EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Bělící Sensodyne Rapid
Péče o chrup by vždy měla vyhovovat konkrétním potřebám. Ne nadarmo jsou v prodeji zubní pasty určené dětem. Výrobci je pro atraktivitu ochucují a dobarvují, balí barevných a dětskými motivy designovaných obalů. Dospělý by si takovou pastou sotva čistil zuby, už třeba proto, že je efekt osvěžení potlačen ve prospěch chuti. Mladým lidem vyhovují především pasty s prokazatelně bělícími účinky a preventivní ochranou před zubním kazem. Poněkud upozaděné jsou požadavky na osvěžení dechu. Svěžest a péče o zdraví dásní jsou atraktivnější až dospělejším lidem. Tito lidé často řeší ještě jeden závažný problém: přecitlivělost vůči teplému, studenému, sladkému i kyselému. Je důsledkem narušení skloviny opotřebením i chemického působení agresivních potravin a nápojů, někdy i poodhalených krčků. Může k ní přispět také špatná technika čištění. Vhodným pomocníkem v boji s přecitlivělostí je skvělá zubní pasta Sensodyne Rapid Whitening. Stejně jako každá moderní pasta preventivně chrání zuby před zubním kazem a zajišťuje svěžest. Spojuje bleskové zklidnění - působí už za 60 vteřin, zacelení a znecitlivění mikrotrhlinek ve sklovině. Doplňující efekt šetrného bělení a odstraňování skvrn ze Sensodyne Rapid Whitening dělá špičkový a prostředek zubní hygieny s dlouhodobým efektem. Komplexně působící zubní pastu Sensodyne Rapid Whitening, která účinně omezuje citlivost zubů, zakoupíte v sekci Drogerie v našem e shopu.
Zobrazit článek >
 
Co je to parafín a jak ho využít?
Parafín, látka ve vodě nerozpustná, je amorfní směs, která nijak nevoní, ale ani nezapáchá. Barva parafínu je bílá až nahnědlá. Parafín se získává destilací ropy. Může se vyrábět i syntézou. Díky Karlu Ludwigu z Reichenbachu znali lidé tuto látku již na počátku 19. století. Po jejím objevení ji hned začali bohatě využívat. Mezi hlavní výhody parafínu patří jeho tvárnost a tavitelnost, voděodolnost a vodoodpudivost, taky energetická bohatost. Díky těmto vlastnostem je látka bohatě využívaná v mnoha odvětvích. Parafín se používá na výrobu svíček. Taky ho můžete znát hlavně díky kosmetice, v té je totiž využíván snad nejvíce. S kosmetikou souvisí i použití při lázeňských procedurách – na vonné a léčivé zábaly. Parafín je taky hlavní přísadou jedu na hubení hlodavců. Parafín dále zajišťuje dokonalou impregnaci dřeva, ochrání taky střelivo a jiné výbušné látky před vlhkostí. Poměrně nové využití získal parafín v některých technikách lékařského oboru histologie. Parafíny se rozdělují do několika skupin dle obsahu oleje. Parafíny s nízkým počtem olejových složek se využívají třeba na výrobu svíček. Liší se taky svou tvrdostí. Měkké parafíny se vyznačují šedou barvou. Ty středně tvrdé jsou obvykle nažloutlé. Měkký až blátivý parafín poznáte už z dálky díky jasné bílé barvě. Tipnete si, jaká tvrdost je výhodná při výrobě svíček? Určitě hádáte správně. Pro tvorbu nejrůznějších krásek s knotem je velmi dobrý nejměkčí, tedy bílý, parafín. Parafíny tají již při teplotě vyšší než 50°C. A jak můžete parafín využít vy doma? Těšte se na článek, který vám odpoví na tuto otázku. Čokoládový parafín Starpil najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Jak jíst sladké dobroty, když se blíží léto? I
Asi už vám je jasné, o čem dnes bude řeč. Tento článek byl stvořen pro všechny milovnice sladkých dobrot, které však dbají na svou linii a chtějí si do plavek vypracovat co nejhezčí postavu. Že sladké a hezké tělo nejde dohromady, ale ano, jen musíte vědět, jak na to. Tento článek vám pomůže mlsat nenásilně a skoro bez rizika. Přečtěte si naše tipy! V první řadě je třeba připomenout následující. Sladké jezte nejlépe ráno, maximálně v odpoledních hodinách, nikdy ne večer. Nejlepší je, když dávku sladkého vyčerpáte již na snídani. Co taková ovesná kaše, která nejen dokonale zasytí na několik hodin, dodá energii a ještě skvěle chutná s každým druhem ovoce. Pokud potřebujete ke snídani něco přikusovat, vyzkoušet můžete takzvané racio chlebíčky se sladkou polevou, skvěle nahradí pečivo. Výbornou náhradou sladkých pochoutek je müsli. Ke snídani si asi nejradši nasypete produkt do misky a zalijete mlékem, na svačinu se nebojte zakousnout i do müsli tyčky. Není sladkost jako sladkost. Jaké potraviny nejsou kaloricky tak náročné a neobsahují až tak velké množství cukru? Vyzkoušejte želé. To uspokojí vaše chutě a neobsahuje žádné zbytečné tuky. V létě si kupujte vodové nanuky, které sice dost sladké jsou, ale jejich největší procento samozřejmě tvoří voda, která vás navíc krásně osvěží. Další pro tělo méně náročná potravina je pudink. Při jeho přípravě navíc můžete nahradit klasické mléko odtučněným a cukr nemusíte do pudinku přimíchat žádný. 
Zobrazit článek >
 
Zdravá lněná semínka I
Lněná semínka obsahují mnoho pro zdraví cenných látek. Až si přečtete náš článek, jistě tuto potravinu zařadíte taky do svého jídelníčku. Zjistěte, jak semínka vůbec jíst, co vhodného vám přinesou a s jakými problémy dokáží bojovat. Jedno lněné semínko obsahuje 42% tuků a 28% vlákniny. Již toto složení nám může napovědět, že semínko bude zdraví prospěšné. Jde o unikát, těžko byste někde hledala tolik přínosných tuků jako právně ve lněném semínku. Nachází se v něm však i mnohé vitaminy a minerály. Kromě vody, tuku a vlákniny zde má podstatné zastoupení taky železo, vápník, zinek, měď a mastné nenasycené kyseliny. Z vitaminů zde pak můžeme mluvit o velké míře vitaminu B, C, E a K. Lněná semínka podporují přirozenou obranyschopnost a imunitu. Dokáží pročišťovat organismus, mají tedy detoxikační účinky. Čistí zejména střeva, ve kterých podporují tvorbu střevní mikroflóry. Lněná semínka mají antibiotické a antiseptické účinky. Hrají významnou roli při léčbě zácpy nebo průjmu. Pokud trpíte jedním z těchto problémů, pak vězte, že k léčbě vám postačí pár lněných semínek. Jakékoliv chemické medicíně se díky semínkům vyhnete úplně. Semínka taky umí čistit ledviny, zabraňují tvorbě ledvinových kamenů, taky játra. Ustalují hladinu cukru v krvi, udržují pevné cévy. Působí proti kardiovaskulárním chorobám, zabraňují vzniku mrtvice. Dobrý vliv mají taky na pokožku, umí zmirňovat i následky alergie. Přečtěte si další zajímavé informace o lněném semínku v druhé části našeho článku. Víte, že jde taky o významného léčitele rakoviny? Už jste vyzkoušela tuto superpotravinu? Produkt Bio Lněné semínko drcené 250 g najdete zde.  
Zobrazit článek >
 
