EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
V tomhle všem vám pomůže vaše mikrovlnka!
Každá domácnost využívá mikrovlnku hlavně na klasický ohřev jídla nebo třeba dopékání. Víte však, k čemu vám ještě může být dobrá? Přečtěte si tento článek, jehož některá fakta vás rozhodně překvapí. Získávání šťávy z ovoce Pokud jste závislá na takzvaných domácích fresh drincích nebo klasických smoothie, rozhodně vás potěší tento trik. Vymačkejte všechnu šťávu z ovoce tak, jak jen vám půjde. Pak ho však nevyhazujte a vložte jej na dvacet vteřin do mikrovlnné trouby zapnuté na plný výkon. Po vyjmutí uvidíte, na kolik šťávy jste ještě zapomněla. Přidejte ji do vašeho smoothie. Možná ztratila pár vitaminů, chuť však rozhodně ne, o dostatek vitaminů se postará zbylá šťáva. Měknutí luštěnin Každá správná hospodyňka ví, že aby byly luštěniny měkké, musí se alespoň den dopředu namočit. Může se vám ale stát, že na tento úkon před vařením zapomenete. Nic si z toho nedělejte. Vložte je do mikrovlnné trouby na deset minut, poté nechte půl hodiny dojít a můžete začít připravovat jakékoliv jídlo. Obnovení vůně koření Máte doma již dlouhou dobu koření, které ztratilo vonnou esenci? Vložte ho do mikrovlnné trouby na pár sekund a jeho aroma je ihned zpět. Tento trik můžete použít i na sušené květiny. Ty se také po několika sekundách v mikrovlnce rozvoní. Návrat tekutého medu, roztavení čokolády Zcukernatěl vám med nebo potřebujete v rychlosti roztavit čokoládu bez vodní lázně? Vložte tyto potraviny do mikrovlnné trouby na dvě minuty a vaše přání bude splněno. Návrat měkkého chleba Je koupený chléb již tvrdý jako kámen? Vložte ho do mikrovlnky, překryjte namočenou papírovou utěrkou a mikrovlnnou troubu zapněte na plný výkon na deset sekund. O úkonu bude váš chléb chutnat i vonět jako by se právě dopekl. Kuchyňské doplňky a drobné kuchyňské spotřebiče najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Omlazující pleťová maska Orchidée Impériale
Revoluční omlazující maska výrazně redukuje veškeré známky stárnutí pleti. Objevte tajemství dlouhotrvajícího mládí díky unikátnímu výtažku z orchidejí! Revitalizační maska je určena pro všechny typy pleti. Orchideje jsou obdivovány nejen pro jejich okouzlující krásu, ale také pro výjimečnou odolnost, díky které dokážou přežívat v těch nejméně příznivých podmínkách. Právě neuvěřitelná odolnost těchto rostlin jim dává mimořádnou sílu a předurčuje je k dlouhověkosti. Guerlain orchidejím zasvětil nejpozoruhodnější výzkum, který kdy byl této rostlině věnován a na jeho základě vytvořil komplexní omlazující řadu Orchidée Impériale. Popis Aktivní látky: Imperial Orchid Molecular Extract - stárnutí pleti je charakteristické vzrůstajícím počtem buněk, které přestaly aktivně žít a staly se škodlivými pro okolní živé buňky. Imperial Orchid Molecular Extract cílí přímo na mechanismus, který způsobuje konec buněčné aktivity a doslova tak dodává pleti schopnost "vrátit zpět buněčný čas". Ochrana mladých kožních buněk zabezpečuje ideální okolní ekosystém, díky němuž se prodlužuje délka života kožních buněk. To umožňuje potlačení a redukci veškerých známek stárnutí pleti. Účinky: viditelně omlazuje pleť, vzbuzuje pocit profesionálního ošetření, hloubkově vyživuje a obnovuje pokožku, navrací jí pevnost a pružnost, redukuje známky únavy, vyhlazuje linky a vrásky. Jak používat Nanášejte masku na čistou pleť jednou až dvakrát týdně, ideálně ve večerních hodinách. Náš tip Před aplikací masky vám doporučujeme provést peeling. Pro maximální účinek doporučujeme kombinovat s výrobky z řady Orchidée Impériale. Masku koupíte v eshopu krasa.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >
 
Alice Claytonová a její romány pro ženy
Ještě do svých třiceti let nejspíše Alice Clayton nevěděla, že se stane světoznámou spisovatelkou nového století.. Znáte americkou autorku románů Alice Clayton? Spisovatelka byla nejprve maskérkou a kosmetičkou. Vášeň k psaní objevila až mnohem později, ve svých třiatřiceti letech. V roce 2010 si svět mohl přečíst její první román s názvem Kdopak je ta zrzka?, ke kterému téměř ihned po prvním úspěchu začala psát pokračování. Nyní má na svém kontě mnohé výborné knihy, seznamte se s některými z nich: Nabíječ Jak se Caroline vypořádá se svým sousedem, který si noc co noc užívá s krásnými servírkami, tanečnicemi nebo jinými dámami, na které zrovna narazí? Propadne taky jeho šarmu, když se mu Caroline postaví tváří v tvář? Se vzrůstajícím napětím postav bude růst i vaše potěšení z četby. Hřebec Román s názvem Hřebec vypráví příběh mladé ženy Viv, která touží po romantickém příběhu. Chce potkat zamilovaného prince na bílém koni, který jí pomůže v nesnázích. Ke svému snu má mnohem blíže ve chvíli, kdy se dozví, že zdědila ranč po své tetě. S radostí se na něho vydává. Jak to s Viv dopadne, když na ranči potká nejen jednoho muže? Kterého ze dvou protikladů si vybere? Samec Heslo Chloe zní: ,,Hlavně nezávazně!‘‘. Dokáže se ho držet i ve chvíli, kdy se jí začne dvořit místní veterinář, se kterým se setkává velmi často? Bude mezi nimi něco víc? Knihy Alice Claytonové najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Práva cestujících v MHD
