EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Zavařujeme I. Domácí kečup
Na zahrádkách dozrávají nejen rajská jablíčka, ale také papriky. Na sklizeň cibule či červené řepy je také vhodná doba. Pokud máte i nějaká jablíčka, přiberte k nim výše jmenovanou zeleninu a uvařte si domácí kečup. RECEPT: Domácí kečup Ingredience: 1 kg rajčat 100 g cibule 100 g jablek 100 g červené papriky (lusk) 50 g červené řepy 80 g cukru 70 ml octa 70 ml vody 2 ks bobkového listu 4 kuličky čeného pepře 4 kuličky nového koření lžička mleté skořice Postup: Rajčata, oloupanou cibuli, jablka, papriku a červenou řepu nakrájíme na menší kousky. Vše vložíme do hrnce, kam přidáme vodu, cukr a koření.  Za občasného míchání vaříme na mírném plameni asi 45 minut, dokud zelenina nezhoustne a nerozvaří se. Poté z hrnce vybereme veškeré koření a tyčovým mixérem nebo v kuchyňském robotu směs rozmixujeme dohladka. Ještě horký kečup naléváme do vyvařených skleniček přes síto. Zavařujeme ho 20 minut. Zavařujte snadno a pohodlně se ZAVAŘOVACÍM HRNCEM SENCOR SPP 2200SS. Má objemem 27 l a plynule nastavitelným termostatem. SENCOR SPP 2200SS disponuje kapacitou 14 zavařovacích sklenic o objemu 1 litr a dvojnásobným bezpečnostním jištěním. Díky skrytému topnému tělesu, můžete v hrnci připravovat i omáčky, polévky nebo horké nápoje, ty si můžete rovnou stočit do hrníčku pomocí integrovaného výtokového kohoutu.  
Zobrazit článek >
 
Oči kočičí s tekutými očními linkami Double Wear
Dnešní doba nabízí nepřeberné množství přípravků pro vytvoření očních linek: kajalové tužky fix na linky tekuté oční linky Kajalové tužky - můžete si vybírat z mnoha barevných variací. Aplikace linek je docela jednoduchou záležitostí, avšak na úkor výdrže! Linky ve fixu - zlatá střední cesta pro začátečnice. Tekuté oční linky - chce to cvik, ale já osobně bych si dovolila popřít výrok, že jejich aplikace spadá mezi ty nejnáročnější. Já je prakticky používám stále....možná proto se mi jejich aplikace vryla do umu. Nedám na ně dopustit už jen z toho důvodu, že jejich výdrž je dlouhotrvající a pigmentace velmi vysoká. Tudíž, pokud si potrpíte na syté oční liky - stávají se tyto oční linky pravou volbou! Až si budete malovat oční linku, dbejte na tvar vašich očí. Například na oči, které jsou posazené blízko usebe, aplikujte oční linku dále od vnitřního koutku. U očí, které mají spadené vnější koutky, nedotahujte linku až k vnějšímu koutku a spíše se snažte linku v konečné fázi zvednout. JDEME NA TO: Tekutou oční linku nanášejte zásadně na dokonale odlíčené oční víčko. Pro snažší aplikaci si můžete na víčku natečkovat směr linky, kudy povedete tah. S aplikací začněte od vnitřního koutku. Kopírujte linii oka. Ve vnějšímkoutku linku mírně zvedněte. Nechte linku řádně zaschnout, než plně otevřete oči. Tekuté oční linky Double Wear (Zero-Smudge Liquid Eyeliner) zakoupíte v eshopu zde: krasa.eiffeloptic.cz             
Zobrazit článek >
 
Goodie: zelený jíl – lunasol
Už jste vyzkoušela Zelený jíl značky Goodie, který nabízíme v našem e-shopu? Jíl se pyšní významnými účinky na pokožku a pleť. Proč právě on? Pár důvodů si můžete přečíst v našem článku. Jíl má svůj původ ve Středomoří, kde do sebe po miliony let vstřebával vitaminy, minerály i stopové prvky. Jedná se o surovinu, která byla u nás jako kosmetický či léčivý přípravek využívána už minimálně ve středověku. Používala se na jakákoliv vnější poranění nebo kožní nedostatky. Již před stovkami let taky tehdejší léčitelé přišli na to, že jde o elixír mládí, který zabraňuje nebo alespoň zpomaluje stárnutí pokožky. Zelený jíl nejčastěji seženete ve formě prášku, ten vám taky v našem e-shopu nabízíme. Můžete si jej zakoupit též v gelu, ten je však vhodnější si z něj případně vyrobit. Jíl má silné detoxikační a antibakteriální účinky. Čistí pleť. Mezi jeho váženou funkci patří taky schopnost absorpce mazu. Jíl dokáže pleť hydratovat a taky tonizovat. Je účinným prostředkem pro léčbu akné a taky celulitidy. Vyhlazuje kůži, zabraňuje taky tvorbě strií. Zelený jíl má skvělý účinek taky na vlasy. Dodává jim sílu, lesk a brání působení vnějším činitelů na vlasy. Co se týče vlasové pokožky, reguluje mazové žlázy, čímž zabraňuje nadměrnému maštění vlasů. Z jílu si můžete připravit nespočet druhů masek nebo třeba speciální koupelovou bázi.
Zobrazit článek >
 
Historie pikniku
V jednom z předchozích článků jste si mohla přečíst něco o pikniku obecně. Nyní přejděme již k samotné historické stránce. Slovo picnicue pochází z francouzského jazyka, vznikl někdy na začátku osmnáctého století. Za počátky pikniku by se daly považovat svačiny lovců, kteří během celého dne měli několik loveckých přesnídávek, o kterých si dávali do nosu. Tradičními jídly, které při této příležitosti pojídali, byly například kuřata s chleby, švýcarské sýry nebo rokfór. Vše zapíjeli lovci kvalitním vínem. Čím výše postavený lovec byl, tím byla jeho svačina bohatší. Pokud šlo o královský hon, tabule byla opravdu pestrá. Mohla byste na ní najít například i zákusky či exotické ovoce, nechyběla ani paštika nebo nakládané pochoutky. Tato záležitost prvopočátku pikniku neboli přesnídávky byla čistě francouzská záležitost. Víte jak to vypadalo v Anglii? V Anglii byl piknik pořádán nejprve královskými hodnostáři, poté se ho naučili provozovat i měšťané. Od devatenáctého století byl piknik neodmyslitelnou součástí letních radovánek. Britové si pochutnávali nejraději na roastbeefu, šunce, holubech nebo humrech, taky na kandovaném ovoci či pudinku. Jejich nápojový lístek byl též velmi pestrý. Skládal se z vín, šampaňského, sherry i piva. U nás, tedy na území dnešní České republiky, se pikniky pořádaly také. V devatenáctém století byl dokonce 13. červenec nazýván dnem pikniku. Po poledních modlitbách všichni Pražané vyráželi do blízkého lesa, aby si v něm našli pohodlné místo, kde mohou roztáhnout ubrus a začít obědvat. Krmnými pochoutkami byly nejčastěji pečeně a koláče. K nim blo podáváno víno i pivo. Po hlavním aktu došlo taky k radovánkám - zpívalo se a tancovalo až do noci. Mimo to taky děti trávily volné chvíle po jídle různými hrami. Oblíbená byla například hra na slepou bábu nebo obyčejná schovávaná. I míčové hry měly na piknicích své místo. Pokud byste se chtěla vrátit v historii a prožít takový piknik, jaký běžně podnikali lidé ve středověku, můžete se zúčastnit jedné ze speciálních akcí, které se zaměřují na historické pikniky. Co třeba Historický piknik v dobách Karla IV, kde se dozvíte něco o historii, ochutnáte tradiční karlovské pochoutky a taky strávíte den plný přírody a slunce. Tato akce je každoročně pořádána na Krušnohorsku, historické pikniky však taky objevíte i v Praze. Při stolování se vám rozhodně bude hodit piknikový set, který najdete zde.  
Zobrazit článek >
 
Aromaterapie a aromalampy: základem jsou oleje
Pokud hovoříme o aromalampách, je nezbytné se nejprve seznámit s různými druhy esencí, které jsou pro správný vliv lampy na naše tělo i duši nezbytné.  Jak již víte, díky německé zásluze na aromaterapii zná dnes celý svět sílu éterických olejů. Ty vám poslouží pro provonění jakéhokoliv uzavřeného prostoru.  I když domácí prostředí vyvoníte i s pomocí květin, čerstvého vzduchu a bytových parfémů, aromalampa má své kouzlo. Éterický olej, který do lampy můžete přilít má navíc kromě svého primárního účinku ještě další vlastnosti. Seženete kapky, které vám při jejich rozvonění pomohou rychleji usnout nebo vás naopak nabudí. Některé dokáží povzbudit romantickou atmosféru, jiné vás přímo nakopnou k pracovní činnosti.  Esenciální oleje, silice neboli éterické oleje jsou vyráběny z rostlin. Po vypěstování a správně načasovaném sběru dojde k jejich zpracování a následné extrakci.  Většina éterických olejů má kromě svého aroma i léčebnou složku, pokud vyhledáváte nějakou konkrétní, zaměřte se na ni při svém výběru. Pamatujte na to, že kvalitní oleje se prodávají většinou v tmavých lahvičkách, které zabraňují znehodnocení esencí a jiných účinných látek. Obecně platí, že jedna lahvička má v sobě extrakt pouze z jedné rostliny, ale na trhu jsou k dostání i mixy několika účinných látek.  Silným esencím se vyvarujte, pokud trpíte epilepsií nebo máte vysoký krevní tlak. Ne všechny látky by na vás mohly dobře zapůsobit. Problém může nastat i v těhotenství nebo tehdy, pokud máte na něco alergii. V takových případech je vhodné poradit se před užíváním se svým lékařem. 
Zobrazit článek >
 
