EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Zajímavosti

 
Na dovolenou s Panthenolem
Ať se chystáte za sluníčkem někde po České republice nebo do zahraničí, určitě si s sebou přibalte pomocníky, kterými ochráníte Vaši pokožku před spálením a zároveň ty, kterými ji ošetříte po opalování. Při opalování vystavujeme naši pokožku ultrafialovému záření, které naši kůži zbarví do čokoládové barvy. Ačkoliv je opálená pokožka symbolem léta, nic se nemá přehánět. Kůže opalováním trpí. Nejen, že se stává vysušenou, ale můžete si snadno přivodit i rakovinu kůže. Proto nepodceňte tuto situaci a vybavte se k vodě kvalitní kosmetikou! Nejen tou, kterou použijete během opalování, ale i tu, která Vaši pokožku dokonale zregeneruje. Panthenol 10% Swiss PREMIUM těl.mléko Je přípravek, který příjemně chladí, regeneruje a aktivně hydratuje podrážděnou pokožku a citlivou pokožku. Patří mezi velmi oblíbené kosmetické přípravky. Obsahuje extra vysoký podíl D-panthenolu 10%, aloe vera a vitamínů A, D, E a F. Účinně regeneruje a vyživuje sluncem podrážděnou pokožku, velmi dobře se vstřebává, je vhodný pro děti i zvlášť citlivou pokožku. Příjemně chladí, účinně regeneruje a vyživuje suchou a podrážděnou pokožku po opalování, pobytu v soláriu anebo v chlorované vodě. Snadno se roztírá, rychle se vstřebává a nezanechává na pokožce mastné stopy. Výrobek byl dermatologicky testován a neobsahuje parabeny. Je vhodný pro děti i pro zvlášť citlivou pokožku  
Zobrazit článek >
 
Tajemství Bachových květových esencí
Doktor Bach intuitivně objevil květové esence, které rozdělil do sedmi skupin a přiřadil k nim i barvy. Jak se esence používají: Esence dr. Bacha se připravují jednou ze dvou metod. Buď to je: metoda slunce metoda varu První metoda se používá pro získání vtisku energie čerstvých nových květů. Druhá metoda se častěji používá pro stromy a pupeny, kde je kvalita energie hutněší, nebo pro esence zpracovávané na začátku roku, kdy slunce není v plné síle. Obě metody používají teplo, aby se do vody vtiskla kvalita rostlin. Tento vtisk je silný, setrvává a dovoluje, aby se esence mohla použít ve většině tekutin, horkých nebo studených. V době vinobraní si můžeme blíže rozebrat vinnou révu - ovlivňuje 6. čakru (Adžňu) jejíž barva je indigová. Účinky esence vinné révy: mírní osobnost vede lidi k tomu, aby kvality potřebné k završení jejich úkolu v životě hledali uvnitř sebe k dosažení cíle lidé používají jemnější, vyrovnanější přístup Lákají Vás také Bachovy esence? Zakupte si knihu Tajemství Bachových květových esencí, jenž je uceleným průvodcem, díky němuž odhalíte tajemství "dvanácti léčitelů" – rostlin, které tvořily jádro Bachových pozorování – a dalších dvaceti šesti esencí, které objevil. Tato příručka vám poskytne vše, co potřebujete vědět o získávání a používání přírodních a bezpečných esencí, které vám navrátí zdraví a pomohou vám vyrovnat se s negativními emocemi. Podrobný popis všech květů vás seznámí s jejich účinky, díky nimž budete schopni určit tu pravou esenci právě pro vás.
Zobrazit článek >
 
Příběh Velikonoc II
Název Easter a jemu foneticky podobné výrazy vznikly odvozením ze slova, které vyjadřovalo poklonu starogermánské bohyni jara Ostraře. Nejstarším symbolem, který je vyzdvihován dodnes, je beránek. Již dříve lidé pekli sváteční dobrotu v hliněné formě. Jednalo se o druh obřadního koláče, který značil rozkvět a příchod něčeho nového. Je však třeba připomenout, že beránci jsou tradicí jiných kultur, k nám a zejména do střední Evropy přišel zvyk pečení beránka až v devatenáctém století. Jistě vás napadne, že tradičně jsou obdarováváni koledníci taky čokoládovými zajíčky. Ti jsou původem keltské, od nich je vzali za své Germáni a následně se dostali i k nám do Čech. Můžete sledovat, že ne všude jsou zajíčci tradicí. Někdo si s Velikonocemi prvotně spojí kozu, jiný zase koroptev a dokonce i medvěda, i území Evropy je co se týče proměnlivé. Tradicí konce devatenáctého století a taky celého století dvacátého byli ptáčkové z těsta. Dnes se pečou také, převážně z jidášovského základu, ale určitě v menší míře. Ptáčci měli symbolizovat zejména vyhnání kruté zimy. Dříve s ptactvem údajně přilétal nový rok. U nás je bez pochyb k Velikonocům zařaditelná taky pomlázka a samozřejmě velikonoční vajíčka či kraslice. Pomlázka předává ženám ,,život‘‘, zdraví a vitalitu, vždyť je taky vyroben á z vrby. Navštivte náš magazín pro muže, kde se dozvíte více nejen o pomlázce, hlavním symbolu Velikonoc, něco víc. A jedna zajímavost na závěr. Víte, že s velikonočními svátky se pojí i křen? Ten má připomínat hořkost a utrpení Krista. Je používán hlavně v Rakousku nebo v Polsku. Taky mléko s medem patří k Velikonocům. To má symbolizovat trojjedinost Kristovu. Poslechněte si tradiční velikonoční koledy. Co třeba CD ze Studia Trnka? Najdete ho zde. 
Zobrazit článek >
 
Řím II. část
Odkaz na I. část: ZDE Pokud na vás ve Vatikánu dýchne půvab historie, zajisté si nenechte ujít návštěvu Fora Romana. Nachází se v nejstarší části Říma mezi pahorky Esquilinem, Kapitolem a Palatinem. V období starověkého Říma zde stávaly budovy jako senát, kde se řečnilo a uzavíraly se zde důležité a významné dohody, dále baziliky a jiné důležité veřejné budovy. Dnes však musíte zapojit svoji velkou představivost, neboť z těchto, tenkrát skvostných budov a domů, zbylo jen titěrné torzo, jako jsou oblouky či několikero sloupů. Ale zajisté si zde krásně odpočinete a zrelaxujete. Vzhůru na Španělské schody! Nejvíce schůzek se odehrává právě na tomto místě. Schází se zde mnoho mladých lidí, umělců i filmařů. Tyto schody si podmanil i svět módy. Často se zde odehrávají velkolepé módní přehlídky známých světových návrhářů. Fontána di Trevi vás může v horkých letních dnech svádět k vykoupání, ale raději to nedělejte! Co však můžete udělat, je to, že vhodíte do kašny minci, což by vám mělo zajistit opětovný návrat do Říma. Až si prohlédnete veškeré památky, které toužíte shlédnout, dopřejte si také čas a jen tak se toulejte Římem. Toto město vás naprosto nadchne a pohltí do svého života. Dopravní chaoz, který je zde na denním pořádku vás naprosto fascinuje. Není auta, které by nepoužívalo svůj klakson a do těchto zvuků se ještě prolíná ten klasicky známý zvuk jedoucího skútru. Pokud budete mít v plánu přejít silnici, nečekejte, že vás někdo z motorizovaných pustí. Chce to trochu kuráže a předvídavosti a s tím vším a ještě s odvahou se musíte sami pustit do přechodu silnice. Pokud také toužíte splynout s místními, zavítejte do části města zvané Trastevere. Zde se zastavil čas. Zajísté i váš žaludek zatouží po nějaké té italské dobrotě. Dobrým tipem pro vás může být ulice Via Otranto nedaleko Vatikánu. Zde najdete perfektní Luma Bistro, kde objevíte vynikající kuchyni za příznivé ceny.
Zobrazit článek >
 
