Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Dopřejte vlasům krásu, používejte kondicionér
Hlavně během chladných dní mají vlasy tendenci vysychat. Je nutné používat kondicionér, abyste jim pomocí něho dodala hydrataci a vláčnost. Kondicionéry jsou většinou zaměřeny na konkrétní typ vlasů. Máte barvené, suché, lámavé kadeře a nebo vlasy bez života? Vyberte si šampon, který sedne přímo vám a pomůže vám s vaším problémem. Kondicionér je třeba dlouho omývat, abyste ho dostala nadobro z vlasů. Sice vám pomůže v ovládnutí a se zkrášlením vašich kadeří, ale stopy kondicionéru dlouhodobě na vlasech škodí. Každý kondicionér je šetrný k vašim vlasům. Ať už si vyberete, jaký chcete, pomůže jim. Velmi snadno se nanáší. Není nutné ho do vlasů vmasírovávat jako šampon. A na závěr pár drobných zajímavostí: Věděla jste, že v dnešní době seženete takové kondicionéry, které vám vykouzlí na vlasech krásné vlny? Fungují stejně jako stylingové prostředky. Jen je třeba si za ně trochu připlatit. Napadlo vás někdy nanést si kondicionér na vlasy ještě před šamponem? Můžete tak zlepšit svou kvalitu vlasů. Kondicionér se totiž plně nevymyje a vy ho pomocí šamponu z vlasů snadno dostanete. Do bezoplachových kondicionérů se řadí taky prostředky pro tepelnou izolaci vlasů, přípravky na snadné rozčesávání a další. Kondicionér má možná ještě širší škálu využití, než jste si myslela. Vlasové kondicionéry najdete zde. Vyberte si ten svůj. 
Zobrazit článek >
 
Renovality: Acai sérum
Acai je název pro malé fialové bobule tropické palmy jménem Euterpe brazilská. V některých zdrojích se dokonce dočtete o tom, že je acai úplně nejzdravějším ovocem na světě. I když se mu na tuto pozici staví hodně konkurentů, můžeme bez výčitek říct, že se jedná o plod asi s nejvyššími nutričními hodnotami mezi ovocem.  Najdete v něm omega-3 mastné kyseliny, dále antioxidanty, taky minerály, stopové prvky a vitaminy. Z vitaminů za zmínku stojí prvek A, B i C. Významné jsou antioxidanty, kterých je v acai více než v borůvkách. Acai podporuje spánek. Usnadňuje usínání, poradí si s nespavostí. Je velmi vhodný jako doplněk stravy při hubnutí. Pomáhá s redukcí hmotnosti. Podporuje taky rychlé trávení. Usnadňuje orgánům se zpracováním těžce stravitelných jídel.  Má vliv na kosti. Podporuje práci kloubů a vyživuje chrupavky.  Celkově pročišťuje tělo a pomáhá z organismu odplavovat nevhodné radikály.  Acai taky zvyšuje sexuální výkonnost a dodává chuť do milostného života.  Snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Podporuje funkci srdce. Uvolňuje uspané krevní cévy. Má celkově dobrý vliv na krevní oběh.  Podporuje myšlení a hlavně dobrou náladu. Snižuje stres a redukuje napětí, ať už psychické nebo fyzické. Podpoří vás v náročných chvílích. Podporuje funkci imunitního systému.  Objednejte si v našem e-shopu Acai sérum od značky Renovality, který pomůže s vyživením nejen vaší pleti.   
Zobrazit článek >
 
Příprava dýňového kompotu v zavařovacím hrnci
Dýňový kompot - dýně je zde pouze nositelem chutě a vůně, kterou kompotu uměle dodáme. Proto je velmi zajímavé, když můžeme chutě různě ovlivnit. Dýni omyjeme, oloupáme a nakrájíme ozdobným nožem na kostičky. Takto nakrájenou dýni namočíme na 12 hodin do roztoku octa. Roztok si připravíme v poměru 1:1, tedy 1 díl 8% octa s 1 dílem vody. Po vyjmutí z rotoku předvaříme kostky dýně 10 minut v cukernatém nálevu. Cukernatý nálev připravíme z 1 l vody a 0,40 kg cukru a jemně nakrájené citronové kůry. Dýni pak vyjmeme a necháme vychladnout na vzduchu. Na dno každé sklenice dáme 1/8 citrónu, 2 - 3 hřebíčky a kousíček skořice. Do nálevu můžeme přidat několik kapek pomerančové lihové tresti nebo kapku ananasové lihové tresti. Taktéž můžeme do některé ze sklenic přidat pomerančovou kůru. Sterilizujeme 40 minut při 85oC. Hrnec na zavařování CONCEPT ZH003 2000W je ideálním pomocníkem na zavařování ovocných kompotů i jiných pokrmů. S jeho pomocí můžete jednoduše připravit různé marmelády, džemy, ovocné nebo zeleninové směsi, houby a jiné. Můžete připravit i teplé nápoje jako např. čaje, svařené víno nebo grog. Jeho objem je 27 litrů a najednou můžete připravit až 11 kusů 720 ml nebo 34 kusů 370 ml sklenic. Nádoba hrnce je nerezová a můžete si nastavit i teplotu podle potřeby. Díky časovači budete vždy přesně vědět, kdy hrnec ukončí vaření. Nerezový hrnec CONCEPT 2000W na domácí zavařování je vynikající pomůckou pro přípravu chutných a zdravých ovocných kompotů. Můžete ho použít i pro přípravu hub, masa, paštik nebo jiných hotových pokrmů a vhodný je i na rozpouštění medu. S jeho pomocí můžete připravit i domácí marmelády, džemy, různé ovocné a zeleninové směsi. K jeho dalším funkcím patří i vaření a udržování teploty, díky čemuž můžete připravovat různé teplé nápoje, jako např. čaje, svařené víno nebo grog. Hrnec na zavařování zakoupíte v eshopu zde: zdravi.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >
 
Znáte dobře těstoviny?
Takové množství těstovin. Kdo se v tom má vyznat. Přijdete do restaurace a na lístku je napsáno snad deset druhů různých těstovin. Objednáte si vždy ty správné? Přečtěte si o těstovinách něco víc. Těstoviny se u vás doma rozhodně neztratí. Pokud nevíte, jaké rychlé jídlo uvařit, je vhodné sáhnout právě po těstovinách. Můžete je uvařit na tisíc způsobů. Přidat je do salátu, užít je jako přílohu nebo z nich vytvořit hlavní chod. Jak každý asi dobře ví, těstoviny pochází z Itálie. První historický záznam se dochoval už z prvního století našeho letopočtu. V takzvané Apiciově knize je zaznamenán recept na jídlo, které se podobá dnešním lasagním. Zmínku o pojídání makarónů jako slavnostního jídla máme až ze století dvanáctého. Nejčastěji je těsto na těstoviny připravováno z pšenice, pitné vody a dalších surovin nebo koření dle chuti. Těsto se nenechává kynout ani se obvykle nekypří. Dobré je těstoviny vařit ve slané vodě. Obecným předpisem pro vaření těstovin je položení sta gramů těstovin do jednoho litru vroucí vody. Základem je rozdělit těstoviny, vzhledem k jedné surovině na vaječné a bezvaječné. Dále je těstoviny možné dělit podle způsobu použití, na polévkové a přílohové, dále plněné a neplněné. Taky známe těstoviny krátké, středně dlouhé nebo dlouhé. Těstoviny jsou připravovány z mouky, tvrdé pšenice (semoliny) nebo z rýžové mouky. Jejich poddruhy jsou ještě těstoviny celozrnné, špaldové, ječné a žitné. Vyrábí se samozřejmě taky bezlepkové – pevný podíl je zde zastoupen buď již zmíněnou rýžovou moukou nebo pohankou či kukuřičnou moukou. Poměrně často se na talířích vyskytují taky různobarevné těstoviny. Žluté jsou barveny kurkumou, červené rajčaty, oranžové karotkou, zelené jsou barveny špenátem a ty černé sépiovým inkoustem. Některé těstoviny jsou barveny chemicky. Pokud jste odpůrci umělých barviv, čtěte na barevných těstovinách složení. A jak se jmenují ty nejznámější těstoviny? PLNĚNÉ Ravioli Typickým pokrmem Italů ze severu jsou právě Ravioli. Jedná se o semolinové těstoviny, někdy nazývané jako taštičky, které mají tvar čtverečků a jsou naplněny masem. Tortellini Tortellini jsou u nás možná ještě známější. Ačkoliv v Itálii tak oblíbené nejsou, u nás si na nich pochutnává spousta Čechů. Jedná se opět o semolinové těstoviny, které jsou zatočené do malého hnízda nebo prstýnku. Uvnitř se skrývá maso, sýr, špenát, někdy i třeba houby. NEPLNĚNÉ Penne Krátké vroubené roury šikmo ořezané jsou jedny z nejčastěji vařených těstovin. Díky jejich zešikmení v nich uvízne hustá omáčka. Farfalle Dalšími omáčkovými těstovinami jsou Farfalle. Mají tvar mašliček nebo motýlků. Fusilli Fusilli uzavírají trio těch nejlepších omáčkových těstovin. Jedná se o zatočené spirálky. Mimo omáčky jsou vhodné taky do salátů. Rotelle Tyto těstoviny připomínají svým tvarem kola od vozu. Hodí se do salátů nebo na zepékání. Orecchiette Orecchiette jsou velmi drobné těstoviny ve tvaru ořechových skořápek nebo mušliček. Lasagne Jsou pláty lisovaných těstovin, ze kterých se připravuje stejnojmenný pokrm. Tradiční lasagne se skládají s mletým masem, rajčaty, smetanovým sýrem a tvrdým sýrem. Existují ještě například lasagne smetanové se špenátem. Spagetti Na Spagetti rozhodně nesmíme zapomenout. Jsou odvozeny od slova spago, které pojmenovává provaz. Spagetti se i v Itálii podávají s rajčatovou omáčkou, ale maso na nich Italové nevyžadují. U nás špagety bez masa nebo párku nejsou špagety, že? Maccheroni Od Spagett se tyto těstoviny liší dutým vnitřkem. Jsou taky silnější. Hodí se k masovým omáčkám. V Americe jsou tradičně podávány se sýrem. Ačkoliv se vám tento výčet těstovin může zdát dlouhý, tak vězte, že na světě existuje kolem 300 druhů těstovin. Takovéto množství asi nikdo ještě neokusil. Plánujete některé z nich ochutnat a odstartovat tak těstovinový maraton? Více o těstovinách se dozvíte v knize Miluji těstoviny, kterou najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Tradiční výroba mýdla I
Jak již bylo řečeno v předchozím článku, výroba mýdla není jednoduchý proces. Pracuje se s hydroxidem sodným, který je nebezpečnou látkou. Pokud se dostane do kontaktu s pokožkou, místo může vypálit a to se bude velmi těžko hojit. Při práci s louhem je třeba užívat ochranné pomůcky. Pokud vás kapalina zasáhne, je místo nutné omývat vodou a následně nemeškat a vyhledat lékařskou pomoc. Promyslete si, zda chcete touto metodou mýdlo vyrábět. Pokud ne, vraťte se do našeho předchozího článku Vyrobte si pravé domácí mýdlo a zkuste nejprve snadnou metodu, díky které vyrobíte mýdlo za pár minut a ještě vám při činnosti mohou pomáhat děti. Pokud si však na tuto metody troufáte, není na co čekat, jdeme na věc. Připravte si hydroxid sodný a destilovanou vodu. Každou surovinu uchovejte zvlášť. Destilovanou vodu nalijte do nerezového hrnce a pomalu do ní přidávejte hydroxid sodný. Směs míchejte, dokud se všechen hydroxid nerozpustí, to je opravdu důležité. Myslete taky na to, že nikdy nesmíte vodu lít do hydroxidu, mohl byste si ublížit. Jakmile budete mít promícháno, začněte směs zahřívat k varu, avšak před tím, než se začne kapalina vařit, teplotu na plotně stáhněte. Dejte si pozor na to, že při vaření směsi jdou z nádoby výpary, které není dobré dýchat. Nechte při přípravě otevřené okno, na obličej si vezměte patřičné pomůcky. Dobrou pomůckou může být taky výkonná odsávačka páry. Směs po prohřátí či téměř uvaření sundejte z plotny a nechte ji chladnout. Mýdla můžete nakoupit zde. 
Zobrazit článek >
 