Dopřejte si vitamíny a zdravé tuky z oříšků I. část
Posezení s přáteli u dobrého vína, nebo lenošení u oblíbeného filmu přímo láká k nějakému nezdravému mlsání. Pokud máte skryté zásoby čokolád nebo smažených brambůrků, chápu, že je to nejjednodušší občerstvení a rychlé dodání energie, ale ty následky! Zkuste si napříště udělat raději zásoby něčeho dobrého, ale zároveň takového, co prospěje Vašemu zdraví. Co třeba oříšky! Obsahují proteiny, které Vás zasytí, jejich zdravé tuky dodají potřebnou energii a navíc jsou velmi chutné. A pokud víte, že nikdo z Vašich přátel není na oříšky alergický, můžete je podávat i k dobrému vínu. Navíc posílíte Váš organismus, neboť oříšky obsahují vitamíny a minerály. ARAŠÍDY - nebo jinak zvané buráky se neřadí do skupiny oříšků, jedná se o luštěninu, která obsahuje vysoké procento proteinů. Buráky jsou také velmi bohaté na tuky. Vyrábí se z nich burákové máslo, které je velmi oblíbenou pochoutkou v Americe. U této pochutiny je důležité dbát na jejich uskladnění, protože jsou velmi náchylné na tvoru plísní. KEŠU - poznáte je podle jejich typického tvaru, který připomíná ledvinky. Plody kešu jsou bohaté na taniny nebo vitamin C. Dále jsou velmi bohaté na draslík, hořčík, vápník a železo. Mají méně tuku než burské oříšky. Kešu patří mezi oblíbenou a zdravou pochoutku. PARA - rostou na velmi vysokém stromě Juvii ztepilé v deštných pralesích. Plody kvůli vysokému obsahu tuků po vyloupání rychle žluknou, nevyloupané a chlazené vydrží až dva roky. Ořechy jsou bohaté na tuky, proteiny a sacharidy. Taktéž obsahují minerály, jako jsou: draslík, fosfor, hořčík, selen, zinek a železo. Nejlépe chutnají v syrovém stavu. Vychutnejte si zdravé mlsání a zakupte si PARA OŘECHY značky Allnature, které Vám nabízíme v 500 g a 1000 g balení.
Zobrazit článek >
 
Co si obléci v listopadových podzimních dnech?
Dny se kvapem zkracují a každé ráno přituhuje. Víte, jak se teple ,,vyfiknout‘‘ do podzimních dnů? Máte ráda uvolněný styl? Pak je oversized mikina nebo svetr tou správnou volbou právě pro vás. Asi jste si již všimla, že tímto stylem svršků se obchody začaly plnit již na začátku podzimu. Tento trend bude přetrvávat i po celé zimní období, a proto se do oversized stylu určitě vyplatí investovat. Mimo ně přichází na trh také oversized kabátky a bundy z teplých materiálů. K volnému hornímu dílu noste upnuté kalhoty nebo sukně.  Zůstaňme ještě horních dílů oblečení. Dlouhým rozevlátým kabátkem nebo cardiganem by se letos měla pyšnit každá žena. Navíc takovýto styl sluší každé postavě. Jen dbejte na délku. Pokud jste nižšího vzrůstu, nepořizujte si kabát až na zem. Maximální délka by měla být asi do půlky lýtek, delší kabát by vám postavu opticky ještě snížil. Pokud jste však postavy vysoké, nebojte se a pořiďte si kabát dlouhý klidně až na zem. K dlouhým svrškům se hodí kratší topy a džíny nebo taky kraťasy. Nezapomeňte i dekolt zkrášlit nějakým hezkým šátkem či šálou. Mimo vlněné šály jsou in maxi šátky, hlavně kostkovaných motivů. Nohám budou slušet jak podpatky, tak i tenisky. Jakmile začne přituhovat, obstarejte si bundu s kožešinou. Kožíšek se letos bude nosit i na doplňcích, jako jsou rukavice a čepice. Velkým trendem podzimu a zimy 2016 jsou khaki, hnědé nebo béžové parky se zářivými kožíšky v crazy barvách. Nejprodávanější kombinací barev z těchto kolekcí je khaki bunda s výrazným sytě růžovým kožíškem. Druhou žhavou letošní nabídkou jsou vysoké kozačky na podpatku. Ty správné by měly sahat až nad kolena. Výborně se nosí s kratšími sukněmi. Pokud nejste fanynka vysokých bot, nesmutněte. I pro vás je tu trend. Módní kousek v podobě nízkých kalhotových kozaček na silném podpatku, který má také výhodu v tom, že v těchto botách ujdete klidně desítky kilometrů, jelikož díky šířce podpatku ani neucítíte, že vaše pata není v úrovni se špičkou. Nezapomeňte taky na bílou barvu. Návrháři na molech v posledních týdnech ukazují samé sněhové odstíny. Sice tato barva není moc praktická, co se týče ušpinění, ale rozhodně se vyplatí alespoň do nějakého kousku v bílých tónech investovat. Co třeba rozsvítit váš běžný model smetanovými dámskými punčochami? Tato barva vypadá přímo žhavě taky v kombinaci se zvířecími vzory. Tak jak jste na zimu připravena? Pokud ve vašem šatníku většina trendy věcí chybí, neváhejte ho naplnit. Nejlepší módní kousky vybírejte zde. 
Zobrazit článek >
 
CHIC vždy a všude II
Pro vykouzlení ještě dominantnějšího pohledu je možné využít taky oční stíny. Dbejte na jejich barvu. I když je třeba váš oblíbený odstín světle modrý, ne ke každým očím se hodí. Myslete taky na použitou teplotu. Je nutné zamyslete se, zda k vám jdou spíše teplé nebo naopak studené barvy. Na rty je v současné době kladen největší důraz. Stylisti se shodují, že mnohem lepší je zapomenout na řasenku než na rtěnku.  Sežeňte si tužku na rty vhodné barvy, taky rtěnku a lesk. Existují mnohé báze či fixátory, které barvu vašich rtů udrží mnohonásobně déle. Vyzkoušejte je. Nyní na řadu nepřichází nic jiného než tvářenka. Dáváte přednost růži nebo spíše hnědavým podzimním tónům. V každém případě je třeba prohlédnout si obličej a nalíčené tóny. Tvářenky byste měla mít v zásobě minimálně dvě, abyste je vždy dokázala sladit s celou tváří. V závěru všeho stojí pudr nebo bronzer. Tato líčidla byste měla užívat vždy jako poslední. Použití make-upu i bronzeru dohromady je možné. Bronzer je vhodné používat na tváře a spíše příležitostně. Pokud tváře působí stejně příliš sklesle, je vhodné na ně přidat pár kapek rozjasňovače, který si s jejich náladou poradí. Fixátor Celý proces líčení nedokončíte tím, že odložíte poslední kus dekorativní kosmetiky. Po tomto kroku následuje totiž ta nejdůležitější část, tou je fixace. Poprašte svůj obličej ještě drobnými kapkami fixátoru. Pleť bude působit čerstvě i po několika hodinách po nalíčení, make-up vám navíc díky fixátoru vydrží opravdu celé nošení a navíc zůstane přesně takový, jaký jste ho vytvořila. Ty nejlepší kosmetické produkty nakupujte zde.
Zobrazit článek >
 
Aby se ráno lépe vstávalo.. III
Pryč se zataženými žaluziemi Mnohem lépe se vám bude vstávat s přísunem denního světla. I když spíte, vaše oči i mozek dokáží na změnu světla reagovat. To je taky důvodem toho, proč někteří lidé dokáží vstát s východem slunce za každé příležitosti. Jen to musíte své tělo naučit. Jestliže vstáváte později, slunce vám taky pomůže. Trocha tepla z vnějšího prostředí bude ku prospěchu Možná si to ani neuvědomujete, ale právě teplá peřina je to, co vás možná drží v posteli. I když má být ložnice tou nejchladnější místností v domě, není od věci si ráno trochu přitopit. Lépe se vám pak bude vstávat. Vstávejte stále ve stejný čas Pokud si opravdu chcete navyknout na pravidelný režim, musíte dodržovat vstávání ideálně každý den. Nevynechávejte víkend. I když se vám zdá režim 5 a 2, tedy pět nocí kratšího spánku a dva dny delšího režimu, pro vás ideální, vaše tělo si na něj jen těžko bude zvykat. Když budete tak jako do práce vstávat i o víkendu, mnohem lépe budete vnímat pondělí. Chce to čas Máte pocit, že na vás tyto rady vůbec nemají vliv? Pak možná nejste dost trpělivá. Ze začátku bude vstávání hodně náročné, avšak postupně si na svůj režim zvyknete. Změnám je vaše tělo nakloněné, avšak zkrátka mu musíte dát čas. Nezlobte se sama na sebe, že jste zase nemohla vstát. Uvidíte, že už jen po týdnu pokusů shledáte přívětivou změnu. Úsměv prosím S úsměvem se vám vždycky bude vstávat snáz. Usmějte se sama pro sebe nebo do zrcadla, popřejte krásný den partnerovi, hned vám bude lépe.
Zobrazit článek >
 
Sabrina Jeffries a její knihy II
Seznamte se s první dávkou romantických příběhů plných emocí, strachu, lítosti, ale i velké vášně. Knihy Sabriny Jeffries se vám dostanou pod kůži. Dávná tajemství Tento příběh se točí kolem lady Zoe, dnes obyčejné dámy, zítra možná hraběnky. Její cesta na vrchol měla být tak snadná. Otec ji na roli vysokého postavení připravoval již od jejího dětství. Najednou však nastane problém. Budoucí hraběnka totiž zjistí, že je možná dcerou cikánky Driny. Tato zpráva ji podlomí obě kolena. Nyní se totiž nemůže vdát z lásky, ale musí si vzít svého bratrance. Zoe to však nevzdává a obrací se na detektivní kancelář. Doufá, že tam ji specialisté pomohou. Případ dostane za úkol sukničkář Tristan, který vyšetřování nenápadně propojí s prozkoumáváním vlastního tajemství. Jak bude asi překvapen, až zjistí, že jsou případy vzájemně a dosti podivně propojeny? Dáma nikdy neprohrává Celia Sharpe si hledá ženicha. Poměrně na to spěchá, neboť do dvou měsíců musí splnit ultimátum své babičky. Vybere si celkem tři mladé kandidáty, které vyhovují jejím požadavkům. Teď ale ještě chybí je prověřit. Celia není důvěřivou ženou, a tak úkol dodá do detektivní kanceláře. Případu se ujímá Jackson, který začne Celii dodávat samé nemilé informace, které dívku ještě dostanou do ohrožení. Nakonec se do ni Jackson zamiluje a začne dělat všechno proto, aby jeho lásku opětovala. Kniha Dáma nikdy neprohrává je jednou z nejoblíbenějších mezi ženami. Zjistěte, proč tomu tak je.   
Zobrazit článek >
 