MycoClean
PRODUKT: MycoClean 99 g Jedná se o vyváženou kombinaci houbových a bylinných extraktů, vytvořenou pro problémy současného člověka, která vychází z hluboké moudrosti tradiční čínské medicíny. Tato kombinace posiluje „slezinu“ a tím posiluje energii Qi celého těla, odvádí z organismu vlhkost, hlen a nadměrnou horkost, detoxikuje ho, harmonizuje psychiku, posiluje SHEN (ledviny) a FEI (plíce). Co tedy přesně oslabuje PI (slezinu): nepravidelné stravování přejídání se nedostatek kvalitní potravy jednostrannost při výběru potravin nadměrná konzumace cukru, mléčných produktů a bílé mouky přílišné přemýšlení nedostatek pohybu Dominantní součástí směsi je slzovka neboli jobovy slzy. Slzovka je výborná pro posílení sleziny a odvedení vlhkosti z organismu. Dokáže organismus pročistit od různých škodlivin a toxinů. Druhou součástí směsi je semeno lotosu ořechonosého, který rovněž spolu se slzovkou posiluje PI (slezinu) a harmonizuje vyprazdňování. Jeho důležitou funkcí je posilování SHEN (ledvin) a jejich esence. Slzovka při dlouhodobém užívání SHEN (ledviny) oslabuje. Jeho třetí funkcí je harmonizace psychiky, proto je vhodný u nespavostí, lehkých depresí, výrazné stresové zátěže... Třetí část tvoří Fo Shou, což je druh citroníku zvaný Buddhova ruka, který reguluje jaterní energii Qi, často stagnovanou z nadměrných či nevyjádřených emocí, podporuje trávení, posiluje slezinu a transformuje TAN (hlen). Poslední, ale důležitou částí směsi, je medicinální houba Maitake (trsnatec lupenitý čili Grifola frondosa). Tato houba dokáže regulovat PI/WEI/GAN (my bychom řekli inzulínovou rezistenci), a proto se používá u metabolických problémů. Často se užívá souběžně s chemo či radioterapií.. Díky těmto vlastnosten je vhodný jako doplněk každé zdravé snídaně. Z pohledu čínské medicíny:     posiluje Qi PI (sleziny) a WEI (žaludku)     harmonizuje jaterní Qi     posiluje SHEN (ledviny) a jejich esenci     odvádí vlhkost a škodliviny     transformuje TAN (hlen)     má funkci An Shen (harmonizace psychiky)   Dávkování: 1 lžička prášku na den. Odměřte prášek přiloženou lžičkou a rozmíchejte  ve 2 dcl vlahé vody (děti od 3 do 15 let půl lžičky denně). Ideální užívat půl hodiny před snídaní. Pro zesílení účinku je možné pít tento nápoj 2-3x denně (vždy rozmíchat 1 lžičku ve 2 dcl vlahé vody). Tento produkt zakoupíte v něšem e-shopu: ZDRAVÍ  
Zobrazit článek >
 
Nepodceňujte cukrovku!
O cukrovce jsme nedávno uvedli článek v sekci pro muže - Jste diabetik - pečujte o své nohy. Avšak nikdy není od věci, připomenout si toto vážné chronické onemocnění, které se objevuje čím dál častěji. Počet pacientů, kteří se léčí na toto onemocnění v naší populaci stoupá, ať už se jedná o nemocné s prvním nebo druhým typem cukrovky. Jelikož se lékařská péče rok od roku zlepšuje, dochází i k zlepšení diagnostiky diabetu. Pokud se i vy léčíte na jednu z forem diabetu, víte, že musíte dodržovat vhodnou životosprávu a spolupracovat s lékařem, abyste předcházeli závažným komplikacím. Jestliže diabetik nedodržuje lékařská doporučení, hrozí: zrychlení procesu aterosklerózy vznik závažných chorob srdce a cév zvýšený výskyt infekčních chorob = snížená obranyschopnost poškození nervů v celém těle diabetická neuropatie poškození ledvin - po jejich selhání poškození oční sítnice - vede až k oslepnutí amputace dolních končetin Cukrovka (diabetes mellitus) je souhrnný název pro několik různých onemocnění. Všechny tyto choroby se projevují zvýšenou hladinou cukru v krvi (hyperglykémií). Typy cukrovky: cukrovka 1. typu cukrovka 2. typu cukrovka v těhotenství ostatní specifické typy cukrovky Informujte se více o tomto onemocnění. S knihou, kterou vytvořili přední odborníci - doc. PhDr. Dr.phil. Laura Janáčková, CSc., a prof. MUDr. Milan Kvapil, CSc., DIABETES - NECUKRUJTE S CUKROVKOU, získáte dokonalý přehled o tomto nebolestivém avšak zákeřném onemocnění. Pomůže vám najít východisko i při překonávání krizového období nejen při její léčbě, ale i v rodinných vztazích.    
Zobrazit článek >
 
Zahradníkův rok - rady na měsíc říjen
Měsíc říjen je měsícem sklizně jádrového ovoce. Přináším vám několik rad na říjnové práce při sklizni, v sadě a na zahrádce. Skladovací prostor - aby nám plody dlouho vydržely v perfektním stavu, skladovací prostor musí být chladný, spíše tmavý, větratelný, s dostatkem vzduchu a bez výskytu škůdců. Jak ukládat ovoce - ideální jsou police nebo regály, kam se uloží ovoce jednotlivě. Lépe se kontrolují napadené plody plísní. Jak pracovat s ořechy - vlašské ořechy usušíme na slunci, v suché místnosti nebo na půdě. Pouze zcela suché ořechy můžeme sesypat do koše nebo přepravek. V žádném případě se nesmí ořechy umývat! Píďalka zhoubná a podzimní - proti jejich náletům připevníme na kmeny vyšších stromů lepové pásy. Nemocné stromy - poškozené a odumírající stromy odstraníme i s kořeny. Strupovitost jabloní a hrušní - krátce před opadem listů ošetříme jabloně a hrušně postřikem krystalického hnojiva močoviny v koncentraci 7%. Výsadba - začíná ve druhé polovině měsíce. Stromky a keře musí být dostatečně vyzráléve dřevě. Především dbejte na to, aby nevyschly kořeny. Proto je dobré 24 hodin před výsadbou namočit kořeny stromků a keřů do vody. Orba - zaoráváme rostliny, které vytváří dostatečnou hmotu (svazenka, hořčice nebo peluška) na zelené hnojení. Staňte se odborníkem v zahradnickém oboru s knihou ZAHRADNÍKŮV ROK! Autor Wolf-Dieter Storl vysvětluje všechny důležité práce a dává je čtenáři k dispozici krok za krokem.
Zobrazit článek >
 
Co o vás řekne tvar nehtů?
Ať už si nehty pravidelně lakujete nebo ne, zůstáváte pravděpodobně stále u jejich stejného tvaru. Co o vás tvar nehtů vypoví? Oválné nehty Ženy s oválným tvarem nehtů jsou velmi přátelské a vstřícné. K tomu, abyste dosáhla svého nepotřebujete tvrdou sílu, bohatě vám postačí čas. Toho vždy na všechno máte dost. Díky vaší milé povaze jste obvykle v kolektivu oblíbená. Kulaté nehty Nehty zakulaceného tvaru, obrousit je co to jen jde a hlavně se vyhnout hranatosti? Poznáváte se v tomto stylu nehtů? V tom případě jste nenápadná osoba, která raději zapluje do davu, než aby v něm byla královnou. Jste žena tišší povahy. Raději budete mít pár dobrých přátel než tisíc kamarádu jen tak ,,na oko‘‘. Hranaté nehty Nosíte-li hranaté nehty, jste ostřejší dámou. Nenecháte nikoho vkročit do vaší cesty. Jste pracovitá a obvykle dostanete vše, po čem toužíte. A pokud něco nemáte, uděláte vše proto, abyste to získala. Není se co divit, že stojíte v čele vaší party. Špičaté nehty Všechny ženy nosící špičatý tvar nehtů jsou velmi extravagantní. Svou výstředností se snaží na své okolí udělat dojem. Jsou rády středem pozornosti. Pokud se jim kdokoliv snaží zkřížit cestu dovolí si na něho vytáhnout své špičaté drápky. Mandlové nehty Ženy s mandlovými nehty jsou tvůrčími typy. Poradí si v každé situaci. Umí pomocí pár detailů zaujmout své okolí. Tyto dámy taky milují drama a napětí. Baletní nehty Nosíte nehty s obroušenou špičkou? Pak patříte do třídy elegantních dam. Působíte zřejmě velice ladně a křehce. Ke každému úkolu přistupujete sebevědomě. A jaké nehty nosíte vy? Poznáváte se v některém z popisů? Veškeré produkty na péči o nehty včetně samotných laků na nehty najdete zde.      
Zobrazit článek >
 