Vyznáte se v sýrech? III
Brynza V karpatských zemích vznikl již před mnoha lety ovčí zázrak. Společně se zakysanou smetanou tvoří tento sýr slast pro chuťové buňky. Brynza chutná dobře na zapečených bramborách, podává se tradičně taky s haluškami. Sýr je oblíben hlavně u našich slovenských sousedů, taky v Polsku nebo na Ukrajině. Eidam Polotučný sýr Eidam je špička mezi sýry, co se týče používání. Není moc slaný, je jemný. Má polotuhou konzistenci. Tento sýr zraje od čtyř týdnů až po deset měsíců. Cheddar Ještě si musíme zmínit jednoho anglického velikána. Cheddar je sýr válcovitého tvaru. Má nažloutlou barvu. Jeho chuť je jemná a nasládlá, opět by se dala přirovnat k ořechům. Sýr je na rozdíl od jiných jemných sýrů trochu nakyslý. Dozrává do pikantní a výrazné chuti. Na jeho výrobu se používá kravské mléko. Zraje až dva roky. Appenzeller Plnotučné nepasterizované mléko. Hory. 720 let. Jaký sýr to asi bude? Samozřejmě je to takzvaný Appenzeller, který se jmenuje po místu, odkud pochází. Sýr je velmi jemný s výraznou chutí, jeho barva není čistě bílá, míří do slonoviny. Jeho příprava je velmi specifická. Jakmile dozraje, máčí se sýr ve vínu nebo v jablečném moštu s bylinkami, proto je tak jedinečný. I když se vám možná zdá, že jste tento sýr nikdy nejedla, možná změníte názor, když se dozvíte, že z tohoto sýra se připravuje známé fondue. Poznejte další druhy ještě specifičtějších sýrů. Přečtete si knihu Sýry APETIT, kterou najdete zde. V publikaci se dozvíte nejen více o tom, jak sýry rozeznávat. Kniha vám podá informace, jak nejlépe sýry zpracovat.  
Zobrazit článek >
 
Pár tajemství pohádky Ledové království (Frozen)
Tento nádherný animovaný film o Else a její sestře Anně zná snad každé dítě. Pokud jste tento filmový muzikál ještě neviděli, tak to rychle napravte. Kritici srovnávají film se Lvím králem, což je opravdu velká poklona pro režiséra, jelikož Lví král tvoří první příčku v animovaných filmech Disney. Dnes se děj pohádky prozrazovat nebude, avšak pojďme se podívat na zajímavosti, které pro vás budou asi novinkami.   Filmová pohádka bylo inspirována Sněhovou královnou Hanse Christiana Andersena, o interpretaci příběhu tohoto slavného umělce se pokoušeli animátoři už od roku 2002. Režisér Adam Green pojmenoval postavy po svých blízkých přátelích. Hanse, Kristoffa a Annu podle spisovatele, který původní příběh sepsal (Hans Christian Andersen). Jméno Hansova koně Sitron, z norštiny přeloženo – citron, nebylo dosud objasněno. Nevíme tedy, zda má jméno taky nějaký hlubší význam. Při natáčení se snažilo redukovat na minimum použití počítačových úprav, takzvaných CGI efektů. Herci se velkou část natáčení pohybovali po skutečných lanovkách ve výšce několika metrů. Zpěvačka Demi Lovato nazpívala jak Elsino Let it Go, tak i Anninu píseň For the First Time in Forever. Píseň Let it Go byla nominovaná na oscara. Klip k písni je dnes nazpíván již ve 25 jazycích. Hudba tvoří 24 minut filmu. Když Anna zpívá zmiňovanou píseň, tak v druhé části, až vyjde z hradu, můžete spatřit postavy z pohádky na vlásku – Lociku a Flynna. Sven se ve filmu drbe zadními nohami. Uměl to i původní skutečný sob, který si takto podrbal své ucho. Sob se původně jmenoval Thor. Olaf byl vytvořen na první pokus. Zatímco některé postavy byla změněny i třicetkrát, tak roztomilý sněhulák se režisérovi zalíbil ihned. Speciální generátor vytvořil 20 tisíc různých vloček, které skoro celý film padají. Povolání ledař, kterým se živil i Kristoff, fungovalo několik století zpět i na území Čech. Elsa má ve filmu čtyřnásobně více vlasů než má reálný člověk. Je jich neskutečných 420 tisíc. Elsina kouzla se sněhem byla zkontrolována vědcem Thomasem Painterem, který dohlédl na to, aby působila co nejpřirozeněji. Pohádka je jednou z mála příběhů Disney, kde nehraje princ s hodnotami, jak je známe. Budoucí král je nejprve úplně obyčejný člověk. Z celého filmu je nejdéle renderovaný snímek ten, kdy Elsa vychází na balkon svého nového ledového zámku. Tvorba trvala přes 5 dní. Použito je celkem 218 snímků. Lidové umění pocházející z Norska, rosemaling, je použito na většině kostýmů a na velké části architektury. Tyto dekorativní prvky si můžete prohlédnout napřílad na prvních šatech Elsy. Předtím, než byl film natočen se tvůrci vypravili prozkoumávat krajiny plné sněhu, vyzkoušeli kostýmy, inspiraci jim také dodali některé stavby severských zemí. Ledové království do května roku 2014 přes 1,2 miliardy amerických dolarů. S tímto výkonem se tvůrci dostali na nejúspěšnější animovaný film a na pátý nejúspěšnější film vůbec. Producenti po premiéře přiznali, že takovýto ohlas vůbec nečekali. Film se stal jedním z nejoblíbenějších rodinných filmů všech dob. Potěšte své děti, sourozence nebo vnoučata předměty z Ledového království. Uvidíte, že z něj děti budou nadšeni a určitě si je zamilují. Knihu Ledové království Filmový příběh, která vznikla až po animovaném filmu, najdete zde. Produkty s motivy Ledového království najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Sexuální problémy, které se dějí skoro každému
Sex je důležitou součástí zdravého láskyplného vztahu. Někdy se však mohou objevit problémy, které bereme za vážné, ale přitom jsou to jen obyčejné prkotiny. Ovšem někdy se jedná o závažné potíže, kdy je třeba poradit se se svým lékařem nebo terapeutem. Sex už není to, co býval Na začátku vztahu nemyslíte na nic jiného, než kde a jak se budete moct milovat. Jenže po určité době i ten nejžhavější vztah začne pozvolna chladnout, začnete myslet na bydlení, svatbu a dítě. Pokud vám vlažnost milování vyhovuje, je to v pořádku. Pokud ne, přineste do vztahu něco nového, zkuste nové techniky nebo pomůcky. Sex ranního ptáčete s noční sovou On to má nejradši ráno, zatímco vy až večer? Špatně seřízená libida mohou vnést do vztahu trochu disharmonie. Stejně jako vše ve vztahu, bude to chtít jedině kompromis. Prostě to budete střídat, někdy ráno a někdy večer. Pokud jste oba připraveni brát i dávat, nic nebude problém a vše vyřešíte. Chce to jen více mluvit. Rozdílná fantazie Jen zřídka kdy se stává, že by oba partneři měli stejné potřeby a fantazie. On chce, abyste mu to dělala pusou, ale vám to přijde odporné. Vy byste chtěla zkusit něco z filmu, ale jemu takovéto věci nic neříkají. Svých tužeb ve prospěch někoho jiného se nevzdávejte a o svých potřebách komunikujte. Vaše vzájemné rozdílnosti můžete použít v jeden den jako součást milostných her. Nikdy nevíte, co se vám nakonec začne líbit. Problémy, které jsou opravdu problémy Nejste schopná dosáhnout orgasmu déle než tři měsíce ani s předehrou a ani během zkoušení jiných pozic. Partner nedosahuje erekce déle než tři měsíce ani při masturbaci. Pokud se nedokážete shodnout na frekvenci, denní době nebo jak to chcete. Pokud vás sex bolí.  
Zobrazit článek >
 
