EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Asány v těhotenství
Po otěhotnění nemusíte čekat na porod a zotavení po něm, protože plynulé pohyby a koncentrace vám v době těhotenství udělá dobře. Vždy ale naslouchejte svému tělu a hlavně také poslouchejte svého lékaře. Pozdrav slunci upravený pro těhotné ženy Sestava začíná v kleče na patách. Bříško je zpevněné, pánev podsazená a páteř vytažená. S nádechem jdeme do kleku a rozpažujeme ruce a spojíme dlaněmi natažené nad hlavou. S výdechem přejdeme do předklonu. Na dlaních se s nádechem zvedneme do pozice kobry a otevřeme hrudník. Netlačíme na bříško. Lokty mohou být pokrčené. S výdechem zvedneme zadeček do pozice střechy. S nádechem vykráčíme jednou nohy vpřed, chodidlo je mezi rukama a zadní noha je položená na koleni. S výdechem přinožíme. Ruce jsou volně vedle kotníků. S nádechem se narovnáváme. Opakujeme na druhou stranu. V jednotlivých pozicích je možné setrvat a prodýchat je. Kobylka Aktivuje orgány v břiše, protahuje páteř, posiluje nohy a uvolňuje křeče, také odstraňuje únavu a bolest hlavy. Holub Aktivuje krevní oběh, zlepšuje trávení, protahuje mezilopatkové a prsní svaly, posiluje paže, záda a nohy a uvolňuje lymfatický systém Hora Uvolňuje páteř, protahuje lýtka, posíluje paže, záda a nohy, zlepšuje trávení a odstraňuje únavu. Částečný stoj na hlavě Vhodné v poslední fázi těhotenství pro otočení plodu, krom toho také uvolňuje centrální nervový systém. Předklon Protahuje bedra, paže a páteř, zpevňuje stehenní svaly a vnitřní stranu stehen. Úklon Zpevňuje páteř, přední a vnitřní stranu stehen, protahuje boční stranu v oblasti žeber a uvolňuje lymfatický systém. Bojovník Uvolňuje páteř a lymfatický systém, zpevňuje přední a vnitřní stranu stehen a aktivuje krevní oběh. Trojúhelník Zpevňuje páteř, protahuje boční stranu kolem žeber a uvolňuje lymfatický systém. Sed na patách Uvolňuje kostrč a lymfatický systém.
Zobrazit článek >
 
Punčochy dříve a dnes
Každá žena to moc dobře zná. Punčochy, silonky, krátké ponožky nebo na boso? Co k dnešnímu outfitu zvolit? Tento problém řešily ženy již před mnoha lety. Neměly však zdaleka tak na výběr. Jak vlastně tyto spodní díly oblečení vznikaly? První na světě byly samozřejmě ponožky. Jejich zbytky se nám dochovaly již z dob starověkého Řecka. Tamní otroci a dělníci je nosili za účelem alespoň nějaké ochrany a také jimi chránili své nohy před nepříznivým počasím. Postupně i bohatí obyvatelé přišli na to, že jejich chodidla se v ponožkách mají lépe. Během pár let je začala nosit i šlechta. První bavlněné ponožky nebyly nošeny nikde jinde než v Indii a Číně. Prodloužením ponožek vznikly dámské punčochy. Ty si ženy zavazovaly výše nad koleny pomocí pentlí nebo podvazků. Postupně se z obyčejného kousku oblečení stával módní doplněk. S vynálezem pletacího stroje W. Leea na konci šestnáctého století nebylo pro žádnou ženu těžké punčochy sehnat. Jejich oblíbenost trvala až do 20. století. Na jeho počátku došlo k malé inovaci. Jelikož si ženy zvykly na nošení velmi krátkých sukní, byly punčochy prodlouženy nejméně do poloviny lýtek. Ženy tehdejší doby nosily nejčastěji punčochy hedvábné. Ve 40. letech 20. století došlo k objevení nylonového materiálu. S tím souvisela i velká punčochová inovace. Hlavně z důvodu praktičnosti vzešly od tehdejších návrhářů první punčochové kalhoty. Ty si ženy velmi oblíbily. Jejich oblíbenost přetrvává až do současnosti. Ženy jim nyní dávají přednost před klasickými punčochami, které by se musely připínat. A jak to máte s punčochami vy? Nosíte ráda sukně? Jakou vrstvu pod ně navlékáte? Punčochy, punčochové kalhoty i ponožky najdete zde.   
Zobrazit článek >
 
Domácí pěna do koupele
Po domácku vyrobené dárky jsou k nezaplacení. Potěšte své blízké originální pěnou do koupele vlastní výroby. Jak na ni? Budete potřebovat: Med (1,5 lžíce) Vaječný bílek (2 ks) Mandlový olej (1 lžíce) Esenciální olej (dle vlastního vkusu, nemusí být) Tekuté mýdlo (1/2 hrnečku) Postup: Do nádoby vylijte mýdlo, dejte si pozor, abyste vybrala to správné, ne každý produkt je totiž šetrný k celé pokožce. Pokud nemáte při sobě mýdlo, zle použít i šampon, ideálně však dětský, které je nejvíce šetrný k celé pokožce. Pro hydrataci pokožky přidejte med i ostatní suroviny. Místo oleje lze užít i mléko. Vaječné bílky našlehejte a pak je přimíchejte do směsi. Díky nim bude pěna ještě šetrnější, jemnější a déle vydrží. Všechno spolu dokonale promíchejte. Celou směs pak přelijte do vhodné nádoby. Tu nezapomeňte dekorativně ozdobit. Hurá, máte hotovo! Přičichněte, zda má vaše pěna správnou vůni. Tip: Pro ještě lepší design vložte do koupelové pěny sušené květiny. Udělají z koupelové pěny něco neobyčejného. Tip 2: Každý z vašich přátel preferuje jinou vůni? Pak smíchejte základ pěny a esenciální olej přidávejte nakonec, dle potřeb obdarovaných. Koho budou koupelové pěny těšit pod stromečkem? Svůj dárek můžete zkombinovat se solí do koupele, s níž vytvoří vaše pěna dokonalé duo. Sůl do koupele Dokonalý odpočinek najdete zde. Pro klidný spánek a odstranění napětí. Termální sůl těžená v hlubinných dolech v Německu je více jak 250 milionů let stará. V solích do koupele značky Kneipp® se vyskytuje v tak koncentrovaném množství (98 %), že působí stejně, jako byste byli na mořském vzduchu. Její vlastnosti blahodárně působící na zdraví lidí byly známy již od středověku. Kneippovy soli do koupele obsahují cenné silice z léčivých rostlin a přírodní oleje lisované za studena.
Zobrazit článek >
 
Přírodní péče o suché vlasy
Majitelé mastných vlasů často žehrají na nutnost častého mytí vlasů. Nepochybně je údržba takových vlasů časově náročná. Ráno na vstávání, na mytí, sušení a úpravu účesu. Ač se to nezdá, péče o suché vlasy je náročnější. Vyžaduje speciální prostředky na mytí vlasů, protože suché vlasy bývají křehké, cuchají se, mají sklony se lámat a někdy i padat. Výživa je může zatěžovat, chybí jim přirozená pružnost. Špatně snášejí i barvení. Jak jim pomoci? Často je to metodou pokus-omyl. Jen trefit se do vhodného prostředku na mytí je samostatnou kapitolou. Nejvhodnější je zaměřit na šampony přírodního původu, protože jak se říká, příroda si umí poradit s mnoha zdravotními a kosmetickými nepříjemnostmi. Vyživující péče o suché vlasy přírodní kosmetiky značky Jeanne En Provence je takřka plná prvotřídních bylinek a olejů přírodního původu, obsahuje jich přes 91%. Základem šamponu je BIO panenský olivový olej, doplněný o esenciální heřmánkový, muškátový, pomerančový a citrónový olej. Je v něm také tymián, rozmarýn, lípa, kopřiva a řeřicha. Naopak neobsahuje silikony, parabeny a sulfáty. Šampon vlasy jemně umyje, hydratuje, přitom nezatíží. Podpoří růst, vrátí jim zdravý vzhled: lesk, hebkost a objem. Vyživující šampon Jeanne En Provence hledejte v sekci Krása mezi kosmetikou v našem e shopu.  
Zobrazit článek >
 
