí ve třetinovém poměru, tedy 1/3 espressa, 1/3 mléka a 1/3 mléčné pěny. Připravuje se do šálků, do kterých se vejde kolem 150 ml nápoje. Konzistence kávy by měla být velice jemná, obzvláště pěna, která by neměla obsahovat příliš velké bublinky. Základem přípravy správného cappuccinového nápoje je nalít první espresso a až poté dolévat mléko, zahřáté na více než 60 stupňů, a nakonec pěnu. Baristé často vytvářejí na hotové pěně obrázky. Toto ,,umění‘‘ se nazývá café art. Caffé macchiato Caffé macchiato často bývá zaměňováno s kávou café latte, avšak to je velký omyl,  jak se za chvíli dozvíte. Tento druh kávy není nic jiného, než klasické espresso s trochou mléka nebo mléčné pěny. Caffé latte Pokud vám při kávě nejde příliš o intenzitu, nýbrž o velké množství, tak latte macchiato je přesně pro vás. Připravuje se z lunga, mléka a našlehaného mléka jako cappuccino. Co se týče množství jednotlivých složek v porovnání s cappuccinem, tak mléka a kávy obsahuje více a mléčné pěny méně. Latte macchiato Pokud jste milovníci velké kávy a hlavně mléka a našlehané pěny, zvolte latte macchiato. Káva krásně vypadá, jelikož střídá barvy. Při nalití kávy do připraveného mléka dosáhnete tříbarevného efektu. Latte macchiato se vždy podává ve skle. České kavárny se dopuští pro Italy nesmazatelného hříchu, protože často přikládají do kávy brčko. Velmi oblíbená je kombinace tohoto druhu kávy s příchutěmi. Můžete využít techniky latté art a nechat si kávu nazdobit například oříškovou polevou. Frappé Tato káva pochází pro změnu z Řecka. Prvním výrobcem byla firma Nestlé, která na světovém veletrhu předtavila tento nápoj jako kávu pro děti. Tradičně se připravuje s velkou dávkou mléka, cukrem a ledem. Alžírská káva Alžírská káva se připravuje z filtrované kávy, která se po přelití do hrnečku nebo sklenice zdobí velkým množstvím šlehačky. Na tu se ještě nalévá vaječný koňak, který volně stéká do kávy a pomalu se s ní mísí. Coretto Zůstaňmě ještě na moment u alkoholu. Tato káva je méně známá, ale v zahraničí je velmi oblíbená. Považuje se spíše za slavnostní nebo večerního pití. Skládá se z klasického espressa, do kterého se přidává celý panák likéru, nejčastěji Baileys. Vídeňská káva Druhá káva zeměpisného názvu se možná může plést s tou první. Ano, jsou téměř stejné. Rozdíl je jen v alkoholu. Této kávě nepřísluší vaječný koňak. Na šlehačku se sype pouze kakao. Pokud byste chtěli šlehačku ke kávě zvlášť, nikoli přímo v kávě, řekněte si o kávu s názvem Panna. Turecká káva Turecká káva se připravuje ve speciální nádobě, takzvané džezvě. Pár lžiček dobře namleté kávy se zalévá studenou vodu a pak jen čekáte, až se tekutina dostane až na okraj nádoby. Pro lepší chuť kávy můžete postup opakovat vícekrát. Tato káva bývá nejčastěji připravována v domácnostech. Tak jaká káva to bude dnes? Zrnkovou kávu najdete zde. Kávové soupravy najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Tajemství Karibiku - Kuba III
Dost už bylo pravidel a rad, nyní se pojďme podívat na místa, která na Kubě prostě musíte navštívit! Tady jsou ta nejlepší z nich: Havana Hlavní město Kuby Havana je obvykle přezdívané jako Paříž Karibiku. Je největším městem Kuby s více než dvěma miliony obyvatel. Havana byla již od počátku 16. století centrem ostrova. Zakladatelem tehdejší pevnosti byl Diego Velázquez de Cuéllar, vysílal z ní válečné loďstvo a taky objevitele s cílem přivlastnit si další části území. Během 18. a 19. století nejen toto město vzkvétalo. Bylo základním centrem kolonií v Karibiku. Během následujících století se zde začaly stavět velké hotelové komplexy a taky herny. V Havaně se nachází nejvýznamnější kubánské letiště. Dostanete se sem taky po hlavní silnici Kuby, dokonce sem vede i železniční spojení. Za prohlédnutí určitě stojí havanská katedrála, kubánské sídlo vlády a taky pobřežní pevnosti Castillo de la Real Fuerza, Castillo de San Salvador de la Punta a Castillo de Los Tres Reyes Magos del Morro, ze kterých srší