Druhy bakterií a virů I.
Období angín, chřipek a nachlazení je v plném proudu. Pokud máte děti školou povinné, určitě jste se nejedenkrát setkala s opakovaným onemocněním. A v tom horším případě i s nemocí, která se postupně projevila u všech členů rodiny. Viry a bakterie způsobují infekce. A ty jsou všude kolem nás. Stačí vzít do rukou košík v obchodě, sáhnout na zábradlí nebo se dotknout vypínače. Abyste se dokázala těmto nemilým návštěvníkům ubránit, je důležité dodržovat základní hygienické návyky. Seznamte se s nejznámějšími viry a bakteriemi:   Chlamydie - bakterie, která je stejně velká jako vir. Je velmi nebezpečná, protože napadá vnitřní části buněk. Usídluje se v buňkách a přetváří si je podle svojí potřeby. Nelze si proti nim vytvořit protilátky, proto se lze jimi nakazit opakovaně. Herpes simplex virus - HSV-1 je původcem oparu na rtech a pásového oparu. Pokud je člověk tímto virem napadený, nikdy se jej už nezbaví. Virus v těle zůstává i po odeznění oparu. Mezi spouštěče opakovaného vzniku oparů je stres nebo horečka. Přenáší se prostřednictvím slin. Streptokok - tyto bakterie mají kulovitý tvar. Vyvolávají různé problémy v různých částech těla. Například Streptokok pyogenes má za následek vznik infekce dýchacího ústrojí, což je známá angína. Taktéž vyvolává spálu nebo kožní infekci známou jako růže. Streptokok pneumoniae způsobuje zápaly plic. Streptokok mutans je skrytý v ústech a způsobuje zubní kaz.   Zbavte se všech toxinů v těle pomocí tabletek přípravku Chlorella Pura. Díky pravidelné konzumaci podpoříte svoji imunitu a celkovou kondici.
Zobrazit článek >
 
Upírské ságy nekončí – Jeaniene Frost: Jednou nohou v hrobě
Tohle musí přestat, není čas, abych se chovala nerozvážně. ,,Máš představu, kdo by to mohl být, Cat?‘‘ ,,Samozřejmě že ne! Jak bych mohla?‘‘ Don chvíli přemýšlel a mnul si při tom obočí. ,,Je to jen náhoda, že už měsíc chodíš s Noahem Rosem, a najednou o tobě někdo zjistí pravdu? Řekla jsi mu, co jsi? Co děláš?‘‘ […] Po páteři mi projel chlad. Ian znal někoho z mé minulosti.   A je tu další série o upírech. Tentokrát v hlavní roli s neodolatelnou a na první pohled nezranitelnou poloviční upírkou Cat, která si jako každá žena prochází nešťastnými láskami a navíc se ocitá ve smrtelných nebezpečích. Tato upírská sága sesbírala tolik kladných hodnocení, kolik jen mohla. Je oblíbená u teenagerů, ale i dospělých. Pojďme se podívat blíže na druhý díl těchto příběhů. Americká spisovatelka Jeaniene Frost se narodila roku 1974. Nyní žije na Floridě se svým manželem Matthewem. Svou kariéru odstartovala, když jí bylo třicet let. Zabývá se hlavně žánrem fantasy, který spojuje s romantikou. Jejími hlavními hrdiny jsou obvykle upíři nebo duchové. V rozhovorech se spisovatelkou padá často otázka, proč volí zrovna takovéto prostředí. Mnohokrát již vypověděla, že miluje tajemné záhady a procházky po hřbitovech, které jí bývají inspirací. K tajemnu má prý celkově blízko. Svým spisovatelským talentem se propracovala až k přední příčce těch nejčtenějších a nejúspěšnějších autorů. Její knihy jsou překládány do mnoha jazyků. U nás, v České republice, si oblíbenost zajistila také. Její první román nese název Noční lovci. Na něj pak navázala dalšími příběhy a doposud tvoří velkou románovou ságu, která má mít devět částí.  Mimo tyto romány se pyšní mnoha povídkami. Inspirací k první knize jí byl prý sen. Zdálo se jí o mužském upírovi a poloviční upírce, která opustila svého manžela. Noční lovci 2: Jednou nohou v hrobě Cat Crawfieldová není jen obyčejná žena, je to totiž poloviční upírka. Pracuje pro stát, konkrétně vládu. Vyškolila vlastní tým, který nyní vede. Stojí v čele mužů, kteří bojují proti upírům. Cat však prožívá mimo boje také klasické ženské trable. Stále vzpomíná na svého bývalého přítele Bonese, kterého byla nucena opustit. Kromě toho se dostala do potíží. Kvůli její nebezpečnosti i neohroženosti jejího manžela je sledována kýmsi nemrtvým. Byla dokonce vypsána odměna za její hlavu. Cat tedy nezbývá nic jiného, než požádat o pomoc Bonese. Nejprve se snaží jednat s Bonesem chladně, ale postupně propadá lásce. Unikne Cat nebezpečí a vypořádá se s nepřítelem? A co Bones? Nechá Cat zase odejít? Cat je žena, která má schopnost postavit se komukoliv a když bude třeba, je připravena každého škůdce zabít. Rozhodně to není, jak se říká, něžná květinka. Povahu má drsnější, navenek působí spíše chladně a vulgarismy ji jen létají z úst. Od prvního dílu je děj oddělen čtyřmi roky života. Druhý díl jsem k bližšímu popisu vybrala z toho důvodu, že je (nejen dle mého názoru) daleko lepší, než díl předchozí. Nové postavy jsou lépe propracované. Dějové linie jsou spletité. Kniha má spád. Příběh je od začátku o konce napínavý a zároveň romantický. Autorka má svůj vlastní styl psaní, který si rozhodně oblíbíte. Dalšími výbornými díly jsou knihy s názvy Jeden hrob za druhým, Před záhrobím a Z hrobu. Knihu Noční lovci: Jednou nohou v hrobě najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Jak zvýšit výdrž baterie II
Za další je vhodné upravit jas a výkonnost telefonu. Sílu záření displeje snižte tak, abyste na něj dobře viděla, ale aby nebyl zbytečně moc rozsvícený. Vypněte taky automatickou regulaci jasu, kvůli které se telefon vyčerpává a ještě navíc není v případě šetření baterie výhodná. Na slunci se vám jas zvýší na maximum, což není třeba.  Pokud jste v místě bez signálu, můžete telefon přepnout do režimu Letadlo, čímž taky ušetříte baterii. Zapněte ho zpět do normálu až ve chvíli, kdy zase budete mít signál.  Pokud máte přístup k nabíječce, svůj telefon aktualizujte a měňte staré verze aplikací za nové. Většinou se totiž jejich propagátoři snaží o vývoj alespoň o trochu úspornějších verzí. Spousta aplikací poskytuje taky možnost zapnutí verze, která spotřebovává méně energie.   Jednou za čas restartujte svůj telefon, aby došlo k vyčištění cache. Některé informace mohou být pro telefon zbytečné a taky můžou vyčerpávat baterii. Na druhou stranu časté vypínání telefonu taky není dobré, neboť se cache musí znova vytvářet.  Určitě se vyplatí zkontrolovat, které aplikace ,,žerou‘‘ nejvíce baterie. Ty pokud možno daný den nepoužívejte.  Myslete na power banku Dobrým řešením, pokud potřebujete užívat svůj telefon a nijak se neomezovat, je zakoupení power banky, která dodá vašemu telefonu potřebnou energii. Dobíjecí banky jsou různých druhů. Seženete drobné a lehké dobíjecí stanice, které zvládnou jedno nabití smartphonu, ale k dostání jsou i mnohem výkonnější power banky s daleko větší výdrží.     
Zobrazit článek >
 