Téma kontrol v městské hromadné dopravě je nekonečný příběh, na který už bylo napsáno mnoho článků a vydáno několik soudních rozhodnutí. Veškerá pozornost je však upřena na práva revizora, nikoliv na práva cestujících, která jsou neméně významná pro pochopení právních vztahů vznikajících během kontroly.    Nejdříve si však připomeňme nejvýznamnější judikaturu ve vztazích v přepravní kontrole. Základním pramenem je rozhodnutí Nejvyššího soudu (1 As 34/2010 – 73), které definovalo povinnost cestujícího prokázat svou totožnost pověřené osobě. Pověřenou osobou může být právě i revizor, tedy osoba kontrolující jízdní doklady cestujících. Z ustanovení § 37 zákona o dráhách vyplývá, že pověřená osoba není oprávněna sama přes odpor cestujícího zjišťovat jeho totožnost. Revizor tedy má právo požadovat prokázání totožnosti a cestující povinnost ji prokázat. Revizor však nemá oprávnění prokázání totožnosti sám vynucovat. To znamená, že vás nemůže za tímto účelem zadržet, jinými slovy bránit vám v odchodu. Jediným, kdo je oprávněn vynucovat prokázání totožnosti je orgán Policie ČR. Kontrolovaná osoba je pak povinna dle zákona o drahách „na výzvu pověřené osoby ji následovat na vhodné pracoviště veřejné správy ke zjištění totožnosti, anebo na výzvu pověřené osoby setrvat na vhodném místě do příchodu osoby oprávněné zjistit totožnost cestujícího“. V případě, že tak cestující neučiní, může dojít k situaci, kdy bude revizor setrvání na místě od cestujícího vynucovat. Setrvání na místě však nemůže být podle rozhodnutí vynucováno nepřiměřeně situaci: „Revizor nesmí použít větší síly než je nezbytně nutné k dosažení cíle jeho zákroku, kterým je ochrana majetkových práv provozovatele. Tohoto cíle dosáhne znemožněním útěku cestujícího a zjištěním jeho totožnosti osobou k tomu oprávněnou. Nutná obrana neslouží a sloužit nemůže vymožení pohledávky provozovatele vůči černému pasažérovi.“ Revizor tak může kontrolovanou osobu zadržet pouze za účelem ochrany majetku svého zaměstnavatele a jen na nezbytně nutnou dobu proto, aby v co nejkratší době byla přivolána Policie ČR. Nelze se ztotožnit s představou, že dojde k zadržení v řádu hodin. Takové jednání už lze vnímat jako trestný čin omezování osobní svobody dle trestního zákona. Je vyloučeno použití násilí či jiného zákonem zakázaného chování vůči cestujícímu během zákroku, který revizor vede. Ten nemůže vést za účelem zjištění totožnosti nebo za účelem vymožení pokuty (takový zákrok je zcela nepřípustný). V takovém případě má cestující právo bránit se proti zákroku ohlášením přestupku proti občanskému soužití dle zákona o přestupcích, který bude ke dni 1. 7. 2017 nahrazen zákonem o odpovědnosti za přestupky (viz níže), případně trestním oznámením o trestném činu ublížení na zdraví. Z výše uvedeného vyplývá, že nejenom revizoři, ale i kontrolované osoby mají svá práva. Například je to právo na přiměřené zacházení, které nepřímo vyplývá z oprávnění revizora zadržet kontrolovanou osobu do příjezdu policie bez použití nepřiměřené síly. V praxi si lze představit situaci, kdy revizor kontrolované osobě láme ruce, pokládá ji na zem nebo ji udeří, jen aby ji zpacifikoval. Takové jednání je nepřípustné, pokud cestující nenapadl revizora jako první. V případě, že se revizor pouze brání útoku, posouvá se hranice přiměřenosti k zákonné definici nutné obrany dle Trestního zákona, kdy tato sebeobrana nesmí být zcela nepřiměřená. Jednoznačně důležitým pro pochopení kontextu je ustanovení § 63 zákona o policii České republiky, který opravňuje vyzvat Policii ČR k prokázání totožnosti cestujícího. Zákon o obecní policii pak v tomto směru hovoří obdobně. Policista je dle tohoto zákona oprávněn požadovat prokázání totožnosti na žádost jiné osoby, která má na prokázání totožnosti právní zájem. Na tomto základě může například i cestující žádat policii o prokázání totožnosti revizora. Cestující bude prokázání totožnosti revizora žádat pravděpodobně v případech, kdy má za to, že se revizor dopustil přestupku proti občanskému soužití (ublížení na cti, ublížení na zdraví z nedbalosti, vyhrožováním újmou na zdraví, drobným ublížením na zdraví, nepravdivým obviněním z přestupku, schválnostmi nebo jiným hrubým jednáním) nebo přímo trestného činu (omezování osobní svobody, ublížení na zdraví). První si většinou o prokázání totožnosti požádá revizor, načež policista provede ověření totožnosti kontrolované osoby a následně v souladu se zákonem o policii předá osobní údaje revizorovi. O prokázání totožnosti si Policii ČR však nemůže požádat kdokoliv a z jakýchkoliv důvodů. Může dojít k situaci, že si cestujícího revizor splete s někým jiným nebo provádí zákrok z jiného neoprávněného důvodu. Vše samozřejmě za předpokladu, že se celý incident odehrává na veřejném prostranství mimo dopravní prostředek. V tomto směru je zásadní i postavení zákona o ochraně osobních údajů. V praxi tak cestující může policistovi sdělit, že si nepřeje, aby předával jeho osobní údaje revizorovi. Vzhledem k tomu, že o ně revizor žádá z důvodu, že na tom má právní zájem, je třeba, aby takový právní zájem vůbec existoval. Proto by si měl následně dopravní podnik požádat příslušnou služebnu Policie ČR o vydání těchto údajů s doložením právního zájmu.   Autorem textu je Michael Kopecký, paralegal at macek | legal www.maceklegal.cz
Zobrazit článek >
 
Velký velikonoční speciál – Upečte si beránka III