Jak postupovat při výběru značkové kabelky? I
Přemýšlíte o nákupu kabelky, která nestojí zrovna málo? Plánujete vložit své úspory do jednoho kousku? Ať už vybíráte značkovou kabelku pro sebe nebo jako dárek, přečtěte si náš článek, který vám poradí, na jaká hlediska brát při nákupu ohled a o čem před koupí přemýšlet.  Co od kabelky očekáváte?  Jinak řečeno, k jakým účelům vám má nová kráska posloužit? Jestliže plánujete investici do opravdu drahé tašky, pravděpodobně ji nekupujete kvůli tomu, že se vám rozbila vaše kabelka stará. Pokud hledáte doplněk, který by unesl velkou váhu, byl by prostorný a nerozbil se po dvou měsících nošení, nemusíte svou důvěru vkládat pouze do světově proslulých kabelek. Na trhu seženete velké množství kvalitních a propracovaných výrobků za přívětivé ceny. Prozkoumejte náš e-shop, jistě najdete to, co hledáte.  Jestliže si však kabelku kupujete z toho důvodu, aby vás reprezentovala na akcích a dodala vám nádech luxusu, pak míříte správně. Jen si pořádně promyslete, zda doplněk využijete spíše na denní události nebo na večírky. Účelu samozřejmě musíte přizpůsobit svůj výběr.  Kolik do ní chcete investovat?  Základní otázka, kterou nemůžete opomenout. Za značku si každý zkrátka musí připlatit. Víte, že ty nejluxusnější modely vychází cenově až na sta tisíce korun? 
Zobrazit článek >
 
Recept: Panettone
RECEPT: Panettone Ingredience: 650 g polohrubé mouky 200 g rostliného tuku 150 g kandovaného ovoce 150 g krupicového cukru 150 g rozinek 50 g droždí 250 ml mléka 4 ks žloutky 2 ks vajec 1 ks vejce na potření 1 lžička soli tuk na vymazání pergamenového papíru špetka nastrouhaného muškátového oříšku kůra z 1 ks citrónu forma vysoká 12 cm o průměru 16 cm pergamenový papír Postup: Droždí smícháme se lžičkou cukru a polovinou vlažného mléka, dobře rozmícháme, přidáme ještě 2 lžíce mouky a vše našleháme, na teplém místě necháme kvásek kynout. Prosátou mouku smícháme se žloutky, vejci, muškátovým oříškem, citronovou kůrou, solí, rozinkami a na drobno nasekaným kandovaným ovocem, přidáme nakynutý kvásek, krátce propracujeme a nakonec vlijeme rozehřátý rostlinný tuk. Těsto důkladně vypracujeme a necháme na teplém místě cca 30 minut kynout. Pak těsto zlehka propracujeme a vytvoříme z něj bochánek. Formu vyložíme pergamenovým papírem, kterou potřeme tukem, vložíme do ní bochánek a necháme dalších zhruba 30 minut kynout. Před pečením povrch panettone nařízneme do kříže a potřeme rozšlehaným vejcem. Troubu předehřejeme na 190-200 °C a moučník nejprve asi 15-20 minut zapékáme, potom teplotu snížíme na 160-170 °C a dopékáme asi 35-45 minut. Po upečení necháme panettone asi 30 minut ve formě chladnout, potom ji vyklopíme, nejlépe na nějakou mřížku (aby nám vychladla i ze spodu) a jakmile úplně vystydne, sejmeme pergamenový papír. POZNÁMKA K PEČENÍ:  Místo originální formy na panettone lze použít i hrnec o stejné velikosti a šířce, který však nesmí mít umělohmotná ucha! Taktéž lze formu nahradit formu hlíněným květináčem.    
Zobrazit článek >
 
Vyrábíme si vlastní víno
Z většiny druhů ovoce můžeme připravit různé typy vín. Základními typy doma vyráběných vín jsou tzv. lehká stolní vína a vína dezertní. Stolní víno - označujeme víno s obsahem alkoholu 10 až 12 %, tzn. přicukřované jen natolik, aby po prokvašení zůstalo odolné vůči různým onemocněním. Hotové víno obsahuje jen nepatrné množství cukru, nebo vůbec. Dezertní víno - obsahuje 80 - 200 g cukru v 1 l, aby bylo chuťově vyvážené i přiměřeně odolné vůči dodatečnému prokvašení cukru, který do vína přidáváme po skončení kvašení, musí obsahovat minimálně 14 % alkoholu. Často se stává, že se kvašení zastaví. Musíme dodržovat určité zásady: ředit mošt vodou jen tolik, kolik je nutné pro snížení obsahu kyselin do moštu přidáváme celé množství cukru určené k prokvašení, zcela rozpuštěné a najednou pokud možno zakvasit mošt ihned po jeho vylisování pro rychlé rozkvašení umístit mošt do teplé místnosti kontrolovat dokvášející mošt a občas jej promíchat Prosté dezertní víno - získáme přicukřením 80 - 120 g cukru na 1 l vína. Vyrábí se z velmi aromatického ovoce. Dezertní víno likérové - přídavkem koření, suchých plodů, vinného destilátu a dalších přísad můžeme zhotovit dezertní ovocné víno podobné likérovým vínům. Vlastníte-li menší vinohrad, nebo si jen chcete vyzkoušet výrobu vína z hroznů, zakupte si praktickou příručku "Výroba vín u malovinařů", kde se dozvíte jak probíhá samotný proces výroby vína, základní informace o moderní výrobě vín a jiné zajímavé informace pro vinaře. Knihu "Výroba vín u malovinařů" zakoupíte zde: knihy.eiffeloptic.cz    
Zobrazit článek >
 
Konvekční Trouba Chef Master Kitchen
  V minulosti jsem řešila problém, jak si uvařit na chatě, kam jezdíme každý rok a kde majitelé nemají troubu. Sháněla jsem se po něčem menším, skladném a zároveň výkonném. Až mi moje kamarádka Gábi, doporučila tuto konvekční troubu: CHEF MASTER KITCHEN Tím byl problém vyřešen! Ale nemyslete si, že když nejsme na chatě, že tuto troubu nepoužíváme. Tedy nepoužíváme, ale věnovala jsem ji mým rodičům, kteří jsou dva a krom toho jednoho týdne, kdy si ji zapůjčím, ji pro svoje malé vaření plně využijí. Produkt: konvekční trouba CHEF MASTER KITCHEN Díky této komplexní konvekční troubě Chef Master Kitchen objevíte jiný způsob vaření! Ušetřete si čas a námahu s tímto pohodlným, praktickým a vysoce kvalitním kuchyňským robotem, který griluje, dopéká, rozmrazuje, peče, vaří, frituje... efektivně. S tímto systémem na vaření uvaříte dokonalá jídla. Navíc se tento přístroj velmi snadno používá i čistí. Má kapacitu 12 l a obsahuje termostat (až do 250 °C) a časovač (0º60 min). Celkové rozměry: 38 x 34 x 33 cm Napětí: 220º240 V / 50 Hz Příkon: 1 200 º 1 400 W Balení konvekční trouby Chef Master Kitchen obsahuje: Skleněné víko s časovačem a termostatem, a rukojetí na vypínání a zapínání Skleněná nádoba (cca 33 cm v průměru, 17 cm vysoká) Plastový stojan Kovový grilovací mřížka Zvednutá grilovací mřížka Kleště k odebírání Tuto troubu zakoupíte v našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >
 