Jak se postarat o pračku?
Nepříjemný zápach z právě vypraného prádla? Nebo snad vodní kámen či nepříjemná plíseň? S těmito problémy se setkává každá hospodyňka. Jak je jednoduše vyřešit? Víte, jak vyčistit pračku? Jak se o ni starat, abyste zamezila výskytu výše zmíněných problémů? Prášek zásuvku nevyčistí Pravidelně z šuplíku, do kterého se nalévá aviváž nebo sype prášek, vymývejte zaschlé prostředky. Ty mohou způsobit nejen tvorbu vodního kamene, ale i plísní. Čistěte pravidelně filtr Dle doporučení prodejců praček byste měla alespoň dvakrát do roka čistit filtr pračky. Pokud pračku používáte téměř denně, tak klidně i častěji. Filtr stačí vymýt obvykle pouze jen vodou, ale je třeba z něj odstranit nečistoty, které by mohly udělat v pračce neplechu. Větrejte pračku i dávkovač Nezapomínejte po doběhnutí programu nechat otevřená dvířka pračky, aby se z mechanismus dostala vlhkost. Povytažený byste měla nechat i dávkovací šuplík, který může mít stejný problém. Když přijde problém.. Univerzálním babským řešením proti nečistotám, plísním i vodnímu kameni je octová lázeň. Nalejte do bubnu pračky minimálně čtvrtlitrový hrnek octa nebo toto množství nalijte do dávkovače. Do bubnu následně přidejte půl hrnku sody, abyste pračku zbavila případného kamene. Soda se však postará i o drobné nečistoty. Pračku zapněte na plný výkon, nastavte ji klidně na vyšší teplotu. Po skončení programu nechte vyvětrat buben i dávkovač, jak už to bylo popsáno výše. A nečistoty jsou pryč! Hodila by se vám domů nová pomocnice? Co takhle automatický bílá pračka značky PHILCO? Produkt PL 1062 Chiva pračka najdete zde: bile-zbozi.eiffeloptic.cz.   
Zobrazit článek >
 
Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu
Zhruba dvacet let si u nás doma nakládáme vlastní krouhané zelí. Máme k tomu speciální kameninovou nádobu, kam se bílé, nakrouhané a osolené zelí natlačí a nechá se takzvaně zkvasit. Minulý rok jsem se rozhodla, že si tímto způsobem zkusím připravit červené zelí, ke kterému jsem přidala kopr a hořčičné semínko. Výsledek byl naprosto vynikající a zelí zachutnalo i malým dětem. Letos jsem udělala směsku z pekingského zelí, červené papriky, mrkve, cibulky a salátové okurky. Samozřejmě, že jsem použila mořskou sůl a hořčičné semínko. Pokud si chcete tuto směs připravit, budete potřebovat: 2 hlávky pekingského zelí, které jsem pokrájela na kostky, taktéž 2 červené papriky, 4 střední mrkve jsem oloupala a nastrouhala na hrubém struhadle, okurku na plátky a 4 cibulky, použila jsem jarní, jsem pokrájela na kolečka. Při cpaní této směsi do sklenice o obsahu 3,7 litrů se mi nedostávalo potřebného láku, kterým musí být zelenina zalitá. Proto jsem převařila vodu a lehce ji dosolila, ne moc, protože samotná zelenina už byla prosolená. Takto připravenou zeleninu je nutné přitlačit, aby se lák držel nad zeleninou. Já jsem použila kolečko z balzy a kámen. Pozor na to, aby kámen neobsahoval žulu. Vše musí být stoprocentně čisté. Sklenici jsem uzavřela a u radiátoru nechám stát zhruba týden. Poté si zeleninu předělám do menších sklenic a uskladním v lednici. Kvašená zelenina udržuje zdravou střevní mikroflóru, která je potřebná pro správné trávení. Kromě je tato zelenina velice bohatá na minerály, vitamíny, enzymy a probiotika, zvyšuje imunitu a pomáhá vylučovat toxiny z těla. Krom toho Vás zbaví únavy, sníží stresové napětí a vysoký krevní tlak. Přes zimu, kdy je velice obtížné zakoupit chutnou zeleninu, se kvašená zelenina stává více než důstojnou náhradou zeleniny čerstvé. Zkuste si připravit zdravou a chutnou kvašenou zeleninu. Postupy k přípravě naleznete v knize KVAŠENÁ ZELENINA PRO ZDRAVÍ A VITALITU.
Zobrazit článek >
 
Podzimní polévky
Horká polévka na podzim přijde každému vhod. A zde vám nyní přinášíme několik zdravých a chutných polévek, které zahřejí, dodají sílu a velkou dávku vitamínů. Řepová polévka Ingredience 2 červené řepy ½ celeru 2 brambory 1 větší mrkev 1 cibule 1 petržel 2 lžíce olivového oleje 1l zeleninového vývaru pepř a sůl Postup: Zeleninu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. K ní pak přidáme zeleninu a chvíli restujeme. Poté zalijeme vývarem a hodinu vaříme. Polévku osolíme, opepříme a rozmixujeme. Fenyklová polévka Ingredience: 1 bulva fenyklu ½ celeru 1 cuketa 1 petržel 1 cibule 1 lžíce řepkového oleje 1l zeleninového vývaru pepř a sůl Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji necháme mírně zezlátnout cibuli, přidám zeleninu a chvíli restujeme. Poté zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme cca 30 minut. Poté co zelenina změkne, polévku rozmixujeme. Fialová zelná polévka Ingredience: ½ hlávkového červeného zelí 1 plechovka červených fazolí 1 cibule 1 lžíce kysané smetany 1 lžíce rostlinného oleje 1 zeleninový bujón pepř a sůl Postup: Zelí nakrouháme najemno a z fazolí slijeme nálev a propláchneme. Na rozpáleném oleji necháme zezlátnout cibuli a přidáme zelí. Zalijeme vodou tak, aby zelí bylo ponořené a přidáme bujón, sůl a pepř. Necháme vařit, dokud zelí nezměkne - asi ¾ hodiny. Ke konci přidáme fazole a ještě 5 minut vaříme. Po uvaření přidejte lžíci zakysané smetany a rozmixujte.
Zobrazit článek >
 
Velké putování po Chorvatsku - Labin
Jezdíte-li rádi do Chorvatska, zajisté máte svá oblíbená místa, kam se rádi vracíte. Někteří zase rádi poznávají každý rok jiné město či letovisko. Pokud jste zastánci pevně naplánované dovolené, neměl by Vám chybět aktuální knižní průvodce po Chorvatsku. Město Labin je zvláštním způsobem tvořen dvěma úplně oddělenými osadami. Dolní Labin je známý především těžbou uhlí. Je to takové sídliště, které bylo postavené pro horníky. Těžbou uhlí ve štolách, které vedly až pod město, poklesla půda a na domech se vytvořily trhliny. Obyvatelé se přestěhovali na úpatí hory. V roce 1984 byla těžba zastavena. Labin založili Ilyrové ve 4. století před našim letopočtem a nazvali ho Albona. V roce 177 př. n. l. sem přišli Římané a ponechali městu staré jméno, z něhož byl odvozen dnešní název Labin. Od roku 1420 město osídlili Benátčané a to na celých 377 let. Náměstí Labinu dominuje radnice, která napodobuje styl italských paláců. Projdete-li bránou sv. Floriána, která je zdobená motivem benátského lva a labinskými erby, dostanete se na Staré náměstí. Po levé straně stojí zrestaurovaná stará radnice z roku 1555. Za návštěvu stojí i kostel Panny Marie postavený nejprve v gotickém slohu a poté přestavený do slohu renesančního. Uvnitř kostela naleznete několik mramorových oltářů ze 17. století. Na jednom z nich jsou uloženy relikvie sv. Justina. O pár metrů výše stojí barokní kaple a za ní velký barokní palác Battalia-Lazzarini z 18. století. V paláci dnes sídlí muzeum. Půjdete-li promenádou z města směrem ke hřbitovu, naskytne se vám nádherná vyhlídka na okolí, pohoří a moře. Taktéž zahlédnete nedaleké letovisko Rabac.    
Zobrazit článek >
 
Jaké účinky má mák na naše zdraví?
Je mák lidskému zdraví vůbec prospěšný? Jaké množství byste ho měla za den zkonzumovat a jak s těmito semínky naložit? Na všechny otázky a mnohé další vám odpoví náš článek.  Mák je velice významnou zásobárnou vápníku. Obsahuje taky dostatek hořčíku a železa. Do těla doplní i bílkoviny, dále zdravé tuky. Součástí máku je podstatné množství vitaminu E, taky skupina vitaminu B.   Mák má v sobě víc účinků, než si myslíte. Poslouží při tolika obtížích, že budete opravdu překvapena. Pojďme se podívat, na co zabírá a jakým partiím těla je zaručeně prospěšný. Začněme u vnitřních funkcí. Mák působí velice dobře na paměť. Zlepšuje ji jak v případě nutné nárazové vytíženosti, tak i ve stáří, brání totiž vzniku Alzheimerovy choroby. Mák dodává tělu sílu a novou energii, obecně posiluje i imunitu.  Mák detoxikuje organismus. Co se týče jednotlivých částí těla, pomáhá uvolňovat svalové křeče, podporuje sílu kostí a taky regeneruje dýchací soustavu, při potížích s dýcháním je opravdu skvělým pomocníkem.  Mák přispívá ke kráse. Dostávají díky němu sílu nehty a taky vlasy. Mák ve větší míře působí omamně, z toho však můžeme usoudit i to, že přispívá ke klidnému spánku jedince.   Z máku se velmi často vyrábí olej. Ten má ještě další specifické účinky, mezi něž patří například snižování krevního tlaku nebo ochrana před rakovinou.  Co se týče nutričních hodnot i základních vlastností, je makový olej podobný lněnému a konopnému oleji.  Vyzkoušejte taky tento malý zázrak. Náš makový olej má navíc regenerační a revitalizační účinky pro pleť, takže díky němu omládnete o několik let.  Mák můžete dále použít k přípravě makové kaše nebo dokonce makového mléka. O těchto potravinách až zase někdy příště. 
Zobrazit článek >
 