tehdejší tradiční kultura. Tyto tři památky byly centrálními body celého opevnění. Zajímavá je taky podívaná na místní havanský Capitol, který kopíruje Capitol ve Washingtonu. Nezapomeňte se taky projít po kolonádě Malecón. Tato osmikilometrová promenáda tvoří srdce nočního života nejen místních obyvatel. Trinidad Jedno z větších známých oblastí Kuby je taky Trinidad. Tuto oblast poznáte hlavně díky barevným pastelovým domům, které vytváří dokonalé barevné městské panorama. Ve velké části z nich najdete umělecké galerie, kam přispívají nejen místní malíři a jiní umělci. Nezapomeňte se zde alespoň projít taky po pláži zvané Playa Ancon, po jedné z nejkrásnějších kubánských pláží.  Naučte se alespoň základní španělské fráze. Knihu Španělština nejen pro samouky najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
CLAYTONOVÁ Alice, Samec-Hřebec-Nabíječ
SAMEC: V přímořském městečku Monterey kolují řeči o Chloe Pattersonové, která se právě přistěhovala a chystá se otevřít útulek pro opuštěné pitbully. Šušká se, že je bývalou královnou krásy (pravda) a že dala takřka před oltářem košem svému snoubenci (také pravda). A že se sice po nikom novém nerozhlíží, nicméně prý padla do oka místnímu fešnému veterináři (naprostá pravda). Když Lucas Campbell zrovna neslouží na rodinné veterinární klinice, brázdí vody zálivu na surfu. Je poměrně čerstvě single a rozhodně se hned nemíní vrhat do nového vztahu. Slečna Miss Zlatý stát ovšem zaujme jeho pozornost a Lucas jí věnuje ne jeden, ale rovnou dva až tři obdivné pohledy. Ani Lucas ani Chloe nestojí o závazky. Mít ale někoho, s kým lze trávit noci a víkendy, není k zahození. Bude několik sklenek Mai Tai, měsíční svit a broukání Franka Sinatry stačit k tomu, aby oba hrdinové zapomněli na svou minulost? Smíchejte kapku polynéské chuti se špetkou nestoudnosti a přilijte trochu starého dobrého kouzla dohazování – nastal čas na Samce. HŘEBEC: Čtenářky se mohou těšit na ztřeštěnou romantickou komedii o strhávání korzetů a vzdouvající se hrudi, o nezkrotné vášni a nekonečné lásce. Také o archivaci dokumentů a o koňském hnoji – počkat, cože? Ve dne Viv Franklinová navrhuje softwarové programy. V noci tajně hltá zamilované románky a touží po rytíři v nablýskané zbroji, nebo po kovboji na divokém hřebci (ach bože, jen zaržát), nebo po statném požárníkovi, do kterého by se zamilovala až po uši. K tomu nosí korzet – na ten nezapomínejte. Když se dozví, že po dávno zapomenuté tetě zdědila nádherný starý ranč v kalifornském Mendocinu, vyrazí tam celá natěšená s vidinou obrovského dobrodružství jako z románu. Jenže v každém románu nastane zvrat, že ano? Na jedné straně kovboj, pro kterého se jí úplně zapálí lýtka (kovboj Hank totiž za spálená lýtka skutečně stojí). Na druhé straně knihovník Clark Barrow, který se jí jaksepatří dvoří. Mohou tvídová saka a záplaty na loktech soupeřit s koženými kalhotami a botami s ostruhami? NABÍJEČ: Caroline má fantastický byt v San Francisku a dokonalého kuchyňského robota, ale nemá Óčko! Caroline má skvěle našlápnutou kariéru, kancelář s výhledem na záliv a recept na výtečnou cuketovou buchtu, ale nemá Óčko!! Caroline má nejlepšího kocoura na světě, super kámošky a plný dekolt, ale nemá Óčko!!! A navíc, světe div se, stěnou její ložnice otřásá noc co noc její sexy soused, co si v posteli servítky rozhodně nebere. No, není to zákon schválnosti? Každé zasténání, naplácání a - bože, zamňoukání? - Caroline připomíná, že přichází nejen o spánek, ale že jí, na rozdíl od Nabíječových partnerek, chybí taky… Jo, uhádli jste, Óčko! Když bušení do zdi málem vyklepe Caroline z postele, rupnou jí nervy a oděná do sexuální frustrace a růžové noční košilky se svému sousedovi postaví tváří v tvář. Jenže jejich noční potyčka je, řekněme, jen začátek, protože s tenkými stěnami napětí mezi nimi roste…   Tyto tři knihy zakoupíte v sadě 3 v 1 v našem e-shopu za zvýhodněnou cenu: ZDE
Zobrazit článek >
 
Kudrnaté vlasy? Už žádný problém!