Upéct vánoční štólu? V troubě SHARP to hravě zvládnete!
Vánoční štóla je druhem vánočního pečiva, který pochází ze sousedního Německa. Svým tvarem představuje malého Ježíška zabaleného v plenkách. V našich domácnostech se peče jen zřídka, sice si ji můžete zakoupit v některém z obchodů s potravinami, kde je nabízejí ve vícero chuťových variantách, ale o té domácí víte, co jíte. Štóla je specifická tím, že ji musíte upéct nejméně tři týdny před Vánocemi. Musí se pořádně zaležet, aby se propojily všechny chutě a štóla změkla. Proto Vám přináším můj oblíbený recept už nyní, abyste si mohla přikoupit potřebné suroviny a včas se pustit do pečení. RECEPT: Vánoční štóla s marcipánem Ingredience: 240 g rozinek jumbo 50 g kandované směsi ovoce 3 pol. lžíce hnědého rumu 200 g celých mandlí 1 kostka droždí 150 ml mléka 130 g cukru krupice 200 g másla vejce 2 žloutky špetka soli 150 g marcipánu 3 lžíce griotky 500 g polohrubé mouky nastrouhaná kůra z jednoho menšího citronu vanilková esence moučkový cukr na husté posypání upečené štoly Postup: Rozinky a kandované ovoce namočíme přes noc do rumu. Ve velké misce necháme vzejít kvásek s droždí se lžící cukru a vlahém mlékem. Zpracujeme těsto ze zbytku cukru, mouky, vajíčka, žloutků, Zbytek cukru,100 g změklého másla, citronové kůry, soli a vanilkové esence.  Nakonec do těsta vmícháme ovoce namočené v rumu. Necháme asi 40 minut kynout. Marcipán prehněteme s griotkou. Vykynuté těsto vyválíme do dvou obdélníků a doprostřed položíme souběžně s delší stranou kousky marcipánu a oloupané na kousky nakrájené mandle. Těsto uchopíme za delší stranu a přeložíme ho tak, aby překrývalo marcipán. Zbývající třetinu přehrneme navrch. Uprostřed vytvoříme dlaní žlábek. Stejně uděláme i druhý plát. Obě štoly položíme na vymaštěný plech a necháme ještě 20 minut kynout. Předehřejeme troubu na 180 °C. Pečeme dozlatova, (asi hodinu). Ještě teplé je potřeme zbylým máslem a pocukrujte. Po vychladnutí pevně zabalíme do alobalu a necháme tři týdny odležet. Tuto štólu můžete upéct například ve vestavné troubě SHARP KS-70S50BSS. Tato vestavná trouba je v energetické třídě A a disponuje 78litrovým objemem. Elektrická trouba Sharp KS-70S50BSS v černém provedení nabízí 10 programů. Trouba vám díky možnosti čištění párou a hladkému vnitřnímu smaltu Easy to Clean Enamel usnadní čištění a díky vyjímatelnému vnitřnímu sklu Remove&Wash vše půjde velmi rychle.  
Zobrazit článek >
 
Poznejte nejkrásnější evropská města – Barcelona IV
Mercat St. Josep La Boqueria Zastavte se na vyhlášeném španělském trhu, kde budete moci ochutnat nejrůznější druhy mořských plodů a ryb. Klášter Pedralbes Klášter byl založen na počátku čtrnáctého století královnou Elisendou z Montcada. To dokazuje i starodávný náhrobek, který si budete v klášteře moci prohlídnout. Zaujmout by vás zde mohla taky křížová chodba a tři prostorné galerie. Park Güell K parku se nejsnadněji dostanete metrem. Vyvezou vás na místo eskalátory, které velmi usnadňují přístup k parku. Pak už vám nezbyde nic jiného, než se jen kochat nádherami města a odkazem Gaudího. Užijete si přepychový výhled na mořskou hladinu. Na tomto místě vás uchvátí nejen kamenné lavičky zdobené barevnými střepy. Torre Agbar Torre Agbar je mrakodrap, který se nachází v centru Barcelony. Jeho výstavba probíhala roku 2001, avšak dostavěn byl až v o čtyři roky později. Mrakodrap byl slavnostně otevřen v září roku 2005. Jeho výška je 144,5 metrů. Mrakodrap má 33 pater. Za jeho designem stojí architekt Jean Nouvel. Nákupy Přivezte si ze svého výletu krásné módní kousky. Jestliže se toužíte projít ulicí obchodů světových návrhářů, pak zamiřte do ulice jménem Grácia. Koho zajímají malé butiky s trochou uměleckého dojmu, ten by se měl vydat do místa El Raval. Suvenýry koupíte téměř kdekoliv, avšak nákupy si užijete nejvíce asi v gotické čtvrt kolem katedrály. Největší obchodní centrum se nazývá Diagonal Mar. Vezměte si s sebou do Barcelony skvělého průvodce! Knihu Barcelona do kapsy najdete zde.  
Zobrazit článek >
 
Posilovací odporové gumy: Jak vybrat tu správnou? I
Posilovací gumy se staly velice oblíbené zejména v posledních letech. Na trhu najdete nejen produkty mnohých značek, ale taky značný počet druhů jednotlivých gum. Pojďme si udělat v gumách pořádek a zjistit, a co která pomůcka slouží a v čem vám pomůže. Posilovací guma se vám může hodit hned v několika případech. Pokud si potřebujete ztížit cvičení, pracujte s gumou. Cvičení s touto pomůckou je vhodné pro každého, komu již nestačí vlastní váha těla nebo jsou primárně zaměřeni na posílení konkrétního okruhu svalstva. Gumy však mohou mít i opačný účinek. Pokud začínáte s tréninkem, můžete mít silový problém při zdolávání některých cviků. Guma vám jednotlivé kroky nemusí jen ztěžovat, ale dokáže je taky zlehčit. Nemůžete unést sama sebe? Vezměte si na pomoc gumu, která vám v lecčem dodá energii. Posilovací gumy můžete znát někdy taky pod přívlastkem odporové. Jedná se o obyčejný velmi elastický pás, který se dokáže opravdu dosti natáhnout, respektive záleží na vašem výběru. Při nákupu nové gumy se musíte zohlednit tři důležité faktory. Jedním z nich je samozřejmě druh tréninku, na který gumu potřebujete a jeho cíl. V druhé fázi se zaměřte na zhodnocení vaší kondice, což vlastně souvisí s krokem třetím, ve kterém je nutné zaměřit se na vaši hmotnost a celkovou sílu jednotlivých partií. Jakmile si projdete všemi třemi hledisky, můžete se přesunout k výběru gum. Odporové gumy dělíme podle hranic odporu. Pokračování najdete v následujícím článku.  
Zobrazit článek >
 
Bonsaj, dekorace, která zaujme
  Staré umění miniaturizace stromů a jejich následné pěstování v malých miskách, Bonsaj.  Doslovný překlad má označení bonsaj význam jako strom v misce. Bonsaj v sobě zahrnuje umění a pěstitelství. A je to osvědčený způsob, jak se zbavit stresu a uvolnit se.   Přesné počátky pěstování bonsají nejsou nikterak doloženy, jejich stopy lze však sledovat do velmi hluboké minulosti. Odhaduje se však, že samotné kořeny sahají až 4 tisíce let do minulosti, protože se podobají některým archeologickým artefaktům z té doby, zejména oltářními ohništi pro spalování obětin. Kritéria pro posuzování rostlin jako bonsají jsou však sporná, jelikož zde hraje roli nejen technická, ale zároveň i estetická stránka úprav a jejich výsledků. V asijském pojetí, byli a stále jsou bonsaje nejen okrasnými rostlinami, ale hlavně uměleckými artefakty, jejichž hodnotu vytváří krom samotné rostliny, také pěstební miska a půda. Výběr půdy, misky a tvar samotného bonsaje, pak podle některých spisů má i ukázat samotné nitro pěstitele. Samotný proces úpravy rostlinu nijak nemrzačí, pouze ji miniaturizuje. Po vysazení do volné přírody může rostlina vyrůst do typické podobu, která odpovídá zástupci daného druhu. Není však nutné, aby vše na bonsaji bylo miniaturizováno, ale všechny kompoziční prvky musí utvořit jeden harmonický celek. V Evropě se první postupy pro pěstování bonsají objevují na přelomu 18. a 19. století, jednalo se však pravděpodobně na místo dekorativní důvodů, čistě o praktičnost. Pro obchodníky bylo totiž snazší nosit stromy s sebou v nádobách. Opravdové bonsaje, se však objevují poprvé na výstavě v Paříži na konci 19. století. V té době, však nebylo známo jak se o bonsaje starat a tak většina dovezených stromů hyne anebo ztrácí původní tvar. Opravdový rozmach bonsají v Evropě a prakticky i ve zbytku světa nastal překvapivě po skončení druhé světové války, kdy si vojáci bojující na Dálném východě přivezli velké množství bonsají jako válečnou trofej. Bonsaje se díky tomuto faktu rozšiřují do celého světa, jelikož mnoho vojáků s nimi i obchodovalo a prodávalo turistům, či svým známým. Samozřejmě se při obchodování objevilo i mnoho mýtů a pověstí co daný bonsaj znamená, jaké má účinku na tělo a mysl či že je to zaručený zdroj zdraví a inhalování vzduchu v místnosti s bonsají prodlužuje život. Někteří si vymýšleli, že jim bonsaj věnoval 200 letý stařík, který už měl života dost a chtěl zemřít. Těchto příběhů bylo opravdu mnoho. Jedno je však jisté, bonsaj Vám nejen zpříjemní náladu, ale zároveň se jedná opravdu o vkusnou dekoraci, nad kterou se každý komu ji ukážete, pozastaví a padne v úžas. Samozřejmě tedy, pokud se budete o Vaši bonsaj dobře starat.   Sadu pro pěstování bonsají zakoupíte zde
Zobrazit článek >
 