Vánoční pečení I. - historie vánočního cukroví
Do Vánoc zbývá sice ještě 43 dní, ale vánoční nálada už na nás z ulic a obchodních středisek srší plnými proudy. Mimo nákupy dárků je také dobré naplánovat si včas vaše pečení. Máte už připravený seznam receptů na to nejlepší cukroví? Ne? Tak to vůbec nevadí! Během následujících týdnů budu do rubriky Vaření přidávat ty nejlepší recepty, které stojí za ochutnání. A pokud se držíte starých rodinných receptů a nechcete měnit vaši tradici, tak se můžete alespoň inspirovat a nebo do vaší rodiny přivést zvyk nový, v podobě dokonalého cukroví, které si zamiluje celá rodina. Dnes však ještě nebudeme péct. Podíváme se na historii vánočního cukroví. Téměř v každé domácnosti se vytváří alespoň nějaké druhy cukroví. Víte však, kdy tato tradice začala? Cukroví se peklo již od 16. století. Tento zvyk pochází od pohanů, nikoliv křesťanů. Pohané totiž připravovali nejrůznější cukrovinky k příležitosti oslav zimního slunovratu. Až poté se tato tradice přenesla do vánočních obyčejů, asi o 200 let déle. Sladké dobroty nesloužily pouze pro pochoutku. Málokdo ví, že dříve mělo cukroví moc chránit rodinu a celý dům. Každý tvar cukroví měl svůj význam. Srdce neznamenalo nic jiného než lásku, kolečko slunce a zvířátka symbolizovala zvířata v domácnosti nebo ze chléva. Upečeným cukrovím se následně zdobily všechna okna, chlévy a dokonce i stromy. Tyto sladkosti venku totiž bránily dům před veškerými zlými silami. Cukroví, které po výzdobě zbylo, bylo odnášeno do místních chudinských domů, sirotčinců a dalších. Cukroví bylo jedním z nejlepších dárků, které mohl jeden člověk od druhého dostat. Znamenalo pro tehdejší lid opravdu mnoho. Cukroví mělo sice podobu tvarů, které se udržely dodnes, ale jeho složení bylo zcela jiné. Mouka, cukr, někdy i mléko byly pro tehdejší dobu vzácnost. Těsto bylo připravováno ze sušeného ovoce, které drželo při sobě díky medu, vzácně pak vejcím. Bohatší domácnosti přidávaly do cukroví speciální koření. Toto cukroví mělo asi měsíční trvanlivost. Lidé začínali péct s prvním adventním dnem. S pečením bylo opět spojeno mnoho tradic a hlavně pověr. Jedna z nich například říkala, že když pekařka spálí cukroví, čeká ji nebo její rodinu něco špatného, jako nemoc, neúroda nebo dokonce smrt. Tyto postihy se odvíjely podle míry spálení. Pokud však pekařka vyndávala z pece cukroví dozlatova upečené, měla vyhráno. Čekalo jí celý rok zdraví a její rodina se mohla těšit na život ve spokojenosti. Mimo jiné bylo taky zvykem otírat si ruce, které byly při pečení umazané od těsta, o stromy. Zbytky těsta nebo jen úlomky cukroví již upečeného se přidávaly zvířatům, hlavně krávám, aby lépe dojily. Nejstarším druhem cukroví byly pravděpodobně perníčky. Ty mají také svou zajímavou historii. Na ni se ale podíváme až v dalším článku, ve kterém taky budete moci prozkoumat osvědčený recept. Na závěr pár domácích statistik ze současnosti, které byly zveřejněny v internetové encyklopedii Wikipedia v roce 2015: 87 % Čechů si alespoň jeden druh cukroví upeče doma 26 % však prozradilo, že alespoň část cukroví dostane darem 8 % lidí dostane zdarma všechno cukroví 19 % Čechů si alespoň část cukroví objedná Nyní se už nezbývá nic jiného, než se těšit na první vánoční recept. :-)  Další inspiraci můžete načerpat také v knize Nejchutnější vánoční cukroví, kterou najdete zde.    
Zobrazit článek >
 
Halloweenské zajímavosti ze světa II
Pavouky na Halloween nevyhánějte. Možná jste si všimla, že další dekorací, která se pojí s tímto svátkem, jsou pavučiny s pavouky. Kreslí se na cukroví a malují se třeba na obličej. Pavouk o Halloweenu nikdy neměl znamenat prvek děsivý. Právě naopak. Pokud jedinec vidí pavouka o Halloweenu, znamená to, že ho nějaký dobrý duch pozoruje a po celý rok chrání. Proč oranžová a černá barva? To není těžké odhadnout. Oranžová symbolizuje podzim, tuto barvu nese většina dýní. Černá barva je symbolem tajemství, magie a smrti. Halloween je původem svátek keltský. Pochází z Evropy, nikoliv z Ameriky, jak si mnozí myslí. Jeho kořeny sahají opravdu hluboko. Původně se den nazýval Samhain. Lidé věřili, že právě v tento den se mohou mrtví dostat zpět do země živých. Stírala se hranice mez těmito dvěma světy. Aby duše našly cestu ke svým milovaným, připravovaly se svíčky, které se ukládaly do vyřezané řepy. Svíčka měla taky ochranářský účinek. Ze světa mrtvých bohužel údajně může vyjít kdokoliv, a tak jsou plamínky důležité pro každého člena rodiny, aby ho ochránily od zlých duchů. I z tohoto důvodu se lidé převlékali do strašidelných kostýmů. Věřili, že zapudí zlé duchy. Proč se dřív vyřezávala řepa? Jak již bylo zmíněno, svátek má velmi starou tradici. Keltové k dispozici řepu neměli, ta se na území dostala až z Jižní Ameriky. Dýně se stala jistě praktičtější variantou. Historické doklady nám také ukazují, že místo řepy se využívaly k ukrytí svíček taky brambory. To teda jistě nebyla snadná práce, vyřezat z brambory lucerničku. 
Zobrazit článek >
 
Být či nebýt veganem? II
Ještě silnějším odnosem veganství je takzvané vitariánství. Člověk, který je vitariánem by neměl jíst žádné tepelně opracované potraviny, pouze vše syrové. Samozřejmě musí ze svého jídelníčku vynechat též živočišné produkty. Jistě vás napadla otázka, zda nemůže být veganství pro zdravý životní styl nebezpečné. Veganem by se měl samozřejmě stát až vyspělý člověk, jehož tělo již neprochází žádným vývinem. Zdravý člověk, který se dal na veganství by měl kontrolovat svůj příjem vitaminu D a B12, taky selenu, vápníku, jódu a omega-3 mastných kyselin. Důležitý je zvláště vitamin skupiny B, jeho nedostatek může způsobit například anémii a jiné komplikace. Do těla naopak ze zeleniny dostáváte mnoho vlákniny, hořčíku, draslíku, kyseliny listové, bílkovin. Nebude vám chybět ani vitamin C a E. Zamezení příjmu živočišné stravy vaše tělo zbaví taky přebytečných tuků a cholesterolu. Do vašeho těla se tyto látky budou dostávat v mnohem menší míře. Část společnosti považuje veganskou stravu za hazard se zdravím a nepovedeno módu. To je však jen další názor jiného člověka. Co si o veganství myslíte vy? Existuje spousta speciálních kuchařek, které vám poradí, jak s veganstvím začít a hlavně vám pomůže s vařením chutných jídel. Pořiďte si například Rychlou veganskou kuchařku, kterou najdete zde. Na jídlech si jistě pochutnají i nevegani. No, posuďte sama. 
Zobrazit článek >
 
Retro plecháčky
Obliba retro předmětů se ve vlnách vrací. Nejen proto, že jsme sentimentální. Rádi vzpomínáme na doby, kdy jsme byli mladší, vzpomínáme na někoho blízkého, kdo už mezi námi není, případně sen nám takové věci vždy líbily. Retro věci mají velkou výhodu: jejich funkčnost a smysl prověřil čas. Není třeba je vymýšlet a zkoušet, stačí si je připomenout a znovu je pustit do svého života. Pro mne jsou sentimentální záležitostí například smaltované plechové hrnky. Jako dítě jsem z bleděmodrého plecháčku u babičky pila meltu s mlékem, babička je měla v různých velikostech. Měly tu výhodu, že se v nich dala ohřát a vydržela dlouho teplá. Rozpouštěli jsme v nich máslo na polití knedlíků, ohřívali mléko na kakao, přihřívala zchladlá polévka. Hrnek mohl padat na zem, jak chtěl, nerozbil se, maximálně mu oprýskl kousek smaltu. Z naprosto stejných důvodů byly smaltované plecháčky oblíbenou součástí výbavy vyznavačů trampingu a života v přírodě. To vše mi připomněl pohled na plecháčky, dekorované houbami, květinami, hmyzem nebo ptactvem. Máte-li rádi praktické nádobí na cesty, do přírody i na chalupu, pořiďte si rovnou celou sérii dekorovaných smaltovaných  plecháčků. Najdete je v sekci Dárků v našem e shopu za zvýhodněnou cenu. Třeba na ně jednou vaši potomci vzpomínat, jako já dodnes na ty u babičky.
Zobrazit článek >
 
Zahřejte se podzimní stravou II
Mezi tradiční podzimní ovoce se řadí avokádo, datle, kokos, hrozny, mango, taky banány a švestky. Vynechte typicky letní osvěžení, kterým je například meloun. Pamatujte si, že citrusové plody tělo přirozeně ochlazují. Pokud na ně máte chuť, dopřejte si je, avšak snažte se to s nimi nepřehánět. Maso je v chladnějších dnech důležité. Snažte se alespoň jednou týdně sníst maso červené, například hovězí. Doplňujte tělu dostatek bílkovin. Jezte sóju nebo luštěniny. Vše tepelně upravujte. Důležitý je taky přísun obilovin. Jako jídlo bohaté na obilí můžete zvolit klasické pečivo nebo rýži či ovesné vločky. Do zimy se hodí taky pochoutka jménem karob. Jde o jakousi náhražku čokolády. Karob je prášek z luštěniny, která jako každá jí podobná rostlina obsahuje podstatné množství bílkovin. Patří do hřejivých potravin. V zimě je třeba myslet taky trochu víc na tuky. Ideální doplněk podzimního jídelníčku tvoří ořechy a semínka. Dokáží člověka nabudit a zbystří jeho pozornost. Tyto drobné plody jsou navíc hřejivé a díky nim vám v zimě nebude takové chladno. Nezapomínejte proto na kvalitní omega-3 mastné kyseliny. Jste již na zimu připravena? Jaký bude váš jídelníček? Berte podzimní stravu vážně a předejdete tak i podzimní únavě nebo nachlazení. Potraviny zdravé výživy najdete zde. Nezapomeňte si prohlédnout taky naše pestré doplňky stravy, díky nimž se vaše tělo v podzimní náladě neztratí.    
Zobrazit článek >
 