Co si nezapomenout na festival
Festivalová sezóna už byla odstartována, přesto však hodně takovýchto akcí ještě zbývá. Víte jak se na ně bezpečně připravit? Zde máte seznam věcí, které jistě vzít s sebou. Budou se vám hodit.   Absolutní nezbytností je samozřejmě vstupenka, doklady a dostatek peněz. Rozpočet zkuste odhadnout a pak k němu přidejte ještě zálohu. Pozor na to, že na festivalech dochází často ke krádežím. Uschovejte cennosti na bezpečné místo a nezapomeňte také na uzavíratelnou tašku. Hygiena je základ. Obvykle jsou na akcích pouze suché záchody. Toaletní papír se brzy spotřebuje, a proto se vám bude hodit váš vlastní nebo alespoň kapesníčky. Věřte, že přijdou vhod i vlhčené ubrousky a antibakteriální gel. Pokud víte, že vám na místě ostraha dovolí pronést nealkoholické nápoje, rozhodně se vybavte vodou. Dostatek tekutin je základ, hlavně v parných dnech. První den si také můžete zpestřit piknikem. Deku na piknik pak oceníte i dny další. Bývají dobře skladné a praktické. Pokud budete přespávat ve stanu, nezapomeňte ještě spací pytel a karimatku. Co se týče oblečení, zvolte hlavně něco pohodlného. Letos jsou in květované vzory a také volná trička s průstřihy. Vyberte k nim vhodné doplňky a do seznamu věcí si připište také sluneční brýlea klobouk. Na nohy obujte taktéž pohodlnou obuv. Nejvhodnější je uzavřená. Můžou se hodit holínky. Zvažte rovněž sbalení pláštěnky.     Další vhodnou výbavou je i repelent, baterka, vařič, náplasti, opalovací krém a fotoaparát. Je také dobré si vytisknout program, který pak budete moci mít stále po ruce. Stylové oblečení všeho druhu najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Snadné a účinné aneb které bylinky by neměly chybět ve vaší domácí výbavě? III
Pelyněk Rod pelyňku čítá kolem dvě stě set druhů. Teď už zbývá zvolit jen ten správný. Vyzkoušejte tuto rostlinu na léčbu nachlazení. Dokáže taky přispět při odčervení. V kuchyni se používá jako koření. Pelyněk je náročná rostlinka ohledně místa. Při zamokření listů se navíc z pelyňku uvolňuje toxin, který negativně působí na další byliny. Jeho plusem je fakt, že přežije mrazy. Stévie sladká Kdyby neexistovala stévie, diabetici by nejspíš hodně trpěli. Vyzkoušejte tuto výbornou náhradu cukru, v jejích listech se nachází veškeré sladké poklady. Pro stévii je velmi důležité teplo. Vyžaduje taky dostatek světla. Je ideální rostlinou do skleníku. Petržel Lžička petržele zahradní každý den je doporučována jako prevence každému jedinci. Dokáže upravit menstruaci, působí proti křečím, léčí ledvinové kameny. Pomůže při bolestech hlavy a na podrážděný žaludek. Významná je taky při jako zásobník vitaminu C. Petrželka vyžaduje teplo, stín ji nevadí. Chcete se dozvědět o pěstování bylinek a jejich účincích víc? Pak si přečtěte knihu Babiččiny bylinky, kterou najdete zde. Každý člověk má zdraví ve vlastních rukou. Starat se o ně mu pomáhají mimo jiné tisícileté bylinářské zkušenosti a přírodní medikamenty z rostlinné říše. Tato kniha vám ukáže, jak bylinky poznávat, sbírat a následně užívat. Získáte přehled, díky němuž se budete v této oblasti lépe orientovat, k čemuž jistě přispěje i velmi pěkná obrazová fotografická část, znázorňující rostliny především v detailu.
Zobrazit článek >
 
Dioptrické brýle – jejich vývojová cesta směrem k dnešní dokonalosti
Ani v úvodu není třeba popisovat brýle jako takové, jelikož ty každý dobře zná. Nebylo by to pro vás asi ani nijak zábavné. Jejich vývoj je však o něco zajímavější a občas i velmi fascinující. Pojďme se na něj podívat.   ,,Kouzla‘‘, která vznikala s pomocí sklovitého předmětu, založená na interakci ohně a primitivního zrcadla, prováděl už prý Archimédes, který před 250 lety př. n. l. takto zapálil nepřátelské lodě. To je ale jen stará báje. Pravdu už dnes asi nezjistíme. To, co je ale jisté, je fakt, že již v dobách starého Egypta nebo taky Řecka bychom mohli najít pozůstatky horských krystalů šikovně vybroušených tak, že jejich vrchol lámavosti byl až +10 dpt (dioptrií). Tyto nerosty měly obvykle čočkovité tvary. Proslulý římský stoický filosof Seneca zase prý četl císaři Nerovi poučky z knih a své výchovné poznatky pomocí koule naplněné vodou, jelikož jeho zrak byl prý velmi bídný. Féničanům můžeme poděkovat za to, že přišli na zázrak přeměny písku ve sklovitý materiál. Díky obchodníkům se takto vyráběné sklo dostalo až do Itálie, kde vědci prozkoumávali skelný materiál dopodrobna a začali ho užívat jako zvětšovací předmět. Přestože jsou tyto objevy velmi zajímavé, skutečná nutnost vzniku přibližovacího předmětu byla až s vývojem světa knih, jelikož číst knihy bylo čím dál více obvyklejší a znalost nejrůznějších textů čím dál více nezbytnější. Nyní se tedy posuňme o pár let dál. 11. století už bylo dobou, kdy zvětšování písmenek v knihách bylo pro studia i samotnou četbu nezbytné, a proto se anglický mnich Roger Bacon rozhodl, že jedním z jeho životních cílů bude vyzkoumat, jak toho nejlépe docílit. Provedl rovinný řez skleněné koule a vynalezl tak lesestein, pro nás asi více známý pod heslem čtecí kámen (čtecí oko). Tento předmět od té doby nosil každý správný vědec při sobě, obvykle na krku. Hmotným důkazem čtecího kamenu nám je socha Hippokrata, nejslavnějšího starověkého lékaře, z počátků 13 století. Vyhotovený exemplář muže totiž jednou rukou připravuje léky a druhou drží oko. Tato socha je také nejstarším známým vyobrazením tehdejších brýlí. Roku 1268 byla vynalezena skelná čočka, která se už dala zasadit do ,,dnešních‘‘ obrouček. Ty však nebyly pevné. Otázku, jak udržet obroučky na obličeji si lidé pokládali více něž 350 let. Kdy přesně začali lidé nosit brýle na obličeji, nevíme. První evropský důkaz máme až ze 17. století, kdy se k obroučkám, které lemovaly skla přichytávaly stužky z hedvábí. Ty se pak zavazovaly za ušima. Díky misionářům se tento vynález dostal do Číny a tam došlo k inovaci. Látka byla nahrazena za pevný materiál. O pár let později se opět dostala k nám. Skutečné neohebné obroučky tak, jak je známe dnes, vyvinul Eduard Scarlett. Jemu už brýle bez zavazování držely samy za ušima. James Ayscough se postaral ještě o menší renovaci. Brýle se dostávaly velmi rychle do celého světa. Částka za brýle byla velmi vysoká, nositelé brýlí za svůj nový klenot platili kolem 200 dolarů. Posledním důležitým průlomem ,,brýlové vědy‘‘ byl vynález bifokálních čoček Benjamina Franklina. Zjednodušeně šlo o brýle, které slouží k lepšímu vidění na blízko a zároveň i na dálku. Byly ovšem velmi nevzhledné, a proto nebyly tak často užívány. Až na počátku 19. století Borsch dvojitá skla spojil do jednoho. Zajímavosti: Slovo brýle (bril) je odvozeno od hesla beryl, které značí materiál čoček. Dnešní rozlišení plusových a mínusovýchbrýlí nepochází z dob dávných. Ještě nedávno se totiž užívaly termíny staré a mladé brýle, které souvisely s věkem pacientů a náchylností na zrakovou vadu. Brýle na jedno oko, s názvem monokl, které často můžete vidět například v historických filmech pochází z Německa. Byly vyvinuty na domácí používání a také pro ty, kteří neměli finanční prostředky na brýle pro obě oči. Lorňony jsou brýle, které sloužily ženám jako módní doplněk. Dámy je obvykle nosily na krku. Skládaly se ze dvou skel a rukojeti. Určitě vás napadá i otázka, jak to bylo se samotnými kontaktními čočkami a jejich vývojem, avšak toto téma je opět na delší povídání, tak se mu budu věnovat zase někdy příště. Brýlové obruby té nejlepší kvality, všech stylů a barev najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Úterky s Morriem aneb Poslední lekce mého učitele
Jak moc zapomínáme na maličkosti všedních dnů. Neustále dokola se pachtíme za tím, abychom ráno vstali, připravili se do práce a děti do školy, po práci zase to stejné...nákupy, vyzvednutí dětí, a po všem tom shonu padneme do postele natolik unavení, že ani nevíme, co pěkného nám onen den přinesl. Kolikrát za den se zastavíte a uvědomíte si daný moment, to že jste tu, že jste zdraví, že jste vděční za to co už máte a taktéž, že můžete chtít víc...mnohem víc? Kniha ÚTERKY S MORRIEM popisuje příběh dvou, zdánlivě odlišných, lidí. Mitch Albom, autor knihy, po absolutoriu odcházel ze školy, a domníval se, že na něj čeká celý svět s otevřenou náručí. Nechtěl se stát pouhým článkem nějakého procesu, jako jeho strýc, který veškerý svůj čas trávil tím, že se snažil vydělávat velké peníze, ale život mu vlastně utekl mezi prsty. Ale nakonec dochází k tomu, že i jako velmi populární novinář se svému strýci začíná podobat. Mitch si v dobách studií oblíbil profesora Morrieho Schwartze, se kterým se setkává po dvaceti letech. Profesor je vážně nemocný a každý den se pro něj stává vzácností. Žije s myšlenkou na smrt každý nový den, protože ví, že už umírá. Morrie už od svých učitelských let vnímá svět a veškeré dění z jiného úhlu, než většina z nás. Mnoho lidí jej navštěvuje a probírají s ním různé životní situace. Taktéž i Mitch si u svého bývalého profesora zamlouvá další lekce, které probíhají každé úterý. Tato kniha vám dodá opravdu jiný náhled na svět, naučí, nebo alespoň vás vyzve k tomu, abyste si uvědomovali to dobré, co už máte a neztráceli čas titěrnostmi, které vám do života nevnesou nic zajímavého a obohacujícího. Možná, že budete nejprve cítit lítost, ale nakonec se budete ptát a žasnout nad tím: "Jak duševně silný člověk to byl, onen profesor Morrie?"
Zobrazit článek >
 