Přála byste si mít krásné lokny jako princezna a nebo snad huňaté kadeře lvice? Po takových vlasech touží spousta žen. Víte, jak vaše vlasy upravit, aby byly bohatě zkrouceny? Čtěte dál tento článek. Prvním důležitým krokem před samotným natočením je umytí vlasů. I když jsou vaše vlasy rovné, užijte protentokrát mycí prostředky pro silně vlnité vlasy. Pomocí nich dodáte vlasům krátkodobou elastičnost a s vlasy se vám bude lépe pracovat. Pokud máte k dispozici masku, užijte ji také. Nyní se pojďme podívat na pět nejčastějších způsobů natočení vlasů.  Rychlovlny Na tento styl účesu vám bude stačit pár minut. Vlasy navlhčete. Poté na ně naneste tužící přípravek na kudrnaté vlasy. Přípravek rozprostřete do všech stran. Vlasy chyťte do dlaní a jemně je zmačkejte. Pro ještě lepší výdrž je nakonec přelakujte nebo lehce nagelujte.  Copánky Nejlépe večer zapleťte ještě vlhké vlasy do copánků. Pokud vám stačí jemné vlnky, smotejte jeden až čtyři copánky a vlasy v nich nijak neutahujte. Jestli toužíte po lví hřívě, vlasy zapleťte nejméně do pěti copů a pevně je ještě k tomu utahujte. V tomto divokém účesu spěte a ráno postupně dosušte copánky fénem a následně rozpleťte. Gumové natáčky Trend gumových natáček k nám přišel poměrně nedávno. Nyní je však užíván velmi často a s oblibou. Dobré je pořídit si natáčky takové,  které jsou duté uvnitř. Vlasy pak stačí natáčkami provléknout pomocí háčku a následně zatočit. Natáčky se obvykle prodávají ve dvou barvách. Jedna barva tvoří kudrliny točené zleva a druhá se postará o pravotočivé vlnky. Je už jenom na vás, zda se rozhodnete prostřídat způsob natáčení nebo všechny vlasy namíříte jedním směrem. Natáčky je dobré si na hlavně ponechat opět celou noc.  Žehlička Možná už jste slyšeli o způsobu natáčení vlasů žehličkou. Tento proces vyžaduje větší trpělivost a učenlivost. Vlasy natáčejte po menších pramenech. Uchopte tedy vybranou část vlasů žehličkou a přes její vnější hranu vlasy obtáčejte. Po několika pokusech se vám jistě podaří vlnky vytvořit. Pomocí žehličky vytvoříte vlny spíše větší.  Kulma Díky kulmě dokážete stvořit dokonalé romantické lokny například na slavnostní příležitost. Proces práce s kulmou asi není třeba popisovat. Dobré je však dodat to, že pokud si plánujete pořídit kulmu, tak se správně rozhodněte, jaký zvolíte průměr. Čím menší průměr trubice, na které vlasy natáčíte, kulma má, tím bohatší budou vaše lokny. Pokud ráda volíte volné lokny, ale někdy dostanete chuť natočit si vlasy do takzvaných malých prstýnků, pořiďte si zužující se kulmu. Ta vám pomůže v obou případech. Možná si myslíte, že ty ženy, které byly obdarovány kudrnatými vlasy, mají vyhráno. Tak tomu rozhodně není. Sice se obvykle nemusí starat o natočení vlasů, ale péče o takové vlasy je mnohem složitější než péče o ty rovné. Kudrnaté vlasy jsou obvykle křehčí a dosti suché. Maz, produkovaný pokožkou hlavy se totiž obvykle nedokáže dostat až ke konečkům vlasů, a tak kadeře přichází i o lesk. Kadeřníky není doporučováno takovéto vlasy barvit těžkými technikami, jako je melírování nebo použití silných barev. Taky při každém mytí musíte být na kudrnaté vlasy velmi šetrné, hlavně ve chvíli, kdy jsou ještě vlhké. Je třeba jim dodávat dostatek živin. Zkuste je podpořit například olejem na kudrnaté vlasy. A jak kudrnaté vlasy správně narovnat? O tom se dozvíte zase někdy příště. Vlasovou kulmu najdete zde. Vlasovou žehličku najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města – Kodaň IV