Domácí barvení vlasů nedopadlo dobře? Eliminujte škody! II
Vezměte si na pomoc další barvu Jedna možnost je dojít ke kadeřníkovi a nechat si vlasy spravit od něj. Jisté zlepšení lze očekávat. Pokud si však ještě troufáte, můžete vyhnat nehezké odstíny podle sebe. Pořídit si můžete nejednu barvu, kterou jednotlivé odstíny přebarvíte. S výběrem vám pomohou následující odstavce. Pokud je vaše barva hodně tmavá a vy jste chtěla jen oříškovou, určitě nepoužívejte zesvětlovač, to by vaše vlasy dopadly katastrofálně. Jediné řešení po aktuálním nabarvení je melír. Pořiďte si speciální sadu na melírování a potahujte jednotlivé prameny barvou. Nemusíte střídat pramínky, právě naopak. Postupujte velkým štětcem po vrchních vlasech. Základ je třeba nabarvit co nejrychleji, následně až řešte detaily, abyste neměla jednu půlku hlavy světlejší než druhou. Odbarvení černé barvy nechte na kadeřníkovi, s tou bohužel po domácku nevyhrajete, akorát si vlasy zničíte. Na kadeřnickém křesle bohužel taky neuvidíte divy, ale k nějaké eliminaci odstínů dojde. Pokud dobře nedopadl odstín do červena nebo fialova a vaše vlasy jsou extrémně studené, nebojte se použít zlatý přeliv, který barvu sjednotí. Pro ztmavení odstínů využijte barvu, nanášejte ji posupně od nejsvětlejších míst ke tmavým. Pokud chcete docílit blonďaté barvy, ale vaše vlasy jsou nehezky žluté nebo oranžové, pak se zaměřte na výběr platinové barvy. Směs nechávejte působit nejdéle v místech, kde jsou vlasy nejtmavší, následně  barvu přidávejte do dalších míst. 
Zobrazit článek >
 
Než uspořádáte ohňostrojovou show..
Ohňostroje. Petardy, gejzíry, rachejtle a jiné pyrotechnické pomůcky. Před pálením ohňostrojů je však potřeba o nich něco vědět. Které rachejtle si můžete dovolit a na které raději nesahat? Ohňostroje se rozdělují do třech tříd. První třídou jsou římské svíce, minipetardy nebo pokojové show. Měly by být zcela bezpečné. Druhou třídu tvoří taky rachejte pro běžného uživatele, ale je při nich již třeba opatrnosti a trochu umění. Sem se řadí třeba rakety s padáčkem nebo známé petardy Korzár či pumy. Třetí třída ohňostrojů by vůbec neměla být prodávána veřejnosti. Pokud na takovýto produkt narazíte, rychle se ho zbavte a nejlépe i jeho nalezení či koupi nahlaste. Jde pravděpodobně o nechválený produkt a hrozí vám při jeho zapalování zranění. Můžete taky způsobit požár, ten bude tak rychlý, že nebude možné ho zastavit. Kupujte jen ověřené značky a vže jen do druhé třídy! Pamatujte si však, že neexistuje žádná bezpečná trhavina! Při zapalování ohňostrojů se vždy snažte chovat co nejbezpečněji. Pokud je to možné, objednejte si na zapalování ohňů pyrotechnika. Věděla jste, že..? ..všechny ohňostroje se musí hlásit na městském úřadě a žádat policii o povolení z důvodu konání ohňostroje po dvacáté druhé hodině? Ohňostroje mohou být odpalovány v různých časových intervalech a obvykle jsou doprovázené taky hudbou. Kromě zábavy však mnozí lidé kritizují ohňostroje kvůli výraznému hluku nebo znečištění ovzduší. Je zde taky velké riziko požáru a zranění osob nebo zvířat. Největší ohňostrojová show byla pořádána u příležitosti začátku roku v portugalské Madeiře. Druhý největší ohňostroj byl odpálen roku 2008 při příležitosti otevření hotelu Atlantis Dubaj a doposud nebyl překonán. Multifunkční zapalovač 5v1 najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Multifunkční hrnec MH-03
Nejsem žádný labužník, proto miluji víceúčelové kuchyňské pomůcky. Nabízejí totiž mimořádnou možnost kreativní přípravy potravin. Většinou jsou nenáročné na údržbu a  mají elegantní tvar, který se hodí do každé kuchyně. Po horkovzdušném fritovacím hrnci, ve kterém jdou udělat i muffiny, mě nadchl hrnec, který má dokonce 5 funkcí. Nerezový hrnec Orava MH-03 totiž dovede pomalu vařit – o hrnci na pomalé vaření jsem se již také zmiňovala, umí také grilovat – je vybaven grilovacím roštem, který lze použít jako rošt pro vaření v páře a smažit maso i zeleninu. Dokáže také jídlo ohřívat. Hrnec má nepřilnavý povrch, jídlo se v něm určitě nepřipálí. Můžete tudíž pracovat i jen s malým množstvím tuku či dokonce bez něj. Multifunkční hrnec Orava MH-03 má proto ambice zastoupit v kuchyni sporák s troubou a grilem i mikrovlnnou troubu. Díky skleněné poklici můžete sledovat, jak si příprava jídla aktuálně stojí. Hrnec je vybaven tepelnou pojistkou, proto se nemůže přehřát. Nastavení jeho činnosti se provádí na zabudovaném LED displeji s nastavitelným časem a teplotou. Dobu vaření nastavíte na časovém spínači se zvukem doprovázeným časovačem. Vnější stěny hrnce nepřejímají vnitřní teplo, pracuje-li, nespálí vás. Celkově má hrnec vnitřní objem až 5,5 litru a rozměry 44,5 x 30 x 31 cm. Lze ho mýt v myčce. Obdélníkový multifunkční hrnec Orava MH-03 zakoupíte v sekci Kuchyň.
Zobrazit článek >
 
Jaký nápoj můžete připravit ve svém kávovaru? I
Máte doma kávovar? Dá se s ním kouzlit víc, než si myslíte! Znáte nejznámější druhy káv? Jaké horké kofeinové nápoje můžete návštěvě připravit? Cappuccino Správné italské cappuccino se vyrábí ve třetinovém poměru, skládá se tedy ze třetiny espressa, třetiny mléka a třetiny mléčné pěny. Připravuje se do šálků, do kterých se vejde kolem 150 ml nápoje. Konzistence kávy by měla být velice jemná, obzvláště pěna, která by neměla obsahovat příliš velké bublinky. Základem přípravy správného cappuccinového nápoje je nalít do hrnečku první espresso a až poté dolévat mléko zahřáté na více než 60 stupňů. Mléčná pěna se přidává až úplně nakonec. Baristé často vytvářejí v hotové pěně obrázky. Toto ,,umění‘‘ se nazývá café art. Caffé latte ,,Kávomilové‘‘, kteří nevyhledávají kávovou intenzitu, ale spíše množství nápoje, si jistě pochutnají na ,,latttéčku‘‘. Připravuje se z malého presa, mléka a našlehaného mléka jako cappuccino. To však obsahuje v porovnání s latté víc mléka i kávy a o trochu méně mléčné pěny. Latte macchiato Pokud jste milovníci velkého množství kávy, mléka i našlehané pěny, zvolte latte macchiato. Káva krásně vypadá, jelikož díky tomu, že se první do nádoby lije mléko a následně až káva, nápoj střídá barvy. Při správné přípravě byste měla dosáhnout tříbarevného efektu. Latte macchiato se vždy podává ve skle. České kavárny se dopouští pro Italy nesmazatelného hříchu, protože dávají do kávy brčko. Velmi oblíbená je kombinace tohoto druhu kávy s příchutěmi.  
Zobrazit článek >
 