Co jste o šampaňském ještě nevěděla
Šampaňské se hodí ke každé slavnostní příležitosti. Máte ráda tento alkoholický nápoj? Přečtěte si pár zajímavostí, o kterých jste jistě neměla ani tušení. Šampaňské se řadí do tříd šumivých vín. Ta vznikají delším kvašením vína přímo v lahvích. Rozlišujeme dva hlavní druhy šumivého vína – ročníkové, které se vyrábí z různých odrůd vypěstovaných ve stejný rok a neročníkové, jež nerozlišuje ročníky vína. Ročníková vína jsou ta, která se archivují. Šampaňské převzalo svůj název od oblasti Champagne, který se nachází v severní Francii. Známé vinařské domy najdete v ulici jménem Avenue de Champagne. Zde vám vinaři nabídnou i degustaci šampaňského té nejvyšší kvality. Výskytu řetězců bublinek v šampaňském bylo věnováno dlouhé bádání. Vědci si mysleli, že bublinky v láhvi vznikají z důvodu mikroskopické nerovnosti plochy nádoby. Toto tvrzení však vyvrátil student Liger-Belaira. Dokázal, že řetězce bublinek se v šampaňském tvoří kvůli drobným vláknům celulózy. Tato vlákna se nachází taky vy sklenkách. Dostanou se tam například při leštění. Na jednom celulózovém vláknu se vytvoří až 30 bublinek za sekundu. Láhev šampaňského obsahuje asi 49 milionů bublinek. Správná teplota šampaňského by měla neustále činit 10°C. Těsně před podáváním je vhodné šampaňské ochladit asi na dva až čtyři stupně Celsia. Jak zaručeně poznáte, že vaše láhev nebyla dostatečně vychlazena? Úplně jednoduše. Láhev se správnou teplotou by při otevření neměla udělat žádný zvuk. Pokud při otevírání bouchne, budete vědět, že její teplota je vyšší než 5°C. Šampaňské je vhodné pít taky při degustaci některých jídel. Hodit se bude k paštikám, zvěřině nebo kaviáru. Neovlivňuje totiž chuť jídla. Obří slavnostní sklenice na sekt najdete zde.    
Zobrazit článek >
 
Vyrobte si adventní věnec
Vánoce jsou skoro tady, pojďte si vyrobit adventní věnec a započněte tak oficiální přípravu na Vánoce. Na výrobu budete potřebovat: Korpus věnce Čerstvé chvojí nebo tenké větve z jehličnatých stromů Nit, vlasec nebo vázací drát Lepící pistol s náplní Nůžky Kovové kalíšky pod svíčky Svíčky Stuhu, ozdoby, flitry a jiné vánoční dekorace Postup: Očistěte věnce nebo chvojí, odstraňte pevné větvě. Vezměte do ruky věncový korpus a začněte na něj namotávat větvičky. Ty připevňujte pravidelně nití, vlascem nebo vázacím drátem. Pokud bude třeba, přichyťte některé větvičky vteřinovým lepidlem, nenápadně, aby lepení nebylo. Nyní je na čase rozmyslet si, kam chcete umístit svíčky. Nejčastěji se pokládají do půlkruhu nebo do kříže či znamínka plus. Tento kříž není na věnci náhodou. Neznamená jen čtyři adventní týdny, ale taky symbolizuje ten původní Kříž Kristův. Vložte svíčky do kalíšků a doplňte do nich svíčky. Je vhodné je v kalíšku pořádně uvelebit tavnou pistolí, aby se vám nestalo, že svíčka z věnce spadne. Ve třetím kroku přidejte všechny ozdoby a dekorace dle libosti. Design věnce je vhodné zachovat v několika barvách. Nejlepší je sladit ho s vaší svátečné výzdobou nebo stolní výbavou. Tak a honem na větvičky, ať máte pořádnou výzdobu! Bytové doplňky a dekorace můžete nakoupit zde. 
Zobrazit článek >
 
Jak se nalíčit na focení? II
Nezapomínejte taky na obočí. Pokud dopředu víte, že jdete na focení, vytrhejte si ho minimálně dva dny před ním, aby nebyla na fotkách vidět podrážděná kůže. Jakmile budete mít hotovo, obočí učešte speciálním hřebínkem. Pokud potřebujete zafixovat tvar obočí, použijte drobnou vrstvičku gelu na vlasy. Obočí nijak moc nezvýrazňujte, používejte jen lehký stín barevně shodný s vaším obočím. Krásný úsměv díky krásným rtům Samozřejmě záleží na příležitosti, k jaké je focení určeno. I k různým tématům fotografií se může hodit jiné líčení. Pokud se rozhodnete opustit nude odstíny a zpestříte svůj look výraznou rtěnkou, zaměřte se na její výběr opravdu důkladně. Někomu nesluší sytá červená, jinému zas rudá. K jedné pleti se hodí odstín spíše do oranžova, k jiné zase do růžova. Vyzkoušejte více variant a zjistěte, která k vám nejvíce sedí. Pozor si dejte na to, že ne ke každému barevnému outfitu vám bude ladit vámi vybraná barvička. Celkovou vizáž musíte vzájemně přizpůsobovat. Chcete, aby vypadaly vaše rty plnější? Pak používejte světlé barvy. Jako druhá pomoc vám může posloužit tužka na rty v malinko tmavším odstínu než je vaše rtěnka. Rty obtáhněte či malinko přetáhněte tužkou a pak je vyplňte vybranou rtěnkou. Vyzkoušejte naši oblíbenou neslíbatelnou konturovací tužku, která na rtech vydrží neuvěřitelně dlouho.  
Zobrazit článek >
 
Co je vazelína a jak ji využít? I
Co je to vazelína? Hlavní složka na výrobu vazelíny byla objevena v polovině 19. století v jedné z ropných zemí. Zkoumal ji mladý chemik Robert Chesebrough. S výslednou zázračnou mastí, kterou vyvíjel několik let přejížděl po New Yorku a ukazoval její výhody. Tento nález si nechal patentovat. V roce 1970 si otevřel výrobní továrnu v Brooklynu. Svou výrobní značku nazval Vaseline. Vaseline je skladba německého slova wasser, v překladu voda, s řeckým slovem elaion, které značí olej. Chesebrough prezentoval svůj nový zázrak jako lék na rány a popáleniny. Později však jeho teorii lékaři vyvrátili. Látka nepomáhá léčit poškozenou kůži, pouze ji totiž chrání proti průniku bakterií, vzduchu a jiných mikrobů, takže se pokožka rychleji uzdravuje.  Asi největší zajímavostí z života Chesebrougha byl návyk jíst lžičku vazelíny každý den. Tvrdil, že vazelína dokáže prodloužit mládí a oddaluje smrt. Dožil se na tehdejší dobu neskutečných 96 let. Že by měl Chesebrough pravdu? Během posledních let jeho života se vazelína dostala i do jiných oborů než bylo lékařství. Hojně se začala užívat ve světe kosmetiky a make-upu. Dále se používala na redukci plísní a houbovitých výrůstků. Na počátku 20. let byla vazelína spojená s největším trendem té doby – s voskováním knírů. Napadá vás, k čemu by se dala v dnešní době ještě vazelína využít? Čtěte v druhé části článku.  Vazelínu 100% čistá Vanilka najdete zde. Další krémy, masti, gely, balzámy, emulze a tyčinky najdete zde. Další kosmetiku najdete zde.   
Zobrazit článek >
 