Bezdotykový odpadkový koš LT8044
Drobné elektronické pomůcky do kuchyně jsou dávno běžné. Usnadňují a zlepšují nám život. Stačí si vybavit některé z nich – rychlovarná konvice, elektrický kráječ, mikrovlnná trouba, mixér, toaster a další. Všechny jmenované mají jedno společné: pracují s potravinami. Manipulace s potravinami, v rámci uchování našeho zdraví, vyžaduje dodržování více než jen základních hygienických pravidel. A jsme vlastně na počátku. Jakékoli zpracování potravin nese produkci odpadu. A s ním je potřeba adekvátně nakládat. Dnes už není třeba zdůrazňovat nutnost separování na jednotlivé typy. Neseparovatelné zbytky pak patří do tzv. směsného odpadu. Koš na něj mají všechny domácnosti. Okolí koše bývá rizikové na udržení hygienické nezávadnosti. Proto se stále častější součástí domácností stává koš tzv. bezdotykový, fungující na principu fotoelektrického senzoru. Ocení ho domácnosti s malými dětmi a frekventovanou kuchyní. Investice do takového koše omezuje neustálé oplachování a utírání rukou, omývání okolí koše a v důsledku spotřebu vody. Náš e shop vám nabízí kvalitní a stabilní černo-stříbrný bezdotykový odpadkový koš z kombinace nerez oceli a plastu o objemu 45 litrů a rozměrech 34 x 25 x 66,5 cm LT8044 značky Sencor. V nabídce najdete i bezdotykové koše dalších tvarů a rozměrů. Hledejte je v sekci produktů pro Domácnost.
Zobrazit článek >
 
Pavoučí muž v akci aneb tajemství filmového Spider-Mana
Film Spider-Man viděl asi kdekdo. Znáte však okolnosti natáčení, filmové vychytávky a malá tajemství? Čtěte dál a zaručuji, že se určitě dozvíte něco, co jste o filmu ještě nevěděli.   O roli Petera Parkera usiloval James Franco, který si nakonec zahrál roli Harryho Osborna. Na hlavní roli byl navrhován i Leonardo DiCaprio. Pro ztvárnění role největšího padoucha Greena Goblina dostal šanci Willem Dafoe až jako třetí v pořadí. Před ním byli do role vybráni John Malkovich a Nicolas Cage, kteří však roli odmítli. Do role Mary Jane měla přijít Kate Hudson, která však nabídku nepřijala kvůli natáčení jiného filmu. Poté se dostala na řadu herečka Kirsten Dunst. Režisérem byl zvolen Sam Raimi také díky své sbírce komiksů. Pyšní se více než 25 tisíci výtisky. Tobey Maguire kvůli roli hlavního hrdiny navštěvoval od získání role lekce jógy a také se účastnil tréninků náročné gymnastiky. Měl osobního instruktora, který ho taky učil skokům na trampolíně a úderům. Pro zlepšení fyzické vytrvalostní stránky chodil pravidelně běhat a jezdil dlouhé dálky na kole. Pro náročné scény mu sloužil dablér Zach Hudson, vynikající kaskadér, který však utrpěl při natáčení vážné zranění nohy, když ztvárňoval akci Spider-Mana, při které naráží do zdi. Taky Willem Dafoe alias Green Goblin neseděl jen doma. Díky dlouholetému navštěvování jógy měl výhodu ve flexibilitě, avšak tréninky jízd na klusáku mu dávaly opravdu zabrat. Výroba kostýmu Spider-Mana trvala více než pět měsíců. Hlavním návrhářem se stal James Acheson, pod jehož vedením bylo vyrobeno 37 modelů, ze kterých byl pak vybírán ten pravý. Sklíčka do hrdinových brýlí dodala firma, která vyrábí příslušenství americké armádě a NASA. Každý komplet má hodnotu přes sto tisíc dolarů. Čtyři kostýmy byly při natáčení ukradeny. Nikdy se už nenašly. Na film měl dopad teroristický útok na newyorská dvojčata 11. září 2001. Finální scéna, kde měl Spider-Man zachytit padající vrtulník přesně mezi dvojčaty, byla nahrazena méně akční scénou – opírajícím se Spider-Manem o stožár s americkou vlajkou. Z kin byl stažen i první trailer a dokonce i plakát, na kterém se v brýlích Spider-Mana odráží již neexistující Světové obchodní centrum. Původní plakát si můžete prohlédnout na přiloženém obrázku. Úplně první natočenou a zároveň použitou scénou byla chvíle, kdy se Peter dozvídá o svých nových schopnostech. Filmový dům Parkerových, stojící na Ingram Street 20, Forest Hills, Queens, je ve skutečnosti obýván taky rodinou Parkerů. Pavouk, který navždy ovlivnil Peterův život nebyl ve skutečnosti ani jedovatým. Zvíře s názvem snovačka byl nabarven tak, aby vypadal přesně jako černá vdova. Scéna, kdy Peter zachytí tác s obědem, nebyla počítačvě upravena. Po něspočetně mnoha nepovedených pokusech se s pomocí lepkavé tekutiny, kterou měl Peter na ruce, se mu podařilo tác zachytit. Fanoušci komiksů si tohoto faktu všimli asi hned při první scéně, ale lidé, kteří mají oblíbený pouze film by nemuseli vědět, že zatímco ve filmu stříkají pavučiny Spider-Manovi ze zápěstí, v původním komiksu užívá Peter speciální přístroj s kapslemi, které sám vytvořil při svém malém vědeckém bádání. Ve filmu Amazing Spider-Man už Peter užívá přístroj. Když Spider-Man po rozhovoru opouští Mary Jane, tak skáče přes živý plot. Na záběru je ve stínu vidět trampolína. V momentě kdy Peter zkouší své schopnosti, roztříští lampu. Na dalším záběru, kdy se pokouší o jiné triky je lampa zase celá. Natáčení začátku filmu bylo naplánováno na teplé dny. Herci tedy museli nosit i v horkém počasí více vrtev oblečení. Na některých scénách však můžeme vidět v dálce studenty, kteří jsou ,,vyletněni”. A co vy? Objevili jste při sledování filmu také nějakou zajímavost? Knihy a komiksy Spider-Man najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Recept: Rozmarýnový chléb
Dnešní doba přímo nabádá k experimentování v kuchyni i co se týče pečení domácího pečiva. Ačkoliv už nejsou klasické pece součástí vybavení našich kuchyní, máme na druhou stranu možnost využít domácích pekáren, nebo přímo troubu. Pro dnešek jsem pro vás připravila: Rozmarýnový chléb Na jeden bochník budeme potřebovat: 1 sáček sušeného droždí 170 g celozrné mouky 170 g hladké mouky 2 lžíce másla a máslo na vymazání formy 60 ml teplé vody (45°C) 250 ml mléka pokojové teploty 1 lžíce cukru 1 lžička soli 1 lžíce sezamových semínek 1 lžíce rozmarýny (nejlépe čerstvá) 1 malá cibulka pokrájená na kostičky 115 g čedaru pokrájeného na kostičky mořská sůl v hrubých krystalech Postup: 1. Smícháme si v míse droždí s oběma druhy mouky. Rozpustíme máslo. Vmícháme teplou vodu, mléko, cukr, máslo, sůl, sezamová semínka, cibulku a rozmarýn. Propracujeme na hladké těsto. 2. Z těsta uděláme placku a položíme na ni kostičky sýru. Krátce těsto propracujeme, aby v něm kostičky držely. 3. Těsto vložíme do čisté mísy, ze všech stran potřeme máslem a zakryjeme suchou utěrkou. Těsto necháme kynout na teplém místě cca 1,5 hodiny, nebo tak dlouho, až svůj objem zvětší asi na dvakrát. 4. Zbytkem másla vymažeme chlebovou formu. Těsto ve formě trochu stlačíme, aby se zbavilo přebytečného vzduchu. Pak opět překryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout. Troubu si poté rozehřejeme na 190°C. 5. Pečeme 30 minut. V posledních 5 až 10 minutách pečení překryjeme formu alobalem. Hotový chléb dáme vychladnout a posypeme hrubou solí a snítkou rozmarýny.    
Zobrazit článek >
 