6 tipů pro krásné vlasy
Ženy odjakživa chtěly oslnit nejen svými šaty, ladnými křivkami, ale také svými vlasy. Účesy, lesk, bohatost i délka vlasů, hrála a hraje v kráse ženy velkou roli.  Ale bohužel stále více žen si stěžuje jak na zhoršenou kvalitu vlasů, tak i na jejich časté vypadávání. Příčin může být mnoho. Dědičnost, nemoc, hormonální výkyvy, stres, nedostatek určitých vitamínů a minerálů apod., nakonec to může být i kombinace těchto příčin. Je tak někdy těžké takovou příčinu jednoznačně určit. Máme pro vás pár tipů a rad, jak zvýšit kvalitu vlasů a zabránit jejich ztrátě. Stres Stres není prospěšný ani pro psychický stav člověka, ani pro jeho tělo, tím pádem ani pro vlasy. Důkazem je i nemoc zvaná alopecia areata, při které vypadávají vlasy na určité oblasti hlavy. Stres můžete zmírnit cvičením, četbou, hořkou čokoládou, meditací, zkrátka čímkoliv, co vám pomůže relaxovat. Barvení Každá žena si minimálně jednou v životě prošla obdobím barvení vlasů, ať už na škole nebo ve věku, kdy se jí začaly objevovat první šediny. A přitom některým ženám jejich přirozená barva více sluší. Když už si ale musíte vlasy barvit, volte barvy zcela přírodní. Chemické barvy ničí nejen vlasy (ubírají jim živiny a proteiny), ale zároveň ničí vaší pokožku, mohou se tak začít objevovat nepříjemné vyrážky, ekzémy i alergie. Nezapomínejme, že chemie se pokožkou dostává do celého těla a jen tak rychle se z něj nevyplaví. Péče Chodíte na kosmetiku? Dopřáváte si masáže? Nevynechejte ve své péči i vlasy. Dodejte jim výživu v podobě přírodních olejů, zábalů, balzámů, které si můžete vyrobit buď doma nebo rovnou koupit, nebo si jednoduše zajděte do nějakého salónu. Opět je ale třeba používat pouze přírodní produkty, například z kopřiv, kvasnic, kokosu, avokáda, manga apod. I masáž pokožky hlavy vašim vlasům jedině prospěje. Strava Dnes je v módě zdraví životní styl. Jinak řečeno odbourání špatných, škodlivých potravin, včetně fast foodů, polotovarů, které nahradíme zdravými potravinami, ovocem, zeleninou, rybami, libovým masem, luštěninami, pohankou apod. Neměli bychom to ale dělat pouze pro udržení dobré fyzické i psychické kondice, k posílení svalů i kostí a pro krásnou pleť, ale i pro naši bujnou kštici, vždyť i vlasy jsou živeny z toho, co naše tělo příjme. Doplňte vitamíny a minerály Každý vitamín i minerál má pro naše tělo určitý význam, funkci, nepostradatelnou roli. Jejich úbytek má pak za následek zdravotní problémy, únavu, řídnutí kostí, vyšší lámavost nehtů a citlivost zubů, ale i padání vlasů. Když k tomu přidáme stres, doplněný špatnou životosprávou, úbytek minerálů i vitamínů se rapidně zvyšuje. Jaké vitamíny a minerály jsou důležité pro naše vlasy, jak z hlediska růstu, tak jejich pevnosti a vypadávání? VITAMÍNY: B5, B9, H (biotin), A, C, E MINERÁLY: vápník, selen, křemík, zinek, síra, draslík, mangan, jód, hořčík Kdybychom měli popsat jednotlivé vitamíny a minerály důležité pro pokožku hlavy a následně i pro vlasy, byl by to velmi dlouhý článek. Podíváme se jim proto na zoubek v našich dalších článcích, kde vám představíme jejich účinky i výskyt v potravinách. Mezi tím se můžete podívat na naši nabídku přípravků na vlasy.
Zobrazit článek >
 
Bonaloka: Astaxanthin Caps Purple
Společnsot Bonaloka je ve výrobě velmi úzce zaměřena. Soustředí se na vývin doplňků stravy, které obsahují významný a velice specifický, jak se brzy dozvíte, antioxidant astaxanthin. Soustředí se taky na distribuci suché řasy, ve které je obsaženo velké množství zmíněného antioxidantu. Astaxanthin se nevyužívá pouze ve farmaceutickém a potravinářském průmyslu, hojné využití pro něj bylo nalezeno taky v průmyslu kosmetickém. Produkt Astaxanthin Caps Purple je obohacen o panenský a slunečnicový olej.  Jistě vás zajímá, jaké má astaxanthin účinky. Prospívá celému organismu. Posiluje imunitu.  Má vliv na mozkovou činnost a paměť. Posiluje mozek i jeho funkce. Skvělé účinky shledáváme taky u zraku. Produkt zajistí ochranu zraku, má vliv i na nápravu zrakových vad.  Přípravek taky dokáže tělo ochránit před nebezpečným UV zářením. S produktem získáte přirozenou ochranu před spálením sluncem, neznamená to však, že se můžete přestat mazat.  Přípravek je obohacen o vitamin E, jehož účinky vypozorujete i zevně. Podporuje vitalitu pleti, zdraví vlasů i nehtů. Co se týče vnitřních účinků, ochraňuje buňky a zabraňuje vzniku oxidačního stresu.  Společně s antioxidantem vitamin zpomaluje stárnutí nejen kůže, ale taky tkání. Posiluje kosti.  Antioxidant nabízí protizánětlivou ochranu. V balení najdete 90 želatinových kapslí. Užívejte dle potřeby a rady lékaře jednu kapsli jednou až třikrát denně. 
Zobrazit článek >
 
Jane Austenová a její veledílo I
Jane Austen byla anglickou spisovatelkou. Narodila se v roce 1775. Byla dána do dobré školy, ve vyšším věku pak krátce studovala na soukromých středních školách. Již od mládí milovala literaturu, hltala ji od rána do večera. Již od patnácti let se Austen pokoušela o svou tvorbu, psala zejména kratičká dramata, básně a krátkou prózu. Časem přešla pouze k próze, jejíž rozsah se začal naplňovat. Austen se za svůj život nikdy neprovdala. Svůj život zasvětila knihám, postarala se i o jejich vydávání. Díla však za jejího života vycházela pouze anonymně. V dobách, kdy žila, se její knihy až tak neproslavily, spíše vůbec. Obdiv shledala až po své smrti, na oblíbenosti romány nabraly až ve dvacátém století. Zjistěte, jak píše tato mocná autorka. Jane Austen je považována za zakladatelku moderního rodinného románu v Anglii. Rozum a cit První dílo, které bylo vydáno a způsobilo velký boom. Tento román je věčný. Nachází stále nové spisovatelky, které touží po přečtení této knihy. Ve zkrate román popisuje více hrdinek, které se musí smířit s tvrdým světem a najít rovnováhu mezi životem rozumovým a citovým. Nejde o tradiční románek, nýbrž o povedené dílo s poutavou zápletkou. Znáte filmové zpracování knihy? Mladší sestra Emma vyrůstá bez ostatních sester u tety, která ji patřičně vychovává. Když však ovdoví, je nucena její dům opustit a vrátit se k otci. Již je ve věku na vdávání. Jak Emma bude úspěšná s nalézáním nápadníků? Jak ji život zkomplikují její sestry? Všechny zde zmíněné knihy a mnohé další najdete v našem e-shopu. Klikněte zde a vyberte si tu svou!
Zobrazit článek >
 
Kompletní řada Protopan® BOX
Protopan® BOX obsahuje přípravky pro kompletní péči o pokožku zvenku (promazávadla bez kortikoidů) a také zevnitř (cílené doplňky stravy) Protopan promašťovací krém je určen k lokální péči pro obzvláště suchá a problematická místa se sklonem k šupinatění a svědění. Krém promašťuje, zklidňuje a regeneruje pokožku. Rychle se vstřebává. Neobsahuje barviva a lanolin, není parfemován. Kdy Protopan® promašťovací krém pomáhá: příznivě působí na stav pokožky (ekzémy, atopické ekzémy, lupénka), promašťuje suchou a šupinatou kůži, působí protizánětlivě, obnovuje přirozenou tukovou bariéru kůže, zmírňuje svědění a podráždění pokožky, příznivě působí při abnormálním množení buněk a šupinatění kůže. Obal mléka využívá tzv. Airless systém, což znamená, že se při vytlačování obsahu nedostává vzduch zpět do obalu. Díky tomu mléko obsahuje jen minimum chemických konzervantů a nežlukne. Prakltický a zcela hygienický dávkovač zajišťuje vytlačení optimálního množství krému, které potřebujete. Krém lze potom prstem pohodlně odebrat. Jak používat: Krém jemně vetřete do problematických míst dle individuální potřeby. Doporučujeme nanášet raději menší vrstvu častěji, než velkou vrstvu méně často. Protopan promašťovací mléko je určeno k péči o velmi suchou pokožku celého těla se sklonem k šupinatění a svědění. Mléko promašťuje, zklidňuje a regeneruje pokožku. Lehce se roztírá a rychle vstřebává. Neobsahuje barviva a lanolin, není parfemován. Kdy Protopan® promašťovací mléko pomáhá: příznivě působí při běžných projevech psoriatické, atopické a ekzematické kůže, pro každodenní plošnou aplikaci k promaštění suché a šupinaté kůže, působí protizánětlivě, snižuje svědivost a podrážděnost pokožky, má příznivý vliv při abnormálním množení buněk a šupinatění kůže, obnovuje přirozenou tukovou bariéru kůže. Obal mléka využívá tzv. Airless systém, což znamená, že se při vytlačování obsahu nedostává vzduch zpět do obalu. Díky tomu mléko obsahuje jen minimum chemických konzervantů a nežlukne. Jak používat: Mléko nanášejte 1-2x denně (nejlépe ráno a večer, případně dle potřeby) na čistou osušenou pokožku a lehce rozetřete. Pro výraznější efekt doporučujeme rozetřít mléko do 3 minut po koupeli nebo sprchování (v tuto dobu jsou póry pokožky otevřené). Doplněk stravy Protopan® Probiotika + inulin napomá k vytvoření optimální mikroflóry v tlustém střevě. Obsahuje probiotické kultury Bacillus clausii, Lactobacillus fermentum a Lactobacillus rhamnosus a prebiotikum inulin, které zajišťuje přežití kultur jak v samotné tobolce, tak následnou cestu trávicím traktem. Dávkování: Užívejte 2 tobolky denně, nejlépe ráno (dospělí nad 15 let). Děti od 3 do 15 let 1 tobolku denně, nejlépe ráno. Doplněk stravy Protopan® Omega 3&6 obsahuje olej z hadince jitrocelového, kde je obsah esenciálních mastných kyselin mezi rostlinnými oleji jedinečný. Obsahuje velké množství polynenasycených mastných kyselin n-3 a významné množství n-6 kyseliny gama-linolenové (GLA). Kromě jiného je to také bohatý zdroj kyseliny stearidonové (SDA) s jejím obsahem minimálně 12%. Dávkování: Užívejte 2 tobolky denně, nejlépe ráno (dospělí nad 15 let). Děti od 3 do 15 let 1 tobolku denně, nejlépe ráno. Zapijte dostatečným množstvím vody. Protopan® pH balance je doplněk stravy určený k udržení optimálního pH organismu, což je mimo jiné důležité pro normální funkci kůže a imunitního systému. Dávkování: Rozmíchejte 2 kávové lžičky (10,7 g) s 250 ml studené vody a vypijte.  
Zobrazit článek >
 