Dánský parlament Folketing Dánský parlament se nachází na uměle vytvořeném ostrově v centru Kodaně. Je součástí komplexu budov s názvem Christiansborg Palace. Nachází se zde taky dánská Národní knihovna a muzeum. Při návštěvě vás jistě nadchne místní zajímavá architektura. Rundetarn V historickém centru Kodaně se nachází poměrně nenápadná kulatá věž Rundetarn. Jde však o jednu z nejlepších rozhleden ve městě. Rozhledna slouží místním taky jako veřejná astronomická observatoř, nachází se zde i menší výstavní a koncertní sál. Zajímavostí věže je, že cihly na její stavbu byly přivezeny až z Holandska, v bližším okolí totiž nenašli stavitelé dostatečně kvalitní stavební materiál. Navštivte taky tuto rozhlednu a pokochejte se rozhledem na okolí z výšky téměř 35 metrů. Fontána Gefion Springwand Pokud hledáte nejkrásnější fontánu v Kodani, zamiřte právě k této. Na místě si můžete zblízka prohlédnout bohyni Gefionu a její vojenské spřežení. Taky se zde dozvíte o příběhu a mytologické pověsti, které se s fontánou pojí. Voda z fontány tryská v bohatých gejzírech. Rosenborg Nádherný renesanční zámek Rosenborg se nachází přímo v srdci Kodaně. Byl postaven na počátku sedmnáctého století ve stylu nizozemské renesance. Ve sklepeních této stavby jsou uchovány korunovační klenoty dánských panovníků a jiné poklady. Všechny cennosti jsou denně k vidění a za poměrně malou částku si budete moci všechny vystavené exponáty prohlédnout. Stavba byla původně zamýšlena býti pouze loveckým zámečkem, avšak ještě před dostavením došlo ke změně jejích účelů. V blízkosti zámku se nachází rozsáhlé okrasné zahrady, které vás jistě taky nadchnou. Turistickou atrakcí je i vodní příkop. Chystáte se do Kodaně nebo se jen chcete dozvědět nějaké zajímavosti o tomto městě? Pak klikněte zde a pořiďte si skvělého průvodce.      
Zobrazit článek >
 
Zimní péče
Omíláme to stále dokola, neustále přechody z tepla do zimy, mráz a vítr pleti škodí. Tvoří se nepříjemné šupinky a rozšiřují se žilky. Jak se s tím vším poprat, ven přeci musíme. Odlíčení V zimě se odličujte čistícími přípravky na olejové bázi, které pleť lépe vyživí. Na pleť naneste větší vrstvu přípravku, nechte působit a po chvíli stírejte vatovým tamponkem nebo papírovým kapesníčkem namočeným v teplé vodě. Teplo zajistí lepší prostupnost dalších přípravků a povolí ztuhlé obličejové svaly. Suchá a zarudlá kůže V zimě se vyhýbejte gelům a fluidu, používejte pouze krémy. Výbornou alternativou je také pleťový olej, který je lehký, pleť vyživí a můžete na něj použít i make-up. Ochrana před sluncem Před sluncem bychom se měli chránit i v zimě. Ochrannou emulzí můžete přetřít přes běžný denní krém, který používáte. Něco navíc Maska jednou týdně je naprostou samozřejmostí, ať je léto nebo zima. V zimě by však měla mít jiné složení. Sáhněte po masce na suchou a citlivou pleť, která pleť zklidní a napomáhá hojení. Chraňte nejen pleť, ale i vlasy Střídání teplot a čepice negativně působí na kvalitu vlasů. Vlasy začnou být krepaté, zplihlé a bez lesku. V zimě se zkuste vyhnout fénování a žehlení vlasů. Jednou týdně dopřejte vlasům olejový zábal a bezoplachový kondicionér. Noční maska na vlasy Tomu se říká dokonalá péče pro lenochy. Zatímco spíte, vlasy se regenerují a ráno se vzbudíte s vyživenou hřívou.