Na co je dobré koloidní stříbro?
Koloidní stříbro je jeden z léků současnosti. Léčilo se jím již dřív, ale v současné době se zase objevilo na scéně jako všelék. Na co stříbro dobře působí? Znáte jeho účinky? Z lidové mluvy můžete znát tento produkt taky pod pojmenováním dezinfekční. Jako dezinfekce samozřejmě lze použít stříbro také, avšak v současnosti jeho nejlepší účinky shledáváme v trochu jiném odvětví. Stříbro posiluje imunitní systém, působí jako skvělá prevence v mnohých nemocech. Další jeho vlastností je to, že urychluje hojení ran. Užívá se k jejich krytí, když ranám hrozí infekce, dále taky jako léčivo na popáleniny. Stříbro se využívá v pooperační době k hojení jizev. Stříbro můžete užívat zevně na akné nebo ekzémy, které během několika týdnů dokáže zcela vyléčit. Kromě toho má skvělý vliv na regeneraci pokožky, a tak dokáže zahojit i viditelné stroupky či jizvy, které by se samy hojily i dvakrát déle. Koloidní stříbro se dá užívat i vnitřně například na afty. Stačí připravit roztok, kterým si denně budete vyplachovat ústa minimálně třikrát denně a problém zmizí do několika dnů. Užívání stříbra se vyplatí i v případě, kdy trpíte sennou rýmou nebo alergiemi. To pak stačí užívat jeho nanočástice a problém rychle odezní. Mezi další choroby, které stříbro dokáže vyléčit, patří: cysty, hemeroidy, chřipka, kašel, kapavka, hleny, opary, nachlazení, plísňové problémy, kašel, prostata, salmonela, zánět močových cest nebo zápal dýchacích cest. Je dobré si pamatovat, že stříbro vřele působí taky na zuby. Pokud vás trápí zánět, stačí si několikrát denně vyplachovat ústa roztokem a sám po pár dnech odezní. Říká se, že pokud stříbro používáte preventivně, dokáže dokonce odstranit i drobný zubní kaz.  
Zobrazit článek >
 
Jak zafixovat rtěnku? I
Znáte to. Krásně si nalíčíte rty, avšak vaše práce nevydrží možná ani hodinu. Jak zajistit, aby vám obyčejná rtěnka zůstala na rtech co nejdelší dobu? S těmito triky už se za večer nebudete vůbec muset přimalovávat! V první řadě je třeba prozkoumat povrch svých rtů. Pokud trpíte na popraskané rty nebo se vám na nich loupe jemná kůžička, pak rtěnka nebude na ústech nikdy vypadat dobře. Výstupků na rtech se zbavíte peelingem. Pomoci si můžete domácí metodou, smíchejte krystalky cukru s medem, jemně promasírujte a vaše rty jsou rázem krásně hladké. V případě odlupující kůžičky si však dejte pozor, abyste si ze rtů s ní nestrhla i živou kůži. Místo by vás pak bolelo a ještě by přes poškození nešla dobře nanést rtěnka. Pokud se vám nepodaří jemně odstraňovat nedostatky, rty naopak potírejte balzámem. Existuje spousta bází pod rtěnku. Tento druh přípravků vám pomůže perfektně zacelit rtěnku a přispěje taky k její výdrži. Pokud nevlastníte žádnou speciální bázi, pak můžete vsadit na běžný korektor. Naneste jemnou vrstvu přes rty i do jejich okolí a následně naneste rtěnku. Nejen že déle vydrží, bude se vám i líp aplikovat. Rtěnka na rty se nejlépe nanáší štětečkem. Použít můžete jakýkoliv. Krásně s ním barvu protáhnete do všech koutů, ve vzduchu je mnohem menší riziko toho, že byste štětečkem uhnula mimo rty. 
Zobrazit článek >
 
Péče po opalování
Dbáte na to, abyste na sluníčko vždy vyšla s ochranným filtrem a v teplejších krajích používáte krém s vyšším ochranným filtrem? Tak to činíte velmi správně. Nezapomínejte ale taky na péči o pokožku po opalování. Kůže po opalování je dehydratovaná, potřebuje doplnit vodu i živiny. Někdy pokožka ráda červená, v tomto případě je nutné se zaměřit na speciální poopalovací krémy. Pokud budete dbát na regenerace kůže po opálení, vaše hnědá barva kůže mnohem déle vydrží. Nebude se navíc loupat. Vyberte si vhodné prostředky, které jsou určené pro kůži, která strávila delší dobu na slunci. Vybírat z produktů můžete zde. Za zkoušku rozhodně stojí například BIO Panenský kokosový olej, který najdete zde. Chladí podrážděnou pokožku a intenzivně o ni pečuje, pomáhá v regeneraci pleti. Kůži dokonale hydratuje a podpoří její pružnost. Kokosový olej je od nepaměti ceněn pro své blahodárné a všestranné působení na organismus. Dlouhodobě hydratuje a zvláčňuje pokožku. BIO kokosový olej PURITY VISION, známý také jako BIOKOKOSÁK, pochází z palmových hájů na pobřeží jižní Indie. Palmy jsou pěstovány v čisté přírodě podle zásad kontrolovaného ekologického zemědělství. Zralé plody jsou ručně zpracovávány tradiční metodou lisování za studena. Jedině tak si olej uchovává všechny vitamíny a antioxidační látky prospěšné lidskému organismu. Využití tohoto oleje najdete taky v kulinářství. Olej se hodí na pečení, vaření a pro přípravu studené kuchyně. Pečete chleba? Zkuste do receptury místo másla či stolního oleje přidat PURITY VISION Kokosový olej. Jemná chuť a lahodná křehkost pečiva vás určitě nadchne. Rychlý a delikatesní recept: Oloupané půlené brambory vydatně potřete PURITY VISION Kokosovým olejem a dejte péct do trouby na cca 40 minut (po 20 minutách otočte, aby se opékaly i z druhé strany). Po upečení ozdobte bylinkami a osolte mořskou solí, nebo třeba pálivou kořenící pastou. BIOKOKOSÁK dodá pečeným bramborům chuť exotiky. Opravdová mňamka! Grilujete? Vyzkoušejte PURITY VISION Kokosový olej jako základ do grilovacích past a směsí. Tip na originální grilovací směs: Pro nový rozměr chuti smíchejte PURITY VISION Kokosový olej, sůl a trochu nasekané citronové trávy.
Zobrazit článek >
 
Pěstujte levanduli
Už od dávných dob si lidé oblíbili omamnou vůni levandule. V každé zahrádce se levandule pěstovala, nejen pro její léčebné účinky, ale také pro okrasu a ochranu jiných rostlin. Nebojte se pěstovat levanduli, není to vůbec složité. Osobně jsem začala levanduli pěstovat před čtyřmi lety a stále, při pravidelné péči, každé jaro krásně obrůstá a v létě bohatě kvete. Mám ji vysazenou nejen v předzahrádce, ale také v užitkové zahradě mezi jahodami a také vedle ní vysazuji rajčata. Sazeničky jsem si předpěstovala ze semínek zakoupených v zahradnictví. Klíčivost je stoprocentní. Levandule lékařská je bylina s omamnou vůní a nádherně fialově kvetoucími květy. Tato rostlina je původem ze slunného Středomoří. V dnešní době exituje také levandule, která kvete nejen fialově, ale i modře, růžově nebo bíle. Nejvhodnějším stanovištěm je slunné, suché místo s dobře propustnou vápnitou půdou. Květy levandule jsou skvělým materiálem k výrobě dekorací, vonných sáčků do skříně, výrobě kosmetiky nebo jako surovina vhodná například k pečení. RECEPT: Levandulové sušenky Ingredience: 250 g hl. špaldové mouky 60 g cukru 1 vanilkový cukr 1 lžička ml. skořice špetka soli 120 g másla 1 vejce 3 lžičky sušených levandulových květů Postup: V míse si smícháme mouku, cukr i vanilkový, špetku soli a skořici. Poté přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, vejce a levandulové květy. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odležet cca 1-2 hodiny. Poté přeneseme těsto do pokojové teploty, aby změklo. Z těsta vyválíme placku silnou zhruba 3 milimetry a vykrajujeme sušenky. Pečeme asi 10 minut na 180oC. Jste-li milovnicí levandule, neměla by Vám chybět tato kniha "LEVANDULE", která je věnovaná právě teté krásce mezi květinami.  
Zobrazit článek >
 