Variace na ostružinový džem I.
Džemy připravujeme povařením čerstvého ovoce s cukrem, popřípadě s pektinovými přípravky a kyselinou. Džemy obsahují, na rozdíl od marmelád, i kousky ovoce nebo celé drobné plody. Domácí příprava džemu je stále hojně rozšířená, protože při dodržení správného postupu lze v domácích podmínkách dosáhnout jakostnějších výrobků, než které si můžete zakoupit v supermarketech. I. Džem z ostružin a jablek Ze směsi ostružin a jablek v poměru 1:1 lze připravit džem, jehož výhodou je, že nemusíme přidávat pektinové přípravky. Ne zcela zralá, ještě dosti kyselá jablka, která mohou být i padaná, oloupeme. Dále je odjadřincujeme, nakrájíme na malé kostičky a odvážíme. Podlijeme je vodou a vaříme tak dlouho, dokud zcela nezměknou. Odvážené množství ostružin vaříme samostatně za stálého míchání do změknutí. Potom smícháme jablka a ostružiny a zahustíme je na požadovaný stupeň. Přidáme cukr a 2 až 3 g kyseliny citrónové na 1 kg ovoce. Směs prudce vaříme, dokud džem není hotový. Použitý návod na vaření: Džem sladší, méně zahuštěný, s obsahem přidaného cukru asi 60% váhy hotového džemu, který připravujeme nejlépe z kyselejšího, méně zralého ovoce. Z 1 kg ovoce odpaříme 0,3 l vody a přidáme 1 kg cukru. Získáme asi 1,7 kg džemu. Velký výběr praktických a neodolatelných receptů na domácí výrobu skvělých džemů, marmelád a zavařenin z nejrůznějšího ovoce: z hrušek, malin, švestek, rybízů, fíků, melounu...aj. najdete v knize Marmelády domácí delikatesy.
Zobrazit článek >
 
Julie James a její napínavé a zamilované romány pro ženy III
Na ostří nože Dva úspěšní právníci, jeden muž, jedna žena. Nenávidí se a snad celých devět let spolu soutěží. Dostanou však na starost jeden případ, který spolu musí dotáhnout do konce. Spřátelí se, začnou spolu vycházet a nakonec v sobě objeví i vřelé city a náklonnost k tomu druhému. Oba se mají stát partnery a mají být vlastně ,,parťáci‘‘. Proč ne, vždyť si konečně začali rozumět. To se zvrhne ve chvíli, kdy se dozví, že šéf letošní rok vyhlásí pouze jednoho partnera. Začíná nevraživý boj mezi milenci. Jak asi může dopadnout? Nejvíc sexy chlap Taylor, právnička z Chicaga přijíždí do LA, aby se ujala jednoho speciálního ,,případu‘‘ týkajícího se sexuálního obtěžování, který tak ráda vyhrává. Lamač ženských srdcí Jason ji poprosí, aby mu pomohla dokonale ztvárnit postavu v divadelní hře, chce se připravit na svou roli důkladně. Taylor ví, o jakého muže jde a nedělá si iluze. Chová se zase jako puberťák. Taylor vstoupila do spolupráce bez citů. Tak, jako když jde opravdu o další pracovní zakázku. Jason trpí, že Taylor nezajímá, najednou mu přijde, že je to žena přesně pro něj. Jeho duše začíná pociťovat prázdnotu, neboť ví, že tuhle ,,ženskou‘‘ musí dostat. Jak jste sama už asi zjistila, do tvorby James se promítá její předchozí práce. Hlavní hrdiny jsou vždy spojeny s právnickou činností. V příběhu nechybí ani muž, který nikdy není bez chybičky. Autorka poutavě zaujímá čtenáře na každé stránce své knihy. Všechny zmíněné knihy Julie James najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Rašelinový termofor
Rašelina působí jako léčivý prostředek již po staletí. Jedná se o zázrak, který pomáhá s léčbou artrózy nebo vnějších zánětů. Působí proti bolestem kloubů a páteře, eliminuje celulitidu. Poradí si taky s poruchami krevního oběhu a látkové výměny. Rašelina přijde vhod též při bolestivé menstruaci nebo žlučníkových záchvatech. Poznala jste již sílu tohoto přírodního léčiva? Vyzkoušejte ji prostřednictvím rašelinového termoforu! Jedná se tradiční hřejivý vak, do kterého je však bezpečně místo gelu ukryta čistá zdravá rašelina. Termofor můžete nahřát na teplotu okolo padesáti až šedesáti stupňů Celsia, avšak při vyměřování teploty je vhodné otestovat sáček nejprve rukou. Rašelinu chrání stoprocentní bavlna, která zabraňuje prvotnímu tepelnému šoku při přiložení na kůži. Termofor je vhodné využívat v případě nachlazení, dále se přikládá na místo bolestivého kloubu, nejčastěji na záda nebo do oblasti podbříšku. Rašelinový termofor můžete zahřát hned několika způsoby. V mikrovlnné troubě ho nechte maximálně tři minuty. V horkovzdušné nebo elektrické troubě můžete termofor nechat asi deset minut. Těleso můžete zahřívat taky ve vodní lázni asi po dobu pěti minut. V tomto případě se vyplatí však ještě pomůcku nechat v odstavené nádobě s horkou vodou, aby se dostatečně prohřála. Před použitím nejprve rukou otestujte teplotu váčku, než jej přiložíte na bolavé místo. Termofor je velký 20 x 25 cm, takže ho pohodově sbalíte pro případ nouze i na cesty. Pořiďte si Termofor rašelinový za skvělou cenu ještě dnes! Produkt najdete zde: zdravi.eiffeloptic.cz. 
Zobrazit článek >
 
Slané pečení: Koláč s masem a paprikou
Svatební koláče nebo tradiční frgály, to jsou dobroty, které znám od mojí prababičky, která byla vyhlášená svými cukrářskými výrobky na svatby. Avšak nejen na sladko se dají upéct chutné koláče. Já si letos zakoupila knihu SLANÉ PEČENÍ z edice nakladatelství APETIT a jelikož doma rádi ochutnáváme něco nového, zkoušíme i slané koláče. Takovým koláčem, který naplníte například tvarohem upraveným ve slané variantě s cibulkou nebo pikantní masovou směsí, můžete překvapit Vaši rodinu například k sobotnímu obědu či večeři. RECEPT: Koláč s masem a paprikou Ingredience na těsto: 450 g hladké ci polohrubé mouky (dávám půl na půl) 1/2 lžičky soli (mořské) 225 g másla (nebo směs máslo sádlo půl na půl) 2 vejce 2 lžíce červeného vinného octa Ingredience na náplň: 350 g vepřové panenky (na tenké plátky) 1/2 lžičky mleté papriky (uzená příchuť) 6 nasekaných stroužků česneku mořská sůl pepř 3 pol. lžíce olivového oleje 1 velká červená paprika (nakrájet na nudličky) 3 cibule (nakrájet na plátky) 3 rajčata (můžete spařit, oloupat a zbavit semínek - já nechávám se semínky i s kůží - nakrájet na kostky) 2 lžíce nasekané petrželky 1 chilli paprička (nakrájet na kolečka) 2 vejce (uvařit natvrdo s nakríjet na kolečka) Postup: Z mouky, soli a tuku vyprucejeme v míse drobenku. Přidáme 1 vejce a ocet. Postupně přidáme asi 2 lžíce studené vody, aby vzniklo nelepivé těsto. Těsto propracujeme rukama dohladka. Uděláme z těsta kouli, kterou zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do chladna. Nakrájené maso posypeme mletou paprikou, smícháme se lžící česneku, oreganem, solí a pepřem. Necháme také 30 minut odležet. V pánvi zahřejeme olivový olej a velmi zprudka na něm opečeme maso. Ve stejné pánvi pak opečeme papriky, cibuli a později i zbylý česnek doměkka. Přisypeme rajčata, petrželku a osolíme. Zahříváme tak dlouho, dokud omáčka ze zeleniny nezhoustne. Předehřejeme troubu na 175oC. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále dvě centimetr silné placky. Jednou vyložíme otvírací formu o průměru 25 cm. Na dno natřeme polovinu omáčky, přidáme maso, vrstvu chilli papričky a navrch dáme kolečka vajec. Na vejce dáme zbytek omáčky. Přiklopíme druhou plackou těsta a utěsníme okraj. Uprostřed koláče rozkrojíme otvor pro únik páry. Pečeme 30 minut a pak potřeme vajíčkem. Dopékáme 15 - 20 minut. Vyzkoušejte další velice zajímavé a chutné recepty z knihy SLANÉ PEČENÍ.
Zobrazit článek >
 
Velký velikonoční speciál – Vyrobte si (nejen) velikonoční věnec
Jarní zelený věnec s květinami a dalšími ozdůbkami Výhodou tohoto věnce je jeho užití. Pokud z něj nechcete udělat pouze velikonoční ozdobu, můžete použít univerzální jarní či letní doplňky a věnec mít vystavený celou sezónu. Výborně bude věnec vypadat na stole, ale ještě lépe na dveřích. Jeho výroba není nijak náročná. Věnec zvládnou jistě vytvořit vaši malí pomocníci. Budete potřebovat: Kruh z polystyrenu Zelenou chlupatou přízi Kousek stuhy na zavěšení Nůžky Špendlíky nebo tavnou pistoli Ozdoby Postup: Kruh omotejte chlupatou přízí. Pokud chcete, aby stuha na zavěšení nebyla téměř vidět, schovejte její vázání ještě pod přízi. Přichyťte ji špendlíky nebo lepidlem z tavící pistole. Nyní jsou na řadě ozdoby. Vyskládejte na věnec všechny dekorace a postupně je připevňujte, opět špendlíky nebo lepidlem. Poté už zbývá jen se přesvědčit, zda vše dobře drží. Zavěste věnec na vámi vybrané místo, krásná jarní dekorace je na světě. Věnec s vajíčky ozdobený peřím Budete potřebovat: Kruh z polystyrenu Vyfouknutá a nabarvená vejce Ozdobné peří (nejlépe v barvě kraslic) Kousek stuhy na zavěšení Nůžky Tavnou pistoli Postup: Připravte si kruh a vyfouknutá nabarvená vajíčka. Rozehřejte tavnou pistoli a postupně lepidlem přichytávejte jednotlivé kraslice na věnec. Nemusíte to dělat pravidelně, vejce lepte tak, jak vás napadne. Jakmile už se na věnec žádné vejce nevejde, připravte si peří. Každé pírko pomocí tavné pistole přichyťte na vejce nebo na samotný polyesterový věnec tak, aby zakrylo bílá místa. Přesvědčte se, že všechny ozdoby na věnci drží. Pokud ano, můžete připevnit stuhu a věnec zavěsit. Přibyde tato krásná ozdoba do vašeho bytu? Hledáte další inspiraci k domácí výrobě? V tom případě musíte prozkoumat knihu Mazaika do záhrady. Najdete ji zde.      
Zobrazit článek >
 