Valentýnská inspirace – Čím muže potěšit?
Valentýn už se pomalu blíží a vy začínáte být ve stresu z toho, že vás zase nenapadne originální dárek jako jeho? Vzpomněla jste si naštěstí včas. Inspirujte se valentýnskými tipy v tomto článku. Společná fotka Valentýn, den zamilovaných. Zvěčněte v tento svátek nějaký váš zážitek na tričko, hrneček nebo třeba na polštář. Míst, kam můžete nechat přetisknout vaši fotku je opravdu mnoho. Něco do žaludku Už velmi dlouho jste společně nenavštívili nějakou restauraci nebo váš oblíbený bar? Vyrazte tam na Valentýna. Jak se říká, láska prochází žaludkem, objednejte na stůl pochoutku vašeho miláčka. Nezapomeňte ji doplnit slavnostním vínem nebo šampaňským. Masáž nebo koupel pro dva Není nad řádnou relaxaci! Proč si ji neužít ve dvou? Pokud si nejste jista v termínu akce, pořiďte si voucher, který nejprve darujete a pak až společně vyberete den a čas konání. Trochu jiná kytice Proč by i muž nemohl jednou dostat květiny? Co nějaké speciální? Vytvořte mu kytici z jeho oblíbených bonbónů. Budete k tomu potřebovat pouze špejle, stuhu a kousek krepového papíru. Není na sladké? Proč nevyrobit kytici plnou nejrůznějších druhů sýrů a salámů? Snídaňový set Že by měli snídani do postele připravovat muži ženám? Omyl! I každý muž bude rád, když mu budou dobroty naservírovány přímo do postele. Pořiďte si snídaňový set, díky kterému bude vaše snídaně nezapomenutelná. Svůdné prádlo Tento dárek potěší jeho, ale zároveň bude pro vás. Potěšte vašeho muže sexy prádlem, které si (nejen) na valentýnský večer oblečete. A pokud má váš partner smysl pro humor, můžete i jemu koupit nějaké crazy trenky, třeba s růžovými srdíčky. Spodní prádlo najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Knihy od Jane Austen IV
Mansfieldské panství Fanny Priceové se úplně změní život, když se přestěhuje k tetě a strýci na Mansfieldské panství. Ocitá se u nich jako chudá a bezbranná dívka, která však věří ideálům a tajným přáním. Venkov je naprosto jiným prostředím. Každý řeší události, které jsou pro národní hledisko neznačné. Podle venkovanů by měla zapomenout na své sny, a žít spoutaná konvencemi. To je jí však cizí. Díky své víře nakonec získá odměnu, lásku, ve kterou tak dlouho věřila. Anna Eliotová Hrdinka tohoto románu již byla zasnoubena. Její rodina však její vztah a budoucí sňatek naprosto odsoudila, a tak Anně nezbývá nic jiného, než se své lásky vzdát. Po čase se však se svým potenciálním snoubencem zase potká a vše se rozjíždí nanovo. Opustí ho i podruhé? Lady Susan Lady Susan, novela v dopisech, kterou Jane Austenová nazvala podle hlavní postavy, se v mnohém vymyká nejen další autorčině tvorbě; a k titulní hrdince bychom marně hledali paralelu snad v celé literatuře devatenáctého století. Vždyť tato čerstvá vdova je nejen krásná, ale také navýsost inteligentní a vtipná, nezávislá a nespoutaná; dokáže zamotat hlavu výrazně mladším nápadníkům; v milostných hrách drtivě vítězí nad svou mladičkou dcerou; a byť je jí přibližně pětatřicet let (což mělo v dobovém nazírání k mládí daleko), jeden z mužských protagonistů ji právem označuje za „nejznámější koketu v Anglii“… Jako by už věděl, že se jeho odsudek brzy změní v okouzlení. Lady Susan dychtí po obdivu mužů a závisti žen, stejně jako po bohatství a společenském postavení; touží však také po lásce a vášni. Jednačtyřicet dopisů z mistrného pera Jane Austenové popisuje z různých úhlů pohledu – což je umožněno střídáním pisatelů a adresátů – intriky, flirt, zbožnění, radost i soužení. Autorka sama neměla v lásce štěstí, zůstala neprovdána – a snad i díky tomu se stala natolik vnímavou pozorovatelkou lidských duší, že její líčení okamžiků lásky a nenávisti čteme se zatajeným dechem a rozechvělým srdcem. A navíc je tato novela autentickým svědectvím o rodinných a společenských poutech, která se rodí – a zanikají – v hekticky žijícím Londýně i v jen zdánlivém bezčasí šlechtických sídel. Emma V románech již zmíněných stály v čele příběhu ženské hrdinky. Ani teď tomu nebude jinak. Nejde však o dívku typicky ženské povahy. Emma v mládí ztratila matku a na jejího otce není spoleh. Kvůli tomu si v sobě vypěstuje ,,tvrďáka‘‘, kterého jen tak něco nezlomí. Nechybí ji však ani dobré srdce, které je pro dívku taky důležité. Knihy Austenové najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Naučte se batikovat II
Připravte si hrnec a do něj dejte pár špetek soli. Vezměte barvu a požadované množství nakapejte do hrnce. V tomto případě je nejvhodnější řídit se instrukcemi dle barvy, jakou máte, můžou se lišit. Látku v barvě míchejte necelou půl hodinku, aby se dobře vsákla do oděvu. Pokud chcete používat více barev, řiďte se pravidlem batikování od nejsvětlejší barvy po nejtmavší odstín. Látku po koupeli vyjměte a propláchněte ji v čisté vodě, klidně ji můžete vyprat i v pračce. Jakmile vám přijde, že máte splněno, látku ještě jednou namočte do vody, teď ještě s octem. Voda by měla obsahovat tak 6 lžic octa nejméně. Následně znovu vyždímejte a látku můžete rozvázat. Nezapomeňte váš nový kousek přežehlit. Pokud bude cítit octem, klidně ho znovu vyperte v pračce. Hurá, je hotovo! Chcete vědět víc? Pořiďte si knihu Batika. Najdete ji zde. Vytvořte si vlastní unikátní ručně barvenou módu a bytové doplňky. To vše jednoduchými technikami, které lehce zvládnete ve vlastní kuchyni. Batika se vrací na výsluní a opět přichází do módy – a to ve velikém stylu. V tomto superpraktickém průvodci se dozvíte všechno, co o téhle efektní technice barvení potřebujete vědět. Nejprve se naučíte základním krokům potřebným k tomu, aby se i naprostý začátečník mohl pustit do práce. Začneme výběrem vhodných látek, barviv a pracovních pomůcek. Pak se naučíme připravovat barvicí lázně, volit odstíny a design, a nezapomeneme ani na skládací a upínací techniky. Díky ilustrovaným postupům snadno zvládnete všech 25 kreativních způsobů batikování. Bělení, stínování, klasické kruhy a mnoho dalšího. Ke každé technice pak patří jeden batikovaný projekt, na kterém si ji vyzkoušíte, abyste nakonec získali originální módní kousek. Přesně takový nebude mít nikdo jiný.
Zobrazit článek >
 
Chladící box na cesty
Nedávno jsem vyslechla zajímavý komentář na téma rostoucího počtu tropických dní. Hodnocení vyznělo optimisticky: radujme se, že na tom nejsme jako v Africe. Že vás takové porovnání neochladí? Rozhodně by mělo. S pokorou bychom se měli radovat, že nežijeme v oblastech, kde jsou pro nás nesnesitelné teploty kolem 35 °C považovány za chládek, protože se tam obvykle pohybují o 10 °C výše. Také to tam nebylo vždy, vzrůstající teploty jsou důsledkem celoplanetární proměny klimatu. Nelze si proto nevšimnout rychlé proměny lidského chování. Před lety byly klimatizace a ochlazovače vzduchu považovány za naprostý luxus, v současnosti se stávají nutností, bez které lze tropická tepla ve zdraví jen těžko přežít. Podobné je to s ochlazováním se na cestách. Velké tepla přitom znamenají nutnost zvýšeného příjmu tekutin. Teplé by ale sotva někoho osvěžily, proto je vhodné snažit se jejich v lednici získanou teplotu uchovat co možná nejdéle. Pomocníkem může být uzavíratelný chladící box Curver s uchem do ruky. Objem má 20 litru a bezpečně udrží teplotu svého obsahu na dobu až 12 hodin. stačí jen přikoupit, vychladit a vložit chladící náplň. S chladícím boxem Curver bude vaše cestování rozhodně příjemnější, protože vám dopřeje možnost vychutnat si vychlazený nápoje bez nutnosti zastavovat a obrážet restaurace.
Zobrazit článek >
 