Zobrazit článek >
 
Dárková sada Levandule
Levandule je, nejen v kosmetice, velmi oblíbenou a krásně voňavou bylinou. Saloos s ní umí skvěle pracovat, proto pro vás připravil Dárkovou kazetu Levandule. Balíček obsahující hydrofilní odličovací olej, květinovou pleťovou vodu a Bio regenerační obličejový olej nabízí komplexní péči pro všechny typy pleti. Zároveň podporuje relaxací a působí aromaterapeuticky. Hydrofilní odličující olej, který je spojením slunečnicového a sezamového oleje, obohaceným o levandulovou silici rychle rozpustí všechna líčidla, i ta na očích, a přitom pleť vyživí a rozjasní. Současně ji vydezinfikuje a podpoří hojení případných nedokonalostí. Prospěje i pleti se sklony k přecitlivělosti. Nanáší se na vlhkou pokožku. Ve spojení s vodou vytvoří tamponem či proudem vody snadno odstranitelnou jemnou emulzi. Květinová pleťová voda z čerstvých levandulových květů pleť dočistí, zklidní a má mírně dezinfekční účinky. Osvěžuje, dokáže zregenerovat vlasovou pokožku i usnadnit rozčesání vlasů. Dobrou službu prokáže po epilaci a depilaci. Bio regenerační pleťový olej s levandulí pleť na závěr vyživí a ošetří bez pocitu mastnoty. Obsahuje esenciální levandulový olej, vitaminy A, E, F, a lecitin, dále jojobový olej, olej z šípků, známý svými regeneračními a omlazujícími účinky a zklidňující brutnákový olej.  Dárkovou levandulovou sadu najdete v sekci Zdraví. Jednotlivé produkty lze zakoupit i samostatně.
Zobrazit článek >
 
Máte v sobě oheň, vodu, zemi nebo vzduch?
Jaký jste živel? Můžete být buď oheň, voda, země nebo vzduch. Také se říká, že každý z nás má v sobě všechny živly. Avšak v našich povahách dominuje pouze jeden z nich. Podle následujícího článku nějlépe zjistíte, do kterého ze čtyř živlů zapadáte. OHEŇ = intuice, vůle Lidé spadající do této supiny jsou nerozhodní, ale vášniví. Ačkoliv jsou spíše nepraktičtí, hýří optimismem a neskrývají své nadšení. Neumí se moc vyrovnat s aždodenním životem a jsou sebestřední. Rostliny s elementem ohně - cibule, česnek, hořčice, kaktus a pepř. Podle horoskopu: Beran, Lev, Střelec VODA = city Vodní lidé jsou velmi empatičtí a dbají na city ostatních. Rádi pomáhají druhým. Jsou velmi zranitelní, proto je pro ně velmi důležité, mít pevné zázemí nejen doma, ale také v mezilidských vztazích. Rostliny s elementem vody - lotos, meloun, orchidej,ovocné stromy a vodní rostliny. Podle horoskopu: Ryby, Rak, Štír ZEMĚ = vnímavost Lidé s elementem země jsou praktičtí, spolehliví a konzervativní. Nejlepšími partnery jsou lidé s elementem vzduchu, aby pohli těm pozemským více snít. Rostliny s elementem země - bavlna, brambory, cypřiš, dub, obilí, pačuli a vodnice. Podle horoskopu: Kozoroh, Býk, Panna VZDUCH = mysl Tito lidé jsou přamýšlivý, rádi se pouštějí do konverzace, mají hodně zájmů a jsou rozumní. Potřebují k sobě zemské lidi, aby je stáhli zpět na zem a zajistili jim stabilitu. Rostliny s elementem vzduchu - jmelí, levandule, máta, palma a smetanka. Podle horoskopu: Vodnář, Blíženci, Váhy   Ať už se ve vás skrývá kterýkoliv element, udělejte si čas na relaxaci u poslechu RITUÁLU ŽIVLŮ. CD obsahuje tradiční duchovní a meditativní hudbu.  