Poznejte Kanárské ostrovy – cesta na ostrov Gran Canaria
Canarias je souostroví sedmi větších ostrovů a několika malých ostrůvků nacházející se v severním Atlantiku. Původní španělský název byl odvozen od slova canis, které v překladu z latiny znamená pes. Název byl komplexu ostrovů přidělen podle legendy, která tvrdí, že ostrov byl kdysi dávno hlídán obrovskými psy. Ti ho ochraňovali proti zlým duchům i lidským nepřátelům.   Největší ostrov Kanárských ostrovů je Tenerife, jehož rozloha činí něco přes dva tisíce kilometrů čtverečných. O trochu menší je ostrov Fuenteventura. V těsném závěsu za druhým největším ostrovem je ostrov Gran Canaria, kam se dnes blíže podíváme. Gran Canaria se nechází přesně mezi dvojicí ostrovů, které byly zmíněny v předchozím odstavci. Hlavním městem ostrova je Las Palmas de Gran Canaria, které je zároveň i největším městem celých Kanárských ostrovů. Najdete na něm vše, na co si jen vzpomenete: promenády s trhy a obchody, letiště a spoustu menších hotelů nebo velkých hotelových komplexů. V tomto velkém centru se každoročně konají tradiční karnevaly a festivaly. Město vám také umožní vrátit se do minulosti a prohlédnout si tradiční řemesla, jejichž konáním si domorodci vydělávali na živobytí. S historickým kontextem souvisí i široké spektrum muzeí. Za podívanou stojí taky známé náměstí Plaza del Espíritu nnto, kde najdeme například historickou kašnu. Průměr ostrova je asi 50 km. Nejvyšší hora s výškou 1949 metrů, která nese název Pico de Las Nieves, se nachází v centru ostrova. Pokud rádi zdoláváte vrcholy, tak tento rozhodně nevynechejte. Přístup na horu je volný a výšlap není nijak náročný. Téměř nahoru vyjedete i autem. Ve výšinách se budete moci pokochat výhledem na skoro celý ostrov. Nezapomeňte si prohlédnout známé údolí Fataga. Jižní cíp ostrova se nazývá Maspalomas. Je zvláštní tím, že zde můžete najít písečné duny, které lemují pláže. Jsou nazývané jako ,,malá Sahara‘‘. Některé duny dosáhnou výšky až 30 metrů. Pokud patříte mezi aktivnější typy vyhledávající zábavu, tak si přidejte na seznam míst Aqualand Maspalomas. Večer se můžete vypravit na romantickou procházku kolem majáku Faro de Maspalomas. Pokud by vás zajímalo více přírodních krás, tak si zapamatujte, že za podívání bude určitě stát procházka piniovými lesy, které najdete na jihozápadě ostrova. Tyto lesy jsou domovem hojné ptačí populace. Na ostrově Gran Canaria také žijí želvy obrovské. Sídlí blízko odlehlých pláží nebo v chráněných rezervacích. Celá chráněná oblast zabírá rozsah okolo 250 ha. Největší turistické oblasti se nachází převážně na jihu ostrova. Dalo by se konstatovat, že jediné větší turistické centrum, které na severu najdeme, je hlavní město Las Palmas. Nyní se tedy podívejme na jih ostrova. San Agustin je klidné letovisko s apartmány. Nenachází se zde velké hotelové komplexy. Místo je doporučováno pro těm, kteří hledají klidnější dovolenou. Playa del Inglés, takzvaná Anglická pláž, je jednou z těch nejoblíbenějších. Zlatavý jemný písek vás svede už z dáli. Okolí pláže také nabízí širokou škálu obchůdků a nákupních středisek. Bohatý noční život je zde žit sedm dní v týdnu. Místo zvané Puerto Rico je oblastí vhodnou pro lodníky a milovníky plaveb. Můžete si zde vypůjčit vlastní loď a vyrazit na rybolov nebo se nechat vyvézt na okružní plavbu kolem části ostrova. Je poměrně pravděpodobné, že při plavbě alespoň zahlédnete delfíny, které se zde vyskytují v poměrně hojném počtu. Pokud se chcete seznámit s klasickým dnem domorodých obyvatel, navštivte Puerto de Mogán neboli ,,kanárské Benátky‘‘. Nachází se zde klasické úzké uličky, na nichž domorodí obyvatelé rádi vysedávají a relaxují. V seznamu zajímavých míst by se dalo pokračovat ještě hodně dlouho. Pokud uvažujete o dovolené na ostrově Gran Canaria, určitě si obstarejte průvodce, ve kterém se toho dozvíte ještě o dost více. Na závěr se podívejme na kanárské klasické pochoutky. Tradičním pokrmem, nejen tohoto ostrova, ale celých Kanárských ostrovů je Puchero Canaria. Záhadný název není nic jiného, než guláš jehož základ je zhotovený z dýně, zelí a sladkých brambor. Do něho se dále přidává hovězí a vepřové maso. Jako zákusek doporučuji Bienmesab, dezert mandlovo-medové chuti sypaný skořicí. Turistického průvodce Kanárské ostrovy, který vám prozradí mnoho dalších užitečných informací nejen o ostrově Gran Canaria najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Vše, co potřebujete vědět o filtračních konvicích II
Víte, jak vlastně filtrační konvice fungují? Jedná se o zařízení, do kterého se přirozeně vkládá filtr. Ten se pyšní poměrně dlouhou životností. Zvládne zpracovat kolem sto padesáti litrů vody, avšak produkty jednotlivých výrobců se od sebe mohou lišit. Nejvíce filtrů do konvic vám však vydrží asi tak na měsíční užívání. Filtr se neskládá pouze z jedné části, naopak je vybaven několika vrstvami, které odvádí svou funkci. Opět je nutné upozornit, že popisovaná činnost filtračního tělíska se může lišit, zde zmíněná metoda se dá považovat za nejčastější. Na jemném síťovém filtru dojde k odstranění případných nečistot a usazenin. V této fázi dochází i k řešení tvrdosti pomocí iontů. Ty se postarají o zničení vodního kamene. Nemusíte se bát, ostatní látky filtr zvládne zachovat, neznehodnotí je. V dalším kroku obvykle voda prochází přes aktivní uhlí. To má na starosti zápach vody a její nepatřičnou chuť, kterou během pár vteřin napraví. Následně voda ještě musí zdolat nejjemnější část filtru, aby došlo k odstranění i těch nejmenších usazenin. Není asi třeba připomínat, jaká voda se pak v konvici objeví. No, ochutnejte sama. Samotná výměna filtru není vůbec obtížná a zabere vám při nejhorším pár minut. Při výběru správné konvice je dobré zohlednit několik faktorů. Pojďme si je nyní projít. V této fázi článku vám pomůžeme vybrat to nejlepší zařízení pro filtraci vody. Zaprvé je třeba připomenout, že filtrační konvice tvoří pouze jednu z možností filtračních nádob. Seženete taky láhve, které se dobře uskladňují v lednici i v komoře, některé se vám do práce ponesou lépe než jiné. 
Zobrazit článek >
 
Vaše vůně - ALIEN
 nabízí a doporučuje:   1) Alien Oud Majestueux od značky Thierry Mugler je orientálně-květinová, dřevitá vůně pro ženy, která byla poprvé veřejnosti představena v roce 2015. V úvodu se ukrývá šafrán a kardomon, srdce vůně patří kašmíru a jasmínu a na závěr se rozvine vůně ambry a agarového dřeva. Hlava: kardamon, šafrán Srdce: jasmín, kašmír Základ: agarové dřevo, ambra   Tuto vůni zakoupíte v našem e-shopu: ZDE 2) Alien Eau Extraordinaire je pozitivní vůně v jemných květinových tónech s charakteristickou svěžestí, která vytváří optimismus. Vůni tvoří neodolatelná kombinace neroli s čajem a bergamotem . Srdce tvoří svěží , exotická květina Tiare a v závěru vůně zahřeje smyslný jantar. Nový parfém Thierry Mugler byl vytvořen s cílem přinést pocit klidu a štěstí pro všechny ženy.Flakon nové vůně navazuje na styl kolekce Thierry Mugler, připomínající klenot, zdobený zlatými detaily. Alien Eau Extraordinaire byla zahájena v roce 2014 . Hlava: bergamot, čaj, neroli Srdce: heliotrop, květy Tiare Základ: ambra, jantar   Tuto vůni zakoupíte v našem e-shopu: ZDE 3) Thierry Mugler představuje nové vydání vůně Alien pro rok 2012. Bohatá, intenzivní vůně Thierry Mugler Alien Essence Absolue zdůrazňuje krásu každé ženy. Parfém Thierry Mugler Alien Essence Absolue je bohatá a mimořádně ženská vůně vyzařující mystickou energii. Hlava: jasmín Srdce: kořen kosatce, kašmírové dřevo Základ: kadidlo, myrha, ambra, vanilka   Tuto vůni zakoupíte v našem e-shopu: ZDE 4) Thierry Mugler představuje limitovanou edici Alien Eau Extraordinaire Gold Shimmer, která vychází k předchozí vůně Alien Eau Extraordinaire a je navíc obohacena o zlatý třpyt, který ulpí na Vaší kůži a promění ji tak v lesklou. Na trh byla uvedena v roce 2015. Hlava: čaj, bergamot, neroli Srdce: květiny Tiaré Základ: otočník, ambra, kašmírové dřevo   Tuto vůni zakoupíte v našem e-shopu: ZDE 5) Alien-cizinec, bytost přicházející odjinud, žena pocházející z jiného světa, mimo naši všednost. Je odlišná, ale přitom nám blízká. Vyzařuje pozitivní energii, mír a magii. Orientálně-dřevitá vůně, která je nabitá pozitivní energií. Vůně byla uvedena na trh v roce 2005. Hlava: jasmín Srdce: kašmírové dřevo Základ: bílá ambra   Tuto vůni zakoupíte v našem e-shopu: ZDE 6) Alien-cizinec, bytost přicházející odjinud, žena pocházející z jiného světa, mimo naši všednost. Je odlišná, ale přitom nám blízká. Vyzařuje pozitivní energii, mír a magii. Orientálně-dřevitá vůně, která je nabitá pozitivní energií. Vonný talisman Alien od Thierryho Muglera přichází v nové podobě, s novými tóny. Vůně byla uvedena na trh v roce 2009. Hlava: mandarinka, citrusy Srdce: jasmín, bílé květiny Základ: bílá ambra, kašmírové dřevo   Tuto vůni zakoupíte v našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >
 