Překyselený organismus? Co s ním? III
Pokud si naopak libujete v koupelích jistě se vám bude líbit i obyčejná mýdlová koupel. Rozpusťte ve vaně jedno nebo dvě celá mýdla a pak se do vany samozřejmě ponořte vy. Mýdlo dokáže totiž z vody vytvořit perfektní zásadité prostřední. Vězte, že byste ve vaně měla vydržet zase minimálně půl hodiny. Látky přijímejte po složkách. Nové teorie radí, že v případě zakyselení organismu je vhodné jíst stravu po složkách, tj. jednou se najíst pouze sacharidy, podruhé do sebe dostat jen bílkoviny. Budete si tedy muset vybrat. Jeden den si dáte maso, druhý zase přílohu. Výhodou je, že zeleninu můžete jíst v běžném množství úplně ke všemu. Vydržte takto s konzumací minimálně sedm dní a pak se pomalu přesouvejte k běžné stravě. Uvidíte, že vám pak bude mnohem lépe. Již bylo řečeno, jaké potraviny byste při překyselení organismu neměla konzumovat. Jaké si naopak dopřávat ve velké míře? Samozřejmostí je ovoce a zelenina. Vhodné jsou taky různé bylinky. Určitě nebude od věci zvýšit přísun bílkovin. Pijte mléko, jezte jogurty. Výborným zásaditým zdrojem je taky tofu. Důležité je jíst pravidelně, aby organismus vědět, kdy se s kterou potravinou bude prát nebo na co se má těšit. Sportujte! Pohyb minimálně půlhodinový každý den vás celkově hodí do pohody a ještě zvýší rychlost odkyselení organismus. Vyzkoušejte sama, co dokáže i obyčejná rychlá chůze. Vyzkoušejte účinný doplněk stravy, který byl speciálně vyvinut a vyroben na úpravu acidobazické rovnováhy organismu, tedy na jeho odkyselení. Produkt pH Minerals na odkyselení organismu 320 g najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Zpracování zeleniny I. část
Po několika měsíční péči o naši zahradu se nám začíná odměňovat chutnými plody. Rajská jablíčka se začínají červenat a jejich chuť je prostě nenahraditelná. Takový okurkový salát z "nakládaček" je skvělým osvěžením v horkých dnech. Domácí mrkvička, papriky, cibule či kedlubny, inu, je to prostě domácí a tím pádem i po chuťové stránce famózní. Pokud rádi vytváříte nové recepty, můžete se inspirovat, jak jinak zpracovat zeleninu. Rajčatová směs na pizzu Ingredience: 1 kg rajčat 2 cibule 2 mrkve 2 jablka 2 stroužky česneku 2 bobkové listy 2 pol. lžíce soli 1 pol. lžíce cukru ml. černý pepř 1 feferonka 2 pol. lžíce oleje Postup: Rajčata oloupeme a rozčtvrtíme. Přidáme nakrájené: cibule, mrkve, jablka. Dále: česnek, bob. listy. Vaříme cca 1 hodinu. Přidáme sůl, cukr, pepř, feferonku, olej. Vaříme ještě 15 minut. Horkou směs naléváme do sklenic a uzavřeme. Sterilizujeme 20 min.   Toustová pomazánka Ingredience: 1 kg červené papriky 1 kg nedozrálých rajčat 750 g cibule 5 - 10 feferonek (dle chuti) 1/2 sáčku Deka 0,1 l octa 150 g cukru 1 lžička soli Postup: Papriky a feferonky očistíme a odstraníme semínka. Rajčata oloupeme a cibuli očistíme. Vše umeleme na masovém strojku. Směs vložíme do vyššího kastrolu a zahřejeme. Přidáme Deko, ocet, cukr, sůl. Vaříme za častého míchání 40 minut. Horkou směs nalijeme do sklenic a uzavřeme. Ještě horké sklenice obrátíme dnem nahoru. Ponecháme tak 15 minut.
Zobrazit článek >
 