Grep na snídani: Proč zrovna toto ovoce?
Snídaně je základ dne. Měla by být vydatná a taky plná výživných hodnot. Na snídani je vhodné ze slané nabídky podávat vajíčka či žitný chléb. Pokud raději začínáte den sladce, pak byste si mohla pochutnat na ovesných vločkách a banánu. Pak je tu taky grep. O jeho výhodách bude náš článek.  Grep obsahuje velké množství vody, po ránu dodá tekutiny. Hydratuje a zvyšuje imunitu. Obsahuje cenné antioxidanty. Je skvělým zdrojem vitaminu C, v jednom grepu najdete zhruba denní požadované množství příjmu tohoto vitaminu.  Jestliže se snažíte zhubnout, grep se stane vaším spolehlivým pomocníkem. Jedná se o potravinu, kterou se vyplatí konzumovat obecně před jídlem, neboť startuje metabolismus. Hlídá hladinu cukru v krvi a taky řídí činnost a produkci inzulinu.  Ovoce se vplatí jíst i se slupkou. Samozřejmě nemáme na mysli vnější kůru, nýbrž bílé vlákno obalující každý trojúhelníček grepu.  Grep působí proti kardiovaskulárnímu onemocnění, má vliv na léčbu rakoviny. Ovoce ničí žaludeční vředy. Léčí plísně. Grapefruit vám dodá hodně energie, a ta je po ránu k nezaplacení, že?  Grepovou sílu můžete vyzkoušet taky v podobě rostlinného elixíru. Ten se podává vnějšně, je určený zejména pro citlivou a suchou pokožku. Olej aplikuje na obličej, dekolt či ruce každý den. Ochrání jemnou pokožku před nepříznivými vnějšími vlivy.  Grep pleti dodá sílu do každého dne, ničí znečištění a vyživuje kůži.  Otestujte tento produkt doslova na vlastní kůži. Nebudete litovat.  
Zobrazit článek >
 
Základní kniha parapsychologie – Milan Rýzl
   Stalo se Vám někdy, že jste zažili situaci nebo se stali svědkem události, která se vymyká pochopení a odporuje základním pěti smyslům? Gratuluji, pak jste se setkali s paranormálním jevem.  Paranormální jev je označení pro skutečnosti, které není známo nebo prozatím možno racionálně vysvětlit.   Paranormální jevy jsou často pro svou iracionální složku kontroverzním tématem a předmětem diskusí mnoha uznávaných odborníků. Mezi snahy a pokusy o vysvětlení paranormálních jevů se řadí například lidská halucinace, která může být způsobena působením daného místa na člověka, například opuštěný dům, starý hřbitov nebo hrad.   Všem těmto jevům, tedy jevům, které odporují racionálního myšlení a nedají se tedy logicky odůvodnit, se věnuje parapsychologie, dříve nazývána též psychotronika. Tato disciplína se zabývá především otázkami mimosmyslového vnímání a telekineze. Badatelé této disciplíny se, ale většinou věnují dalšímu spektru sounáležitých vědních disciplín jako je například lékařství. Samotný termín parapsychologie vznikl ke konci 19. století, kdy se někteří vědci začali záhadnými jevy zabývat a postupně se snažili e při spiritistických seancích vysvětlovat mimosmyslovým působením.  Vůbec první parapsychologická společnost byla založena roku 1882 v Londýně a nesla název „Society for Psychical Research“, záhy se začaly budovat speciální parapsychologické laboratoře a dokonce se začaly vydávat i parapsychologické časopisy.  Samotný název parapsychologie pochází od německého filozofa Maxe Dessoira, který jej uvedl v roce 1889. Tento název byl však oficiálně přijat, až po konání mezinárodního kongresu v červenci 1953. Na tomto kongresu došlo, také hlavně ke sjednocení názvu disciplíny, který byl do té doby nazýván různorodě, což působilo pro mnoho lidí značně matoucí. Vyústěním tohoto kongresu bylo i založení první evropské katedry parapsychologie na univerzitě v Ulterchu. Studium parapsychologických jevů mělo zprvu charakter vědecké disciplíny, která se snažila experimentálně tyto jevy potvrdit a zároveň prokázat existenci síly „psi“. Například hýbání předměty na dálku, hádáním tažených karet nebo ovlivnění náhodných čísel psychickým působením. Experimentální výzkum, který měl umožnit mimosmyslové kontakty, se hojně rozšířil zejména v době studené války, kdy se o tyto metody značně zajímala vláda USA.   V knize najdete kapitoly, které se věnují mimosmyslovému vnímání, psychokinezi nebo dokonce prekognici. Kniha zároveň shrnuje výsledky a poznatky, k nimž dospěl parapsychologický výzkum v průběhu posledních 100 let. Vydejte se do tajů parapsychologie a odhalte její tajemství a působení každodenních jevů, kterých si kolikrát ani nevšimnete.   Knihu zakoupíte zde
Zobrazit článek >
 
Hořčík
PRODUKT: Hořčík 500mg s vitaminem D 500 IU tbl.60 Vápník přispívá k : normální činnosti svalů normální funkci nervových přenosů  Vápník a hořčík přispívají k: udržení normálního stavu kostí a zubů  Vitamin D přispívá k: normálnímu vstřebávání využití vápníku a fosforu SLOŽENÍ: vápenatý komplex (uhličitanu, citranu, jablečnanu, jantaranu), hořečnatý komplex (oxidu, citranu, jablečnanu, jantaranu), nosič (celulóza), leštící látka (rostlinná kyselina stearová, rostlinný stearan hořečnatý, rozpustná celulóza), barvivo (oxid titaničitý), leštící látka (karnaubský vosk), emulgátor (polysorbát), nosič (minerální olej, maltodextrin), purifikovaný křemičitan hořečnatý, regulátor kyselosti (kyselina citrónová), protispékavá látka (sójový polysacharid), stabilizátor (trietylcitrát, polyvinylpolypyrolidon), cholekalciferol. DÁVKOVÁNÍ: dospělí: 1 – 3 tablety denně. Užijte s časovým odstupem několika hodin před nebo po užití jiných léků a přípravků. UPOZORNĚNÍ:  v ojedinělých případech se může vyskytnout průjem. Skladujte při teplotě 15 – 25 °C, mimo dosah malých dětí. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Doplněk stravy není určen k používání jako náhrada pestré stravy a nenahrazuje význam různorodé a vyvážené stravy a zdravého životního stylu.  Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: DOPLŇKY STRAVY    
Zobrazit článek >
 
Těsto na ciabattu
Ciabatta je nejznámější italská příloha, která je využívaná k mnoha jídlům. Některým se může zdát její příprava náročná, sice ne co do ingrediencí, ale časově. Avšak po jejím upečení se vám vynaložená námaha odvděčí vynikající chutí. RECEPT: Ciabatta s olivami Ingredience: 400 g hladké mouky 20 g droždí 200 ml teplé vody 1 lžíce olivového oleje 2 čajové lžičky soli černé/zelené olivy pokrájené na čtvrtky Postup 1 den: Mouku, droždí, sůl a vodu dáme do mísy a pořádně promícháme tak, aby vzniklé těsto bylo hladké. Pak necháme zhruba 5 minut těsto odpočinout. Přidáme polévkovou lžíci olivového oleje a pokrájené olivy. Těsto promícháme. Mírně vymažeme velkou mísu olejem, kam uložíme těsto. Mísu zakryjte a těsto nechte 10 minut odpočívat při pokojové teplotě. Pracovní plochu si lehce naolejujeme. Mokrými nebo naolejovanými rukami přendejte těsto z mísy na pracovní plochu a vytvarujte z něj zhruba čtverec. Podeberte těsto ze vzdálenějšího konce a převraťte ho k sobě (zhruba na půlku). To samé udělejte z bližšího konce – podeberte ho a převraťte na vršek těsta. A nyní uděláte to samé nejprve z levé strany – podeberete těsto na levém konci a převrátíte ho nahoru zhruba na půlku. A nezapomeneme ani na pravou stranu a uděláme to samé. Nyní dáme těsto zpět do naolejované mísy. Necháme ho tam 10 minut. Poté zopakujeme celý překládací proces, který opakujeme ještě 2x. Těsto v naolejované míse přikryjeme igelitovým obalem a dáme do ledničky. Postup 2 den: Těsto vyndáme z ledničky zhruba 3 hodiny před pečením. Necháme ho 1 hodinu odpočívat při pokojové teplotě. Připravíme si plech a pečící papír a pořádně ho posypeme moukou. Pracovní plochu také posypeme moukou a opatrně vyjmeme těsto z mísy. Mokrým nožem rozdělíme těsto na 4 díly. Přehněte levou stranu těsta na vršek a to samé udělejte vzápětí s pravou stranou. Jako když skládáte poštovní obálku. Otočte těsto a položte ho na omoučněný pečící papír. Udělejte pak to samé se zbývajícími kousky těsta. Přikryjte naolejovaným igelitem a nechte 1 hodinu odpočívat. Pak otočte těsto a opatrně rukama vytvarujte zhruba 15 cm velké ciabatty (nebo menší, pokud jste těsto rozdělili na více kusů). Těsto pak vraťte na pečící papír a udělejte to samé i se zbylými kusy těsta. Opět přikryjte naolejovaným igelitem a nechte 1 hodinu odpočívat. Před koncem hodiny zahřejte troubu na 230°C. Plech s těstem dejte do trouby a pečte 12 minut. Pak ciabatty otočte a pečte dalších 12 minut. Čas se může mírně lišit v závislosti na velikosti vašich ciabatt. Z upečených ciabatt můžete vykouzlit následující recept - Panini bagetky s pršutem a mozzarelou Těsto na ciabatty je lépe zpracovat ručně, avšak s jinými těsty vám pomůže KUCHYŇSKÝ ROBOT STM 6356YL. Kuchyňský robot Sencor STM 6356YL s bajonetovým systémem, výkyvným ramenem a 8 rychlostmi, do kterého se vejde až 1,5 kg těsta. Planetární systém hnětení, míchání a šlehání zaručuje bezezbytkové promíchání obsahu mísy. Nechybí ani tepelná pojistka proti přehřátí.
Zobrazit článek >
 
Naučte se základní fráze v chorvatštině
Čas dovolených je v plném proudu. Většina Čechů míří k Jandranskému moři. Velmi oblíbenou destinací se stává Makarská riviera. Taktéž se chystáte na dovolenou do Chorvatska? Ačkoliv můžeme být jazykově vybavení, tedy co se týče angličtiny nebo němčiny, málokdo z nás se umí domluvit chorvatsky. Ne nadarmo se říká: "Kolim umíš jazyků, tolikrát jsi člověkem." Avšak se nemusíte obávat, pokud chorvatštinu neovládáte. Vhodným pomocníkem Vám bude učebnice chorvatštiny od H. Jiráskové z nakladatelství LEDA - Chorvatština nejen pro samouky, kterou doplňuje CD. Určitě se Vám bude hodit, když porozumíte základním větám a výrazům, jako jsou například: Dobrý den!     Dobar dan! Dobré ráno!     Dobro jutro! Dobrý večer!     Dobra večer! Dobrou noc!     Laku noć! Ahoj!     Zdravo! Děkuji.     Hvala. Děkuji pěkně.     Hvala lijepo. Prosím.     Molim. Ano.     Da. Jistě.     Svakako. Dobře.     Dobro. Ne.     Ne. Již ne.     Još ne. O KNIZE: První česká učebnice chorvatštiny přináší kompletní přehled chorvatskégramatiky, poznámky k výslovnosti, bohatou slovní zásobu (v rozsahu zhruba 3000 slov), nejčastější frazeologii a konverzační obraty. Texty v učebnici jsou aktuální, zahrnují hlavní oblasti života se zaměřením na chorvatskou realitu. Důraz je kladen na osvojení základní struktury chorvatštiny, pochopení odlišností (zvláště lexikálních) mezi chorvatštinou a češtinou, získání dovednosti aktivně používat chorvatštinu v každodenním životě, získání dovednosti porozumět psanému i mluvenému projevu. Učebnice je určena jak pro klasickou výuku pod vedením učitele, tak pro samostatné studium. Součástí publikace je Klíč, obsahující kromě řešení cvičení z učebnice i přehled gramatiky, poznámky k výslovnosti a rozsáhlý chorvatsko-český slovníček. V závěru klíče je uveden seznam stop, podle kterého se budete snadno orientovat na dvou přiložených CD. Nahrávka je namluvena rodilými mluvčími a je zaměřena na aktivní zvládnutí jazyka. Chorvatštinu pro samouky zakoupíte v eshopu zde: knihy.eiffeloptic.cz  
Zobrazit článek >
 
Druhy olejů: Hořčičný a dýňový olej, olej z lískových oříšků
Hořčičný olej Hořčičný olej je významný hlavně v tom ohledu, že podporuje trávení. Používá se zejména ve východním světě, kde tvoří dokonce složku medicínských produktů. U nás by se však tento olej ve své tradiční podobě neměl vůbec vyskytovat, neboť obsahuje látky, které mohou mít negativní vliv na některé orgány. Olej z lískových oříšků Lisováním oříškových jader lze také získat olej. Plodů bude však potřeba poměrně dost, oříšky jsou sice bohaté na olejovou složku, ale i přesto je na jednu sklenici oleje třeba několik kilo ořechů. Tento fakt už sám naznačuje, že cena za lískový olej bude poměrně vysoká. Takové chuti se vám však díky žádnému jinému oleji nedostane. Jemně sladká a tak akorát aromatická chuť je k nezaplacení, hlavně v studených, ideálně přímo vychlazených, pokrmech. Dýňový olej Dýňový olej se vyrábí pouze ze semen dýně oranžové. Jedná se o zdraví prospěšné dochucovadlo. Obsahuje vitaminy skupiny B, dále vitamin C a E. Kromě nich se uživatelé oleje mohou těšit z aminokyselin, esenciálních mastných kyselin, manganu, železa, mědi, vápníků nebo selenu. Olej má mnoho zdravotních účinků, pomáhá s léčbou prostaty, podporuje aktivní sexuální život, zvyšuje i milostný apetit. Olej má vliv taky na krásu. Dodává sílu vlasům a nehtům. Dýňový olej používejte za studena, do teplých pokrmů se nehodí, neboť při ohřevu ztrácí některé své účinné látky. 
Zobrazit článek >
 
Recept: Bramborový salát
Připravte si bramborový salát už den dopředu! Nejen že budete mít na Štědrý den více času, ale taktéž bude Váš salát chutnější, protože se veškeré ingredience krásně propojí. RECEPT: Bramborový salát Ingredience: brambory (množství záleží na počtu členů rodiny) 2 vejce 1 cibule (taktéž dle množství salátu) okurky v sladkokyselém nálevu směs mrkve, petržele a celeru v sladkokyselém nálevu červená paprika v sladkokyselém nálevu sůl pepř cukr olej 2 jablka (dle množství salátu) domácí majonéza 1 - 2 lžíce plnotučné hořčice Postup: čisté brambory ve šlupce dejte vařit. po uvaření nechte brambory vychladit a poté je oloupejte. taktéž dejte vařit vajíčka. mezi tím si nakrájejte okurky na malé kostičky. přidejte směs mrkve, petržele a celeru. Pokud tuto směs nemáte, můžete použít jen mrkev, kterou nastrouháte na jemném struhadle. taktéž nakrájejte červenou papriku na kostičky. oloupané brambory nakrájejte na kostky, nebo prolisujte kolečkem na brambory. osolte, opepřete a ocukrujte dle Vaší chutě. zlehka pokapte olejem. připravte si jablíčka nakrájená na kostičky a přidejte do salátu. Jablíčka salát příjemně odlehčí. přidejte majolku (nebo tatarku) a plnotučnou hořčici. vše opatrně promíchejte. nakonec oloupejte vajíčka a nakrájejte na kostičky. vmíchejte je opatrně do salátu. ochutnejet - dochuťte a nechte do druhého dne zaležet!
Zobrazit článek >
 
Co jste o chlebu nevěděli
Chléb patří mezi základní pečivo, které všichni kupujeme pravidelně stejně tak jako rohlíky nebo housky. V následujícím článku vám poradíme, jak nejlépe vybrat ten správný chleba, který je kvalitní a má tu správnou chlebovou chuť. Vždyť bez chleba to nejde, to vám také povíme proč. V Česku je několik set pekáren, které nabízejí velmi pestrou nabídku pečiva. Tak samozřejmě to je skvělé, že máme tak širokou nabídku, ale jak se v té nabídce orientovat a vybrat si to nejlepší? Vzhled Kůrka chleba by měla mít kaštanově hnědou nebo zlatohnědou souměrnou barvu a zároveň by měla být polotlustá a pružná. Střídka je pak vláčná, velmi pružná a bez trhlin. Kvalitu určuje i chuť Čím více kvalitního přírodního živého kvasu přidá pekař do těsta, tím je chléb kvalitnější a déle vydrží. Takový chléb má typickou chlebovou chuť a intenzivní aroma. Střídka je pružná, šťavnatá a vláčná. Zároveň není tolik drobivý jako chléb vyrobený bez kvasu. Kvasový chléb je potom dražší, protože jeho výroba je technologicky náročnější. Jak chléb nejlépe skladovat, abych chutnal dlouho jako čerstvý Pokud se vám povede koupit čerstvě upečený chléb, který je ještě teplý, zabalte ho do čisté utěrky a tím mu umožníte dýchat. Takto ho skladujte při pokojové teplotě a zároveň ho chraňte před světlem. Proč je pro nás chléb tak důležitý Chléb obsahuje vitamín B, železo, vápník a vlákninu, která snižuje cholesterol, je prevencí cukrovky a působí proti civilizačním chorobám. Dále také probiotický účinek, tzn., že nestrávenými probiotiky se živí tělu prospěšné bakterie, které jsou součástí střevní mikroflóry. Chléb také zasytí na delší dobu, zpomaluje vstřebávání tuků a pomáhá při zácpě. Mnoho druhů mouky najdete v eshopu zdravi.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >
 
Mezinárodní den žen a vývoj tohoto svátku
Mezinárodně uznávaný svátek, který se slaví vždy 8. března, se nazývá Mezinárodní den žen. Napadne vás, jak tato ,,akce‘‘ vznikla? Svátek má totiž velmi bohatou historii. Tento svátek odstartoval rok 1907, kdy se konal první mezinárodní sjezd žen. Do Stuttgartu se sjelo asi 60 delegátek z neskutečných 15 zemí světa. Ženy v té době bojovaly za občanskou a politickou rovnoprávnost s muži. Z tohoto sjezdu se kvůli nedostatečně se lepšící situaci stala každoroční tradice. Následující rok byl dokonce uspořádán velkolepý pochod žen, které požadovaly zvýšení mezd nebo zkrácení pracovní doby, New Yorkem. Od této události se v USA začal Národní den žen slavit každou poslední únorovou neděli. O dva roky později se Claře Zetkinové, německé socialistce a zakladatelce ženského hnutí, podařilo z tohoto dne vytvořit státní událost snad v polovině Evropy. Přesné datum Mezinárodního dne žen se ustálilo po první světové válce a přetrvalo dodnes. MDŽ byl oficiálně uznán roku 1975 organizací OSN. Najednou tento svátek začalo slavit mnohem více národností. V dnešní době již problémy s rovnoprávností žen, co se týče povolání, nejsou až tak hektická, avšak v oblastech politiky stále ženské hlavy chybí. Jaký na tuto situaci máte názor? Jak sama vidíte, lidé, kteří ignorují svátek z toho důvodu, že jde o československý socialistický výmysl, se mýlí. Tento den má bohatou historii. Režim jen ke svátku připojil rudé karafiáty, oslavy na pracovištích a taky pro dřívější dobu typické verše od členek Svazu žen. Slavíte tento svátek? Býváte obdarována nějakou drobností? Není na škodu obdarovat i sama sebe. Vyberte si třeba stylovou kabelku. Nakupovat můžete zde.    
Zobrazit článek >
 
Pár rad cyklistům: Povinná výbava jízdního kola I
Všichni cyklisté pozor! Víte, jaké jsou aktuální podmínky povinné výbavy jízdního kola? Zkontrolujte, zda jako cyklistka máte svůj dopravní prostředek vybaven řádně a dle povinností. Chybí vám některé nutné komponenty? Pak si je neváhejte dokoupit v našem e-shopu, vyhnete se pokutě či jiným komplikacím včetně těch bezpečnostních. Nyní si projdeme všechny nutnosti popořadě, nezapomeňte si přečíst všechny dodatkové informace.  Odrazky Na přední kolo patří bílé odrazky. Na zadní kolo zase odrazky červení barvy. První typ odrazek se umisťuje na kolo, respektive na jeho vnitřní konstrukci. Není třeba uvádět nutné rozměry, opět platí, že výrobci nesmí prodávat odrazky porušující měrová a jiná pravidla. Je třeba reagovat pouze ve chvíli, kdy vám odrazka praskne nebo úplně upadne. Odrazkám na kole se však můžete úplně vyhnout, i když to není doporučováno. Pokud váš oděv obsahuje bílé i červené reflexní pruhy splňující rozměrové požadavky, pak jsou považovány za dostačující a vaše kolo nemusí obsahovat tyto reflexní prvky žádné.  Možná jste si toho ani nevšimla, ale odrazek na kole máte jistě spoustu. Mezi poslední povinnou část tohoto vybavení patří odrazka vpředu rukojeti a pod sedlem.  Zvláštní pozornost je pak vhodné věnovat odrazkám oranžové barvy, které patří též do povinné cyklo výbavy. Jedná se o reflexní prvky, které se umisťují na šlapky. Jde o povinný prvek, který lze nahradit jedině reflexním pruhem na obuvi nebo jej můžete umístit do okolí kotníku. 
Zobrazit článek >
 
Vybíráme olivový olej I.
Olej, nejen olivový, hrál svoji důležitou roli od počátku dějin lidstva. Byl využívaný nejen jako součást přípravy pokrmů, ale také jako nezbytná součást některých náboženských obřadů. Mezi nejstarší oleje patří právě olej olivový. Olivovníkový strom  se stal již v minulosti symbolem věčného mládí, síly a míru. Byl zobrazovaný v amuletech, taktéž se vysazoval jako hraniční strom. Olivový olej je výbornou přísadou pro svoji rozmanitost a aroma. Chuťově mohou vynikat ovocné nebo kořenité tóny. Kvalita olivového oleje je přímo závislá na době sklizně. Je velice důležité, aby se čerstvě sklizené olivy ihned zpracovaly. Olivové oleje se dělí podle chutí, vůní, stupně kyselosti a barvy na: Extra panenský olivový olej Panenský olivový olej Obyčejný olivový olej Panenský lampantový olej Extra panenský olivový olej Odborná definice: Kyselost je nižší než 1o na každých 100 g a organoleptické hodnocení je vyšší než 6,5. Kyselost zde neoznačuje chuť, ale jedná se o chemický parametr - množství mastných kyselin. Panenský olivový olej Odborná definice: Kyselost je nižší než 2o a organoleptické hodnocení vyšší než 5,5. Obyčejný olivový olej Odborná definice: Kyselost je nižší než 3,3o. Není vhodný ke konzumaci. Doporučuje se rafinovat. Panenský lampantový olej Odborná definice: Kyselost přesahuje 3,3o. Nevhodný ke konzumaci. Nejkvalitněší olivový olej, který je možné zakoupit v eshopu je BIO EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ.    
Zobrazit článek >
 
Velký speciál o stravování: Jakých chyb se dopouštíte? II
Pozor na nízkotučné produkty Že sníte o dost kalorií méně? Dáte si nízkotučný tvaroh a radujete se, že bude hodnota kalorií denního příjmu nižší? Jenže jednotka kcal není vším. Výrobci mají dvě možnosti. Buď do produktu přidají chemická ,,éčka‘‘, která spraví chuť nízkotučného produktu, nebo zvýší množství cukru. Ani jedna metoda není pro organismus vhodná. Vsaďte raději na klasické produkty, které do těla dodají kvalitní složky potravy. Produktům Light se raději vyhněte. Letní drinky, alkoholické nápoje i limonády jsou zlo Kdo by si nezpříjemnil letní zahradní party nebo posezení ve venkovní restauraci lahodným drinkem. Při jeho pití však nezapomínejte myslet na kalorie a hlavně cukr. Do koktejlů se přidávají aromata a sladidla, která sice dovedou chuť nápoje k dokonalosti, ale nepřispějí vašemu zdraví. Je jasné, že na alko drink vyrazíte hlavně večer, ale snažte se vybírat takové pití, které není až tak sladké. Po koktejlu raději zvolte střik. Dobrá volba, která uzemní váš příbytek na váze, je taky vodka nebo gin se sodou. Přidejte okurku nebo čerstvý citron a máte chutný drink téměř bez kalorií. Pozor na upravovaná jídla Ne příliš vhodná jsou tepelně upravovaná jídla, která obvykle obsahují konzervanty, a taky dost soli. Pokud máte čas a prostor, vařte raději svá jídla, kupujte čerstvé potraviny. 
Zobrazit článek >
 
Ohňostroj a přání
Je to tu! Konec roku 2017 se blíží ke svému konci. Každému z nás se v hlavě honí mnoho myšlenek, nejen to, jak si co nejvíce užít zbytky starého roku a jak nejlépe přivítat rok nový, ale taktéž bilancujeme nad tím co nám rok 2017 dal i vzal. Lidé si počínají sestavovat různá předsevzetí, která si dají do nového roku 2018. Já osobně si žádná pevná předsevzetí nedávám, mám svůj plán, který si chci v životě splnit a něco prostě potřebuje delší dobu na svoji realizaci než jeden rok. K oslavám neodmyslitelně patří ohňostroj. Pojďme se o něm dozvědět pár informací z historie: K ohňostroji se váže střelný prach, to každý ví. Proto zapátrejme v Číně, jak se právě u nich tato barevná nebzská hra vyvíjela. za dynastie Han se používal pražený bambus, který vydával velké rány, k odehnání zlých duchů střelný prach byl údajně vynalezený za dynastie Sui a Tang (581 - 907 n. l.) do Evropy se výroba střelného prachu dostala až ve 13. st. n. l. k výrobě střelného prachu se užíval sanytr (ledek draselný) nejvíce ohňostrojů se pořádalo při oslavách za vlády Rudolfa II. Habsburského v Americe se použil ohňostroj k oslavě prvního svátku Dne nezávislosti v r. 1777   Především na sebe dávejte pozor až budete odpalovat ten váš ohňostroj a myslete také na naše čtyřnohé kamarády, kteří hlasitým projevem ohňostroje velmi trpí. A nakonec mi dovolte, abych Vám popřála příjemnou oslavu posledních chvilek roku 2017 a povedený vstup do roku 2018. V novém roce mějte dosti pevného zdraví, studijních a profesních úspěchů, šťastný rodinný a osobní život, taktéž obrovskou náruč optimismu a neustálý úsměv na tváři!  
Zobrazit článek >
 
Jak ušetřit na svatbě aneb cesta k nižším nákladům I
Trápí vás již dlouho myšlenka, že vás vaše svatební akce přímo finančně zruinuje? Pak tu pro vás mám bezvadný plán. Přečtěte si typy na to, kde na svatbě můžete bez obtíží ušetřit. Nebude jich málo, jistě využijete alespoň některé z nich. Kdo chce na svatě opravdu ušetřit, měl by si termín svatby naplánovat mimo hlavní sezónu, tedy na začátku jara, v období podzimu a nebo v zimě. Pronájem sálu bude levnější, taky kdejaké rekvizity možná seženete ve výprodeji. Dobré je si předem promyslet, kolik na svatbu vůbec chcete hostů. Potřebujete na ni mít všechny své spolužáky ze střední školy nebo vám stačí dobří kamarádi? Rozhodně nemusíte zajišťovat hostům dopravu. Každý se na svatbu zvládne dopravit sám. Při nedostatečném počtu aut můžete někoho poprosit, zda by se na místo aktu nemohl otočit dvakrát. Dobře si promyslete, jaké budete tvořit pozvánky. I na nich se dá výrazně náklad snížit. Dary hostům též můžete omezit. Párům můžete nechat na stole dar společný. Pokud již vám na dárky nezbydou finance, můžete hostům přichystat krabičky, do kterých s budou moci zabalit zbytky jídla. Každý si domů bude moci odnést, co se mu zlíbí. Uvidíte, že tento dárek bude mít větší úspěch, než byste čekala. Pokuste se naplánovat veškeré svatební aktivity někde v blízkosti obřadu. Ušetříte tak mnoho nákladů, když nebudete muset veškeré prostředky stěhovat a někam přejíždět. I personál vám bude vděčnější. Pokuste se taky vybrat si fotografa nebo kapelu odněkud poblíž. Ušetříte tak na jejich cestovném. Hledáte dokonalé snubní prsteny? Pak klikněte zde a začněte vybírat! 
Zobrazit článek >
 
Druhy olejů: Arašídový, makadamový a kukuřičný olej
Olej s ostropestřce Ostropestřec mariánský je jednou ze zázračných bylin, která se pyšní velkými účinky na lidské zdraví. O jeho účincích jsme již s vámi v našem magazínu sdíleli samostatný článek, nyní vám tedy pouze sdělíme, že se jedná o olej vhodný jen do studené kuchyně, neboť nesnese vysoké teploty. Potěší vás zejména dostatek vitaminu E a esenciálních mastných kyselin. Arašídový olej Oproti hroznovému oleji je ten arašídový opravdu výrazný. Vlastně nebudete vůbec daleko, od pravdy, pokud si vybavíte chuť burákové másla. Z arašídů se dá kromě másla samozřejmě připravit taky přímo olej. Můžete na něm smažit. Olej z buráků z jakéhokoliv pokrmu vyklouzlí exotický speciál, který si zamilujete. Makadamový olej Za studena lisovaný makadamový olej se využívá jak v potravinářství, tak i v kosmetickém průmyslu. Vzhledem k tomu, že se jedná o jeden z nejdražších olejů na světě, není v tradiční kuchyni téměř používán. Kukuřičný olej Ano, i z kukuřice se dá připravit olej se speciálními vlastnostmi. Pokud hledáte alternativu k olejům, na kterých běžně připravujete smažené pokrmy, pak je kukuřičný olej tou pravou volbou. Jeho velká výhoda je nižší energetická hodnota. Do těla dodává železo, zinek, mangan, hořčík, taky vápník nebo lutein. Hodí se v případě, že trpíte zvýšenou hladinou cholesterolu v krvi. Kukuřičný olej vydrží vysoké teploty, avšak někdy se připravuje taky lisováním za studena, v tomto případě se pak většinou stává součástí kosmetických a farmaceutických produktů. 
Zobrazit článek >