,,Hle, beránek Boží, který snímá hřích světa.‘‘ tuto větu si můžete přečíst hned na začátku Janova evangelia. Víte, proč vlastně pečeme velikonočního beránka? Beránek jíž od pradávna byl symbolem něčeho božského. Symbolizoval záchranu a milosrdenství. Postupem času se dostal i na sváteční velikonoční stoly. Zachovejte tradici pečení beránka a vyberte si toho svého. Olejový beránek Budete potřebovat: Polohrubou mouku (200 g) Cukr (120 g) Vejce (4 ks) Olej (6 lžic) Prášek do pečiva (1 ks) Vanilkový cukr (1 balíček) Vaječné žloutky utřete s cukrem, poté do směsi přidejte i olej. Do tohoto těsta přidejte i zbylé suroviny a řádně promíchejte. Na závěr vmíchejte sníh z bílků. Formu na beránka vymažte máslem nebo vytřete olejem a vysypte hrubou moukou. Beránka vložte do speciální uzavíratelné formy. Pokud tuto pečící pomůcku doma nevlastníte bude stačit, když beránka přikryjete pečícím papírem. Troubu rozehřejte na 180°C a pečte asi 40 minut. Tomuto druhu beránka sluší nejvíce moučkový cukr na povrch. Pistáciový beránek Budete potřebovat: Polohrubou mouku (200 g) Cukr krystal (150 g) Vejce (4 ks) Vanilkový cukr Kypřící prášek (1/2 balíčku) Citronovou kůru (2 lžičky) Postup: Postup již pro vás nebude jistě žádným překvapením. Utřete žloutky s vanilkovým cukrem i krystalem. Poté přidejte i citronovou kůru. Vyšlehejte si bílky a ty přidejte do těsta. Nakonec vmíchejte zbylé suroviny. Formu vymažte máslem a vysypte moukou, nejlépe hrubou. Pečte v troubě rozehřáté na 180°C asi 45 minut. A kde zjistit například to, co ještě na Velikonoce měli lidé ve zvyku péci? Třeba v knize s názvem Velikonoce, kterou najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Dárková sada Skinsation
Namíchejte si vlastní a originální péči s novým revolučním systém každodenní péče o pleť! Sada obsahuje: Omlazující krémový fluid Skinsation (Global Anti-Age Creme Fluid) 50 ml a Dřevěný podstavec Porcelánová miska Štěteček Popis Vlastnosti: technologii SkinNova SC, univerzální krémový fluid, posiluje kvalitu pokožky, zlepšuje strukturu pleti, efektivně odstraňuje známky stárnutí, pleť bude svěží a zářivá. Jak používat: 1-2 zmáčknutí aplikujte do porcelánové mističky a vyberte si koncentrát dle individuálních potřeb vaší pokožky. Doporučujeme maximálně jedno kapátko koncentrátu. Následně s pomocí štětečku obě substance smíchejte dohromady a následně naneste na obličej s použitím štětečku či konečků prstů. Můžete kombinovat i dva různé koncentráty dle potřeb pokožky a tím maximalizovat účinek. V tomto případě použijte maximálně půl kapátka pro každý koncentrát. Popis Vlastnosti: obsahuje kyselinu hyaluronovou, ectoin, komplex ochranných látek, bojuje proti předčasnému stárnutí pokožky, poskytuje ideální ochranu před každodenními negativními stresovými faktory, chrání proti UVA a infračervenému zářením, posiluje imunitní systém. Popis Vlastnosti: obsahuje kyselinu hyaluronovou - dlouhé řetězce, extrakt ze zelené řasy, perlový extrakt, intenzivně hydratuje, osvěžuje, posiluje, účinek až 24 hodin. Popis Vlastnosti: obsahuje vitamín A, olej z makadamových ořechů, rostlinný extrakt z černého rybízu Immediate, dodá maximální relaxaci, poskytuej dlouhotrvající regeneraci, zvláčňuje, vyživuje, ideální pro normální až suchou pleť. Perfektní noční péče. Pleť nezatěžuje. Popis Vlastnosti: obsahuje kyselinu hyaluronovou - dlouhé řetězce a extrakt z Jambú - Plamatka zelná, okamžitě vyhlazuje pokožku, dodává potřebnou energii, zlepšuje pevnost a pružnost pleti, redukuje jemné linky a vrásky. Dárkovou sadu koupíte v eshopu krasa.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >
 
Velký velikonoční speciál – Upečte si beránka II
Druhý díl pečení velikonočních beránků je tu. Proč péct pouze jednu pochoutku? Potěšte chutě každého člena rodiny. Jaké beránky si upečeme dnes? Třený velikonoční beránek Budete potřebovat: Polohrubou mouku (320 g) Máslo (150 g) Cukr krupice (150 g) Kypřící prášek (1 ks) Vejce (4 ks) Citronovou kůru (1 lžičku) Mléko (cca půl hrnečku na zředění, dle potřeby) Postup: Nejprve si rozdělte vaječné bílky a žloutky. Z bílků vyšlehejte sníh a žloutky smíchejte s cukrem a máslem. Do směsi postupně přidejte i ostatní suroviny. Nakonec přidejte sníh z bílků a jemně promíchejte. Pokud je směs moc hustá, přidejte mléko. Těsto by měl jít hladce míchat lžící. Vymažte formu máslem a vysypte ji cukrem. Rozehřejte troubu na 180°C a vložte do ní beránka. Pečte asi 40 minut. Po upečení ihned vyklepněte beránka z formy a nechte ho vychladnout. Tvarohový beránek Budete potřebovat: Polohrubou mouku (250 g) Máslo (250 g) Cukr krupice (200 g) Tvaroh polotučný (250 g) Vejce (3 ks) Kypřící prášek (minimálně polovinu balíčku) Vlašské ořechy (70 g) Citronovou kůru (1 lžičku) Postup: Při přípravě tohoto těsta není nutné oddělovat bílky od žloutků. Utřete máslo s cukrem, tvarohem a celými vejci. Přidejte mouku. Nezapomeňte ji prosát, aby bylo těsto vláčnější. Potom přimíchejte zbylé suroviny včetně nasekaných vlašských jader. Vymažte formu máslem, vysypte hrubou moukou. Vložte připraveného beránka do trouby vyhřáté na 180°C na 45 minut. Po dopečení vyndejte beránka z pece ven. Vyjměte ho z formy a nechte vychladnout. Pokud vám v balíčku zbylo pár vlašských ořechů, můžete jimi beránka posypat.  A kde zjistit například to, co ještě na Velikonoce měli lidé ve zvyku péci? Třeba v knize s názvem Velikonoce, kterou najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Jakých chyb se dopouštíte při mytí pleti?