V čem je síla brusinek? II
Pozitivní vliv na hubnutí Vláknina, souvisí s dobrou činností střev a celkově na zažívání, to se ale dozvíte v dalším odstavci. Nyní je důležité říct že brusinky snižují cholesterol v krvi a podporují tedy štíhlou linii. Trávení S Proantokyanidem souvisí i účinky na trávicí soustavu. Snižuje totiž taky hrozbu vředů v zažívacím traktu nebo rakoviny žaludku. Brusinky navíc posilují žaludeční stěnu. Zuby Látky v brusinkách snižují zánětlivost a odbourávají bakteriové obsazení v ústní dutině. Postarají se i o mezizubní mezery. Ovlivňují plak, který se vytváří pak v ústech v mnohem menší míře. Určitě si tímto snížíte alespoň o pár procent riziko zubního kazu a paradontózy. Zrak jako ostříš Který vitamin posiluje zrak? Samozřejmě Áčko. I ten zde má podstatné zastoupení. Je důležitý pro tvorbu pigmentu. Pokud si alespoň jednou za čas dopřejete brusinkovou dobrotu, nebude vám hrozit zánět spojivek. Vyloženě pro muže Muže, ale jistě i vás, potěší, že brusinky mají vliv na mužskou potenci. Díky vitaminu A je podpořen nervový systém, tvorba pohlavních buněk a tím i plodnost. Po přečtení vyčerpávajícího výčtu účinků brusinek se asi shodneme na tom, že brusinky by se snad daly považovat za jakýsi všelék. Vyzkoušejte produkt Mega Brusinky 500 mg 50 kapslí + 10 kapslí ZDARMA, který najdete zde. Mega Brusinky obsahují 100% přírodní standardizovaný extrakt z celých plodů velkoplodých kanadských brusinek s vysokým podílem brusinkové vlákniny, který normalizuje zdraví a funkce močových cest a ledvin. Jedna kapsle je ekvivalentní 8-10 sklenicím čerstvé koncentrované šťávy nebo 17 000 mg čerstvých velkoplodých kanadských brusinek. Unikátní patentovaná technologie výroby Cran-Max-BioShield využívá brusinkovou vlákninu k ochraně účinných látek při průchodu zažívacím traktem a umožňuje tak jejich maximální využití.
Zobrazit článek >
 
Nechcete ztloustnout? Tak tohle NE! III
Internet a komunikace Bohužel je to tak. Kvůli internetu má každý člověk sice mnohem více času, ale zase se mnohem méně pohybuje. Všechny vaše dotazy z práce mohou být zodpovězeny e-mailem. Nyní jsou poměrně časté taky videokonference nebo porady na dálku. Stačí otevřít počítač, zapnout skype nebo jiný podobný program a můžete diskutovat se šéfem přímo z postele. Co myslíte, jsou tato jednání stejně účinná? Každá žena miluje nakupování. Kolikrát jste si již koupila něco přes e-shop? Není to škoda? Vždyť nakupování je zábava. Vyrazte do obchodu najít svůj styl a vyzkoušet si třeba i netradiční kousky pro zábavu. Pokud nemáte na pohyb z jakýchkoliv důvodů čas, zkuste si na sport vyhradit alespoň půl hodinku každý den. Běžte běhat nebo si zacvičte jógu. Pivo Nejen pivo, ale vlastně všechen alkohol, který nějak chutná. V pivu se nachází obrovské množství cukru, ale pokud jste ,,vinařka‘‘, měla byste své chutě omezovat. Po vínu se totiž taky tloustne. Odepřít byste si měla i míchané long drinky či jiné ochucené nápoje.   Nepravidelné stravování Ráno nemáte na nic chuť, v deset hodin se rychle nasvačíte, na oběd nemáte čas, něco málo sezobnete a večer se pořádně ,,naboucáte‘‘. Kdo taky nestíhá pravidelně jíst? Opravdu by ta pravidelná strava nešla zařídit? Možná ani netušíte, jak vám nepravidelná konzumace jídla škodí. Po každém jídle se metabolismus rozjede na mnohem vyšší výkon v délce asi dvou hodin. Pokud budete jíst pouze třikrát denně, vaše tělo bude na plný výkon pracovat mnohem kratší dobu. Nejdůležitější z jídla je snídaně. V noci je metabolismus přirozeně zpomalený, s probuzením se nenastartuje. Začíná se probouzet až s prvními sousty jídla. Nejrůznější účinné doplňky stravy můžete nakoupit zde. 
Zobrazit článek >
 
Co jste o spánku nevěděla I
Přečtěte si pár spánkových perliček. Některé vás zaručeně překvapí! Pokud byste se chtěla dozvědět něco o spánku obecně, seznámit se s jeho fázemi nebo si přečíst pár tipů, jak zlepšit kvalitu vašeho spánku, zapátrejte v sekci pro muže, kterou najdete zde. A teď už jsou na programu zajímavosti. Čím začneme? Člověk je jediný živý tvor, který dokáže spánek vědomě oddalovat. Průměrný člověk prospí přesně 1/3 svého života. Spánek dospělého člověka se ve všední den pohybuje okolo šesti hodin, o víkendu okolo devíti. Co se týče snů, tak ženy trpí na noční můry mnohem více, než muži. Je to dáno jejich postavením? Hluchoněmým lidem se obvykle zdají sny ve znakové řeči. Lidé, kteří oslepli, mohou klasicky snít. Ti, co se se slepotou narodili nikdy obrazy nevidí. Zdá se jim o jiných smyslových vjemech. Dokáží ve spánku cítit různé vůně, které se po domě třeba vůbec nešíří nebo taky slyšet zvuky, které však nejsou skutečné. Jejich mozek si s jejich sněním poradí zkrátka jinak. Fáze REM spánku je zkratkou pro slovní spojení Rapid Eye Movement, což znamená rychlý pohyb očí. V této fázi dochází k velmi vysoké intenzitě mozkové práce. Na snech je velmi zajímavé to, že se nám vždy musí zdát o někom, koho jsme už viděli. Ani lidský mozek nedokáže tvořit nové obličeje. To, že postavu ze snu neznáte, neznamená, že jste ji nikdy neviděla, právě naopak. Každý měsíc vidí člověk nespočetné množství tváří. Mozek má pro sny takovou zásobu lidí, že prostě není v lidských silách si všechny tváře zapamatovat.  Pořiďte si luxusní budík se světlem Ecomed, najdete ho zde. Dobrý start do nového dne! 
Zobrazit článek >
 
Brno: hrad Špilberk
Slunečné počasí začíná být stálejší než vyjímkou a tak nás tyto dny lákají více do přírody nebo na výlety. Tip na výlet: BRNO - hrad ŠPILBERK Založení hradu se datuje okolo poloviny 13. století. Byl postaven králem Přemyslem Otakarem II. Zprvu byl tento hrad králem i jeho následovníkem Karlem málo navštěvovaný. Plnohodnotným sídlem moravských markrabat se stal v polovině 14. století, kdy vládl Jan Jindřich a poté jeho syn Jošt. Od r. 1423 se dostává tento hrad funkci vojenskou. Od konce 15. století hrad postupně chátrá.  Zhruba v roce 1560 mělo dojít k prodeji hradu, avšak totmu bylo posléze zabráněno, neboť by se jednalo o chybný krok, který by zapříčinil i zkázu města Brna. Během třicetileté války však hrad opět chátral a ani poměrně nepatrná vojenská posádka kolem 40 mužů nesvědčila o tom, že by Špilberk mohl ještě sehrát významnější vojenskou roli. Ten pak byl postupně – do poloviny 18. století – přebudován na nejmohutnější a také nejvýznamnější barokní pevnost na Moravě, tvořící jako citadela s neméně opevněným městem jednu pevnostní soustavu, která se v roce 1742 stala nepřekonatelnou překážkou i pro pruského krále Fridricha II. Vojenští velitelé Špilberku zastávali tehdy také funkci velících generálů na Moravě. V roce 1783 rozhodl císař Josef II. o přeměně zrušeného pevnostního vězení na Špilberku na civilní věznici, určenou pro nejtěžší zločince. K vězeňským účelům byla především určena a upravena nedostatečně využívaná součást zdejšího pevnostního systému – kasematy. Ještě dvakrát však vstoupil Špilberk znovu do obecného povědomí jako místo utrpení a nesvobody. Poprvé v letech první světové války, kdy zde kromě provinilých vojáků byli vězněni i civilní odpůrci rakouského režimu, podruhé a mnohem výrazněji v prvním roce nacistické okupace Československa. Tehdy ve špilberských zdech trpělo několik tisíc českých vlastenců, z nichž někteří zde nalezli smrt. Pro většinu však Špilberk znamenal jen přestupní stanici do dalších německých věznic či koncentračních táborů. Německá armáda provedla v letech 1939-1941 na Špilberku rozsáhlé úpravy, aby zde vytvořila vzorová kasárna v romanticko historizujícím duchu tehdejší velkoněmecké ideologie. Roku 1959 opouští Špilberk československá armáda a definitivně tak končí jeho vojenská éra. Následujícího roku se Špilberk stává sídlem Muzea města Brna. Otevírací doba: DUBEN - ZÁŘÍ Pondělí až Neděle - od 10:00 do 18:00 hodin ŘÍJEN - BŘEZEN Úterý až Neděle - od 9:00 do 17:00 hodin Kontakt: pokladna kasematy: 542 123 614 pokladna expozice: 542 123 677 pokladna suvenýry: 542 123 661  
Zobrazit článek >
 