Nicholas Barreau – Láska v Paříži
Francouzský spisovatel Nicholas Barreau roku 1980. Studoval na Sorboně historii a jazyky románské. Po studiích nastoupil na pozici knihkupce. Knihy se pro něj pak staly ještě větší vášní, a tak se rozhodl, že sám začne tvořit romány na volné noze. Vydavatelství o jeho díla měla zájem, a tak se dostal na trh. Po knihách natahují dodnes ruce samozřejmě hlavně ženy. A nyní je třeba prozradit důležitou věc. Příběh Nicholase je zcela fiktivní. Tuto postavu stvořila německá spisovatelka Daniela Thiele, která pod jeho jménem taky i píše romány. Posuďte sama, zda se vám líbí. Mezi publikace, které byly přeložené do českého jazyka patří tituly Láska v Paříži, Najdeš mě na konci světa, Paříž je vždy dobrý nápad a Úsměvy žen. Pokud se chystáte tyto knihy čítat, začněte ideálně první publikací. Láska v Paříži vypráví o velkém milostném příběhu. Na jeho počátku poznáváme Alaina Bonnarda, který je typickým nostalgikem z přesvědčení. Vlastní malé kino, ve kterém pravidelně hrává tradiční filmy. Rád vídá stejné lidi. V kině si však libuje hlavně ve středu, kdy jeho podnik navštěvuje plachá žena v červeném kabátu. Pokaždé usedá v řade sedmnáct. Jednoho dne se rozhodne Alain k odvážnému činu. Pozve neznámou krásku na večeři. Ona souhlasí. Tímto začíná příběh neobyčejné lásky a mileneckých chvilek. Tento román je nenáročnou četbou, která se hodí do každé volné chvíle. Děj vám vykouzlí úsměv na tváři a naladí vás pozitivní energií. Zkuste se taky ponořit do tradiční ženské červené knihovny. Publikaci Láska v Paříži najdete zde.  
Zobrazit článek >
 
Jaké druhy kávy znáte? I.
Kdo z nás by nemiloval onen černý, aromatický a chutný nápoj. Ano, řeč bude o kávě. Při šálku lahodné kávy se setkáváme s přáteli, nabízíme ji návštěvám a taktéž si u něj vychutnáváme chvilku pohody. Dříve byl u nás k dostání onen klasický český "turek" nebo v lepším případě bylo možné zakoupit kávu rozpustnou. Avšak ony časy jsou ty tam, a my si můžeme vybírat a zároveň vychutnávat mnoho druhů káv, které nám přinesou ojedinělé chuťové zážitky. AU LAIT Zní to příliš francouzsky? Jedná se o klasickou kávu zalitou mlékem. Lze ji připravit nejen z espressa, ale také přes filtr. Co se týče poměru kávy a mléka, většinou se dávají půl na půl. Tato káva je servírovaná zvlášť, tedy šálek kávy a sklenička mléka. Tudíž si poměr můžete upravit dle sebe. AMERICANO V tomto případě se jedná o klasické espresso dolité horkou vodou. Množství horké vody může být až pětkrát více než kávy. Esperesso se klasicky servíruje ve velkém šálku, abyste si jej mohli dolít vodou, kterou dostanete v konvici. Opět i u této kávy si poměr vody a kávy upravíte podle sebe. CAFFÉ LATTE Servíruje se ve sklenici s ouškem. Jeho příprava spočívá zhruba v 210 ml mléka, které se našlehá do pěny a dolije se do espressa. Pokud je barista i umělcem, někdy se dočkát i tzv. "latte artu", kdy vám do pěny vykouzlí i nějaký obrázek.   Máte chuť na domácí caffé latte s hustou mléčnou pěnou? Připravte si tuto kávu v kávovaru PHILIPS EP5310/10. Automatický kávovar v moderním designu připraví dokonale vyladěnou kávu přesně podle vaší chuti. Snadno si nastavíte sílu, objem kávy i teplotu. Váš oblíbený nápoj si jednoduše uložíte do paměti přístroje a vytvoříte si svůj osobní profil. Díky rychlému ohřívači budete mít svou kávu připravenou jedna dvě. Vlastnosti: Nastavení síly kávy a aroma Klasický napěňovač mléka Osobní profil Filtr AquaClean až na 5000 šálků bez nutnosti odstraňovat vodní kámen 3 druhy kávových nápojů 20 000 šálků té nejlepší kávy díky odolnému keramickému mlýnku s 5 stupni nastavení hrubosti mletí Horká káva od prvního šálku díky rychlému ohřívači Funkce MEMO – přístroj si zapamatuje, jakou kávu máte nejraději Vyjímatelná spařovací jednotka Možnost horké vody Možnost mleté kávy
Zobrazit článek >
 
Nákupy na Černý pátek
Slevy, slevy a zase slevy. Černý pátek se letos i u nás rozjel v plném proudu. Všimla jste si slev v obchodních centrech? Co je to vlastně za den, ten Black Friday? Black Friday oficiálně startuje ráno po Dnu díkůvzdání na konci listopadu. Tradice začala v USA a v Kanadě. Název tohoto dnu pochází z Philadelphie. Původně se termínem Black Friday popisoval obrovský zmatek, hlavně v dopravě, který nastal právě po díkůvzdání. Na tento den se totiž scházejí rodiny z různých koutů země nebo dokonce států. V pátek se pak vrací domů. V 60. letech 20. století začali obchodníci přicházet s tím, že začnou své obchody otevírat brzy ráno, aby nalákali lidi na nákupy před jejich odjezdem. Od roku 2000 se pak tato tradice rozmohla tak, že obchody otevíraly už před půlnocí předešlého dne. Tento zvyk postupně začaly řetězce spojovat s velkými slevami. Každý obchod snížil ceny, aby tak dosáhl těch nejlepších bezkonkurenčních cenovek. Postupem času si lidé na lepší ceny navykli a začali nakupovat. Dnes už je každý druhý Američan schopný stát obrovské fronty ještě před otevřením, aby ulovil ty nejlákavější nabídky. V posledních letech pronikl tento zvyk i do jiných zemí. Letos se také připojily i obchody z České republiky. V nákupních centrech jste mohla narazit na spoustu vývěsek s lákadly na velké slevy. Pokud jste ještě nakoupit nestihla, máte k tomu ještě zítra příležitost. Obchodní centra totiž pátek prodloužila do celého víkendu. Při nákupech si však dejte pozor na ,,kouzelníky‘‘ ze světa marketingu. Slevy jsou obvykle stanovovány z přemrštěných cen, aby vypadaly lákavěji. Popravdě jsou produkty obvykle prvně zdraženy a pak až zlevněny o určitá procenta. Některé obchody dokonce přelepují cenovky na visačkách, aby například sleva 25% vypadala lákavěji. Při nákupech přemýšlejte, zda jsou ceny opravdu tak lákavé. A pár zajímavostí z nedávných Černých pátků: Pokud sledujete zprávy z Ameriky, mohla jste si všimnout, že v pátek na konci listopadu vysílají známé televizní stanice nějak neobvykle moc záběrů z obchodních center. V těch má tento den ostraha totiž napilno. Nejen že dochází k většímu počtu krádeží, ale také ke strkanicím a dokonce i rvačkám. Každý člověk se snaží ulovit ty nejlepší kousky a občas se o nějaký ten produkt lidé poperou. Bohužel se tyto potyčky někdy vyhrotí až k tomu, že dojde ke smrtelným zraněním. Proto některé obchody vpouští zákazníky do obchodů postupně. Lidé musí od noci stát fronty, aby byli do prodejny puštěni co nejdříve. Průměrná útrata amerického občana se tohoto dne vyšplhá na neuvěřitelných 430 dolarů, což je u nás v přepočtu téměř 11 tisíc korun. Za deset let se částky, které na Velký pátek lidé utratí, zvýšily na dvojnásobek. Někdy je tento den přezdíván taky jako svátek konzumerismu. Lidé zkrátka nakupují bez přestávky. Co myslíte, vydrží jim pocit štěstí i do dalšího dne, když si budou procházet účtenky? Tento den je hned druhý v pořadí, co se týče největšího počtu dovolených. Některé firmy dokonce dávají všem svým zaměstnancům volno. A co vy? Zaznamenala jste slevy? Black friday je považován za největší předvánoční nákupový maraton. Souhlasíte? Podařilo se vám nakoupit nějaké dárky na Vánoce? Naplánujete si na příští Černý pátek taky nákupy? 
Zobrazit článek >
 