Hořčík plný energie II
Zevní aplikací hořčíkového oleje si pomůžete od bolesti. Ulevuje od vnitřních zánětů, při bolestech svalů a kloubů. Pomáhá taky omezovat bolest při zánětu šlach a na jiné lokální bolesti. V případě aktuálního zranění, například při vymknutí kotníku, je dobré kromě ledu na nohu aplikovat hořčíkový olej. Moc vám pomůže. Dámské problémy hořčík vyléčí jako nic. Jeho užívání je doporučováno ještě před začátkem menstruací. Pomáhá při bolestech, zbavuje tělo znaků premenstruačního syndromu. Zklidňuje bolest prsou, taky výrazně snižuje chuť k jídlu, takže s hořčíkem před přívalem menstruace nepřiberete. To je bomba ne? Hořčík taky přispívá k normální syntéze bílkovin a k normálnímu energetickému metabolismu. Hořčík výrazně podporuje zvládání stresu. Tělo i mysl celkově udržuje v pohodě. Hořčík taky dobře pomáhá zapomínat na závislosti. Pokud se snažíte přestat kořit nebo bojujete s alkoholem, je pro vás hořčíkový olej tím pravým a hlavně zdravým řešením. Bolí vás hlava? Už dny nemůžete nerušeně delší dobu pracovat, natož u toho přemýšlet, aniž byste neměla pocit, že vám praskne hlava? Pak pro vás bude dobrým řešením hořčík. Ten můžete podat jakkoliv, neboť migrény jsou způsobeny celkovým nedostatkem hořčíku v těle. Hořčík zklidňuje mysl a pomáhá usnout. Celkově uklidňuje mozek a konání v nervovém systému. No co víc by vám hořčík ještě mohl dát? Zázračný hořčíkový olej ve spreji 200 ml najdete zde. Nejlepší je aplikovat olej denně po sprše, kdy je pokožka čistá od mastnoty. Aplikujte na pokožku 5–10 krátkými stisky spreje 1x denně a následně vetřete do pokožky. Nechte absorbovat přibližně 30 minut. Poté můžete olej buď později opláchnout či setřít jeho zbytky z pokožky. Prvních pár aplikací může mít za následek nepříjemné brnění. Tento pocit by se měl vytratit při dlouhodobější aplikaci.
Zobrazit článek >
 
Zlo jménem žvýkačka: Vlasy, oblečení i boty I
Dnes pro vás máme speciální článek, který vám poradí několik tipů k tomu, jak odstranit žvýkačku z různých materiálů. Žvýkačka ve vlasech je zlo, naštěstí i pro její odstranění máme triků hned několik. Stříhání není třeba! Čtěte dál náš článek a zjistěte víc. Bojovat se žvýkačkou není jednoduché, vítězem se však stát můžete. Žvýkačku uvařte Žvýkačku spolu s látkou namočte do horké vody. Nechte materiál chvíli ponořený. Vezměte do ruky zubní kartáček a žvýkačku jemně odstraňte. Dolů půjde opravdu krásně, stačí počkat několik vteřin. V tomto případě je pouze třeba dát si pozor na oblečení, které nesnese vysoké teploty. I při krátkém namočení se může srazit. Odzbrojte ji žehličkou Ano, skutečně. Žehlička taky pomůže. Vezměte do ruky pevnější karton. Položte jej na žehlící prkno. Na něj přiložte postižené oblečení žvýkačkou dolů, jako byste ji chtěla ke kartonu přilepit. Přejíždějte oděv žehličkou. Pozor si dejte na situaci, kdy je daná látka tenká. Jestliže potřebujete žvýkačku odstranit z tenkého šátku, je na něj před žehlením ještě nutné položit utěrku, jinak by mohlo dojít k poškození žehlící plochy. Kobercová páska Kobercovka je oboustranná páska, která opravdu silně lepí. Využijete ji i při odstraňování žvýkačky. Nalepte ji na celý povrch žvýkačky. Měla by být měkká, pokud je její konzistence již tvrdá, pak je lepší využít jinou metodu odstraňování. Lepící síla kobercové pásky si se žvýkačkou poradí. 
Zobrazit článek >
 
Malé černé: elegantní, seriózní i sexy
Malé černé by měly mít čestné místo v každém šatníku žen i dívek. Rozhodně však nemusí mít všechny ženy stejný typ malých černých. Jednoduché černé šaty mohou být velmi rafinované, nadčasové i univerzální. Černé šaty milovala Audrey Hepburn, ale i Marilyn Monroe. Měla byste je mít ráda i vy a pořídit si alespoň jeden kousek. Rozhodně se nebojte do nich investovat. Jsou nadčasové a z módy nikdy nevyjdou. Malé černé vynosíte k jakékoliv příležitosti s výjimkou akcí, kde je předepsána dlouhá večerní róba. Důležité jsou také doplňky jako šperky, kabelka, i boty, které budou nápadné. Postupem času se délka malých černých zkrátila. Dnes se považuje za optimální délku pár centimetrů nad koleny, ale v obchodech seženete i delší. Můžete vyzkoušet rafinované střihy s nejrůznějším zdobením, které je stále v kurzu. Výhodou těchto šatů je, že je klidně můžete nosit od rána do večera a přesto budete stále trendy. V kolekci světových návrhářů i v levných módních řetězcích najdete vždy alespoň jeden kousek. Najděte si model, který vám sedí perfektně střihem a z kvalitního materiálu. Vhodné je sledovat i délku rukávů. Střihy bez rukávů nebo s krátkým rukávem nabízí další možnosti variability. Jak malé černé nosit? Možností máme neomezeně. Zkuste na večírek styl a lá Audrey Hepburn. Potřebujete k tomu dlouhé rukavice, nápadný náhrdelník, třpytivou sponu nebo čelenku do vlasů a černé lodičky. Tento model z filmu Snídaně u  Tiffaniho je maximálně nadčasový a vy budete hvězdou večera. Do práce můžete malé černé kombinovat s jednoduchým kabátem, barevně sladěnou kabelkou, jednoduchými černými botami a rukavicemi. V případě, že zvolíte jednoduchý kabát, nebojte se výraznější barvy kabelky. Malé černé si můžete pořídit i zde.
Zobrazit článek >
 
Pár faktů o ženském těle, o kterých ani vy sama nevíte I
Jak se liší ženské tělo od toho mužského? V čem máme my ženy navrch? Seznamte se se zajímavými fakty, o kterých třeba ani vy sama nemáte tušení. Většina údajů bude uvedena s těmi mužskými, abyste si lépe mohla hodnoty porovnat. A protože zajímavostí, které se týkají nejen ženského těla, je mnoho, článek jsem rozdělila do dvou částí. Srdce ženy bije o něco rychleji než to mužské. Vlasy žen bývají až dvakrát slabší než ty mužské. S častým česáním tento údaj nesouvisí. Ženy se s tenčími vlasy už rodí. Ženský imunitní systém je silnější než ten mužský. Ženy si přes den řeknou nejméně dvojnásobek slov ve srovnání s muži.   Ženy mají mnohem více chuťových buněk. Myslíte si, že si jakékoliv jídlo vychutnáme lépe? Díky tomu taky ženám nedělá problém rozeznat příchutě různých sladkostí. Ženy taky lépe cítí jakékoliv pachy. Se smyslovými buňkami to máme zkrátka na jedničku. Kromě lepšího čichu a lepší chutě mají taky ženy mnohem lépe vyvinuté periferní vidění. Ženy bohužel spálí méně kalorií než muži. Pokud však u žen dojde k omezení a redukci jídelníčku, změna se na nich projeví dříve než u mužů. Ženy mrkají dvakrát rychleji než muži. (Svůdné pomrkávání na vyvoleného muže se do počtu nepočítá.:-)) Udělejte si radost něčím zvláštním. Zpestřete si váš den pořádnou relaxací. Masážní prostředky, příslušenství k aromaterapii a další vynikající doplňky najdete zde.  
Zobrazit článek >
 
Vpusťte zdraví do svého života!
    Léto je v plném proudu a není nic lepšího než si ho dopřávat plnými doušky! Většina z nás si užívá léto v přírodě u vody, na chatách nebo jen pravidelně vyráží na víkend prozkoumávat krásy naší krásné země.  K létu neodmyslitelně patří příjemné slunečné počasí, pár osvěžujících deštíků, mnoho zábavy spojené s venkovními aktivitami, ale také množství lákavého a zdravého ovoce.   Kdo, alespoň jednou za čas nezatoužil po něčem dobrém, osvěžujícím,ale zároveň zdravém pokrmu či nápoji? Ano, každý si rád dopřeje zdravou chutnou svačinku nebo dá do svého těla řadu osvěžující vitamínů v podobě čerstvého ovoce. Proč, ale nepustit vášně z konzumace zdravého a osvěžujícího nápoje ještě dál? Znáte smoothie?   Smoothie je mixovaný nápoj, který je tvořený zejména syrovým ovocem, někteří lidé a milovníci chutí a mixovaných nápojů přidávají do smoothie další složky, aby dosáhli výraznější chuti anebo ještě více osvěžení. Často se používá led, mléko nebo jogurt a sladidla, kterým je po většinou med.  Tento chutný nápoj znali lidé ze středomoří po několik staletí. Postupem času se přeneslo do Spojených států a po sléze do celého světa. Dříve byla smoothies pouze přírodní záležitost. Lidé, kteří nebyli dříve tolik odkázáni na techniku, jakým jsou mixéry, lednice a mrazáky, připravovali nápoj pouze ze surovin dostání v určitou roční dobu. Zejména se dříve používali hodně banány, jahody, ananas, maliny, borůvky.   Smothie, což znamená v překladu ” jemný” získal nejvíce příznivců počátkem 40. až 50. letech 20. století, nicméně nejvíce ovlivnila ke konzumaci 60. léta, kdy se lidé začali více zajímat o zdravou stravu a zdravý životní styl,který byl krom pravidelného pohybu spojován i s konzumací zdravého jídla a pití. Není proto náhodou, že smoothies jsou velmi oblíbené u lidí, kteří trpí nesnášenlivostí na mléčné výrobky a různé alergie. Velká obliba je také o raw veganů, kteří konzumují pouze ovoce, zeleninu a ostatní rostlinné potraviny, kterou jsou syrové a jejich příprava nepřesáhla hranici teploty 40°C. Dnes tu pro Vás mám skvělé a všestranného pomocníka, s kterým se příprava smoothies stane hračkou a otázkou pár minut. Navíc si díky němu připravíte i různé polévky, kaše, pomazánky a samozřejmě i různé osvěžující koktejly z mraženého ovoce. Jméno tohoto pomocníka je Smoothie mixér SM-3000.  Tento silný a spolehlivý mixér Vám pomůže s přípravou luxusního smoothie, za krátkou dobu a s minimem úsilí a to hlavně díky rychlosti 32 tisíc otáček za minutu. Tím se docílí jemné krémové konzistence bez hrudek.  Nyní, díky moderním technologiím a možnostem nemusíme ani čekat na různé roční období, abychom si mohli dopřát na co máme zrovna chuť. Vpustě si zdraví do života a užívejte osvěžení v podobě lahodného smoothies. A pokud nepaříte přímo k vyznavačům zdravého životního stylu nebo nejste raw fanda, tak nikdo Vám přeci neříká, že si nemůžete do lahodného nápoje dát třeba i kapku něčeho ” ostřejšího” . Chuti se nekladou žádné meze. Dopřejte si lahodné osvěžení kdykoliv dostanete chuť.   Smothie mixér si můžete zakoupit zde
Zobrazit článek >
 