Svatomartinské tradice od počátku věků II
S husou se pojí taky tradiční dělení. Bylo zvykem, že v domácnosti nebo na panství se peklo dohromady, samozřejmě zejména pro vrchnost, avšak tento den se bohatě najedli i nejchudší. Křídla byla darována nejnižšímu služebnictvu, stehna pak tomu vyššímu. Hospodář si nechával zbytek toho nejlepšího masa. Svatomartinskou husu však můžeme najít taky v některých legendách. Nejznámější příběh vypráví o hejně vykrmených hus, které pravidelně obcházely místa kázání svatého Martina. A protože ho svými skřeky dost rušily, nyní musí pykat na pekáči. Druhá teorie vypráví, že svatý Martin se před tím, než byl jmenován biskupem schovával v husníku, jenže husy ho silným kdákáním prozradily. Proč svatomartinské víno? Tradice svatomartinského vína je o dost mladší než zvyk s husou. Pochází z dob císaře Josefa II. Jak už bylo řečeno, v tomto období končila hospodářská sezóna, a tak si i sedláci postupně stanovili výplatní služby pro tento konkrétní den. Uzavíraly se taky nové smlouvy. Ty se nestvrdily pouze stisknutím ruky nebo podpisem, ale pilo se taky nové víno. Tohle je ale jen jedna teorie původu. Možná už tušíte, že začátek listopadu byl důležitý pro samotné hospodáře vinaře. Konaly se takzvané hospodářské zkoušky. Víno v této době mělo jiskru, a tak se dalo spolehlivě posuzovat jak kvalitně, tak barevně. Vinaři přijímali nejen nové pomocníky, ale taky uzavírali smlouvy s místními hospůdkami. Podle současné tradice by se mělo svatomartinské víno ochutnávat 11.11. v 11:11. Poté by se všechny zhotovené a nakoupené láhve tohoto vína měly vypít nejpozději do Velikonoc, neboť po nich už nebude víno mladé a svěží. Typická svatomartinská vína mají osobitý charakter, pyšní se svou lehkostí, spíše ovocnou chutí, nižším obsahem alkoholu a krásnou čirou barvou. 
Zobrazit článek >
 
Péče o stěně I.
Chcete-li si pořídit štěně, určitě jste pevně rozhodnuti, že nepůjde jen o nějakou hračku pro děti, ale že bude nutné se o ně starat a zároveň je vychovávat. Taktéž je důležité věnovat pozornost chlupáčově zdraví. Co všechno tato péče obnáší vám shrneme v následujícím článku na pokračování. Tak tedy, pokud si domů přivedete čtyřnohého kamaráda, zajistěte si veterináře, ke kterému budete chodit na pravidelné preventivní prohlídky a také v případě onemocnění pejska. Péče o srst Už od maličkého štěněte je vhodné přivykat pejska na pravidelnou péči o srst. Jemným kartáčem ho můžete masírovat a občas ho nezapomeňte pochválit za statečnost a obdarovat ho nějakým psím pamlskem. Před pročesáváním srsti si připravte na stůl nějakou deku, která bude sloužit jen k těmto účelům. Vysaďte pejska na stůl a nejprve ho nechte, aby se s dekou seznámil. Stůjte u něj a mazlete se s ním. Pejsek se ve vaší příromnosti uvolní a můžete pomaličku začít s pročesáváním srsti. Nejprve začněte jemně a lehce pročesávat srst. Česání provádějte ve směru růstu chlupů. Po chvilce štěně pochvalte a připojte pamlsek. Druhý den s pročesáváním pokračujte o nějakou chvíli déle. Štěňata, kterým je o jejich srst pečováno bolestivým způsobem si postupně tuto činnost zprotiví a budou ji nesnášet. Proto buďte opravdu trpěliví a jemní, jedině tak si váš pejsek česání oblíbí a bude u něj třeba i relaxovat. K pořízení štěňátka by vám neměla chybět i kniha, která se věnuje nejen péči, ale výchově pejska - ŠTĚNĚ.  
Zobrazit článek >
 
Zbavte se pigmentových skvrn III
Hrozny a aloe vera Hroznové víno nejen skvěle chutná, ale taky léčí. Vymačkejte několik kuliček hroznů do menší mističky a toto tekutinou s dužinou následně potírejte místa, na kterých se vyskytují pigmentové skvrny. Ty většinou úplně nezmizí, ale alespoň dost zesvětlají. Dužina hroznů a aloe je vlastně docela podobná. Má taky podobné účinky. Aloe vera pleť hydratuje a taky se stará o její vybělení. Navíc je nejlepší přírodním poháněčem růstu nových buněk. Nebojte se aloe vera používat klidně i víckrát za den. Oves Maska z ovesných vloček má pro pleť skvělé hydratační účinky už sama o sobě. Pokud do ní přidáte ocet, vytvoříte zázračnou péči, která dokáže zesvětlit i pihy. Jen si dejte pozor na to, že olej může dosti podráždit pokožku. Je třeba ho nejprve otestovat. Když to nejde přírodně.. Nemůžete se stále pigmentových skvrn zbavit? Pak v drogerii zapátrejte po speciálním krému s kyselinami. Jak jste si mohla všimnout, právě kyselost v potravinách je jedna vlastnost, která dokáže pleť vybělit. Dále používejte různá séra a nezapomínejte na opalovací krém! S problémem jménem pigmentové skvrny se můžete rozloučit téměř hned poté, co na svou pleť aplikujete bělící pleťový krém. Obsahuje mnoho aktivních složek, které vás zbaví skvrn již po prvním použití. Je vhodný pro suchý a smíšený typ pleti. Vyzkoušejte taky produkt od Dermacolu!  
Zobrazit článek >
 
Potěšte svého kočičího miláčka
Chovatelé domácích mazlíčků se dělí na milovníky koček a milovníky psů. Ti první obdivují především kočičí nezávislost a samostatnost, nenáročnost na péči a pozornost. Zastánci pejsků chválí jejich poddajnost, oddanost a vděčnost. Ať je to jak chce, přítomnost zvířátka v domácnosti vyžaduje specifické podmínky, případně úpravy bytu. Taková kočička, zejména je-li temperamentnější, vyžaduje dostatek místa na hraní a ploch, na kterých si může brousit své drápky. Nemá-li je, hledá všemožná místa, která vnímá jako k broušení vhodná. A tak škrábe nábytek, koberce, židle a podobně. Nemá smysl jí v broušení drápků bránit. Lepší je jí vyhovět. V obchodech s chovatelskými potřebami lze zakoupit škrábadla všech velikostí, materiálů a barev. Domácí kutilové je také vyrábějí, což vyžaduje nejen fantazii a zručnost, ale i vhodný a odolný materiál. Ten je ale obtížně dostupný, kdo by dnes něco podobného kupoval, že? Doslechla jsem se i o kreativcích, kteří například zátěžovými koberci vylepují zárubně dveří či samotné dveře. Mne zaujal estetičtější nápad: rohové škrábadlo, které se upevňuje na roh místnosti. Má rozměry 28 x 80 cm, dostupné je i v rozměrech 28 x 52 cm, a béžovou barvu, která přirozeně splyne se stěnou. Kočičku jakéhokoli věku a velikosti jistojistě taková kratochvíle potěší. Rohové škrábadlo pro kočky vyrábí Karlie-Flamingo a naleznete ho mezi chovatelským potřebami v našem e shopu.
Zobrazit článek >
 
Jak to vidí zlatokopky
Některé ženy si svého partnera nevybírají ani podle vzhledu, ani podle charakteru, ale podle peněz a hlavně podle peněz, které je ochoten do nich investovat. Opravdové zlatokopky vyrůstaly v rodinách, které jim nemohly dopřát vše, co by si přály. Tak si to v dospělosti snaží vynahradit s bohatým milencem. V klubu loví podle jasných kritérií: značkové oblečení, drahé hodinky. V případě, že se lov zadaří a vezmou se, asi vás překvapí, že jim to společně i klape. Žena je ráda, že je zajištěná a muž je spokojený, že má vedle sebe reprezentativní ženu. V dřívějších dobách, bylo označení zlatokopka bráno jako nadávka. Dnes se tím ženy vůbec netají a přiznávají, že se nechávají vydržovat a tvrdí, že je naprosto přirozené. Podle vědeckých průzkumů mají v podstatě pravdu. Dle jeho výsledků si muži vybírají podle vzhledu a u žen zas vítězí peníze pro zajištění budoucích potomků. Popravdě, co je na tom špatného, nechat se od muže hýčkat, jak fyzicky, tak i finančně. Když se podívám na některé manželství, ženy doma dělají služku, kuchařku, chůvu a od muže neslyší ani slůvko vděku. Zlatokopky na to mají jasný názor. Skoro každá žena touží být materiálně zajištěna, ale většinou mají malé sebevědomí, ale bojí se o něj říct nebo mají pocit, že se to nesluší. Ženy se pro peníze vdávaly odjakživa, a protože se jednalo o společenské tabu, tak se o tom tolik nevědělo. Co třeba známá Padame de Pompadour. Ta se na slavnou dráhu milenky Ludvíka XV. Připravovala odmala. A povedlo se, před královskou postel se dostala až do nejvyšších kruhů.
Zobrazit článek >
 
Co vlastně znamená překyselený organismus?
Trápí vás různé nemoci, cítíte se nastydlá nebo se vám na těle objevují vyrážky? Není nutné plašit, možná jde jen o překyselený organismus. Tělo se kyselin potřebuje zbavit, a tak si žádá různými projevy o pomoc. Překyselený organismus není nijak nestandartním stavem. Tento problém postihuje mnoho jedinců. Kyselinotvorně působí mnoho potravin, které denně běžně přijímáte. Jedná se například o cukr, mléčné výrobky, dále maso a kofein. Zásadité produkty pak tvoří až na výjimky všechno ovoce i zelenina, dále taky bílek. Tělo ke své správné funkci potřebuje kyseliny i zásady, avšak jejich poměr by se měl ideálně pohybovat v číslech jedna ku čtyřem. Kyselin do těla by tedy mělo být opraveno o mnoho procent méně. S přebytkem kyselých látek si tělo dokáže zejména za pomoci ledvin poradit, avšak někdy už jejich míru nemusí zvládnout. Kyseliny v organismu totiž vznikají taky stresem, nedostatečným pohybem a spánkem. Odkyselení organismu není jednodenní záležitostí a je třeba projít všemi fázemi, abyste tělo od kyselin zase skutečně osvobodila. V první řadě je důležité přijímat co nejvíce zásaditých látek, doplňovat do těla hodně vitaminů, minerálů a vody. Vzdejte se na chvíli kávy, zeleného i černého čaje, všech živočišných produktů, taky pečiva a sladkostí. Pokud to vydržíte, tělo vám dozajista poděkuje. Pomoci vám mohou taky zásadité koupele a samozřejmě taky doplňky stravy. Vyzkoušejte nás tip, produkt pH Minerals.
Zobrazit článek >
 
Mazanec z plněných bochánků
Bochánek se peče na Velikonoce a používá se na něj stejné sladké kynuté těsto jako na vánočku. Peče se na Bílou sobotu a bývají v něm zapečené rozinky a třeba i kousky kandovaného ovoce. Před tím, než se strčí do trouby, se na něm udělá kříž a posype se mandlemi. Takto vypadá tradiční bochánek, ale my si ho letos upečeme jinak. Ingredience: 500 g hladké mouky 1 lžíce cukru 250 g másla 80 ml mléka 3 vejce + 3 žloutky 2 lžíce medu 15 g droždí 10 g soli Nutella Postup: Mouku smícháme se solí, uprostřed vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Potom přidáme cukr, vlažné mléko a necháme vzejít kvásek na teplém místě. Poté co vznikl kvásek, přidáme žloutky, dvě celá vejce a také med a propracujeme dohromady. Opět budeme přidávat další surovinu a tou je změklé máslo, se kterým znovu propracujeme těsto. Nyní vrátíme na teplé místo a necháme hodinu kynout. Následuje další propracování těsta, foliový zábal a zchlazení v ledničce na dvě hodiny. Vychladlé těsto rozkrájíme na 12 větších a 10 menších kuliček, které naplníme Nutellou. Naplněné kuličky pak vyskládáme do kulaté formy tak, aby po celém okraji byly velké kuličky a malé pak ve středu. Mezi kuličkami necháme dostatek místa, protože při pečení nakynou. Mezitím než kuličky nakynou (za cca hodinu) si předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia. Před vložením do trouby je potřeba rozšlehaným vejce a v troubě potom necháme péct do zlatova cca 30 minut.
Zobrazit článek >
 
Saláty jako hlavní chod – Speciální salát s polentou a lososem
Pojďme si společně připravit speciální salát s polentou. Víte, co polenta vlastně je? Jde o speciální kukuřičný prášek ze kterého se přidáním vody, stane kaše. Tento pokrm je rozšířený zejména ne jihu Evropy, například v Chorvatsku nebo v Itálii. Pokud v těchto oblastech trávíte dovolenou, možná jste pokrm i ochutnala, jen o tom nevíte. U nás se polenta prodává nejčastěji pod názvem instantní kukuřičná polenta. Tu využíváme i  našem receptu. Můžete si ji však připravit sama z kukuřičné mouky. Z polentové kaše se může snadno smažením či pečením stát i křupavá dobrota. Budete potřebovat: Ledový salát (1 ks) Cherry rajčata (150 g) Papriku (2 ks, ideálně žlutou) Losos (200 g) Sůl a pepř Olej, ocet, cukr Na křupavou polentu: Polentu instantní (100 g) Vývar masový (400 ml) Máslo (20 g) Parmazán (20 g) Rozmarýn, oregano, tymián Pepř a sůl Postup: Salát natrhejte něco rozkrájejte a vložte jej do misky. Přidejte i ostatní zeleninu, nezapomeňte ji nakrájet spíš na menší kousky. Ochuťte salát běžným způsobem dle vaší chuti. Přidejte pepř. Na pánvi zprudka opečte lososa. Pokud ho máte celé plátky, nakrájejte je na kousky ještě před smažením. Teď je na řadě připravit polentu. Přiveďte vodu k varu a následně do ní přidejte instantní polentu. Tu povařte asi tři minuty, směs musí zhoustnout. Přidejte koření, parmazán, máslo a sůl. Následně vyklopte směs na plech vystlaný pečícím papírem. Polentu teď můžete nechat odpočívat a následně z ní vykrájet tvary, stačí například obyčejné kostičky a nebo ji můžete dát ihned péct. V druhém případě však hrozí, že se vám upečená polenta bude lámat. Pečte asi dvacet minut v troubě rozehřáté na 200°C. Dejte si pozor, aby se vám připravovaná dobrota nespálila. V případě potřeby troubu zmírněte. Jakmile budete mít upečeno, už jen ozdobte salát lososem a polentou, přidejte na vrch trochu koření a můžete salát podávat. Dobrou chuť! Publikaci Saláty s láskou plnou dalších skvělých receptů najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Jak NEvypadat starší: Vlasy a účes
Každý věk si taky žádá jiný účes. Vyzkoušejte některé z našich doporučení a vypadejte hned od deset let mladší! Vlasy až k hýždím Stále pečujete o své vlasy a ,,pěstujete‘‘ si je co nejdelší? Tak zase uberte. Pokud má žena delší, je to určitě plus, ale musíte se zamyslet nad tím, zda vám úče, který nosíte, sluší. Délka vlasů dospělé ženy by měla sahat maximálně pod prsa. V delších případech už vlasy nemusí vypadat přitažlivě, právě naopak. Zakrývejte šediny A pravidelně. Šediny samozřejmě patří k vyzrálejšímu věku, ten však není třeba přiznávat, že? Zamaskujte odrosty. Barvu na ně zvládnete doplňovat sama, není nutné navštěvovat každý týden kadeřnici, poraďte se s ní, jak na to. Melíry Melíry jsou jedny z mála stylu účesů, které sluší opravdu každému, stačí jen vybrat jejich odstín. Navíc dokáží skvěle maskovat šediny.   Změna je dobrá Nestrachujte se ze změn a vyzkoušejte nějaký trendy účes. Zastavte se u své kadeřnice a nechte si poradit, jaká změna by vás musela. Co takhle vlasům dodat teplý nádech, abyste jím vykompenzovala mráz ve vašem okolí? Za vlasovou stěnou Snažíte se pomocí vašich vlasů schovat alespoň část obličeje, na kterém se nachází tolik nedostatků? Na to se vykašlete. Není třeba nic schovávat! Možná je to k nevíře, ale nápadným maskováním na schované partie naopak vyvoláváte velkou pozornost. Lidi zajímá, co se skrývá pod povrchem. Krátký účes je dobrou volbou Obecně platí, že krátké účesy dělají z žen mladší krásky. Nesluší ale úplně každému, proto se před radikální změnou minimálně s někým o vašem nápadu ostříhat se poraďte. Vlasy neskrývejte Naopak se s nimi každému pochlubte. Vytvořte si na hlavě účes, ve kterém se cítíte sebevědomě a při nejlepším i sexy. Naučte se svým účesem na sebe chytat pozornost. Vlasovou kosmetiku pro dokonalý účes najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Zajímavosti z historie kávy I
Káva. Nápoj, bez kterého by se někteří zkrátka neobešli. Patříte k nim také? Je pro vás káva pouze chuťovým požitkem nebo prostřednictvím tohoto nápoje dobíjíte baterky? Ať už je odpověď taká nebo onaká, přečtěte si tento článek, který jsme naplnili samými zajímavostmi z historie kávy. Máte se na co těšit. Věděla jste tohle o kávě?  První zmínky o kávě nacházíme již v šestém století našeho letopočtu. Kávovník pochází z Etiopie, provincie Kaffa. Etiopané první kávové boby žvýkali, údajně až s požárem přišli na to, že káva po upražení voní, a tak vzniklo první pražení.  Za druhé světové války nikdo klasickou kávu nesehnal. Prodávala se pouze cikorka nebo melta, tj. nejběžnější kávové náhražky.  Káva byla za svých počátků a před založením kaváren dostupná jen v lékárnách. Byla totiž považována za lék na břichabol. Léčila žaludeční i jiné trávicí potíže a lidé ji nejprve popíjeli jen z důvodu léčivých účinků.  Jednou z nejproslulejších kaváren České republiky je bezesporu kavárna Slavia sídlící naproti Národnímu divadlu. Dnes ji lidé navštěvují zejména z toho důvodu, že se chtějí potkat se známými herci, kteří údajně podnik často navštěvují. Kavárna se stala proslulou díky Grossmannovi a Šimkovi, kteří zde psávali své povídky.  Historie pojmenování jednoduchého nápoje kávy jménem tureknám není známá. Jde o českou specialitu, kterou zná zřejmě každý. Proč pro ni však používáme tento termín již asi nikdo nezjistí. Dřív taky platilo striktní pravidlo, že turek se pije pouze bez mléka. To už dnes není pravidlem. 
Zobrazit článek >
 
Valašské tradiční dobroty: Ochutnáváme východní kuchyni I
Pokud bychom pátrali po oblastech, kde se drží naše staré zvyky a obyčeje, jistě by si mnozí z nás vzpomněli právě na kraj moravský a ostravský. My dnes zavítáme do nejvýchodnější části Moravy. Do lokality, kterou nenazýváme jinak než Valašsko. Díky místním se zde nezachovává pouze tradice krojů a tematických slavností, ale taky se na Valašsku stovky let připravují výborné speciality, na kterých si pochutná opravdu každý. Jaké máme na mysli? Pojďte s námi poznat tento kraj. Bude se vám líbit, valašská kuchyně je svou originalitou i staletou tradicí vyhlášená. Kyselica Po našem taky kyselo. Polévek z kysaného zelí existuje několik. Běžně k dostání je klasická zelňačka v bílé podobě nebo červené s uzeninou, vaří se zde však taky houbové kyselo. Základem pro polévky je samozřejmě smetana. Kyselicu si můžete dát na Valašsku po celý rok. Frgály Frgál je název pro koláč velmi slabého těsta s různorodými náplněmi. Jedná se o kynutou dobrotu, která každého cizince překvapuje svou velikostí. Frgály mají průměr nejméně třicet pět milimetrů, můžete však shledat i koláče půlmetrové. Na Moravě i části Slovenska se pečou již přes dvě stě let. Určitě váš překvapí, že tato dobrota vznikla omylem, jako nepodařený vdolek. Odborníci dokonce zjistili, že frgál byl chvíli obecný termín pro nezdařený kus pečiva. Dnes patří frgál k nejžádanějším dobrotám turistů. Máme pro vás dobrou zprávu, v jednom z našich dalších článků najdete recept a koláč si můžete upéct doma. 
Zobrazit článek >
 
Kouzelná moc šípku
Šípky jsou součástí keře jménem růže šípková, který se dorůstá výšky kolem tří metrů. Keř je opadavý, takže šípky seženete jen omezenou dobu. Proč se vyplatí si jich pár utrhnout? Šípky působí protizánětlivě, pomůžou v problémech s močovými cestami, se zánětem ledvin. Lidé, kteří trpí kolikami žaludku, taky musí považovat šípek jako prospěšný. Je též močopudným prvkem. Léčí kašel, horečky, kurděje, nachlazení i koliky. Dokáže vyčistit krev a taky působí proti chudokrevnosti. Pomáhá zlepšovat nemoci žlučníku. Dodá sílu kapilárám a vlásečnicím. Šípky můžete zpracovat jak uvařením, tak i sušením. Nasbírané šípky vařte po dobu deseti minut, poté je vyjměte z vody. Tento postup můžete opakovat nejvíce pětkrát, protože pak vám již šípky neposkytnou žádné zdraví prospěšné látky. Jestliže se rozhodnete šípky sušit, myslete na to, že je nutné je ihned po procesu nadrtit. Z šípků se dá kromě čaje uvařit marmeláda nebo kompot. Existují dokonce i šípková vína. Pořiďte si tento přírodní lék k vám domů. Co třeba v podobě 100% šťávy? Najdete ho zde. EkoMedica Šípek - 100% šťáva ze šípku je získávána z plodů šípkové růže nejmodernějším způsobem výroby. Produkt je stabilizován pouze šetrnou pasterizací, neobsahuje přídavky cukrů, chemické konzervanty, ani barviva. Šťáva je proto určena co nejširšímu spektru konzumentů, včetně  diabetiků.      
Zobrazit článek >
 