Dámská kabelka značky FURLA
FURLA je světoznámá značka s dlouhou historií. Tato společnost byla založena roku 1927, kdy Aldo Furlanetto započal svůj byznys s módními doplňky v Evropě. Její historie začala v krásném italském městě Bologna a cílem bylo zaměřit se na ženy různého stylu a vytvořit pro ně módní doplňky, které pro ně budou skvělymi módními společníky. První obchod byl slavnostně otevřen roku 1955. V roce 1972 dědictví společnosti předal Aldo do rukou svých tří dětí - Giovanně, Carlu a Pablu Furlanettovým. V tomto období se také objevuje první kolekce kabelek s logem značky Furla. Společnost se chtěla přiblížit stylu emancipované a nezávislé ženy, což bylo úspěšné. Furla vytvořila nový koncept luxusu, který se velice rychle stal mezinárodním hitem právě kvůli kvalitě, funkčnosti a nadčasovému luxusnímu designu. V ČR můžete kožené doplňky zakoupit od roku 2007. V našem eshopu nabízíme nádhernou a luxusní dámskou kabelku Metropolis značky FURLA ve výrazné modré barvě, kterou snadno a nápadně oživíte svůj outfit. Je vhodná na společenská setkání, věčeře i do divadla. Bezesporu s ní budete nepřehlédnutelná. Kabelka je vyrobena z kůže a doplněna řetízkem ve zlaté barvě. Můžete ji nosit jak v ruce, tak i přes rameno. Její rozměry jsou: 17 x 14 x 7 cm. Tuto kabelku můžete mít i v jiných barvách - vybírejte v našem eshopu: zde
Zobrazit článek >
 
...a celulitida je fuč! II
Jezte vybrané speciality Jaké konkrétně? S celulitidou vám pomůže třeba ananas, který nejen urychluje spalování tuků, ale taky obsahuje enzym který odbourává nepotřebné bílkoviny. Pomohou vám taky řasy, překvapivě i sladký banán, máta a zázvor. Možná vás zaujme, že pokud se chcete zbavit celulitidy, je doporučováno pití kofeinu, taky zeleného čaje, podporují totiž rozpouštění tukových buněk. Pravidelné masáže Místa, která napadla celulitida je vhodné v každé volné chvíli masírovat. Masáží zlepšujete celkové prokrvení kůže, které je pro zbavování se celulitidy nezbytné. Proti celulitidě skvěle působí citronová šťáva. Dvakrát za den ji aplikujte na postižená místa a snažte se ji vmasírovat do pokožky. Ideálním lékem na celulitidu je lymfatická masáž. Provádí se zejména v salónech krásy. Efektivně odstraňuje ďolíčky a postará se o správnou funkci a vřelý start lymfatického systému. Bezvadné, ne? Relax a léčba v jednom. Speciální cvičení Existuje mnoho cviků, které vás zbaví celulitidy. Zaměřte se na problémové partie, kterými nejčastěji bývají nohy. Denně cviče výpady, choďte ze schodů, dřepujte, běhejte na místě a skákejte přes švihadlo. Tato jednoduchá a nenáročná série cviků vám pomůže být k dokonalému tělu zase o krok blíž. Používejte speciální krémy Zejména pokud se potřebujete celulitidy zbavit v co nejkratším čase, vyplatí se vám používat některé typy krémů, které se postarají o její zmizení. Doplní totiž do těla potřebné látky a antioxidanty ve větším množství a přímo do pokožky. Výborně působí například gely nebo krémy s hřejivým efektem. Přípravky na léčbu celulitidy najdete zde: zdravi.eiffeloptic.cz.
Zobrazit článek >
 
Cukroví za pár minut V
Truffles plné čokolády Budete potřebovat: Čokoládu (hořkou, minimálně 60% kakaa v sušině, 500 g) Smetanu ke šlehání (160 ml) Máslo (1 lžíce) Strouhaný kokos (hrst) Mleté ořechy (2 hrstky, kokos a ořechy můžete nakombinovat dle libosti, jak je máte rádi) Brandy (5 lžic) Vanilkový lusk (1 ks) Kakao (dvě lžíce) Postup: Čokoládu rozehřejte se smetanou a přidejte vanilkový lusk. Pak přidejte máslo, a míchejte, dokud směs nebude zcela hladká. Do ní následně zamíchejte brandy. Směs nechte vychladnout. Poté do ni vložte všechny sypké suroviny a opět dejte na pár minut do mrazničky. Poté tvarujte kouličky či oválky, zapichujte do nich párátka. Výsledné cukroví ještě můžete obalit dle libosti v oříškách, kokosu nebo v barevných perletích. Linecké cukroví Tato podoba lineckého cukroví je nejen velmi chutná, ale taky rychlá. Problém bývá jen se slepováním, to vám dá zabrat nejvíc. Můžete do akce ale zapojit celou rodinu a máte hned hotovo. Budete potřebovat: Cukr (120 g) Hladkou mouku (350 g) Máslo (250 g) Žloutek (3 ks) Citronovou kůru (1 lžička) Postup: Všechny suroviny smíchejte dohromady. Vyválejte si těsto a vykrajujte z něj cukroví do páru. Vložte do trouby předehřáté ne 150°C na pečící papír. Hotové linecké slepujte marmeládou. Hvězdičky s kousky višní Budete potřebovat: Mouku hladkou (300 g) Heru (200 g) Žloutek (3 ks) Višně (100 g) Vanilkový cukr (sáček) Cukr moučka (120 g) Postup: Smíchejte veškeré suroviny dohromady, nakonec přidejte višně a vypracujte těsto. Vyválejte ho a vykrajujte tvary. Poté pečte na 150°C asi 10 minut. Hotové cukroví můžete slepovat k sobě marmeládou nebo citronovým krémem, není to však nutné. 
Zobrazit článek >
 
Díky GDPR už žádné nabídky přes telefon
Od 25. Května 2018 přišlo v platnost nové opatření s novým nařízením ochrany osobních údajů (GDPR), které upravuje nabídky produktů a služeb přes telefonní hovory nebo SMS zprávy. Od tohoto data musí firmy nakládat s osobními údaji nás všech opatrněji. Zbavíme se otravných nabídek od různých společností Osobní údaj je totiž i telefonní číslo nebo email. Abyste mohli dostat nabídku, potřebuje firma váš souhlas. Souhlas nesmí být součástí smlouvy, ale vy musíte být na souhlas jednoznačně upozorněni. Pokud souhlas neudělíte, musí firma vaše telefonní číslo z databáze smazat. Je možné se bránit? Firmy se GDPR bojí, takže na ně vyrukujte touto zkratkou a upozorněte je na to, aby vás již nekontaktovali. Nadále obtěžující telefonát můžete nahlásit na ČTÚ (Český telekomunikační úřad) a vše se bude řešit jako přestupek, který ČTÚ pokutuje. Na dodržování pravidel nakládání s osobními údaji dohlížel před GDPR a také nadále dohlíží ÚOOÚ (Úřad pro ochranu osobních údajů). Dotazy ohledně GDPR V případě dotazů ohledně GDPR můžete kontaktovat speciální telefonickou linku 234 665 800. K dispozici jsou v časech PO-ČT 8-16 a PÁ 8-15. Emailem posta@uoou.cz nebo prostřednictvím datové schránky qkbaa2n anebo korespondenčně na adresu: Úřad pro ochranu osobních údajů Pplk. Sochora 27 170 00 Praha 7 Knihu GDPR Praktický průvodce implementací koupíte v eshopu zde: knihy.eiffeloptic.cz     
Zobrazit článek >
 
Sezóna jahod je tu! Co o tomto ovoci nevíte? I
Přišlo období jahodových bedýnek a vaniček, které vás budou lákat na trzích, u silnice nebo v supermarketech. Máte snad jahody i na své zahrádce? Zpestřete si den jahodovým zajímavostmi. Věděla jste tohle všechno o tomto chutném ovoci? Jahody se na našem území začaly účelně pěstovat na konci devatenáctého století díky českému správci a velkému americkému průzkumníkovi Rudolfu Strimplovi. Od roku 1896 na svém statku začal sázet jahodníky. Jejich plody se staly samozřejmě velmi oblíbenou potravinou. Byly podobné našim současným lesním jahůdkám. Postupem času se tento muž rozhodl taky podle amerických tradic vyzkoušet své pěstitelské umění na borůvkách, malinách nebo ostružinách. Přišel taky na snadné dobytčí hnojivo, které bylo navíc pro rostliny všeho druhu velmi účinné. Každý občan naší republiky sní v průměru tři kilogramy jahod ročně. Do tohoto počtu jsou zahrnuty jahody vypěstované jak na našem území, tak i z dovozu. Celkově se počet zahraničních jahod na našem území pohybuje v 70% množství. Nejvíce se k nám jahody přiváží ze Španělska, dále z Afriky. S českou produkcí bychom tedy jen tak nevystačili. Není pochyb o kvalitě jahod českých farmářů. Díky omezení nebo úplnému vynechání chemických postřiků máte jistotu, že je toto ovoce opravdu zdravé. Prodej u stánků od maloobchodníků je taky výhodnější z hlediska čerstvosti. Lidé prodávají jahody hned po sběru, obvykle je tato fáze obchodování velmi rychlá. Chuť jahod je taky lepší, neboť ovoce není šlechtěno, aby vydrželo transport a strojové balení.   Díky jahodám budete mít zdravější a bělejší zuby. Jsou dobrým odstraňovačem bakterií, bělící účinek mají díky kyselině jablečné. Plátýnkovou masku s jahodami pro zjemnění a antioxidaci najdete zde: krasa.eiffeloptic.cz.   
Zobrazit článek >