Do kaviáru se zamilujete aneb jak přispěje vaší kráse
Kaviár už sám o sobě zní jako něco luxusního. Pravá kaviárová dobrota je podávána pouze při zvláštních příležitostech. Nechte tímto přepychem hýčkat svou pokožku. Vyzkoušejte moc kaviáru z hlediska zdraví a krásy.  Kaviár obsahuje nenasycené mastné kyseliny, velké množství bílkovin, vitaminů a minerálů. Konkrétně se v kaviáru vyskytuje téměř jenom zdravý tuk včetně toho rybího. Ze stopových prvků stojí za zmínku sodík, draslík, fosfor a taky selen nebo železo a měď. Ve větší míře najdeme v kaviáru vitamin A, částečně skupinu B, dále D a E.  Není tajemstvím, že účinky kaviáru využívají i ty nejslavnější celebrity. Jedná se totiž o silné afrodiziakum, které má silné omlazující schopnosti.  Přípravky s kaviárem hydratují a zjemňují pokožku. Pleť bude díky kaviáru zářit. Kromě těchto účinků zvyšuje kaviár elasticitu pleti. Stimuluje tvorbu nového kolagenu, a tak zpomaluje proces tvoření vrásek a celkově tak zamezuje stárnutí pokožky.  Z hlediska vlasů se kaviár postará o skvělé vyživení vlasových kořenů, které získají na síle. Zabraňuje třepení kadeře a celkově zabraňuje lámání vlasů. Kaviár najdete v pleťových krémech, očních přípravcích a taky krémech určených pro péči o celé tělo.  Mezi další produkty s kaviárem patří šampony. Vyzkoušejte jeden z nich, který dodá vlasům pružnost a oslnivý lesk. Obsahuje vitamin C, hydratuje a revitalizuje vlasové vlákno, regeneruje a dodává lesk. Navíc neobsahuje žádné sulfáty! 
Zobrazit článek >
 
Dentální hygiena psů: Jak pečovat o chrup vašeho mazlíčka? II
V případě návštěvy veterinární kliniky, doktor chrup zkontroluje, pokud je však nutný nějaký zákrok, provádí se v narkóze. Veterinář psa na krátkou dobu uspí a následně odstraní kámen nebo případně vytrhne zub. Chrup psa se většinou trhá, pokud jde o důležité zuby, je možná i náprava.  Určitě vás zajímá, jak tedy postupovat při ústní hygieně psa. Součástí vaší psí výbavy by měl být co nejměkčí kartáček, pozor, dásně psa bývají mnohdy citlivější než ty lidské. Nečistěte pouze vodou, pořiďte psovi taky speciální pastu, zkontrolujte, že má v sobě velmi nízký obsah fluoru. Zuby byste měla psovi čistit každý třetí den, pokud se mazlíčkovi čištění obzvlášť nelíbí, pokuste se mu na zuby podívat alespoň jednou za týden. Hygienu můžete zvýšit zakoupením speciálních hraček a pamlsků, které pomáhají s čistěním chrupu a odstraňují plak. Kousací hračky, kostičky i další speciálně vyvíjené pomůcky jsou pro vás k dispozici v každém obchodě zaměřeném na chovatelství, stačí si vybrat.   Pravidelné čištění zubů a jeho potřeba závisí taky na druhu psí stravy. Konzervy hygieně nepřidají, stejně tak vlhké krmivo. Všechny nepevné suroviny se na zubech uchytávají a hůře ze skloviny slézají dolů. Ideální jsou tvrdé pamlsky a klasické granule, které pak ovlivňují tvorbu plaku mnohem méně, navíc působí proti tvorbě zubního kamene. 
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města – Petrohrad VI
A blížíme se do finále. Na závěr naší protentokrát trochu delší série článků vás seznámím s trochou toho (nejen) petrohradského jídla. Tržnice I když vás obvykle nákupy třeba nelákají, neváhejte a navštivte ruské tržiště. Jedno z nejrušnějších míst se nachází na Senném náměstí. Hlavně místní ženy zde postávají a snaží se turistům vnutit domácí výrobky či vypěstované plodiny. Běžně zde narazíte taky na prodejkyně živých zvířat, které však na vaši pečínku klidně na místě živého tvora zabijí. Na trzích seženete opravdu všechno - ovoce, zeleninu, něco z kosmeticky i jiné produkty. Blini Pokud jedete do ruských krajin, nesmíte se zapomenout stavit v jedné z ruských restaurací na tradiční blini. Jedná se o jídlo podobné našim palačinkám s ovocnou náplní – smetanou, džemem a ovocem. Pyshki Ještě oblíbenější, možná ne u nás, ale u místního obyvatelstva ano, jsou takzvané pyshki. Jde opět o sladký pokrm, připodobnit by se dal k naší koblize. Toto jídlo je velmi levné a hlavně výborné. Pokud chcete prožít tradiční ruský pyshki zážitek, zastavte se v Pyshichnaye na ulici Bolshaya Konyushennaya, najdete ho blízko již uvedeného kostela s názvem Chrám spasitele v krvi.   Tak jak se vám procházka celým městem líbila? Jaké letovisko se vypravíme objevovat příště? Kontaktní čočky a brýlové doplňky a jiné příslušenství najdete zde. Výrobky na zlepšení zraku, různé oční gely, knihy o zraku a další najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Sportovci a sportovkyně, víte, co se skrývá pod zkratkou EAA?
EAA, pro někoho nezbytný doplněk stravy podávaný zejména před výkony a v průběhu náročných tréninků. Jak se bude hodit vám?  Pod zkratkou EAA se skrývají esenciální aminokyseliny, prvky, které si tělo samo nedokáže vytvořit. Konkrétně se jedná o leucin, izoleucin, methionin, valin, threonin, fenylalanin, lysin a tryptofan.  Do těla je dostáváme pomocí konkrétních potravin. Jejich příjem z potravy je v případě nesportovce dostačující, pokud se však aktivně věnujete nějakému sportu, za další přísun těchto aminokyselin vám tělo poděkuje.  EEA jsou velmi důležité pro tvorbu nové tkáně a buněk. Blahodárně slouží svalům především v době regenerace. Aminokyseliny podporují taky využití a zpracování bílkovin ze stravy. Pokud je budete do těla pravidelně doplňovat, organismus mnohem lépe bílkoviny využije. Zabraňují taky ukládání tuku. Zejména díky práci s bílkovinami podporují EAA taky růst svalové hmoty. Působí svalům jako ochrana před rozpadem tkáně.  Vyzkoušejte produkt na vlastní kůži. Doporučujeme vám náš EAA 500g tropický pomerančod značky EnergyBody, který je navíc obohacen o látky BCAA.  Balení obsahuje 500 gramů prášku. Pro přípravu účinného nápoje zamíchejte asi 15 gramů směsi do 300 ml vody. Nepřekračujte denní dávku. Pijte před tréninkem nebo v jeho průběhu.   
Zobrazit článek >
 
Než dítě půjde do školy – Jak se postarat o zábavu? I
Zabavit malého raubíře může být někdy těžší, než se zdá. Nepodceňujte hrací činnost dětí. Díky nejrůznějším hračkám si váš potomek rozvíjí mozek, učí se přemýšlet a zapojuje též i nervovou soustavu. Podporovat dětskou hravost a vynalézavost je důležité během celého mládí, avšak než dítě nastoupí do školy, je tato činnost nejdůležitější. Přečtěte si pár tipů, jak zabavit ty nejmenší. Domácí práce zábavou Nezapomínejte na to, že vaše děti vám v tomto věku rády při jakékoliv domácí činnosti pomohou. Neberte své potomky jako přítěž a využijte je při nošení prádla z pračky, kolíčkování ponožek a nebo třeba při vysávání. Děti ještě nejsou schopné odvést práci dokonale nebo rychle, avšak je velmi důležité ukázat jim jejich budoucí povinnosti co nejdříve. Pokud je naučíte starat se o domácnost v malém věku, je dost možné, že jim alespoň některé domácí práce nebudou přítěží, ale zábavou. Malí kuchaři a malé pekařky Děti milují vaření. Nemusíte je učit krájet zeleninu, na to je ještě opravdu brzy, ale zapojte své ratolesti třeba do míchání. Budete překvapena, s jakou vášní dětská očka sledují například kynoucí buchtu v troubě. U okýnka vydrží sedět klidně půl hodiny. Ještě lepší potěšení jim přinese dobrota, kterou jste spolu s vaším dítětem upekla nebo uvařila. Hračky pro vaše nejmenší najdete zde. Pokračování tohoto článku hledejte v našem magazínu pro muže. :) 
Zobrazit článek >