Jak správně čistit brýle – Čemu se vyvarovat?
Při výběru nových brýlí, pokud si tedy objednáváte i zbrusu nová skla, je dobré zamyslet se nad tím, jaké příplatky za doplňkové složky budete potřebovat. Každá speciální vlastnost se nehodí každému, ale určitě můžete využít přídavku jménem vodoodpudivá skla. Když se totiž na obyčejné brýlové čočky nanese vodoodpudivá hydrofobní vrstva, zajistíte si tak menší ušpinění. Brýle se vám pak bude taky mnohem lépe čistit. Pokud vás nebaví o brýle pečovat, pak si za tuto možnost určitě připlaťte. V poslední části našeho povídání se pojďme podívat na problémy, které vznikají špatným čištěním brýlí. Čemu se vyvarovat, abyste si nezničila nejen brýlové čočky, ale i celé brýle? Zapomeňte na čištění brýlí v zaprášeném prostředí. Nikdy brýle nesmýkejte hadříkem na pláži. I prach může být nebezpečný, když bude obsahovat pevné částice, může snadno brýle poškodit a nejen sklíčka. Pamatujte si, že při čištění hadříkem byste měla být opatrná. Ideálně nejprve brýle opláchněte a následně je až začněte čistit. Pozor na slanou vodu! Ta může na brýlích zanechat trvalé stopy. Třeba tím, že budete čistit sůl opět suchým hadříkem. Pokud vám nějaká nečistota nejde z brýlí odstranit, použijte na ni speciální přípravek, pod kterým se rozpustí nebo odtrhne. Nikdy špínu nijak neškrábejte. U pojmenování speciální přípravek je třeba se pozastavit. Kupujte si pouze takové roztoky a gely, které jsou určené speciálně na čočky či brýle. U nich máte jistotu, že vám s brýlemi nic neprovedou a zachovají jejich kvalitu. Brýlové obroučky, čočky, speciální potřeby a samozřejmě i čistící prostředky najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Dlouholeté manželství stejně tak šťastné jako na začátku vztahu?
Velké množství vztahů bohužel končí rozvody. Proč tomu tak je? To už spolu dva lidé přestanou být šťastni? Nebo jim snad vztah přijde nudný? Jak si udržet správného manželského ducha, který zajistí dokonalý vztah i po mnohaletém manželství? Nevychovávejte. Pokud váš manžel dělá něco, co se vám nelíbí, tak se mu to pokuste naznačit, avšak nesnažte se ho přeučit veškerým jeho zvyklostem. Matku už váš partner měl, teď potřebuje chápavou manželku. Každý den, měsíc i rok se snažte udržovat ve vaší domácnosti pohodu. Každý vztah občas skřípe. Po hádce by však mělo přijít usmíření a potom příjemný klid, ne nervozita a rozzuřenost. Pokud je mezi vámi nějaký problém, hlavně ho vyřešte. Největší chybou při řešení problémů je mlčení. Nebuďte spolu 24 hodin denně. I když se s manželem cítíte naprosto spokojeně, vymezte si prostor i pro přátele a vyrazte si za zábavou. Oba dva si občas potřebujete užít chvilky bez toho druhého. Vyjeďte si s vaší partou na výlet a večer můžete strávit zase s vaším miláčkem. Nezapomínejte na krásná slova typu ,,miluju tě‘‘, ,,tobě to tak sluší‘‘ a další komplimenty. Tyto věty jste na začátku vztahu mezi sebou sdíleli i vícekrát za den nebo snad ne? Myslete na ně i teď. Tato milá slůvka potěší každého. Udělejte si jednou za čas radost, jen tak. Přineste vašemu manželovi malou pozornost, nějaký dárek, na který jste narazila při nakupování nebo domů objednejte třeba pizzu a dopřejte si relax u televize. Uvidíte, že se vám váš muž odvděčí zase jiným dárkem, který vás jistě potěší a zároveň i překvapí. Potěšte svého manžela milým dárkem. Co třeba alkoholovým doplňkem? Nejrůznější příslušenství k alkoholu najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Nejkrásnější města České republiky I
Pamětihodnosti, zábavné akce, proslulost nebo jen krásný pohled na celé okolí? Všechna kritéria zahrnuta. Jaká města jsou považována za vůbec nejkrásnější u nás? Přečtěte si článek a získejte tip třeba na výlet. Krásných měst naší republiky je opravdu spousta, ani série článků je všechny nezvládne pojmout, vybrali jsme pro vás pouze několik tipů na výlety a různá dobrodružství, snad pro vás budou dobrou inspirací. Mikulov Ráj vína, poutníků i krásných pamětihodností, to je Mikulov. Vzhledem k jeho lokality sem míří i rakouští obyvatelé, neboť i pro ně je toto město velmi lákavé. Mikulov tvoří památkovou rezervaci. Určitě nezapomeňte vyšplhat na Svatý kopeček, ze kterého budete mít rozhled na celé město. Lákavý je taky v trochu menší výšce položený zámek, na který se dostanete přes krásné náměstí, kde se můžete zastavit třeba na oběd. Dobrou volbou je vypravit se sem v době vinařské sezóny nebo za doby burčáku. Ochutnávek zajisté nebudete litovat. Český Krumlov V Krumlově to jistě znají i rekreační vodáci. Míří sem totiž vůbec nejznámější sjezdová vltavská trasa. Celé město se nachází právě mezi meandry Vltavy. Krumlov se nachází kousek od Českých Budějovic, jižní obyvatelé republiky k němu nemají daleko. Město je malé, jeden den vám na výlet bohatě postačí. Určitě se vydejte do místního zámku. Na fotogenickém náměstí Svornosti se vyplatí zastavit třeba na kávičku, užijete si krásné pohledy na malebné domy. 
Zobrazit článek >
 
Rostliny vhodné k vodnímu jezírku I.
Ozvláštnit vaši zahradu lze mnoha způsoby. Můžete si pořídit nějakou zajímavou okrasu v podobě kovové, dřevěné nebo kamenné plastiky. Nebo ji upravíte do japonského stylu. To už záleží jen na vás. Velmi zajímavým prvkem se může stát i zahradní jezýrko. A aby se nejednalo jen o nějakou nádobu, do které vlijete vodu, je vhodné okolí jezírka osázet květinami. 1. BERGÉNIE Je to velmi nenáročná trvalka, která v jarním období rozkvétá nádherně růžovými květy. Po odkvětu vám i nadále udělá parádu velkými stálezelenými listy, které připomínají sloní ucho. Na podzim se, dle druhu, listy zbarvují do tmavě červené nebo bronzové barvy. Ačkoliv se rozrůstá velmi pomaličku, vysazujte ji spíše do pozadí, aby netakrývala jiné druhy rostlin. 2. KDOULOVEC JAPONSKÝ Máte-li rádi zajímavé rostliny nebo keře, které nejsou u nás až tolik obvyklé, vsaďte na kdoulovec japonský. Vaši zahradu rozzáří krásné miskovitě cihlově červené květy. V podzimním období květy vystřídají žlutozelené malvice. Kdoulovec japonská je nízký trnitý keř, který dorůstá do výšky 1 - 2 metrů. List je zelený, vejčitý a na podzim opadá. Vyhovuje mu kyselá, lehká a humózní půda. Taktéž se mu bude dařit na slunném stanovišti.   S přípravou a samotným založením zahradního jezírka vám poradí publikace z nakladatelství VAŠUT - JEZÍRKA.      
Zobrazit článek >
 