Zobrazit článek >
 
Aby byly zuby zdravější
Máte strach ze zubního kazu nebo úbytku dásní, tzv. paradentózy? Tak těmto onemocněním zkuste předejít s několika následujícími radami. Pravidelné čištění Již od malička nás provází jednoduché heslo: „Dvakrát denně čistit zuby, dvakrát ročně k doktorovi.“ Ještě lepší je, vyčistit si zuby po každém jídle, aby se zbytky potravy nestaly kořistí bakterií. A čistit si zuby před spaním je naprostá nutnost, jinak mají kyseliny celou noc čas na svoji činnost. Správné čištění Správně se zuby čistí od červeného k bílému – tedy směrem od dásní až ke korunce zubů. Důkladně si vyčistěte vnější stranu všech zubů i jejich mezizubních prostor. Následně pak vnitřní stranu zubů a na závěr kousací plošky stoliček. Zubní nit Jsou místa, kam se zubní kartáček nedostane, a do těchto prostor je potřeba použít zubní nit. Čištění mezizubních prostor provádějte opatrně, aby nedošlo k poranění citlivé dásně. Sprcha Sprcha odplaví poslední zbytky jídla a promasíruje dásně. Zubní pasta Pokud nejste alergičtí na fluoridy, používejte pasty s jejím obsahem, protože posiluje sklovinu. Pozor na bělící pasty, které sklovině nesvědčí. Bělení Pokud chcete mít bělejší zuby, vyzkoušejte přírodní bělení plátkem citronu, který krom bělení, posílí dásně a osvěží dech. Posilování Neloupané jablko vcelku, nenakrájené, výborně posiluje dásně. Tak se s chutí zakousněte!
Zobrazit článek >
 
Řasenky podle stylu líčení
Jaký kartáček řasenky vybrat, když si přejete speciální vymalování vašich řas? Přečtěte si článek a budete znát odpověď! Prodloužené řasy Pro rovné a slabší řasy se výborně hodí prodlužující a vyživující řasenky. Jejich jedinečné složení obohacené o peptidy řasy prodlužuje a zesiluje. Volte kartáček celoplastový, s úzkými a bohatě vysázenými též umělými štětinkami. Plnost barvy, hojnost řas Toužíte po stylových očích a hlavně výraznosti? Pak zvolte kartáček s opravdu malou hustotou štětin. Díky jejich malému počtu vám na vašich řasách zůstane více barvy. Pokud řasy přejedete vícekrát, efekt hustých řas a dokonalé barvy máte zajištěn. Přesnost líčení Stále se vám nedaří nalíčit obě oči stejně nebo vypadá některá část řas snad více hustá? Zapátrejte po ohebné řasence, díky jejíž pružnosti se nebudete muset u líčení kroutit a obě oči se vám podaří namalovat úplně totožně.  Pomoci by vám taky mohla řasenka s labutím krkem. Hluboký efekt Že s nevýraznými řasami nikdy nemůžete vypadat jako mrkací panenka? Omyl! Se spirálovým kartáčkem pohled panenky vytvoříte velmi snadno. Díky jeho speciálnímu tvaru a designu zajistíte vašim očím dokonalý pohled. Intenzivní pohled Každý si svůj pohled přestavuje jinak. Může být okouzlující díky délce řas nebo naopak hustotě. Jestliže máte řasy krátké a řídký, zapátrejte po řasence s efekty umělých řas. Kartáček obsahuje klasické štětiny, které se směrem k jeho špičce prodlužují a taky houstnou. Umělé řasy Jestliže se chystáte na speciální akci, na níž musíte vypadat prostě skvostně a bojíte se, že ani řasenka vám k perfektnímu looku nepomůže, zvolte umělé řasy, které po dni nošení opět jednoduše z oka svléknete. Řasenky najdete zde. 
Zobrazit článek >