Zahradnické práce v březnu
Sluníčko už nám dává najevo, že už se blíží jaro. Po ránu se sice ještě můžeme setkat s nějakým mrazíkem, ale přes den už se vzduch otepluje. V předzahrádkách pomaličku raší, na podzim vysázené, okrasné cibuloviny a v parcích je slyšet zpěv ptáků. Kdo má zahrádku, odklidil poslední zazimované okrasné záhony a začal vysévat semínka paprik. Kdo nemá zahrádku, může začít zahradničit například na balkoně nebo přímo v bytě. Můžete si zasít například majoránku. Je to jedna z mála bylinek, které patří mezi takzvané jednoletky. Její aroma a chuť je stonásobně, né-li více, lepší, než ta, kterou zakoupíte v obchodě. Čerstvou majoránku, ale i tu sušenou, kterou si vypěstujete, můžete použít do gulášů, zeleninových polévek, nebo také k přípravě výborného čaje při nachlazení. Taktéž měsíc březen přeje výsevu letniček, kterými si můžete krásně ozdobit svoji zahradu, terasu nebo balkon. Vysévejte hledíky, gazánie, hvozdíky, tabák, netýkavky, ostálky a další letničky. Koupili jste si v zimních měsících nakvetlé cibuloviny, jako jsou krokusy, modřence nebo hyacinty? Po odkvětu je můžete vysadit do volné půdy, kde vám příští rok nadělají parádu. Než-li přejdete k vysazování do záhonku, počkejte, až zcela odkvetou a zaschnou jim listy. Kromě vysévání semínek paprik, můžete také další zeleninu: celer, brokolici, hlávkový salát, ředkev, ředkvičky, květák, rajčata nebo lilek. Další rady jak postupovat při zahradničení během roku najdete v knize: ZAHRADNÍKŮV ROK.
Zobrazit článek >
 
Superlife 12Mr. Green Mix
PRODUKT: Superlife 12Mr. Green Mix 120 g - vhodné pro vegetariány a vegany. OBSAH A ÚČINKY: SPIRULINA = zelená řasa - Celkově posiluje imunitní systém, podporuje trávení a krvetvorbu, podporuje detoxikaci ledvin a současně vytěsňuje jedovaté kovy a brání jejich kumulaci v organismu. Pozitivně ovlivňuje tělesnou váhu a brání svalové atrofii. Čistí a zásobuje vaše tělo. YELLOW MACA = Výrazně zlepšuje libido a SEXUÁLNÍ TOUHU, zvyšuje hladinu peruánský kořen ANDROGENů, zlepšuje stav mysli a snižuje úzkost a stres. Zvyšuje počet a zlepšuje aktivitu spermií. Napomáhá budovat svalovou hmotu. BLACK MACA = Tato speciální odrůda má černou barvu slupky a je mnohem vzácnější Maca Černá než Maca běžná. Má výraznější a silnější účinky. Působí jako silné AFRODIZIAKUM. Má vysoké regenerační a očistné účinky. Vlévá do žil energii a vitalitu. Zmírňuje negativní následky chemoterapie. ACAI - Acai bobule jsou vybaveny téměř dokonalým složením aminokyselin a stopových prvků. Obsahují neuvěřitelné hodnoty ANTIOXIDANTU. Jsou velmi bohaté na OMEGA kyseliny, vitamíny A, B1, B2, B3, E, C. Skvělý zdroj vlákniny. Mají jedinečnou a lahodnou chuť. PŠENICE GRASS - Působí jako silný antioxidant, výrazně zlepšuje imunitu a snižuje projevy chronické únavy. Má pozitivní vliv na peristaltiku střev a snižování tělesné hmotnosti. Účinně pomáhá neutralizovat metabolické překyselení organismu. LESKLOKORKA - Nebo-li houba Reishi je mocná Královská bylina na dálném východě považována za elixír věčného života a nesmrtelnosti. Působí jako silný antioxidant. Je účiná při léčbě rakoviny a poruch amutoimunity. Chrání játra a stimuluje imunitní a nervový systém. CINNAMON - Voňavé koření, které zahřeje Vaše srdce. TULSI - Ajurvédská bylina. Dokáže detoxikovat, odbourávat tuky, likvidovat záněty, zvyšovat imunitu a posilovat srdce. Zvyšuje sílu a vytrvalost. Pročišťuje mysl a mozek. Posiluje PRÁNU (životní sílu). KURKUMA - Indické koření. Stimuluje funkci jater a žlučníku. Omezuje nadýmání. Působí jako silný antioxidant v boji proti volným radikálům. MUCUNA - Kouzelná fazole. Zlepšuje plodnost - zvyšuje tvorbu a kvalitu spermií. Zvyšuje produci růstového hormonu, což má za důsledek zlepšení kondice imunitního systému, odbourávání tuku a podporu růstu svalové hmoty. Zvyšuje sexuální touhu a podporuje správnou činnost pohlavních orgánů Čistí krev a detoxikuje. ASHWAGANDHA - Podporuje obanyschopnot organismu, zejména cévní a srdeční Indický ženšen činnosti. Silné protizánětlivé, protistresové a protiúnavové účinky. Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: ZDRAVÍ  
Zobrazit článek >
 
Pečujte o sebe v těhotenství se speciálním olejem od Saloos II
Pleť vypadá v těhotenství u každé ženy jinak. Některá žena má problém s vysušenou pokožkou, která by se dala loupat, jiná budoucí maminka zase neví, co s mastnotou pleti. Pokud máte kůži vyschlou, aplikujte na ni hydratační krémy klidně třikrát denně. V případě mastnoty svůj obličej častým mytím odmašťujte. V obou případech aplikujte na pokožku hydratační krémy.  V době těhotenství byste měla dát přednost produktům neobsahujícím škodlivé a chemické látky. Vyhněte se barvení vlasů. Některé barvy totiž stále obsahují amoniak, štiplavý plyn, který může ovlivňovat vývoj plodu. Nepoužívejte moc stylingových prostředků.  Dejte si pozor i na svůj chrup. Jezte hodně vápníku a čistěte si zuby pastou, která podporuje zubní sklovinu. Nedostatek vápníku má vliv na obranu zubů před kazem a jinými záněty. S těhotenstvím se pojí velmi častá kazivost zubů, což je spojeno i s chutěmi budoucí maminky, která si klidně o půlnoci dopřává čokoládu. Můžete se setkat i s krvácením dásní. Nepropadejte panice, i to je běžné. Poraďte se se svým dentistou, který vám pomůže předejít riziku hrozící paradontózy. Během těhotenství byste zubaře měla navštívit alespoň dvakrát.  Nezapomínejte na celkovou výživu, každá část vašeho organismu si zaslouží speciální péči. Nezbytný je v těhotenství pitný režim. Běžně by člověk měl denně vypít alespoň jeden a půl litru tekutin, v době čekání na nového potomka svůj denní příjem vody zvyšte minimálně o litr. Nepijte alkohol, vynechejte kouření a omezte se zejména na zdravou stravu. Vaší nejmilejší pomůckou v době těhotenství se stane speciální produkt Sprchový olej – Těhotenský, který vaší pokožce dodá všechny potřebné živiny. Najdete ho zde: eshopeiffel.cz/zdravi.
Zobrazit článek >