Upečte si muffiny III
Muffinů není nikdy dost! Pojďme se ještě seznámit s méně tradičními sladkostmi, které stojí za to ochutnat! Perníkové muffiny  Budete potřebovat: Hladkou mouku (150 g) Polohrubou mouku (150 g) Vejce (2 ks) Třtinový cukr (90 g) Máslo (250 g) Olej (90 ml) Jedou sodu (1 lžíci) Zázvor mletý (2 lžičky) Skořici mletou (1/2 lžičky) Hřebíček mletý (1/3 lžičky) Pepř mletý (1/4 lžičky) Nové koření (špetka) Sůl (špetka) Postup: V jedné nádobě vyšlehejte vejce, přidejte cukr a máslo a potom znovu vyšlehejte směs i s ostatnímu surovinami. V druhé míse smíchejte ostatní ingredience a potom do nich přimíchejte vyšlehané suroviny. Pokud máte problém s tím, že směs není hladká, tak jí též našlehejte. Předehřejte si troubu na 190°C a naplňte košíčky. Pečte asi 20 minut. Mrkvové muffiny zdobené polevou Budete potřebovat: Na těsto: Hladkou mouku (150 g) Cukr krupice (100 g) Olej (220 ml) Vejce (2 ks) Mrkev (200 g) Skořici mletou (1 lžička) Kypřící prášek (1 lžička) Na polevu: Máslo (60 g) Cukr moučka (190 g) Vanilkový cukr (1/4 sáčku) Vanilkové aroma (1/2 lžičky) Smetanový sýr (60 g) Postup: Vyšlehejte v nádobě vejce, smíchejte ho s měkkým máslem a cukrem a poté přidejte ostatní suroviny na těsto. Předehřejte troubu na 180°C a pečte asi 25 minut, dokud muffiny nedostanou zlatavou barvu. V době, kdy se budou zákusky v troubě péct, si připravte polevu. Utřete smetanový sýr s máslem a vanilkovým práškem. Potom přidejte cukr a řádně promíchejte. Poleva by měla být hladká a nadýchaná. Muffiny vyndejte z trouby a nechte je vychladnout. Poté je potřete polevou a můžete podávat.  Další muffinové dobroty můžete objevovat v knize Snadné muffiny, kterou najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Olomouc
Olomouc je ten nebo ta? Od místních můžeme zaslechnout, že bydlí v Holomócu, ale dle pravidel českého jazyka, je to ta Olomouc. Každopádně já říkám, že jedu do "Olmíka". Toto město leží na úrodné Hané. Od nepaměti je sídlem moravských biskupů a arcibiskupů. Jsou tu k vidění nádherné památky, a některé z nich se pyšní zápisem v seznamu světového dědictví UNESCO. Olomouc je také spjatá s velmi aromatickým sýrem zvaným tvarůžek, ačkoliv se tato dobrota už nějakou tu dobu vyrábí v Lošticích. Právě zde v Olomouci se v měsíci dubnu konávají slavnosti, které jsou právě spjaté s tvarůžky. Konají se pravidelně na Horním a Dolním náměstí. Můžete zde ochutnat nesčetně kulinářských tvarůžkových variací a též se zde pobavíte s bohatým kulturním programem. Také v dubnu se otvírají brány zahradníkům a zahrádkářům na výstavišti Flora Olomouc. Na tuto akci jsem pravidelně jezdívala s kamarádkou a jejími rodiči, kteří jsou milovníky zahradničení. A není návštěvníka, který by si z bohaté nabídky neodnesl nějakou tu kytičku, stromek nebo alespoň inspiraci. Co se týče památek, tak za vidění určitě stojí barokní sloup Nejsvětější Trojice, v němž se skrývá malá kaplička. Stavba tohoto sloupu byla započatá v roce 1716. Výstavbou chtěli občané Olomouce poděkovat za skončení morové epidemie. Mezi další významné památky patří i kostel sv. Václava. Toto město oplývá i velkým počtem kašen, které jsou pojmenovány jako Neptunova kašna, Herkulova, Jupiterova či Caesarova kašna. Pokud se vydáte na cestu do Olomouce vlakem a ještě ze směru od Přerova, naskytne se vám pohled na velkolepou stavbu s kostelními věžemi. Je to Svatý Kopeček s klášterem a bazilikou Navštívení Panny Marie. Je to nejznámější poutní místo, a v roce 1995 tu byl i papež Jan Pavel II. Nedaleko od tohoto barokního chrámu je ZOO s mnoha druhy zvířat.
Zobrazit článek >
 
Přírodní prostředek pro plný dekolt
Která z nás by nechtěla mít dokonalé tvary! Úmyslně pomíjím skutečnost, že podobná přání vyjadřují subjektivní vkus okolí a nositelky samotné. Některé ženy si k dokonalosti vypomáhají pomocí skalpel nebo mordováním těla v tělocvičně. Jiné naopak nic podobného neřeší a nechávají vzhled víceméně na přírodě. Nehodlám se zamýšlet, který z přístupů je správnější, protože každá z nás má právo na pocit spokojenosti. Současně je dobré vědět, že existují přírodní prostředky, které pomáhají tvary proporcí vylepšit. Nemohou ublížit, přitom mají schopnost podpořit spokojenost s vlastním tělem a přispět ke zvýšení sebevědomí. Jsou cenově dostupné, účinkují zvolna a mírně, nepůsobí bolest a nevyžadují nutnou rekonvalescenci.   Zvažujete-li šetrné vylepšení, je pro vás vhodný Breast Star, doplněk stravy, přispívající k vyrovnání a stabilizaci hladiny hormonů v ženském těle. Je sestaven z tradičních a lidovým léčitelstvím prověřených extraktů – z dýňových semen, fenyklu, smldince chlupatého, damiany pravé a ostropestřce mariánského, pískavice řecké, a vitaminů – komplexu vitaminů B a vitaminu E. Breast Star účinně ovlivňuje pevnost a velikost poprsí. A nejen to. Zlepšuje psychický stav ženy a snižuje pocit stresu. Přemýšlíte-li o neinvazivní podpoře svého sebevědomí, vyzkoušejte Breast Star. Najdete ho v sekci Zdraví.
Zobrazit článek >
 
Vlastimil Vondruška - Mrtvý posel
Vlastimil Vondruška se zapsal, jako jeden z mála současných autorů, do dějin české literatury už za svého života. Z počátku se zaměřoval na literaturu faktu a faktografické publikace. Za zmínku stojí jeho výpravná obrazová publikace o vývoji českého sklářství České sklo z roku 1990, Církevní rok a lidové obyčeje z roku 1991 a Katovny a mučírny z roku 1993. Přestože stojí za mnohými beletristicky pojatými do minulosti zasazenými příběhy, proslavil se hlavně obsáhlou Husitskou epopejí. Právě díky jejímu autorství je možné ho zdánlivě připodobnit k Aloisi Jiráskovi. Nelze opomenout ani historické detektivní příběhy, jejichž hlavním hrdinou je většinou moudrý Oldřich z Chlumu. Přes historické nesrovnalosti nepochybně za přečtení stojí všechny jeho příběhy. Příběh Mrtvý posel (MOBA, 2016) je součástí série nazvané Letopisy královské komory a první s ústřední postavou – královským písařem Jiřím Adamem z Dobronína. Fiktivní děj se odehrává ve středověkém Starém Městě pražském. Pan Adam najde u dveří svého domu umírajícího muže. Ten mu před skonem stihne naznačit, že se chystá spiknutí. Pan Adam se proto pustí do pátrání po totožnosti mrtvého a okolnostech, které ho k němu přivedly. Nepochybně se jedná o oddychový příběh hodný přečtení. Zajímavý je tím, na rozdíl od předchozích Vondruškovým příběhů, že čtenář zná oběť i pachatele zločinu od počátku. Autor popisuje Adamovy úvahy a až do konce rozvíjí důvody a motivy, proč byl spáchán. Mrtvého posla najdete v sekci Knihy našeho e shopu.
Zobrazit článek >
 
Osobní digitální váha Tanita se segmentální tělesnou analýzou
Osobní digitální váha Tanita BC-545N se segmentální tělesnou analýzou naměří všechny hodnoty složení těla v 15 vteřinách. Tato váha zobrazuje 5 segmentálních hodnot tuku a svalů - pro obě paže, nohy a trup. Tanita vytváří novou generaci produktů, které poskytují osobní, hloubkový a přesný údaj o složení těla. Digitální váha Tanita BC-545N je s pamětí pro 5 osob, rozlišuje dospělý mód (od 18 do 99 let), dětský mód (děti od 5 let, od výšky 90 cm), atletický mód (pro sportovce k zhodnocení vlivu jejich tréninku na celkové/segmentální tělesné kompozici). Tlačíka a animované ilustrace jsou jasné a uživatelsky přijemné. Na základě odporu vodivosti nepatrného elektrického proudu tzv. metodou bioelektrické impedance (BIA) změří digitální váha Tanita BC-545N skutečné procento podílu tělesného tuku. Váha měří procentuelní podíl tělesné vody, BMR (kalorie potřebné pro výměnu látek), metabolický věk, MUSCLE MASS (svalovou hmotu), PHYSIQUE RATING (hodnocení fyzické kondice), viscerální tuk, hmotnost kostí, svalů a % tuku pro jednotlivé končetiny a trup. Rozšiřující funkce jsou dostupné jen u osob starších 18 let. Osobní váha měří podíl svalové hmoty - tato funkce ukazuje hmotnost příčně pruhovaných i hladkých svalů, včetně vody v nich obsažené hmotnost kostí - znamená množství kalcia a ostatních minerálů útrobní tuk - tuk v břišní dutině, který obklopuje vnitřní orgány bazální metabolická spotřeba (BMR) - tato funkce ukazuje množství kalorií potřebné pro výměnu základních látek. rozmezí zdravého tělesného tuku - váha automaticky porovnává procento tuku s procentem tuku zdravého člověka (stanoveno světovou zdravotnickou organizací na základě dlouhodobých výzkumů) a výsledek zobrazí na displeji ve čtyřech stupních  
Zobrazit článek >
 