Jakých chyb se možná při mytí pleti dopouštíte?  Zapomínáte si omýt ruce Možná se snažíte o to, aby váš obličej byl dokonale čistý, avšak toho nikdy nedocílíte, když obličejovou pokožku budete omývat špinavou rukou. Nezapomeňte si nejprve mýdlem umýt vaše dlaně. Používáte klasické mýdlo Zapomeňte na klasická mýdla. Ta patří na ruce, ale ne na obličej. Dermatologové vědí, proč pravidelně vyvíjí nové a nové čistící prostředky. Pokud Budete na vaši pleť používat klasické mýdlo, nejen že ji nedokonale vyčistíte, ale taky si zaděláte na velké a hluboké vrásky. Vaše pleť se navíc bude snadno vysušovat. Zapomínáte na peeling Nepoužíváte peeling? Tak to je velká chyba. Nic neodstraní lépe odumřelé buňky a hluboko usazené nečistoty než právě peeling. Stačí, když tento prostředek k péči o pleť budete používat tak dvakrát týdně. Rozhodně si peelingem nečistěte obličej denně, to byste si zase pokožku zbytečně podráždila. Nevhodná žínka Pokud jste zvyklá pracovat při mytí s nějakým čistícím prostředkem, tak sáhněte po žínce, která je přesně určená k mytí pleti. Nezapomeňte ji taky po každé práci vyprat, abyste při příštím mytí nezanesla na váš obličej nečistoty. Špatná teplota vody Obličej omývejte studenou nebo vlažnou vodou. Zapomeňte na horkou i na příliš ledovou. Nadměrné mytí Pečovat o obličejovou pokožku byste měla sice denně, ale nepřežeňte to. Myjte si pleť ráno a večer, přes den je to zbytečné. Zapomínáte na některé partie Myslete i na váš krk a dekolt. I zde je vaše pokožka jemná a zaslouží si speciální péči. Tyto partie jsou navíc velmi náchylné ke stárnutí. Při nedokonalém mytí byste si mohla zadělat na brzké vrásky. Prostředky vhodné k čištění pleti najdete zde.          
Zobrazit článek >
 
Velký velikonoční speciál – Upečte si beránka I
Beránek s citronovou polevou Budete potřebovat: Na těsto: Polohrubou mouku (250 g) Cukr krupice (170 g) Vejce (celé, 2 ks) Žloutky (4 ks) + bílky (4 ks) Vanilkový cukr (1 balíček) Citronovou šťávu (2 lžíce) Citronová kůra (2 lžičky) Na polevu: Cukr moučka (100 g) Citronovou šťávu (5 lžiček) Bílek (1 ks) Postup: Nejprve si ušlehejte sníh, ten potom jemně vmíchejte do těsta zhotoveného ze žloutků, vajec, cukru krupice i vanilkového cukru, citronové kůry a šťávy a mouky. Troubu rozehřejte na 190°C. Připravte si formu na beránka a vymažte ji máslem, následně vysypte hrubou moukou. Těsto vlijte do formy a zaklopte ji. Pokud vaše forma příklopku nemá, položte na beránka pečící papír. Pečte dozlatova asi čtyřicet minut. Dejte si však pozor na to, že každá trouba peče jinak. Bedlivě sledujte váš výtvor. Že je beránek hotový poznáte tak, že ho propíchnete špejlí a pokud se na ní nenachytá těsto, je čas beránka vyndat. Nechte ho vychladnout. Mezitím si našlehejte bílek a moučkový cukr. Postupně přidávejte citronovou šťávu. Na beránka rozetřete polevu. Ještě než na něm směs zatuhne, můžete ho ozdobit například mandlemi či jinými ořechy. Pokud mají členové domácnosti oblíbenou hlavně čokoládu, můžete ji na beránka přidat. V kombinaci s citronem bude chutnat ještě lépe. A nyní už jen zbývá čekat do Velikonoc, ať si na beránkovi konečně můžete pochutnat. Určitě se máte na co těšit. A kde zjistit například to, co ještě na Velikonoce měli lidé ve zvyku péci? Třeba v knize s názvem Velikonoce, kterou najdete zde.   
Zobrazit článek >
 
Dávka romantiky s Candace Bushnellovou
Pokud vám jméno Candace Bushnellová nic neříká, její tvorba vám jistě napoví. Jde totiž o jednu z nejuznávanějších autorek knih pro ženy, jejíž díla se stávají často předlohou pro seriály, které během několika let procestují celý svět. Bushnell je filmová producentka a autorka románů například s názvy Deníky Carrie B., Čtyři blondýnky, Krása na prodej, Džungle rtěnek. Nesmíme taky zapomenout na její prvotinu Sex ve městě, která se stala předlohou nejen pro seriál, ale taky pro slavný celovečerní film. Spisovatelka se narodila v roce 1958. Vyrůstala v Connecticutu. Vystudovala dvě prestižní vysoké školy. Po studiích se přestěhovala do New Yorku a pracovala v časopise Vogue. Její články se objevovaly taky v týdeníku New York Observer. Dostala vlastní sloupek, který se stal prvopočátkem některých příběhů její první knihy Sex ve městě. Na svém kontě má autorka již dvě velké ceny, jednou z nich je vítězství v soutěži Matrix Award z roku 2006, druhá z cen, kterými se může Bushnell pochlubit je ocenění s názvem Albert Einstein Spirit of Achievement Award. Přečtěte si například knihu Deníky Carrie B. Pokud jste fanoušek románu Sexu ve městě, tato kniha vás nadchne. Jde totiž o příběh Caarrie Bradshawové, jedné z hlavních postav již jmenovaného románu Sex ve městě. Dozvíte se o jejím příchodu do New Yorku, o nepodařených láskách a mnohém dalším. Jestliže vás tato kniha zaujme, určitě zapátrejte i po jejím pokračování, které nese název Léto ve městě. Již máte tyto dvě knihy ve své sbírce? Ne? Tak klikněte zde a ,,pošlete‘‘ je do košíku. 
Zobrazit článek >
 
Detox proti jarní únavě
Přišlo jaro a to je čas pro největší čištění organismu. Nejdůležitější roli zde hrají játra, která mají na starosti metabolismus tuků, podílí se na trávení tvorbou žluči a tvorbu hormonů. Očistná kůra nemusí být nijak drastická. Tělo si s toxiny poradí samo, pokud ho podpoříme v práci. Pro začátek bude stačit odlehčit jídelníček, omezit nebo úplně vyřadit cukr a bílou mouku. Dále uberte ze stravy živočišné tuky, které se ukrývají v tučném mase, uzeninách, tučných mléčných výrobcích a sýrech. Omezte také pečivo a sůl a dejte přednost raději obilovinám a zelenině. Místo smažení více vařte, napařujte a blanšírujte. Sůl nahraďte kořením, které zlepšuje zažívání – kmín, pepř, kurkuma, koriandr a tymián. K hlavnímu jídlu přidávejte naklíčené mungo, čočku, cizrnu nebo kvašenou zeleninu. Omezte nebo se úplně vzdejte kávy a alkoholu a místo toho pijte hodně vody a bylinkových čajů. Ráno nalačno si uvařte zázrační detoxikační odvar z horké vody, citronu a zázvoru. Během celého dne pijte vodu s citronem nebo jablečným octem. Každý den se alespoň půl hodiny hýbejte, cvičte nebo jděte na procházku. Pohybem se vyplavují z těla toxiny nahromadění v lymfatickém systému. Proudění lymfy podpoříte také zvednutými nohami, saunou, masáží, jógou nebo protahováním. Neméně důležitý je také odpočinek. Spánek si dopřejete na 7 až 8 hodin a vždy ulehejte před půlnocí. Játra se aktivují v 11 hodin večer a pracují až do 3 do rána. Stahují krev z celého těla a čistí ji.
Zobrazit článek >
 
Velký velikonoční speciál – Vyrobte si (nejen) velikonoční věnec
Jarní zelený věnec s květinami a dalšími ozdůbkami Výhodou tohoto věnce je jeho užití. Pokud z něj nechcete udělat pouze velikonoční ozdobu, můžete použít univerzální jarní či letní doplňky a věnec mít vystavený celou sezónu. Výborně bude věnec vypadat na stole, ale ještě lépe na dveřích. Jeho výroba není nijak náročná. Věnec zvládnou jistě vytvořit vaši malí pomocníci. Budete potřebovat: Kruh z polystyrenu Zelenou chlupatou přízi Kousek stuhy na zavěšení Nůžky Špendlíky nebo tavnou pistoli Ozdoby Postup: Kruh omotejte chlupatou přízí. Pokud chcete, aby stuha na zavěšení nebyla téměř vidět, schovejte její vázání ještě pod přízi. Přichyťte ji špendlíky nebo lepidlem z tavící pistole. Nyní jsou na řadě ozdoby. Vyskládejte na věnec všechny dekorace a postupně je připevňujte, opět špendlíky nebo lepidlem. Poté už zbývá jen se přesvědčit, zda vše dobře drží. Zavěste věnec na vámi vybrané místo, krásná jarní dekorace je na světě. Věnec s vajíčky ozdobený peřím Budete potřebovat: Kruh z polystyrenu Vyfouknutá a nabarvená vejce Ozdobné peří (nejlépe v barvě kraslic) Kousek stuhy na zavěšení Nůžky Tavnou pistoli Postup: Připravte si kruh a vyfouknutá nabarvená vajíčka. Rozehřejte tavnou pistoli a postupně lepidlem přichytávejte jednotlivé kraslice na věnec. Nemusíte to dělat pravidelně, vejce lepte tak, jak vás napadne. Jakmile už se na věnec žádné vejce nevejde, připravte si peří. Každé pírko pomocí tavné pistole přichyťte na vejce nebo na samotný polyesterový věnec tak, aby zakrylo bílá místa. Přesvědčte se, že všechny ozdoby na věnci drží. Pokud ano, můžete připevnit stuhu a věnec zavěsit. Přibyde tato krásná ozdoba do vašeho bytu? Hledáte další inspiraci k domácí výrobě? V tom případě musíte prozkoumat knihu Mazaika do záhrady. Najdete ji zde.      
Zobrazit článek >
 
Jak a čím zabavit děti? I
Máte doma kupu práce nebo si jen potřebujete oddychnout, avšak právě kolem vás poletuje nejméně jeden malý divoch? Jak dítě zabavit a užít si chvilku pro sebe? Práce pro malé kuchaře Obdivuje váš syn či vaše dcera kuchařské umění, kterým zásobujete celou rodinu? Zaměstnejte je třeba pečením. Na stůl připravte veškeré ingredience, mísu, lžíci a váhu. Nechte vaše dítě, aby se postaralo o těsto samo. Jakmile se mu podaří vše navážit a zamíchat, stačí, abyste přišla zkontrolovat těsto a doladit detaily. Poté váš koláč či bábovku nalijte do formy a vložte do trouby. Budete jistě překvapena tím, že vaše dítko vydrží celou dobu sedět u trouby, aby kontrolovalo svůj výtvor. Domácí kino Děti milují kino. Nalaďte je na domácí promítání pohádky a čerstvý popcorn z mikrovlnky nebo popcornovače. Kelímky naplňte džusem, do zásoby můžete přidat i bonbóny. Sama po takovéto první akci zjistíte, že své děti neuvidíte do té doby, dokud pohádka neskončí. Ve dvou to jde vždy líp Pokud je vás potomek jedináčkem, pozvěte si domů návštěvu. Možná s samo s autodráhou či domečkem pro panenky nehraje, avšak se svým kamarádem se situace jistě změní. Vaše dítě si užije spoustu legrace a vy ještě uděláte radost jiným rodičům, protože si užijí pár chvilek pouze pro sebe. A co navíc? Příště zase o hlídání budete moci požádat vy. A co dál? Jak ještě dítě zaměstnat abyste o něm nevěděla nejméně další půl hodinu? Přejděte do sekce pro muže, kde najdete otázku na tuto odpověď. Inspirujte se různými hrami pro děti a nakupte nové hračky pro své milované. Vybírat můžete zde. 
Zobrazit článek >
 
CheckmePro
Praktický, profesionální, všestranný, kapesní, zdravotní přístroj pro sledování nejrůznějších zdravotních ukazatelů. Nabízí také krokoměr, spánkový monitor a další funkce. Checkme Pro je průkopnický přístroj, který spojuje měření několik zdravotních funkcí v jednu kompaktní a přenosnou jednotku. Měření je možné i bezdrátově. Checkme Pro nabízí velmi široké využití, ať už v nemocnicích, klinikách, ordinacích, domácnostech či ozdravných a sportovních institucích. Klinicky schválený, bezdrátový, vážící pouze 65 g s velikosti vizitky, Checkme Pro je ideální zdravotnický aparát pro jakéhokoliv lékaře. Funkce Spot Check Spot Check je užitečnou funkcí, která umožnuje lékaři kontrolu pacienta kdekoliv a kdykoliv. Možnost změřit EKG, SpO2 či teplotu, lékaři umožní lepší orientaci nad kondicí pacienta, dřívější rozpoznání příznaků a zjištění potencionálních rizik. Veškerá data mohou být uloženy a zobrazeny na PC pomocí speciálního softwaru. EKG okamžitě kontroluje, zachycuje a identifikuje abnormální EKG umožňuje jak drátové tak bezdrátové měření širokopásmová 500Hz frekvence umožní zachytit všechny detaily vašeho EKG 30/60/90 s záznamy mohou být znovu přehrány Oxymetr a spánkový monitor umožňuje jak drátové tak bezdrátové měření SpO2 jednoduchým umístěním prstu na SpO2 senzor změříte saturaci krve do 20 sekund externí SpO2 senzor je ideální pro odhalení spánkové apnoe ukládá až 10 hodin měření meinvazivní ale neustálé monitorování krevního tlaku schopnost poskytnout systolické měření krevního tlaku. To je nejen užitečné pro monitorování změn krevního tlaku, ale také pro prevenci Teploměr integrovaný infračervený teploměr s vysokou přesností jednoduché použití a rychlé měření, pouze 3 sekundy komfortní a bezpečný, není nutné budit dítě pro měření teploty Bezdrátová komunikace Díky zabudovanému bluetooth je možné spárování s mnoha telefony či tablety. Následně je možné zaslat všechny měřené veličiny svému doktorovi například emailem. Toto je vhodné jak pro kontrolní měření, tak i pro naléhavé případy. Tonometr koupíte v eshopu zdravi.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >
 
Jednoduché nepečené piškotové dorty
Znáte tradiční recepty na sladké a velmi jednoduché nepečené pochoutky, které chutnají opravdu božsky? Ne? Tak se s nimi rychle seznamte. Článek vám dodá inspiraci pro vaši další kuchařskou výrobu, na kterou vám bude stačit kolem patnácti minut. Ovocný dort se zakysanou smetanou Budete potřebovat: Piškoty (2 balíčky) Zakysanou smetanu (minimálně 3 kelímky o 200 ml) Kompotované/mražené/čerstvé ovoce (4 konzervy/2 balíčky/400g) Šlehačku (1 kelímek) Cukr krystal (dle potřeby, cca 6 lžic) Postup: Vezměte větší dortovou formu. Piškoty, které pokryjí dno formy namažte zakysanou smetanou. Naskládejte je na dno. Nezapomeňte vyskládat taky jeden řádek piškotů podél formy. Poté tuto vrstvu jemně potřete zakysanou smetanou. Připravte si slité a namačkané kompotové ovoce, rozmrzlé mražené ovoce smíchané s cukrem a nebo čerstvé ovoce též ocukrované. To Naskládejte na smetanovou vrstvu. Poté přidejte opět piškoty, dále smetanu a nakonec ovoce. Tento snadný postup opakujte do té doby, dokud nezaplníte celou dortovou formu nebo dokud vám nedojdou piškoty. Poslední krok by měl končit jemným nátěrem zakysané smetany. Téměř hotový dort dejte vychladnout do lednice alespoň na čtyři hodiny. Poté ho opatrně oddělte od formy, tu otevřete a dort jemně překlopte na talíř. Pro hladký efekt ho potřete šlehačkou. Na okrasu můžete přidat vámi vybrané ovoce. Dobrou chuť. Čokoládovo-banánový dort Budete potřebovat: Piškoty (2 balíčky) Zakysanou smetanu (minimálně 3 kelímky o 200 ml) Banány (minimálně 5 ks) Hořkou čokoládu na vaření (2 ks) Kakao (5 lžic) Postup: Způsob přípravy bude podobný předchozí pochoutce, zakysanou smetanu však smíchejte s kakaem. Rozehřejte čokolády na vaření. Polovinu horké směsi přilejte do zakysané smetany a rychle promíchejte. Druhou čokoládu si nechte na ozdobu dortu. Do formy opět střídavě skládejte piškoty, čokoládovou smetanu a banány. Nechte opět ztuhnout. Poté dort vyjměte na talíř a celý jeho povrch zalijte rozpuštěnou čokoládou. Můžete přidat i banány. Knihu Báječné dorty a jiné moučníky najdete zde.    
Zobrazit článek >
 
Podíl ve společnosti ve vztahu k společnému jmění manželů ve světle novely občanského zákoníku
Nedávno přijatá novela tzv. nového občanského zákoníku, který je účinný teprve bezmála tři a čtvrt roku, s sebou mimo jiné přinesla také zpřesnění nahlížení na podíl v obchodní společnosti, akcie a členství v družstvu (pro zpřehlednění bude hovořeno pouze o podílu, ačkoli tím je myšlena i akcie, popř. členství v družstvu), které byly nabyty ze společných prostředků společného jmění manželů. Ustanovení § 142 odst. 3 tzv. starého občanského zákoníku (zák. č. 40/1964 Sb., občanský zákoník) uvádělo, že „Stane-li se jeden z manželů za trvání manželství společníkem obchodní společnosti nebo členem družstva, nezakládá nabytí podílu, včetně akcií, ani nabytí členských práv a povinností členů družstva, účast druhého manžela na této společnosti nebo družstvu, s výjimkou bytových družstev.“ Toto ustanovení následně Nejvyšší soud České republiky rozsudkem ze dne 20. 7. 2004, sp. zn. 22 Cdo 700/2004, zpřesnil tak, že obchodní podíl lze rozdělit na složku majetkovou a složku korporátní, přičemž pouze se složkou korporátní byl spojen výkon práv společníka. Součástí společného jmění manželů se stávala jen složka majetková a nikoli složka korporátní a práva plynoucí z účasti na společnosti, tj. například právo hlasovat na valné hromadě, náležela pouze tomu z manželů, který byl skutečně společníkem. Výjimku tvořila bytová družstva, kde dle shora uvedeného ustanovení mohl i druhý manžel vykonávat práva člena družstva. Do této relativně ustálené a judikaturou vyjasněné situace však takříkajíc „hodil vidle“ nový občanský zákoník (zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník), který s účinností od 1. 1. 2014 zrušil úpravu předcházející a nově tuto otázku upravil v § 709 odst. 3 následovně: „Součástí společného jmění je také podíl manžela v obchodní společnosti nebo družstvu, stal-li se manžel v době trvání manželství společníkem obchodní společnosti nebo členem družstva. To neplatí, pokud jeden z manželů nabyl podíl způsobem zakládajícím podle odstavce 1 jeho výlučné vlastnictví.“ Pročež se pochopitelně rozvířila debata o tom, jak toto ustanovení vykládat a zda je namístě kontinuálně považovat podíl v obchodní korporaci za jaksi dvousložkový institut, či kontinuitu přerušit a vykládat jej tak, že nabytí obchodního podílu, jedním z manželů zakládá druhému z manželů právo využívat práv společníka, resp. akcionáře či člena družstva, takové společnosti, resp. družstva. Novela nového občanského zákoníku účinná od 28. 2. 2017 činí v tomto ohledu jasno, když za konec současné dikce § 709 odst. 3 byla připojena věta: „Nabytí podílu nezakládá účast druhého manžela na této společnosti nebo družstvu, s výjimkou bytových družstev.“ Tím se v podstatě navrací stav, který zde existoval před 1. 1. 2014, tj. rozdělení podílu na složku majetkovou a složku korporátní. S touto veskrze pozitivní změnou je však nyní spojena otázka, jak nahlížet na podíly, které se staly součástí společného jmění manželů mezi 1. 1. 2014 a 28. 2. 2017, kdy nabyla účinnosti novela nového občanského zákoníku. Nadále bude zajímavé sledovat, jak se touto otázkou vypořádají soudy.   Autorem textu je Vít Hruška, advokátní koncipient www.maceklegal.cz
Zobrazit článek >
 
Velký velikonoční speciál – Historie Velikonoc II
Naše historické putování pokračuje. Třetím druhem velikonočních slavností jsou samozřejmě ty pohanské. V některých publikacích byste dokonce mohla najít, že hlavním důvodem, proč se slaví Velikonoce je oslava jara a jarní rovnodennosti. Jsou mezi námi i tací, kteří považují Velikonoce za oslavy plodnosti. Velikonoce však mají a celá léta si nesou náboženský podtext, který však mnoho lidí v dnešní době již nevnímá. S ,,pohanskými Velikonocemi‘‘ Souvisí mnohé symboly od vajíček po velikonoční zajíce. Pojďme nyní prozkoumat i historii jednotlivých velikonočních symbolů. Na úvod bych vás ale nejprve ráda seznámila se samotnou etymologií slova Velikonoce a anglického výrazu Easter. Anglické Easter bylo odvozeno od jedné světové strany, tedy Východu. Bylo symbolem pro svítání slunce a příchod jara. Je vám tedy asi jasné, že tento pojem má původ pohanský. Slovo Velikonoce vzniklo složením pojmenování a jeho přívlastku. Veliká noc, tak byla nazývána noc, kdy došlo ke vzkříšení Ježíše Krista, tento pojem tedy pochází ze staré křesťanské tradice. Neváhejte a překlikněte na další článek, ve kterým se dozvíte mnohé zajímavosti týkající se velikonočních symbolů, o kterých jste jistě neměli ani potuchy. Potěšte své blízké skvělým velikonočním dárkem. Kupte jim třeba zelený čaj ,,Veselé Velikonoce‘‘, který najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Velký velikonoční speciál – Symboly Velikonoc a jejich příběh I
Jak postupně vznikaly jednotlivé symboly? Velikonoční zajíc Zajíc byl již v Bibli popisován jako zvíře moudřejší než nejmoudřejší mudrc světa. Symbolizuje však i skromnost a pokoru, kterou v sobě má každý správný živočich. V Byzantské říši byl zajíc symbolem samotného Krista spasitele. Postupem času ho začali lidé považovat taky za symbol zmrtvýchvstání. Proč? Protože zajíc nemá víčka, a tak vlastně, metaforicky řečeno, nikdy nespí. Zajíc má zastoupení snad v každé velikonoční kultuře. V Americe nebo v Anglii zase dětem zajíc schovává vajíčka. Zde má toto gesto znamenat schopnost obdarování a nelakomosti. Jak máte zajíčka s Velikonocemi spojeného vy? Velikonoční beránek Ten pochází ze Středomoří. Značí tvora, který je členem jakéhosi Božího stáda pastýře, kterým není nikdo jiný než sám Bůh. Ten své beránky chrání svou náručí. V dávných dobách každá žena zabila ve velikonočním období svého beránka. Jeho krví ,,poskvrnila'' dům své rodiny a na mase si všichni členové domácnosti pochutnali. Toto gesto symbolizovalo důvěru v boha a pokoru. Velikonoční svíce Ve středověku se svíce s Velikonocemi pojila ve smyslu vzkříšení. V noci byly do tmavého kostela přinášeny plamínky, aby si lidé připomínali Kristovu záchranu. Svíce byly zdobeny křížem, který značil Kristovy rány a utrpení. Jak plamen hořel a vosk se roztékal, mizel i kříž. Hoření svíce znamenalo postupné Kristovo utrpení, ze kterého se však, po shoření kříže, stalo blaho pro všechen lid. V dnešní době si svíci lidé vykládají jako symbol narození a nového života. Bílá barva je znakem naděje a čistoty duše. Zajímá vás tato tématika více? Ráda byste se dozvěděla mnohé další o našich dvou největších svátcích, jimiž jsou Velikonoce a Vánoce? V tom případě zamiřte do e-shopu, kde můžete objevit CD Vánoce a Velikonoce v úvahách Tomáše Halíka. CD najdete zde.   
Zobrazit článek >
 
Velký velikonoční speciál – Symboly Velikonoc a jejich příběh II
Kříž Dovolím si na začátek ještě dodat malou specifikaci kříže jako takového. Jeho základní vlastnost se pravděpodobně nezměnila už od starověku. Již staří Řekové i Egypťané považovali tento ornament za symbol setkání a tajemství. Z tohoto důvodu byl umisťován na mnohá důležitá místa. Byl taky nošen na nejvyšší kopce, aby dával najevo spojení nebe a země, Boha a obyčejného lidu. V křesťanské víře byl kříž samozřejmě spojován s již zmíněným ukřižováním, a tak si dodnes nese nálepku něčeho svatého. Velikonoční vajíčko Pro to, čím je vlastně o Velikonocích vajíčko a kde se vlastně vzalo, neexistuje jednotné tvrzení. Asi nejvíce lidí by vám na položenou otázku odpovědělo, že vejce je počátkem života každého tvora. Již od pradávna bylo vejce symbolem plodnosti a taky úrody, proto ho najdeme i v pohanských Velikonocích, tedy ve Velikonocích jakožto oslavách jara. A proč se dnes vajíčka o velikonočních svátcích barví? Tak na tuto odpověď si počkejte v článku o malování vajíček. Velikonoční oheň ,,Opravdu k Velikonocím patří oheň?‘‘ Takto jsem při zjištění o spojení Velikonoc s ohněm reagovala já. A vy? Máte oheň s nimi spojený? Co podle vás tento zdroj tepla a světla symbolizuje? Oheň byl vždy nejen pro křesťany něco posvátného. Oheň oficiálně startuje velikonoční slavnosti o Bílé sobotě. Ve spojení s kostely je v některých městech, i když v této době již spíše pouze v malých vesničkách, stále udržována tradice pronášení světla ulicemi. Průvod vede až do kostela, kde i malý plamínek tmavou místnost rozzáří. Pomlázka a voda Pomlázka je symbolem mladosti a svěžesti. Proto si chlapci vyrábí pomlázky z mladých jarních proutků a všem dívkám předávají pomocí jemné koledy vlastnosti pomlázky, tedy jarního proutí. Děvčata pak mají na oplátku pro chlapce připravená vědra vody, kterými je polévají. Ne vždy však zůstali mokří jen chlapci. :-) Voda jim přinesla takovou malou očistu těla i duše. Čistá studená voda totiž dokázala z člověka vypudit všechny hříchy. Voda byla prospěšná i po zdravotní stránce. Člověk, který byl polit, celý rok údajně neonemocněl. Zajímá vás tato tématika více? Ráda byste se dozvěděla mnohé další o našich dvou největších svátcích, jimiž jsou Velikonoce a Vánoce? V tom případě zamiřte do e-shopu, kde můžete objevit CD Vánoce a Velikonoce v úvahách Tomáše Halíka. CD najdete zde.  
Zobrazit článek >
 
Velký velikonoční speciál – Historie Velikonoc I
Pascha, tak se latinsky nazývá největší křesťanský svátek, který oslavuje zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Ano, hádáte správně jsou to Velikonoce. Velikonocům se bude věnovat řada článků, ve které se budete moci dozvědět něco o jejich vývoji, zajímavých zvycích nebo tradicích. Těšte se, toto téma je opravdu pestré. Seznamte se s tímto svátkem ještě dříve, než dorazí k nám. Nyní společně prozkoumáme velikonoční historii. Slavnosti Velikonoc lze chápat dvojím, někdy i trojím způsobem. Křesťanské Velikonoce se pojí s velkou událostí, která se týkala záchrany Izraelitů z egyptského otroctví. Jejich osvobození bylo však spojováno s mnohem pozdější událostí, se zrozením, životem a samozřejmě i smrtí Ježíše Krista. Ježíš Kristus byl na zem seslán Bohem, aby nejprve šířil tu správnou víru a poté aby se obětoval jako nevinný člověk, vzal na sebe hřích i jeho důsledky, aby vydal svou krev na ochranu všech ostatních. Součástí Ježíšovi smrti, pokud by se tento proces vůbec dal zařadit do koloběhu života, bylo i jeho vzkříšení neboli zmrtvýchvstání. Křesťanské Velikonoce jsou tedy oslavou spásy všech lidí a vzkříšení Krista. V souvislosti s touto tradicí bude možná pro někoho překvapením, že i Židé slaví Velikonoce. Ti se však odkazují hlavně na první událost, kterou jsem již popsala v předchozím odstavci, tedy na záchranu Židů z egyptského otroctví. Lid o těchto svátcích děkuje Bohu, svému Spasiteli, za jejich záchranu. Je vděčný za spásu a zabránění zkázy, která by postupně vyhladila veškeré Židovské obyvatelstvo z povrchu zemského, možná i bez povšimnutí. Potěšte své blízké skvělým velikonočním dárkem. Kupte jim třeba zelený čaj ,,Veselé Velikonoce‘‘, který najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Jak otevřít láhev vína bez vývrtky?
Potřebujete na oslavě otevřít láhev vína, ale ztratila jste vývrtku? Žádný problém, s tímto návodem žádný otvírák nepotřebujete! Prvním způsobem je úkon, který začíná zavinutím láhve ručníkem. Pevně víno uchopte a přiměřeně s ním udeřte do hladké vertikální plochy. Pokud se vám podaří udeřit správně, korek z láhve vyleze hned ven. Při užití této metody si dejte pozor, abyste neudeřila do stěny moc a láhev by se nerozbila. Při malém úderu se zase s láhví přirozeně nic nestane. Bohužel se však nic nestane ani se zátkou. Asi budete muset začít pít víno často, abyste si tento úkon natrénovala. :-)  Další, trochu méně riskantnější, metodou je sevřít láhev mezi stehna dnem vzhůru. Tlačte současně oběma nohama proti sobě a následně udeřte do dna lahve pěstí. Po několika ránách by se měl korek z lahve uvolnit a vy byste ho měla lehce vyndat prsty ven. Pokud doma najdete nějaký delší šroub, máte taky vyhráno. Bude stačit, když se vám povede zarazit ho do dostatečné hloubky korku a následně ho můžete kleštěmi i se zátkou vyndat. Pokud nemáte kleště, pomozte si například vidličkou. U jídelního příboru ještě chvíli zůstaňme. Pokud se ve vaší domácnosti nenachází ani šroub, který by nedržel obraz ve zdi, tak budete muset použít ostrý nůž. Ideální by byl například nůž filetovací, pokud ho obsahuje vaše kuchařská sbírka. Krouživými pohyby ho opatrně tlačte do zátky a postupně se ji snažte nožem vytahovat. Silnější nůž do korku pouze zatlačte a poté ho jedním tahem vytáhněte. A teď už žádný problém s otevřením jakékoliv lahve! Pokud by vás zajímaly i návody na to, jak otevřít konzervu, zamiřte do našeho oddílu pro muže, kde najdete odpovědi. Vývrtku ve tvaru láhve najdete zde.   
Zobrazit článek >