Odpouštějte ... I. část
Zajisté znáte ten pocit, když ve Vás hlodá nějaká ta křivda či ublížení, které se Vás dotkli nedávno, nebo už od té doby uplynulo moře času. Ale ono je to v nás stále skryté a my se tím doslova mučíme a užíráme. Zkuste odpustit! NOVÝ ZAČÁTEK Staré či nové křivdy v nás mohou vzbuzovat myšlenky na pomstu. Avšak bychom si tím ve většině případů nepomohli. Tím, že v sobě tyto negace dusíme, ubližujeme především sobě. Pokud se chceme znovu odpíchnout ode dna a začít znovu, bude nutné odpustit. V některých případech to nebude lehké, ale je to důležité.  OSVOBOĎTE SE "Odpustit znamená vzdát se veškeré naděje na lepší minulost." (Jack Kornfield) Vše negativní co se stalo v minulosti, bohužel nelze vzít zpět. Důležité je, abychom vše špatné nechali prostě být a nadále se v tom neutápěli a neoživovali si bolest, která je s tím spojená.  Nechte minulost odejít a plně se soustřeďte na to co je právě teď. Zamylsete se nad tím, co můžete ve svém životě změnit k lepšímu. I v tomto případě nám může být minulost ponaučením, to co už do budoucna nechceme. Tím že si nastavíme cíle a pevné hranice, prokážeme velkou odhodlanost, odvahu a sílu.  JAK NA TO Vybavte si nějakou nemilou záležitost, která Vás trápí. Podívejte se na ni racionálně a s nadhledem. Uvědomte si, že odpuštění a smíření se s danou situací je pro Vás mnohem lepší, než se s ní trápit.  Pokaždé, když budete mít tendeci se trápit či rozčílit kvůli něčemu co Vás vnitřně mučí, zopakujte si: "Lépe odpustit a smířit se s tím, než se celý život trápit!"
Zobrazit článek >
 
Léčivé kameny pro znamení - Váhy, Štír, Střelec
Podle astrologie je ke každému znamení přidělena nejen barva, ale také kameny, které působí na dané znamení zvěrokruhu. Znamení VÁHY: akvamarín - pročišťuje duši diamant - pomáhá poznávat rozdíly lidí a věcí jadeit - zvyšuje vitalitu jaspis - odstraňuje váhavost karneol - pomáhá při koncentraci korál - posiluje citovou oblast perleť - ukazuje cestu k dokonalosti safír - uklidňuje tyrkys - pomáhá navázat spojení s přírodními silami Znamení ŠTÍR: achát - dovoluje poznat vlastní přednosti ametyst - prohlubuje vnitřní síly granát - podporuje emocionální síly hematit - dodává trpělivost chalcedon - podporuje v těžkých dobách jadeit - podporuje životní jistotu korál - podporuje radostné vyžití malachit - pomáhá vyhnout se chybám opál - zbavuje strachu Znamení STŘELEC: ametyst - dodává důvěru ve smysl života apatit - mírní hněv chalcedon - povzbuzuje výkonost chryzokol - posiluje vyrovnanost lazurit - pomáhá na cestě k úspěchu obsidián - podporuje vytrvalost opál - pomáhá poznávat barvy života safír - odvádí od povrchnosti topaz - pomáhá nalézt správný směr zirkon - zjasňuje mysl Uvedla jsem pouze základní popis drahých kamnů a jejich účinků. Pokud máte zájem o tuto, téměř, vědu, začtěte se do knih na toto téma. Velmi četné a užitečné poznatky naleznete v knize: Lexikon léčivých kamenů. O knize: Lidem věřícím v léčivou sílu kamenů i milovníkům drahých kamenů je určena tato přehledně sestavená příručka. I pro laika jsou kameny řazeny podle nejvýraznějšího aspektu - barvy. Na fotografiích je představeno 328 druhů ve své typické formě. U každého je popsáno jeho působení na oblast duchovní, duševní, mentální a zdravotní. Heslovitě jsou uvedeny stavy organismu a vlastnosti na něž má kámen posilující účinek, či naopak jež se působením kamene zeslabují. Většina kamenů je přiražena ke svému astrologickému znamení, podle barvy je možné určit i odpovídající čakru. V knize je zařazeno také 31 kovů s popisem svého působení. Žádný kámen nedovede sám o sobě člověka vyléčit; lidem přistupujícím k nim s pokorou a vírou však mohou příslušné kameny pomáhat.
Zobrazit článek >
 
Lehká osvěžující jahodová polévka
V horkých letních dnech nemáme na těžká jídla téměř pomyšlení. Už pro samotné vysoké teploty míváme pocit těžkosti a k občerstvení vyhledáváme spíše jídla chlazená a osvěžující. Máte-li ráda polévky, zkuste si připravit nějakou netradiční. Na zahrádkách dozrávají jahody a tak je můžete plně využít jako hlavní ingredienci. Touto skvělou, osvěžující dobrotou potěšíte nejen svůj žaludek, ale také, s vynecháním červeného vína, Vaše děti. RECEPT: Jahodová polévka se zmrzlinou Ingredience: 400 g čerstvých jahod 2 dcl červeného vína (varianta pro dospělé) 50 g cukru krupice 1 vanilínový cukr 100 g zakysané smetany 1 limetka vanilkovou zmrzlinu lístky máty na ozdobu Postup:   Nejprve očistíme a omyjeme jahody. Vložíme je do hrnce a rozmačkáme je společně s oběma druhy cukru. Při variantě pro dospělé, přidáme červené víno a směs rozmixujeme. Poté dobře omyjeme limetku a nastrouháme kůru, kterou smícháme se zakysanou smetanou. Zakysanou smetanu s limetkovou kůrou vmícháme do jahodové polévky. Polévku dáme vychladit do lednice. Při servírování přidáme do talíře s polévkou kopeček vanilkové zmrzliny, který ozdobíme lístkem máty.  Vyzkoušejte další skvělé lehké polévky, které Vás svojí konzumací neunaví a dodají vitamíny. Recepty najdete v kuchřce pod názvem LEHKÉ POLÉVKY - RECEPTY OD BABIČKY.  
Zobrazit článek >
 
Sušička potravin EKD001 Chanpigno
Nedávno jsem vyslechla v českém rozhlase úvahu nadúrodě jablek. Komentátorka popisovala aleje jabloní, o jejichž plody nikdo nestojí. Současně se podivovala nad skutečností, že řetězce stále nabízejí především jablka z dovozu a tedy drahá. Krátce na to mi jeden kamarád zavolal s dotazem, zda bych nechtěla část nadúrody ze zahrady. Šlo mu především o jablka, která jsou v tomto roce mimořádně sladká. Možná jste se zamysleli podobně, jako zmíněná paní redaktorka: co s takovým množstvím ovoce a zeleniny? Jak je co nejlépe zužitkovat, aby dlouho chutnala a nedošla k úhoně? Samozřejmě je může zavařit, tedy vyrobit z nich kompoty, marmelády, zmrazit jako dřeně a kdo ví co ještě. V naší rodině je oblíbenou metodou sušení. Tato šetrná, přitom rychlá metoda nadbytečné ovoce, zeleninu, bylinky a třeba i ořechy uchová na dlouhé období bez rizika předčasné zkázy. Především sušené ovoce ocení hlavně děti, dospělé potěší třeba houby a zelenina do polévky. A  v čem dary ze zahrady nejlépe sušit? Třeba v sušárně potravin Chanpigno EKD 001 značky Esperanza. Je složena z pěti pater plastových „talířů“, na nichž suroviny zvolna a šetrně usušíte například během noci. Je široká 33,5 centimetrů, vysoká 28 centimetrů a hluboká 33 centimetrů. Přestože sušárna nemá regulaci teploty, sušenému obsahu rozhodně neublíží – má vestavenou ochranu proti přehřátí. Je s ní snadná manipulace, protože váží jen 2,5 kilogramu. Sušárnu EKD001 Chanpigno najdete v sekci Eletronika v našem e shopu.
Zobrazit článek >
 
Co jste o filmové sérii ,,Odstínů‘‘ nevěděla III
Pokud bereme v potaz pouze filmy s omezenou přístupností, je snímek Padesáti odstínů šedi téměř nepřekonatelný svou návštěvností. Během jediného víkendu kina utržila na vstupném téměř dvě stě padesát milionů dolarů. Myslíte, že tento rekord bude vůbec někdy překonán? Musí se to povést v celkem 55 zemích. Film se však stal taky terčem posměchu. Nejen že v několika soutěžích či průzkumech získal titul nejhoršího filmu roku, ale taky byl několikrát parodován. Dovolili si to dokonce i na Broadwayi, kde se stal muzikál ,,50 odstínů‘‘ úspěšnou parodií. Že byla knižní předloha přeložena do více než padesáti jazyků vás asi nepřekvapí, ale napadlo by vás, že jedním z předkladů je i předklad latinský? Christianovi zmizí ve filmu z ruky hodinky a to hned několikrát. Nejvíce patrné je to v momentě, kdy plete Anastasii cop. V tento moment hodiny na ruce má, v zápětí již ne. Pokud se zaměříme na kostýmy, nejvíce jsou fanoušci Greye vysazeni na jeho kalhoty. Prý i ve filmu by měly být podstatně víc potrhané, aby ladily s milostnými scénami. Jsou taky v reálu mnohem tmavší. V druhém díle si trhané džíny na sebe neoblékne ani jednou, to je pro fanoušky největším zklamáním. Scénárista filmu je manželem spisovatelky E. L. James, autorkou knižní série ,,Odstínů‘‘. Navštívila jste již vaše oblíbené kino nebo jste třetí díl milovaného díla ještě nezhlédla? Co myslíte, který díl je nejvíce povedený? Plánujete si film zase někdy třeba doma pustit? Baví vás romantická témata? Pak zavítejte do našeho e-shopu, konkrétně do romantické sekce. Klikněte zde a vyberte si zajímavou knihu s milostnou tematikou. 
Zobrazit článek >
 
Upečte si muffiny I
V této sérii článků vás seznámím s těmi nejlepšími recepty na tradiční i netradiční muffiny. Už se vám začínají sbíhat sliny? Čokoládové muffiny s kousky čokolády Budete potřebovat: Hořkou čokoládu (250 g) Kakao (4 lžíce) Cukr krupice (100 g) Polohrubou mouku (190 g) Máslo (125 g) Prášek do pečiva (2 lžičky) Vejce (2 ks) Mléko (170 ml) Postup: V míse smíchejte dohromady suché suroviny. Potom k nim přidejte měkké máslo, mléko a vajíčko. Nasekejte si čokoládu na kousky a vmíchejte ji do těsta. Připravte si formu na muffiny a papírové košíčky. Ty plňte asi jen do 2/3 jejich výšky, těsto při pečení nabyde. Před plněním si už můžete předehřát troubu na 180°C. Jakmile bude trouba vyhřátá, vložte do ní formu s muffiny a pečte asi 20 minut. Množství surovin vystačí asi na 12 kousků. Tradiční muffiny s vanilkou Budete potřebovat: Hladkou mouku (200 g) Kypřící prášek (asi 2 lžičky) Máslo (200 g) Vejce (4 ks) Cukr krupice (120 g) Vanilkový cukr (1 sáček) Vanilkový prášek (asi 3 lžičky) Postup: V jedné nádobě si vyšlehejte vejce. V druhé míse máslo a cukr. Potom tyto suroviny spojte dohromady. Přidejte ostatní ingredience a pečlivě těsto promíchejte. Vypečte si troubu na 175°C. Těsto nandávejte do košíčků přesně tak jako v předchozím receptu. Muffiny pečte 15 až 20 minut. Těsto ze zmíněného množství surovin by vám mělo vystačit opět na 12 kusů muffinů. A co si upečeme příště? Další muffinové dobroty můžete objevovat v knize Snadné muffiny, kterou najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Nepodceňujte cukrovku!
O cukrovce jsme nedávno uvedli článek v sekci pro muže - Jste diabetik - pečujte o své nohy. Avšak nikdy není od věci, připomenout si toto vážné chronické onemocnění, které se objevuje čím dál častěji. Počet pacientů, kteří se léčí na toto onemocnění v naší populaci stoupá, ať už se jedná o nemocné s prvním nebo druhým typem cukrovky. Jelikož se lékařská péče rok od roku zlepšuje, dochází i k zlepšení diagnostiky diabetu. Pokud se i vy léčíte na jednu z forem diabetu, víte, že musíte dodržovat vhodnou životosprávu a spolupracovat s lékařem, abyste předcházeli závažným komplikacím. Jestliže diabetik nedodržuje lékařská doporučení, hrozí: zrychlení procesu aterosklerózy vznik závažných chorob srdce a cév zvýšený výskyt infekčních chorob = snížená obranyschopnost poškození nervů v celém těle diabetická neuropatie poškození ledvin - po jejich selhání poškození oční sítnice - vede až k oslepnutí amputace dolních končetin Cukrovka (diabetes mellitus) je souhrnný název pro několik různých onemocnění. Všechny tyto choroby se projevují zvýšenou hladinou cukru v krvi (hyperglykémií). Typy cukrovky: cukrovka 1. typu cukrovka 2. typu cukrovka v těhotenství ostatní specifické typy cukrovky Informujte se více o tomto onemocnění. S knihou, kterou vytvořili přední odborníci - doc. PhDr. Dr.phil. Laura Janáčková, CSc., a prof. MUDr. Milan Kvapil, CSc., DIABETES - NECUKRUJTE S CUKROVKOU, získáte dokonalý přehled o tomto nebolestivém avšak zákeřném onemocnění. Pomůže vám najít východisko i při překonávání krizového období nejen při její léčbě, ale i v rodinných vztazích.    
Zobrazit článek >
 
Jak podpořit chuť jídla, když vaříte pro děti? Naučte se používat bylinky!
Máte v rodině malé dítě, které už obědvá s vámi? Pak je třeba udělat jisté změny ve vaření, respektive v dochucování pokrmů. Žádný masox, glutamát, sladidla a další dochucovadla. Je na čase naučit se vařit zdravě, méně solit a nepepřit. Jídlo může být chutné i bez použití jakékoliv chemie a výrazných dráždivých potravin. Jak vylepšit pokrmy, aby je mohla jíst celá rodina? Vše se dozvíte v tomto článku. Nemějte obavy, všem bude vaše jídlo chutnat! Dítěti ve věku do jednoho a půl roku, kdy pro něj připravuje příkrmy nebo už s vámi konzumuje klasické pokrmy, rozhodně nedochucujte jídlo solí nebo cukrem. Právě v tomto věku si totiž jedinec může navyknout na slané nebo naopak sladké pokrmy. Tuto chuť si lehko přenese do dospělosti a návyku ku příkladu na přesolená jídla se už jen tak nezbaví.  V další fází věku již můžete soli využívat, ale opět platí, že čím méně přidáte soli nebo sladidel, tím lépe uděláte. V potravinách už se dnes vyskytuje poměrně dost soli jen tak.  Pokud nemá vaše jídlo chuť, je na čase naučit se pracovat s bylinkami. Vyzkoušet můžete kopr, troch kmínu, bazalku, oregano, dokonce kurkumu, papriku a jiné. U zelených bylinek se nemusíte omezovat. V případě jiných se držte spíše střídmosti, avšak pro chuť je přidávat můžete. S dochucováním začínejte pomalu, abyste zjistila, jaké koření v podobně bylinek se zdá být nejvíce vyhovující. 
Zobrazit článek >
 
Clarkia - tinktura tří bylin
Přípravek Clarkia - tinktura tří bylin přispívá k: očistě trávicího traktu, podpoře chuti k jídlu, normální činnosti střev, normální činnosti kardiovaskulárního systému, normálnímu trávení, normální funkci dýchacího systému, normální funkci ledvin a prostaty, normálnímu stavu imunity, menstruačnímu komfortu. Tinktura Clarkia má také antioxidační účinky a je vhodná i pro domácí zvířata. Dávkování Užívejte 2-3 x denně 30 minut před jídlem (v jedné dávce maximálně 20–40 kapek). Vyšší dávky konzultujte s lékařem. Pro použití v klystýru nebo výplachu intimních dámských partií nakapejte 60 - 120 kapek do 1-2 dcl mírně vlažné vody a bezprostředně užijte. Balení 2 x 50 ml Upozornění Doplněk stravy. Obsah alkoholu: 36 %. Přípravek není vhodný pro kojící a těhotné ženy. Není vhodné pro lidi se žaludečními vředy. V případě epilepsie užití vždy konzultujte s lékařem. Uchovávejte při teplotě ideálně do 15 °C, nejlépe v chladničce. Chraňte před přímým slunečním zářením. Další sdělení V naší nabídce naleznete také další přípravky s ořešákem černým. Přídatné látky flavonoidy, juglon, juglandin, glykosidy, vitamin C, karoten, vitamín B1, B6, P, E, silice, organické kyseliny, třísloviny, tujon, tujol, azulen, kandiden, felandren, deriváty eugenolu, glykosidní hořčiny absinth, anabsinthin, fenolové kyseliny, ligniny, pryskyřice, éterické oleje Bylinný přípravek pro domácího mazlíčka koupíte v eshopu zde: zdravi.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >